Találatok a következő kifejezésre: Az öt kisfiam (149 db)

Az öt hónapos kisfiam tegnap délután óta nagyon nyűgös. Lehet, hogy ez már a fogacska lesz?

Nem volt sem éhes, sem szomjas, semmi nem volt a pelusban és mégis sírt keservesen, akkor is, ha ölbe vettem. Éjszaka is felébredt (pedig már egy hónapos kora óta átalussza az éjszakát), nagyon nehéz volt visszaaltatni, el-elszenderedett, de egyik percr?l a másikra felébredt és sírni kezdett. Az utolsó adag tápszeréb?l meghagyott kb. 100 milit, pedig mindig meg szokta enni az egészet. Láza nincs. Lehet, hogy mostmár tényleg jön a foga?

Legjobb válasz: Ilyen korban szoktak kibújni az elsõ fogacskák,úgyhogy valószínûleg az lesz. Kitartás!

Ilyen korban szoktak kibújni az elsõ fogacskák, úgyhogy valószínûleg az lesz. Kitartás!
Szerintem is fog készülõdik, nálunk sajnos akár 2-3 hétig is eltart a nyûgös idõszak, mire kibújuka fog, úgyhogy kitartás! Ha nagyon rosszul érzi amgát, angyon sír, kaphat alkalomszerûen pici panadolt éjjelre.

Az igaz, hogy azért kel fel hajnalban kétóránként az öt hónapos kisfiam, mert nem elég már neki csak az anyatej?

Kb. két hete csinálja, hogy éjfélt?l kezdve két óránként felébred, és csak a cici nyugtatja meg, de igazából csak párat szippant bele és már alszik is tovább.

Legjobb válasz: Sz én 5 hónapos kislányom is már egy ideje szépen átaludta az éjszakát, igaz, este csak elég késõn (11 óra körül) tudott elaludni, de egy hete kb. 3 óránként kel éjjel és nappal is 2,5-3 óránként már csak evéssel lehet megnyugtatni. De nekem éjjel szívja is rendesen a cicit, úgyhogy szerintem éhes. Igazad van, hogy az hosszú idõ, míg egy étkezést ki tudsz váltani, mert mi elkezdtük a gyümölcsözést, de a nappali szopik száma is ugyanúgy megmaradt egyenlõre. Majd ha növekszik az adagja, akkor talán. Azért várj egy kicsit, aztán ha úgy érzed, méresd le és meglátjátok, hogy kell-e neki már valami kiegészítés!

Sz én 5 hónapos kislányom is már egy ideje szépen átaludta az éjszakát, igaz, este csak elég késõn (11 óra körül) tudott elaludni, de egy hete kb. 3 óránként kel éjjel és nappal is 2, 5-3 óránként már csak evéssel lehet megnyugtatni. De nekem éjjel szívja is rendesen a cicit, úgyhogy szerintem éhes. Igazad van, hogy az hosszú idõ, míg egy étkezést ki tudsz váltani, mert mi elkezdtük a gyümölcsözést, de a nappali szopik száma is ugyanúgy megmaradt egyenlõre. Majd ha növekszik az adagja, akkor talán. Azért várj egy kicsit, aztán ha úgy érzed, méresd le és meglátjátok, hogy kell-e neki már valami kiegészítés!
Lehet, hogy éhes.... Az alma még tényleg nem változtatna sokat, fõleg, hogy nem is vacsira adnád, meg ahogy írtad keveset is. Próbálj kombinálni a tejecskével, (lefejed, este adod a reggelit, stb), ha nem megy és nem változik a helyzet akkor esetleg tejpép vagy valami laktató vacsira?
Ha nem szopik, akkor nem éhes, csak megnyugtatja magát. Lányom is ilyen volt. Aztán most volt egy idõ, mikor az agyamat is kiszívta éjjel 2-kor, 4-kor és 6-kor is. A dokinéni mondta, hogy vacsira adjak fõzit, de mire ide jutottunk, visszaállt a rend, és csak reggel szopik. Légy türelmes, valamiért a cici nyugtatja meg. A hozzátáplálást még ráérsz kicsit elkezdeni, hisz igazad van abban, hogy még idõ, mire egy étkezést ki tudsz váltani.
Nem lehet, hogy jön a fogacskája? Az én kisfiam azóta csinálja ezt mióta beindult a fogzás. Õ már 9 hónapos múlt, napközben 4* eszik gyümit, fözit, vacsorára tejpépet, éjjel mégis felkel 1-2 óránként és csak cicivel alszik vissza, nem hinném, hogy éhes lenne, mert õ is csak párat szív és már alszik is.
Szia! Nalunk most ugyanez a helyzet (en is az ehsegre gyanakszom), orulnek neki, ha megirnad, hogy veletek idokozben hogyan alakult az ejjeli eves - nemalvas kerdese..

Miért kakil be az öt éves kisfiam?

Legjobb válasz: Ahogy az elsõ írja! A barátnõm kislánya pl amióta megszületett az öccse, napi egyszer bepisil. Igaz 2 éves, de már szobatiszta volt. Ez azt jelenti: Anya! Figyelj rám is! Szóvalmindenképp elõször lelki okokat keress és szûntesd meg, vagy könnyíts neki. Esetleg az oviban is lehetett valami kiváltó ok.Kérdezd meg az óvónõket, hogy nem viselkedik-e másképp mint szokott.

Ahogy az elsõ írja! A barátnõm kislánya pl amióta megszületett az öccse, napi egyszer bepisil. Igaz 2 éves, de már szobatiszta volt. Ez azt jelenti: Anya! Figyelj rám is! Szóvalmindenképp elõször lelki okokat keress és szûntesd meg, vagy könnyíts neki. Esetleg az oviban is lehetett valami kiváltó ok.Kérdezd meg az óvónõket, hogy nem viselkedik-e másképp mint szokott.
tény, hogy valamilyen lelki traumára utalhat, ez fõleg akkor igaz, hogyha már volt szobatiszta (ezért sem szabad soha! leszidni a bekakilás miatt). ha sikerül bilibe kakilni, akkor viszont nagyon meg kell dicsérni. többnyire a bekakilás agresszió, természetesen tudattalan, nem õ irányítja. Lehet mérges, dühös, csalódott valamiért. ha nem volt még szobatiszta soha, akkor vidd el orvoshoz, elképzelhetõ, hogy van valami probléma a záróizmokkal. Bekakilhat idõszakosan valamilyen betegség miatt is. Sok féle oka lehet, ha hosszabb idõn túl is fenn áll, akkor irány a háziorvos, ha szervi eltérés, betegség nincs, akkor pedig a helyi nevelési tanácsadó
A gyermekpszichológia szerint stressz, ez egy regresszió, azaz a fejlõdés egy korábbi szintjére való visszaesés, amikor még minden rendben volt. Nem történt olyan esemény a családban ami lelkileg megrázó lenne? Lehetséges olyan is, amirõl talán el sem hiszitek hogy tudhat. szerintem fontos ilyenkor a szeretet, sokkal többet kell adni, és a magyarázat, annak ellenére, ha úgy is gondolod hgoy úgysem érti meg, próbáld meg. Kell nekik is a tisztelet, hisz nem hülyék, csak gyerekek.:)


Az én kisfiam ma volt 1 hónapos. A kórházban azt mondták, hogy nem kell ot minden nap mosdatni elég minden másnap, mert koraszulott volt. Mikortól ajánlott minden nap furdetni?

Legjobb válasz: Szerintem az, hogy koraszülött volt nem jelenti azt, hogy nem kell fürdetni minden nap. Az én babám idõben jött és kb 2 vagy 3 nap volt, hogy csak mosdattam. Most lesz 3 hónapos de már követeli a fürcsit, ha elmarad. Szerintem fürdesd nyugodtan, ha szívesen csinálod, ha õ eleinte tiltakozik is hamar megszereti majd. csak az öltöztetést nem szokták szeretni de azt fürdés nélkül is kell csinálni minden nap. És ha már pucéron van miért ne fürödhetne egyet?

Szerintem az, hogy koraszülött volt nem jelenti azt, hogy nem kell fürdetni minden nap. Az én babám idõben jött és kb 2 vagy 3 nap volt, hogy csak mosdattam. Most lesz 3 hónapos de már követeli a fürcsit, ha elmarad. Szerintem fürdesd nyugodtan, ha szívesen csinálod, ha õ eleinte tiltakozik is hamar megszereti majd. csak az öltöztetést nem szokták szeretni de azt fürdés nélkül is kell csinálni minden nap. És ha már pucéron van miért ne fürödhetne egyet?
Szerintem ezt csak te döntöd el. Mi minden nap fürdünk, egyrészt azért, mert része a napi programjának, ezután mindig tudja h evés és alvás következik, másrészt pedig azért, mert nagyon élvezi a pancsizást. mi ezért is járunk babauszira.
Szia! Nekünk is koraszülött volt a babánk, de nem mondták, hogy emiatt ne fürdethetnénk minden nap. Általában kétnaponta fürdettük, de ennek nem volt semmi különösebb oka. Egyszerûen így alakult. -Macska-
Errõl voltak itt már nagy viták. Én minden másnap fürdettem a babámat amíg nem mászott, mert nem koszolta magát, így is megszerette a fürdést, de nem volt törés a rutinban akkor se, ha kimaradt. A bõrgyógyászok pedig tényleg azt mondják, hogy szárítja a bõrüket a mindennapi fürdés. Ettõl még persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja, egyik verzióval sem lehet semmi rosszat tenni.
Én az elsõ naptól minden nap fürdetem, és a kórházban is minden nap vitték a babákat fürödni.
szerintem fürdesd minden nap mosdokenõccsel és akkor nem szárad ki a bõre sem. azért bukik, nyakába folyik a tejcsi szoval nem árt a locsi. a másik nagyon fontos hogy a baba megszok egy esti rituálét és onnan tudja h este van és utánna szopi/kajcsi és szunyálás
én minden nap fürdetem, de ha valami miatt elcsúszott a napi program (pl. fájt a poci és keveset aludt), akkor csak áttörölgetem meleg, nedves mosdókesztyûvel és irány az ágy. ha nagyon fáradt nem érdemes fürdéssel nyúzni, de a napi rutin-fürcsi egyébként nem árt.
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek a válaszokat! Már én is rááltam a mindennapos furdetésre és a picúr a vízben meg sem nyikkan csak akkor sír, ha kiveszem a vízbol.

Miért van az, hogy ha leviszem a 10 hónapos kisfiam a játszótérre kicsit játszani, az ott lévõ anyukák nem köszönnek vissza, hiába kérdezem, hogy a fiam megnézheti-e az õ játékaikat nem válaszolnak?

Persze õk mindent elvesznek kérdezés nélkül. Nem értem mi bennünk a hiba? Keressek távolabbi játszóteret? Ez nekem nagyon rosszul esik.

Legjobb válasz: Bunkók, vagy süketek. Én máshová mennék.

Bunkók, vagy süketek. Én máshová mennék.
Furcsa, én még ilyet sosem tapasztaltam, mindig köszön mindenki, a játékokkal sincs gond. Egyszerûen bunkók lehetnek. Keress másik játszóteret, ha nagyon zavar (engem is zavarna).
Egyszerüen csak bunkók.
Elég bunkók, de már megint a megfutamodás a "jó tanács". Ha a gyerek szereti azt a játszóteret, nehogy már néhány bunkó szülõ miatt messzebbre menjetek. Nézd Te is levegõnek õket, nem vagy rájuk szorulva, a játékot meg kérd vissza, ha kell a saját gyerekednek.
1-es: kikérem magamnak! Én siket vagyok, mindenkinek köszönök és legtöbbször észreveszem, ha hozzám szólnak illetve a gyerek játékait mindenkinek kölcsönadom aki kéri. Sõt lehetõségeimhez mérten beszélgetek, barátkozok minden anyukával, aki kérdez. Ne általánosítsunk és amúgy sincs olyan játszótér, ahova csak hallássérült anyukák járnának, de ha lenne is felismerné a kérdezõ, mert jelelve beszélgetnének.
Utolsó válaszoló, bár megértem a felháborodásod, szerintem az 1-es arra gondolt hogy szelektív a hallásuk és csak azt hallják meg amit akarnak, nem pedig hogy hallássérültek. Ha nincs nagyon messze másik játszó, én inkább elmennék.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van, én is úgy gondolom, hogy elmegyünk. Kicsit messzebb van másik játszótér. Az a bajom viszont, hogy pont úgy viselkedem ahogyan azt õk elvárják, valahogy úgy érzem, hogy azért csinálják, hogy rajtuk kívül ne szokjon oda senki, pedig hát a játszótér közterület, csakhogy õk teljesen kisajátítják. De elmegyünk.
Én megmondom õszintén, ezért nem szeretek játszóra járni.Mindegyik játszón a "klikkesedés" megy (tisztelet a kivételnek, de az kevés helyen jellemzõ).Kinéznek a játszóról, vagy annyira belemerülnek a pletykálásba, hogy nem figyelnek a saját gyerekeikre, akik szó nélkül elveszik/tönkreteszik más gyerek játékát, de ha te gyereked hozzányul az õ játékukhoz, már egybõl szedik össze.
A kérdező hozzászólása: Igazad van kedves utolsó, de itt a nyár és kell a friss levegõ, és persze a gyerektársaság. De teljesen egyetértek.
Unokatesóm kislánya 3éves de õ még mindig ugy alszik el ha szopizza az ujját.
Én is nagy ujjszopó voltam és már 6 is elmúltam, de még mindig szoptam az ujjam, igaz, hogy csak este, aztán magamtól elhagytam, de az osztálytársam, már negyedikesek, voltunk alsóban és még órán is szopta, nagyon cikizték ezért az osztálytársak, de ne aggódj ez rég volt, most már vannak módszerek erre, de még 9hós babádat nem olyan fontos hogy leszoktasd.
hát ez engem is érdekel, mert a lányom 21 hónapos és szopizza az ujját. Igaz csak ha fáradt vagy szomorú, de nem szeretném ha sokáig csinálná
A kérdező hozzászólása: 2-es köszönöm a választ, de a kérdésemben szó sem volt arról, hogy 9 hósomat most akarom leszoktatni, csupán arról, hogy a késõbbiekben mire számíthatok.
A kérdező hozzászólása: 4-es! Köszönöm! Segítettél a válaszoddal, mert tapasztalatokra voltam kíváncsi. Nem most akarom leszoktatni.
4es vagyok. Persze, gondoltam, hogy nem most akarod leszoktatni.. :) Szerintem ilyenkor nem is lehet (vagy nem jöttem rá) Idõvel szerintem úgyis meg lehet vele beszélni, nekünk ebben szerencsénk volt. Igaz toporzékolt utána kb 20 másodpercig, de mára eszébe sem jut nappalra a szájába venni az ujját. Remélem majd amikor aktuális lesz nálatok is simán megy majd! :)
az én lányom kb 6éves koráig szopta az ujját.. én mindent kitaláltam, hogy leszoktassam, de semmi se használt. volt, hogy begyulladt seb volt már az ujján... ecsetelni kellett és bekötni. körbetekertem leukoplasttal de leszedte és szopta az ujját továbbra is.. ehhez kellett neki a kis alvós párnája is. ha az véletlen az oviban maradt, mehettem este könyörögni a portásnak, hogy engedjen be érte, mert különben nem volt alvás. én ezt senkinek nem kívánom, de komolyan... a vége az lett, hogy annyira megszabályozta a fogát ezzel, hogy a felsõ fogsora nagyon kijjebb jött, mint az alsó. annyira, hogy a hüvelykujja befért a két fogsor közé. fogszabályzót kellett csináltatnunk. õ elég hamar váltotta a fogait, ezért még éppen idõben kezdtük el neki. a doki ráijesztett, hogy ha nem hagyja abba, akkor csak rögzített fogszabija lehet majd és ahhoz 4fogát ki kell majd húzni (maradandót), hogy helyre lehessen hozni, hogy így elcsúszott neki a felsõ fogsor. na ettõl õ úgy megijedt, hogy leszokott az ujjszopásról. teljesen kiborult lelkileg, sírva kérte, hogy még aznap hadd aludjon a párnájával (a klasszikus módon), aztán másnaptól csak ott volt a párna, de nem szopta az ujját. most 10éves, azóta is hordja a fogszabályzót

Az én kisfiam nyűgös csak ma reggel óta?

Nem tudom semmivel lefoglalni, csak akkor jó ha kézben van és mászkálok vele.

Legjobb válasz: hidegfront van! Szerintem amiatt lehet nyûgös... lányom is kicsit nyûgösebb,mint szokott:)

hidegfront van! Szerintem amiatt lehet nyûgös... lányom is kicsit nyûgösebb, mint szokott:)
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet, megint itt a front :( Mindig nyügi a frontnál.
http://www.idokep.hu/ http://www.webbeteg.hu/orvosmeteorologia Lehet, hogy érzi a közelgõ frontokat.. Vagy a mai melegfrontra érzékeny.
dejó, akkor már a melegfrontra is így reagál? Eddig csak a hideggel volt probléma, ezért gondoltam, h hidegfront van.. :(
Az enyém is nyûgös... de már tegnap délutántól....
Nálunk is tegnapöta megy a hiszti. Semi sem jó neki!

Az elmúlt hét óta kisfiam éjszakánként 1 - 2 óránként felsír, de ilyenkor szinte nincs is magánál. Mi okozhatja a nyugtalan éjszakákat?

Van olyan, hogy vízzel vagy tejjel meg lehet nyugtatni, de gyakran el?fordul, hogy vigasztalhatatlan és kifáradásig sír. Ha elalszik, akkor kb. 1 órát mélyen alszik, utána kezd?dik minden el?röl, van olyan 5-6 alkalommal így felsír.

Legjobb válasz: front, szeles idõ, telihold...

front, szeles idõ, telihold...
az én 1 éves fiam detto ez, de neki foga is jön most, meg érzi nagyon a frontot...sajnos én is :(
A lányom 4 hós, már rég átalussza az éjszakát, de az elmúlt 2 nap... Tegnap 20szor kelt, és kétszer szopizott is, pedig nem szokott... Remélem nem beteg lesz. :(
Detto!! :) Az én lányom is 4 hónapos és eddig olyan szépen átaludta az éjszakákat, de pár napja rémálom. :) Megébred 1kor 2kor 4kor. Sir, de nem kell a cumi sem.
Na a mai éjszaka jó volt. :) De este elaltatni, na az volt most a rémálom...

Az öt es fel eves kisfiam naponta csokit akar enni, raadasul a napi fel liter kakaojat is megissza. Mar annyi mindent kiprobaltam, hogy leszoktassam erröl, de mar teljesen tanacstalan vagyok. Mit tegyek?

Mar sokszor elmagyaraztam neki, es termeszetesen meg is erti, hogy nem tesz jot sem a foganak, sem a hasanak, a kakija is sokszor kemeny, es faj neki amikor kinyomja, es megis napi szinten kivanja a csokit. En mar tenyleg kiprobaltam csomo mindent. Vettem csokis müzlit, hogy akkor azt egye, remelve hogy vitamin is megtalalhato a müzliben, na meg szamtalan mas fajta "izt" is vegig kostoltattam mar vele, hatha valamelyikre rakap, de hiaba. Persze mar otthon sem tartok csokit, de ekkor a gyerek csokira kezdte el elcserelgetni a dolgait az oviban... Ez vicces, meg lelemenyes tudom, de egyben azt is jelenti, hogy hiaba tiltom, es ellenzem, megszerzi akkor is maganak. De miert van ra ekkora szüksege??? Amugy egy kiegyensulyozott, okos fiucska. :)

Legjobb válasz: ne vegyél, ha nincs otthon nem tud enni, a kakaót meg lassan vond meg, egyre kevesebbett tegyél a tejbe, úgy hogy ne nagyon tûnjön fel neki, a végén a híg tej is jó lesz. bocsi, hogy ezt írom, de heti két gyümievés az nagyon kevés, ennél ln több rostot javasolnék, igaz, abban már nem vagyok ennyire "okos", hogy ezt hogyan beszéld meg a fiatal emberrel, szerintem a példa is nagyon fontos, lásson Titeket minél többet "jó" kaját enni, a csoki meg ne is legyen a spájz része!

ne vegyél, ha nincs otthon nem tud enni, a kakaót meg lassan vond meg, egyre kevesebbett tegyél a tejbe, úgy hogy ne nagyon tûnjön fel neki, a végén a híg tej is jó lesz. bocsi, hogy ezt írom, de heti két gyümievés az nagyon kevés, ennél ln több rostot javasolnék, igaz, abban már nem vagyok ennyire "okos", hogy ezt hogyan beszéld meg a fiatal emberrel, szerintem a példa is nagyon fontos, lásson Titeket minél többet "jó" kaját enni, a csoki meg ne is legyen a spájz része!
A 17:15 válaszoló vagyok, szerintem semmiképpen ne használj drasztikus módszert, mint amit itt ajánlottak. Azzal csak feszültté, idegessé teszed a gyerkõcöt.Amint írtam szépen lassan fokozatosan szoktasd le az édességrõl. sok türelem kell hozzá!Szerintem sikerülni fog.
Szia! Azért írok, mert a lányom kb 1, 5 éves volt, amikor ekcémája, meg ételallergiája (mindez megspékelve valami vírussal) olyan szintre jutott, hogy megvonták tõlünk az alapvetõ élelmiszereket. Lásd: tej és mindenféle tejszármazék, paradicsom, citrusfélék, hal, szója, mogyoró, mák, dió, marhahús. Na, akkor most mit is adjak a gyerkõcnek, pláne úgy, hogy 20 hónapos korától bölcsibe fog járni, és az édességek, csokik nem lesznek kikerülhetõek. Elmentem egy bio-boltba, hátha találok ott dolgokat. A kakaó helyett találtam az ún. karob-ot, ami azért jobb a kakónál, mert nem tartalmazza a kakaó éléntkítõ anyagát. Ebbõl a karobból, aztán található krém is (hasonló a nutellához). Próbáld meg néhány esetben a kakaót esetleg a karobbal helyettesíteni, hátha bejön. Vagy sima csoki helyett fehér csokit adni...(Vagy a kakója helyett maci - azaz cikória- kávét mézzel.) Ha megkostólja a gyerkõc a lekvárokat (persze most házi lekvárra gondolok, amiknek közük van a gyümölcshöz is), akkor próbálja ki azokat. A szilvalekvár áldásos hashajtó hatásáról nem is szólva... A lényeg, hogy 1 évig tartott a diétánk (nekem is tartani kellett, mert szoptattam õt) és átvészelhetõ volt. Jut eszembe, esetleg - ha szereti - süssél muffint, amiben csoki/kakaó van, hátha kielégíti egy-egy csokiigényét, és tejjel uzsonnának sem rossz. (Ami még fontos lehet, ne hagyd unatkozni, mert akkor hajlamosak nassolni. Próbáld úgy alakítani a dolgokat, hogy akkor kapjon csokit, ha azért tett valamit. Inkább jutalmazás legyen, mint megszokás.Nehéz lesz, de nem szabad hagyni, hgy õ irányítson titeket/téged. Akár be is vezethetitek, hogy minden csoki/nasi után azonnal fogmosás. Az oviban meg szólni kell a dadusoknak, hgy csak akkor kapjon õ is csokit, ha a többiek is.) Sok sikert és kitartást! Üdv!
Szerintem adhatsz neki mindennap csokit, de csak nagyon nagyon keveset. Alld meg, hogy nem adsz neki, csak egy kicsi szeletet, darabot. Kapott, nem cirkuszolhat mar! Gyumolcsot, zoldseget eszik amugy? De tudod, amig mindig megkapja toletek, nem fogod tudni leszoktatni rola!
Szerintem egyszerûen azért nem tud "leszokini"róla, mert függõ.A csoki tele van taurinnal, ami függõséget okoz.Én csak tudom!Volt egy idõszaka az életemnek, hogy folyamatosan csokit ettem, és hihetetlen függõség alakult ki(még szerencse, hogy vékony testalkatú vagyok).Ha nem volt otthon, akkor még éjjel is képes voltam elmenni venni. Én szépen fokozatosan hagytam abba, Szerintem próbáld meg napról-napra csökkenteni az "adagját", hátha így sikerül.
Az enyém csak 3 lesz, de ha látja a relámban már õrjöng hogy "Kéjem!". Õ is kakaóval kezdi a napot és reggeli helyett is Kinder csokit enne. Nálunk kezd változni a helyzet mert már gyümölcsöt is hajlandó enni de leleményesnek kell lennem hogy el tudjam terelni a figyelmét a "tokiról".
A kérdező hozzászólása: Gyümölcsöket egeszen jol eszik, ha nem is napi szinten, ahogy en azt szeretnem, de hetente ketszer azert raveheto. :) A zöldsegekkel mar nincs ilyen "joban", sajna csak immel -ammal eszi meg oket. Nagyon ritkan. Fozelekeket ki sem akarja probalni, azt mondja a szaguk alapjan nem akarja megkostolni. Szerintem mar az összes fajtat ele tettem, felesleges volt. Nagyon remelem ez valtozni fog. Ja, amugy voltam vele fogorvosnal is, (gondoltam, hogy majd a fogorvostol tartani fog, ha esetleg talal egy lukas fogat... de a doki bacsi nagyon meg volt elegedve, hogy milyen szepek a fogai, sot, azt is mondta neki, hogy "latom, egeszsegesen taplalkozol. " Szoval ez sem jött be. :(
Es akkor mit eszik a gyerkoc, mar bocsi. 2-szer 1 heten gyumolcsot enni egesz jo?????? Nalunk oszinten mondom kg szam fogy a gyumolcs, es a nyers sargarepa, karalabe is. Nagyon de nagyon szigoru legyel, 1-2 napig ne adjal neki csokit, semmi baja nem lesz, nem baj ha uvolt, szoktasd ra a normalis etelre! Jol lakik a csokival, es persze hogy nem eszik fozeleket. Tudod mikor fog mindent megenni? Ha olyan ehes lesz, hogy konyorog hogy adjal neki enni.

Mitől lehet az őt hetes kisfiamnak nagyobb és piros az egyik zacsija? Voltatok hasonlo helyzetben, ?

Legjobb válasz: Szia! Ha szépen tapintható két egyforma here, akkor valószínûleg vízsérv, felgyülemlett a víz a hasüregból, ez magától múlik el, 1 éves korra teljesen felszívodott nekünk. Attól van hogy bent a pocakba mikor leszállt a here akkor nem zárodott össze teljesena hasfalnál és születés után oda leszivárog a hasifolyadék. Viszont nekünk nem volt piros. Tanácsadáson mutasd meg gyerekorvosnak.

Szia! Ha szépen tapintható két egyforma here, akkor valószínûleg vízsérv, felgyülemlett a víz a hasüregból, ez magától múlik el, 1 éves korra teljesen felszívodott nekünk. Attól van hogy bent a pocakba mikor leszállt a here akkor nem zárodott össze teljesena hasfalnál és születés után oda leszivárog a hasifolyadék. Viszont nekünk nem volt piros. Tanácsadáson mutasd meg gyerekorvosnak.
Szia! Nem tudom, hogy mitõl van, az én kisfiamnak is szokott lenni, de nálunk úgy van, hogy az egyik pelenkázásnál még olyan, a másiknál már nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!