Találatok a következő kifejezésre: Az önkéntes fizetés (8 db)

Az önkéntes munka fizetés nélküli munkát jelent?

16 éves vagyok,és diákmunkát keresek,találtam önkéntes munkákat is,de nem tudom biztosan,ez mit takar.

Legjobb válasz: Az önkéntes munkáért valószínûleg nem fogsz pénzt kapni, tehát ha csak ez a célod, akkor mást kell keresned. Ha viszont van kedved önzetlenül segíteni, ez a legjobb, amit tehetsz. Tapasztalatot szerzel, alázatot, önfeláldozást tanulsz, és nem viselkednek veled úgy, mint a "rendes" munkaadók (akik köztudottan semmibe vesznek). Viszont olyan önkéntes munkákat is szoktak meghirdetni, amik külföldön végzendõk (pl. árvaházban, idõsek otthonában szociális munka), ott általában fizetik az útiköltséget, és valamennyi zsebpénzt. Óriási dolog egy ilyenen részt venni, meg úgy általában az önkéntesség.

Az önkéntes munkáért valószínûleg nem fogsz pénzt kapni, tehát ha csak ez a célod, akkor mást kell keresned. Ha viszont van kedved önzetlenül segíteni, ez a legjobb, amit tehetsz. Tapasztalatot szerzel, alázatot, önfeláldozást tanulsz, és nem viselkednek veled úgy, mint a "rendes" munkaadók (akik köztudottan semmibe vesznek). Viszont olyan önkéntes munkákat is szoktak meghirdetni, amik külföldön végzendõk (pl. árvaházban, idõsek otthonában szociális munka), ott általában fizetik az útiköltséget, és valamennyi zsebpénzt. Óriási dolog egy ilyenen részt venni, meg úgy általában az önkéntesség.
Szia! Én tudnék neked nyárra munkát ha budapesti vagy. Írj privit.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, ari vagy, de nem pesti vagyok...

Az önkénteseknek nincs fizetésük ugye?

Elég hülye kérdés tudom, csak megoszlanak a vélemények. Szerintem nem jár fizetés, azoknak akik elmennek önkéntesnek pl egy állatmenhelyre, mivel önként vállalta, szívességbõl, és segítségnyújtás gyanánt.

Legjobb válasz: az önkéntesség azért önkéntesség, mert magadtól vállalod a feladatot és nem jár érte semmi fizetség

az önkéntesség azért önkéntesség, mert magadtól vállalod a feladatot és nem jár érte semmi fizetség

Azok az emberek, akik katasztrófa sújtotta övezetekben segítenek, vagy éhező afrikai országokban, azok önkénteseknek minősülnek, vagy kapnak fizetést is?

Arra gondoltam, hogy elmegyek ilyen munkakörbe, sokkal jobb kaját osztogatni az etióp gyerekeknek mint itthon szar melót vállalni.. :D

Legjobb válasz: "segítenek"- Szerinted?

"segítenek"- Szerinted?
A kérdező hozzászólása: Kössz az értelmes válaszodat... bár ahogy gondolom nem, saját zsebbõl megy nekik... de azért kérdezem, hátha van itt olyan aki ebben otthon van valamennyire.
Vedd fel a kapcsolatot az Unicef-el és ott konkrétan megtudsz mindent! Aki ott van az biztos nem gyakorin lóg fenn!


Hol kell igényelni ezt az önkéntes TB fizetést?

Most hogy bejönnek/bejöttek ezek a járásos marhaságok most ezt ott is el lehet intézni vagy menjek a legközelebbi NAV kirendeltséghez?

Legjobb válasz: A NAV-nál lehet intézni ezt.

A NAV-nál lehet intézni ezt.

Önkéntes pénztár kedvezmény már nem vehető figyelembe ha az adózónak fizetési kötelezettsége van?

Nekem ez új... Ha jól értelmezem, azt a bizonyos adókedvezményt, ami a befizetés után elszámolható, visszautalják az adózó pénztári számlájára?

Legjobb válasz: Igen, visszautalják a pénztárszámlára, de ha van köztartozása, akkor azt levonják belõle - nyilvánvalóan.

Igen, visszautalják a pénztárszámlára, de ha van köztartozása, akkor azt levonják belõle - nyilvánvalóan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azt hiszem értem. A konkrét eset: adózó fizetési kötelezettsége 10 000 Ft, önkéntes miatti kedvezmény 12 000 Ft. Ne fizesse be a 10 000-et, viszont a 12 000-bõl elutalnak 2 000 Ft-ot pénztári számlára, 10 000-et meg a tartozásra (amelyet adott helyen kérek, hogy érvényesítsenek). Jól értem.
Aham, már az adóbevallásban tudod ezt jelezni, így csak a 2000-et kapod vissza ( felesleges lenne oda- vissza utalgatni).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Hogyan lehetek önkéntes tűzoltó? Mik az elönyök a felvételinél? Kapnak-e fizetést? Hány éves kortol? és ugy hogyan müködika szervezet? Stb.

Legjobb válasz: Miért kapna egy önkéntes tûzoltó fizetést? Örülnek hogy mehetnek segíteni/oltani. Bemégy egy önkéntes tûzoltó egyesülethez és elmondják.

Miért kapna egy önkéntes tûzoltó fizetést? Örülnek hogy mehetnek segíteni/oltani. Bemégy egy önkéntes tûzoltó egyesülethez és elmondják.
Be kell menned a helyi önkéntes tûzoltóságra. Felvételi nincs. Nem kapnak. Ha CTIF versenyekre akartok járni, akkor a felnõtt csapatba 16 éves kortól mehetsz, ha csak úgynevezett "vizes" versenyekre, ott nincs korhatár. A lényege annyi, hogy versenyekre jártok, emgtanuljátok az alapokat, illetve ha elvégzitek a tanfolyamot akkor ha baleset vagy vmi termésezti katasztrófa van, akkor mehettek segíteni.

Hogy lehet az állatkertbe dolgozni? Milyen végzettség kell hozzá? Önkéntesnek fogok oda menni, de fõállásban fizetéssel is szeretnék ott dolgozni.

Legjobb válasz: Leginkább ismerõs által, ugyanis elég nagy a túljelentkezés. Egy jó esély mondjuk az állatorvosi, úgy lehet föl fognak venni.

Leginkább ismerõs által, ugyanis elég nagy a túljelentkezés. Egy jó esély mondjuk az állatorvosi, úgy lehet föl fognak venni.
Állatkerti gondozó képzés is van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!