Találatok a következő kifejezésre: Az ózon a (74 db)

A boszorkány c. könyv mely az Óz, a csodák csodája c. könyv előzménye feltétlenül kell az Óz olvasása, vagy semmi köze a kettőnek egymáshoz?

Legjobb válasz: Az Óz a nagy varázsló elsõ fejezete a Forgószél, ha nálad is ez akkor semmi gáz nincs

Az Óz a nagy varázsló elsõ fejezete a Forgószél, ha nálad is ez akkor semmi gáz nincs

Megnézte már itt valaki az Óz, a hatalmas c. filmet a moziban?

Jó film, tetszett?

Legjobb válasz: Én láttam, bár nekem jobban tetszett az Óz a csodák csodája ami 1939-ben készült jobb. Sztem nézd meg mert lehet h. nem egyezik az ízlésünk.

Én láttam, bár nekem jobban tetszett az Óz a csodák csodája ami 1939-ben készült jobb. Sztem nézd meg mert lehet h. nem egyezik az ízlésünk.

Hogy hívták az Óz, a csodák csodája című filmben a pici emberkék csoportját, akik segítették Dorothy-t?

A magyar szinkronban elhangzott verzió érdekelne!

Legjobb válasz: Én az " Óz a nagy varázsló" címû könyvet olvastam, itt "mumpicok" voltak, ha jól emlékszem.

Én az " Óz a nagy varázsló" címû könyvet olvastam, itt "mumpicok" voltak, ha jól emlékszem.
Szia! Én arra emlékszem, hogy Pöttömöknek nevezik õket. (angolul munchkins)


Milyen fajta kutya toto az óz a csodák csodájából?

Legjobb válasz: Emlékeim szerint egy jack russel terrier.

Emlékeim szerint egy jack russel terrier.
A kérdező hozzászólása: Megtaláta cairn terrier
Jah, hogy az eredetiben? Passz. Bocs.
A kérdező hozzászólása: Megtaláta cairn terrier
utcamix

Nincs meg valakinek AZ Óza a nagy varázsló mesejáték?

Régen megvolt kazettán, de nem találom sehol :( Lemezr?l vagy kazettáról átvett, digitalizált tökéletes lenne!!!!!

Honnan tudom ingyen letölteni az Óz a nagy varázsló hanganyagát?

A magyar változatában ?k szerepelnek, ha jól tudom:Haumann Péter, Csellár Réka, Kaszás Gerg?, Székhelyi József, Gelley Kornél, Sztankay István.

Legjobb válasz: Szia! Én is ezt keresem!!!!! Neked megvan már?

Szia! Én is ezt keresem!!!!! Neked megvan már?
A kérdező hozzászólása: Nincs
Sikerült feltöltenem.Ezen az oldalon eléred a video címszó alatt van. Becsomagoltam "zip-be" Szólj, ha gond van vele!!! http://pankamuve.multiply.com/
Már nem játszák!

Az Óz a hatalmas című filmben hogy hívják a 3 boszorkányt?

Legjobb válasz: a fehér boszorkányt Glindának és õt alakította:Michelle Williams, gonosz boszorkányt Evanora és õt alakította:Rachel Weisz, és Evanora testvére Theodora és õt alakította:Mila Kunis

a fehér boszorkányt Glindának és õt alakította:Michelle Williams, gonosz boszorkányt Evanora és õt alakította:Rachel Weisz, és Evanora testvére Theodora és õt alakította:Mila Kunis

Milyen drogot használhatott Dorothy az Óz a csodák csodájában?

aki látta a filmet tudja mir?l beszélek:) a lányka olyan képeket kapott hogy szerintem néha még ? sem hitte el hogy ez valóság lehet akárhogy beleélte magát. Pöttömföldön volt, mindenféle apró manóval körülvéve, és az az élénk sárga köves út, és ahogy csavarodott spirálban...aha persze boszorkányok:)) jó boszorkány és gonosz boszorkány...aztán meg olyan dolgok hogy beszél? madárijeszt? és bádogember:)) és tök termélszetesnek vélte azt is hogy egy oroszlán ugorjon ki a s?r? erd?b?l hogy aztán együtt menjenek smaragdvárosba... szárnyas majmok sem épp mindennap ragadják el az embert:D nem semmi halucinációk halljátok:) mivel érte el ezt a csaj szerintetek? LSD-zett?:)

Legjobb válasz: Ezt anno fantáziának és mesevilágnak fogták fel. Ma már az a kérdés h milyen drogot használt... Az öreg varázsló aki segített neki meg nem jó szándékú öregúr hanem pedofil, bádogember a madárijesztõ és az oroszlán meg egy gruppen kedvéért kísérték össze vissza. Az öreg boszorkány meg egy klimaxos leszbikus igaz?? Szánalmas h egy mesefilmrõl ami a fantázia szüleménye egybõl egy drogos élmény jut az eszedbe.

Ezt anno fantáziának és mesevilágnak fogták fel. Ma már az a kérdés h milyen drogot használt... Az öreg varázsló aki segített neki meg nem jó szándékú öregúr hanem pedofil, bádogember a madárijesztõ és az oroszlán meg egy gruppen kedvéért kísérték össze vissza. Az öreg boszorkány meg egy klimaxos leszbikus igaz?? Szánalmas h egy mesefilmrõl ami a fantázia szüleménye egybõl egy drogos élmény jut az eszedbe.
Szerintem LSD.Jó nagy adagott nyalhatot!Biztos vitt az útra is azt mikor nem figyeld oda senki->hopp a nyelv alá..De lehet szívott is rá bõven.:D
Varázsgomba? :) Mint Bridget Jones. :) )) Vagy fölszippantotta az egész "étlapot" gombástól, füvestõl! :) De lehet, hogy ezeket a dolgokat inkább L. Frank Baum nyalta be, aztán papírra vetett mindent, amit látni vélt. Egy kiadó pedig fantáziát látott a dologban, végül még Hollywood is, így születhetett meg a film.
22.06 Szerintem az íróbácsi nem feltétlen gyerekmesének szánta. Volt olyan felvetés is, hogy az 1890-es évekbeli politikai és financiális rendszert jeleníti meg. Mellesleg nagyon idegesítõ egy mese és simán jó poén, h Dorothy beszívott mint az albán szamár :P
valami gombát
hát szerintem LSD, vagy valami gomba esetleg megspékelve kis salviával és hajnalkamaggal! de mivel, viszonylag vidám a hangulat, tuti tekert egy joint-ot a madárijesztõ is, amibe behívta dorotyt is :D meg szerintem az nem is madárijesztõ volt, csak dorotti flesselte azt. szerintem egy bozontos csöve lehetett! Na mindegy attól a kansasi dílertõl én is vennék egy kis cuccot XD ja és it jegyezném meg, hogy igaziból oz a nagy varázsló lehetett dorotty dílere! ne mááár ... sárgaköves út? ezt a baromságot :D XD mivel viszonylag pörgõs a történet ezért szerintem némi speed is becsúszhatott. szerintem én is kipróbálom ezt az egyveleget, és megcsináljuk a 2. részt!
A kérdező hozzászólása: OkS:D
A kérdező hozzászólása: ne aharagudj, de ha ennyire nincs humorérzéked ne válaszolj. látod mások egybõl tudtak a kérdéhez illõ válazt adni mert elképzelték hogy jéé tényleg olyan mintha...
A kérdező hozzászólása: :)
A kérdező hozzászólása: ja én is gondolkodtam hogy lehet hogy valami kombó lehetett mert azért ilyet nem flashel az ember minden nap:)
Jefferson airplane-white rabbit pont errõl szól:)

Jó film az Óz a Csodák Csodája (1939)?

Most találtam meg VHS en(most is VHS re veszek fel,nem szeretem a DVD-t),és nagyon régen láttam,már nem is emlékszek rá.Mi a véleményetek róla ? 19/F

Legjobb válasz: A valaha készült legjobb mesefilm, még ma is megállja a helyét,Judy Garland evvel a filmmel indult a világhír felé.

A valaha készült legjobb mesefilm, még ma is megállja a helyét, Judy Garland evvel a filmmel indult a világhír felé.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!