Találatok a következő kifejezésre: Az íny egy pici (17 db)

Ha nem bírod vedd ki! Legfeljebb benõ a lyuk! Vagy inkább szenvedsz a divat miatt?
Ha úgy gondolod vedd ki. De lehet, hogy pár napon belül elmúlna. Az én köldök piercingemnél is így volt. Bár utána sokáig gennyesedett még:S
gondolom aki csinálta neked, biztos mondta hogy mivel kell kenegetni vagy adott is rá ilyen folyadékot. vagy nem? ha nem akkor körömvirágkrém, ami gyulladáscsökkentõ hatással bír vagy alkohol ami fertõtlenít. és forgatni kell sokszor nehogy bedagadjon!!
Ugyanilyen piercingem van, nekem is elég kellemetlen volt eleinte, de kenegettem a krémmel amit adtak hozzá és pár hét múlva már nem volt semmi gond. Viszont ha az ínyedet kikezdte az semmiképp nem jó.
Szia!Ha fémérzékeny vagy, akkor mûanyag piercinget vegyél bele.Az nem is dörzsöli ki annyira.Neten keress rá a "bioplast piercingre" :)
Szia!Nekem több mint egy éve van ajakpiercingem.Nem értem pontosan mit jelent az hogy húzza a szádat. A duzzanat, és kis fájdalom természetes, de ha odafigyelsz rá, komolyabb gondot nem okozhat. Nekem Glycosept oldatot írtak ki rá, és 70%os alkoholt. Napi 2x kellett kezelni, de sztem 3-4gyel sincs gond, ártani nem árt. Szerintem nem fémérzékenység, ugyanis alapból orvosi fémettesznek bele, aminek az a lényege, hogy nem vált ki érzékenységet. Én is fémérzékeny vagyok, de nekem ez semmi panaszt sem okozott. Ha szemmel látható tüneteti nincsenek, és a fájdalom sem nagy, akkor sztem hagyd még benne, velejárója, de ha erõs a fájdalom, akkor gondolkodás nélkül vegyed kifele, de még eleven a 'lyuk' kezeld.Üdv
15/F (elõzõ kommentelõ)
s ha 1 picit furcsa szagavan akkor az mit jelent?
sha 1 kicsit furcsa szaga van korulotte az mit jelent?

14 hónapos kisfiamnak most este ahogy mostam a fogát vérzett az ínye egy nagyon picit. Más tapasztalt ilyet esetleg, mitől lehet?

Tegnap vettem neki egy Oral-b gyerekfogkefét, lehet attól? Pedig abszolút nem mostam neki erősen. Biztos hogy érzékeny is neki, mert nem nagyon hagyja, hogy felül megmossam, elrántja a fejét. De csak felül, alul szépen hagyja, hogy megmossuk neki. Eddig azzal az ujjra húzható szilikonnal mostak neki, de úgy vettem észre, hogy az már nem tisztítja meg rendesen a fogait mióta mindent eszik.

Legjobb válasz: Lehet ahogy elrántogatja a fejét megdörzsölted erõsen véletlenül. Ha többször elõfordul akkor lehet tényleg a fogkefe a ludas.

Lehet ahogy elrántogatja a fejét megdörzsölted erõsen véletlenül. Ha többször elõfordul akkor lehet tényleg a fogkefe a ludas.

Van par porcelan fogam es elegge lehuzodott az inyem roluk. Aminek vilagos rozsaszines szine van. Hatul bevolt gyulladva egy picit de mar elmult de az inyem nem akar visszahuzodni hiaba surolom. Mit tegyek?

Volt egy vetelesem 2 honapja.Lehet azzal fugg ossze?

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom hogy összefügg e vele, de szerintem nem. Sajnos nem fog visszahúzódni, én is így jártam, piercing volt a számban, leverte elõl az ínyemet, s azóta sem akar visszahúzódni teljesen(pedig ez már fél éve volt). Fogorvosomat is kérdeztem, azt mondta, ez "természetes" hogy nem húzódik teljesen vissza, csak ha az ember nagyon fiatal (tizenévei elején jár).

Szia! Nem tudom hogy összefügg e vele, de szerintem nem. Sajnos nem fog visszahúzódni, én is így jártam, piercing volt a számban, leverte elõl az ínyemet, s azóta sem akar visszahúzódni teljesen(pedig ez már fél éve volt). Fogorvosomat is kérdeztem, azt mondta, ez "természetes" hogy nem húzódik teljesen vissza, csak ha az ember nagyon fiatal (tizenévei elején jár).
Menj fogorvoshoz, nehogy ínysorvadás legyen a vége. Nekem is ez a gond, és most nyáron lekell cserélni miatta a fogamat.


Ha alul kemény az ínye és van egy kis dudor, akkor mikor jön már végre a fog? Pici piros, nem vészes, sőt inkább semmilyen.10 hónapos

els? fog lenne már,ha jönne végre

Legjobb válasz: 3 nap és két hónap között valamikor biztos kijön. :o) Bocs, de ezt nem lehet tudni. Van, amikor egy fog irtóra dudorítja az ínyt, de hetekre leáll. Egyébként elsõ lányomnak 10,5 hónaposan jött az elsõ foga. :o) (És három éves korára jöttek ki a tejfogai mind. :o)

3 nap és két hónap között valamikor biztos kijön. :o) Bocs, de ezt nem lehet tudni. Van, amikor egy fog irtóra dudorítja az ínyt, de hetekre leáll. Egyébként elsõ lányomnak 10, 5 hónaposan jött az elsõ foga. :o) (És három éves korára jöttek ki a tejfogai mind. :o)
Szia! Végül mikor jött ki a fogacska?
A kérdező hozzászólása: igen, tényleg azt mondják :) ma nem tudtam nagyon megnézni az ínyét, nem engedte a picim, de majd holnap. Tegnap nem láttunk még fehér csíkot
Eszembe jutott, hogy miután megpuhult az íny és mielõtt áttört, már az íny alatt látszott is egy fehér csíkban a fog. Ha azt látod, akkor már csak napok kérdése.:) Tényleg kitartás, 10 hónapos már a kicsid, úgyhogy jönni fog! Egyébként azt mondják, minél késõbb nõ ki, annál tartósabb lesz.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hát, már nagyon várom, hogy jöjjön az elsõ fog, aztán a többi, már több hónapja azt hiszem, hogy jön, de mégsem
Változó, attól függ mennyire kemény az íny. Nem mindegyik fognál egyforma, így tényleg nem lehetne megmondani. A fiam szeptember végén volt 1 éves, akkor még csak 8 foga volt, most 2 és fél hónappal késõbb már 15. Az oldalsó metszõk kicsit tovább tartottak, az alsó szemfogak szinte úgy kipattogtak, hogy észre sem vettük, a felsõ szemfogakkal pedig tiszta kínlódás. Tényleg a pár naptól, az 1-2 hónapig minden benne van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, kedves utolsó, kérdezhetek? :) kb. mennyi idõ, míg a felkeményedett, gumós íny megpuhul?
Ha érzel egy dudort, akkor mondják, hogy gumóban van. Olyankor még kemény az íny, nem tud áttörni a fog. Ezután következik, hogy felpuhul az íny, majd pedig lesz rajta egy pici mélyedés és 1-2 nap múlva kint van a fogacska.:) Fiam 14 hónapos, már 15 foga van, szépen megfigyeltem, hogy is megy ez.:) Kitartás!
Na, ez változó. Volt olyan, ami 2-3 nap múlva kibújt, de volt olyan, ami másfél hónapig szenvedtette Manókát. Ha már áttetszõ, akkor hurrá!!!!!
A kérdező hozzászólása: 10 hónaposan :) szóval ki is jött nemsokkal a kérdésem után

Fogszabályzó viselésekor nomális, hogy egyik fogammnál az ínyem picit visszahúzódott, fáj az a fogam és talán minimálisan mozog?

Lassan egy hónapja lesz rajta a fogszabályzó.

Legjobb válasz: az íny visszahúzódását hogy érted? a mozgás meg fájdalom teljesen természetes. minden aktiválás utána enni is alig bírsz majd.

az íny visszahúzódását hogy érted? a mozgás meg fájdalom teljesen természetes. minden aktiválás utána enni is alig bírsz majd.
úgy értem, talán csak a fogad máshogy áll, és azért tûnik úgy, mintha az ínyed visszahúzódott volna.
A kérdező hozzászólása: a másik oldalon szintén a 3. fogamhoz képest az ínyem lejjebb van, és a szokottnál több látszik belõle...

Az íny kiszakadhat (egy pici darab) fogzáskor?

Legjobb válasz: Az íny az átszakad fogzáskor, de lyanról még soha nem hallottam, hogy tényleg ki is szakadt belõle akármekkora darab is...

Az íny az átszakad fogzáskor, de lyanról még soha nem hallottam, hogy tényleg ki is szakadt belõle akármekkora darab is...
A kérdező hozzászólása: Azóta minden rendbe lett. Eltünt neki az az íny darab és már csak a foga van ott. Nem tudom akkor hova tünt? De sterintem kiszakadt. Pár milis ínyról beszélünk...

Pár napja megütöttem az első fogaim, és az egyik mozog egy picit, és mintha elrepedt volna az ínyemben középtájt . Ez lehetséges vagy akkor már kiesett volna?

Nyomásra,h?re érzékeny! Elmegyek fogorvoshoz csak h mégis mire számítsak?Meger?södhet v összeforrhat?

Legjobb válasz: Én is ütöttem már be fogamat úgy, hogy mozgott. De néhány hét alatt újra megszilárdul (ha nem piszkálod :P ). Az nagyon kevéssé valószínû, hogy elrepedt volna. (Egyszerûbb kitörni egy fogat, mint megrepeszteni.) De még a repedések is meg tudnak rajta gyógyulni. Ahhoz viszont sok idõ kell, és elsõrangú szájhigiéné. A xilit segítséget nyújthat, mert a fogszuvasodást okozó baktériumok nem tudják felhasználni, és éhen halnak.

Én is ütöttem már be fogamat úgy, hogy mozgott. De néhány hét alatt újra megszilárdul (ha nem piszkálod :P ). Az nagyon kevéssé valószínû, hogy elrepedt volna. (Egyszerûbb kitörni egy fogat, mint megrepeszteni.) De még a repedések is meg tudnak rajta gyógyulni. Ahhoz viszont sok idõ kell, és elsõrangú szájhigiéné. A xilit segítséget nyújthat, mert a fogszuvasodást okozó baktériumok nem tudják felhasználni, és éhen halnak.
A kérdező hozzászólása: Kösz!Rem így lesz !:D

A jobb felső oldalon a 4. fogamra kb 5 éve korona került. Mostanában kijött a fogam felett egy pici dudor, és néha érzem is hogy lüktet az ínyem. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti hogy a gyoker korul kialakult egy gyulladas, pontosabban gennyedes(ha tenyleg luktet). Mihamarabb menj egy fogorvoshoz, hogy kezelje ki, mielott meg keso lenne

Ez azt jelenti hogy a gyoker korul kialakult egy gyulladas, pontosabban gennyedes(ha tenyleg luktet). Mihamarabb menj egy fogorvoshoz, hogy kezelje ki, mielott meg keso lenne

Ha a fogamból csak egy pici csonk maradt, ami körül könnyen begyullad az íny, még fel lehet építeni? Illetve érdemes gyökérkezelni? Gyökér kezelés után nem fog többet fájni?

Legjobb válasz: Ha csak csonk van, akkor kihúzzák és mûfoggal pótolják. Nem éri meg egy csonkot ami ráadásul állandóan gyulladásban van, meghagyni.

Ha csak csonk van, akkor kihúzzák és mûfoggal pótolják. Nem éri meg egy csonkot ami ráadásul állandóan gyulladásban van, meghagyni.
A kérdező hozzászólása: Én is inkább kihúzatnám.
Nekem felépítették!
sziamia:) mondjuk ha "csak" az íny gyulladt be tõle, akkor nem a fogaddal van a gond, hanem hogy le van törve...még ha egy kicsi rész is van a fogból fel tudják építeni, sok megoldás létezik, csak egyik fogorvos tudja többféleképpen, másik nem biztos. igazából szakember tudná megmondani, hogy érdemes gyökérkezelni vagy sem, de ha mondjuk olyan fogról van szó, ami látszik, ha beszélsz, akkor érdemes felépítettni, de persze ahogyan te látod a jobbnak, te tudod melyiket viseled jobban. remélem sikerül választanod:)
A kérdező hozzászólása: Szerencsére csak hátul van egy ilyen fogam. A többi normális állapotban van, de holnap meg mondják mi a teendõ. Csak elegem van belõle, hogy szuper érzékeny és egybõl bedagad az arcom ha a gyökérhez ér valami. Legalábbis annyira el van kopva hogy szerintem a gyökércsúcs már fedetlen, védtelen.

Csajok a tejfog az egyenes vagy hullámos élű? Ill mi lehet? : kibújt az íny alján a fog, és picivel a feljebb egy egyenes nagyon fehér sáv van, mintha még egy fog bújna. (érthető így? )

A lányomnak olyan nagy a felső első foga és hullámos az alja. A fiamnak meg egyenes. Létezik, hogy csontfoga nőtt a lánynak.

Legjobb válasz: Szerintem akkor lesz egyértelmû, hogy mi is ez, ha már min. félig kint lesz.

Szerintem akkor lesz egyértelmû, hogy mi is ez, ha már min. félig kint lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!