Találatok a következő kifejezésre: Az év napja az Apák Napja (3 db)

Az év melyik napja az Apák Napja?

Legjobb válasz: Az apák napját a különbözõ országokban mindenhol máskor ünneplik. Sajnos Magyarországon még nem honosodott meg.

Az apák napját a különbözõ országokban mindenhol máskor ünneplik. Sajnos Magyarországon még nem honosodott meg.
Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. (Vannak, akik - viccesen - május 19-ét, Ivók napját tartják apák napjának.) A 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülõi szerepet ünneplik ilyenkor. Ilyenkor emlékeznek az apákra, nagyapákra és a többi férfi elõdre. Az apák napját világszerte számos különbözõ idõpontban ünneplik. Ezen a napon általában ajándékot adnak az apáknak, és ilyenkor a család általában együtt van.
Azt hiszem már nálunk is "hivatalos" a június 3.ik vasárnapja.
Ha a szülök megeszélnek egy idõ pontot akor aznap tartyák meg
Április 1!Együtt van a bolondok napjával!
Nahát kiborítóak számomra ezek az anyák napja, apák napja stb. Mindennap törõdjünk a szeretteinkkel! Becsülni tisztelni és szeretni kell õket! Nem koporsó leengedésekor kell sírnunk megbánással, hogy Úristen mennyi nap nem tettünk meg nekik azt amit megtehettünk volna!!!!!!És nemcsak üneppekkor kell körbeugrálnunk szüleink, hanem amikor segíthetünk nekik valamit, ha idõnk engedi, akkor nem kell gondolkodni.. legyen pl. máj 2-án meg május 10-én apáknapja!Megérdemelnek több napot is mint egy napot egy évben.. Nem??
Junius 17
Az apák napja nálunk Ausztriában június 10-e.
Mindegyik. Hiszen ha jól belegondolunk, minden nap õértük van, õértük szól (lásd: mit egyek? van kaja? van tiszta? stb.). Természetesen a gyerekeinken kívül.
anyák napja után 3 nappal :)
Nálunk itt Ungváron és Ukrajnában meg gondolom magyarországon is Junius 3-ik vasárnapján ünneplik!

A +2 nap szabi ami 1gyerek után jár a születés évében már megkapja az Apa vagy következő évben?

dec 2-re vagyok kiírva és tanácstalanok vagyunk,hogy idén már jár vagy csak jöv?re. azt tudom,hogy a születési 5 nap egyb?l kivehet?

Legjobb válasz: Már az idén meg kell kapnia.

Már az idén meg kell kapnia.
Ha dec. 31-én születik, akkor is jár erre az évre!
Jár mind a kettõtöknek már erre az évre is.
Ha megszületett a baba akkor jár neki a 2 nap szabi ami egy évre van, tehát mivel dec. elején születik ezért az évbõl már csak 1 hónap van így idõarányosan 2nap szabi/12hóval=0, 1666 nap szabi jár neki erre az évre, tehát semmi. Jövõre már neked is és neki is jár a 2 nap. Bérszámfejtõ vagyok, az én dolgom a szabadságolás is, 100% amit mondok. 20hkm
4. vagyok Ezt gyerek után járó pótszabadságnak hívják, tehát amíg nincs gyerek addig nem jár a szabadság sem. Semmiképp nem kapja meg a 2 napot. Mindig idõarányosan kell ezeket nézni kivéve az apaszabit ami a szülés után jár, ez 5 nap és ezt rögtön ki is kell vennie 1-2 hónapon belül.
Ja, és olyan hibákat javíttatok ki, amiket a bérelszámolók, könyvelõk elcsesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma megkérdezi apa a munkahelyén az a biztos!
Mivel szüléskor már házasok lesznek az új párral, egyértelmû, hogy az õ nevén lesz a gyerek.
Akkor kerülne az ex nevére, ha nem mennél újra férjhez. Mivel a férjnek nem kell apasági nyilatkozatot tennie, a férj nevére (azaz apa) megy a gyerek.
"A jog e körben is abból indul ki, hogy gyermek az anyával házasságban élõ férfitõl származik. Például: ha a házasságának megszûnése után újból férjhez megy, az újabb házasságának fennállása alatt született gyermek apjának akkor is az új férjet kell tekinteni, ha a korábbi házasság megszûnése és a gyermek születése közt háromszáz nap nem telt el." [link]
RÉgi férj nevére kerül, az új kezdeményezi azonnal az örökbefogadást.
Engem az érdekelne, hogy honnan tudják egy jelenleg házas nõrõl, hogy 9-10 hónapja mással volt házas? Persze, a hivatalban megvan az infó, de kinek jut ezt eszébe megkérdezni, utánanézni? Szüléskor hozzánk bejött egy védõnõ, megmutattam a ház akvinkat (mondjuk én csak 1x házasodtam) és írta a gyerkõc nevét.
igazad lenne 74%-os, ha nem menne férjhez... nem lehet apasági nyilatkozatot tenni, de házasság esetén erre nincs is szükség. ha az új házasságod után születik a baba, akkor az új házastársad lesz az apa ( név kérdés más, azt te dönthetnéd el, hiszen az esz a neve alapjáraton, amit a házassági anyakönyvi kivonatban bejegyeztetek a leendõ gyerekek nevének itt az apaságról van szó)
Nálunk már az új férjem nevére került, hiába nem telt el 10 hónap.
Ugyanebben a helyzetben voltam ha a válás jogerõre emelkedésétõl nem telik el 10 hónap akkor automatikusan a volt férj nevére kerül a gyerek!ez az apaság vélelme!
Tehát a törvény így szól: "Nem tehetõ apai elismerõ nyilatkozat akkor sem, ha az anya válását kimondó ítélet jogerõre emelkedésének napja és a gyermek születésének napja között nem telt el 300 nap." Értelmezés: 1. gyerek megszületik X napon. 2A. Az anya a szülés napja elõtt 300 nappal MÁR elvált: az új férj nevére írják a gyereket. 2B: Az anya a szülés napja elõtt 300 napon belül NEM VÁLT EL, akkor megy a volt férj nevére. Értitek?
Ha az esküvõ után születik a gyerek, akkor a választott házassági nevet fogja kapni vezetéknévként.
5. Nem, ha az anya a szüles elött uj hazassagot köt.
Sokan nem jól tudják. A törvény szerint, ha a válás és a szülés között nem telik el 300 nap, akkor anyakönyvezik a gyereket a volt férjre. Ilyen esetben nem is lehet apai elismerõ nyilatkozatot tenni az új férjnek. Válás után viszont a saját nevére veheti.
Mivel már elváltál semmi kép az ex nevére.Meg mindjárt férjhez is mész egyértelmû a párodéra
A vélelmezett fogantatás ideje számít!
3. Ha összehazasodnak az uj parjaval, akkor nem az exferj nevet kapja a gyerek.
Ha a szülés elõtt 300 nappal még a volt férjjel házasságban élt, tehát nem váltak el, akkor a babát a volt férj nevére írják automatikusan.
A biologiai apa nevere fogjak irni, ha tenyleg a szüles elött sikerül összehazasodni. Sjnos nekem nem fog összejönni :(
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy segítettek tisztán látni a fenti kérdésemrõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!