Találatok a következő kifejezésre: Az érettségi honnan veszik (1 db)

Az érettségi kérdéseket honnan veszik?

Legjobb válasz: A tankönyvektõl. Vegyük pl a történelmet... aki összeállítja a kérdéssort, fellapoz egy könyvet, beleolvas, az alapján megfogalmazza a kérdést. Ennyire egyszerû... elvileg minden válasz benne van a könyvekben... gyakorlatilag meg lehet, hogy csak valahol a sorok között :S

A tankönyvektõl. Vegyük pl a történelmet... aki összeállítja a kérdéssort, fellapoz egy könyvet, beleolvas, az alapján megfogalmazza a kérdést. Ennyire egyszerû... elvileg minden válasz benne van a könyvekben... gyakorlatilag meg lehet, hogy csak valahol a sorok között :S
A kérdező hozzászólása: ugyértem hogy pl a 4 év alatt tanult anyagból lehet akármilyen kérdés?:O
A kérdező hozzászólása: vagy azt megmondják majd hogy melyik könyvbe vannak a válaszok? szval nem a választ, hanem hogy hol kell keresni a választ :)
A négy év anyagából lehet (és lesz is) a kérdés. És az összes olyan tankönyv számít, amelyiket hivatalosan tankönyvnek minõsítették. Valamelyikben ott a válasz :) Amúgy általában érettségin nem igazán kérdeznek olyan "hûdebonyolult" dolgot. Csak lehet, hogy régebbrõl és lehet, hogy nem úgy kérdezik meg...
igen a 4 év tananyagát kérdezik, egy érettségi bizotság állítja össze a kérdéseket. ugye az irodalom a legérdekesebb, mert azt elötte nap éjszaka ül össze az érettségi bizotság és reggelre megszülik mik legyenek a tételek. mindig figyelembe veszik az évfordulókat, hogy ne legyen ugyan az.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit ajánlotok kiselőadás témának?

3 percig kéne beszélnem. Nyelvtanórára kéne. Lehetőleg még ma vagy holnap válaszoljatok ha tudtok. Köszönöm előre.

5

Oktáv cukrász képzéssel kapcsolatos tapasztalatokra lennék kíváncsi! Mennyire komoly az oktatás?

3

Kit vesznek fel előbb a gépészmérnöki egyetemre?

Engem akinek gimnáziumi végzése van (felsőfokú fizika és matek, nyelvvizsga) vagy az unokaöcsémet aki szakközépbe gépész szakmát csinálta meg.

2

Milyen érzés nem okosnak lenni? Mitől számít valaki okosnak?

Ezek nyilván igencsak megfoghatatlan érzések. Nem olyan rég jöttem rá, hogy én eddig ilyesmin nem gondolkoztam. Tényként kezeltem, hogy az vagyok, mert jók a jegyeim, mert elismert gimnáziumba járok, mert csak ilyen jellegű visszajeléseket kaptam a környezetemtől. De én ettől már okos vagyok? Nem hiszem.

7

Lehet úgy zongorázni tanulni, hogy nem tudok kottát olvasni?

8

Szerintetek milyen volt a mai emelt kémia érettségi?

7

Felsőbb évesek hogyan tartsanak vicces órát az alsóbb éveseknek középsuliban?

Egy angolóráról lenne szó, tanárnő mondta bármit csinálhatunk, ötletek?

0

Mikor van idén nyílt nap Semmelweis egyetemen az ált. Orvosin?

Sehol sem találok időpontot, se felvin se az egyetem oldalán. :/

Remélem valaki tájékozottabb mint én, s segíteni tud, köszi előre is.

1

Mi mindent kell elintézni ha a BME-ről az Óbudai Egyetemre szeretnénk átkerülni?

Idáig úgy néz ki, csak egy félévet buktam és bizonyos tantárgyaim megvannak. Azt tudom, hogy ezekről a tantárgyakról ki kell kérnem valami papírt, de biztos van még egy csomó minden (Neptun, meg ilyenek) Ezekről mit tudtok?

0

Melyik oldalon lehet letölteni töri Tz-ket ingyen?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!