Találatok a következő kifejezésre: Az érettségi honnan veszik (1 db)

Az érettségi kérdéseket honnan veszik?

Legjobb válasz: A tankönyvektõl. Vegyük pl a történelmet... aki összeállítja a kérdéssort, fellapoz egy könyvet, beleolvas, az alapján megfogalmazza a kérdést. Ennyire egyszerû... elvileg minden válasz benne van a könyvekben... gyakorlatilag meg lehet, hogy csak valahol a sorok között :S

A tankönyvektõl. Vegyük pl a történelmet... aki összeállítja a kérdéssort, fellapoz egy könyvet, beleolvas, az alapján megfogalmazza a kérdést. Ennyire egyszerû... elvileg minden válasz benne van a könyvekben... gyakorlatilag meg lehet, hogy csak valahol a sorok között :S
A kérdező hozzászólása: ugyértem hogy pl a 4 év alatt tanult anyagból lehet akármilyen kérdés?:O
A kérdező hozzászólása: vagy azt megmondják majd hogy melyik könyvbe vannak a válaszok? szval nem a választ, hanem hogy hol kell keresni a választ :)
A négy év anyagából lehet (és lesz is) a kérdés. És az összes olyan tankönyv számít, amelyiket hivatalosan tankönyvnek minõsítették. Valamelyikben ott a válasz :) Amúgy általában érettségin nem igazán kérdeznek olyan "hûdebonyolult" dolgot. Csak lehet, hogy régebbrõl és lehet, hogy nem úgy kérdezik meg...
igen a 4 év tananyagát kérdezik, egy érettségi bizotság állítja össze a kérdéseket. ugye az irodalom a legérdekesebb, mert azt elötte nap éjszaka ül össze az érettségi bizotság és reggelre megszülik mik legyenek a tételek. mindig figyelembe veszik az évfordulókat, hogy ne legyen ugyan az.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki volt a történelemben minden idők leggonoszabb embere?

2

A Tóth István ösztöndíj szerint mennyi pénzt kap egy középiskolás?

4.9 volt az ?átlagom 11.es vagyok kb. mennyi pénzt kaphatnék

0

Hány pontot kapok középfokú nyelvvizsgáért? Egynyelvűért és kétnyelvűért? Melyik "ér" többet"?

1

Szerintetek ki tudom még javítani matekból az átlagomat?

Eddig van egy 3-masom és ma kaptam a témazáróra egy 2-est :(

2

Villanyszerelő lehet diszkalkuliás?

4

Emelt szint vagy elég a közép is?

Azt szeretném kérdezni, hogyha az NKE-re szeretnék menni katonai vezetői szakra, oda kell az emelt szintű testnevelés érettségi vagy elég ha a középszintűt lerakom? Nem is tudom hogy van ez, kérem valaki világosítson fel :)

3

Történelemhez szeretnék anyagot gyűlyteni egy könyvből, amit a tanárom mondott, de sehogy semtalálom. Tudnátok segíteni?

Van egy könyv, a címe tudtommal Az ellopottidőszámítás. Nagy Károlyról szól,és abból kellene anyagot gyűlytenem. Ha valaki tudna linketküldeni megköszönném. :)

1

Tudnátok nekem mondani transznacionális vállalatokat?

Órára kéne pár, de a Coca-Colán semmilyen más vállalat nem jutott eszembe.

0

Szegedi Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskolába nehéz be kerülni?

Légyszi válaszoljatok rá, mert most vagyok 8.kos és jó lenne tudnom:) Előre is köszönöm.

3

Ha tetováló művész szeretnék lenni, de csak banda jeleket szeretnék csinálni azt úgy lehet?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!