Találatok a következő kifejezésre: Az érettségi honnan (35 db)

Meddig lehet jelentkezni az előrehozott őszi érettségire? Honnan tudom meg, hogy melyik az az iskola a városban, ahol lesznek az érettségik?

Legjobb válasz: szeptember 7-ig kell jelentkezni. http://www.oh.gov.hu/kozoktatas/erettsegi-vizsgak/aktualis-e..

Hogy lehet a legjobban felkészülni az érettségire és honnan tudom megszerezni a tételeket?

Hogyan lehet a legjobban felkészülni a matek érettségire ? Mert én már nem nagyon tudom mik voltak 2-3 évvel ezel?tt. Mondanátok bevált tippeket ?

Legjobb válasz: Érettségiben az a jó, hogy csak olyan tételeitek vannak, amiket tanítottak nektek a 4 év alatt. Nekem most államvizsgán olyan tételem is van, ami nem volt tananyag, még tankönyvet se kaptunk belõle. Inkább érettségiznék, elhiszed?

Érettségiben az a jó, hogy csak olyan tételeitek vannak, amiket tanítottak nektek a 4 év alatt. Nekem most államvizsgán olyan tételem is van, ami nem volt tananyag, még tankönyvet se kaptunk belõle. Inkább érettségiznék, elhiszed?
Én anno nem magoltam a tételeket, hanem olvastam.Sokszor.A lényeg a fejemben maradt, és simán levizsgáztam. A tételeket neked kell kidolgozni, és úgy megtanulni.Nekem nem voltak külön tételek németbõl, mert az érettségin volt belõle írásbeli, ahol teszt feladatok voltak, és szóbelin egy szöveget kellett fordítani.Ezeket a szövegeket már begyakoroltuk órán, tehát sima ügy volt.Mondjuk én 10 éve érettségiztem, és biztos változott ez az azóta, de matekból is csak írásbeli volt, példákat kellett megoldani.De talán vannak a neten is kidolgozott tételek.Keress rá a guglin. De pár osztálytársaddal is összefoghatsz, és felosztjátok a tételeket egymás között.Mindenki kidolgozza a magáét, és cseréltek egymás között.

Honnan tudom meg az érettségi záróértekezletem adatait?

Idén tettem emelt német érettségit õsszel, viszont a behívó levélre minden szabályt és szükséges idõpont rákerült, kivéve a záróértekezlet helyét és idõpontját nem írtak rá. Hívjam fel a OH-t?

Legjobb válasz: Persze

Persze
Vagy kérdezd meg mailben
Vagy menj be személyesen megkérdezni
Semmiképpen ne hívd fel az OH-t, és ne foglalkozz ennek a magával beszélgetõ félkegyelmûnek a beköpéseivel, szeret hülye tanácsokat adni. Az OH nem foglalkozik ilyesmivel. Azt az intézményt hívd fel (középiskolát vagy kormányhivatalt), ahol az érettségire jelentkeztél. Ha kormányhivatalban, akkor direkt az oktatási fõosztályt keresd, valószínûleg van közvetlen számuk. Bár úgy sejtem, középiskolában jelentkeztél, és akkor azért nincs a zárás idõpontja a levélben, mert azt meg a kormányhivatal küldi ki. Az ottani középszintû vizsga ünnepélyes megnyitásán fogják ismertetni a szóbeli eredményét, a záráson pedig adják a papírt.


Honnan tudom meg az érettségin a szóbeli tételeket?

Õsszel újra fogok érettségizni történelemből középszinten. Azt nem értem, hogy honnan fogom megtudni, hogy mik a tételcímek a szóbelire. Most tavasszal ugye a tanárom tűzte ki a tételsort, de ősszel vagy egy kormányhivatalban, vagy egy adott iskolában lehet jelentkezni. Viszont saját tanárom nincs. Esetleg az oktatas.hu oldalon van/lesz fent egy ilyen központi szóbeli tételsor?

Legjobb válasz: A középszintû töri témakörök mindig ugyanazok egy évben. Nem nehéz belõle felkészülni! Fõleg, ha már ki voltak dolgozva (ha te már voltál egyszer)

A középszintû töri témakörök mindig ugyanazok egy évben. Nem nehéz belõle felkészülni! Fõleg, ha már ki voltak dolgozva (ha te már voltál egyszer)
A tételt onnan tudod meg, hogy kinyitod a kihúzott borítékot, és benne lesz. Tételeket nem is szabad elõre kiadni, csak témaköröket. A témakörök a kormányrendelet szerint az adott vizsgahelyen ugyanazok õsszel, mint tavasszal. Tehát ha a kormányhivatalban jelentkezel, akkor az oktatas.hu-n találod meg a tavaszi idõszak nyilvánosságra hozott anyagainál, ha pedig egy iskolában, akkor tõlük kell elkérni, de már készen kell hogy álljon.
A tanárnak sem szabad a konkrét tételeket megadni csak témaköröket, persze ezt sajnos sok iskolában megszegik így az egyes iskolák tanulói nem egyenlõ eséllyel indulnak. Én úgy vettem észre, hogy a témakörök minden évben ugyanazok, ezt az Oktatási Hivatal oldaláról tudod letölteni.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor körülnéztem, gondolom ez lesz az: http://dload.oktatas.educatio.hu/erettsegi/nyilvanos_anyagok.. Köszönöm a válaszokat.

Honnan tudták előre hogy az érettségi miatt ölte meg a családját a fiú?

keresték a gyereket, mert elszökött, a szemtanukat (nagymama, anyuka) azt megölte, akkor honnan tudták?

Legjobb válasz: Talán mert vallomást tett?

Talán mert vallomást tett?
A kérdező hozzászólása: de azelött tették ezt a kijelentést a tv-ben, mielött elkapták volna.

Emelt szintű biológia szóbeli érettségire, honnan tudom beszerezni az összes kérdezhető tétel, címét? Esetleg kidolgozva

akár linkeket is küldhettek és sehol sem találom, előre is köszi

Legjobb válasz: Tételek nincsenek, témakörök vannak, de az az egész anyagok lefedi :S viszont, ha adsz egy email címet én elküldöm neked kidolgozva. Nem én dolgoztam ki õket, úgy találtam neten, de a Mozaikos könyvek alapján van, nagyon jó!

Tételek nincsenek, témakörök vannak, de az az egész anyagok lefedi :S viszont, ha adsz egy email címet én elküldöm neked kidolgozva. Nem én dolgoztam ki õket, úgy találtam neten, de a Mozaikos könyvek alapján van, nagyon jó!
Légyszi, eltudnád nekem is küldeni a tételeket? [email protected]
Légyszi nekem is küld el. Nagyon szépen köszönöm. Az email címem: [email protected]
Elküldenéd nekem is? [email protected]
Nem tudom elküldeni egyikõtöknek sem, mert mindannyiótoknál azt írta ki, hogy érvénytelen a cím. Sajnálom. Nem tudom miért, már jó pár embernek sikerült elküldenem.
A kérdező hozzászólása: nem idén érettségiztem, de ha valakinek sikerül megtalálni [email protected] köszi:) (én is keresni fogom, ha megtalálom, akik kérték küldöm nekik is:)
Muszáj ideírnom, mert már legalább a 200. üzenetet kapom, hogy küldjem el nekik a tételeket. Nem, nem tudom elküldeni, mert nem õrizgetem ezeket évekig. Amúgy meg kb 2 kattintással találtam meg anno, nem hiszem el, hogy leendõ érettségizni vágyó diákjaink ennyire életképtelenek, hogy ennyit nem tudnak megtalálni. Úgyhogy azok, akik elolvassák ezt a kérdést és írni szándékoznak nekem azzal, hogy küldjek nekik tételeket: nem, nincsen már meg!

Honnan tudhatom meg, hogy hány százaléktól hányas az érettségi idén, azaz 2010-ben?

A százalék / pont határokra vagyok kíváncsi.

Legjobb válasz: Közép: 0-19:1 20-39:2 40-59:3 60-79:4 80-100:5 Emelt: 0-19:1 20-32:2 33-46:3 47-59:4 60-100:5

Közép: 0-19:1 20-39:2 40-59:3 60-79:4 80-100:5 Emelt: 0-19:1 20-32:2 33-46:3 47-59:4 60-100:5
így van, viszont a jegy semmit sem számít, csak a százalék
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kerestem interneten, de sajnos sehol sem találtam meg. Ez remélem biztos (?)
biztos:) én is igy tudom:)

SÜRGÕS, a felsőoktatási jel lap 12. pontját elmagyarázná valaki? Elég oda x-et rakni vagy azt is oda kell írni hány lapot küldök majd? És ha igen, honnon tudjam h hány lap lesz pl az érettségi bizonyítvány?

köszi

Legjobb válasz: http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes Oldal alja, Lapkitöltési útmutató. Amúgy ha jól emlékszem, oda azt írod be, ahány lapot MOST csatolsz. Amiket utólag küldesz be, nem most kell értelemszerûen.

http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes Oldal alja, Lapkitöltési útmutató. Amúgy ha jól emlékszem, oda azt írod be, ahány lapot MOST csatolsz. Amiket utólag küldesz be, nem most kell értelemszerûen.

Honnan lehet letölteni az érettségi tételeket? (2006-2008)

Sajnos sehol nem találom az érettségi tételeket, segítsetek légyszíves honnan tudom letölteni...

Legjobb válasz: az OM holnalpján fenn vannak

az OM holnalpján fenn vannak
Az érettségi tételeket a tanárok adják ki, legalábbis nálunk így volt. Volt, aki csak a címeket adta meg, és az osztály összefogva kidolgozta õkat, volt olyan tanár, aki órai vázlatkánt lediktálta már korábban, az megfelelt tételnek, volt (nyelv), akivel órákon beszéltük meg és gyakoroltuk át. Ne görcsölj, nem kell szó szerint tudnod, a lényeg, hogy hozzá tudj szólni, tudj a témáról beszélni. Ha majd érettségire tanulod a tételeket, úgyis olyat tanulsz, amit a korábbi években már elsajátítottál szóval jóformán csak ismételsz.. :) menni fog, rengeteg forrást és segítséget kapsz majd. Érdemes a téteket (töri, földrajz meg a magyar életrajzok) atlaszból tanulni, és ha elõtted lesz az adott térkép rengeteg infót le tudsz olvasni róla (honnan hova mentek, település nevek, az írók-költõk életrajza) A netre is rengeteg tétel fel van rakva. és sokat tudtam hasznosítani.. Szóval ne ijedj meg, olvasd át õket, ha érthetõ számodra a szöveg, akkor nyomtasd ki és lehet tanulni. A tanár az érettségin nem fog belédkötni, mondod amit tudsz, õ hallgat.. ha látja, hogy megakadtál kérdez, ha végképp nem megy békénhagy és kész, kérdez mást, arra válaszolsz és megvan :) ne aggódj, ne stresszelj! Nyugodtan írj privátot, ha tétel kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!