Találatok a következő kifejezésre: Az érdi melyik (44 db)

Sokat utazom Gödöllő és Aszód között, és nagyon tetszenek az erdők az út mellett. Rejt az erdők mélye valami különlegeset ezen a vidéken, amiért érdekes lenne itt túrázni?

Babatvölgyben egyszer voltam valami rendezvényen, illetve Domonyvölgyr?l tudom, hogy ott a Lázár Lovaspark, meg a Szell? tanya, homokos strand, egyéb?

Legjobb válasz: Domonyban ott van még a Pap Miska forrás, és nem csak a homokos strand (sõt!), hanem legalább 4-5 tó, a babati tavak. Gödöllõrõl indulva jó kis túra. http://villo.hu/tanosveny/osveny.htm Ezt találtam hirtelen, biztos van más is. Ott nõttem fel, ezekben az erdõkben barangoltam gyerekkoromban. Akkor még volt vadaspark, nem tudom, megvan-e még.

Domonyban ott van még a Pap Miska forrás, és nem csak a homokos strand (sõt!), hanem legalább 4-5 tó, a babati tavak. Gödöllõrõl indulva jó kis túra. http://villo.hu/tanosveny/osveny.htm Ezt találtam hirtelen, biztos van más is. Ott nõttem fel, ezekben az erdõkben barangoltam gyerekkoromban. Akkor még volt vadaspark, nem tudom, megvan-e még.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ. Nagyon jól néz ki ez a túraútvonal, tuti kipróbálom jövõre. Teljesítetted? Kb. hány óra alatt megtenni?
Én is járok arra minden nap :) Kisbagon van egy csárda, Domonyvölgytõl kb 300-400m-re Domonyban van egy emléktemetõ
Jah.. és Aszód mellet a Csintoványi csárda, meg a Petõfi-forrás
Erdõkben jókat lehet agancsozni. Én is azt csinálom, ha épp szabad idõm van, csak az illetékesek meg ne tudják.

A fülemüle az erdő melyik szintjén énekel?

Legjobb válasz: A faágak szintjén.

A faágak szintjén.
szia! Én még eddig mindig cserjeszinten láttam. A múltkori madármegfigyelésen is végig egy bokron ült, és énekelt. Nagymamámnál meg a kertben, kb 40 cm magasan. Úgyhogy keresheted lejjebb is. De persze az éneke a célravezetõ, azt kell követni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A fülemüle tipikusan olyan helyen énekel, ami viszonylag magasan van (embermagasságban vagy feljebb) de NEM LEHET LÁTNI. Én nagyon kevésszer láttam eddig fülemülét. Mindig rejtõzködik. Kb. 1, 5m-tõl 3m-ig. És a földön fészkel, kicsi lugast készít.
Szia! Az elõzõ hozzászólást vitatnám, mert én már láttam, nem is egyszer. Igaz, én addig várok/megyek, míg meg nem látom. De nagymamámnál az orgonabokor elõtt énekelt egy vasrúdon :) ). Azóta sem láttam olyat, és szerintem nem is fogok. Biztosan azért, mert nincs kutya, se macska. Az a lényeg, hogyha meghallod az énekét, érdemes sokáig várni, mert szokott ugrálni az ágak között éneklés közben. Hátha olyan helyre ugrik, hogy meglátod. én eddig kökénybokron, meg ilyen helyeken láttam, fán én sem venném észre. Érdemes továbbá az énekének a tipikus trilláit, és az éneklés elõtti "sipítozását" elõre meghallgatni interneten, hogy könnyedén felismerd az erdõben! pl. http://www.mme.hu

Az erdő mely szintjén él a som?

Cserje-, avar- vagy lombkoronaszint? (szerintem cserje, de ez egyáltalán nem biztos) A húgom feladata, de nem tudjuk a választ. Szerintetek? Légyszi ne csak találomra válaszoljatok, hanem úgy hogy tényleg meg vagytok gy?z?dve róla!

Legjobb válasz: Cserje.

Cserje.
Most én meg lehetek gyõzõdve róla, mint a fene, az attól még lehet rossz :) De amúgy cserje.
Azért ha egy kicsit végig gondolnád, hogy mi a som, akkor rögtön rájönnél: A som egy mohaféle? A som egy lágyszárú növény? A som egy cserje? A som egy fa? Ha nem tudod, megnézed, pl.: "A húsos som (Cornus mas), a somfélék (Cornaceae) családjába tartozó, egész Európában, így a Kárpát-medencében is elterjedt, 3–7 m magasra növõ cserje. " (Wiki)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Belegondoltam, utánajártam és pont azért mert 3-7 m magas azért gondoltam azt, hogy akkor az már a lombkorona szinten is lehet, szóval nem lusta voltam csak bizonytalan.
Hát a 3-7 méter az már a legteteje. Azaz a legnagyobb som legmagasabb csúcsa volna a 7 méter. Ez pedig a lomkoronaszint legalja talán. Vagyis a legnagyobb som legfelsõ rügye épp hogy belelóg a lombkoronaszint legaljába. Ezen nem érdemes bizonytalankodni, a szinteket nem vonalzóval húzzák, hanem az a kérdés, hogy hol van a növény fõ tömege (a lomkorona szint alatt, egyértelmûen).

Szélvédő és árnyékadó erdő a Hortobágyi Nemzeti Park területén. Melyik ez az erdő?

Legjobb válasz: Talán az ohati, biztosan nem a Pece (mert az egyetlen fa :-). http://epa.oszk.hu/01100/01192/01724/pdf/234-240.pdf

Talán az ohati, biztosan nem a Pece (mert az egyetlen fa :-). http://epa.oszk.hu/01100/01192/01724/pdf/234-240.pdf

Te alkusznál/brókernél vagy a biztosító szakemberével kötnéd meg bármilyen biztosításodat, mik az előnyei-hátrányai, melyik és miért jobb/rosszabb? Melyik az aki ténylegesen az érdekeim nézi? Ki az, akire valamilyen biztosítási gondnál számíthatok?

Legjobb válasz: Szinte midegy...nem a cegekkel van baj altalaban hanem a tanacsadoval/uzletkotovel...a broker sem a te erdekedett nezzi sokszor,nem lehet minden biztosito termeket komolyan ismerni.. Ha lelkiismeretes,korrekt a tanacsado mindegy,csak alaposan at kell gondolni mi a celod vele es minrk a vedelmere kottod.. Ha gondolod es adsz elerhetoseget szivesen segitek ebben a temaban..

Szinte midegy...nem a cegekkel van baj altalaban hanem a tanacsadoval/uzletkotovel...a broker sem a te erdekedett nezzi sokszor, nem lehet minden biztosito termeket komolyan ismerni.. Ha lelkiismeretes, korrekt a tanacsado mindegy, csak alaposan at kell gondolni mi a celod vele es minrk a vedelmere kottod.. Ha gondolod es adsz elerhetoseget szivesen segitek ebben a temaban..
Ha a biztosító emberénél kötsz akkor bármit megkérdezhetsz, de tudnod kell, hogy nem tudod mivel összehasonlítani. Az alkusznál több biztosítót láthatsz, de csak arra kaphatsz választ amit kisebb infó csomagokban a megkötéskor megadnak. Szóval részemrõl vegyes a vélemény. De biztosítást pl. én az alkuszon keresztül kötök. Kényelmi oldalát nézem.
Alkusz. Én a Te helyedben több alkusztól kérnék ajánlatot, ugyanis egy-egy alkusz cég sem áll minden biztosítóval kapcsolatban. Az a biztosító, akinél én kötöttem meg a biztosításomat például alig pár alkusz kínálatában van, pedig nagyon jó, én meg vagyok vele elégedve.
A kérdező hozzászólása: köszi! :)
8. évad 12. rész

Az érdi sztk-ban melyik nögyogyászhoz menjek ha babát szeretnék? Melyik a jobb?

Legjobb válasz: Szerintem egyikhez sem! Mindkettõ szadista! Válaszz inkább magánt! Tapasztalatból mondom!

Szerintem egyikhez sem! Mindkettõ szadista! Válaszz inkább magánt! Tapasztalatból mondom!
A kérdező hozzászólása: Szia! Proliaktin szerintem jó. A tesztoszteron ha 1, 3 és 0, 81-ig jó akkor az magas. De ugye a lényeg az LH- FSH aránya. Az milyen lett? Gondolom az inzulinos eredmény nem készült el... Nekem is arra kellet várni mert nem Érden csinálták... Reméljük hamar kész lesz!:) Én is megyek majd nem sokára mert szeretnénk tesót a fiunknak remélem nem kell még egyszer végig csinálni ezt az egész macerát...... Szeded még a gyógyszert? Évi
Szia Évi :) LH:10.5 U/L Fsh:6.8 U/L Ezt nem nagyon értem ezek sem jók? A gyógyszert nem szedem az inzulin még mindig nincs kész hát nagyon meg bántam hogy Érdre mentem mehettem volna máshova is .( jövõhetén kell megint fel hívnom õket hogy el -e készült. Tudsz valamit mondani LH, FSH-rol? nem jók? Várom válaszod :) Szia:) :) !!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Bocsi, hogy csak most válaszolok nem voltam internet közelben. Az LH-FSH-t azért kérdeztem mert ha az LH magasabb mint az FSH akkor még nem kezdett el hatni a gyógyszer. Remélem mára már meg van az eredmény és dokinál is voltál.??Ha voltál mit mondott? Milyen lett az inzulin eredmény Adott valami gyógyszert? Várom válaszod:) Évi
Szia Évi ! Hát eredmény még mindig nincs meg ne is tudd meg milyen idegesítõ már folyamatosan hívom õket hogy mi van de még mindig semmi már alig várom hogy vissza menjek az orvoshoz de így nem tudok:(:(
A kérdező hozzászólása: Szia! Nah megvan már a lelet???Voltál a dokinál? Évi
Kedves Évi ! Hát ha hiszed ha nem még mindig nincs kész 1 hónap el telt de még mindig semmi elegem van !! a Mai nap folyamán fogok be menni és ha még mindig nincs kész én kiverem úgy a balhét hogy azt nem emlegetik meg ennyi idõt nem hiszem el hogy kell várni egy leletre nem sokára indulok Érdre és ha most sincs kész na ezt megemlegetik az tuti vagy be megyek a vezetõhöz vagy nem tudom de ilyet még nem láttam és azt mondták hogy hívjam õket minden szerdán és mit csinálnak ? Hát le teszik a telefont Majd írom mi volt hidd el nincs még mindig kész és már idegesítõ :(:(:(
A kérdező hozzászólása: Szia! El hiszem, hogy idegesít hisz várod, hogy mehess vissza az orvoshoz. Olyan pancserok tudnak lenni, hogy az nem igaz le..., hogy az embernek fontos lenne az a papír nekik 1 napi 150-bõl. Nem értem aki így áll hozzá az mért megy az eü.-be dolgozni... Remélem azért sikerült valamit intézni.? Évi
Sziaaaa Évi tegnap kész lett az eredményem végre megyek vissza az orvoshoz jaj olyan ideges vagyok mi lesz 1 hónapot kellett várnom:( majd írok hogy mi volt :)
A kérdező hozzászólása: Nah mi újság? Eredmény mien lett?Dokinál voltál?Mit mondott? Évi
Szia Hát az eredményt most nem tudom le írni mert anyumnál hagytam nem voltam még a dokinál mert közbe jöttek dolgok de jövõ héten tudok csak menni majd jelentkezem mi volt :)
Szia Évi Hát bocsika hogy csak most irok de nem készült el az eredményem csak a fele .(:( olyanok mint a csigák na le írom azért ami már meg van vagyis csak amin * van Proliaktin 4.7 pg/mL 4.8-23.3 tesztoszteron 1, 03 < 0.81 Hát ezen a kettõn van ** szerinted ezek milyenek még nincs kész a másik és így nem tudok menni a dokihoz :( Padig már alig várom NA majd írj ha tudsz valamit Szia :)
A kérdező hozzászólása: Szia Remélem minden rendben van...:)
Szia Voltam vérvételen de még nincs eredmény 21-én lesz meg majd le irom .)
A kérdező hozzászólása: Csak ha nem tudom megfizetni a magán orvost??Akor mit csináljak????
Akkor keress fel egy másik városban egy másik dokit! Nekem csak rossz tapasztalataim vannak velük kapcsolatban!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy válaszoltál! De sajnos nekem nem jött be a Szbattai rendelõ mert Én Szinya Attilánál voltam és sajnos csak az idõmet pazaroltam nála:( 5 hónap elpocsékolt, és csak egy beutalót kszönhetek neki a Isz.klinika Asz.rep osztályára.Ennyit.De más miatt vissza kellet mennem érdre és egy másik dokihoz kerültem Dr Balogh Pál és most itt vagyok 11 hetes terhesen az 1 vizsgálatnál megálapította a PCOS mivel tele volt a petefészkem kis cisztákkal.De ezt Õ nem vette észre!..Ez persze nem azt jelenti hogy egyik orvos se vette volna észre akik még ott dolgoznak de nekem sierült olyat kifognom aki nem foglalkozott velem egyáltalán!De az tény hogy a Battai rendelõ kulturáltabb és rendezetebb körülmények közt található mint az érdi. Még 1x köszönöm hogy válaszoltál és leírtad a véleményed tapasztalatod!! 11 hetes kismama:)
Kérdésem volna remélem a kérdezõ el olvassa nekem is pco-m van és a kérdésem mit adott a doktor úr hogy ilyen hamar terhes lettél? én is akarok hozzá menni mi is szeretnénk babát ha van idõd és ha ezt olvasod léci írj nekem vissza köszi
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát bizony mióta válaszoltam azóta sok víz folyt le a Dunán és immár egy 14 hónapos Ördögfióka anyukájaként élem életemet :) és reméljük mihamarabb egy újabb kis Angyal költözik a pocakba... Apa és én mindent megteszünk az ügy érdekében.:) Kedves Andi! Bocsi ha kicsit hosszú lesz:) 2008. júliusában voltam elõször Balogh doktor úrnál egyéb panasz miatt de mondtam neki is, hogy babét szeretnénk már elég régóta. Megcsinálta az uh.-t és már akkor rá került a papíromra, hogy PCOS gyanú. Kaptam labor beutalót inzulinszint ellenõrzéssel. (sajna itt kicsit sokat kellet várni mert a vérzés 3. napján kellet menjek és elõtte múlt el..) egyértelmûen kiderült a PCOS a hormon eredményekbõl. Vissza vittem neki a labor eredményt. Mondta. Hogy Meforalt kell szedjek de Õ nem írhatja ki ezért átküld diabetólógiára és Õ fel is hívta és még aznap soron kívül fogadtak. Ott a doktornõ adott terheléses vércukor vizsgálatra beutalót. Szerencsére azzal nem volt gond csak az inzulin szinttel. Simán le akart rázni a doktornõ de én mondtam és rá is volt írva a papíromra amit a Balogh adott, hogy metformin tartalmú gyógyszert javasol. Így saját felelõsségre kaptam Adimetet. Sajnos az nem vált be mert véresre vakartam tõle magam. Vissza a diabetólógiára kaptam Meforalt és az már jó volt. Addigra szeptember volt. Vissza a Balogh-hoz mert nem akart megjönni akkor irt Duphastont megjött majd középidõben vissza hozzá van-e pém- sajnos nem volt. Akkor irt ki a következõ hónapra ismét Duphastont és Clostilbegytet amit az 5. napon kellet elkezdenem szedni. December 4. én voltam nála mert nagyon fájt a jobb petefészkem és azt hittem baj van, de szerencsére nem volt, csak volt egy 23mm érett tüszõm Apát elkaptam aznap este és másnap reggel. Majd December 18-án POZÍTÍVAT teszteltem. Annyira hihetetlen volt, hogy 10db tesztnek se agyon mertünk hinni pedig napról napra egyre sötétedett a csík.:) ))) Dec. 22. voltam ismét a Baloghnál és igazolta is a terhességet. Hát ez az én történetem. Egy szó mint száz Nekem bevált a doktor úr és ha 1-2 hónap múlva ha nem sikerül a kis tesó akkor irány újra a doki. Szedsz valamit a PCOS-ra? Ti régóta próbálkoztok? Évi
A kérdező hozzászólása: Szia! Reméljük Neked is beválik:) Nem bele szólásként irom de lehet, hogy mondani kellet volna neki, hogy szeded mert így a hormonjaid lehet rendbe jött. Sima vérvételes beutalót adott vagy inzulinost?
Szia De nem mertem mondani :( A vérvételre ezeket kérte TSH FSH LH Prolaktin, ösztraidol Tesztoszteron DEAS (EZ NEM TUDOM MI) Se inzulin, SHbG (ez sem tudom mi) ennyi és a papíromra ezt írta idézem ""Ép hámmal fedett portio homogénmyometrium atrophias endometrium jobb oldalon 15mm polikulus Bal oldali ov nem hozható látótérbe "" Bal oldalon van a cisztás petefészkem és ezzel nagyon meg ijedtem mert nem értem miért írta hogy nem hozható látótérbe :(
A kérdező hozzászólása: Szia! Azért gondoltam, hogy mondani kellet volna mert kérte a hormonokat inzulint pont azokat ugye amit a meforal „rendbe tesz.” Shbg -Nemi hormon kötõ globulin DHEAS- androgén szint Azt nem tudom mért nem látta a bal oldali ovváriumot, de ha valami baj lenne biztos mondta volna. Nem tudom hanyadik napon tartasz a ciklusodban de a 15mm follikulus az egész jó lehet Mikor mész majd vérvételre? Évi
Hétfõn megyek az az holnap hát nem szedtem olyan sokáig kb 2 hét azzal is segít valami? 2 hét alatt nem hiszem de ha be megyek szolok neki hogy el kezdtem szedni:) majd ha meg lesz a fejlemény le írom Szia
A kérdező hozzászólása: Szia! Na voltál vérvételen?Mik lettek az eredmények?
Szia Évi Voltam a Doktor Úrnál Aki nem igen emlékezett rám mindent el kellett neki mondanom újból és mondtam neki hogy ígérte hogy a dialektológiára át kell mennem mert csak ott írják ki a Metformint Erre kaptam egy beutalot oda kértem idõpontot és kaptam 2011 január 10 .re és most nagyon szomorú vagyok mert csak megy az idõ azt hittem nem kell sokat várnom erre de tévedtem :(
Biosz és kémia.
A kérdező hozzászólása: és középiskola? :)
Nyilván olyan, amiben ezt emelt óraszámban tanítják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Példa? :)
Merre fele laksz?
A kérdező hozzászólása: Veszprém megye, de jöhet ezen kívül vas megye, Gyõr-Moson-Sopron megye és igazából a lényeg dunántúl és a Balaton északra lévõ helyek. :) )
Én igazából 1 iskolát ismerek ami emelt szinten foglalkozik a biológiával és a kémiával az pedig Tatán az Eötvös. De sztem mehetnél vmi állategészségügyibe is akár. De ha utána nézel, biztos van közelebb is. :) )

AZ nagy baj ha az öcsém nem akar elmenni az erdei iskolába és plüssállatokkal alszik (13 éves) amúgy ha a saját ágyában alszik, akkor a barlang mélyén is lehetne :D?

vagy csak nagyon ragaszkodik a saját cuccaiohoz?

Legjobb válasz: De hogy függ össze a kettõ? Erdõsuliba nem vihet plüsst?

De hogy függ össze a kettõ? Erdõsuliba nem vihet plüsst?
Miért baj ha ragaszkodik hozzá? Lehet, hogy számára nagyon fontos a plüssállat amelyikkel alszik (vagy amelyekkel), s fontos emlékek kötik hozzá. S ha nem volt rendszeresen ilyen iskolákban és kevés olyan éjjel volt, amikor nem a saját ágyában aludt, akkor normális. Lehet az is, hogy nagyon ragaszkodik.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm megy a zöld kéz! :) )
Nem nagy baj, de nem tudom ez egészséges -e. Már nem tudom megítélni, hogy a te öcséd normális -e, vagy a sok fszjancsi aki ilyen korban már csajozik, meg ilyenek...

A Naruto Shippuuden melyik részében van az h Deidara, Sasuke és Sakura az erdőben vannak?

(van egyáltalán ilyen rész?) Léci valaki mondja meg. Köszi a válaszokat előre is! :D

Legjobb válasz: Ez a három karakter emlékeim szerint sosem volt egyszerre egy helyen. Bár volt egy olyan jelenet, amikor Sakura, Naruto, meg még egy páran Konohából Sasuke után kajtattak, miközben az említett épp Deidarával harcolt, de ez jó pár epizódon keresztül tartott. Valami mást is tudnál mondani esetleg azon kívül, hogy az erdõben voltak?

Ez a három karakter emlékeim szerint sosem volt egyszerre egy helyen. Bár volt egy olyan jelenet, amikor Sakura, Naruto, meg még egy páran Konohából Sasuke után kajtattak, miközben az említett épp Deidarával harcolt, de ez jó pár epizódon keresztül tartott. Valami mást is tudnál mondani esetleg azon kívül, hogy az erdõben voltak?
A kérdező hozzászólása: Köszi az összes választ! Oks-oks értem én.☺ Tényleg hentes kés van nála… ♥Another♥
fúúj sakura hülye kis k*****rva d**lj*n meg és haljon meg, henteskéssel darabolnám: http://24.media.tumblr.com/4bd8b677ecd557e3ff380315e7494970/.. (a pasi kezében hentes kés van ^^) muhahahahahahahahaaaaa :DDDD
Nekem nincs bajom Sakurával. De mi a bajotok Hinatával???? Az igaz hogy annyi az önbizalma sincs mint egy mogyorónak de amúgy rendes és elég kitartóan eddz.
A kérdező hozzászólása: Miért? Sakura szerintem jobb (jó volt k*cs*g) de attól még jobb mint Hinata! Sasuke meg eltûnt az animébõl bár Sakura és Naruto is keveset van benn.. -.- És sajnos csak a (Naruto Shippuuden) 322. részéig van fenn! :(
halál sakurára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és bocsi. :$
Na, elõször is, aki elkapja Sakurát, az Itachi, nem Sasuke :) Másrészt ez egy szerkesztett videó, eredetiben vagy Naruto, vagy Yamato kapja el Sakurát ebben a jelenetben, és valahol azok között a részek között van, amikor Naruto Orochimaruval harcol annál a hídnál (Menny és föld hídja, talán?).
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=OgJacmOrIf0 1:53 vam a fán és esik le.
Belinkelnéd inkább a vidit (ha nem itt, akkor priviben), és odaírnád, mikor is látszik benne az említett jelenet?
A kérdező hozzászólása: Juj de van egy másik rész amibe Sasuke és Sakura és Narutó is ott van és van egy nagy kráter ha tudod esetleg azt akkor megmondanád? :)
A kérdező hozzászólása: Elvileg Sakura leeset egy fáról és volt a kezén egy karmolás és Sasuke (tuti h már amikor 16 évesek azaz a Shippuuden egyik részében van) elkapta amikor leeset a fáról. Tudom, van a sima Narutoba is egy ilyen rész, de nem arra a részre gondolok. Bocsi mást nem igen tudok mondani mert egy videóba láttam ami össze volt vágva (ez a rész nem amire kíváncsi vagyok).
:) )))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!