Találatok a következő kifejezésre: Az én van (7173 db)

Hány éves kortól érdemes elkezdeni az éneket? Van alsó, ill felső határ?

Családomban 3an vagyunk testvérek,lányok mind,és mindhárman m?vész-lelkek vagyunk.Hugaim énekelnek,egyik most 21,a másik 9 éves.Mindkett?nek van érzéke,tehetsége hozzá.Én a rajzolásban t?nök ki,de nemrég rámjött,hogy énekeljek.Ahogya hallgatom a zenét,egyre jobban vágyom rá,hogy énekeljek.Nem késtem el vele..?Ha a hugaimnak megvan a tehetségük,lehet hogy nekem is van? Mármint lehet hogy nekem is lehet családi "örökségem" az éneklés?

Legjobb válasz: Ez nagyrészt az egyéntõl függ,természetesen itt is vannak határok, pontos kort nagyon mondani nem lehet, ez nem is rajtam múlik, hanem rajtad.

Ez nagyrészt az egyéntõl függ, természetesen itt is vannak határok, pontos kort nagyon mondani nem lehet, ez nem is rajtam múlik, hanem rajtad.
Minden azon múlik, hogy a hangod milyen. Természetesen el lehet kezdeni ilyen korban, de mindenkinél a hang érési ideje változó. Énektanár vagyok, van egy kis fogalmam errõl. Ha kell segítség, írhatsz privát mailt nekem.

Van egy torrent oldalam, de sajnos gyakran látogatják a "kedves" hackerek. Beléptem az oldalra, és láss csodát, mindenki az én nickemmel rohangált, +warnolva volt mindenki. Valakinek van ötlete hogy az illetõ hogyan csinálta?

Legjobb válasz: Elég sok útja módja van egy jelszó feltörésének. 1. a legegyszerûbb út te agyadon át vezet -> valahogy kicsalták belõled (gyanús linkekre nem kattintottál mostanság?) 2. Keylogger van a gépeden -> naplózták a leütött billentyûidet 3. Bejutottak a gépedbe és RDP-vel leskelõdtek rád (húúú!) 4. A szervert törték fel 4/a. SQL táblában tárolják a login/pass párokat és SQL injection-nel megszerezték. 4/b. bejutottak a szervergépbe és egyszerûen kiolvasták 5. Crackelték a jelszavadat brute force-szal vagy szótár alapú támadással A támadások valószínûsége fentrõl lefelé csökken. Én nem ismerek más módszert, nem vagyok hacker (:D)

Elég sok útja módja van egy jelszó feltörésének. 1. a legegyszerûbb út te agyadon át vezet -> valahogy kicsalták belõled (gyanús linkekre nem kattintottál mostanság?) 2. Keylogger van a gépeden -> naplózták a leütött billentyûidet 3. Bejutottak a gépedbe és RDP-vel leskelõdtek rád (húúú!) 4. A szervert törték fel 4/a. SQL táblában tárolják a login/pass párokat és SQL injection-nel megszerezték. 4/b. bejutottak a szervergépbe és egyszerûen kiolvasták 5. Crackelték a jelszavadat brute force-szal vagy szótár alapú támadással A támadások valószínûsége fentrõl lefelé csökken. Én nem ismerek más módszert, nem vagyok hacker (:D)
Gondolom ennyi hozzáértéssel nem te írtad a torrent oldal kódját, hanem letöltöttél valami cms-t amit csak be kellett állítgatni. Ezek nem hackerek általában hanem vírusok, amik maguktól jönnek és a régebbi verziójú cms-ek gyenge pontjait kihasználva mindenfélét csinálnak. Ez nem csak nálad gond, hanem a legtöbb régi cms-nél pl joomla 1.5 Amit tehetsz, hogy pontosan beállítod a chmod értékeket mindenhova, frissíted a cms-t ha van elérhetõ frissítése, bekapcsolod a hosting cégnél az ftp korlátozást (tehát az ftp eléréséhez elõzetes hitelesítés kelljen) Ha továbbra is csinálja keresel másikat.
A kérdező hozzászólása: A 4/a a nyerõ! Xss scriptekkel történt a behatolás. Csak most kezdtem ezeket a php, sql dolgokat. Hogyan kell használni az xss-t? Hogyan lehet kivédeni?
A kérdező hozzászólása: XCSEBA! Azért amiket leírtál, túl mutat jó pár ember szakmai tudásán! XD
"A támadások valószínûsége fentrõl lefelé csökken." Inkább fordítva pont. A keylogger és hasonló megoldások ritkábbak jóval, mint egy SQL injection, sõt az SQLi az egyik leggyakoribb sebezhetõség. Itt a 2013-as TOP 10 lista: [link]
Kérdezõ biztos vagy te az XSS-ben? Nem inkább SQL injection akar az lenni? A védekezés elég "egyszerû", már a bemenetet megfelelõ módon kell kezelni. A "paraszt" megoldás, ha szépen szûrsz minden inputot valamilyen escape-elõ függvénnyel. Ennél szebb megoldás, ha prepared statementeket használsz, vagy PDO-t. [link]

Csak az én csőrömet böködi, vagy nektek is elegetek van abból, hogy mindenki könyvet ír? Még az is, akinek abszolút nincs hozzá tehetsége?

Legjobb válasz: Engem egyáltalán nem zavar, talán csak annyiban, hogy az oldalon a sok írás között elveszik az, ami engem érdekelne. De mindenkinek szíve joga eldönteni, mit tesz. Ha szeret írni, hadd csinálja. Igaz, sok itt az igénytelen fogalmazású írás, történet, tele helyesírási hibákkal, de ezek nagy részét még nagyon fiatalok írják, körülbelül 10-14 év körüliek, akik még fejlõdni fognak, vagy abbahagyják. Valahol el kell kezdeni. A tehetség pedig szerintem relatív. Van, amikor a legszebbnek és legegyedibbnek titulált alkotást tartom hatásvadásznak (ez fõképp a komolytémás, sírós filmeknél szokott elõfordulni), van, amikor mégis tetszenek. Van, amikor egy nagyon egyszerû, buta, tucat, helyesírási hibákkal teli kis blogregény (szörnyû dizájnnal) kelti fel az érdeklõdésemet, csakis azért, mert nagyon tetszik a hangulata valamiért. Teljesen egyedi minden eset. Szóval szerintem nem tudjuk megmondani, kinek nincs tehetsége hozzá, hiszen mindenki tud fejlõdni, és tisztességes, épkézláb történetet írni, ha sokáig foglalkozik vele, valamint én úgy vettem észre, hogy minden történetre, legyen az egy magasirodalmi mû vagy egy legalja blogregény, rátalálnak azok az olvasók, akiknek szól (utóbbinál feltéve, hogy a szerzõnek van kitartása, hogy igenis végigvigye a blogot a történet végéig), akiknek tetszik, akiknek a szórakoztatását szolgálja. És így, én egy történetet sem tartok feleslegesnek, mert mindig lesz, aki olvassa.

Engem egyáltalán nem zavar, talán csak annyiban, hogy az oldalon a sok írás között elveszik az, ami engem érdekelne. De mindenkinek szíve joga eldönteni, mit tesz. Ha szeret írni, hadd csinálja. Igaz, sok itt az igénytelen fogalmazású írás, történet, tele helyesírási hibákkal, de ezek nagy részét még nagyon fiatalok írják, körülbelül 10-14 év körüliek, akik még fejlõdni fognak, vagy abbahagyják. Valahol el kell kezdeni. A tehetség pedig szerintem relatív. Van, amikor a legszebbnek és legegyedibbnek titulált alkotást tartom hatásvadásznak (ez fõképp a komolytémás, sírós filmeknél szokott elõfordulni), van, amikor mégis tetszenek. Van, amikor egy nagyon egyszerû, buta, tucat, helyesírási hibákkal teli kis blogregény (szörnyû dizájnnal) kelti fel az érdeklõdésemet, csakis azért, mert nagyon tetszik a hangulata valamiért. Teljesen egyedi minden eset. Szóval szerintem nem tudjuk megmondani, kinek nincs tehetsége hozzá, hiszen mindenki tud fejlõdni, és tisztességes, épkézláb történetet írni, ha sokáig foglalkozik vele, valamint én úgy vettem észre, hogy minden történetre, legyen az egy magasirodalmi mû vagy egy legalja blogregény, rátalálnak azok az olvasók, akiknek szól (utóbbinál feltéve, hogy a szerzõnek van kitartása, hogy igenis végigvigye a blogot a történet végéig), akiknek tetszik, akiknek a szórakoztatását szolgálja. És így, én egy történetet sem tartok feleslegesnek, mert mindig lesz, aki olvassa.
Engem csak az bosszant, hogy mindegyik tehetségesnek gondolja magát, és semmi önkritikájuk nincs. A kútba való helyesírásuk meg a másik, amit nehezen viselek. Aki a nyelvet használja mûvészetének eszközéjül, az, kérem, legalább ne gyalázza meg! Egyébként nyilván azért gondolom így, mert jómagam is próbálkozom regényírással (szerencsére nem divatból), és más amatõr alkotások olvasásakor mindig borzongva jut eszembe, hogy talán az én írásom is ugyanilyen rossz, csak hozzájuk hasonlóan én sem veszem észre. Elveszik minden önbizalmamat. Ezek után hadd kérdezzem meg, kedves kérdezõ, nem szoktál te is véletlenül írogatni?
Engem csak az idegesít benne, hogy legtöbbször ezeket egy amerikai sablonra írják, és semmi eredetiség nem lesz benne.A tipikus hollywoodi filmeket próbálják másolni, valamint még ugye a divatos könyveket. Kivétel is biztos van, de én még itt az oldalon nem találkoztam vele. Az meg a másik, hogy a helyesírási hibáktól és szlengtõl hemzsegõ írásokat rögtön vinnék egy kiadóhoz. Szóval ha szereti, csinálja, de ha kirakja valahova, akkor viselje is el a kritikát és ne akarja rögtön kiadatni. Persze az sem árt, ha a kritika építõ jellegû és nem bunkó módon.
Én ugyan írogatok, de engem is idegesít. Persze, tudom, mindenki író akar lenni és blablbablabla, soha nem is gondoltam komolyan, hogy író leszek, de amióta rátaláltam a gyakorira, és a helyi alkotógárdára, már az a motivációm a tanulásra, hogy nehogy a bölcsészkaron kössek ki!
Több idegesítõ dolgot is látok benne: 1)Azt, hogy mindenki írónak, költõnek képzeli magát. 2)1-2 oldal után felpakolják az oldalra, hogy mondjuk véleményt(egy könyv pár száz oldalból áll, ha akarok én is összedobok 1-2oldalt a semmirõl) 3)Nem látom az egyediséget egyikükben sem
Én konkrétan lesz*rom. Majd ha látják, hogy a világon senkit nem érdekel a "könyv" amit írnak, elõbb-utóbb csak abbahagyják...
Egyáltalán nem zavar. Teljesen természetes, hogy az ember elõbb-utóbb megpróbálja gondolatait papírra vetni. Ez elsõsorban a tinédzserekre igaz. Egyrészt sosem lehet tudni, kibõl/mibõl lesz a cserebogár, másrészt pedig még mindig jobb, ha ír (még ha tehetségtelen is), mint ha egész nap a facebook elõtt ülne.
Engem az idegesít, amikor mindenki verset ír, de csupán izléstelen rímekre futtya nekik, miközben kong az ürességtõl az egész! Úgyhogy nem vagy egyedül.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, teljes mértékben ez zavar engem is! Meg az, hogy mostanában mindenki tini könyveket akar írni. Én is írok, de ez egy teljesen más tészta. Az enyémet figyelemmel kíséri valami szakértõ. Meséltem a környezetemben élõknek az ötleteimrõl és a következõ héten már mindenki azzal jött, hogy könyvet ír!!!! *.*


ZENE. Hogyan lehet egy számról leválasztani az alapot? Tehát ha van egy zeneszám, hogyan tudom megcsinálni azt, hogy az ének ne hallatszódjon csak az alap? Vagy egy DnB számnál, csak a basszus?

Köszi.

Legjobb válasz: van néhány program ami képes arra, hogy elhalkítja az éneket (van ami a basszust is akár), de csodát ne várj, az nem csak az énekszólamot viszi, hanem mindent ami "középen" van, tehát ami jobb és bal oldalon azonos hangerõvel került felvételre ... a minõség a legtöbb esetben csapnivaló lesz és az eredmény attól is függ, hogy mennyi effektet raktak az énekre, tehát ha sok a reverb, visszhang pl akkor lehalkíthatod a közepet, de megmarad az effektezett és két oldalra "szétterülõ" rész

van néhány program ami képes arra, hogy elhalkítja az éneket (van ami a basszust is akár), de csodát ne várj, az nem csak az énekszólamot viszi, hanem mindent ami "középen" van, tehát ami jobb és bal oldalon azonos hangerõvel került felvételre ... a minõség a legtöbb esetben csapnivaló lesz és az eredmény attól is függ, hogy mennyi effektet raktak az énekre, tehát ha sok a reverb, visszhang pl akkor lehalkíthatod a közepet, de megmarad az effektezett és két oldalra "szétterülõ" rész

Ez csak az én anyámnál van hogy nem tudok vele kijönni?

Anyámmal nem tudok sehogy kijönni.

Legjobb válasz: Elolvastam :) Szóval anyud rettentõ akaratos és az egoja is az egekben. Én is maradnék a helyedben, amikor van munkám akkor is, mert tudsz félretenni. ISmerem a helyzetet, 6évig így éltünk anyummal, mert anyagilag így érte meg. Nem mindegy hogy egy albérlet+rezsi a bankszámlámon van vagy a fõbérlõ kezébe. Nálam ami bevált (mert én anyum is elég akaratos, ráadásul önfejû is) ha elkezdtte a "monológját" akkor fogtam magam bementem a szobámba és otthagytam vagy elmentem otthonról. Volt idõ amikor magába mondta tovább, de aztán rájött, hogy nincs kinek és abbahagyta (nagyidat nem kell félteni, az õ lánya, tudja kezelni) Ha éppen olyanja volt, hogy megbántson, akkor hagytamm had mondja, magam elé vettem a gépem és filmet néztem közbe. Lepereg már rólam, egyszerûen nem érdekel. Csak a saját bizonyítványát igazolja ezzel. Úgyhogy ezt tudom tanácsolni neked is. Légy teljesen közömbös, és nevegyélé fel semmit, amit mond. Egy idõ után meg fogja unni. Ha meg majd el tudsz tényleg költözni, akkor jó viszonyotok lessz. Hidd el :)

Elolvastam :) Szóval anyud rettentõ akaratos és az egoja is az egekben. Én is maradnék a helyedben, amikor van munkám akkor is, mert tudsz félretenni. ISmerem a helyzetet, 6évig így éltünk anyummal, mert anyagilag így érte meg. Nem mindegy hogy egy albérlet+rezsi a bankszámlámon van vagy a fõbérlõ kezébe. Nálam ami bevált (mert én anyum is elég akaratos, ráadásul önfejû is) ha elkezdtte a "monológját" akkor fogtam magam bementem a szobámba és otthagytam vagy elmentem otthonról. Volt idõ amikor magába mondta tovább, de aztán rájött, hogy nincs kinek és abbahagyta (nagyidat nem kell félteni, az õ lánya, tudja kezelni) Ha éppen olyanja volt, hogy megbántson, akkor hagytamm had mondja, magam elé vettem a gépem és filmet néztem közbe. Lepereg már rólam, egyszerûen nem érdekel. Csak a saját bizonyítványát igazolja ezzel. Úgyhogy ezt tudom tanácsolni neked is. Légy teljesen közömbös, és nevegyélé fel semmit, amit mond. Egy idõ után meg fogja unni. Ha meg majd el tudsz tényleg költözni, akkor jó viszonyotok lessz. Hidd el :)
tényleg hosszú lett, de még a bírható kategória. egyszer meg kell tanulnod, hogy aki makacs, az is marad. nincs anyukáddal semmi probléma. makacs és ahogy kiveszem egyedülálló édesanya akinek van egy felnõtt fia és egy édesanyja. az hogy nincs állásod....áhh..nem vagy egyedül. azzal sem hogy hazaköltözöl ilyenkor az albiból, mert én is így vagyok. de....amikor kérdezi nincs visszajáró? feleld csak egész nyugodtan. "nincs" és hagyd ott. nem kell vita...felesleges. az asztal és a pohár. nah azért ezen én is hepciáskodnék. ha már hazaköltöztél te is tartsd meg a rendet. ügyesen ..te sem vagy már gyerek. jajj..hát amúgy nem könnyû válaszolni. sajnos be kell látni, hogy senki nem él örökké. Egyszer majd csak magatok lesztek. Én szerintem ...nem. Én úgy cselekednék, ahogy most leírom neked. Maradnék ott anyuval, ha van munka akkor is. minek költözöl el, ha így tudnál félretenni is. nem kell mindent neked fizetni. öreg vagy már bohócnak ahhoz. nah most ennyi, mert a válaszom hosszabb lenne mint a kérdésed :)
A kérdező hozzászólása: Amúgy én is így gondolom: mármint jobban megérné maradni. De idegileg nem bírom. Pedig kötélidegzetû vagyok. Ha nem szólok semmit anyámmal akkor is össze lehet balhézni. Elkezdi a monológát és ráadásul hazugságokat meg olyan dolgokat amirõl végeredménybe pont õ tehet. És ezek miatt kínlódás az életem. És nem veszi észre magát , mert még engem hibáztat. Nem törtem túl magasra iskolázottságban de ez többek közt annak köszönhetõ , hogy életembe nem segített anyám a tanulásba. Megbuktam általános alsóba emiatt. Ugyan sikerült pótvizsgáznom , Anyám a város legrosszabb iskolájába íratott. Rettenetes hely volt talán egy börtönhöz tudnám hasonlítani. Mindennaposak voltak a verekedések kötözködések aljaskodások. Nem túlzok. Nem emberek közt voltam hanem állatok közt. Anyámnak sokszor mondtam írasson mert nem bírom át de õ rá se bagózott. Úgy leromlottak a jegyeim hogy kegyelembõl engedtek át. Ebbõl az iskolából csak a város legszakadtabb szakmunkás iskolájába vettek fel. Oda már be se nagyon jártam mert szinte ugyanazokkal az emberekkel voltam összezárva mint ahonnan jöttem. Szóval oda be se jártam a szakmát azért kaptam meg mert már túl nagy lett volna a bukásarány. Szóval itt lett elcseszve az életem. És anyám még lenéz meg le semmirevalózik minõsítget és degradál. :( Ettõl vagyok nagyon ideges. Késõbb saját szakállamra még elvégeztem pár szakmát mind kiváló eredménnyel leraktam már szinte mindenre a jogosítvánt. (-Rájöttem , hogy nem én vagyok az ostoba..) És azóta nagyon bánt az , hogy mire vihettem volna ha jó iskolába járok. Már valószínû lenne egy szép családom és mérnökként dolgoznék egy jó cégnél.. És nem Anyám vágná a fejemhez minden reggel félálomba flegmán , hogy milyen egy looser tróger vagyok aki nem vitte semmire. És így már ugye jól is indul a napom.
Figyelj ne félj amint látom két házról írtál. Ha a nagyi meghal, akkor kiadhatod az egyik részt, akár ágybérlet is van ma már akkora a nyomor. Sok szakmunkás van aki vidékrõl jön és bármi jó neki. Anyukád el van rontva, egyszerûen nem is értem az õ anyját sem, hogy a lánya nem dolgozik és hagyja. Nem tudom, hogy mi a szakmád, de szakácsnak vagy valaminek ki kellene képeztetned magad. Jól látod a helyzetedet valahogyan fel kellene készülnöd arra a napra ha a nagyikád meghal.
Miért nem költözöl át a nagyihoz??
Nem semmi. Nehéz volt az elsõre is értelmes választ adnom, de a másodikra még inkább csak megugrik a vérnyomásom :) nagyon sokan más életet élnének, ha a szülei kicsit jobban.....kicsit többet...kicsit így...kicsit úgy. A reggeli kelés elrontásához a szülõknek külön érzékük van. nem is kell már kávé olyankor már.... de most ne sértõdj meg. az én édesapám mindig azt mondja nekem. Elõbb nézzem meg ki mondja és csak utána halljam meg mit mond. Hiába az édesanyád, valami elromlott köztetek. Annyira, hogy lépten-nyomon beléd köt. Most támadt egy ötletem. ha nagyon hülyeség, akkor boccs. Mi lenne, ha. mindig ez a nagy kérdés. Mi lenne ha mondjuk egy hétvégén, elvinnéd valahova? Legyen ez egy kis séta, vagy városnézés, vagy múzeum, mozi, vadaspark....csak hogy kicsit összerázzódjatok. Anya fia kapcsolat a világ legerõsebb kapcsa, azt mondják. vagy de most csak tényleg segíteni szeretnék. Hiába elrontja a napod, kérdezd meg mit segíthetsz neki. Ha elõbb kelsz fel, akkor kikészíted a kávét neki. nem tudok értelmes példát írni, mert így nehéz. és ha nincs munka, akkor a munkaügyinél valamilyen tanfolyamra jelentkezz. utána már csak délután találkoztok, ami kevesebb konfliktust eredményez és látja, hogy legalább valamit csinálsz. most már azért érdekel hogy mi lesz a lépésed. nem könnyû a helyzeted, de hisz senkinek nem az.
Az írásod alapján te nagyon de nagyon messze vagy a szakmunkásoktól (tudom én ott tanítok). Tényleg vihetnéd sokra is, ehhez viszont állj fel és húzz el ebbõl az országból. Megteheted, semmi nem tart itt. Nincs családod, kötöttséged! Fiatal életerõs férfi vagy több szakmával. A legtökéletesebb helyzetben vagy ahhoz, hogy kezdj magaddal valamit nyugaton. Van jogosítványod? Van egy rozzant autód? Pakold bele a cuccaidat és meg se állj legalább Ausztriáig, vagy inkább Skandináviáig. 3 év múlva 30 évesen milliókkal hazajössz, kitanulsz levelezõn valami neked való (akár mérnöki) szakot, lesz szép családod és jó életed! Anyádnak már nem is szabadna a képben lennie régen!
Vitatkozik? vágd tarkón ;) biztos abba hagyja :)

Ha üzemben tartóival el adom a kocsit (nem az én nevemen van), de a tulajdonos (az van az én nevemen) (így olcsóbb volt a biztosítás) még én maradok akkor ilyenkor mi történik? Folytatom.

például hogyha megfogják itta vezetésért, vagy drogot visz a kocsiba, vagy bármi olyat csinál ami törvénybe ütköz?, vagy ha elüt valakit, karanbolozik... meg ilyenek

Legjobb válasz: Felelõtlenség ilyenbe belemenni. Elsõ körben a vezetõt/üzembentartót büntetik (vagy próbálják) de másodikban a személyes felelõsségvállalás okán a tulajt bármiért,gyorshajtástól tilos parkolásig és be is hajtják Rajtad. Csak tulajdonos adhatja el (vagy meghatalmazottja) a gk.-t,ha ezt más teszi az kimeríti a csalás-sikkasztás-hûtlen kezelés-okirat hamisítás együttes fogalmát. Egyébként is marhaság ez az üzembentartósdi mióta nem hatezerért jegyzik be hanem az átírás kb. harmadáért mert semmivel sem több mint egy két tanú által aláírt,ezáltal közokirattá minõsített kölcsönadási szerzõdés. Értelme,lényege,szankciói ugyanazok de az legalább ingyen van... Szerintem.

Felelõtlenség ilyenbe belemenni. Elsõ körben a vezetõt/üzembentartót büntetik (vagy próbálják) de másodikban a személyes felelõsségvállalás okán a tulajt bármiért, gyorshajtástól tilos parkolásig és be is hajtják Rajtad. Csak tulajdonos adhatja el (vagy meghatalmazottja) a gk.-t, ha ezt más teszi az kimeríti a csalás-sikkasztás-hûtlen kezelés-okirat hamisítás együttes fogalmát. Egyébként is marhaság ez az üzembentartósdi mióta nem hatezerért jegyzik be hanem az átírás kb. harmadáért mert semmivel sem több mint egy két tanú által aláírt, ezáltal közokirattá minõsített kölcsönadási szerzõdés. Értelme, lényege, szankciói ugyanazok de az legalább ingyen van... Szerintem.

A székrekedéssel kapcsolatban már sok mindent lehetett olvasni, de mi van akkor, ha lelki okai vannak ennek, mert én nagyon úgy érzem, hogy az én esetemben erről van szó, és gondolom másnál is lehetséges ez, ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Ha lelki oka van, akkor azt meg kell szüntetni. (Abban talán pszichológus segíthet.) Addig is marad a tüneti kezelés, azaz a hashajtás, mert különben számos bajod lehet.

Ha lelki oka van, akkor azt meg kell szüntetni. (Abban talán pszichológus segíthet.) Addig is marad a tüneti kezelés, azaz a hashajtás, mert különben számos bajod lehet.
én is ezzel küszködöm, de a lelki okra nem tudok rájönni, addig is a szenna tea az ami nekem a legjobban bevállt, nem beszélve arról, hogy nem kémiai vegyületeket, porokat meg gyógyszereket viszek be a szervezetembe.
A kérdező hozzászólása: errõl a szenna tea dologról írhatnál többet is, (mennyiség, használat...) gondolom nem csak nekem segítene a válasz :-)

A pascal hibának jelzi az end végén a pontot mért van ez?

Legjobb válasz: Ha nem zártál le egy ciklust például, aminek a végére kell egy end; - akkor a program végét záró end.-et fogja a cikluszáró end;-nek venni. Mivel ott pontosvesszõ helyett csak pont van, hibát jelez. Megoldás: valahol nincs lezárva egy ciklus, így azt zárd le egy end; - del. Majd a végén a programot end.-del.

Ha nem zártál le egy ciklust például, aminek a végére kell egy end; - akkor a program végét záró end.-et fogja a cikluszáró end;-nek venni. Mivel ott pontosvesszõ helyett csak pont van, hibát jelez. Megoldás: valahol nincs lezárva egy ciklus, így azt zárd le egy end; - del. Majd a végén a programot end.-del.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ cikluson belül használtam még 1 ciklust és elfelejtettem lezárni az elsöt:)
Ha jól emlékszem a fordító nem azt írja ki hogy hibás a pont hanem megmondja miért hibás. Miért nem lehet azt a k*rva hibaüzenetet bemásolni??
A kérdező hozzászólása: így egyszerûbb volt feltenni a kérdést és elég gyorsan kaptam rá választ:)

Miért van az, hogy nem tudom elviselni, főleg mostanában, hogy nincs tesóm? Azt érzem, mintha ez hátráltatna, hogy a lányok szemében negatív lenne, mint benyomás, ennek van igazságtartalma?

16f vagyok. Olyan érzésem is sokszor van, hogy szégyellem hogy nincs testvérem. Vagyis ezt hátránynak tekintem. Sokszor egyedül is vagyok itthon. Most nyaraláson lett volna alkalmam megismerni egy csinos lányt, mégsem tettem. Lehet, abból fakad hogy nincs tesóm sajna és nem akarok beletör?dni,rossz érzés, hogy nincs. Cikinek érzem, ezért nem szeretek szüleimmel járkálni együtt. mert egyébként nem vagyok önz?, meg elkényeztett, de mégis rossz egyedül. Ha a szüleimmel vagyok, nem merek ismeretlen lányokhoz odamenni, beszélgetni, pedig most is lett volna lehet?ségem, csinos is volt az illet?, mégis kihagytam. De ha szüleim nélkül, vagyok barátokkal, meg felszabadultabb vagyok.

Legjobb válasz: hát a teso is lehet hátrány. én például ha tényleg beakarom magam dobni akkor le kell koptatnom az öcsémet.sok közös ismerõsünk van köztük szép lányok is de hát valahogy púp a hátamon olyankor vagy mint egy megrakott utánfutó.Elég együgyû dolgai vannak kb ha filmet készítenénk az átlátszóan pancser csajozásról õ lenne a fõszereplõ.És ugye a vér nem válik vízzé dologból kiindulva azt hiszik én is ilyen vagyok csak épp nem produkálom magam annyira

hát a teso is lehet hátrány. én például ha tényleg beakarom magam dobni akkor le kell koptatnom az öcsémet.sok közös ismerõsünk van köztük szép lányok is de hát valahogy púp a hátamon olyankor vagy mint egy megrakott utánfutó.Elég együgyû dolgai vannak kb ha filmet készítenénk az átlátszóan pancser csajozásról õ lenne a fõszereplõ.És ugye a vér nem válik vízzé dologból kiindulva azt hiszik én is ilyen vagyok csak épp nem produkálom magam annyira
Örülj neki, hogy nincs! Nem kell osztoznod semmin senkivel. És 16 évesen akkor sem szeretnél a szüleiddel járkálni, valamint akkor sem tudnál nyugodtan ismeretlen lányokhoz odamenni, ha lenne tesód. Mint írtad, barátokkal felszabadultabb vagy, tehát ismerkedj olyankor, amikor nincsenek veled a szüleid! 24/F
Nekem van tesóm de nem vagyunk jóba, már elköltözött itthonról tehát egyedül vagyok a szüleimmel. Nem mindig jó ha van az embernek testvére.
Na ez nagyon jó.. Én pont ellenkezõleg éreztem. Nekem van. elég fura kapcsolat. olyan "se vele se nélküle" Mikor itthon volt, ment a szokásos, [email protected]ás term. nem nagy dolgok. és akárkit vittem hoztam, moindig hülye érzésem volt. Most hogy nincs egyre jobban hiányzik. :D :D:D 19, 8999F
hehe lényeg lemaradt. szóval szerintem nem amiatt van. Jó egy testvér de azért erre nem feltétlenül.
Mikor szüleim ott vannak én se tudok ismerkedni!!:D Szerintem ezzel mindenki így van. :D Akár van tesó, akár nincs.
én örülnék ha lenne ikertestvérem , sokszor unatkozom , nem lehet mindennap a haverokkal járkálni.
Nekem van tesóm, de mióta férhez ment és gyereket szûlt én hanyagolva lettem ami rossz, mert régen tök jó volt h. ruhákat cserélgettünk, együtt jártunk sportolni, moziba, mindig meglepett valami ajándékkal(6 év van köztübnk és én vagyok a fiatalabb) 26/l

Alvás gondjaim vannak és sokszor mikor szenvedek mert nem jó sehogy annyira ideges leszek hogy még magamban is kárt tudnák tenni akaratomon kívül! Szét tudnák olyankor törni mindent! Elborul az agyam sokszor! Nem csak este! Lehet hogy 2 énem van?

A másik pedig mit tegyek ez ellen?És miért lehet ez?:Elég sokszor elájultam már,legyen szó olyan történetr?l ami kórházas véres stb dolog vagy csak azért mert nem érzem jól magam társaságban!Olyankor érzem hogy elsápadok elkezd sípolni a fülem aztán nem hallok semmmit és elájulok!

Legjobb válasz: Súlyos pánikrohamod van. Nekem is van de nem ilyen,én nem ájulok,csak szédelgek,és dobog a szívem mert megilyedek,hülyeség de nem tudom mitöl. Nagy kivizsgálás,vér vérnyomás cukor minden,ha nem találnak semmit és egészséges vagy,nem marad más hátra,csak az amit én teszek: Citromfü tea,aloe vera,magnézium is jól jön néha segít a koncentrálásban,esténként megiszok egy kis pohár finom vörösbort néha (alacsony a vérnyomásom),sok vizet iszom (ha ki vagy száradva az nagyon rossz)....meg sorolhatnám! Összeszedek mindenféle természetes módszert ami javíthat az állapotomon. Ja! ès a legfontosabb az önkontroll! Ha nem képzelödöm vagy tuok uralkodni a bolond gondolataimon az már fél siker!

Súlyos pánikrohamod van. Nekem is van de nem ilyen, én nem ájulok, csak szédelgek, és dobog a szívem mert megilyedek, hülyeség de nem tudom mitöl. Nagy kivizsgálás, vér vérnyomás cukor minden, ha nem találnak semmit és egészséges vagy, nem marad más hátra, csak az amit én teszek: Citromfü tea, aloe vera, magnézium is jól jön néha segít a koncentrálásban, esténként megiszok egy kis pohár finom vörösbort néha (alacsony a vérnyomásom), sok vizet iszom (ha ki vagy száradva az nagyon rossz)....meg sorolhatnám! Összeszedek mindenféle természetes módszert ami javíthat az állapotomon. Ja! ès a legfontosabb az önkontroll! Ha nem képzelödöm vagy tuok uralkodni a bolond gondolataimon az már fél siker!
Vegyél erõt magadon és igenis kérdezd meg, ha tudod, hogy segítene...ezzel nem lehet tartósan élni, mert be fogsz kattanni, és abból a gödörbõl meg nem lehet kijönni.
A kérdező hozzászólása: Most akkor honnan tudjam kihez forduljak?Mert nem tudom!:-s A körzeti dokimtól nem szívesen kérdezek ilyet!Pedig tudom hogy õ tudna , , eligazítást" tartani!
Nekem is van pánikbetegségem és depresszióm. Azt ajánlom kérj beutalót a körzetitõl az idegosztályra. Ott tudnak neked segiteni és ingyen van.
Szerintem fizetni kell a kezelésért, de ilyen súlyos tünetekre inkább a pszichiátert ajánlom, Õ ír fel gyógyszert a bajokra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Megpróbálom!Pszihológushoz forduljak?Ingyen van a , , kezelés"?
Hát nagyon sajnállak, de ha ilyen rossz a helyzet talán orvoshoz kéne fordulnod, és ne igy állj hozzá hogy nekem nem megy, meg hogy nincs kedved teát fözni, a mikroba felforralod a vizet egy pillanat, filter bele és kész , ha igy folytatod valóban be fogsz kattanni, akarni kell jól lenni, ha nem akarod nem is fog menni.:-)jobbulást
A kérdező hozzászólása: Mikor rámtör a dühroham azt érzem nem bírom tovább, szétrobbanok!Úgy érzem elöbb utóbb összeomlok!Valószínû nem csak pánik betegségben szenvedek?Depresszióm is van!...
A kérdező hozzászólása: Nagyon rossz ez az egész!Már nem merek emberek közelébe menni mert félek hogy elájulok valamiért!A teákkal az a gondom hogy nem tudok sokat inni csak úgy, és nem hinném hogy lenne , , kedvem" mindig fõzni!A másik az önkontroll!Na az nekem nem megy!!Sokszor olyat mûvelek hogy nem ismerek magamra!Mintha nem én lennék!Sajna a párom agyára is megyek ezzel és félek hogy elveszítem ezek miatt!
Ostobaságnak fog tûnni, de......: vegyél ki pár nap szabadságot, majd bátran "omolj össze, kattanj be" 99% , hogy nem fog sikerülni - ebbõl erõt meríthetsz a folytatáshoz, lesz egy tapasztalatod arról, amitõl rettegsz, azaz nem lesz - mert nem kattansz be. Utána, ha kell mindezt elmesélheted a pszichiátrián ahol maximálisan diszkrétek és kíméletesek. Nem kell Neked diagnosztizálnod magad és arról sem kell dönteni, hova tartozik a tünetegyüttesed. - Nyugi jó helyre irányít tovább az elsõ doki, akit a bizalmadba fogadsz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!