Találatok a következő kifejezésre: Az én van (7562 db)

Hány éves kortól érdemes elkezdeni az éneket? Van alsó, ill felső határ?

Családomban 3an vagyunk testvérek,lányok mind,és mindhárman m?vész-lelkek vagyunk.Hugaim énekelnek,egyik most 21,a másik 9 éves.Mindkett?nek van érzéke,tehetsége hozzá.Én a rajzolásban t?nök ki,de nemrég rámjött,hogy énekeljek.Ahogya hallgatom a zenét,egyre jobban vágyom rá,hogy énekeljek.Nem késtem el vele..?Ha a hugaimnak megvan a tehetségük,lehet hogy nekem is van? Mármint lehet hogy nekem is lehet családi "örökségem" az éneklés?

Legjobb válasz: Ez nagyrészt az egyéntõl függ,természetesen itt is vannak határok, pontos kort nagyon mondani nem lehet, ez nem is rajtam múlik, hanem rajtad.

Ez nagyrészt az egyéntõl függ, természetesen itt is vannak határok, pontos kort nagyon mondani nem lehet, ez nem is rajtam múlik, hanem rajtad.
Minden azon múlik, hogy a hangod milyen. Természetesen el lehet kezdeni ilyen korban, de mindenkinél a hang érési ideje változó. Énektanár vagyok, van egy kis fogalmam errõl. Ha kell segítség, írhatsz privát mailt nekem.

Csak az én csőrömet böködi, vagy nektek is elegetek van abból, hogy mindenki könyvet ír? Még az is, akinek abszolút nincs hozzá tehetsége?

Legjobb válasz: Engem egyáltalán nem zavar, talán csak annyiban, hogy az oldalon a sok írás között elveszik az, ami engem érdekelne. De mindenkinek szíve joga eldönteni, mit tesz. Ha szeret írni, hadd csinálja. Igaz, sok itt az igénytelen fogalmazású írás, történet, tele helyesírási hibákkal, de ezek nagy részét még nagyon fiatalok írják, körülbelül 10-14 év körüliek, akik még fejlõdni fognak, vagy abbahagyják. Valahol el kell kezdeni. A tehetség pedig szerintem relatív. Van, amikor a legszebbnek és legegyedibbnek titulált alkotást tartom hatásvadásznak (ez fõképp a komolytémás, sírós filmeknél szokott elõfordulni), van, amikor mégis tetszenek. Van, amikor egy nagyon egyszerû, buta, tucat, helyesírási hibákkal teli kis blogregény (szörnyû dizájnnal) kelti fel az érdeklõdésemet, csakis azért, mert nagyon tetszik a hangulata valamiért. Teljesen egyedi minden eset. Szóval szerintem nem tudjuk megmondani, kinek nincs tehetsége hozzá, hiszen mindenki tud fejlõdni, és tisztességes, épkézláb történetet írni, ha sokáig foglalkozik vele, valamint én úgy vettem észre, hogy minden történetre, legyen az egy magasirodalmi mû vagy egy legalja blogregény, rátalálnak azok az olvasók, akiknek szól (utóbbinál feltéve, hogy a szerzõnek van kitartása, hogy igenis végigvigye a blogot a történet végéig), akiknek tetszik, akiknek a szórakoztatását szolgálja. És így, én egy történetet sem tartok feleslegesnek, mert mindig lesz, aki olvassa.

Engem egyáltalán nem zavar, talán csak annyiban, hogy az oldalon a sok írás között elveszik az, ami engem érdekelne. De mindenkinek szíve joga eldönteni, mit tesz. Ha szeret írni, hadd csinálja. Igaz, sok itt az igénytelen fogalmazású írás, történet, tele helyesírási hibákkal, de ezek nagy részét még nagyon fiatalok írják, körülbelül 10-14 év körüliek, akik még fejlõdni fognak, vagy abbahagyják. Valahol el kell kezdeni. A tehetség pedig szerintem relatív. Van, amikor a legszebbnek és legegyedibbnek titulált alkotást tartom hatásvadásznak (ez fõképp a komolytémás, sírós filmeknél szokott elõfordulni), van, amikor mégis tetszenek. Van, amikor egy nagyon egyszerû, buta, tucat, helyesírási hibákkal teli kis blogregény (szörnyû dizájnnal) kelti fel az érdeklõdésemet, csakis azért, mert nagyon tetszik a hangulata valamiért. Teljesen egyedi minden eset. Szóval szerintem nem tudjuk megmondani, kinek nincs tehetsége hozzá, hiszen mindenki tud fejlõdni, és tisztességes, épkézláb történetet írni, ha sokáig foglalkozik vele, valamint én úgy vettem észre, hogy minden történetre, legyen az egy magasirodalmi mû vagy egy legalja blogregény, rátalálnak azok az olvasók, akiknek szól (utóbbinál feltéve, hogy a szerzõnek van kitartása, hogy igenis végigvigye a blogot a történet végéig), akiknek tetszik, akiknek a szórakoztatását szolgálja. És így, én egy történetet sem tartok feleslegesnek, mert mindig lesz, aki olvassa.
Engem csak az bosszant, hogy mindegyik tehetségesnek gondolja magát, és semmi önkritikájuk nincs. A kútba való helyesírásuk meg a másik, amit nehezen viselek. Aki a nyelvet használja mûvészetének eszközéjül, az, kérem, legalább ne gyalázza meg! Egyébként nyilván azért gondolom így, mert jómagam is próbálkozom regényírással (szerencsére nem divatból), és más amatõr alkotások olvasásakor mindig borzongva jut eszembe, hogy talán az én írásom is ugyanilyen rossz, csak hozzájuk hasonlóan én sem veszem észre. Elveszik minden önbizalmamat. Ezek után hadd kérdezzem meg, kedves kérdezõ, nem szoktál te is véletlenül írogatni?
Engem csak az idegesít benne, hogy legtöbbször ezeket egy amerikai sablonra írják, és semmi eredetiség nem lesz benne.A tipikus hollywoodi filmeket próbálják másolni, valamint még ugye a divatos könyveket. Kivétel is biztos van, de én még itt az oldalon nem találkoztam vele. Az meg a másik, hogy a helyesírási hibáktól és szlengtõl hemzsegõ írásokat rögtön vinnék egy kiadóhoz. Szóval ha szereti, csinálja, de ha kirakja valahova, akkor viselje is el a kritikát és ne akarja rögtön kiadatni. Persze az sem árt, ha a kritika építõ jellegû és nem bunkó módon.
Én ugyan írogatok, de engem is idegesít. Persze, tudom, mindenki író akar lenni és blablbablabla, soha nem is gondoltam komolyan, hogy író leszek, de amióta rátaláltam a gyakorira, és a helyi alkotógárdára, már az a motivációm a tanulásra, hogy nehogy a bölcsészkaron kössek ki!
Több idegesítõ dolgot is látok benne: 1)Azt, hogy mindenki írónak, költõnek képzeli magát. 2)1-2 oldal után felpakolják az oldalra, hogy mondjuk véleményt(egy könyv pár száz oldalból áll, ha akarok én is összedobok 1-2oldalt a semmirõl) 3)Nem látom az egyediséget egyikükben sem
Én konkrétan lesz*rom. Majd ha látják, hogy a világon senkit nem érdekel a "könyv" amit írnak, elõbb-utóbb csak abbahagyják...
Egyáltalán nem zavar. Teljesen természetes, hogy az ember elõbb-utóbb megpróbálja gondolatait papírra vetni. Ez elsõsorban a tinédzserekre igaz. Egyrészt sosem lehet tudni, kibõl/mibõl lesz a cserebogár, másrészt pedig még mindig jobb, ha ír (még ha tehetségtelen is), mint ha egész nap a facebook elõtt ülne.
Engem az idegesít, amikor mindenki verset ír, de csupán izléstelen rímekre futtya nekik, miközben kong az ürességtõl az egész! Úgyhogy nem vagy egyedül.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, teljes mértékben ez zavar engem is! Meg az, hogy mostanában mindenki tini könyveket akar írni. Én is írok, de ez egy teljesen más tészta. Az enyémet figyelemmel kíséri valami szakértõ. Meséltem a környezetemben élõknek az ötleteimrõl és a következõ héten már mindenki azzal jött, hogy könyvet ír!!!! *.*

Ez csak az én anyámnál van hogy nem tudok vele kijönni?

Anyámmal nem tudok sehogy kijönni.

Legjobb válasz: Elolvastam :) Szóval anyud rettentõ akaratos és az egoja is az egekben. Én is maradnék a helyedben, amikor van munkám akkor is, mert tudsz félretenni. ISmerem a helyzetet, 6évig így éltünk anyummal, mert anyagilag így érte meg. Nem mindegy hogy egy albérlet+rezsi a bankszámlámon van vagy a fõbérlõ kezébe. Nálam ami bevált (mert én anyum is elég akaratos, ráadásul önfejû is) ha elkezdtte a "monológját" akkor fogtam magam bementem a szobámba és otthagytam vagy elmentem otthonról. Volt idõ amikor magába mondta tovább, de aztán rájött, hogy nincs kinek és abbahagyta (nagyidat nem kell félteni, az õ lánya, tudja kezelni) Ha éppen olyanja volt, hogy megbántson, akkor hagytamm had mondja, magam elé vettem a gépem és filmet néztem közbe. Lepereg már rólam, egyszerûen nem érdekel. Csak a saját bizonyítványát igazolja ezzel. Úgyhogy ezt tudom tanácsolni neked is. Légy teljesen közömbös, és nevegyélé fel semmit, amit mond. Egy idõ után meg fogja unni. Ha meg majd el tudsz tényleg költözni, akkor jó viszonyotok lessz. Hidd el :)

Elolvastam :) Szóval anyud rettentõ akaratos és az egoja is az egekben. Én is maradnék a helyedben, amikor van munkám akkor is, mert tudsz félretenni. ISmerem a helyzetet, 6évig így éltünk anyummal, mert anyagilag így érte meg. Nem mindegy hogy egy albérlet+rezsi a bankszámlámon van vagy a fõbérlõ kezébe. Nálam ami bevált (mert én anyum is elég akaratos, ráadásul önfejû is) ha elkezdtte a "monológját" akkor fogtam magam bementem a szobámba és otthagytam vagy elmentem otthonról. Volt idõ amikor magába mondta tovább, de aztán rájött, hogy nincs kinek és abbahagyta (nagyidat nem kell félteni, az õ lánya, tudja kezelni) Ha éppen olyanja volt, hogy megbántson, akkor hagytamm had mondja, magam elé vettem a gépem és filmet néztem közbe. Lepereg már rólam, egyszerûen nem érdekel. Csak a saját bizonyítványát igazolja ezzel. Úgyhogy ezt tudom tanácsolni neked is. Légy teljesen közömbös, és nevegyélé fel semmit, amit mond. Egy idõ után meg fogja unni. Ha meg majd el tudsz tényleg költözni, akkor jó viszonyotok lessz. Hidd el :)
tényleg hosszú lett, de még a bírható kategória. egyszer meg kell tanulnod, hogy aki makacs, az is marad. nincs anyukáddal semmi probléma. makacs és ahogy kiveszem egyedülálló édesanya akinek van egy felnõtt fia és egy édesanyja. az hogy nincs állásod....áhh..nem vagy egyedül. azzal sem hogy hazaköltözöl ilyenkor az albiból, mert én is így vagyok. de....amikor kérdezi nincs visszajáró? feleld csak egész nyugodtan. "nincs" és hagyd ott. nem kell vita...felesleges. az asztal és a pohár. nah azért ezen én is hepciáskodnék. ha már hazaköltöztél te is tartsd meg a rendet. ügyesen ..te sem vagy már gyerek. jajj..hát amúgy nem könnyû válaszolni. sajnos be kell látni, hogy senki nem él örökké. Egyszer majd csak magatok lesztek. Én szerintem ...nem. Én úgy cselekednék, ahogy most leírom neked. Maradnék ott anyuval, ha van munka akkor is. minek költözöl el, ha így tudnál félretenni is. nem kell mindent neked fizetni. öreg vagy már bohócnak ahhoz. nah most ennyi, mert a válaszom hosszabb lenne mint a kérdésed :)
A kérdező hozzászólása: Amúgy én is így gondolom: mármint jobban megérné maradni. De idegileg nem bírom. Pedig kötélidegzetû vagyok. Ha nem szólok semmit anyámmal akkor is össze lehet balhézni. Elkezdi a monológát és ráadásul hazugságokat meg olyan dolgokat amirõl végeredménybe pont õ tehet. És ezek miatt kínlódás az életem. És nem veszi észre magát , mert még engem hibáztat. Nem törtem túl magasra iskolázottságban de ez többek közt annak köszönhetõ , hogy életembe nem segített anyám a tanulásba. Megbuktam általános alsóba emiatt. Ugyan sikerült pótvizsgáznom , Anyám a város legrosszabb iskolájába íratott. Rettenetes hely volt talán egy börtönhöz tudnám hasonlítani. Mindennaposak voltak a verekedések kötözködések aljaskodások. Nem túlzok. Nem emberek közt voltam hanem állatok közt. Anyámnak sokszor mondtam írasson mert nem bírom át de õ rá se bagózott. Úgy leromlottak a jegyeim hogy kegyelembõl engedtek át. Ebbõl az iskolából csak a város legszakadtabb szakmunkás iskolájába vettek fel. Oda már be se nagyon jártam mert szinte ugyanazokkal az emberekkel voltam összezárva mint ahonnan jöttem. Szóval oda be se jártam a szakmát azért kaptam meg mert már túl nagy lett volna a bukásarány. Szóval itt lett elcseszve az életem. És anyám még lenéz meg le semmirevalózik minõsítget és degradál. :( Ettõl vagyok nagyon ideges. Késõbb saját szakállamra még elvégeztem pár szakmát mind kiváló eredménnyel leraktam már szinte mindenre a jogosítvánt. (-Rájöttem , hogy nem én vagyok az ostoba..) És azóta nagyon bánt az , hogy mire vihettem volna ha jó iskolába járok. Már valószínû lenne egy szép családom és mérnökként dolgoznék egy jó cégnél.. És nem Anyám vágná a fejemhez minden reggel félálomba flegmán , hogy milyen egy looser tróger vagyok aki nem vitte semmire. És így már ugye jól is indul a napom.
Figyelj ne félj amint látom két házról írtál. Ha a nagyi meghal, akkor kiadhatod az egyik részt, akár ágybérlet is van ma már akkora a nyomor. Sok szakmunkás van aki vidékrõl jön és bármi jó neki. Anyukád el van rontva, egyszerûen nem is értem az õ anyját sem, hogy a lánya nem dolgozik és hagyja. Nem tudom, hogy mi a szakmád, de szakácsnak vagy valaminek ki kellene képeztetned magad. Jól látod a helyzetedet valahogyan fel kellene készülnöd arra a napra ha a nagyikád meghal.
Miért nem költözöl át a nagyihoz??
Nem semmi. Nehéz volt az elsõre is értelmes választ adnom, de a másodikra még inkább csak megugrik a vérnyomásom :) nagyon sokan más életet élnének, ha a szülei kicsit jobban.....kicsit többet...kicsit így...kicsit úgy. A reggeli kelés elrontásához a szülõknek külön érzékük van. nem is kell már kávé olyankor már.... de most ne sértõdj meg. az én édesapám mindig azt mondja nekem. Elõbb nézzem meg ki mondja és csak utána halljam meg mit mond. Hiába az édesanyád, valami elromlott köztetek. Annyira, hogy lépten-nyomon beléd köt. Most támadt egy ötletem. ha nagyon hülyeség, akkor boccs. Mi lenne, ha. mindig ez a nagy kérdés. Mi lenne ha mondjuk egy hétvégén, elvinnéd valahova? Legyen ez egy kis séta, vagy városnézés, vagy múzeum, mozi, vadaspark....csak hogy kicsit összerázzódjatok. Anya fia kapcsolat a világ legerõsebb kapcsa, azt mondják. vagy de most csak tényleg segíteni szeretnék. Hiába elrontja a napod, kérdezd meg mit segíthetsz neki. Ha elõbb kelsz fel, akkor kikészíted a kávét neki. nem tudok értelmes példát írni, mert így nehéz. és ha nincs munka, akkor a munkaügyinél valamilyen tanfolyamra jelentkezz. utána már csak délután találkoztok, ami kevesebb konfliktust eredményez és látja, hogy legalább valamit csinálsz. most már azért érdekel hogy mi lesz a lépésed. nem könnyû a helyzeted, de hisz senkinek nem az.
Az írásod alapján te nagyon de nagyon messze vagy a szakmunkásoktól (tudom én ott tanítok). Tényleg vihetnéd sokra is, ehhez viszont állj fel és húzz el ebbõl az országból. Megteheted, semmi nem tart itt. Nincs családod, kötöttséged! Fiatal életerõs férfi vagy több szakmával. A legtökéletesebb helyzetben vagy ahhoz, hogy kezdj magaddal valamit nyugaton. Van jogosítványod? Van egy rozzant autód? Pakold bele a cuccaidat és meg se állj legalább Ausztriáig, vagy inkább Skandináviáig. 3 év múlva 30 évesen milliókkal hazajössz, kitanulsz levelezõn valami neked való (akár mérnöki) szakot, lesz szép családod és jó életed! Anyádnak már nem is szabadna a képben lennie régen!
Vitatkozik? vágd tarkón ;) biztos abba hagyja :)


A pascal hibának jelzi az end végén a pontot mért van ez?

Legjobb válasz: Ha nem zártál le egy ciklust például, aminek a végére kell egy end; - akkor a program végét záró end.-et fogja a cikluszáró end;-nek venni. Mivel ott pontosvesszõ helyett csak pont van, hibát jelez. Megoldás: valahol nincs lezárva egy ciklus, így azt zárd le egy end; - del. Majd a végén a programot end.-del.

Ha nem zártál le egy ciklust például, aminek a végére kell egy end; - akkor a program végét záró end.-et fogja a cikluszáró end;-nek venni. Mivel ott pontosvesszõ helyett csak pont van, hibát jelez. Megoldás: valahol nincs lezárva egy ciklus, így azt zárd le egy end; - del. Majd a végén a programot end.-del.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ cikluson belül használtam még 1 ciklust és elfelejtettem lezárni az elsöt:)
Ha jól emlékszem a fordító nem azt írja ki hogy hibás a pont hanem megmondja miért hibás. Miért nem lehet azt a k*rva hibaüzenetet bemásolni??
A kérdező hozzászólása: így egyszerûbb volt feltenni a kérdést és elég gyorsan kaptam rá választ:)

Van egy 2 éves tibeti spanim és folyton a cipőmön alszik pedig van ágya és folyton az én cipőmet és ruhályimat hurcolja a helyére és azon alszik mit tegyek?

Legjobb válasz: Gondolom megnyugtatja a gazdi szaga. Én kijelölnék számára párat, amit nem hordok, hozzádörzsölném a karomhoz, mert szerintem nem kell ahhoz agyonizzadni, hogy rajta legyen a minta :)), és viheti, ha megnyugtatja. :) Hisz kiskorunkban közülünk is (pl én :) ) voltak páran, akik kendõvel mászkáltak, aludtak. Én speciel, ha kimosták, összeomlottam. Tehát hetente x-szer volt egy idegösszeomlásom. :))) Egyébként egyszerûen csak megnyugtatott...én nem venném el ezt a kutyámtól, ha amúgy minden rendben vele, tud egyedül aludni, és kibírja, ha napközben egyedül hagyják....stb.

Gondolom megnyugtatja a gazdi szaga. Én kijelölnék számára párat, amit nem hordok, hozzádörzsölném a karomhoz, mert szerintem nem kell ahhoz agyonizzadni, hogy rajta legyen a minta :) ), és viheti, ha megnyugtatja. :) Hisz kiskorunkban közülünk is (pl én :) ) voltak páran, akik kendõvel mászkáltak, aludtak. Én speciel, ha kimosták, összeomlottam. Tehát hetente x-szer volt egy idegösszeomlásom. :) )) Egyébként egyszerûen csak megnyugtatott...én nem venném el ezt a kutyámtól, ha amúgy minden rendben vele, tud egyedül aludni, és kibírja, ha napközben egyedül hagyják....stb.
Ja kihagytam. Szóval fogd a szagmintás pólót, vagy valamit, és tedd a fekvõhelyére. Gondolom, ezek után nem kell majd neki a cipõd, egyebed...
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen ezt én is tudom de hiába a cipõm akkor is kell neki már volt olyan hogy neki adtam a cipõmet de mindig az kell neki amit éppen hordok!:) ) de nem veszem el tõle csak mindig eldugja valahova és mindig keresnem kell!!:) ) De azért köszike!!

A párom gyereke utálkozik, de az összes elõdömet utálta, viszont most Én vagyok az aktuális így Én vagyok célpont. Kérdem Én: van joga kimutatni az utálatát? Van joga bele szólni az apja kapcsolatába?

A probléma, hogy a párom nem rendezi a gyerekkel, hogy csúnya viselkedés és hagyja abba.Ami még felháborítóbb hogy a "kedves" anyós is utat enged ennek a kimutatására! Sõt a fiát sakkban tartja, így nincs más, ha pénzt követel a gyerek (17éves) akkor adnia kell! Kérdem Én: milyen nevelés ez, hova vezet? A semmiért meg az utálkozásért jutalmazzuk? Ja, hozzá teszem 58.000 Ft-os gyerektartást vonnak a párom fizujából. Ami nem kevés a mai világban, ugye?

Legjobb válasz: Ha az apja szerint a mély utákozás hozzátartozik a bolodg gyerekkorhoz, akkor itt az apával van a baj, de nagyon. El tudom képzelni, hogy milyen tutyi-mutyi csendes apa lehet amúgy. Egy 180-190 cm magas, tenyeres-talpas, magabiztos apa mellett biztos nem csinálna ilyesmit a kölyök.

Ha az apja szerint a mély utákozás hozzátartozik a bolodg gyerekkorhoz, akkor itt az apával van a baj, de nagyon. El tudom képzelni, hogy milyen tutyi-mutyi csendes apa lehet amúgy. Egy 180-190 cm magas, tenyeres-talpas, magabiztos apa mellett biztos nem csinálna ilyesmit a kölyök.
Ennek semmi értelme én ennél kevesebb okból elgondolkodtam már hogy van e értelme a kapcsolat folytatásának. Választhatsz, hogy vagy hátralevõ életedben tûrni akarod a kis sz*ros zsarnokoskodását, a párod hátad mögötti ócsárolását az anyós megvetését vagy gyorsan lelépsz és keresel egy normális családot. Mi vagy te ott egy bejárónõ akihez úgy viszonyulhatnak ahogy akarnak mert örüljön hogy valahonnan pénzt szerez a takarításért? Ilyen családhoz ne akarj tartozni
A kérdező hozzászólása: 6 éve vagyunk együtt. Kisebb-nagyobb hullámvölgyek. Tavaly, amikor haza vittük, elötte beültünk 3-an a mekibe (párom, gyereke és Én) olyan jót beszélgettünk, annyira megnyílt a gyerek, (vagy csak naiv voltam, már nem tudom)beszélt az akkori párkapcsolati problémáiról, meg egy csomó más dologról...azt hittem minden ok!Akkor úgy váltam el tõle, hogy nyugodtan keressen meg, ha szeretne beszélgetni! Mondjuk ott, amikor kettesben voltunk volt a gyereknek egy fura kérdése: "Hogy tudod apát elviselni?" -akkor sem tudtam mire vélni ezt a kérdést, és most sem tudom! Mintha próbálta volna felnyitni a szemem, hogy felejtõs ez a kapcsolat..., vagy pont ezzel akart eltántorítani a kapcsolattól....nem tudom! Aztán jött a karácsony....beültem a kocsiba, hátul a gyerek és sugárzott az utálat, amit nem tudtam mire vélni. Hozzá teszem, nincs egy barátja sem...! :-(((
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Valahol megértem ezt a férfit. Nyilván próbál mindenhol megfelelni. Az anyósánál is, a fiánál is, nálad is. Vagyis mindenhol úgy viselkedik, ahogy az adott szituációban elvárják tõle. Nem lehet egyszerû neki, hogy megfeleljen ennyi mindenkinek. Nyilván nem kedveli a vitákat, próbál valahogy lavírozni, hogy a béke fennmaradjon. Most is azt mondom. Te vagy a felnõtt, neked kell több eszednek lenni. Akárhogy is vagdalkozik a kölyök, ne vedd magadra. Maradj kedves, szeretetreméltó. Beszélgess vele arról, hogy mennyire szereted az apját, és hogy õ mennyire hasonlít rá. Ez nem megalázkodás, hanem okos taktika. Szeretettel, türelemmel tudod csak ledönteni a falakat. Ha a fiút megnyered magadnak, akkor már az anyós se fog ellened fújni, és az exnek is el kell fogadnia, hogy a helyébe léptél. A megoldás kulcsa a te kezedben van. Kitartás, türelem, megértés. Ezer pofon, megalázás, bántás lesz, de ha nem kapod fel a vizet, ha okos tudsz maradni, meg fogja hozni az eredményt. Mondd el a srácnak, hogy mennyire megérted õt, és te is utálnád magadat a helyében. Beszélj neki arról, hogy ez természetes, hogy így érez, és te emiatt nem haragszol rá. Mondd el neki, hogy milyen fájdalmat okoz a viselkedésével az apukájának. Egy jó kis beszélgetés olyan sokat számítana. De neked kell okosabbnak lenned. Õrizd meg a nyugalmadat, a hidegvéredet. Nem fog egyik napról a másikra menni, de célhoz fogsz érni.Próbálj meg közeledni a kölyökhöz. Kérjél tõle tanácsot, vagy közösen találjatok ki valami meglepit az apjának, beszélgessetek. Neked kell megtenned az elsõ lépéseket. Kívánok neked erõt, és kitartást! Rendbe fog jönni a kapcsolatod a sráccal, és minden oké lesz!
Ìgy ennek a kapcsolatnak nem jósolok nagy jövõt...
"Sajnos, hozzá kell tennem, hogy a párom a hátam mögött folyamatosan negatívan nyilvánul meg...szemembe pedig megy a hízelgés." Bár mondtad, hogy azt ne kérdezzük, mégis egyetlen kérdés merül itt fel. MIÉRT VAGY MÉG VELE?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A gyerek olyan, amilyenre nevelik. Anyuka nyilván ezerrel hergeli apuci aktuális barátnõi ellen, apucit meg ügyesen manipulálják azzal, hogy lelkiismeretfurdalást keltenek benne, amiért "elhagyta" a gyerekét, így nemhogy rászólna, amikor messzire megy, de még õ érzi úgy, hogy tartozik neki. Hogy a gyereknek van-e joga kimutatni az utálatát? Eleve hülye kérdés. Az érzelmek kimutatása nem jog kérdése. A gyerek aszerint viselkedik veled, amit érez. Ha másképp viselkedne, azt nevezik képmutatásnak, és sokkal veszélyesebb. Így legalább tudod, hányadán álltok. A jog firtatása és düh helyett többre mennétek, ha próbálnátok beszélgetni vele. Persze ne várd, hogy rögtön meg fog nyílni, és bûnbánóan a nyakadba borulni. Valószínûleg ezer szó és fõleg pozitív cselekedet és gesztus kell majd, mire leesik neki, hogy nem az ellenséget kellene látnia benned. A szeretet nem megy parancsra. Azzal csak még jobban magad ellen hergelnéd a gyereket, ha még viselkedési szabályokat is felállítanátok neki. Ne a viselkedését akard megváltoztatni, hanem az érzelmeit.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy korábban próbáltam ezt a taktikát...hátha elcsendesedik ez a dolog, de rosszabb mint valaha! Sajnos, hozzá kell tennem, hogy a párom a hátam mögött folyamatosan negatívan nyilvánul meg...szemembe pedig megy a hízelgés. Sajnos nem egyenes ember...ezt csinálja az anyja háta mögött, szidja a fiú tesóját, a lányát is az anyjával együtt ócsárolja...ebbõl IS kiindulva tudom, hogy ha nem vagyok ott, mi a téma! :-( NE kérdezzétek, hogy ezek után miért vagyok még vele....nem tudom! :-(
Milyen férfi????? a te párod, hogy az anyja és a gyereke, na meg a volt felesége is sakkban tarthatja?
A kölyök nem utál. A kölyök féltékeny, mert érzi, látja, hogy fontos vagy az édesapjának. Számára te egy betolakodó vagy, teljesen érthetõ, hogy nem te vagy a szive csücske. Csak úgy tudsz eredményt elérni, ha türelmes maradsz. Ne ugorj a sértésekre, próbáld meg visszatartani az indulataidat. Elmondhatod neki, hogy megérted az érzéseit, és nem haragszol érte. Beszéld meg vele, hogy akár barátok is lehetnétek, hiszen mindketten nagyon szeretitek az apját. Beszélgess vele arról, hogy nem tehetsz a válásukról az anyjával, és hogy milyen jó lenne, ha béke lenne. Kitartás, türelem. Ha viszont háborút viselsz a gyerek meg az anyós ellen, akkor rámehet a kapcsolatod. Nem kell megalázkodnod, szerintem elég annyi, hogy amikor gonoszkodás történik, akkor megértõnek mutatkozol. Hatalmas önfegyelem kell ehhez, és bizony megaláztatásokat is el kell viselni. De, ha ez a béke ára? Tudod: okos enged...!
Szerintem a gyereknek van joga beleszólni az apja életébe, elvvégre az apja, és szeretni senkit nem kell. Várj pár hónapot legyél jófej a gyerekkel, elõbb-utóbb megkedvel. A tinik egy idõ után feladják

Van olyan program, vagy valami, hogy játszok valamivel, de nem az én gépemrõl megy, hanem valami szervergéprõl, de az én gépemrõl irányítom a játékot?

Annyit tudok, hogy valami Cloud-nak hívják, asszem. Bocsi, hogyha gyatrán fogalmaztam! A válasz(oka)t elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Jobbat tudok, átfogalmazom: Van egy olyan program, vagy valami, hogy játszok valamivel, de nem az én gépemrõl megy, hanem valami szervergéprõl, de az én gépemrõl irányítom a játékot, csak nem tudom hogy mi a neve. Na, mi?

A kérdező hozzászólása: Jobbat tudok, átfogalmazom: Van egy olyan program, vagy valami, hogy játszok valamivel, de nem az én gépemrõl megy, hanem valami szervergéprõl, de az én gépemrõl irányítom a játékot, csak nem tudom hogy mi a neve. Na, mi?
A kérdező hozzászólása: A SaaS (Software as a service) az? Ha igen, ezt hogy lehet használni, egyáltalán honnan kell letölteni?
Pl. a WoW is ilyen, meg az összes MMO, meg az összes Frászbúkos játék. Ma már a játékok 99%-a ilyen.
A kérdező hozzászólása: Én a PES 09-el szeretnék úgy játszani, hogy semmilyen erõforrást ne igényeljen (kivéve a kép miatt a videókártyát). Ezt hogy lehetne?
Az ilyeneket online játéknak (programnak) hívják. Tehát egy (valahol elhelyezett) tárhelyen, szerveren fut, a felhasználó csak irányítja. Viszont ami az erõforrásokat illeti: az igaz, hogy az adott szerveren valószínûleg jól fut a program, de a kapcsolat minõségén múlik, hogy mennyire lehet jól használni. Az a "leggyengébb láncszem". Viszont a játékot sajnos nem ismerem, amit keresel... :(
A kérdező hozzászólása: A PES 09 az egy focis játék. A cloud izé az nem játék, hanem valami felhõ a neten...
Jelenleg az onlive ([link] és a PSNow([link]) tudja ezt (az utóbbi csak vitán és playstation tv-n). Az nvidia-nak is lesz hamarosan hasonló szolgáltatása ([link]

Eléggé ellaposodott a kapcsolatunk, túl sok gondunk van mostanában. Szeretnénk kettesben, közös programokat csinálni, de már ötletem sincs, mi legyen az. A párom szerint az én feladatom lenne kitalálni valamit. Mit csináljak?

Olyan program kellene, ami nem kerül pénzbe, mert jelenleg eléggé meg kell fognunk a kiadásokat. Én már feladtam, hogy kitaláljak bármit is, mert a párom eddig minden ötletemet visszautasította. Séta, kirándulás, kertben üldögélés, kerti fõzõcskézés, semmi nem felelt meg neki. Tudnátok valami jó programot mondani?

Legjobb válasz: Az én exem is ezt csinálta. Szerintem csak kifogások és nem is akarja, csak így tudatja. Ezeken felül pénz nélkül esetleg társasozni tudtok, vagy ha van mindkettõtöknek, akkor közös bringázás, akár céltalanul is. Nem tudom mik vannak neked otthon mûszaki cikkek, de közös számítógépes játékok is lehetnek, vagy xboxozás. De ahogy írtam az én exem ezekre is mindre nemet mondott, pedig õ még számítógép függõ is volt.

Az én exem is ezt csinálta. Szerintem csak kifogások és nem is akarja, csak így tudatja. Ezeken felül pénz nélkül esetleg társasozni tudtok, vagy ha van mindkettõtöknek, akkor közös bringázás, akár céltalanul is. Nem tudom mik vannak neked otthon mûszaki cikkek, de közös számítógépes játékok is lehetnek, vagy xboxozás. De ahogy írtam az én exem ezekre is mindre nemet mondott, pedig õ még számítógép függõ is volt.
Ja, én még a nemi életet is feldobtam ötletekkel, hogy ha már egyéb programok nem tetszettek neki, akkor legalább abba többet akarjunk együtt lenni, azokat is visszautasította. Szóval lehet én a helyedbe megkérdezném tõle, h mit is akar valójában.
mi ezért mentünk mindig barátokkal akár csupán egy téren ácsorogva beszélgetni, meg másokhoz, meg bandázni nekem olyan kényszeres volt az egész, hogy miért nem lehet otthon is ülni, mert attól tönkremehet egy kapcsolat? pff
Ne haragudj, de ha attól ellaposodik egy kapcsolat, hogy nem jártok el sehova, akkor ott valami más baj is van. Mi dolgozunk és este együtt vagyunk, hétvégén család, vagy házimunka, közös itthoni programok, vagy csak punnyadás, vagy keksz ;) képtelenség, hogy ellaposodjon... ha nem tudtok egymással otthon értelmes idõt tölteni, akkor ott más gond van.
Valoszinüleg nem töri magàt, hogy neked jobb legyen, ö meg van elégedve a helyzettel szerintem, nàlunk ugyanevan, én is aktivabb vagyok.
Szerintem is lehetnek itt más gondok is. Mi is sokszor egész nap itthon vagyunk, és igazából nem csinálunk semmi különöset, mégis jól elvagyunk. Gyakran beszélgetünk, együtt nézzük a mûsorokat a tv-ben, videókat nézünk a neten, nézzük egymást ha valaki épp játszik a számítógépen valamit... Nekünk az is elég, ha egy szobában vagyunk, de épp más-más dolgot csinálunk (pl én tanulok, õ filmet néz, stb.). Ezen kívül nekünk az is örömet okoz ha együtt megyünk el bevásárolni, így közben sétálunk és beszélgetünk is, és komolyabb dolgokat is megbeszélhetünk. Nálunk az együtt fürdés is program. Szoktunk együtt fõzni, kint szalonnát sütni, és takarítani is. Volt rá példa, hogy együtt is tanultunk. Én soha sem unatkoztam a barátom mellett, soha nem éreztem azt, hogy ellaposodott volna a kapcsolatunk, pedig látod, eléggé egyszerû és általános dolgokat írtam le. Ezen kívül persze vannak más programjaink is (pl mozi, vagy beülünk valahova), de mostanában ezek elég ritkák, mert nagy spóroláson vagyunk. Néha kitalálunk egy-egy bohóckodást, pl kifestettük egymás lábkörmét, ami elég viccesre sikeredett, vagy twistert játszottunk a tesómmal együtt, "verekszünk", stb... Bár mi még elég fiatalok vagyunk, de szerintem semmi olyan extrém dolgot nem szoktunk csinálni, amit mások ne tehetnének meg kortól függetlenül. Mi nagyon jól érezzük magunkat együtt, és soha sem unjuk meg egymást!
Ha egy nõ a párod (nem derülnek ki a nemek), akkor valószínûleg érlelgette magában, mire kijött belõle, de addigra már eldöntötte, hogy nincsenek közös programjaitok, szar az egész így, ahogy van, legyél rámenõs, kicsit erõszakosabb, hogy el kelljen mennie, csinálj sok programot, elõbb-utóbb át fogod tudni törni az ellenállását. Ha férfiról van szó, akkor szerintem nincs már mit tenni. Ajánlom egyébként közös programként a szex feldobását, ha annyid van rá, akkor ajánlom a vibrációs gyûrût, érdemes rá beruházni, még a tescoban is lehet kapni. Programnak a kettesben sétálás és világtól elvonulós kirándulás nagyon jó programok, ezek tudnak a legjobban elsülni, sajnálom, hogy eddig nem jött be. :/ Közös fürdés, közös zenehallgatás, tölts le egy klassz filmet, amit együtt néztek meg. (Ne legyen benne párkapcsolati probléma, legyen laza, ami kikapcsol picit mindkettõtöket.) Nõként én tudom magamról, hogy mire elmondom, hogy mi a bajom, már bennem van egy erõs ellenállás a dolog megoldásával szemben. El fog múlni, csak valószínûleg sok volt neki is az elmúlt idõszak sok problémája.

Van egy torrent oldalam, de sajnos gyakran látogatják a "kedves" hackerek. Beléptem az oldalra, és láss csodát, mindenki az én nickemmel rohangált, +warnolva volt mindenki. Valakinek van ötlete hogy az illetõ hogyan csinálta?

Legjobb válasz: Elég sok útja módja van egy jelszó feltörésének. 1. a legegyszerûbb út te agyadon át vezet -> valahogy kicsalták belõled (gyanús linkekre nem kattintottál mostanság?) 2. Keylogger van a gépeden -> naplózták a leütött billentyûidet 3. Bejutottak a gépedbe és RDP-vel leskelõdtek rád (húúú!) 4. A szervert törték fel 4/a. SQL táblában tárolják a login/pass párokat és SQL injection-nel megszerezték. 4/b. bejutottak a szervergépbe és egyszerûen kiolvasták 5. Crackelték a jelszavadat brute force-szal vagy szótár alapú támadással A támadások valószínûsége fentrõl lefelé csökken. Én nem ismerek más módszert, nem vagyok hacker (:D)

Elég sok útja módja van egy jelszó feltörésének. 1. a legegyszerûbb út te agyadon át vezet -> valahogy kicsalták belõled (gyanús linkekre nem kattintottál mostanság?) 2. Keylogger van a gépeden -> naplózták a leütött billentyûidet 3. Bejutottak a gépedbe és RDP-vel leskelõdtek rád (húúú!) 4. A szervert törték fel 4/a. SQL táblában tárolják a login/pass párokat és SQL injection-nel megszerezték. 4/b. bejutottak a szervergépbe és egyszerûen kiolvasták 5. Crackelték a jelszavadat brute force-szal vagy szótár alapú támadással A támadások valószínûsége fentrõl lefelé csökken. Én nem ismerek más módszert, nem vagyok hacker (:D)
Gondolom ennyi hozzáértéssel nem te írtad a torrent oldal kódját, hanem letöltöttél valami cms-t amit csak be kellett állítgatni. Ezek nem hackerek általában hanem vírusok, amik maguktól jönnek és a régebbi verziójú cms-ek gyenge pontjait kihasználva mindenfélét csinálnak. Ez nem csak nálad gond, hanem a legtöbb régi cms-nél pl joomla 1.5 Amit tehetsz, hogy pontosan beállítod a chmod értékeket mindenhova, frissíted a cms-t ha van elérhetõ frissítése, bekapcsolod a hosting cégnél az ftp korlátozást (tehát az ftp eléréséhez elõzetes hitelesítés kelljen) Ha továbbra is csinálja keresel másikat.
A kérdező hozzászólása: A 4/a a nyerõ! Xss scriptekkel történt a behatolás. Csak most kezdtem ezeket a php, sql dolgokat. Hogyan kell használni az xss-t? Hogyan lehet kivédeni?
A kérdező hozzászólása: XCSEBA! Azért amiket leírtál, túl mutat jó pár ember szakmai tudásán! XD
"A támadások valószínûsége fentrõl lefelé csökken." Inkább fordítva pont. A keylogger és hasonló megoldások ritkábbak jóval, mint egy SQL injection, sõt az SQLi az egyik leggyakoribb sebezhetõség. Itt a 2013-as TOP 10 lista: [link]
Kérdezõ biztos vagy te az XSS-ben? Nem inkább SQL injection akar az lenni? A védekezés elég "egyszerû", már a bemenetet megfelelõ módon kell kezelni. A "paraszt" megoldás, ha szépen szûrsz minden inputot valamilyen escape-elõ függvénnyel. Ennél szebb megoldás, ha prepared statementeket használsz, vagy PDO-t. [link]

Hogyan lehet megcsinálni azt, hogy a whos. Amung. Us-os widget azt mutassa, hogy többen vannak fennt a weboldalamon? Tehát pl.5-en vannak fennt, de én úgy szeretném, hogy azt irja ki, hogy 50-en vannak fennt.

S.O.S.-be kéne.. Köszi!:)

Legjobb válasz: Azt sehogy. De lemásolhatod a widget-et (a képet) és csinálhatsz egy fake widget-et, ami csilliókat ír ki.

Azt sehogy. De lemásolhatod a widget-et (a képet) és csinálhatsz egy fake widget-et, ami csilliókat ír ki.
A kérdező hozzászólása: de nekem úgy kéne, hogy váltsa a számokat, az megoldható valahogy?
Igen. JS-el.
A kérdező hozzászólása: Kérlek tudnál linkelni ehez egy leírást, mert nem nagyon értek a javascript-hez:S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!