Találatok a következő kifejezésre: Az én szerint már (46 db)

Tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számoni, ez eddig meg is van és akkor én szeptember 7-én szülnék, de az uh-szerint azt mondja a doki, hogy már a 33. hétben vagyok, akkor az azt jelenti 3héttel előbb jön a bébi?

még annyit hozzátennék, hogy a menstruációmat nem irogattam pontosan. Lehet, hogy hülye kérdés de melyik számít jobban amit a doki mond, vagy amit kiszámolnak?

Legjobb válasz: hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást

hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást
Elõzõ válaszolóval kell egyet értenem.Mi 1 hét lemaradásban voltunk a naptárhoz képest.Amikor megszületett a lányokm 3nap "túlhordással" akkor kiderült, h nyugodtan maradhatott volna még néhány napot, mert a fejlettsége olyan volt.Igaz idekint szépen behozta a lemaradást.
lehet hogy csak nagy a baba..az uh átlagadatokra van programozva, de nem mindenki átlagos!! Nem egyformán fejlõdik..ilyenkor nem lehet tudni mikor jön, de lehet szeptemberben, csak éppen közelebb lesz a 4 kilóhoz, mint a 2-höz.

Az én számolásom szerint már 17 hetes voltam, amikor levették a vért. Tuti rossz lesz az afp eredmény?

2007.12.14-én volt utoljára mensim, és 2008.ápr.7-én voltam afp-n, akárhogy számolom az már 17 hét 3 nap! Én rontom el a számolást? A doki kör alakú öröknaptárja másmilyen mint az enyém? Nem értem.

Legjobb válasz: Szia! 28 naposak avoltak a ciklusaid? A naptarak.com szerint ma vagy 16 hét 6 napos. A kismama.hu szerint 17 hetes. Az utolsó menstruációs elsõ napjától számítva. Üdv: 26 hetes kismami

Szia! 28 naposak avoltak a ciklusaid? A naptarak.com szerint ma vagy 16 hét 6 napos. A kismama.hu szerint 17 hetes. Az utolsó menstruációs elsõ napjától számítva. Üdv: 26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Én még nem éreztem a mocorgást, de már nagyon várom! Mi is nagyon örültünk neki, sajnos jó sokáig próbálkoztunk, mire összejött. Milyen fura az élet, most jutott eszembe, hogy nekünk is tegnap kellett volna a dokihoz is menni, csak a férjemnek nem volt jó, így áttettük jövõhétre! Neked a doki méhszájat nézett, és uh-t csinált? Pestre jársz? Magánrendelésre?
Igen, elsõ lesz! Nagyon örülök neki!Egy pár napja érzem a mocorgásait is! Te is érzed már?
A kérdező hozzászólása: Hát ez tényleg véletlen, hogy totál egyidõsek vagyunk!!! De furi! Gratula neked is a babódhoz, mostmár én is tudom hányadán állok, a körnaptáramat meg kihajítom! De jó neked hogy már tudod mi lesz a babód, én majd csak a 18 hetes uh-n fogom elvileg megtudni! Nálatok is elsõ baby?
Ja, és annak, hogy hány naposak voltak a ciklusaid, semmi köze a terhességi hetekhez.A peteéréshez van annak köze, azt lehet abból kb kiszámítani. Üdv Elõzõ hozzászóló
Szia! Micsoda véletlen! Nekem is dec. 14.-én volt utoljára menstruációm! Az AFP vérvételen én is 7.-én voltam. Tegnap voltam a dokimnál is, és a számítás szerint 16 hét 5 napos voltam tegnap. Az uh-s méretek alapján pedig 17 hét 1 nap. Szóval biztosan idõben voltál a vérvételen! Tegnap már azt is megtudtam, hogy kisfiam lesz! :) Gratula a babához!
A kérdező hozzászólása: Kedves 26 hetes kismami, aki az elsõ választ írtad, gyorsan nyomtattam magamnak egy terhesnaptárt a naptarak.com oldalról, nem tudod véletlenül mik azok a jelek? Egy piros kereszt, hangjegy, piros szivecske? Lehet egyébként hogy úgy számol a dokim!
Én irtam az 1. választ. Nem lehet hogy a doki nézi közben az uh-s eredményt is és úgy számol? Volt hogy nekem is eltért 1 héttel hol minuszban hol plusszban de mikor elmentem uh-ra akkor kijött a jó számolás.
A kérdező hozzászólása: A naptarak.com oldalon télleg úgy jön ki, hogy 16 hét 6 napos vagyok, de akkor a kör alakú öröknaptáram mért 17 hét 6 naposnak mutat? Valamit szerintem elbénázok... na sebaj, legalább a dokim tudja mikor hova kell menjek!
07.12.14..én volt az utolsó mensid Elsõ napja ugye? Simán idõben vagy...holnap töltöd a 17-et várhatod a baba mozgásokat :OD
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, tudom lehetne jobb dolgom is, mint a napokat számolászni... ilyen ez a terhesség...
en ugy szamolom hogy holnap lesszel 17 hetes..
Ne izgulj az afp miatt! Amúgy is megbízhatatlan vizsgálat, de szerintem te teljesen jó idõben mentél. Engem is 17 hetesen küldött a doki, aztán 20-21 hetesen mehettem újra mert akkor derült ki, hogy a kórház nem csinálta meg a levett vérbõl a vizsgálatot (valahogy kimaradt az én vérmintám). Így az én afp-m (bár normál eredménye lett) tényleg használhatatlan. Az uh-n és késõbb a 4D-s uh-n is viszont minden rendben volt. 26 hetes kismami
Szia! Megnézte a méhszájat, és uh-t is csinált. Nem pesti vagyok, csongrád megyei. Írhatsz nyugodtan a [email protected] email címemre, ha szeretnél levelezni velem!

31. hetes terhes vagyok, de már a múlt héten 2kg volt a fiam medencevégű fekvése is van mit gondoltok van esélyem természetes úton szülni? Mekkora lesz kb. az orvos szerint elég nagy a baba én meg 150cm pici kis gyenge nő vagyok

Legjobb válasz: Nekem is nagyon hasonló méretei voltak. (28 hetesen 3 héttel volt nagyobb a koránál) A Tied átlagos méretekkel számolva 2 héttel nagyobb. Tudományos (teljesen amatõr :) házi modellem szerint 4-4,5 kg alatti babát ne várj.... Már ha kivárja a végét... de hátha ír valaki valódi tapasztalattal :)

Nekem is nagyon hasonló méretei voltak. (28 hetesen 3 héttel volt nagyobb a koránál) A Tied átlagos méretekkel számolva 2 héttel nagyobb. Tudományos (teljesen amatõr :) házi modellem szerint 4-4, 5 kg alatti babát ne várj.... Már ha kivárja a végét... de hátha ír valaki valódi tapasztalattal :)
Szia! Még megfordulhat, de ha nagy baba lesz és mégsem fordulna meg, lehet hogy császározni fognak.De ezt a hetekben úgyis közli majd az orvos elõre.
nálam is császárra készültek, mert én is pici vagyok, a kisfiam viszont a terhességi cukor miatt nagy baba lett.Nagyon féltem a császártól, végül a 37. hét elején "simán" megszültem :) 3800 g volt és 52 cm. Drukk neked, hogy ne legyen császár! :)

Hányadik hétig fordulnak meg a babák? Én 30 hetes vagyok, de az én kicsim még ferdén fekszik és a doki szerint már nincs is helye arra, hogy beforduljon. Így császár lesz mindenképpp? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat! Ma elkezdtem a kis legénnyel beszélgetni, hogy forduljon meg, és egyébként debreceni vagyok, nem tudod hogyan hívják a dokit? De ezek szerint még van ideje, akármit is mondanak. Bízok a legjobbakban, köszi még 1x!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ma elkezdtem a kis legénnyel beszélgetni, hogy forduljon meg, és egyébként debreceni vagyok, nem tudod hogyan hívják a dokit? De ezek szerint még van ideje, akármit is mondanak. Bízok a legjobbakban, köszi még 1x!
Sajna nem emlékszem a doki nevére, de a Klinikán mesélte valaki. Talán a védõnõd tudja, vagy az orvosod.
Az én kislányom a 38 héten fordult be. Engem is azzal riogattak, hogy már nincs helye, ki is írtak császárra, egy csomó vizsgálatra elküldtek ami a császárhoz szükséges és végül mégis természetes úton szültem meg. A 36 héttõl szedtem Pulsatilla Parensis( nem biztos, hogy helyesen emlékszem) homeopátiás bogyókat, ami állítólag segíti a magzat megfordulását. Ezt egy homeopátiás nõgyógyász ajánlotta. Nem tudom, hogy ez segített vagy a sok beszélgetés a babámmal, de a 38 héten megfordult.
Van olyan orvos, aki kívülrõl a hasad speciális masszírozásával meg tudja fordítani, utána kéne érdeklõdni (Debrecenben van ilyen doki). Egyébként a babák az utolsó pillanatban is befordulhatnak, bár tényleg egyre kevesebb helyük van erre. Nagymamámnak annó a szülés elõtt nem sokkal fordult be, már elõ volt készítve a fogó is... Kívánom, hogy megforduljon a babód és könnyû, gyors szülésed legyen!
Szia! Amúgy meg farosan is meg lehet szülni a babákat, csak ezt nem nagyon reklámozzák az orvosok, mert nem sokan értenek hozzá. Az én dokim szerint picivel még jobb is a faros baba, mert ha minden rendben folyik, rendesen vannak fájások, akkor ugye az tart a legtovább, amig a csöppség koponyája úgy átrendezõdik, hogy beférjen a szülõcsatornába. Míg faros babánál a popsi tágítja ki és az esetek 90%-ban hamarabb megszületik a babó.
Nézd csak, ezt találtam! :D Talán õ az akit keresned kéne, Dr. Póka Róbert a Klinikán! Link: http://209.85.135.132/search?q=cache:zvzskolLhEkJ:baba.wyw.h..
Häl eg a picik nem olvasnak internetet meg szakirodalmat es amit az anyuka olvas sem megy ät a köldökzsinoron, igy hät akkor fog befordulni mikor neki jol esik. Nekem is azt mondjäk, hogy nincs mär helye forogni meg bukfencelni. Hät ö ezt odabent nem tudja, mert bezony csinälja. Mikor öcsem született epp csalädi nagyvacsorän voltunk vendegsegben. Anyukäm 42. hetben, öcsem farosan. Egyszercsak kaja közben eltünt anya hasa vagy inkäbb keresztbe elhuzodott... es visszaformälodott. 6 ora mulva mär kint volt a tökös. Ö akkor döntött ugy, hogy na akkor most jövök, most fogok fejtetöre ällni. ( en sem elnek szivesen fejtetön...) Ha a gyerek be akar fordulni be fog, ha meg nem, akkor nincs az a homeos bogyo meg csoda, ami beforditja. Beszelgess vele. Boldog babaväräst es egyszerü szülest!
30 hetes uhn nekem is még keresztben volt , 34. uhán már befordult .én is sokat beszéltem vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a választ! Hát sajna Póka Robit ismerem. A hülye volt férjem rokona, így ha lehet elkerülném. Azt tudtam, hogy nõgyogyó, de azt nem, hogy ezt is tudja. Kicsi a világ. De köszönöm neked, hogy megnézted!

Terheléses cukor mérésnél (zsemle evéses) 1ó 20 perccel vettek vért. Az érték 6 lett. Én úgy tudom, hogy 1 órán belül kell a vért levenni. Az orvosom szerint ne aggódjak. Nagy a pocakom, barátok szerint nagy babám lesz-ez már a cukorbetegség jele?

-

Legjobb válasz: Terheléses cukormérésnél 60 perces és 120 perces szúrás van. A 60 perces nem sokat ér, de azért több helyen csinálják. Nálad a 80 perces nem tudom, mire jó... :S

Terheléses cukormérésnél 60 perces és 120 perces szúrás van. A 60 perces nem sokat ér, de azért több helyen csinálják. Nálad a 80 perces nem tudom, mire jó... :S
Szia!Miért aggódsz ennyire? Van cukorbeteg a családban vagy az elsõ vérvételen a cukorszint magas volt? Én is ilyen vérvételen voltam 1 hete, bár még nincs eredményem. Szerintem ne aggódj, fõként ha az orvos is azt mondja. Amúgy a terhességi cukorbetegek száma nem olyan magas, mint általában gondoljuk (kb.a terhesek 8-10%-a lesz cukros), úgyhogy nem kell parázni. Nemrég voltam 4D uh-n, ahol azt mondták, hogy nem lesz nagy a babám, pedig nekem is elég nagy a hasam, ezt mások folyamatosan megjegyzik...:)
Ne aggódj, ha egy órával utána kellett volna levenni, de neked késõbb vették le, ez az eredmény még így is jó! 20 perc alatt nem esik olyan nagyot a vércukor szint és a Te eredményed messze elmarad a határértéktõl, még akkor is ha késõbb vették le a vért! Amúgy hatalmas hasam volt, már a cukros vizsgálaton is, mindenkinek kisebb volt, mint az enyém, a lányom nem is aprózta el a maga 4, 2 kg-val, mégis a cukrom tökéletes volt. Az hogy nagy a baba nem feltétlenül jelent terhességi cukrot, ne aggódj! Az orvosod meg biztosan jobban ért a dolgokhoz, mint az ismerõsök, barátok!
Jól vették le. Egy órának el kell tellni, de másfélnek még nem. VAgyis 1-másfél óra között kell levenni a vért. Nálunk is így csinálják. A lányomnál is így volt, és minden ok volt végig.

Eléggé ellaposodott a kapcsolatunk, túl sok gondunk van mostanában. Szeretnénk kettesben, közös programokat csinálni, de már ötletem sincs, mi legyen az. A párom szerint az én feladatom lenne kitalálni valamit. Mit csináljak?

Olyan program kellene, ami nem kerül pénzbe, mert jelenleg eléggé meg kell fognunk a kiadásokat. Én már feladtam, hogy kitaláljak bármit is, mert a párom eddig minden ötletemet visszautasította. Séta, kirándulás, kertben üldögélés, kerti fõzõcskézés, semmi nem felelt meg neki. Tudnátok valami jó programot mondani?

Legjobb válasz: Az én exem is ezt csinálta. Szerintem csak kifogások és nem is akarja, csak így tudatja. Ezeken felül pénz nélkül esetleg társasozni tudtok, vagy ha van mindkettõtöknek, akkor közös bringázás, akár céltalanul is. Nem tudom mik vannak neked otthon mûszaki cikkek, de közös számítógépes játékok is lehetnek, vagy xboxozás. De ahogy írtam az én exem ezekre is mindre nemet mondott, pedig õ még számítógép függõ is volt.

Az én exem is ezt csinálta. Szerintem csak kifogások és nem is akarja, csak így tudatja. Ezeken felül pénz nélkül esetleg társasozni tudtok, vagy ha van mindkettõtöknek, akkor közös bringázás, akár céltalanul is. Nem tudom mik vannak neked otthon mûszaki cikkek, de közös számítógépes játékok is lehetnek, vagy xboxozás. De ahogy írtam az én exem ezekre is mindre nemet mondott, pedig õ még számítógép függõ is volt.
Ja, én még a nemi életet is feldobtam ötletekkel, hogy ha már egyéb programok nem tetszettek neki, akkor legalább abba többet akarjunk együtt lenni, azokat is visszautasította. Szóval lehet én a helyedbe megkérdezném tõle, h mit is akar valójában.
mi ezért mentünk mindig barátokkal akár csupán egy téren ácsorogva beszélgetni, meg másokhoz, meg bandázni nekem olyan kényszeres volt az egész, hogy miért nem lehet otthon is ülni, mert attól tönkremehet egy kapcsolat? pff
Ne haragudj, de ha attól ellaposodik egy kapcsolat, hogy nem jártok el sehova, akkor ott valami más baj is van. Mi dolgozunk és este együtt vagyunk, hétvégén család, vagy házimunka, közös itthoni programok, vagy csak punnyadás, vagy keksz ;) képtelenség, hogy ellaposodjon... ha nem tudtok egymással otthon értelmes idõt tölteni, akkor ott más gond van.
Valoszinüleg nem töri magàt, hogy neked jobb legyen, ö meg van elégedve a helyzettel szerintem, nàlunk ugyanevan, én is aktivabb vagyok.
Szerintem is lehetnek itt más gondok is. Mi is sokszor egész nap itthon vagyunk, és igazából nem csinálunk semmi különöset, mégis jól elvagyunk. Gyakran beszélgetünk, együtt nézzük a mûsorokat a tv-ben, videókat nézünk a neten, nézzük egymást ha valaki épp játszik a számítógépen valamit... Nekünk az is elég, ha egy szobában vagyunk, de épp más-más dolgot csinálunk (pl én tanulok, õ filmet néz, stb.). Ezen kívül nekünk az is örömet okoz ha együtt megyünk el bevásárolni, így közben sétálunk és beszélgetünk is, és komolyabb dolgokat is megbeszélhetünk. Nálunk az együtt fürdés is program. Szoktunk együtt fõzni, kint szalonnát sütni, és takarítani is. Volt rá példa, hogy együtt is tanultunk. Én soha sem unatkoztam a barátom mellett, soha nem éreztem azt, hogy ellaposodott volna a kapcsolatunk, pedig látod, eléggé egyszerû és általános dolgokat írtam le. Ezen kívül persze vannak más programjaink is (pl mozi, vagy beülünk valahova), de mostanában ezek elég ritkák, mert nagy spóroláson vagyunk. Néha kitalálunk egy-egy bohóckodást, pl kifestettük egymás lábkörmét, ami elég viccesre sikeredett, vagy twistert játszottunk a tesómmal együtt, "verekszünk", stb... Bár mi még elég fiatalok vagyunk, de szerintem semmi olyan extrém dolgot nem szoktunk csinálni, amit mások ne tehetnének meg kortól függetlenül. Mi nagyon jól érezzük magunkat együtt, és soha sem unjuk meg egymást!
Ha egy nõ a párod (nem derülnek ki a nemek), akkor valószínûleg érlelgette magában, mire kijött belõle, de addigra már eldöntötte, hogy nincsenek közös programjaitok, szar az egész így, ahogy van, legyél rámenõs, kicsit erõszakosabb, hogy el kelljen mennie, csinálj sok programot, elõbb-utóbb át fogod tudni törni az ellenállását. Ha férfiról van szó, akkor szerintem nincs már mit tenni. Ajánlom egyébként közös programként a szex feldobását, ha annyid van rá, akkor ajánlom a vibrációs gyûrût, érdemes rá beruházni, még a tescoban is lehet kapni. Programnak a kettesben sétálás és világtól elvonulós kirándulás nagyon jó programok, ezek tudnak a legjobban elsülni, sajnálom, hogy eddig nem jött be. :/ Közös fürdés, közös zenehallgatás, tölts le egy klassz filmet, amit együtt néztek meg. (Ne legyen benne párkapcsolati probléma, legyen laza, ami kikapcsol picit mindkettõtöket.) Nõként én tudom magamról, hogy mire elmondom, hogy mi a bajom, már bennem van egy erõs ellenállás a dolog megoldásával szemben. El fog múlni, csak valószínûleg sok volt neki is az elmúlt idõszak sok problémája.

Két napja használok ovu tesztet. Amit 3-án csináltam az nem volt ful pozitív de jol látszott a két csík. Amit 4-én este csináltam azon már kevésbé látszott a 2 csík. Ezek szerint már volt ovum?

Legjobb válasz: igen, 3-án ! az enyémre az volt ráírva, hogy akkor pozi, ha vagy ugyanolyan erõsségû, vagy erõsebb mint a controll csík!

igen, 3-án ! az enyémre az volt ráírva, hogy akkor pozi, ha vagy ugyanolyan erõsségû, vagy erõsebb mint a controll csík!
Pelenka márkát sem váltottál?
És vannak kiütései? Az enyém is csinál ilyet, de nincs kiütése, ezért én nem is gondoltam, hogy baj lehet!
Szia! Az én fiam is ennyi idõs, aki szintén vakargatja a pociját, de nem annyira, hogy meg is látszódjon a helye. Én annak tudom be hogy felfedezte, hogy jéé van pocija, meg a kukacát is meg szokta birizgálni, szintén amolyan felfedezõsen. De ettõl függetlenül nyilván lehet más oka is. Szép napot nektek!
Kisfiam is csinálta/csinálja, ha beizzad a pelus alá a pocakja. Nem lehet, hogy mostanában jobban megizzad a babád? 9 hónaposan kezdte, nem lehet, hogy azóta intenzívebben mozog, jobban kimelegszik? Esetleg új pelust használtok és azt nem bírja?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a pelenkaja a régi, nem cseréltem le, ugyanazt a fajtát használjuk. Lehet hogy megizzad, mert tényleg sokat mozog!

A doki azt mondta 6 hetes vagyok, de az én számításom szerint már hét. Az normális, hogy a crl:5mm?

Tavaly volt egy elhalt terhességem.Akkor nem fejl?dött a baba rendesen.Akkor 4mm volt a legnagyobb mért crl kb.8 hetesen.Ugye most minden rendben?

Legjobb válasz: Szia!Én multhéten voltam dokinál,öthetesen,és nekem hét volt ,ami neked öt.De ez még nem jelent rosszat,ne idegeskedj,pihenj sokat.Mikor kell visszamenj dokihoz?

Szia!Én multhéten voltam dokinál, öthetesen, és nekem hét volt , ami neked öt.De ez még nem jelent rosszat, ne idegeskedj, pihenj sokat.Mikor kell visszamenj dokihoz?
Itt utána tudsz nézni a méreteknek! http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
A kérdező hozzászólása: 12hetesen kell visszamennem, pedig kértem a dokit, hogy 9hetesen is csináljanak egy uh-t. Köszi az oldalt!
6 hetesnek teljesen megfelel a méret. ne aggódj, ha nem 28 naposak voltak a ciklusaid, lehet 1 héttel fiatalabb a baba. én is így vagyok. rendszertelen, több mint 28 napos ciklusaim voltak. így nem pont a 14. napon van peteérés, hanem késõbb. szerintem te is így vagy. a hagyományos számítás szerint a 28 napos ciklust veszik alapul, ahol a közepén, azaz a 14. napon van pé. de ez nem minden nõnél mûködik így.
Nekem 5 hetesen 3 mm volt a kicsi, 8 hetesen pedig már 21 mm. Szerintem ez teljesen jó érték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon megnyugtató híreket kaptam tõletek. A ciklusom 30-35 napos volt.

Tisztelt Doktor Úr! Én egy 22 éves lány vagyok, aki már 7 éve küzd a húgyúti fertőzéssel! Az urológusom szerint baktériumok okozzák! Voltam nőgyógyászaton többször is és találtak a kenetben ureoplasma és micoplasma bacikat. Többszöri antibiotikumos kezelé

Tisztelt Doktor Úr! Én egy 22 éves lány vagyok, aki már 7 éve küzd a húgyúti fertőzéssel! Az urológusom szerint baktériumok okozzák! Voltam nőgyógyászaton többször is és találtak a kenetben ureoplasma és micoplasma bacikat. Többszöri antibiotikumos kezelés után is folyton visszatér! Mit tehetek?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben az esetben valószínű, hogy az immunrendszer működése nem megfelelő, így ezt is támogatni kellene. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben az esetben valószínű, hogy az immunrendszer működése nem megfelelő, így ezt is támogatni kellene. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!