Találatok a következő kifejezésre: Az én nagyon (2498 db)

Az en nagy macskam Amtia 1honapja van nalunk de meg eszre veheto nem igazan szabadult meg fel es az etelt is en viszem ele mert nem jonn oda a taljahoz nagyon ritkan jonn magatol hogy tudnek vele jobb kapcsolatot teremteni?

Legjobb válasz: Ülj le mellé beszélj vele nagyon szépen, nyugodtan, de ne akarj hozzá érni. Esetleg csak nagyon óvatosan lassan, és csak éppehogy. Kicsit se erõltesd.Lássa rajtad mindenképp, hogy szereted.

Ülj le mellé beszélj vele nagyon szépen, nyugodtan, de ne akarj hozzá érni. Esetleg csak nagyon óvatosan lassan, és csak éppehogy. Kicsit se erõltesd.Lássa rajtad mindenképp, hogy szereted.
Hát ez az élet-módja még így is lesz legalább 1-2 hónapig! :( Éreztesd vele hogy szereted és nem akarod bántani! De lassan közbe közeledj hozzá, de nagyon finoman! Kényzetesd!: ha neki nyugalomra van szüksége akkor hagyd békén, vagy egy kicsit messzebrõl nyugodt hangod beszélj hozzá! Egy idõ után megérzi, észre veszi hogy teljes szívedbõl szereted, és utána õ fog közeledni feléd, ha ugy érzi aznap még nem kapott tõled elég szeretet! Fontos!! : Foglalkozz vele elgete, magától ez nem fog megtörténni! /Igaz eset alapján írtam: velem is megtörtént/

Mit jelent a kézápoló krémen az hogy acetyl alcohol? És azt az én nagyon érzékeny bőrőmre használhatom?

Legjobb válasz: Az az egyik összetevõ, olyan mint az etil-alkohol, csak az OH csoport valamilyen másmilyen szénhidrogénlánchoz kapcsolódik, szóval nem CH3CH2OH hanem más a képlete is. Nem tudom mennyire értesz a szerves kémiához, de érted:) Hogy használhatod e az érzékeny bõrödre, kérdezz meg egy bõrgyógyászt vagy kozmetikust, õ többet ért hozzá mint én

Az az egyik összetevõ, olyan mint az etil-alkohol, csak az OH csoport valamilyen másmilyen szénhidrogénlánchoz kapcsolódik, szóval nem CH3CH2OH hanem más a képlete is. Nem tudom mennyire értesz a szerves kémiához, de érted:) Hogy használhatod e az érzékeny bõrödre, kérdezz meg egy bõrgyógyászt vagy kozmetikust, õ többet ért hozzá mint én

12 éves múltamnne, h az én nagy álmom, h színésznő legyek, de sokan mondják, h "szépségem" miatt inkább modellkednem kéne, legalábbis először Szerintetek melyiket, mikor, és hogyan kezdjem?

12 éves múltam és 181 cm vagyok kicsit korán nőttem meg de már megálltam. Szeretek magas lenni!!! Szép magas lányok ez előny!!! Légyszi írjatok magasságot is! köszi

Legjobb válasz: A 181cm az már túl magas, bocsi, de ahogy így elképzelem nem valami bizalomgerjesztõ.

A 181cm az már túl magas, bocsi, de ahogy így elképzelem nem valami bizalomgerjesztõ.
Nem azért hogy elszomorítsalak de kicsit tedd félre az egódat. Szerintem elég durva hogy 181 cm vagy 12 évesen! Ez nem normális! Amúgy ugye tudod hogy még kb 20 éves korodig nõhetsz? Honnan veszed hogy megálltál? Mindenesetre nem irigyellek! Amúgy meg ki mondta hogy szép vagy? Anyuci? Neki az a dolga...
Magyarként itt nem leszel keresett, sikeres, híres és jól fizetett színésznõ.Max, ha kiköltözöl külföldre(fõleg Észak-Amerika nagy városaiba).De ott meg eléggé nehéz befutni..Én azt javaslom, kezdj el modellkedni.Ha van benned valami különleges+tényleg modellnek való vagy, akkor egy éven belül már mész is külföldre.Ott azért elég könnyen világhírû lehetsz.Kiöregedésed után pedig lehetsz színésznõ.Én így gondolom. :)
181 cm 12 évesen.Azért nem gondolod hogy ez már egy kicsit fura.Feltéve ha igaz amit írtál.Viszont azt az egyet nem hiszem hogyha igaz amit írsz hogy leálltál volna a növekedéssel.Szerintem fordulj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Bocsi de anya nem engedi a képet...sry :/
nem akarsz küldeni egy képet? mostmár kiváncsivá tettél hogy mennyire lehetsz szép :)
A kérdező hozzászólása: végre egy értelmes tanács! jó köszi :)
Ilyen magassággal szerintem is inkább modellkedni kellene, vagy kosárlabdázni.:)
A kérdező hozzászólása: Bocsika de nemtom, h neked azokkal az orvosokkal kéne vitatkoznod akik azt mondták, h a növekedési zónám lezárult. De persze te csak tudod igaz? Am meg amíg nem láttál és nem tudod, h mennyi idõsnek látszom és hány fiú mondta már, h szép vok addig fogd vissza a beszólásaidat! köszi
A kérdező hozzászólása: kosarazom :) és a szüleim is magasak. anyukám 180 (nagyon szép nõ :) apukám meg 189cm. szerintem egy szép magas színésznõ is lehet sikeres és keresett de tény, h tenni kell egy próbát...
12 éves és 181 cm szerintem tejjesen hihetõ annyi idõsen én 180 voltam talán már elöbb is nem tudom pontosan és még most is annyi vagyok


Amikor a számítógépen akarok zenét hallgatni a zene szól csak az ének nagyon halk, mi lehet a probléma? (minden zene számnál ez van)

Legjobb válasz: Nincs jól csatlakoztatva az aux jack. Jobban be kell nyomni, hogy legyen teljes csatlakozás.

Nincs jól csatlakoztatva az aux jack. Jobban be kell nyomni, hogy legyen teljes csatlakozás.
Equalizer nincs eltekergetve? Nincs véletlenül 5.1-re állítva a hangkártya?
Equalizer, vagy a magas sugárzók nincsenek bedugva, vagy az amit az elsõ írt

Az az én nagy problémám hogy van egy alalplapom ami egy EPOS EP-8khal+ egy amd athlon 1.8ghz 2200+ os procival és egyik naprol a másikra nem akar bekapcsolni?

kiszedtem a videokarit a ramot a hangkarit a hálokarit semmi sipjel a tápot cseréltem másik tápal is ugyanaz a rekcioja a gépnek bekapcsolnám és felvillan egy másodpercre a led megindul egy pillanatra a proci hütés és enji ha van tippetek mi lehet a gond?

Legjobb válasz: elromlott

elromlott
1 bios reset 2 melyik fajta amd van a gépedbe ? ha a barna akkor szerezz be egy zöldet
A kérdező hozzászólása: igen a barna fajta van benne de másik gépbe tökéletesen müködik. estleg némi inspiráciot kérhetnék a bios resethez?
A kérdező hozzászólása: most találtam az alaplapon 2 igen pupos kondnzátort ait kicseréltm és még mindig ugyanaz a helyzet felvillan azt kész

Hogyan mondjam meg az én nagyon jóindulatú férjemnek, hogy amiről Õ azt gondolja segítség, az nekem inkább dupla munka?

Néha itthon marad a férjem egy-egy napra, mondván hogy segít nekem a gyerekek körül.Ami abból áll, hogy úgy fölpörgeti Õket az állandó játékkal meg hancúrozással, hogy délutánra már nagyon ny?gösek, aludni sem akarnak, és ilyenkor persze én vagyok az aki félrenevelte Õket.

Legjobb válasz: Sokan irigyelnek,mert nem sok apuka van aki így ráér a gyerekekkel játszani.Nálunk és a baráti körünkben miden az anyukára szakad,az apák dolgoznak,majd mikor hazaérnek hulla fáradtan,tv,számítógép,kaja,alvás... Nincs erejük sem idejük a gyerekre. Vigye el a gyerekeket min.fél napra,ha fárasztani akarja õket akkor annyira,hogy otthon már csak egyenek,fürödjenek és alvás.Zavard ki õket a szabadba!

Sokan irigyelnek, mert nem sok apuka van aki így ráér a gyerekekkel játszani.Nálunk és a baráti körünkben miden az anyukára szakad, az apák dolgoznak, majd mikor hazaérnek hulla fáradtan, tv, számítógép, kaja, alvás... Nincs erejük sem idejük a gyerekre. Vigye el a gyerekeket min.fél napra, ha fárasztani akarja õket akkor annyira, hogy otthon már csak egyenek, fürödjenek és alvás.Zavard ki õket a szabadba!
Szerintem is örülj neki: jó a változatosság a gyerekeknek is. Zavard el õket valahova. Menjenek el kirándulni.
Nekem van egy ismerosom, 4 gyerekkel. Ha a ferje otthon van - es mazlista, mert a ferje imad neki segiteni - mindig elzavarja oket otthonrol. Kifele. Hadd faradjanak este mar csak vacsi, furdes, alvas. Nagyon igaza van az elottem szoloknak. Vigye el oket bringazni, focizni akarmi es nem eszik az eletedet otthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ki fogom próbálni!
Nem akarom bántani a férjeket, gondoltam ezt elõrebocsájtom, de akarnak õk segíteni, csak nem tudják sokszor, hogy kéne. Tapasztalatból mondom(írom), nálunk is annyira segítene...3 gyermekünk van. Én úgy csinálom, hogy nem kritizálom, hogy "miért így..., miért ezt...", hanem alternatívákat javaslok, hogy mit csináljanak a gyerekekkel együtt! Ha elmondod az ötleteidet neki(de ne a gyerekeknek, mert õk leginkább a vad ötleteket választanák), biztos talál valamit, amihez van kedve(kedvük). Mert bennük van a jó szándék, de nem olyan kreatívak, mint a feleségek. Tisztelet a kivételeknek!
Mi lenne, ha ilyenkor megbeszélnétek, hogy ha Õ itthon van Te elmennél egy kicsit sétálni, moziba, barátnõzni, fodrász...stb.Viszont az este is legyen az Õvé.Vacsi, fûrdés, mese, altatás.Észre fogja venni, hogy mennyire kifárasztotta a gyerekaket.Utána beszéljétek meg.

Van egy fiu aki bejon nekem ritkan szokunk beszelni is. Volt egy ido amikor talalkozgattunk de nem jottunk ossze. En nagyon szeretnek vele osszejonni de nem merem elmondani neki h tetszik nekem mert felek az elutasitastot, mit tegyek?

Legjobb válasz: Hát hosszú éveim során azért megfejtettem az ebben a mûfajban találékony és hatékony lányok módszereit. Most kihagynám a testbeszéd gyorstalpalót. -Ami azért sokat segítene. Egyszerûen ha legközelebb beszélgettek, abba amit mondasz bele kell tenned egy két olyan dolgot amire a srác lecsaphat, ha tetszel neki. Ez vagy valami olyan amin keresztül plusz információt szerezhet, de amúgy nem merné megkérdezni, vagy olyan aminek a segítségével elhívhat valahová. Mit tudom én, béna példa, de valami fimrõl beszélsz amit régen láttál, akkor amikor utoljára moziba voltál. Amire õ megkérdezheti, hogy-hogy olyan régen, amire te elmondhatod, mert egyedül nem szeretsz menni. -Stb.. Ezeket szoktam én csatlakozási pontnak becézni. Amikor a lány amúgy ártatlanul lehetõséget biztosít a fiúnak. A képlet ugyanis egyszerû, ha tetszel neki és szabad, nem utasít vissza. Viszont a fiúnak kell lépnie. Így afelé kell terelgetned, hogy kiderüljön nincs barátod, -véletlenül. Kiderüljön hová szeretsz járni -véletlenül. Stb.. Illetve kiderüljön az is, hogy ezt vagy azért mondod mert lehet valami vagy nem. Ám mindenképpen egy apró jel a fiú számára. Nem szabad próbálkozni egy fiúnál, kivéve akkor ha nagyon-nagyon kell és látod rajta, hogy nem mer lépni. Ha nyitsz felé ilyen pontokat, az lesz az érzése, hogy õ cserkészet be téged, õ udvarol és õ jár sikerrel. Ez nagyon fontos, tudod az önként jelentkezõ "vaddal" valami nem stimmel. Ha jeleket adsz neki és ez picit növeli az önbizalmát akkor fog lépni. -Reméljük. Egy másik technika : (Amit én nem szeretek) Ha fogyókúráról, neked nem tetszõ amúgy tökéletes részeidrõl beszélsz neki. - Ami arra készteti, hogy rád cáfoljon. Vagy alkalma legyen megdicsérni, ha amúgy nem merné. Bár ha teheted ezt kerüld. Szóval segíts neki egy picit, hogy õ próbálkozhasson.

Hát hosszú éveim során azért megfejtettem az ebben a mûfajban találékony és hatékony lányok módszereit. Most kihagynám a testbeszéd gyorstalpalót. -Ami azért sokat segítene. Egyszerûen ha legközelebb beszélgettek, abba amit mondasz bele kell tenned egy két olyan dolgot amire a srác lecsaphat, ha tetszel neki. Ez vagy valami olyan amin keresztül plusz információt szerezhet, de amúgy nem merné megkérdezni, vagy olyan aminek a segítségével elhívhat valahová. Mit tudom én, béna példa, de valami fimrõl beszélsz amit régen láttál, akkor amikor utoljára moziba voltál. Amire õ megkérdezheti, hogy-hogy olyan régen, amire te elmondhatod, mert egyedül nem szeretsz menni. -Stb.. Ezeket szoktam én csatlakozási pontnak becézni. Amikor a lány amúgy ártatlanul lehetõséget biztosít a fiúnak. A képlet ugyanis egyszerû, ha tetszel neki és szabad, nem utasít vissza. Viszont a fiúnak kell lépnie. Így afelé kell terelgetned, hogy kiderüljön nincs barátod, -véletlenül. Kiderüljön hová szeretsz járni -véletlenül. Stb.. Illetve kiderüljön az is, hogy ezt vagy azért mondod mert lehet valami vagy nem. Ám mindenképpen egy apró jel a fiú számára. Nem szabad próbálkozni egy fiúnál, kivéve akkor ha nagyon-nagyon kell és látod rajta, hogy nem mer lépni. Ha nyitsz felé ilyen pontokat, az lesz az érzése, hogy õ cserkészet be téged, õ udvarol és õ jár sikerrel. Ez nagyon fontos, tudod az önként jelentkezõ "vaddal" valami nem stimmel. Ha jeleket adsz neki és ez picit növeli az önbizalmát akkor fog lépni. -Reméljük. Egy másik technika : (Amit én nem szeretek) Ha fogyókúráról, neked nem tetszõ amúgy tökéletes részeidrõl beszélsz neki. - Ami arra készteti, hogy rád cáfoljon. Vagy alkalma legyen megdicsérni, ha amúgy nem merné. Bár ha teheted ezt kerüld. Szóval segíts neki egy picit, hogy õ próbálkozhasson.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen minden keppen megprobalkozok valamivel de nem akarom en megtenni az elso lepest mert szerintem nem nekem kene :) de igy h ugymond en csak , besegitek´ neki igy meg fogom probalni :)

Már eggyüt vagyunk lassan egy éve nagyon szeretjük egymást én már nem vagyok szűz de ő még az én már nagyon szeretnék sexelni de ő nagyon ellene van :s . Mi tegyek?

csajok hogy lehetne meg gy?znöm??? segítsetek légyszives

Legjobb válasz: Hát hallod, nekem legelsõ kapcsolatom másfél évig tartott szexmentesen. Legelõször csaj mondta, hogy nem akarja elsietni, mondom oké természetesen. Eltelt pár hónap, mondta hogy majd fél éves "évfordulónkon". Persze ebbõl se lett semmi. Aztán jött az egy éves évforduló, ebbõl se lett semmi, majd tovább húzta az idõd. Hát én nagyon szerettem, nehéz volt szakítanom vele. De én úgy voltam vele, hogyha másfél év után se bízik bennem, akkor utána se fog. Szóval szerintem beszéld meg vele, hogy te igenis bízol benne és bízzon õ is benned, ugyanis a szerelem alapja a bizalom, és ha 1 év alatt sem jutott odáig a csaj, hogy bízzon benned, akkor én azt mondom hogy felesleges tovább folytatni, még ha te szereted is :( sajnálom

Hát hallod, nekem legelsõ kapcsolatom másfél évig tartott szexmentesen. Legelõször csaj mondta, hogy nem akarja elsietni, mondom oké természetesen. Eltelt pár hónap, mondta hogy majd fél éves "évfordulónkon". Persze ebbõl se lett semmi. Aztán jött az egy éves évforduló, ebbõl se lett semmi, majd tovább húzta az idõd. Hát én nagyon szerettem, nehéz volt szakítanom vele. De én úgy voltam vele, hogyha másfél év után se bízik bennem, akkor utána se fog. Szóval szerintem beszéld meg vele, hogy te igenis bízol benne és bízzon õ is benned, ugyanis a szerelem alapja a bizalom, és ha 1 év alatt sem jutott odáig a csaj, hogy bízzon benned, akkor én azt mondom hogy felesleges tovább folytatni, még ha te szereted is :( sajnálom
Szerintem inkább neked kellene felfognod hogy 16 évesen nem biztos hogy elakarja veszíteni a szüzességét még. Attól hogy neked ennyire dughatnékod van arról nem õ tehet. A szerelem meg sokkal többet kibír mint hinnéd. Ha szereted akkor vársz ha nem akkor hagyd el és a lánynak is jobb lesz és te is dugdoshatod a farkad ahova akarod.
és mi van akkor, ha akar várni még 1 évet? jó h nem 16 éves korában szexel, gyerekfejjel..
õ fogja érezni hogy mikor áll rá készen mint testileg s lelkileg. ne legyél egy rámenõs agyatlan. ha azért elhagynád mert nem akar akkor húzz el
Ez mind szép és jó, csak nem így mûködik egy párkapcsolat. Érdekes én másfél évet vártam, aztán a következõ csávójával érdekes 1 hónap alatt eljutottak a szexhez. Ha egy csaj ilyen sokáig vár, akkor ott valami nincs rendben, én azt mondom. És ez a szöveg hogy várjunk amig a csaj készen nem áll oltári nagy baromság.
semmit ne erõltess, egy lánynak fontos az elsõ, és neki az nem túl jó lelikelg, ha azt érzi, hogy kényszerítik.
miért lenne gond?? nem mindenkinek az az 1. dolga, h ágybaugrik vkivel.. ne legyél már nevetséges :) )
1. Ne nyaggasd a csajt, mert nem segít. Mire van a petting? Annyi módja van az aktuson kívül az örömszerzésre, miért nem fedezitek fel egymás testét, érzékiségét? A szex nem "bedugom"-mal kezdõdik! 2. Egy szexuálpszichológus nyilatkozta egyszer a tv-ben, hogy az a lány, amelyik arra hivatkozik, hogy majd ha ennyi, meg annyi idõs lesz, az nem szerelmes. Egy szerelmes vágyik szerelme érintésére.
v nem lehet hogy a másikkal azért jutott el olyan hamar odáig mert attól félt hogy õ is el fogja hagyni emiatt... sztem ha 16 évesen még nem akar sexszelni azt megértem, 16 az elég fiatal, ha csak kicsivel lenékk prûdebb még viszaküldeném micimackót olvasni sex helyett XD
hany evesek vagytok?? várj, tippelek.. te 14 - 15.. õ meg 18??
A kérdező hozzászólása: HALLOD nekem úgyan ezt mondta a csj hogy várjunk 6hónapot ...de ebõl se lett semi és most meg azt mondja várjuk meg az 1évet
A kérdező hozzászólása: kösszíí......ezzel én így voltam egy ideig , de most már nem tudom mit tegyek
Mindenképp...A szerelem sokat kibír, eltûr :) Persze csak ha nem felszínes.
A kérdező hozzászólása: szerinted egy igaz szerelem ki birja ezt???
Lehet hogy te megérettél rá, ezekszerint õ nem.Mindt már mondtam "türelem" :)
A kérdező hozzászólása: fiúúú vagyok!!!!!!
A kérdező hozzászólása: 16évesek vagyunk .....de szrintem már megéretünk ráá ...am aki nem tud normális választ adni az maradjon kusba szerintem , az oldalnak nem az lényege hogy ilyen béna bunkók be írkáljának
Ne akard gyõzködni csak finoman közeledj, mindíg menj egy kicsit közelebb a célhoz, de csak addíg amég engedi.(türelem..)
rántsál kettõt a rudin és feküdj le
v helyére 14:08-at akrtam írni XD ez van ha lasabban nyomom a ctrl-t mint a v-t XD bocsi :S

A szüleimnek ajánlotak ismerősök farkaskutya és igazi farkas keveréket, én nagyon imádom a farkasokat és nagyon szeretném, de azt mondták egy páran h veszélyesek lehetnek ez igaz?

Legjobb válasz: Eszetekbe ne jusson!!! Egy németjuhász (farkaskutya) és egy valódi farkas keverék között akkora a különbség, hogy ha azt le tudnám zongorázni, akkor én egy nõi Chopin lennék. Olyan speciális tartást, nevelést, foglalkozást igényel, amit nagyon kevesen tudnak neki biztosítani. Az, hogy volt németjuhászotok, semmit nem jelent ebbõl a szempontból. A németjuhász alapvetõen engedelmes kutya, akinek a nevelése általában egy kezdõ kutyatartó számára sem túl nehéz feladat. A farkas keverékek nagyon inteligens kutyák, de makacsak és önfejûek, akik nagyon határozott, de semmiképpen sem kemény gazdát igényelnek, hatalmas mozgásigénnyel és még naqgyobb vadásszenvedéllyel, ami miatt az egyéb háziállatok nincsenek mellette biztonságban. Nem lehet sem megkötve, sem kennelben tartani, a kölyökkori szocializációja pedig különös odafigyelést igényel ahhoz, hogy késõbb ne legyen vele komoly gond. Nem olyan fajta, aminek a tartásába csak úgy bele lehet vágni.

Félig vadállat, meg ne próbáljátok (bár én az ajánlat valódiságában is erõsen kételkedem)! Voltak egyébként kísérletek Magyarországon farkasok kutyaként történõ felnevelésével, de hát közelébe se értek egy átlag kutyának, ami évezredek óta az ember szolgálatára van tenyésztve.
Eszetekbe ne jusson!!! Egy németjuhász (farkaskutya) és egy valódi farkas keverék között akkora a különbség, hogy ha azt le tudnám zongorázni, akkor én egy nõi Chopin lennék. Olyan speciális tartást, nevelést, foglalkozást igényel, amit nagyon kevesen tudnak neki biztosítani. Az, hogy volt németjuhászotok, semmit nem jelent ebbõl a szempontból. A németjuhász alapvetõen engedelmes kutya, akinek a nevelése általában egy kezdõ kutyatartó számára sem túl nehéz feladat. A farkas keverékek nagyon inteligens kutyák, de makacsak és önfejûek, akik nagyon határozott, de semmiképpen sem kemény gazdát igényelnek, hatalmas mozgásigénnyel és még naqgyobb vadásszenvedéllyel, ami miatt az egyéb háziállatok nincsenek mellette biztonságban. Nem lehet sem megkötve, sem kennelben tartani, a kölyökkori szocializációja pedig különös odafigyelést igényel ahhoz, hogy késõbb ne legyen vele komoly gond. Nem olyan fajta, aminek a tartásába csak úgy bele lehet vágni.
Igazuk van azoknak, akik azt mondják, veszélyes. A farkas ill. a kutya-farkas keverékek ivaréretté válásuk után már nem bírják annyira a kötöttséget és az ember közelségét. Ha Te és a családod nem foglalkoztatok eddig kutyákkal, és nem volt még nagytestû kutyátok, nem hiszem, hogy okos dolog volna ilyen jószágot tartani.
lsõ válaszoló sztem attó még lehet hogy nem volt nekik mer én má 8 évesen tudtamm bánni a németjuhászunkal aki egyébként mindenkinek neki ment csak épp apámnak nem én meg (furán hangzik) de határozottan rászoltam és szótfogadott
Az elõzõ válaszolóval teljesen egyetértek. Hibrid nem elsõ- vagy második kutyás kézbe való, akkor sem, ha nem F1-es (azaz egyik szülõ farkas, másik kutya) hanem valamelyik késõbbi generációból való. Kiszámíthatatlan lesz, mindemellett ivaréretten jelennek meh nála azon karakterek, amelyek állandósulnak. Itthon ha jól tudom, hibrideket tartani amúgy is tilos, legalábbis mindenféle engedély kell hozzá, hasonlóan, mint a farkashoz. Van erre külön törvény, jogszabály is. Csehszlovák ebfarkast is csak akkor vállaljatok be, ha a tartásához megfelelõ körülményeket biztosítani tudjátok, ilyenek a betonozott fém kennel, megfelelõ idõ a rendszeres sétára, ami persze nem 10 perc, és a foglalkozás az állattal. Nagyon lehet szeretni, nagyon tud szeretni, de homlokegyenest más, mint egy németjuhász kutya, mind viselkedésben, mind pedig a kommunikációban. Tehát nagyon alaposan megfontolni, nem véletlen, hogy esetleg az elõzõ helyrõl is mennie "kell": vagy nem bírtak vele, vagy a szomszédságnak gyûlt meg a baja, vagy egyszerûen mást vártak... a hibridet pedig felejtsétek el.
Az elõzõekhez még annyit fûznék hozzá, hogy a tényleges kutya-farkas keverék nagyon veszélyes lehet, de nem feltétlenül az, de azért inkább ne kísérletezz. Akkor már inkább cseh-farkaskutyát tényleg. Egyébként az ELTE etológusai neveltek farkasokat, pózázon sétáltatták õket Pesten is tudtommal, de ha valamit akart a farkas, akkor nem lehetett megmondani neki, hogy "nem szabad" mint egy kutyának ( míg kölyöknek számít, addig a természetben a falka nagyon sokmindent elnéz neki, még a húslopást is)... Ez a lelkes etológuscsapat amúgy 2-3 éves korukig bírt a farkasokkal, vagyis ivarérés után már nem csináltak velük viselkedéses teszteket, mert sokkal kiszámíthatalanabbak lettek.
Szerintem a Csehszlovák farkaskutyát ajánlották a szüleidnek, én viszont ezt kezdõ kutyásnak semmiképp sem javaslom! Bõvebb infó: http://www.kutya.hu/0008/18.htm
Ne fogadjátok el! Etológusok próbáltak kutyaként felnevelni farkasokat, 4 hónapos korukig bírták! A kutyavér persze valamelyest enyhít a dolgon, de nagyon sok tudás és tapasztalat szükséges ahhoz, hogy bele merj vágni! Fõleg, ha kisgyerek vagy más háziállat is van, vagy késõbb szeretnétek.
na és honnan akarod beszerezni????? külföldrõl? és hogyan pároznának mer ahoz hogy valakinek otthon legyen farkasa ahoz... nem is lehet otthon farkasod ahoz hogy farkas meg egy kutya pározzon találkozniuk kell de nem gondolom hogy valki a hegyekben megy a kutya után és nézi hogy hogy basszák fel álatkertben meg eleve lehetetelen
A kérdező hozzászólása: hát elõtte farkaskutyánk volt ami szintugy igen nagytestû , de én mégis nagyon szeretnék egy olyat scak nemtom megérie
Tuti, hogy Cseh farkasról van szó. FCI által elfogadott fajta. Már évek óta nem vonnak be farkasokat a tenyésztésébe, de valóban német juhászból és kárpáti farkasból tenyésztették ki. Már csak ezeket a keverékeket párosítják egymással. Kezdõ kutyásnak nem ajánlott, nagyon következetes gazdit igényel. Egyébként páratlanul jó fajta, okos, tanulékony. Hihetetlen nagy a mozgásigénye és nagyon következetesnek kell lenni a nevelésében. Fontos a szocializáció is ennél a fajtánál különösön. Más állatokkal együtt nem igazán tartható.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!