Találatok a következő kifejezésre: Az én most (2083 db)

Augusztusban hoztam haza leander töveket gyökereztetni, sikeresen. Hogyan járjak el az ültetéssel? Mert ugyan beültetem én most őket a földbe, de kivihetem a szabadba még a cserepeket? Vagy inkább már most rakjam el őket "télire"?

El?re is köszönöm mindenkinek a hozzászólását!

Legjobb válasz: Most már inkább hozd be de jövõre tedd napos helyre, imádja a meleget, a napot de rendesen öntözni kell mert nagyon párologtat. Figyelni kell a tetveket a leveleken. Nem kell vegyszer rá, ha észreveszed, hogy vannak akkor egy kis szappanos vízzel alaposan lemosod a leveleket és a szárat. Én forró vízben áztatok egy kis szappant meg 2-3 cigi csikket. Amikor kihûl a víz akkor kiszedem a darabokat és hajfestõ vagy gumi kesztyûben mosom le. Télen világos, meleg helyre tedd, habár az én szobám elég hûvös de bírja a helyet. Nyáron érdemes táp oldatozni.

Most már inkább hozd be de jövõre tedd napos helyre, imádja a meleget, a napot de rendesen öntözni kell mert nagyon párologtat. Figyelni kell a tetveket a leveleken. Nem kell vegyszer rá, ha észreveszed, hogy vannak akkor egy kis szappanos vízzel alaposan lemosod a leveleket és a szárat. Én forró vízben áztatok egy kis szappant meg 2-3 cigi csikket. Amikor kihûl a víz akkor kiszedem a darabokat és hajfestõ vagy gumi kesztyûben mosom le. Télen világos, meleg helyre tedd, habár az én szobám elég hûvös de bírja a helyet. Nyáron érdemes táp oldatozni.
Nézd meg a hosszútávú (min. 15 napos) idõjárás elõrejelzéseteket. Ha még min. 25 fok körüli, napos hõmérsékletet ír, akkor én még kitenném egy védett, napsütéses helyre. Ha borult, esõs idõt mutat, akkor inkább vidd be, meg ne fázzon.
Nem olyan kényeske! Nyugodtan hagy kint a cserepeket, a leander bírja a hideget. Tavaly õsszel gyökeresedett dugványok a vízben teleltek, 10 fokos helyiségben. Tavasszal ültettem el õket, kutya bajuk sem volt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok...tehát a gyökereseket elültetem, védett, napos helyre rakom, és a többi szárat meg figyelem, és ahogy gyökeresednek, úgy ültetem be õket, és rakom el télire. Az a helyzet, hogy van, vagy 30 tövem, ebbõl már 5nek van gyökere, úgyhogy várom a többit :-) Köszi mégegyszer!

Megbocsátottam a barátomnak mert megcsalt és most úgy érzem h nem érek semmit minden az én hibám, mit tegyek?

Legjobb válasz: milyen isemrõsek a gondolataid :) Figyelj picit!...én HÁROMSZOR megbocsátottam neki (KÉTSZER csalt meg), még mindig rohadtul szeretem-bármit is tett-, két hónapja elhagytam õt, de kibírom mert erõs vagyok és az idõ majd segít, még nem vesztettem a világon semmit ezzel a tettemmel, egy lány NE fusson a fiú után! ha úgy döntesz, hogy szakítasz vele, légy büszke, ha nem érzed "õ" mellette a helyedet, akkor ne "szenvedj" a kapcsolatban nyugodj meg, nem a te hibád, engem is ilyen szöveggel próbált meggyõzni a fiú, vagyis enyhén célozgatott, hogy õ két lányt szeretne egyszerre "hülyíteni", nem adtam meg neki az örömöt, és mégis most itt vagyok, igaz szenvedek nagyon is, de mindig lesz egy új nap új esélyekkel ne haragudj, hogy leírtam az önéletrajzomat, csak olyan jól esett :( én is úgy érzem még néha, hogy az én hibám, de KÖZEL SEM BIZTOS, hogy ez így van :| NEM TE VAGY A HIBÁS!!! Szerintem ez afféle pasi ösztön (tisztelet a kivételnek) NE KESEREDJ EL, EZ MÉG NEM VILÁGVÉGE!!! Már csak azért is kéne õt hagyni gondolkozni (nem szakítás, csak néha kevesebb találkozás-sok beszélgetéssel ;)...hogyha tényleg szeret nem fogja két napnál tovább bírni, hogy nem hívjon fel! :) LEGYEN BENNED NÕI BÜSZKESÉG!!! (de csak mértékkel) :) na oks most egyszer ennyi, hagyok másnak is helyet, csak hát "beszédes" természetû vagyok, pláne néha "ILYEN" témába :( sok sikert! :)

Ha megcsalt akkor az nem a te hibád hanem az övé! Nem te nem vagy elég jó neki, hanem õ nem elég jó hozzád! Te sosem csalnád meg gondolom akkor nem a te hibád...Õ volt hülye
milyen isemrõsek a gondolataid :) Figyelj picit!...én HÁROMSZOR megbocsátottam neki (KÉTSZER csalt meg), még mindig rohadtul szeretem-bármit is tett-, két hónapja elhagytam õt, de kibírom mert erõs vagyok és az idõ majd segít, még nem vesztettem a világon semmit ezzel a tettemmel, egy lány NE fusson a fiú után! ha úgy döntesz, hogy szakítasz vele, légy büszke, ha nem érzed "õ" mellette a helyedet, akkor ne "szenvedj" a kapcsolatban nyugodj meg, nem a te hibád, engem is ilyen szöveggel próbált meggyõzni a fiú, vagyis enyhén célozgatott, hogy õ két lányt szeretne egyszerre "hülyíteni", nem adtam meg neki az örömöt, és mégis most itt vagyok, igaz szenvedek nagyon is, de mindig lesz egy új nap új esélyekkel ne haragudj, hogy leírtam az önéletrajzomat, csak olyan jól esett :( én is úgy érzem még néha, hogy az én hibám, de KÖZEL SEM BIZTOS, hogy ez így van :| NEM TE VAGY A HIBÁS!!! Szerintem ez afféle pasi ösztön (tisztelet a kivételnek) NE KESEREDJ EL, EZ MÉG NEM VILÁGVÉGE!!! Már csak azért is kéne õt hagyni gondolkozni (nem szakítás, csak néha kevesebb találkozás-sok beszélgetéssel ;)...hogyha tényleg szeret nem fogja két napnál tovább bírni, hogy nem hívjon fel! :) LEGYEN BENNED NÕI BÜSZKESÉG!!! (de csak mértékkel) :) na oks most egyszer ennyi, hagyok másnak is helyet, csak hát "beszédes" természetû vagyok, pláne néha "ILYEN" témába :( sok sikert! :)
Hát én nemtom milyen világszenzációs pasijaitok vannak, akiknek ennyiszer megbocsájtjátok hogy félrekefélgetnek. ( és akkor amirõl még nem tudtok). Engem egyszer csaltak meg, repült mint a franc. Ha problémák vannak egy kapcsolatban nem más nõhöz kell menni dugni hanem leülni megbeszélni. Aki meg ezen az intelligencia szinten van az talán nem hozzátok való. Pont az ilyenek miatt mondják a nõkre hogy velük mindent meg lehet tenni, és meg is teszik, meg hogy milyen hülyék a nõk. Erre nem büszkének kéne lenni, hogy hányszor hagytad hogy félredugjon, hanem összeszedni magad, vagy valami tartást varázsolni magatokba, mert ez így szörnyû. 27/N
beszélgettél vele errõl? megkérdezted mért csinálta? Lehet nem kellett volna megbocsájtani, hiába hogy szereted! aki egyszer megtette, megteheti másodszor is!!!!! 19/F
egyetértek az elõttem szólóval. Szerintem ez nem valami jó dolog, hogy a pasik megcsalnak minket aztán úgyis tudják hogy semmi baj nem lesz belõle, mert a nõk mindent elnéznek.. ennek rohadtul nem így kéne lennie!
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam fel emlegetni...probálom elfelejteni
Ha valakit megcsalnak az egy icipicit a megcsalt hibája is.Ahogy írtad:szexuálisan nem adtál meg neki valamit stb.Vagy ki tudja?Ha egy kapcsolat harmónikus, akkor SOHA nem lép be harmadik fél.Ez nem azt jelenti, hogy az egész a Te hibád.DE!Ha tényleg megbocsátottál, akkor ne vágd állandóan a fejéhez, hogy mit tett.Ezzel csak tönkreteszed magad és õt is.
Hogyhogy a te hibád? Úgyérzed miattad lépett félre, hogy te lennél az oka? Vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Köxönöm szépen h mind ezt elmondtad nekem. Nálunk ez az elsõ és nem érzem magam rosszul a társaságában csak magamban keresem a miérteket lehet h bennem van a hiba h nem elégítem a vágyait szexuálisan vagy nem tudom...ezt az esélyt ha el játsza akkor nem lesz több esély de remélem nem kell benne többet csalódnom remélem becsüli azt h minden szitkozódás és pofon nélkül csendben eltûrtem .
A kérdező hozzászólása: igen beszélgettünk azt mondta nem az én hibám csak kíváncsi volt mással milyen meg hogy soha többé nem tesz ilyet mert nagyon bánja és nem tudna nélkülem élni de ugy érzem még ezek után is hogy az én hibám pedig azt hittem minden rendben van
A kérdező hozzászólása: hogy én nem vagyok elég jó neki és nem adtam meg neki mindent ezért lépett félre
Ne feletjsd el. Sõt. Jajj istenkém...... Nem a te hibád!Az övé!!! És nem akarok beleszólni semmibe se, de fogalmam sincs, mért jársz egy olyan fiúval, aki hátba döfött, majd semmibe vette az érzéseidet. Legyél boldog, és ne búslakodj senki miatt sem! Ennél többet érsz:)


Tudom, hogy anyatejes, tápszeres babánál nem kell minden nap, hogy legyen széklete, de az én babám eddig minden nap kakilt, most egy hete meg csak masszással tud kakilni azt is nehezen mi lehet a baja?

amikor kijön a széklet végre az eleje az olyan mint nálunk feln?tteknek amikor híg, a vége meg a szokásos folyékony amíg ediig volt

Legjobb válasz: Szia! Csak annyit tudok írni, hogy errõl azt hallottam, hogy változik az emésztésük. Én is megijedtem, de a doki és a védõnõ azt mondta, hogy amíg nem puffad és van puki, nincs baj. Az én babámnak is büdibb a kakája, de állítólag nem gond. Nekünk eddig volt probléma a rendszerességgel, már beállt, most napi egy van. Most múlt 3 hós. Úgy tudom, vannak ilyen fejlõdési periódusok és fejlõdési ugrások. Talán ezen mehetett keresztül a babád és emiatt változott a kakija? üdv

Szia! Csak annyit tudok írni, hogy errõl azt hallottam, hogy változik az emésztésük. Én is megijedtem, de a doki és a védõnõ azt mondta, hogy amíg nem puffad és van puki, nincs baj. Az én babámnak is büdibb a kakája, de állítólag nem gond. Nekünk eddig volt probléma a rendszerességgel, már beállt, most napi egy van. Most múlt 3 hós. Úgy tudom, vannak ilyen fejlõdési periódusok és fejlõdési ugrások. Talán ezen mehetett keresztül a babád és emiatt változott a kakija? üdv
Elõzõ vagyok. A "változik az emésztés" dologgal arra gondoltam, hogy tökéletesedik és kevesebb a salakanyag. Kamillateával megoldhatod. Nálunk legalábbis bejött. Vagy egy korty õszilé. Üdv

Ha fáj alul a pocim, jövö héten kellene megjönnie 11-én most csináltam tesztet de negatív lett. Minden szagtol öklendezek, meg ez az alhasi nyilalás... Ez a baba lenne? De akkor a teszt miért ne m mutatta ki?

Legjobb válasz: Nekem 10-én (NEM) kellene megjönnie, ami a tapasztalatom: tegnapelõtt elõtt nagyon elkezdett fájni a hasam, majd mindez tegnapra minimalizálódott. Akkor volt egy kis folyás. Ma már egyáltalán nem fáj a hasam, kicsit tán érzem hogy ott van, de ennyi. Most izgulok, hogy nehogy jöjjön a mensi elõtti folyás, de én most speciel annak is örülnék ha nem jönne meg, és kicsit az is megnyugtatna ha megjönne, de nem elõtte 4-5 nappal már folyásom van és 1-2-3 nappal pecsételgetek. A tesztelés korai volt! Próbáld meg 12-13-án! :-) Szorítok Neked!

Nekem 10-én (NEM) kellene megjönnie, ami a tapasztalatom: tegnapelõtt elõtt nagyon elkezdett fájni a hasam, majd mindez tegnapra minimalizálódott. Akkor volt egy kis folyás. Ma már egyáltalán nem fáj a hasam, kicsit tán érzem hogy ott van, de ennyi. Most izgulok, hogy nehogy jöjjön a mensi elõtti folyás, de én most speciel annak is örülnék ha nem jönne meg, és kicsit az is megnyugtatna ha megjönne, de nem elõtte 4-5 nappal már folyásom van és 1-2-3 nappal pecsételgetek. A tesztelés korai volt! Próbáld meg 12-13-án! :-) Szorítok Neked!
Sziasztok!Én is felvettelek benneteket, ha bármi kérdésetek van, írjatok!!25hetes kismami
Sziasztok Lányok! Nekem ugyanezek a tüneteim, de még nem tesztelek, csak ha esetleg nem jönne meg. Mi 3 hónapja próbálkozunk, akkor hagytam abba az antibébit. Felvettelek titeket msn-re([email protected])ha nem baj, ott tudunk dumcsizni.
A kérdező hozzászólása: felvettelek [email protected]
A kérdező hozzászólása: Én még csak azaz mi még csak most kezdtünk próbálkozni
Igen, és már nagyon várjuk. :-) Ha most se jön össze (kemény 3 hónapja próbálkozunk:-) ) akkor elmegyek orvoshoz, hogy nézze meg mûködöm-e.
A kérdező hozzászólása: ElsQ válaszolo nincsen kedved tartani velem a kapcsolatot msn-en keresztül? Megoszthatnánk egymással tapasztalatainkat is.? szerinted ?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat elsQ válaszolo neked is elsQ baba lenne?
Elolvastad a tezstet??? A legérzékenyebb tesztek is cssak a mensi ideje elõtt 1-2 nappal mutatják ki!!!! Most lehet a beágyazódás, ami miatt még nemigen öklendeznél...Az alhasi nyilalás lehet a beágyazódás. Ha most történik, akkor most kezd el növekedni a hcg szinted és kb 5-6 nap múlva lesz akkora mértékû, hogy a teszt is kimutatja. Légy türelmes, sok sikert!!
ja, msn címem: [email protected] 25hetes kismami

Az érdekelne hogy most mindenhol a görögökröl van szó, én eleve nem kedvelem a baloldalt ez az én véleményem de most ezt a görög Szüriza pártot értékelem hogy kiáll az EU ellen és nem haggya hogy csicskáztassák öket és a görög népet?

Legjobb válasz: Te nem kérdezni akarsz, hanem kifejteni a hagymázas hülyeségeidet, úgy, hogy még az anyanyelvedet sem tudod egy román vendégmunkás szintjén használni. A görög népet nem "csicskáztatják". A görög nép évtizedeken keresztül kategóriákkal jobban élt, mint ahogy élhetett volna, hitelbõl. Egy, a magyarnál tízszer korruptabb rendszert építettek ki, ami azért teljesítmény. Túlfizetett állami alkalmazottak, alacsony termelékenység, és balkáni munkatempó: ezek jellemzik a gazdaságukat. Most azon megy a rinya, hogy Jorgosz, a váltóõr nem érti, hogy miért nem jár neki azért 3500 euro havi fizetés azért, mert naponta hatszor kezeli a váltót, heti öt napon. Alexandrosz meg egyenesen kétségbe van esve, hogy 12 havi munkára 12 havi bért kap, nem 18 havit. http://www.origo.hu/nagyvilag/20110711-gorog-gazdasagi-valsa..

Te nem kérdezni akarsz, hanem kifejteni a hagymázas hülyeségeidet, úgy, hogy még az anyanyelvedet sem tudod egy román vendégmunkás szintjén használni. A görög népet nem "csicskáztatják". A görög nép évtizedeken keresztül kategóriákkal jobban élt, mint ahogy élhetett volna, hitelbõl. Egy, a magyarnál tízszer korruptabb rendszert építettek ki, ami azért teljesítmény. Túlfizetett állami alkalmazottak, alacsony termelékenység, és balkáni munkatempó: ezek jellemzik a gazdaságukat. Most azon megy a rinya, hogy Jorgosz, a váltóõr nem érti, hogy miért nem jár neki azért 3500 euro havi fizetés azért, mert naponta hatszor kezeli a váltót, heti öt napon. Alexandrosz meg egyenesen kétségbe van esve, hogy 12 havi munkára 12 havi bért kap, nem 18 havit. http://www.origo.hu/nagyvilag/20110711-gorog-gazdasagi-valsa..
Néha az az érzésem, hogy minden 2. kérdést 14 év alattiak tesznek fel. Remélem, Tibi, a 22 nem az életkorodra utal, mert akkor jobb, ha csendben maradsz pár évig, míg értelmesebb leszel. Kalerginál a pont amúgy.
A görögök végsõ soron azt érik el a nagy EU ellenes hõbörgésükkel, hogy repülnek az eurozónából és az EU-ból, visszakapják a drachmájukat egy teljes államcsõddel együtt, Jorgosz pedig egy jó darabig nem, hogy 12 havi bért meg nyugdíjat nem fog kapni, hanem semennyit, aztán kapja majd a mostani érték negyedét vagy hatodát. Komolyan, amit a görögök csinálnak, az nem más, mint amikor valaki magára gyújtja a házát.
A görög vezetés az EU-val folytatott szabadságharccal csak azt éri el, hogy kizárja magát a nemzetközi pénzpiacról, esetleg az eurozónából, vagy akár az EU-ból is, a saját gazdaságát pedig az államcsõd és az összeomlás szélére sodorja, a csalóka belföldi népszerûségért cserébe. Majd megnézzük mennyire megy nekik a zászlólengetés, ha már annyi pénz sincs a kasszában, hogy a nyugdíjasokat kifizessék, vagy hogy pennicillin legyen a patikában. Ezt értékelni nem a legokosabb dolog.
Most ezt próbáld nekünk hétköznapibb nyelven is megfogalmazni. Az érdekelne hogy most mindenhol a görögökrõl van szó? Vagy hogy a te véleményed az-e hogy a görög Szüriza munkája értékelendõ-e? Vagy hogy a szüriza EU ellenes?
Pedig a baloldal a kiút a válságból.
"A görög vezetés az EU-val folytatott szabadságharccal csak azt éri el, hogy kizárja magát a nemzetközi pénzpiacról, esetleg az eurozónából, vagy akár az EU-ból is, a saját gazdaságát pedig az államcsõd és az összeomlás szélére sodorja, a csalóka belföldi népszerûségért cserébe. " Nemzetközi pénzpiacról euróval... baloldal...
""Komolyan, amit a görögök csinálnak, az nem más, mint amikor valaki magára gyújtja a házát."" Ez már tényleg eszeveszet marhaság!!! Miért gondolják azt sokan, hogy az EU-n kívûl nincs élet??? A görögöknek most lehetõségük van kilépni az euró zónábol, szerencséjükre! Kilépnek és jópár év múlva helyreál a gazdaságuk, nem az EU mondja majd meg nekik mit tegyenek. Magyarország is jobb lenne EU nélkül. EU nélkül is épülnének utak, járdák, iskolák, irodák stb... úgy mint az EU elõtt is! Az EU nélkül is jönnének a befektetõk, gyárak épülnének úgy mint más nem EU-s országban is. Aki úgy gondolja , hogy cak az EU-ban képes egy ország gazdaságilag létezni az téved!
Ugyanúgy, ahogy Albániában is.

Én most vagyok 16 hetes terhes! Azt tudom h csak később lehet megvenni a baba dolgokat de mégis kb. mikor mert én már úgy vásárolnék! De abból ugye nincs gond hogyha már nézegetem h mi mennyi?

Legjobb válasz: És pont azért nézelõdöm és veszek dolgokat most, mert karácsony környékén egyrészt tele lesznek az üzletek, másrészt tele lesz influenzás és beteg emberekkel (más most is sokan vannak). Meg így szép lassan megveszek mindent, itthon mindig megnézem, mi az ami még hiányzik és legközelebb veszek. Mondjuk, a nagyja már megvan:)

Ne járj úgy mint én, 24 héttõl fekvés (persze nem kórházi jellegû, de nem boltozhattam). A bútorokat apa megnézte, én megnéztem fotón, na így nem volt nagy öröm a válogatás. Úgyhogy félre a babonákkal, nézelõdj ha jól esik!
Nyugodtan vásárolj. Amikor megtudtuk a nemét a babának én lassan elkezdtem vásárolni. Februárra voltam kiírva és õszintén szólva a nagy hidegben nem szívesen sétálgattam volna. Jól is tettem, hogy idejében megvettem mindent, mert sajnos 4 héttel korábban érkezett a drágám.
27 hetes vagyok. Nem tudom a babám nemét, ezért hofehér dolgokat vásárolok. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, de nem kell túlzásba vinni.
És pont azért nézelõdöm és veszek dolgokat most, mert karácsony környékén egyrészt tele lesznek az üzletek, másrészt tele lesz influenzás és beteg emberekkel (más most is sokan vannak). Meg így szép lassan megveszek mindent, itthon mindig megnézem, mi az ami még hiányzik és legközelebb veszek. Mondjuk, a nagyja már megvan:)
Miért is? nincs semmi szabály törvény arra hogy csak x. hét betöltése után lehetne sapkát body-t venni.. persze ha babonásak vagytok akkor más a helyzet. nincs gond persze nézegess irj listát és olvasgass minket hogy mi a hasznos tegyél fel kérdéseket ha vannak. Boldog babavárást!
Ha kiderül nálunk hogy mi a neme a csöppségnek, mi is elkezdünk vásárolgatni, és a szobát is rendbe rakni neki, átrendezni, új szõnyeget, meg mindent ami kell, megvenni.Nem szabad babonásnak lenni, ne hallgasd meg az olyan véleményeket.Simán vehetsz már most neki bármit.
Szerintem nem szabad babonásnak lenni!!! Pozitívan kell gondolkodni? Meddig nem veszel cuccokat? Nekem a 36. héten halt meg a babám, gyakorlatilag mindene megvolt. Visszavittük a boltba! Pedig szerintem csak a 28-30.héten vásároltam. A következõ babánál se várogattam, vettem, amikor úgy gondoltam, mivel nem azt vártam, hogy valami baj történik!!! Az újszülött egészséges babával is történhet sajnos bármi!
Én már ilyenkor javában vásárolgattam :) 25 hetes vagyok, de szinte mindene megvan a kincsemnek.Nem vagyok babonás és nem hagytam, hogy más beleszóljon.Ha szeretnél neki venni pár cuccot, akkor vedd meg.Én is úgy kezdtem, hogy ha valamit olcsón megláttam azt nem hagytam ott.Ráadásul annyira jó érzés neki vásárolni :) Minden jót és boldog babavárást!!!!!
Nyugottan vásárolj, ha az örömet okoz, és ugyan melyik kismamának ne érne a fülig a szája, amikor az elsõ dolgokat megveszi. Babonákkal nem kell foglalkozni.
ha a praktikus részét nézed, lehet, hogy sok mindent kaptok karácsonyra :) és utána már csak azt kell megvenni, ami hiányzik.
Szia, Kisebb dolgokat szerintem vehetsz. A nézegetést én is hamar elkezdtem, mivel egy fizuból élünk a párommal, hogy mit hol érdemes megvenni. Én még terhes se voltam, de szüleim elkezdtek vásárolni, mikor megtudták nagyobb mértékben, eleinte rózsaszínt, mert anya lányra számított. Aztán kéket. Én is szerintem már 2-3 hónaposan vettem dolgokat, mert hiába szóltam nekik, hogy az én gyerekem lesz, ne vegyék el tõlem azt a lehetõséget, hogy vásároljak én is új dolgokat a babámnak. De valamilyen szinten megbántam, mert télre vagyok kiírva, s téli cuccokat jóformán most tesznek ki a piacon s boltokban is. Vegyél 1-2-õt nyugdtan, de hagyd a szeszonra a vásárlást. Mert nekem is tiszta nyári cuccok lettek, téliesek is vannak, de szüleim nem nézték a méretezést, s azok nyárára lesznek jók. Szóval a korai vásárlásnak szerintem nincs semmi értelme. Mondjik ezt szülõknek is mondtam, de annyira nem értették meg, h rér, h inkább én is vettem. Ha meg mondom nekik pénzt adják ide, s megveszem, de szerintük az nem olyan mintha õk vennék, s akkor annyit mondanak, akkor nem vesznek semmit. De ár nap s csörög a telóm, vettünk ezt meg azt. Téli sapkából természetesen nagyot kaptam, nyáriból újszülöttre valót, s január végére vagyok kiírva, s akkor azért hidegek vannak.
Mivel a tesóm akkor szült kb. amikor én 1 hónapos terhes voltam, én már akkor kezdtem babacuccokat nézni vele, amikor még nem voltam terhes:) És utána is sokat jártam vele. Én sem mertem még 16 hetesen semmit sem venni. Aztán olyan a 20. hét környékén megvettük a babakocsit, rá 1-2 hétre még néztünk valamit, aztán egyre többet mindent veszek. 16 hetesen szerintem nyugodtan nézelõdhetsz, miért ne, sõt vehetsz pár apróságot is. Csak az elsõ lépést nehéz megtenni:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Én már hétfõtõl tudom h kislány és senki nem hagyja h vásároljak azt mondták h januárba ráérek, ne kapkodjak el semmit!!
Jaj, te! :) Nem szentírás, hogy mikor kell vásárolni a babának! Babonából nem szoktak elõre vásárolni, no meg nem mindegy, hogy kislánynak, kisfiúnak veszed a dolgokat. (Az én tapasztalatom, hogy uniszex holmik nem nagyon vannak.)Ilyenkor azt még nem nagyon tudni, hogy mi lesz. Én még csak 15 hetes vagyok, de már régóta nézegetem a dolgokat, mi hol olcsóbb, tájékozódom, melyik a jobb minõség, meghallgatok/elolvasok kismamás véleményeket, hogy mi mennyire kellett, jött be nekik. A babaváráshoz hozzátartozik a babakelengye is, teljesen normális, hogy már azt vennéd meg. :) Én is így vagyok vele, egyelõre marad a listázás, nézelõdés. No, meg várok a decemberre, hátha a karácsony miatt kifogok néhány remek akciót. :)
én is ennyi idõs vagyok. ha kiderül a neme, én el kezdek vásárolni. már be vagyok sózva :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Sokat segítettetek!!! Remélem h könnyû szülésem lesz mert már attól is nagyon félek!

A barátommal 13 hónapig voltunk együtt. Fél éve hogy szakítottunk. Az én hibám volt, de most teljesen szívemből érzem vissza akarom kapni. Beszéltem vele de nagyon hideg volt. Ez mit jelentsen? Ez vmi taktika a srácoknál? Vajon van még esélyem?

nagyon nagy szerelem volt a miénk,mindenki megdöbbent mikor szétmentünk.. tényleg nagyon szeretném visszakapni ... annyira hideg volt most velem szemben mikor beszélgettünk és ez nagyon fáj..

Legjobb válasz: elhiszem amit mondasz, és mivel hogy én is fiú vagyok, magamból kiiundulva, (ne haragudj emiatt) de én is ugyan ezt tenném, mint õ.Igaza volt az elõttem szólónak, már csak a büszekség miatt sem fog veled összejönni...beláthatod, hogy TE rontottad el, és még sírsz ? ugyan már...ne nevetess....és azzal kapcsolatban, hogy mindenkinek jár egy második esély...hát...itt van egy példa, hogy ez nem mindig igaz...de egy kérdés...Mit szólnál ahhoz, hogy ha azt mondom, hogy erre a szituációra, amibe most keveredtél akkor miért nem gondoltál amikor szétmentél vele ? Nem gondoltál arra, hogy LEHET hogy még egyszer szeretni fogod ? meg amúgy is, nem hiszem hogy ha tényleg olyan "nagy" volt az a szerelem, akkor szétmentetek volna egy olyan srác miatt, akivel nem is történt semmi...tehát ilyen szemszögbõl mindketten hibássak vagytok...Te elrontottad a srác meg...kcist bunkó, hogy "nem hajlandó" veled ilyeneket megbeszélni....vagy legalábbis "hideg" ...nem értem...mondjuk ha magamból indulok ki, én biztos hogy megbeszélném vele...már csak azért is, mert ha már nem is fogunk járni, akkro legalább jó barátnak megmaradjunk egymásnak...lehet hogy ez kicsit rossz volna, mert LEHET hogy az egyik fél, mindig érezne valamit (már mint többet mint barátság, de ugye errõl már olyankor már nem lehetne szó)....úgy hogy....lényegében, szerintem: BESZÉLD MEG VELE !!!!!! Ennyit, már csak megérdemelsz, még ha el is "rontottad" ...ez szerintem a legkevesebb...mindenesetre SOK SZERENCSÉT !!!! :)

elhiszem amit mondasz, és mivel hogy én is fiú vagyok, magamból kiiundulva, (ne haragudj emiatt) de én is ugyan ezt tenném, mint õ.Igaza volt az elõttem szólónak, már csak a büszekség miatt sem fog veled összejönni...beláthatod, hogy TE rontottad el, és még sírsz ? ugyan már...ne nevetess....és azzal kapcsolatban, hogy mindenkinek jár egy második esély...hát...itt van egy példa, hogy ez nem mindig igaz...de egy kérdés...Mit szólnál ahhoz, hogy ha azt mondom, hogy erre a szituációra, amibe most keveredtél akkor miért nem gondoltál amikor szétmentél vele ? Nem gondoltál arra, hogy LEHET hogy még egyszer szeretni fogod ? meg amúgy is, nem hiszem hogy ha tényleg olyan "nagy" volt az a szerelem, akkor szétmentetek volna egy olyan srác miatt, akivel nem is történt semmi...tehát ilyen szemszögbõl mindketten hibássak vagytok...Te elrontottad a srác meg...kcist bunkó, hogy "nem hajlandó" veled ilyeneket megbeszélni....vagy legalábbis "hideg" ...nem értem...mondjuk ha magamból indulok ki, én biztos hogy megbeszélném vele...már csak azért is, mert ha már nem is fogunk járni, akkro legalább jó barátnak megmaradjunk egymásnak...lehet hogy ez kicsit rossz volna, mert LEHET hogy az egyik fél, mindig érezne valamit (már mint többet mint barátság, de ugye errõl már olyankor már nem lehetne szó)....úgy hogy....lényegében, szerintem: BESZÉLD MEG VELE !!!!!! Ennyit, már csak megérdemelsz, még ha el is "rontottad" ...ez szerintem a legkevesebb...mindenesetre SOK SZERENCSÉT !!!! :)
A srácok ritkán taktikálznak. Áltlában megmondják amit éreznek. Ha kijelented hogy a te hibád volt, érthetõ is. Lehet van valakije, vagy nem is bocsátott még meg, vagy abszolút nem érdekled már. Legegyszerûbb ha megkérdezed tõle, mi a szitu.
otthagytad, biztos fájt neki de õ már lezárta. ezek után még te akarod vele újrakezdeni? na ne röhögtess. gondolj már bele az õ érzéseibe. ezt eléggé elcs_szted. amúgy már csak a büszkesége miatt sem fog veled újra járni. egy srác akivel ugyanezt tették
Az életben nincs második esély. Vagy csinálod jól vagy ne csináld sehogy sem. Ezt most elcseszted, majd leközelebb jobban meggondolod mit csinálsz.
Itt mindenki álszent , ahogy olvasom.ne is foglalkozz a rosszindulatú "tanácsaikkal", amivel kitörölheted a segged, õk sosem b*sztak el semmit az életben, és nem is fognak:-) Én azt tanácsolom mondd el ezt neki, sezmtõl szembe, amit itt leirtál, az érzéseidet , és hogy mit szeretnél.Meglehet, hogy nemet mond, de Te mindent megtettél, és nyugodt lelkiismerettel fogsz lefeküdni, úgy, ahogy fél éve egy éjszaka sem tetted.
akit megmar a kigyo az a gyiktol is fél!ha egy kutya egyszer megmar az meg fog máskor is...stb a közmondásokkal.elvesztetted a bizalmát.egyszer kidobtad, fél, hogy ujra megtennéd vagyis képes lennél megtenni!te lehet, hogy megbántad, változtál is, nem vagyok ellened.második esélyt pedig nem mindenki kap!én se kaptam csak 1-szer (mi csak összevesztünk és 1 honapig külön voltunk)és hidd el más semmi se volt a régi!volt ismerösöm a te cipõdben.2év mulva kapott esélyt de 1 év után a srác dobta egy másikért mert rájött nem a régi semmi!ne eröltesd, téged esz a fene, de akkor evett volna mikor dobtad.akkor nem fájt?vagy mérgedbe dobtad?ettõl tart, hogy ujra megteszed.....kár érte
Elõször is miért szakitottatok?ennek több oka is lehet.
Szia! Én tegnapelõtt kértem (könyörögtem szinte) egy esélyért a szerelmemnél, és sajnos nem sikerült...a szituáció kísértetiesen hasonlít a tiedre (kivéve, hogy én fiú vagyok :) Ezért (mivel én nem jártam sikerrel) tanácsot meg sem próbálok adni, de õszintén nagyon szurkolok, hogy neked sikerüljön! HAJRÁÁ
na szióka igy már én is jártam, igaz nem 1 harmadik miatt bizony könyörögtem 1 ujabb esélyért...nehezen, mert hónapokba!!!!tellett mire újból összejöttünk-de megkaptam azóta vigyázok, ne hibázzak
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :) egy kicsit igen jobbsn esett a pozitiv válasz.. ennyire azért nem kell tragédiaként felfogni a dolgot, amiket irtatok válaszokat, hogy az életben nincs második esély srb.stb. ez egy szerelem, lesz még nagyobb pofára esésem is az életben azért. de azért mindent nagyon köszönök szépen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. végeredményben tényleg az lesz a legjobb, ha utoljára beszélek vele. nem volt olyan hosszú az a félév, talán még van rá remény... pedig mindent megteszek azért hogy bebizonyítsam többet nem játszanám el a bizalmát...
A kérdező hozzászólása: tudom én ezt teljesen belátom elcsesztem igen...de mindenkinek jár egy második esély és senki sem tökéletes... nagyon megbecsülném.. jobban szeretem mint akkor... mindent máshogy csinálnék... nem múlt el a szerelem..
A kérdező hozzászólása: nagyon buta voltam akkor és egy másik srácért hagytam úgymond el akivel persze hogy semmi nem történt, és tényleg félév óta annyit változtam és annyira megbecsülném és kiélnék minden pillanatot vele, mert õ volt az elsõ igazi szerelmem/ mentsváram/támaszom a mindenem teljesen. nincs barátnõje, minden látom persze, mert egy suliba járunk. voltak kisebb jelek amikbõl naivan talán azt hihetettem hogy van még esély de azok után hogy beszéltem vele rosszul esett a hidegsége maga az is hogy ennyi idõ után ilyenek vagyunk egymással. mindent máshogy csinálnék most ha újra lehetne kezdeni.. ha ... igen, tényleg kellene idõ hogy visszanyerjem a bizalmát de most elvesztettem a reménykedést, hogy lehet e még vmi, pedig biztos voltam benne...
A kérdező hozzászólása: nagyonszépen köszönöm aranyosak vagytok :) én minden erõmmel azon leszek h sikerüljön

Az én öcsém is eltartási szerződést kötött az édesapánkkal Én csak évekkel később tudtam meg. Jelenleg én gondoskodom az apánkról. A testvérem kölcsönt vett fel a házra és most árverezik. Most mit tehetek?

Jelenleg én gondoskodom az apánkról.Pénzét elköltötte.Temetésr?l sem akar gondoskodni.A szerz?désben leírták,hogy én tudtam róla bele egyeztem szóban.Ilyen lehet?Tele van adóssággal.Mire lehet kötelezni?

Legjobb válasz: ismerõsöm is szinte teljesen ugyan így járt mint te. Valahogy meg kéne támadni az eltartási szerzõdést.

ismerõsöm is szinte teljesen ugyan így járt mint te. Valahogy meg kéne támadni az eltartási szerzõdést.
A szerzõdés felbontása és az eredeti állapot visszaállítását kellett volna bíróságon kérni. Szerzõdés nem teljesítése okán. Apukának. Én úgy tudom, valami elszámolás félét is lefolytat a bíróság. De erre ügyvédnél kellene rákérdezni. Én is csak fél füllel hallottam.
Az eltartási szerzõdés megtámadható, Fõleg ha számlákkal tudod igazolni, amit mondasz.Öcsédnek kéne minden költséget fizetnie.Fordulj ügyvédhez.
Elõször is ügyvéd, másodsorban pedig neked is volt ilyen szerzõdésed az édesapáddal? Mi állt pontosan a szerzõdésben(ekben)? Miben áll a tartás és az ellenszolgáltatás micsoda? Ezek nélkül érdemit nem igazán lehet mondani. Egyébként véleményem szerint a szerzõdést megtámadni, semmisség nyilvánítani nem valószínû, hogy lehet, mert az érvényesen létrejött. De a szerzõdések elolvasása nélkül teljes bizonysággal ezt nem lehet mondani. Ami itt szóba jöhet, hogy a bíróságtól apukád kérheti, hogy elállhasson a szerzõdéstõl, ugyanis az egyik fél testvéred nem teljesített... Vagy a bíróságtól kérhetõ a szerzõdés megszüntetése is. Az sem árt ha a dolgoknak nyoma van, mondjuk írásbeli felszólítások a testvéred felé, hogy gondoskodjon, fizessen, akkor ha vannak számlák, papírok az adósságokról, stb...
*semmissé
Apukád beszámítható? Ha igen, ki kell hívni egy közjehgyzõt, elmondani neki, hogy a tesód ezt meg ezt csinálta, de a papíron foglaltakat nem tartja be.És ha tudod bizonyítani, hogy te nem tudtál az eltartásiról, okirathamisítás. Mennyire akarod kicsinálni tesód? De ha apukán nem beszámítható, sokkal nehezebb a dolog, egy ügyvédet kell akkor megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a tanácsokat.Sajnos sokat már nem tehetek.Pénzem az ügyvédekre nincs.A testvérem pedig ha a kölcsönt nem fizette ezt sem fogja.Én az érvényességre lettem volna kíváncsi.Úgy hallottam ilyenkor kellene lemondó nyilatkozat is.Az pedig nem volt.Talán itt az ügyvéd felelõsége is benne van.Nem tudom.
Szia! válaszoltam már korábban is, egyébként jogász vagyok. Azt javasolnám neked, hogy a bíróságon általában mindenhol van panasznap, amikor ingyenesen jogi segítséget nyújtanak. Ha nem akarod annyiban hagyni a dolgot vedd ezt igénybe! Amit válaszoltam annál többet sajnos ennyibõl nem tudok mondani, érdemi segítséget csak úgy kaphatsz, ha hozzáértõ látta a szerzõdést, esetleg minden további iratot ami még rendelkezésre áll.

Kinek tervezett volt a baba, hogy tudtátok eldönteni, hogy most már jöhet a baby? Mit tennétek az én esetemben?

Most 22 éves lány vagyok, a párommal 6 éve vagyunk együtt, melyb?l 1.5 éve együtt is lakunk. Õ elvált, 31 éves, két gyerk?c is hátramaradt az el?z? házasságból, így oda elég sokat elutalunk havonta. Tudom, hogy hiányzik neki a család, a saját gyermek - mert a másik kett?t nem teljesen érezheti magáénak, ritkán látja ?ket, és mindig elszomorodik milyenek, ? nem így nevelne... Helyzetünk:

Legjobb válasz: Én jo magam 21 vagyok,2 honap mulva szülök,egy 3 éves kapcsolatbol. Viszont én ezelött nagyon sokat szorakoztaam,minden hétvégén voltam valahol,bejàrtam a fél vilàgot,jelenlegi pàrom nekem nem az elsö votl. Egyszoval: Kiéltem magam. Màr nem félek hogy jön a baba. Kérdezted,ellehet e menni baba mellet buliba.$Hàt megoldàs biztos van rà(nagyszülök,rokonok)de ha te màr most azon gondolkodsz,hogy elfogsz-e tudni menni,akkor lehet nem vagy teljesen felkészülve. Persze hogy egy anyànak nem kell örökké otthon ülni,mehetsz a babàval àllaatkertbe,rokonokhoz,bevàsàrolni,usz odàba,strandra,bàrhovà,bàr éjjeli szorakozohelyeket egy anya màr jobban tenné,ha kerülné(sajàt véleményem) Mi lenne ha kérnél pàrodtol idöt? Mondjuk egy fél évet? Ha fél év utànsem vagy biztos magadban,akkor tuti nem készültél fel. De azért mert a baràtod akarja,azért neked nem muszàly anyàvà vàlnod. Rengeteg idöd van,ugy gondolom,és nincs mitöl félni. Neked kell tudni,mennyire bizol a pàrodban. Vajon kitart-e melletted ,vagy ujabb gyereket hagy majd maga mögé? Nem tudom. Ha korrol van szo,hàt akkor nyugodtan vàllald be,de ha a szabadsàgod miatt aggodsz,akor még vàrj!

Én jo magam 21 vagyok, 2 honap mulva szülök, egy 3 éves kapcsolatbol. Viszont én ezelött nagyon sokat szorakoztaam, minden hétvégén voltam valahol, bejàrtam a fél vilàgot, jelenlegi pàrom nekem nem az elsö votl. Egyszoval: Kiéltem magam. Màr nem félek hogy jön a baba. Kérdezted, ellehet e menni baba mellet buliba.$Hàt megoldàs biztos van rà(nagyszülök, rokonok)de ha te màr most azon gondolkodsz, hogy elfogsz-e tudni menni, akkor lehet nem vagy teljesen felkészülve. Persze hogy egy anyànak nem kell örökké otthon ülni, mehetsz a babàval àllaatkertbe, rokonokhoz, bevàsàrolni, uszodàba, strandra, bàrhovà, bàr éjjeli szorakozohelyeket egy anya màr jobban tenné, ha kerülné(sajàt véleményem) Mi lenne ha kérnél pàrodtol idöt? Mondjuk egy fél évet? Ha fél év utànsem vagy biztos magadban, akkor tuti nem készültél fel. De azért mert a baràtod akarja, azért neked nem muszàly anyàvà vàlnod. Rengeteg idöd van, ugy gondolom, és nincs mitöl félni. Neked kell tudni, mennyire bizol a pàrodban. Vajon kitart-e melletted , vagy ujabb gyereket hagy majd maga mögé? Nem tudom. Ha korrol van szo, hàt akkor nyugodtan vàllald be, de ha a szabadsàgod miatt aggodsz, akor még vàrj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem ahogy lemennek az ünnepek, meg most épp itt vannak a gyerekei... akkor felvetem, hogy nem szedem akkor tovább a tabit, és igen kell a tisztulásra is idõ, meg igen én is gondoltam arra, hogy lehet olvasni hogy ki így, ki úgy, de nem mindenkinek jön össze hipsz-hopsz, s hát nagyon bánnám, ha most még szedném a tabit 1 évig, aztán mert esetleg nem sikeredne hipsz-hopsz és még akkor is esetleg 1 évet várnunk kéne... Tudom, hogy nem hagyna itt babával, az elõzõben is a csaj vált el, õ még a sok rossz ellenére is még mindig maradt volna a gyerekek miatt, meg mert már a felesége... de a csaj csalta meg, meg hülyeségekért tányér repült... De ma reggel is, mikor bevettem a tabi, biztos be akarom venni? - gondolat volt bennem.
Szia! Ha tabit szedsz akkor még mire abba hagyod pár hónapot vártok és el is jön az idõ amit várni akartál! Szerintem mindenképp vállald be a babát ha mindketten szeretnétek! Beszéld meg vele mi lenne ha...:) ?! Aranyos pár lehettek:) ! És ne hagyd elhalászni magad elõl a párod! 7.hetes kismami!
Szió! Nálunk az esküvõ és a saját ház volt a kitétel, mikor mindkettõ meglett, rögtön nekiálltunk, össze is jött elsõre... Nekem ez a 2 feltétel kellett, mert érzelmileg maximálisan készen álltunk már rá. Szerintem baba mellett is simán el tudsz menni évente egyszer bulizni, ha akarsz, bár én azt tapasztalom, hogy ilyenkor az ember inkább a gyerekével tölti az idejét, a szórakozás eszébe sem jut nagyon. De azért néha kimozdulni nem árt, ez egy egészséges igény benned. Én a helyedbe belevágnék, ha érzelmileg is stabil a kapcsolatotok. Azon meg ne aggódj, hogy van hiteletek. Mindenkinek van, sajna ilyen ez az ország, de itt máshogy nem is nagyon lehet elindulni (kivéve, ha milliomosok a szülõk :D)
Szia! Nagyon klassz kis életetek lehet. Én nem akarok köréd rózsaszín felhõt keríteni. Ha ugy érzitek hogy egy életre szól(erre persze nincs garancia) akkor persze hogy vágjatok bele. Olyanra ne várjatok hogy egy biztos hátteret meg környezetet biztosítotok ahhoz hogy babátok legyen. Mindíg és ne feledd MINDÍG adodik váratlan szitu amit meg kell oldani. Mi alig voltunk együtt 1 éve mikor meghoztuk a döntést hogy legyen babánk. Igaz mi is sokat vártunk egymásra és 24 ill 26 multunk akkor. Ez volt 2004 ben. Most 20 hetes vagyok a másodikkal. Azóta vettünk családiházat és sokmindenbe belevágtunk. Még több minden volt amit meg kellett oldani. Hol nehéz volt, hol nem volt ellenfél. Ezt nem lehet elõre lezsírozni. Ha úgy érzed hogy érzelmileg stabilak vagytok( sztem a történetetekbõl itélve azok vagytok) és együtt mindig mindent megoldotok(sztem ez is sima ügy nálatok) akkor kezdjetek bele, mert hát arra sincs garancia hogy 3 hét múlva 2 csíkos a teszt... Kívánom hogy hozzatok egy jó döntést és legyetek nagyon boldogok.(bár egy picurka az csak jó döntés lehet)
Szia! A leírásodból arra következtetek, hogy minden nagyon jó nálatok, párod megértõ. Szerintem ne tartson vissza, a korod. Én is 16 évesen jöttem össze a férjemmel, idén házasodtunk össze, most vagyunk 6 és fél hetesek a kicsikénkkel. 24 éves vagyok, építkezés elõtt állunk. Szerintem az a legfontosabb, hogy te szeretnéd e a kisbabát, de ha a párod melletted áll, akkor sokkal könnyebb helyzetben vagy. Teljesen megváltozik az életed, de nem halsz meg, ha kisbabád lesz. Attól még a szülõk segítségével ki tudtok majd mozdulni, ne aggódj! Örülj neki, hogy azon szerencsés nõk közé tartozol, akiket a párjuk megbecsül. Hagyd abba a tablettát, az is beletelik egy kis idõbe aztán ha készen állsz vágjatok bele. Annak is kell egy kis idõ, mire összejön a baba. Nekünk is látod, fél év kellett hozzá, pedig nem szedtem tablett!
A kérdező hozzászólása: azt hiszem eldöntöttem, s most úgy izgulok... mondjam neki most? de most itt vannak a gyerekei ezen a héten még, nem igen tudunk ilyenekrõl beszélni, meg alkalmas-e... nem tudom... meglátom meddig bírom, remélem örül majd, de szerintem õ is kicsit parás lesz :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!