Találatok a következő kifejezésre: Az én miért nem (1366 db)

Facebook-on egy alkalmazás közzétételénél (pl. szerencsesüti) ha megírom mit gondolok róla, akkor azt én miért nem látom megosztás után?

Van pl. a szerencsesüti, majd kiadja nekem, hogy 'holnap jó napod lesz' rákattintok a Megosztás gombra, majd van egy 'Megosztás!Mit gondolsz?' rész, oda ha írok, nem jelenik meg, legalábbis amit oda írok, azt nem látom megosztás után. Miért? Régen megjelent rendesen.

Legjobb válasz: próbáld meg mással megnyitni, mozzila, ie..

próbáld meg mással megnyitni, mozzila, ie..

Egy afrikai sráccal vagyok együtt és nem értek egy- két dolgot, miért nem fogja meg a kezem az utcán, miért nem csókolhat meg vagy én őt?

A külső tényezők talán, engem nem zavar.Sőt.

Legjobb válasz: Nekem voltak néger pasijaim, ezek engem is zavartak, én megkérdeztem. Azt mondták náluk testi érintés utcán nem szabad, az intim dolog. Ott a nõk is jobban vannak fogva, nem ilyen szabadelvûek mint az európai. És ha az utcán fogja a kezed, megölel vagy csókol, azt náluk a k*rvákkal csinálják. Ez okból is tértem vissza a magyar pasikra, én szeretem ha rámenõsek, meg lehet velük flörtölni. Négerek tényleg nem feltétlen a farkinca méret miatt tetszenek a csajoknak! Ez tipikus magyar pasi méretgondolkodás:) Hanem mert máshogy bánnak a csajokkal, egyenesek, kiszámithastóak, megbizhatóak, nem sunyik, tisztelik a nõket társként, nemcsak szextárgyként. Jó köztük is vannak rosszabb esetek. De ezek a dolgok a kulturájuk, miatt vannak, meg vallásosak! Sok boldogságot!

Nekem voltak néger pasijaim, ezek engem is zavartak, én megkérdeztem. Azt mondták náluk testi érintés utcán nem szabad, az intim dolog. Ott a nõk is jobban vannak fogva, nem ilyen szabadelvûek mint az európai. És ha az utcán fogja a kezed, megölel vagy csókol, azt náluk a k*rvákkal csinálják. Ez okból is tértem vissza a magyar pasikra, én szeretem ha rámenõsek, meg lehet velük flörtölni. Négerek tényleg nem feltétlen a farkinca méret miatt tetszenek a csajoknak! Ez tipikus magyar pasi méretgondolkodás:) Hanem mert máshogy bánnak a csajokkal, egyenesek, kiszámithastóak, megbizhatóak, nem sunyik, tisztelik a nõket társként, nemcsak szextárgyként. Jó köztük is vannak rosszabb esetek. De ezek a dolgok a kulturájuk, miatt vannak, meg vallásosak! Sok boldogságot!
Afrika nem magyarország, azért. : )
Más vallási és kulturális szokások!
függhet attól, h melyik részrõl jött meg milyen a vallása... az enyém megfogja a kezem, meg meg is csókol az utcán...
Mondjuk ezeket a dolgokat, hogy miért tilos a csók és a kézfogás, meg is lehetne kérdezni. Így gazdagodhatnál a kultúrája révén. Gondolom, ezek az iszlámmal függenek össze, a Korán, ha szigorúan értelmezzük, minden testi kontaktust, ami nem gyermeknemzésre szolgál, fajtalanságnak, és így paráznaságnak bélyegez. Megjegyzem, van is ebben valami. Minek csókolózni? Minek kézen fogva mászkálni? Csak mivel európai kultúránk foglyai vagyunk, azért csináljuk ezeket az értelmetlen dolgokat.
A kérdező hozzászólása: két ember közt is más szokás van. Egy afrikai ember sem tehetett arról oda született, és lehet boldog. De nem a nemi dolgok miatt érdekel.
törzsi szokások
Miért nem kérdezed meg õt? Mi honnét tudhatnánk!!
A kérdező hozzászólása: Különben már nem tini vagyok, de nekem nem a méretei miatt tetszik, nekem azért mert sokkal jobban érzem magam vele, de egyáltalán nem a szex miatt tetszik.
A kérdező hozzászólása: most viszont azt nem értem miért nem engedik meg, hogy fényképet készítsek róla.?

Miért akar lekörözni a koszorúslányom? Mindig olyan ruhát választana ami igencsak feltűnő, meg már ilyeneket szól be, hogy nem szeretném, hogy szebb legyen nálam. na de könyörgőm csak az én napom nem?

Legjobb válasz: Én megkérdezném tõle, hogy biztos-e abban, hogy koszorúslány akar lenni. Ha tovább idegesítene, akkor pedig megmondanám neki, hogy milyen jó dolga lesz, azt vesz föl amit akar, mert ott fog ülni a többiek között a padban. Miért jó neked, ha õ koszorúslány lesz? (Nekem mondjuk nem volt egy se, nem volt kedvem még ilyesmikkel is foglalkozni. Volt 4 virágszóró kisgyerek és kész)

Én megkérdezném tõle, hogy biztos-e abban, hogy koszorúslány akar lenni. Ha tovább idegesítene, akkor pedig megmondanám neki, hogy milyen jó dolga lesz, azt vesz föl amit akar, mert ott fog ülni a többiek között a padban. Miért jó neked, ha õ koszorúslány lesz? (Nekem mondjuk nem volt egy se, nem volt kedvem még ilyesmikkel is foglalkozni. Volt 4 virágszóró kisgyerek és kész)
Biztosan irigyli a Te napodat! A nõk ilyenek, belül irigyek egymásra, és észre sem veszik. Szerintem kérdezz rá nyíltan! Egyébként ez a Te napod lesz, akármennyire próbál überelni, nem jön Neki össze, nyugi! Te leszel a legszebb mindenképp!
Ezt valakinek ( párodnak , anyudnak , anyósodnak ) meg kéne mondani neki, a koszoruslányruhák egyszerübbek , az esküvõ szebb lesz a körítéstõl , a koszorúslányok a körítéshez tartoznak . Ha nagyon durva a helyzet mond meg neki hogy ez téged zavar és ha nem bírja magát visszafogni akkor ne legyen koszoruslányod .
Szia azt javaslom, gondold át, hogy õ legyen-e a koszorúslányod. Mert ha ilyen, akkor csakazért is túl akar majd szárnylni valamiben, és ezzel elrontja az egész napod.
Bármit is vesz fel, lehet, hogy a násznép férfi tagjai megbámulják, de annak a napnak akkor is Te leszel a fõszereplõje. Gondolom több koszorúslányod is van. Ha ez így van, akkor legyenek egyforma ruhában, amit Te választasz ki, pláne ha a családod (v. párodé) fizeti. De bárhogy is van, mutass rá 2-3 ruhára, amibõl választhat és mond meg, hogy ezek illenek az elképzelésedbe. Elvégre a Te esküvõd, Te döntesz az apróságoktól a fontosabb dolgokig, mindenben! Sok boldogságot kívánok!
Elég bunkó csaj lehet. Általában illik tudni és betartani, hogy a menyasszonyt nem szabad túlöltözni. Igaza van az elõttem szólóknak, féltékeny rád, plusz feltûnési viszketekségben szenved...
hát ha õ beszólogat, akkor talán ne is legyen koszorúslány ? kell az neked? pláne ha esetleg bosszant. Te nehogy idegesítsd magad. nekem nem volt koszorúslány, csak mert képen jól mutat... más funkciója nincs, hacsak nem több méteres a fátylad. én megmondanám neki, ha olyanba akar öltözni ami túl kihívó , hogy akkor nem okvetlen kell koszorúslány, vagy válasszatok együtt ruhát elvégre igen, valóban a te napod és olyan legyen mindnen az õ ruhája is, ami neked is tetszik. õ miért ilyen? hát a jelleme ilyen nyilván. összeugrani nem kell, biztos meg lehet bezsélni normálisan is.
Attól függ, hogy ki õ? Nekem a férjem húga csinálta ugyanezt és megkértem anyósomat, hogy magyarázza el, hogy ez a mi napunk és nem õ a legfontosabb. A végén már nem árultam el semmit, hogy rajtam mi lesz és hogy lesz, mert mindent leutánzott volna. Így nem is lettünk egyformák és lenyugodott õ is. :)
Ne foglalkozz vele! De azért valamelyik rokonod világosítsa fel, hogy mi illik!
Figyelj szerintem ne szólj bele, vegyen föl amit akr, öltözzön riherongynak lehet megbámulja násznép de csak azért mert közönségés szegény, és csak saját magát járatja majd le.
Na én biztos nem engedném meg neki, hogy koszorúslány legyen, ha így viselkedik még a végén képes valamit összehozni, csak hogy õ legyen a középpontban...
Ha ilyen, amiket olvastam akkor ne õ legyen a koszorúslányod még jó hogy te leszel a menyasszony...Úristen ki hallott már ilyet én mondanám neki az biztos hogy akkor pápá:S:S
Úgy látom, a koszorúslány is olvasta, mert mindenkit lepontozott... :)
A kérdező hozzászólása: :) )) Igen, akartam is írni, hogy nem én voltam:) )))
A kérdező hozzászólása: a kérdezõ a menyasszony, és nem én pontoztam le senkit, mindenkire zöld kezet nyomtam, mert számomra az összes hasznos válasz. köszönöm az utolsó válaszolónak, teljesen az igazságot írtad le.
Utolsó válaszoló voltam, kár hogy azóta nem érkeztek újabb kommentek. elhiszem, hogy te vagy a menyasszony, és megértelek nagyon, de nem kell aggódnod, az szokott "teperni" aki nincs magával megelégedve és mnidig másokkal verseng :) te sosem kerülnél erre a szintre szerintem. Csak azokkal törõdj, akik szeretnek, ha ilyen buta gondolkodása van a csajnak, akkor megérdemlo, hogy fõljön a levében, bár kcisit sajnálom is hogy így viselkedik.
Szerintem ilyen embert kár volt koszorúslánynak választani, de gondolom, hogy most már késõ. Én viszont nem értem, hogy miért te választanád neki a ruhát. Az én lagzimban minden koszorúslány magának választott, engem nagyon nem érdekelt, hogy ki gondolta azt, hogy valaki nálam jobban nézett ki. Ezzel ne törõdj, csak a te dolgoddal és akkor az esküvõn sem fogsz lehangolódni.
A, mondd meg neki, hogy inkabb megsem lesznek koszoruslanyok az eskuvodon, meggondoltad magadat. Feltekeny es irigy rad. Azt akarja hogy o legyen a csinosabb, szebb... vele foglalkozzanak, ot nezzek meg...stb. Mondd meg neki, hogy nincs ra szukseged. Nem baj ha megsertodik.
Szia! Amikor én voltam koszorúslány, eszem ágában sem volt "lepipálni" a menyasszonyt, azt mondták ilyen lesz a ruha (és bár utáltam, mert undorító volt a színe) odamentem, felvettem, mosolyogtam, mert tudtam, hogy ez a nap nem rólam szól. Szerintem állj nagyon keményen a sarkadra, és mondd meg neki, hogy ez a Te napod, ha nem tetszik az a ruha, akkor köszi a részvételt, és keresel egy másik koszorúslányt. Erre mondaná édesanyám, hogy nehogy már a nyúl vigye a puskát! Úgy gondolom, ez a nap egy olyan nap az életedben, amire örömmel szeretnél emlékezni, és nem úgy, hogy "Jajj, a koszorúslány mennyit hisztizett a ruha miatt." Szóval ne hagyd, hogy valaki elrontsa életed egyik legszebb napját, állj a sarkadra, mondd meg a véleményedet, és ne hagyd magad idegesíteni!
Nos ha neki mégse tetszik akkor mond meg neki, hogy meggondoltátok magatokat mivel pluszköltséggel jár így nem kell koszorus lány, Az imént írtam hogy válasz ki 3-4 ruhát és szépen besszéld meg vele, ha ez így neki nem tetszik, akkor nincs is szükség egy gonosz kis magamutogatóra, aki valojában csak azért akar ott lenni hogy vilogjon, nem azért hogy ünnepeljen veletek benneteket. Szerintem ilyen személynek nincs helye egy templomban és az esküvödön. Szia.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a bátorításokat mindenkinek:) )))
Akkor egyszerû a dolog, "fokozd le" a libát egyszerû vendégnek, és kész. Akkor aztán tényleg azt vehet fel, amit akar...
Szerintem ez a Te napod, nem beszélve arról hogy minden nõ álma, ami egyszer adatik meg az életben. Mivel a Te nagy napod ez, így mindent úgy alakíts ahogy az Neked és völegényednek a lehetõ legjobb. Mivel Te leszel a mennyasszony, így Te is leszel a figyelem középpontjában, az hogy a koszoruslány hogy öltözik és hogy viselkedik az õt minõsíti, egy mennyaszonyt nem lehet túlszárnyalni, szerintem. Annyit javasolok, hogy légy önmagad és úgy járj ebben az ügyben ahogy az Neked a legobb, mégis csak a Te napod nem is akármilyen, de ha õt sem akarod megbántani, akkor válasz ki 3-4 ruhát ami közül választhat és szépen elmondod neki, hogy neked ez tetszik és nagyon illik a ruhádhoz és neki is nagyon jól áll. Minden jót és remélem jól fog elsülni ez a probléma.
A kérdező hozzászólása: nem rokonom, azt is ugy csináltam, hogy rámutattam a szalonokban h ez és ez lehet, azt ne is nézze mert nem tetszik, de neki sose az tetszett ami nekem, hanem mindig a másik..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! erõszakos azt kell hogy mondjam. pedig megmondtam neki a magamét és mégsem:( Már nemtudom hogy mit tegyek
Sziasztok! Én most járok ilyen cipõbe, mint a kérdést feltevõ menyasszony (mostmár feleség) 2009-ben! Nekem május 26-án lesz az esküvõm és van egy koszorúslányom, aki erõs pink színû ruhát varrat magának fekete csipkékkel, igaz mint mondta nem tudja hogy hogy áll neki, de a lényeg az sz.tem hogy ki akar tûnni, s õ akar lenni a nem tudom mi... nem mondta így csak úgy érzem, hogy ez így van és néha már úgy érzem, hogy nem én leszek a nap "hõse"..:(

Miért van az, hogyha a babóm szopizik pl.50grammot utána csak kb 20grammot tudok lefejni? Viszont a következő szopinál leszívja simán a 170grammot is? Akkor én miért nem tudok leszívni többet, ha ő kevesebbet eszik?

Oké, hogy annyit nem tudok lefejni,mert ?k ugye jobbak bármelyik fej?gépnél is, de ennyivel kevesebbet???

Legjobb válasz: Szia! Én dettó így járok, ezért nem is fejem le. Valószínûleg nem indul be a tejleadó reflexed és ezért nem tudod kifejni.Esetleg próbáld meg úgy hogy ellazulsz miközben fejsz és a babádra gondolsz, hátha sikerül. (Nekem ez sem válik be.:-()Kellemes Ünnepeket!3 hónapos kicsi fiú anyukája

Szia! Én dettó így járok, ezért nem is fejem le. Valószínûleg nem indul be a tejleadó reflexed és ezért nem tudod kifejni.Esetleg próbáld meg úgy hogy ellazulsz miközben fejsz és a babádra gondolsz, hátha sikerül. (Nekem ez sem válik be.:-()Kellemes Ünnepeket!3 hónapos kicsi fiú anyukája
A fejés nálam sem igazán vált be, hasonló okok miatt. Nem is fejek, van annyi tejem, amennyi a babának elég, minek több. Nálam zuhanyzás után, miután megtörölközöm, megindul a tej, ilyenkor folyik a legerõsebben. Talán ez nálad is mûködik.

Miért fél mindenki az első csóktól, az első szeretkezéstől? És én miért nem?

Nem értem meg a fiatalokat. Én elég sokáig húztam a dolgokat. 18 is elmúltam, amikor el?ször megfogta egy fiú a kezemet. Vele történt meg az els? csók is, de én nem féltem egyátalán. El?tte msn-en szóba került a dolog, mert távkapcsolat és hát elég sok mindent ott beszélünk meg. De engem annyira izgalomba hozott, hogy Õ mondogatta, hogy mennyire várja, hogy megtörténjen, és nehogy ezen agyaljak, meg én tényleg úgy fogtam fel, hogy nem történhet rossz dolog. Hiszen mégis csak olyasmir?l beszélünk, amit azért csinálnak az emberek, mert élvezik. Aztán a következ? randinkon megtörtént, és én nem izgultam, rábíztam magam. Azóta már szóba került az els? szeretkezés is, de egyszer?en nincs bennem félsz. Már lassan attól félek, hogy nem vagyok normális. De egyszer?en tudom, hogy vigyázni fog rám, és nem tudom elhinni, hogyha meg lesz a hosszú el?játék, és én ellazulok, (amire megvan minden esély, ha a barátom ott lesz,) hogy fájjon. Viszont naponta legalább 4 kérdés van, hogy félek az els? csóktól, az els? szext?l, mit csináljak? Ennyire nem bíznak meg a fiatalok a partnerükben? Vagy én vagy "hülye", hogy úgy gondolom, hogy mindent azért csinálunk, hogy élvezzük? Ennek nem így kellene m?ködnie? A barátom is kérdezte, hogy nem félek-e, mert ha gondoljuk, még várhatunk, mert már volt sz?z barátn?je, és ? hónapokig húzta-vonta a dolgokat, de én késznek érzem magam rá, és megbízok a szerelmemben. Vagy úgy nem is igazi az els?, ha az ember nem tart t?le? Ti mit gondoltok err?l?

Legjobb válasz: Én sem tartottam tõle, bár tény, hogy nálam elég késõn történt, elsõ csók 18 évesen, az elsõ együttlétkor pedig már 21 voltam. Bár hogy õszinte legyek, az elsõ csókos barátommal majdnem lefeküdtem, de akkor nem éreztem azt, hogy igenis akarom...másnap szakítottunk. Akivel megtörtént, nála semmi ellenérzésem nem volt, semmi "félsz", vele még mindig együtt vagyok, tehát nem bántam meg, hogy elhúztam a dolgot.

Én sem tartottam tõle, bár tény, hogy nálam elég késõn történt, elsõ csók 18 évesen, az elsõ együttlétkor pedig már 21 voltam. Bár hogy õszinte legyek, az elsõ csókos barátommal majdnem lefeküdtem, de akkor nem éreztem azt, hogy igenis akarom...másnap szakítottunk. Akivel megtörtént, nála semmi ellenérzésem nem volt, semmi "félsz", vele még mindig együtt vagyok, tehát nem bántam meg, hogy elhúztam a dolgot.
Az emberek szerintem nem a partnerben nem bíznak, hanem magukban. Attól félnek, hogy valamit rosszul csinálnak, vagy ha a partner tapasztaltabb, akkor attól, hogy rosszabbul csinálják a partner korábbi társainál. Mert akárhogy is magyarázzuk lehet a csókot is és a szexet is rosszul csinálni. A fiúk többsége meg azért fél, mert attól tart, hogy túl hamar elmegy, kicsinek találja a csaj a brét, illetve mindkét nemnél lehet a félelem oka testi gátlás, tehát szégyelli a testét, mert ez kicsi, az nagy stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A másodikban tényleg sok igazság van. Az én partnerem tapasztaltabb, de úgy gondolom, hogy legalább tud irányítani. És nem hiszem el, hogy hasonlítgatna a korábbi partnereihez. És eszembe sem jutna, hogy valamit szégyellnem kelljen elõtte. Hiszen õ szeret. És amúgy is szerintem megvannak azok az adottságaim, amik kellenek. Ez már beképzeltség?
Én sem féltem. Az elsõ csókomra nem is emléxem mikor volt, vhogy megbíztam a srácban. Akkor. Az elsõ szex meg a férjemmel volt, szal... Sztem csak bizalom kérdése. Manapság szinte idegenként vannak túl ezeken a dolgokon, persze h ott van sokakban a görcs.
Nem gondlom, hogy beképzeltség lenne. Egészséges önbizalom inkább. Szerencsés vagy! szerintem keves az ilyen gondolkodású ember. Én sem vagyok ilyen pl. De hát mit várjunk, amikor a mai világban már minden a szexrõl szól. Ha bekapcsoljuk a tv-t, kinyitunk egy magazint...mindenhol a szex zúdul ránk. Nehezen elvárható, hogy ezután a (fõleg)fiatalok között komoly gondot okoz a bizonyítási kényszer és a gátlások...
Szerintem is az lenne a normális ha senki nem félne ezektõl az elsõ dolgoktól...Igazából elrontani nagyon nem lehet, ha meg nagyon bejöttök egymásnak akkor a csaj ugysem fogja belevágni az arcodba hogy "SZARVAGY", és ami a legfontosabb, a legtöbben azért rontják el az elsõ csókot/szexet mert izgulnak.Szval No Para emberek! ;-)
Nemcsoda hogy félnek a fiatalok. A mai pornó filmekben a legtöbb fekete bõrû akkora pélóval rendelkezik, hogy megilyed tõle a produszer is :) , ehhez képest egy tizen éves testi adotsága eléggé kicsi és ez kelt félelmet bennük. Attól félenk, hogy nem tudják kielégteni a párjukat vagy elszálnak, vagy a párjuk megundorodik tõlük stb. Én 17 évesen vesztettem el a szüzességem egy nálam jóval idõsebb lánnyal és tapasztalatból modnom NEM VESZÍTESZ VELE SEMMIT. Én férfi létemre nem éreztem magamm akkorának mint amiket a filmekben szoktunk látni, hogy a lányi innentõl nagylány, a fiú inentõl férfi. Ennek semmi értelme. Szerintem nyugodtan megteheted, nem veszítesz vele semmit, de a védekezésrõl sose feletkezz meg. De ezt gondolom tudod. Nem tudom hogy ti lányok, hogy vagytok ezzel de az eddigi öszes partnerem azt mondta, hogy a szüzesség elvesztésének nem sok jelentõsége van. És ezzel én is ígyvagyok. Na de lényeg ami lényeg NEM VESZÍTESZ VELE SEMMIT (legalábbis én így voltam) Remélem segítettem.
én a csóktól egyáltalán nem féltem, és a szextõl sem....de amikor a szexhez kerültem, remegtem:) 15/L
Valahogy én sem tudom elképzelni, hogy meztelenkedjek a bnõim elõtt.
én sem vetkõzöm a barátnõm elõtt, szerintem ez természetes
Esetleg jobb az alakjuk mint neked és ez tudat alatt zavar.
Nekem is van ilyen barátnõm, bár még tini korunkban volt ez, késõbb kiderült szégyelte a cicijét mert elég nagy volt neki.
nem tudom, de azért bnõk elõtt bugyi és cictartó nélkül...nekem se menne, szóval ezen ne aggódj:) azért az már egy kicsit sok, hogy egyszál semmiben mutatkoznak egymás elõtt...ha otthon nem szokás, akkor bnõk elõtt még úgysem kellene... ettõl még nem vagy túlságosan szégyenlõs... ha csodálkoznak rajta, akkor mond azt, hogy te úgy érzem magad kényelmesen és kész:) remélem segítettem:)
Ez normális. Minek is kéne bnõk elõtt meztelenkedni egyáltalán? Ilyet még otthon sem csinál az ember.
Én is ilyen vagyok, talán otthon ilyen neveltetést kaptál.
Barinõk ribik, te nem.
A barinõis mért pucérkodnak egymás elött?

Ha az öt szénatomos pentén helyzeti izomerjeit keresem, akkor mért csak olyan lehet, h pent-1-én, pent-2-én? A pent-3-én miért nem helyes megoldás?

Legjobb válasz: Azért, mert a 3. szénatom kötése az nem harmadik, hiszen akkor már a másik oldalró kell néznünk és az úgyanúgy pen-2-én lesz. :D pl. c-c=c-c-c Láthatóan a 2. szénatomnál van a kettõs kötés, tehát pent-2-én- pl2. c-c-c=c-c Ha balról néznénk, akkor tényleg a harmadiknál lenne, de mindig arról kezdjük el számozni az alkének szánláncát, ahonnan a leghamarabb következik a kettõs kötés, ezért itt jobbról kell indulnunk és, akkor ez is pen-2-én. Remélem viszonylag érhetõ lett, ah nem kérdezz bátran! :D :)

Azért, mert a 3. szénatom kötése az nem harmadik, hiszen akkor már a másik oldalró kell néznünk és az úgyanúgy pen-2-én lesz. :D pl. c-c=c-c-c Láthatóan a 2. szénatomnál van a kettõs kötés, tehát pent-2-én- pl2. c-c-c=c-c Ha balról néznénk, akkor tényleg a harmadiknál lenne, de mindig arról kezdjük el számozni az alkének szánláncát, ahonnan a leghamarabb következik a kettõs kötés, ezért itt jobbról kell indulnunk és, akkor ez is pen-2-én. Remélem viszonylag érhetõ lett, ah nem kérdezz bátran! :D :)
A kérdező hozzászólása: Érthetõ köszönöm szépen:) csak még egy kérdés ha a C6H12 izomerjeit keresem akkor a 3-metilpent-2-én egy helyes megoldás?
Igen, helyes. :D :) )

Ti emlékeztek az elolvasott könyvek tartalmára? Én miért nem?

Rengeteget olvasok, nagyon szeretem és szerettem mindig is. Többszáz könyvet elolvastam már, de egyszer?en nem emlékszem a tartalmukra. Nyilván nagy vonalakban igen, pl. tudom, hogy mi a B?n és b?nh?dés lényege, de nem tudnék a történetr?l többet mesélni, mint az, aki odafigyelt irodalomórán vagy olvasott a könyvr?l. Ugyanakkor azt fel tudom idézni, hogy az adott könyv tetszett vagy sem. Sosem voltak memóriaproblémáim, de ez most zavar, nem tudom, normális-e, egyrészt jó, mert egy esetleges újraolvasásnál is érdekes marad a könyv, másrészt olyan, mintha el sem olvastam volna...

Legjobb válasz: Általában én sem részletekre, csak benyomásokra emlékszem, arra, hogy nagyon tetszett, miért tetszett, jó-e a stílusa, érdekes volt-e... Pontosan a sztorira nem szoktam emlékezni már pár hónap elteltével. Szerintem ez azért van, mert sokat és állandóan olvasunk. Aki egy könyvet olvas el életében, az biztos emlékszik rá. :P

Általában én sem részletekre, csak benyomásokra emlékszem, arra, hogy nagyon tetszett, miért tetszett, jó-e a stílusa, érdekes volt-e... Pontosan a sztorira nem szoktam emlékezni már pár hónap elteltével. Szerintem ez azért van, mert sokat és állandóan olvasunk. Aki egy könyvet olvas el életében, az biztos emlékszik rá. :P
Nyugi, én is így vagyok ezzel. Valószínûleg azért van ez, mert ennyi információ egyszerûen sok az agynak. De a jó könyvekben általában nem is a sztori a lényeg, szóval nincs ezzel semmi gond, ha a lényeg "átjött". Esetemben még az is lehet, hogy túl gyorsan olvasok, ezért nem mélyedek bele a részletekbe. Egy átlagos könyvbõl óránként száz oldalt olvasok el, jó hogy nem jegyzem meg. De ha elkezdeném szavanként végigrágni, halálra unnám magam. Szóval csak jobb így :)
Nem vagy egyedül. A sok eseménybõl az ember azt jegyzi meg, ami az egyénisége alapján leköti, vagy izgatja. A jó könyv egy jelenség lényegi tulajdonságait, fontos összefüggéseket világít meg. A történet maga, lehet, hogy nem is számít. És ha jól értelek, az átjön. Ez a lényeg. Amúgy fiú lehetsz. Ennek is van jelentõsége.
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok :) Köszi mindenkinek!
Én sem nagyon szoktam emlékezni, pedig én nem olvasok 100 féle könyvet. Van olyan könyv ami nagyon tetszett, már sokszor elolvastam, még is csak az alap sztorira emlékszem. Részleteket nem nagyon tudnék mondani, max 1-2 ha nagyon gondolkozom.

Mások miért találják meg olyan könnyen, egyszerűen mivel szeretnének foglalkozni az életükben? Én miért nem?

Mindenkinek akit ismerek olyan könnyen megy. Elmegy tanulni, elvégzi, jól érzi magát. Én meg rengeteget gondolkozok, semmi sem sikerül, fogalmam sincs mihez kezdjek, ki vagyok stb.

Legjobb válasz: Hát ez a bajod! Ne gondolkozz, hanem csináld. Nem tudod mi érdekel, mi foglalkoztat, mit csinálnál. Próbálj ki egy csomó dolgot és tapasztalni fogod mi tesz boldoggá, mi fusztrál vagy mit fogsz elutasítani. Biztos vannak ilyen gondoaltaid, hogy mi tetszik, mit csinálnál. Én évek óta akartam harcmûvészetet tanulni. Aztán fogtam magam, elmentem. Elõbb kellett volna, mert imádom csinálni, csak sose mentem el. Te is... pl sokat jár a fejedben, hogy "de jó lenne egy nõt lerajzolni". Hát akkor ragadj meg egy papírt és egy ceruzát, rajzolj. Melóval ugyanez. Érdekel egy téma, indulj el arra, és ha szereted csinálni, érezni fogod, viszont ha szarul vagy tõle, akkor hagyd ott.

Hát ez a bajod! Ne gondolkozz, hanem csináld. Nem tudod mi érdekel, mi foglalkoztat, mit csinálnál. Próbálj ki egy csomó dolgot és tapasztalni fogod mi tesz boldoggá, mi fusztrál vagy mit fogsz elutasítani. Biztos vannak ilyen gondoaltaid, hogy mi tetszik, mit csinálnál. Én évek óta akartam harcmûvészetet tanulni. Aztán fogtam magam, elmentem. Elõbb kellett volna, mert imádom csinálni, csak sose mentem el. Te is... pl sokat jár a fejedben, hogy "de jó lenne egy nõt lerajzolni". Hát akkor ragadj meg egy papírt és egy ceruzát, rajzolj. Melóval ugyanez. Érdekel egy téma, indulj el arra, és ha szereted csinálni, érezni fogod, viszont ha szarul vagy tõle, akkor hagyd ott.
Két dolog miatt vagyok én is így. Egyik, hogy nagyon sokminden érdekel, nagyon sok dolog le tud kötni, szinte bármilyen témában szívesen elmerülök. Mindig is ilyen voltam, gyerekkoromban is. 14 évesen a bizonyos "pályaválasztáskor" pl nem tudtam dönteni, hogy mit is lenne jó tanulni. Akkor ezt a sokféle érdeklõdésemet nem láttam át, és azt gondoltam, hogy selejtes vagyok, mert nincs 1 (vagy egy néhány) téma ami kifejezetten érdekel. A másik ok nálam, hogy az anyám rettentõen tudott befolyásolni, én hittem neki, hogy õ az idõsebb, csak igaza van... Ez eddig jó is lenne. Csak az a baj, hgoy anyám nem aszerint irányított, hogy én miben lennék jó, tehetséges, vagy mi az a téma/szakma amivel biztosan találnék munkát és megélhetést. Nem. Hanem amit õ tanult, azt a szakmát ismeri, neki abban van helye és arra irányított engem is, annyi különbséggel, hogy én végezzek fõiskolát is, mert ma már lehet sõt követelmény és eszem is van. Na csak arra nem gondolt, hogy protekció és gyakorlat nélkül nem lehet munkát találni telített szakmában. Mely szakma egyébként engem rohadtul nem érdekel már (akkor is kompromisszumként fogadtam el és nem voltam motiválva), mert tudom, hogy azok az iskolák, ami fölött 14 éves koromban elsiklottunk, hogy "ugyan oda ne jelentkezz, mert akkor csak tanár lehetsz vagy kutató", azok bizony nagyon érdekelnek! De mivel nem tanultam azt, így hobbinak nevezni is túlzás. Most 30 évesen már tudnák magamnak útirányt, de már késõ, az a baj... Én is mindig irigyeltem azokat, akik már ovis koruktól fogva készültek valamire... Bár õk meg eléggé szûklátókörûek, mégha a munkájukban motiváltak és sikeresek is. Azoknak is szerencséjük van, akiket a szüleik okosan irányítanak! Ez szerintem 70%-ot nyom a latba legalább!
Csak egy baj van, ha nem tudod, ki vagy. Ha rájössz, minden a helyére kerül. Olvass önismereti könyveket, vagy járj olyan helyekre, amik segítenek (pszichodráma csoport stb.). De nem hidd, hogy másnak könnyebb, mindenkinek megvan a maga baja. :) Lehet, hogy tudja, mivel akar foglalkozni, de lehet, hogy nincs kapcsolata, nem jön ki a szüleivel, anyagi problémái vannak stb. Csak kívülrõl könnyebb mások élete.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!