Találatok a következő kifejezésre: Az én lányom (1799 db)

Novemberben lesz 5éves a lányom 17kg és 106cm szerintetek kicsi? Nem sovány a doki szerint, csak itt olvasok olyan méreteket, hogy azt hiszem az én lányom a legkisebb 5éves:-)

Legjobb válasz: Pont ma voltunk 3 éves státuszon, és mondta a doki, hogy az átlagos 5 éves 104 cm. (Én meg pont azon gondolkoztam, hogy az én fiam óriási. Éppen 3 éves, és 102 cm.)

Pont ma voltunk 3 éves státuszon, és mondta a doki, hogy az átlagos 5 éves 104 cm. (Én meg pont azon gondolkoztam, hogy az én fiam óriási. Éppen 3 éves, és 102 cm.)
4, 5 éves lányom 15 kg és hozzá kb 104-110 közötti cm-ben, márciusbn tölti 5-öt
Elözõ vagyok, Fiam 2 éves 13kg ás 98cm
Lányom 4 éves 18kg és 114cm
Ha ti sem vagytok magasak, akkor mit vársz? Valószínû a lányod sem lesz 180 centis. :D
Kislányom április végén töltötte be az ötödik életévét. Én alacsony vagyok a párom átlagos. Kislányunk most 113 cm és 17, 5 Kg. Tehát semmi baj a kislányod méreteivel!
Enyém kisebb, és mégsem aggódom. Novemberben lesz 5 õ is, 14 kg és 98 cm. Én is 158 cm vagyok, apja sem égimeszelõ, én is kb ekkora voltam ennyi idõsen, ergó: genetika. :-)
A kérdező hozzászólása: huhh köszi mindenkinek:-) megnyugodtam amúgy én 163 apa 171-2
A lányom november közepén lesz ötéves. 16 kiló és 108 centi, úgyhogy nem kicsi a tiéd. :)
Szerintem nem kicsi. Az én lányom dec-ben lesz 5 éves, õ 116 cm, 20 kiló, de nagyobb mint a barátai. A barátai mind akkorák mint a te kislányod. Mindenki azt hitte a lányomra egész nyáron, hogy most kezdi a sulit, pedig még két évig ovis.
A lányom novemberben lesz 5. Most 17, 5 kg, és 112 cm.
Ugyan nekem fiam van, tegnapelõtt volt 5 éves, 106 cm, és 16 kg.
Az én lányom 5 éves múlt és 105 cm, kicsit több a súlya mint a tiéd, kb. 18 kiló. Mi mindketten alacsonyak vagyunk a férjemmel (én 165 õ 168 cm) igazából nem is várnánk óriási gyereket. Kérdés, hogy ti az apjával mekkorák vagytok. Amúgy szerintem nem lehet összehasonlítgatni a gyerekeket, mert ki nagyobb, ki kisebb, de nincs gond velük.
5 és fél éves a lányom, 109 cm 17, 5 kg. A fiam 3 és fél éves, Õ 107 cm és 17 kg. Egyik ilyen, másik amolyan. Szerintem még nem kóros ez a lányodnál. Ha szépen folyamatosan növöget, akkor az jó.
Szia! Az én fiam is novemberben lesz 5 éves. Õ is épphogy súrolja a 17 kilót, viszont kicsit magasabb, 112 cm körül van.Az összes novemberi ismerõsünk ekkora.Szerintem normális a méretük:) , ne aggódj!!!

Szamomra hihetetlen, hogy egy 1 eves gyerek kimondja azt, hogy "tükör". Csak az en lanyom ilyen elmaradott?

14 honapos, sokmindent "megnevez", felig-meddig, de tobbszotaguaknal meg nem tartottunk.

Legjobb válasz: Nem értem tisztán, kinek az egy évese mondja ki, hogy tükör? Nekem is 14 hónapos a lányom, de egyáltalán nem beszél. Mi még az egy szótagúaknál sem nagyon tartunk... Max. az au-au (vau-vau), és a bümm-bümm (autókra, porszívóra, vasalóra), ja, és az ap (apa) Mondjuk én nem aggódom, én magam is késõn kezdtem el beszélni, de akkor már "profi" módon szinte egybõl.

Nem értem tisztán, kinek az egy évese mondja ki, hogy tükör? Nekem is 14 hónapos a lányom, de egyáltalán nem beszél. Mi még az egy szótagúaknál sem nagyon tartunk... Max. az au-au (vau-vau), és a bümm-bümm (autókra, porszívóra, vasalóra), ja, és az ap (apa) Mondjuk én nem aggódom, én magam is késõn kezdtem el beszélni, de akkor már "profi" módon szinte egybõl.
Látod! A "celebek" gyerekei ebben is "jobbak"..... Õk már az anyatejjel szívják magukba a szereplési kényszert... Ne hidd, hogy annyival jobb lesz az életük vagy bármi másban elõnyt fog jelenteni, hogy õ ennek a két b.romnak a gyereke.... A pénz bár tényleg fontos, mégt nem minden! El tudon képzelni, hogy az életed minden pillanatát lesse valaki? Aztán meg kiforgatva az újságok címlapján olvasd? Egy kisgyereknek nem erre van szüksége, hanem nyugodt, szeretetteljes családra és lelki nyugalomra...hol van az ilyeneknek ez...??? Nézz körül a külföldi "sztárok" magánéletén, a gyerekeiken! Megláthatod, 5-10 évenként lecserélik a párjukat, a gyerekeik már azt se tudják, ki is az igazi apjuk...aztán meg érdekes módon õk is a címlapokon kötnek ki, mert alkoholizálnak, drogoznak, lelki betegek... kellene ez egy normális embernek???? Nekem biztosan nem, nem engedném a világnak, hogy az életemben és a gyerekeim életében vájkáljon!!!!....
csak nem az "álompár" Hajdú Péter és Sarka Kata csoda gyerekére gondolsz??? hi.hi-hi huu.ne hari...de...pfujj.... eszük annyi amennyi látszik..4-5 hós terhesen egyiptomba menni, utána meg itthon címlapra is tettik magukat, h kajamérgezést kaptak...áááááá na de a fiam elsõ igazi szava az ana, és apa után a tigris volt, teljesen szépen kiejtette, még vagy3 szor utána, (kb 12 hós volt), és azóta se..most már 21 hós..
szia, bocs, de le kell sz*rni...hatalmas különbségek vannak gyerek és gyerek közt. az egyik már másfél évesen mondatokban beszél, a másik még 2, 5 évesen is csak pár szót nyökög. és láss csodát, 3 éves korra mind ugyanott tart, egyik sem zseni, se nem elmaradott. na persze vannak köztük ilyenek is, de a nagy átlag bizony nem az! szóval szerintem ilyenekkel nem érdemes foglalkozni. sztáranyuka, sztárapuka...na persze! ;)
A kérdező hozzászólása: Az a bizonyos szo egy sztar apuka es anyuka gyerekenek a szajabol hangzott el, akinek ez volt az legelso szava, s persze a kamerak elott.
A család elmondása alapján én is egy éves koromra beszéltem, két-három szavas mondatokat használtam, de a mozgás nem igazán érdekelt.
Számomra nem hihetetlen. Az én gyermekeim szinte folyékonyan beszéltek egy éves korukra, járni viszont késõbb kezdtek, mint az átlag. A kisgyerekek teljesen eltérõ ütemben fejlõdnek.
Szomszéd kisfiú 17 hónapos, és minden szónak az elejét mondja csak. Vízforraló az "te" (azzal csinálunk teát), kapcsoló az "kap", kapu az "kap", ha valami meleg, az "zzzs", kávé az "ká", tévé az "té", távirányító "tá"... és a többi. Biztosan nincs elmaradva a 14 hónapos kislányod, nyugi!!! B.
Én egy évesen folyékonyan beszéltem és azóta sem hagytam abba. Járni viszont tök késõn tanultam meg..minden baba másképpen fejlõdik, ne hasonlítsd a babádat senkiéhez. Ha idõsebb lesz, akkor majd túlzásba is fogja vinni a csacsogást:)
Szia!Én emlékszem mirõl kérdezel....:) A lányom még csak 4 hós, de a tesómra nagyon emlékszem! 13-14 hós lehett mikor kimondta azt elsõ szónak h tetrisz!meg utána még 4-5 hihetetlenül bonyolult szót...aztán "elfelejtett beszélni" és újra 24 hósan kezdte Apa Anya...meg az igazi gyerekbeszédet!viszont 2 hét alatt folyékonyan beszélt!Ez is furi, de így volt!
utolsó vagyok, uganazt irtuk egyszerre az elõttem irokkal:)
Szerintem belehallja az anyuka, lehet hogy csak ilyesmit mond hogy tutoo vagy hasonló. Én fiam 25 hónapos csak egy hónapja beszél csak, de mostanra 35 szava van ( ez a semmihez képest nagy elõrelépés) de csak én értem mit jelent a bibidá meg a fi, meg a toto :) ) Szóval simán lehet hogy a tükör is csak anyunak tükör:)
Dehogy elmaradott! De egyébként nem biztos, hogy az 1 éves gyerek kimondta azt, hogy tükör. Nem azt mondom, hogy hazudik az anyukája, de az én fiam is gyakran használ fura szótagösszetételeket, sokszor értelmesek is. Például éppen tegnap mondott valamit, ami teljesen úgy hangzott, hogy kormány. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy a kisfiam már tudja használni a kormány szót, ez csak egy véletlen szótagösszetétel volt. Szerintem ez a tükrös sztori is ilyen lehetett. Egyébként ne izgulj, mi is még csak ott tartunk, hogy az autót, a buszt, a hoppát és az apát mondja, pedig már 1, 5 éves.
AZ én kislányom elsõ szava a kokodil - krokodil volt alig múlt 1 éves és utána a helikopter, anyát és apát addig még nem mondott. Másfél éves korára folyékonyan beszélt.
A lányod nem elmaradot! Nem egyformák a gyerekek.Nekem Nálam az egyik gyerkõc 1 évesen, beszélt, szaladgált, a másik 14 hónaposan még mászott és csak bababnyelven beszélt.Igaz amikor elkezdett beszélni le se lehetett állítani :) Ha megért mindent ne aggódj
Sokmindent mondhat 1 1 éves, akár több szótagból álló szavakat is... fõleg, ha az anyuka bele is akarja hallani... Néhány hónapja épp itt az oldalon dicsekedett valaki, hogy az õ gyereke 6! hónaposan szavakat! mondott!!! A te kislányod tökéletesen megfelel a korának, ne akarj többet elvárni, mint ami egy ekkora gyerektõl elvárható. Az enyém is 1-2 szótagos "szavakat" használt 1 évesen, de szinte csak 2-3 szava volt, ami hasonlított a valódi szóhoz... most 19, 5 hónapos és kb. 50 szóból álló szókincse van, 2 szóból álló "mondatokat" használ...
AZ én kislányom elsõ szava a kokodil - krokodil volt alig múlt 1 éves és utána a helikopter, anyát és apát addig még nem mondott. Másfél éves korára folyékonyan beszélt.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a hozzaszolast.

Csak az én lányom van így lemaradva?

egyik nap a szemészeten voltunk és egy vele egy id?s kislány folyékonyan beszélt énekelt mondókázott. az én lányom csak a versek végét tanulja meg de azt se mindegyiket és a piál helyett is csak pipa-t mond. 23 hós

Legjobb válasz: 14.24-es vagyok Nem én találtam ki hogy nem kell javítgatni a hibás beszédet, hanem a Vekerdy mondta: "És végül: ne javítgassuk! Ezt annyira fontosnak tartja a program, hogy az úgynevezett nagycsoportosoknál, akik már az iskolára készülnek – akkor még nem voltak vegyes életkorú csoportok –, megismétli: most se javítgassuk a gyerek beszédét, jóllehet már iskolába készül. Ha valamit rosszul mond, ismételjük el helyesen, de ne önmagában, mert az javítgatás, hanem egy újabb gondolathoz, mondathoz kapcsolva. Amibõl a gyerek azt érzi: jót mondott, amirõl az óvó néninek is eszébe jutott valami, és tovább fûzte a gondolatát. A javítgatás, a leintés, a türelmetlenség, az oldott és derûs légkör hiánya, iskolás tanítgatás, oktatás, a spontán utánzás lehetõvé tétele helyett, mind-mind csökkentik az endorfinszintet, és ezzel visszafogják a fejlõdést. A beszélni tanítgatott – a beszédjében „fejlesztett” – gyerek általában késõbb fog beszélni és rosszabbul és még szerencse, ha dadogni nem fog. Három éven belül nyugodtan megvárhatjuk. amíg a gyerek magától megszólal – és ebben is nagyok az egyéni eltérések, és a lányok általában elõbb beszélnek, mint a fiúk – ha látjuk, hogy a gyerek egyre többet megért és reagál is rá a maga módján, a maga egy-két szavával, csak éppen „rendesen beszélni nem hajlandó”. A korán, egyéves koruk körül – vagy netán elõbb megszólalók egy-két szót mondanak csak, és többnyire azt is csak az anyjuk érti. A hároméves koruk körül beszélni kezdõk úgyszólván rögtön mondatokban beszélnek.A gyerekeknek ezek az érlelõdési folyamatai belsõ törvényszerûségeket kö- vetnek. Ezeket nem szabad megzavarni. felesleges – és gyakran káros – siettetéssel."

14.24-es vagyok Nem én találtam ki hogy nem kell javítgatni a hibás beszédet, hanem a Vekerdy mondta: "És végül: ne javítgassuk! Ezt annyira fontosnak tartja a program, hogy az úgynevezett nagycsoportosoknál, akik már az iskolára készülnek – akkor még nem voltak vegyes életkorú csoportok –, megismétli: most se javítgassuk a gyerek beszédét, jóllehet már iskolába készül. Ha valamit rosszul mond, ismételjük el helyesen, de ne önmagában, mert az javítgatás, hanem egy újabb gondolathoz, mondathoz kapcsolva. Amibõl a gyerek azt érzi: jót mondott, amirõl az óvó néninek is eszébe jutott valami, és tovább fûzte a gondolatát. A javítgatás, a leintés, a türelmetlenség, az oldott és derûs légkör hiánya, iskolás tanítgatás, oktatás, a spontán utánzás lehetõvé tétele helyett, mind-mind csökkentik az endorfinszintet, és ezzel visszafogják a fejlõdést. A beszélni tanítgatott – a beszédjében „fejlesztett” – gyerek általában késõbb fog beszélni és rosszabbul és még szerencse, ha dadogni nem fog. Három éven belül nyugodtan megvárhatjuk. amíg a gyerek magától megszólal – és ebben is nagyok az egyéni eltérések, és a lányok általában elõbb beszélnek, mint a fiúk – ha látjuk, hogy a gyerek egyre többet megért és reagál is rá a maga módján, a maga egy-két szavával, csak éppen „rendesen beszélni nem hajlandó”. A korán, egyéves koruk körül – vagy netán elõbb megszólalók egy-két szót mondanak csak, és többnyire azt is csak az anyjuk érti. A hároméves koruk körül beszélni kezdõk úgyszólván rögtön mondatokban beszélnek.A gyerekeknek ezek az érlelõdési folyamatai belsõ törvényszerûségeket kö- vetnek. Ezeket nem szabad megzavarni. felesleges – és gyakran káros – siettetéssel."
Kisfiam 2éves de még csak pár hónapja kezdett el beszélni, egy két szót mond! Nem mondókázik még, nem beszél mondatokban. Viszont õ hamar felállt(6hónaposan), és 9hónaposan elindult!
agy =így :D
Érdekes, amit írtál kedves utolsó. Elõtted író vagyok, aki javítgatja a fiát, ha nem jól mond valamit. Nem gondoltam, hogy pont ettõl lesz hátráltatva. Pl nekem is nagyot lendített a nyelvtudásomon, mikor külföldön dolgoztam, és volt valaki, aki mindig kijavított mit hogyan mondjak. Tudom nagy a különbség, a fiam 2 éves, én akkor 18 voltam. De azt hittem ezzel teszek jót, agy tanulja majd meg helyesen. Persze ne olyan javításokra gondoljatok, hogy lekiabálom a haját, ha rosszul mondja. Példa: Én: Kérsz kakaót? Fiam: Kérsz! Én: Úgy mondjuk kérek. Hogy mondod szépen? Fiam: Kérek kakaót. De ugyanígy beszélek vele, ha hisztis és földhöz veri magát, visítva akarja megszerezni az adott dolgot. Én csak annyit mondok: "Nem értem kisfiam, mondd szépen, hogy mit szeretnél" És akkor szépen mondja "Anya mesét szeretnék"
Ne aggódj! Egyáltalán nincs lemaradva. Minden gyerek a saját tempójában fejlõdik Az én fiam is korán kezdett beszélni, 1, 5 éves kora után picivel mondókázott õ is, persze nem tökéletesen, de értettük mit mond. Most 2 éves és folyékonyan beszél, de nem ragoz helyesen. Szomszéd kisfiú 3 éves koráig "Õ"-zött... mindenre azt mondta ööö meg eeee, aztán egyszer csak folyékonyan kezdett beszélni, helyesen ragozva. Ilyen is van. Egyébként pedig én is azt mondom, ha valamit helytelenül mond, azt ki kell javítani (legalábbis én ezt teszem). Egyik ismerõsöméknél az autót "dudu"-nak hívta a kisfiú. Anyuka és apuka is ezt mondogatta, megyünk a duduval.... A kisfiú lassan 3 éves és még mindig dudunak hívja az autót. De a szülõk is! _:(
A kérdező hozzászólása: pipál helyett pipá-t mond nem úgy értem hogy se beszéd de nem lehet nagyon érteni mit mond csak gagyarászik néhány szó ami érthetõ
Utolsó válaszolóval annyiban nem értek egyet, hogy szerintem igenis ki kell javítani, ha valamit nem jól mond a gyerek, mert akkor a jót tanulja meg. Egyébként mindenkinek igaza van szerintem, nem kell aggódnod, nálunk a kisfiam 31 hónapos korában 18 hónapos szinten volt, alig mondott pár szót. Fejlesztõbe kerültünk és ott 5 hónap alatt megtanult folyékonyan beszélni...
Mi az hogy "se beszéd" amikor azt írod megtanulja a versek végét. Hát akkor az mi ha nem beszéd? Aki nem beszél, az azt jelenti hogy egyáltalán egyetlen szót sem szól, nálatok nem így van. És az mi hogy "piál helyett pipát mond" a piál szót tanítod neki? nem értem én ezt :( az én kisfiam is 23 hónapos egész nap dumál, de a felét max én értem, még apja sem , pl indul helyett idun, meg rengeteg ilyen van, de ez nem baj, teljesen természetes, most tanul beszélni, majd megtanulja a helyes beszédet, nem kell javítgatni!!!
A kérdező hozzászólása: mi se szobatisztaság se beszéd de gyorsan felált és rá pár nappal elindult azót a már imád csavarogni
Ahogy az elsõ is írta, minden gyerek más. Az egyik ebben ügyes, a másik meg másban. Az enyém 22 hós múlt, mondatokban beszél, mondókázik, egész jó mozgású is, minden idõben csinált, de az én szívfájdalmam meg a szobatisztaság, azzal nem állunk sehogy. :(((
Ne aggódj!Az én kisfiam 20 hónapos múlt és mond vagy összevissza 10 szót!Gondolhatod én is megijedtem, de nem kell idegeskedni, minden gyerek másképp fejlõdik!Türelem:) )
a "Vekerdy-s" vagyok :) Megmondom õszintén én sem gondoltam volna, hogy a beszédjavítgatás ennyire nem jó. De nagy híve vagyok Vekerdy-nek :) a youtubon vannak fent elõadásai, ott is megtalálható ez a téma, és ha jól emlékszem ott jobban kifejti miért nem jó. De az is igaz, hogy õ kicsit eltérõ módszereket vall a hagyományos pedagógiától, a Waldorf pedagógia híve, nekem nagyon szimpi.


3 év körüli gyerkőcödnek van valami anyás "mániája"? Az én lányom szereti a karomat simizni ivás közben vagy elalváskor. Amúgy idegen helyen nem csinálja, csak itthon, illetve néha mama vagy apa karját is simizi.

Mikorra szokták az ilyen szokásokat elhagyni a gyerekek? Mondjuk én meg anyukám hálóingével aludtam állítólag 7-8 éves koromig.

Legjobb válasz: Én meg Anyukám vagy Nagypapám fülét birizgáltam :) A lányom szintén a karomat simizi, ha álmos. 2 év 4 hónapos. Remélem, még sokáig nem hagyja el ezt a kedves szokását!!!

Én meg Anyukám vagy Nagypapám fülét birizgáltam :) A lányom szintén a karomat simizi, ha álmos. 2 év 4 hónapos. Remélem, még sokáig nem hagyja el ezt a kedves szokását!!!
Az én fiam 2 éves és állandóan a hajamat piszkálja ami idegesítõ mert mindenhol a hajam van ez miatt.Amúgy is hamar zsírosodik nem ám még így, hogy legalább 1 órát piszkálja egy nap.Mikor kicsi voltam akkor nagyon szerettem ha piszkálták a hajamat , vakarták a hátamat vagy a talpamat nyomkodták erre mind a mamám szoktatott azt hiszem. :)
A kérdező hozzászólása: Én is imádom a simizését és nagyon fog hiányozni, ha egyszer elhagyja, csak férjem aggályoskodik, merthogy augusztusban jön a kistesó és szerinte ebbõl bajok lesznek, nem lesz idõ erre a rituáléra.
Emiatt ne aggódj, minden gyereknek vannak "bogarai", különféle szokásai, amiket türelemmel kell viselni. Mégis fölnõnek a kistesók meg a még kisebb tesók is! Ennyi sztem bõven belefér.

Most akkor hogy is van ez? Az én lányom is okos, csak nincs kedve hozzá? Vagy le van maradva értelmileg?

Lassan 14 hónapos lesz és nem integet, nem pápázik, nem dob puszit, nem tapsol, nem mond semmit...

Legjobb válasz: Igen, kicsit le van maradva, de majd behozza! Lányom is olyan 1,5 évesen kezdett integetni, tapsolni, pápát inteni... 3. Szülinapja elõtt kezdett szavakat mondani, addig csak gagyoogott. Mindenki gyermeke szépen beszélt, mondókázott, szobatiszta volt, 2,5 évesen, õ meg nagyon le volt maradva, de miután elkezdett beszélni, olyan gyorsan fejlõdött, hogy 5-6 hónap alatt teljesen behozta a lemaradását mindenben! Tudta õ a mondókákat

Igen, kicsit le van maradva, de majd behozza! Lányom is olyan 1, 5 évesen kezdett integetni, tapsolni, pápát inteni... 3. Szülinapja elõtt kezdett szavakat mondani, addig csak gagyoogott. Mindenki gyermeke szépen beszélt, mondókázott, szobatiszta volt, 2, 5 évesen, õ meg nagyon le volt maradva, de miután elkezdett beszélni, olyan gyorsan fejlõdött, hogy 5-6 hónap alatt teljesen behozta a lemaradását mindenben! Tudta õ a mondókákat
Nem cirkuszi majom egy gyerek. Miért kellene pápáznia, puszit dobnia???? Én fiam soha nem tette, mai napig sem. 3, 5 éves és átlag feletti okos, talpraesett, a játszótéren õ a fõnök, mindenki az õ szavát issza. Kislányom 1, 5 éves, néha integet, ha akar. Puszit dobni nem is tanítottam, miért is kellene????? Õ már 10, 5 hós korától megy, nagyon jó a mozgásfejlõdése. Pár szón kívül semmit nem mond. Fiam sem mondott 2, 5 éves koráig. És???? Azóta be nem fogja a száját...... Az átlag gyerek a játszótéren nem integet, nem pápázik, nem mondókázik még 1, 5 évesen sem. Itt mindig megjelennek a mindent tudó gyerekkel az anyukák és méginkább megijesztik a kezdõ anyukákat. Ha gondolod, említsd meg, semmit nem fog rá mondani a neurológus.
Én úgy látom a 6oson kívül mindenki képes volt normális válaszra, senki nem dicsekszik , leírta náluk hogy alakult ez. Én sem tanítom a lányom sem integetni sem puszit dobni de tudja , egyszerûen csak él köztünk , kommunikatív, így csinálja ezeket. Ha leírom mit tud ez köztük van nem azéért mert akkora dolog , de nem is cirkusz ! Szerintem a kismamák maguk hajszolják ezt a megfelelni vágyást, nem a környezet tehet róla, ha azt mondod rendben van ez így hidd el a kutya nem fog ezzel csesztetni. De itt Te magad hoztad fel, magad diktálod az elvárásokat. Nyugodj meg és kérdezz meg egy szakembert.
Az Én kislányom 12 hónapos és 8 hónapos kora óta integet , , puszit dob és magyaráz baba, mama, any, ap, pap töredékeket használja ránk .Nagyon mozgékony és kommunikatív , viszont akaratos bestia. Már stabilan jár és magyaráz közben. Neki ez az erõssége nem hiszem hogy minden babának így kellene.De Én megnézetném a babádat szakemberrel, az sosem árthat.Tehát nem azt mondom hogy le van maradva ;)
Az én babám is 8 hónapos, õ is pápázik, k tapsol! De! Minden gyerek más ütemben fejlõdik! Barátnõmék másfél éves babája már elég sok szót mond, viszont a szomszéd ugyanennyi idõs fia, meg még semmit. Szóval ne aggódj, minden gyerek más!
A kérdező hozzászólása: Na meg még amit nagyon tud, hisztizni... :) Jártunk régen fejlõdésneurológiára, mert kicsit lasabb volt a mozgásfejlõdése, de végül mindig mindent idõben csinált. Azt mondta a neurológus, hogy legközelebb akkor találkozunk, ha önállóan jár a lányom. Lassan eljutunk ide is, mert már elég sokat totyog. Ott is meg tudják mondani, hogy mi lehet a gond, ugye? Ja meg amúgy zagyvál rendesen, be nem áll a szája, de a szavakat nem használja konkrét dolgokra.
Folyt. Tudta õ a mondókákat, csak nem Mondta, tudta mi micsoda, mit hogy kell.. Csak nem Tudta mondani, de aztán mikor elkezdett beszélni, olyanok elõjött el belõle, amit nem is gondoltam hogy tud! Mindenki más ütemben fejlõdik! Van aki hamar tud mindent, van aki késõbb kezdi, de olyan 4 éves korra mindd össze nõnek, aki le volt maradva behozza a tudását, és egy szinten lesz a többiekkel, sõt! Állandóan olvastam a gyereknek, állathangokat utánnoztam, és lányom tudja melyik állat hogy csinál, a színeket, míg az a gyermek aki hamarabb csinált mindent, ezeket nem tudja mai napig, keveri téveszti! Szóval lehet még jobb is lesz valamiben a gyermeked, annak ellenére hogy most még nem csinálja! Beszélj hozzá sokat, olvass neki, foglalkozz vele, rajtárizza a tudást, aztán majd egyszer csak elõ jön belõle!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a kiemelkedõ gyerekekrõl inkább hallani, mint az átlagosakról. Mert az átlagossal nagyon nem dicsekszenek. Az anyukák meg ilyenkor csodálkoznak el, hogy jajj de le van maradva a gyerek :( Igazából arra (is) lennék kíváncsi, hogy mennyire érti meg a körülötte lévõ dolgokat? Minden 14 hónapos ugyanannyira érti, csak van aki nem ad róla visszajelzést?
6. vagyok. Talán próbáld meg, hogy bizonyos dolgokban utánoz -e, bár õ még nagyon pici. Pl. etetésnél: kérsz még? nem? és rázd a fejed, majd egy-két hét múlva õ is fogja talán, ha nem kér. Vagy: dugd ki a nyelvedet, talán õ is kifogja idõvel. Vagy: láttok kutyát, mondd, hogy vau-vau. Lehet, hogy idõvel mondani fogja. De, hogy egy idegennek pápázzon kérésre????? Vagy kérd meg, hogy segítsen a ruhákat , játékokat pakolni. Tedd bele a dobozba, ...... Szóval ilyeneket játszhatsz vele, de mondom, õ még szerintem elég pici baba. Az, hogy írtad, hogy utánoz, az jó. Játssz vele sokat, majd fogja csinálni. De õ még a járással is próbálkozik. Ne legyél maximalista.
A kérdező hozzászólása: Ha mutatom neki, hogy rakja a kockáit a helyére, akkor elrakja. Adom a kezébe, õ meg a dobozba, de egyedül is szokta csinálni. Pápát nekünk sem int, pedig naponta többször integetünk neki és mondjuk is, hogy pá-pá. A kutyákat imádja, mindig mondom neki, hogy kutyus, hátha egyszer mondja, meg persze vau-zok is. Eddig semmi. Ha mondom neki, hogy felhívjuk apát, akkor nagyon örül, de lehet nem tudja mirõl van szó, csak a hanglejtésemre válaszol az örömével.
Az én fiam is hasonló, bár õ egy idõben integetett, most nem csinálja. Szavakat nem mind, nem használ semmire, viszont mindent megért. Majd kialakul szerintem. 13 hónapos.

Sinupret cseppek nem csípik a kicsiteket? Az én lányom úgy üvöltött mint akit ölnek. Aztán amikor kipróbáltam én is, hát mit mondjak nem kellemes, kicsit csípős.

Legjobb válasz: Szia! Nem, simán megisszák, bár én teába vagy gyümölcslébe szoktam nekik rakni. A kicsi megissza simán vízben is. Mondjuk én nem csípõsnek, hanem inkább keserûnek mondanám.

Szia! Nem, simán megisszák, bár én teába vagy gyümölcslébe szoktam nekik rakni. A kicsi megissza simán vízben is. Mondjuk én nem csípõsnek, hanem inkább keserûnek mondanám.
Én is inkább keserûnek érzem az ízét. Tejben szoktam adni neki.
A kérdező hozzászólása: De ez nem orrcsepp?
Ne haragudj de én most nagyon kinevettem magam. A Sinupret cseppet a gyereked teájába, vizébe vagy gyümölcslevébe kell cseppenteni, nem az orrába. Te jó ég, szegénynek belenyomtad az orrába??? Megkérdezhetem honnan vetted hogy oda kell?

Csak az én lányom ilyen "más" vagy van még más gyerek is aki csinál hasonló dolgokat vagy én szúrtam el valamit? (részletek lent)

16 hónapos,de -állandóan karmol csíp harap és élvezi hiába szólunk rá -az etet?székébe maga mellé pakolja a kaját vagy a földre dobálja majdnem hogy csak kézzel hajlandó enni (volt b? 3hónap mikor kanalas ételt egyáltalán nem fogadott el) -még mindig nagyon sokat szopizik ráadásul csak úgy alszik el plusz néha még ringatnom is kell -két hete a szó szerinti verekedésre szokott rá -amit hülyeségb?l mondanak neki megcsinálja amit komolyan mondunk azt nem mindig csinálja meg -éjjel nagyon sokszor felébred és csak szopizva alszik vissza -minden fiókot szekrényt kipakolna(ezt már visszább szorítottuk) És még lenne mit leírnom de hirtelen ennyi jutott eszembe,amúgy meg okos értelmes figyelmes jó a memóriája,megérteti magát elég könnyen. Els? gyerek ez gondolom egyértelm?,de a ráadás az hogy anyósékkal lakunk és ?k hajlamosak "hülyeségeket" mondani és mutogatni neki ,nem rossz szándékból csak nem gondolják végig hogy megjegyzi és ? is csinálja.

Legjobb válasz: elsõ vagyok, nem tudom hogy olvastátok ki a kommnetembõl, hogy nem használ, ha ráütök! Persze én is mondom, hogy simogatni szabad csak,meg is mutatom hogy kell, és nem az elsõ dolgom, hogy ráütök. De persze ez újra és újra elõjön nekik, és volt már hogy ráütöttem.És használt!Nem durván persze, és nem dühbõl, csak hogy tudja, hogy ez nem elfogadható viselkedés.Azóta nem harapdál... Amúgy annyira nem értem ezt a fene nagy liberalizmust a nevelésben, meg hogy "jaj nem lehet megütni, mert kárt szenved a lelke".Ez nem így van szerintem.Vannak dolgok, amit ha nem megy máshogy, így kell vele megértetni. Sokszor az élete múlhat rajta....Pl tanulgatjuk, hogy nem szabad elszaladni...aha persze, az autósok erre nincsenek tekintettel....

elsõ vagyok, nem tudom hogy olvastátok ki a kommnetembõl, hogy nem használ, ha ráütök! Persze én is mondom, hogy simogatni szabad csak, meg is mutatom hogy kell, és nem az elsõ dolgom, hogy ráütök. De persze ez újra és újra elõjön nekik, és volt már hogy ráütöttem.És használt!Nem durván persze, és nem dühbõl, csak hogy tudja, hogy ez nem elfogadható viselkedés.Azóta nem harapdál... Amúgy annyira nem értem ezt a fene nagy liberalizmust a nevelésben, meg hogy "jaj nem lehet megütni, mert kárt szenved a lelke".Ez nem így van szerintem.Vannak dolgok, amit ha nem megy máshogy, így kell vele megértetni. Sokszor az élete múlhat rajta....Pl tanulgatjuk, hogy nem szabad elszaladni...aha persze, az autósok erre nincsenek tekintettel....
Igaz az én fiam még csak 13 hónapos, de szerintem azért sok minden életkori sajátosság pl a pakolászás(van 16 hós babás ismerõsöm, náluk is ez van) Én is szoptatok, és baromi cicifüggõ a fiam, ez van mint nálatok, és szerintem ha hagyom, akkor ez is marad...:S Ja és ringatva altatom.Ez nyilván "az én hibám" de annyiszor próbáltam már letenni, hogy magától aludjon, mindig kb 1, 5 órás sírás-ordítás-harcolás lett az eredménye így feladtam.... Viszont ha harapdál, verekszik, akkor határozottan többször is rászólok, hogy nem lehet, aztán figyelmeztetem, hogy ki fog kapni, és ha utána is megüt, megharap, akkor kap egyet a kezére, vagy a szájára. E miatt nyilván sokan meg fognak vetni, de nem érdekel.Anyukám elmondása szerint mi is kaptunk ezekért, mégis normális felnõttek lettünk.
bocs hogy belefolyok a vitába, de számomra önmagában ellentmondás, egészséges felnõtt lettem, habár a szüleim megvertek. De ha emlékszel erre, akkor mély nyomot hagytak benned a verések és sérült a lelked(persze ettõl egészséges vagy, de lelkileg akkor is sérült-és ezért vered te is a saját gyereked és elképzelhetetlen számodra verés nélkül is van nevelés). Hiszen nyilván nem 5 évesen vert anyukád, más nevelési eszköz híján, hanem már igen kicsi gyerekként és ha erre emlékszel, hogy 16 hónaposan megvertek mert belenyúltál a konnektorba vagy elszaladtál az úton, hát szomorú dolog. Én egyébként megütöttem már a gyerekeimet, mert nem vagyok szent és tökéletes. De soha nem akkor, ha valami fontos dologról volt szó, például a klasszikus nem rohangálunk az úton-ilyenkor inkább a nevelést választottam és a két éves fiamat nyugodt szívvel elengedem az úton, mert tudom, hogy megtanítottam közlekedni. És nem szalad el. Mert egyébként mit tanul a gyerek a verésbõl? Igazándiból én sem látom értelmét és összefüggést, ha megverem- megtanulja. Inkább a megtanítom és megtanulja között. De egyébként hányszor verted meg a gyerekedet, hogy megtanuljon valamit? Mert én egyszer elmondom, hogy vegyszerhez nem nyúlunk, mert mérgezõ és kórházba kerülsz vagy meghalsz és nem nyúl hozzá már a másfél éves fiam sem. Egyszer megvered és akkor többet nem lesz rossz? De akkor mûködne, hogy írsz listát: nem szaladgálsz az úton-verés-megtanulta nem pakolsz-verés-letudva nem csípsz-verés-letudva És kész a jó gyerek. De nem mûködik, nem kell hozzá nagy ész. Megcsíp-megvered, újra megcsíp-verés nem jött be, de sok buta szülõ újra megveri a gyereket, hátha egyszer bejön?Vagy hogy van ez?
Nem mondtam, hogy szar anya vagy. Akkor az enyémre is mondhatnám, mert én is kikaptam annak idején, ettõl függetlenül szeretem az anyukámat. De igenis az az egy-egy pofon, ráütés is okozhat maradandó sérüléseket. Nagyon sokáig (20-as éveim elejéig), ha valaki tett felém egy hirtelen mozdulatot, magam elé kaptam a kezem. Gondolhatod, mennyi kellemetlen helyzetet okozott ez nekem a barátaim, munkatársaim elõtt... Én ezért vagyok ennyire ráütés ellenes. Már nem haragszom rá ezért, tudom, hogy õ még ebben nõtt fel, de ezt a mintát nem viszem tovább a nevelésben, és remélem, a lányaim sem fogják. Szóval nem mondom azt, hogy szar anya vagy, hanem inkább tapasztalatlan, és az én anyukám is az volt. Ma már nem mondja, ha a lányok hisztisek, hogy csapjak rájuk, olvas, tapasztal, tudja, hogy van más út is a fegyelmezésben. Egy gyerek ne attól legyen jó gyerek, és kevésbé hisztis a boltban, mert kikapott érte, hanem azért, mert megérti, hogy nincs értelme ennek a viselkedésnek. Tudom, ez a nehezebb út, sokkal tovább tart valamit sokszor-sokszor elmagyarázni, következetesnek lenni, mint odacsapni, mert azt egybõl megérti. De így is lehet, és szerintem ez sokkal emberségesebb. Egyébként, amikor mi gyerekek voltunk, sokkal könnyebb volt kikerülni ezeket a helyzeteket, gondolj bele, ha most bemész egy üzletbe ételt venni, nem csak az van ott, hanem 100 féle csoki, számtalan játék, stb. Én most pl. el sem merem vinni a lányomat nagybevásárolni, mert a karácsonyi készülõdés miatt a tesco már tömve van játékokkal, persze, hogy meghülyülne a látványtól :) Ne vedd ennyire magadra, amit írtam, csak gondolkozz el rajta, kérlek... Ez az oldal azért is van, hogy eltérõ véleményeket ütköztessünk, és tanuljunk egymástól, még ha néha bántónak is érzi az ember, amit visszaigazolásként kap.
Lehet, csak mert "liberális" vagyok, de nem értem: Hogyan lehet egy gyereket ütéssel leszoktatni az ütésrõl? Ugyanazt a viselkedést mutatjátok neki, amit tiltotok? Ha felnõttrõl lenne szó, annak is odacsapnátok, vagy neki nem, mert nagyobb és erõsebb, mint egy gyerek? Komolyan nem értem, hogy hogyan lehet egy gyereket megütni, csak azért, mert kisebb, mint egy felnõtt, esetleg azért, mert nem tudja elmesélni, lévén, mert még nem tud beszélni. Ezzel nem azt éritek el, hogy félni fog tõletek, vagy ez is lenne a cél? Egy érett, felnõtt embernek több eszének kellene lennie annál, hogy így rendez le dolgokat, a fegyelmezésnek számtalan más módja van a verésen kívül. Mert az, hogy "csak egy picit odacsapok a kezére vagy a szájára", nálam már kimeríti a verés fogalmát. Visszaéltek az erõfölényetekkel, ez a lényeg... A kérdéshez pedig: Nem lehet, hogy azért verekszik, mert amikor elkezdte, vagy akár most is, van olyan a családban, akinek ez "tetszik", viccesnek találja? Ebben csak az segíthet, hogy minden felnõttel, aki kapcsolatban van a gyerekkel, meg kell beszélni, hogy a verekedés, csípés, karmolás egyértelmûen tabu, és érezze a gyerek a hanghordozáson, lássa az arckifejezéseteken, hogy nem vicces, amit csinál. A szoptatáshoz: nappal én hagynám, ha téged nem zavar, de éjjel meg kellene tanulnia magától visszaaludni, nem pedig cicivel. Mást eszik-iszik már eleget, nem lehet, hogy éjjel még éhes/szomjas? A kajával had kísérletezzen egy darabig, tudom, elég idegesítõ, de így tanul meg önállóan enni. Lehet, hogy én azt csinálnám, ha látom, hogy nem eszik, csak dobálózik, hogy kivenném az etetõszékbõl, és csak akkor kapna legközelebb enni, ha tényleg éhesnek látszik. A pakolás tényleg életkori sajátosság :) Az is fontos, hogy anyósékkal is meg kellene értetni ezeket, mert lehet, hogy most még olyan kis aranyos, amikor a hülyeségeket csinálja, de 2-3 év múlva már nem lesz az.
Ez teljesen gyerektõl függ. A nõvérem fia(már 2éves)olyan mint egy buldózer, akaratos, verekedõs, nagyhangú, cicifüggõ, ringatni kell és még sorolhatnám. Az én fiam csöndes, szófogadó, magától alszik... Mindketten ilyenek születésüktõl fogva. Szegény tesóm próbál mindent, erõsen, következetesen neveli a fiát, mégsem tudja változtatni(persze sokat javult a helyzet), viszont a fia beszél(1, 5 éves kora óta), és szobatiszta(nem akart bilizni, amikor mondták, hogy tilos na akkor csak azért is ráült) Én is "szigorúan" nevelem az enyémet, kicsit engedékenyebb vagyok, mégis 90%-ban kis angyal a fiam, viszont nem hajlandó megszólalni:-) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha nagyok lesznek mennyire lesz más a jellemük:-)
Második vagyok. Ne haragudj, de számomra az jött le a soraidból, hogy még mindig ütöget és harapdál az ütés ellenére. És sehol nem azt írtam, hogy "kárt szenved a lelke", hanem azt, hogy ilyen esetekben (erõszakosságról való leszoktatás) nem használ. Nálunk legalábbis nem használt. Én is csaptam a kezére olyankor, sõt, az apja egyszer pofon is vágta érte, amikor folyamatosan fájdalmasan ütött. Nem lett lelki sérült, csak éppen azt hitte, játszunk, és nevetve visszaadta. Tehát nem értük el a várt eredményt. Fogalmam sincs, hogy olvastál ki ebbõl bármiféle "liberális" nevelést.
A kérdező hozzászólása: A simogatást mi is tanítjuk neki de egyenlõre nincs haszna.:(
A kérdező hozzászólása: Oké egyetértek azzal hogy életkori sajátosság, de mióta csinálja azóta mondjuk is neki hogy nem szabad és bizony én is ráütöttem már a kezére vagy a fenekére, mert volt olyan is hogy a mellbimbómat tépte a fogával.A cicizésrõl megpróbáltam elterelni a figyelmét, nem mindig ment és miután nagyon makacs így õ maga szolgálta ki magát.
Hû, ez elég összetett... - A pakolászás (kaja, szekrény, kézzel evés) életkori sajátosság, szerintem ezzel nem kell tenni semmit. Az én 18 hónaposom is kézzel enne mindent, mindig próbálom rávenni, hogy inkább próbálkozzon a kanállal, hol sikerül, hol nem. Szerintem kinövi. - Csípés, rúgás, harapás: ahogy az elsõ válaszoló példájából is látni, a kézre csapás nem használ. Mi megtanítottuk simogatni, azóta leszokott róla. Ha nagy néha még üt, mondom, hogy "Tudod, simi-simi", és akkor megsimogatja az "áldozatot". De már ritkán van rá szükség. - Szopizás: errõl nincs közvetlen tapasztalatom, egyévesen pont ezért elválasztottam, de szerintem amíg téged nem zavar, addig oké. Ha már teher, lassan elhagyhatsz pár alkalmat, elsõsorban az éjjelieket. Nem olyan nehéz, mint tûnik, nem csak úgy lehet, hogy sírni hagyod egyedül a szobájában, de kitartás azért kell hozzá. A nappali szopi elhagyásában nincs tapasztalatom, az enyém nem így "nasizott". :)
Ki kell hogy ábrándítsalak, nem emlékszem 1 verésre sem.... De arra emlékszem, hogy mindig tudtuk hol a határ. Amúgy tényleg nem akarok itt vitatkozni...nem értem miért nem lehet azt felfogni, hogy nem állandóan verem a gyerekem!!Nem ez az elsõ, ha csinál valami hülyeséget.Elmondom neki, többször is, el is magyarázom. De többet már nem fogok írni, mert fölösleges...Te/Ti nem fogtok tudni engem meggyõzni, és én sem titeket. Ez van, és talán jól is van ez így. De annyit leszögeznék, hogy semmiféle lelki sérülésem sincs.Teljesen egészséges, kiegyensúlyozott felnõtt vagyok.

A Hipp tea amit vettem 6 hónapos kortól adható. Az én lányom viszont 3 hónapos de a gyógyszerész azt mondta hogy nyugodtan adjak neki csak ne púpozott kanállal. Ti mit mondtok?

Legjobb válasz: Akkor biztos adhatod,bár én megkérdezném a gyerekorvost. Az én kisfiam nem hajlandó meginni a teát,4 hós.De a vizet megissza úgy ahogy.De a babaitalok nagyon ízlenek neki.Csak azért írom,hogy ne lepõdj meg ha nem issza meg.Mi szopizunk,lehet,hogy ez is befolyásolja.

Akkor biztos adhatod, bár én megkérdezném a gyerekorvost. Az én kisfiam nem hajlandó meginni a teát, 4 hós.De a vizet megissza úgy ahogy.De a babaitalok nagyon ízlenek neki.Csak azért írom, hogy ne lepõdj meg ha nem issza meg.Mi szopizunk, lehet, hogy ez is befolyásolja.
Nekem azt mondta egy gyógyszerész, hogy ami régen 0 hós kortól volt adható, azt most 3 hósra, ami 3 hóstól volt adható azt meg 6 hósra változtatták az EU szabályok miatt! Tehát amit most te vettél a picidnek, azt régen a 3 hós babák vidám itták! :) Gondolom ezért mondta a gyógyszerész is neked hogy adhatod a babádnak!
Szia!Mi is Hipp teát adunk a 9hós kislányunknak.Hetente 2* adunk ilyen teát mert magas a cukor tartalma.1hós kora óta adjuk neki orvos javaslatára.Csak nálunk nem lehet a cukortartalom miatt nem lehet elõbb adni de Németország meg más országokba újszülött kortól lehet.

Az én lányom 3 hónapos és jóllakik 120 ml-vel, de mégis utána a kezét is rágja, ha olyanja van, de a cicit már kiköpi, legközelebb csak 3-4 óra múlva kér. Hogy lehet ez? Mennyit kellene ennie?

A barátn?m lánya 2 hónapos, megeszik 180ml-t is! és keze a szájában utána és két óra múlva mégis kér megint.. Sír a kajáért, ha kevesebbet ad neki, akkor is... Mindketten anyatejesek, súlyuk gyarapodik. Mennyit kell enniük. Nem arra lennék kiváncsi, hogy nem lehet túletetni...hanem, hogy mit tegyen a barátn?m, mert szegény már ki van ett?l akadva, nincs sok nyugodt percük, mert a baba vagy éhes, eszik, vagy ébren van és sír. Biztos, hogy éhes? Vagy mit lehet tenni ilyenkor? Köszii

Legjobb válasz: Szia! Én sose mértem hogy mennyit eszik a kisfiam, mindig adok neki ha kér, csak szopik ( 2-3 óránként), de nálunk is evés után hamarosan kicsi keze a szájában. Már kitapasztaltam hogy akkor még nem éhes. Õ is 3 hónapos, sok idõt tölt ébren és most ismerkedik a kezével, nézegeti, bekapja, rágja, megfogja a ruhapelust és persze azt is bekapja, úgyhogy szerintem egyszerûen " babaszokás ". Túletetni nem lehet a szopis babákat, mert jelzik ha elég, vagy a felesleget kibukják. Biztosan jóllakik a kisfiam mert már megduplázta a születési súlyát és 3700 gr-al született. Majd késõbb leköti õket az ismerkedés és akkor már nem az lesz hogy vagy esznek, vagy alszanak, vagy sírnak.

Szia! Én sose mértem hogy mennyit eszik a kisfiam, mindig adok neki ha kér, csak szopik ( 2-3 óránként), de nálunk is evés után hamarosan kicsi keze a szájában. Már kitapasztaltam hogy akkor még nem éhes. Õ is 3 hónapos, sok idõt tölt ébren és most ismerkedik a kezével, nézegeti, bekapja, rágja, megfogja a ruhapelust és persze azt is bekapja, úgyhogy szerintem egyszerûen " babaszokás ". Túletetni nem lehet a szopis babákat, mert jelzik ha elég, vagy a felesleget kibukják. Biztosan jóllakik a kisfiam mert már megduplázta a születési súlyát és 3700 gr-al született. Majd késõbb leköti õket az ismerkedés és akkor már nem az lesz hogy vagy esznek, vagy alszanak, vagy sírnak.
A kérdező hozzászólása: jól átírták a kérdést....
Ne olvass könyveket és ne is mérd, hogy mennyit eszik, ezeket felejtsd el. A számolgatásba meg a felesleges aggódásba bele lehet hülyülni. Akkor adj neki amikor kér és annyit amennyit kér. Nálunk van hogy óránként cicin van, de van hogy csak 3 óránként. Õk sem tudnak mindíg ugyanannyit enni, ahogy mi sem.Egy héten egyszer tedd mérlegre, ha gyarapszik, akkor minden oké, de ne számolj utánna a könyv szerint, mert minden baba más. A lényeg, hogy eszik, hízik, alszik és egészséges! Majd eljön az idõ amikor leköti más is, de most még kitartás! :)

Az én lányom férjének az apja nekem ki? (Én nõ vagyok)

Van ennek a nem vérrokoni kapcsolatnak külön megnevezése?

Legjobb válasz: Nászod,az anyja meg a nászasszony.

Nászod, az anyja meg a nászasszony.
Erdélyben úgy hívják, hogy anyatárs és apatárs, szóval nem kell kiröhögni a kérdezõt. Ott szerintem a nászon és a nászasszonyon néznének nagyokat...
A kérdező hozzászólása: Valós. :) Rendben, köszi neked is a válaszod
kérdés nélkül leírták neked négyen, hogy ki a nõ és ki a férfi... de te nem értetted... és a gyerekem elsõre megértette annak idején.
A kérdező hozzászólása: Nem nehéz felfogni Csak te nem fogtad fel, ami nekem még kérdéses volt ebben a témában :D Ilyen türelmesen fogod a gyerekeidnek is megtanítani majd, hogy egy családban kinek ki a kicsodája? Kicsit több türelmet, nekem ez új fogalom volt, mert nem vagyok ide valósi :) ;) Köszönöm a gyors válaszokat!
végülis csak négyen írták le, ennyibõl nehéz felfogni, hogy a férfi nász, a nõ meg nászasszony...
Akkor is egymásnak nász és nászasszony. A fiatalok szülei az "örömszülõk", de õk egymásnak akármelyik oldalról is nézzük, nász és nászasszony
Jézusom...A vejed anyja neked nászasszony, a férjednek is nászasszony, az apja neked és a férjednek is a nászotok.
A kérdező hozzászólása: -ha bocs
A kérdező hozzászólása: És ha az ellentétes nemû szülõ egymásnak? (Pl. férj apja és feleség anyja)
En is nászasszonynak és násznak ismerem.Ilyet , hogy anyatársnõm vagy apatársam én sem hallottam.De nem hangzik rosszul.:)
Én is nászról tudok. A két anya egymás nászasszonya, az apák pedig a nászok.
anyatársnõ?????? soha nem hallottam :O Nász és nászasszony, felénk legalábbis.
11:50 Na ezt is jó tudni.:) :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!