Találatok a következő kifejezésre: Az én addig eszik (9 db)

Csak az én babám "feneketlen" gyomrú? Már 10 hónapos, de még mindig annyit eszik amennyit én adok. Soha nem mondja elég. Megenne 2x ennyit is. Azt hittem ilyen korra elmúlik, de nem. Még mindig mérnem kell az adagját. Változni fog ez?

Legjobb válasz: az enyém is az :-) én csak fohászkodom a jóistenkéhez, h ez maradjon is igy. De mindenki azzal riogat, h ez meg fog változni és nagyon rossz evõ lesz. Lehet. De az is lehet, h csak irigyek a hasonló korú , rossz evõ babák anyukái, hogy az én babám ilyen nagyon jó evõ. én nem mérem az adagját. Úgy csinálom,hogy van egy tálkája, és abba szemre annyit teszek, mint egy 8 hós bébiételes üveg adag. plusz desszert annyi,mint pl. a humanas puding. két fõ étkezés között gyümölcsöt adok amikor csak akarja. vacsira is annyit eszik mint ebédre. majdnem két üvegnyi kaja.

az enyém is az :-) én csak fohászkodom a jóistenkéhez, h ez maradjon is igy. De mindenki azzal riogat, h ez meg fog változni és nagyon rossz evõ lesz. Lehet. De az is lehet, h csak irigyek a hasonló korú , rossz evõ babák anyukái, hogy az én babám ilyen nagyon jó evõ. én nem mérem az adagját. Úgy csinálom, hogy van egy tálkája, és abba szemre annyit teszek, mint egy 8 hós bébiételes üveg adag. plusz desszert annyi, mint pl. a humanas puding. két fõ étkezés között gyümölcsöt adok amikor csak akarja. vacsira is annyit eszik mint ebédre. majdnem két üvegnyi kaja.

Anyukák, akik többször adnak rendes ételt 10 hónap körüli babátoknak, hogy csináljátok? Az én babám, jó ha egyszer eszik, a többi szopi és tápszer.

Így néz ki egy napunk: 6-kor szopi, 9-kor tápi, 12:30 rendes ennivaló, du.5. gyümi, este 8 tápi. Sokszor ez a két rendes ev?s dolog is tápszerbe torkollik, egyszer?en nem akar enni a 10 hónapos babám. Pl ha álmos, esélyem nincs a kanállal szemben, pedig tudom, hogy éhes. Nem mindig úgy jön ki a lépés, hogy akkor lesz éhes, amikor éppen nem álmos.

Legjobb válasz: szia, tejpéppel is ki tudsz váltani egy étkezést. az én babám napirendje most így néz ki, fél éves. 3 és fél hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, orvosi javaslatra, addig kizárólagosan anyatejes baba volt, a tejem fél éves korára (most pár napja) fogyott el teljesen. így néz ki a napunk. 08:30- natúr joghurt egy kis gyümölccsel (próbáltad már? az enyém egybõl megette, amint egy kis gyümölcsöt kevertem be neki, és 10 hónaposan már bõven kaphatja, vagy akár a zsírszegény túrót is, kis gyümölccsel, nekem majd ez fog következni.) 11:30- gyümölcs (általában rakok bele darált házikekszet, így tartalmasabb is, és jobban is szereti, próbáltad már? a glutént már fél éves korban nyugodtan be lehet vezetni, tehát ti már bõven idõben vagytok.) 14:30- tejpép (rengeteg variációból tudsz válogatni, 500-900 forint között van egy dobozzal, 5-6 étkezésre elég, nagyon finomak) 17:30- fõzelék (az enyém fõleg bébiételt eszik, de idõnként húsleves levét krumplival, répával, kis hússal összekeverem neki, nagyon szereti. ráadásul ebben a korban már adhatod neki a tojásmentes durumtésztát is, próbáld meg kis paradicsommal összekeverni neki, biztos szereti.) 19:00- nasinak kap egy pár kanál gyümölcsöt, esetleg egy babakekszet a kezébe, csak hogy ne haljon éhen estig. 20:30- 2,5 deci humana baby fit 1 tápszer (a sima tápszert már elutasította volna fél évig anyatejes baba lévén, más tejalapú kaját nem találtam ki neki, a tehéntejhez meg még õk igencsak picik.) alvás reggel fél 9ig. Innivalónak a hipp granulált teákat, és gyümölcsleveket issza. a tejpépek, tápszerek alapjának babavizet használok. nekem még jócskán vannak dolgok, amiket nem tudok a babának adni, de te akár megpróbálkozhatnál már a fõzelékbe reszelt sajttal, lassan tojás sárgájával. annyiféle lehetõséged van, és biztos, hogy valamelyiket nagyon kedvelné a babád. fontos, hogy ébredés után etesd, akkor még nyitottak mindenre. ha jóllakott, mehet játszani, ha álmosodik, akkor tedd le. így sosem lesz álmos kajálás közben. remélem, picit tudtam segíteni.

szia, tejpéppel is ki tudsz váltani egy étkezést. az én babám napirendje most így néz ki, fél éves. 3 és fél hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, orvosi javaslatra, addig kizárólagosan anyatejes baba volt, a tejem fél éves korára (most pár napja) fogyott el teljesen. így néz ki a napunk. 08:30- natúr joghurt egy kis gyümölccsel (próbáltad már? az enyém egybõl megette, amint egy kis gyümölcsöt kevertem be neki, és 10 hónaposan már bõven kaphatja, vagy akár a zsírszegény túrót is, kis gyümölccsel, nekem majd ez fog következni.) 11:30- gyümölcs (általában rakok bele darált házikekszet, így tartalmasabb is, és jobban is szereti, próbáltad már? a glutént már fél éves korban nyugodtan be lehet vezetni, tehát ti már bõven idõben vagytok.) 14:30- tejpép (rengeteg variációból tudsz válogatni, 500-900 forint között van egy dobozzal, 5-6 étkezésre elég, nagyon finomak) 17:30- fõzelék (az enyém fõleg bébiételt eszik, de idõnként húsleves levét krumplival, répával, kis hússal összekeverem neki, nagyon szereti. ráadásul ebben a korban már adhatod neki a tojásmentes durumtésztát is, próbáld meg kis paradicsommal összekeverni neki, biztos szereti.) 19:00- nasinak kap egy pár kanál gyümölcsöt, esetleg egy babakekszet a kezébe, csak hogy ne haljon éhen estig. 20:30- 2, 5 deci humana baby fit 1 tápszer (a sima tápszert már elutasította volna fél évig anyatejes baba lévén, más tejalapú kaját nem találtam ki neki, a tehéntejhez meg még õk igencsak picik.) alvás reggel fél 9ig. Innivalónak a hipp granulált teákat, és gyümölcsleveket issza. a tejpépek, tápszerek alapjának babavizet használok. nekem még jócskán vannak dolgok, amiket nem tudok a babának adni, de te akár megpróbálkozhatnál már a fõzelékbe reszelt sajttal, lassan tojás sárgájával. annyiféle lehetõséged van, és biztos, hogy valamelyiket nagyon kedvelné a babád. fontos, hogy ébredés után etesd, akkor még nyitottak mindenre. ha jóllakott, mehet játszani, ha álmosodik, akkor tedd le. így sosem lesz álmos kajálás közben. remélem, picit tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Végül is arra akartam kilyukadni, hogy lassan 3-szor kellene neki rendes ételt ennie, és nem tápszert. Nem baj, hogy ennyi idõsen még nem eszik "rendesen"?

Az én babám addig eszik amíg van előtte, mit tegyek?

4 hetes és mostmár kezd ráállni a 130grammra, de van hogy nem jut annyi. csak 85-90g és akkor jön a pótlás. No meg ebben a melegben szomjas is és gyakrabban kéri. De két óra alatt meg nem termel?dik 130g...

Legjobb válasz: Azt tedd, hogy ne méregess, CSAK anyatejet adj neki, a tápszer teljesen felesleges. Nem apad a tej magától csak a hozzátáplálástól. Anyatejet igény szerint és kizárólagosan!!!!!! Nem lehet túltáplálni anyatejjel, tedd sokat cicire! És ne mérd! Kislányom lassan 6 hónapos, gõzöm nincs hány ml-ket eszik. Nyikkan egyet és kap cicit, max, ha nem az a baja kiköpi. Sok sikert!

Azt tedd, hogy ne méregess, CSAK anyatejet adj neki, a tápszer teljesen felesleges. Nem apad a tej magától csak a hozzátáplálástól. Anyatejet igény szerint és kizárólagosan!!!!!! Nem lehet túltáplálni anyatejjel, tedd sokat cicire! És ne mérd! Kislányom lassan 6 hónapos, gõzöm nincs hány ml-ket eszik. Nyikkan egyet és kap cicit, max, ha nem az a baja kiköpi. Sok sikert!
Ja még annyit, hogy a kizárólagos azt jelenti, hogy egy korty vizet és teát sem. Cumisüveg, cumi az nem jó.
Az én kisfiam 4 hónapos, és én sosem mértem, csak havonta egyszer, amikor találkozunk a gyerekorvosunkkal. teljesen felesleges a méricskélés, gondolj bele, te sem eszel mindig ugyanennyit. Van amikor éhesebb vagy, és többet eszel, van amikor kevesebbet. A babák is ezt teszik :-) Én azért szoktam neki adni cumit (ha nagyon nyugtalan, és nehezen alszik el), és nagy melegben gyermekteát, máskülönben egész nap a cicimen lógna...
szerintem is fölösleges 4 hetes babának bármi mást adni mint anyatejet! Te igyál nagyon sok folyadékot, hogy legyen tejed, de neki nem kell más mint anyatej, napjában annyiszor ahányszor kéri. méregetni lehet, én két hónapos koráig mértem a fiam, aztán sosem többet, szépen fejlõdött. De nem áll meg a világ, ha nem méred mennyit evett. a lényeg, hogy egyen :) Szoptatni meg bárhol lehet, BÁRHOL: otthon, parkban, étteremben, bárhol ahol vagy! ebbõl sose csinálj problémát! ha a babád ilyen melegben szomjas, nyugottan szoptassd meg bárhol is vagytok. Az, hogy hol kevesebbet, hol többet eszik az meg teljesen normális. Fogod látni késõbb, ha átalsussza az éjszakát, akkor reggel sokkal többet fog enni mint 10-óraira, vagy uzsonnára :) ez így van rendjén.
Ja és még annyi, hogy a tej szoptatás közben is termelõdik. szóval amikor már azt hiszed, hogy nincs is semmi, õ még mindig fog tudni enni. Csak tényleg figyel oda, hogy eleget igyál!
Elöttem már mindent leírtak, így csak egyetérteni tudok velük!:) Ne mérd és ne pótold, meglátod rendezõdni fog.Ha éhes maradna úgyis sírna.Akkor meg tedd vissza cicire.
Ugyanez a problémám, ma lett 3 hetes a babám és 120 ml-t eszik/alkalom. Nekem sem termelõdik két óra múlva ugyenennyi, aztán megint, stb. Nem tudok mit kezdeni azzal a tanáccsal sajnos, hogy tegyem mellre, úgyis van annyi amennyi a babának kell, ugyanis nincs! A baba sír, mert nincs mit kiszopiznia! Én szedem a More Milk Plus kapszulát, már jóval több a tejem tõle mint azelõtt, illetve figyelek a folyadékbevitelre. A More Milk kapszulára sokan esküsznek, remélem nekem is bejön, ill. Neked is, ha kipróbálod.Sok sikert!
Próbáld ki a laktoherb szoptatós teát ha még nem tetted.Napi 4-6 poháraz elõírt adag és sokkal több a tejem tõle nekem.Lehet nekedis segít.Ráadásul nem is drága (500 Ft).


Anyukak mikor szoptatjatok a kisbabat mind a ket cicibol atok vagy csak az egyikbol? En ugy vettem eszre ha az egyikbol adok nem eleg.

Legjobb válasz: Én midig két cicibõl szoptatok, egy nem volt elég. Ha úgy látod, hogy nem elég neki, akkor nyugodtan kínáld meg a másikkal, és a következõ szopit azzal kezdjétek, így mindkettõt teljesen ki tudja üríteni.

Én midig két cicibõl szoptatok, egy nem volt elég. Ha úgy látod, hogy nem elég neki, akkor nyugodtan kínáld meg a másikkal, és a következõ szopit azzal kezdjétek, így mindkettõt teljesen ki tudja üríteni.
Szia! Mi az elsõ 5-6 hónapban csak 1 cicibõl kajáltunk, aztán 6 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást, azóta este (és, ha kell, akkor éjszaka is) mindkettõbõl szopizunk, m 1 már neki sem elég. Nyugodtan szopizhattok mindkettõbõl, mert így mindkét cici több ingert kap, ezáltal növekszik a tejtermelés. Legalábbis a kismamablog.hu-n ezt írják.
Tévhit az, hogy csak 1-bõl kell ciciztetni. Akkor apad el. Mindig mindkét mellbõl szoptatni kell, és akkor nem lesz gond. Én két gyereket szoptattam, mindkettõt 3 évig, és végig két mellbõl szoptattam.
Mindíg két mellbõl kell etetni, váltogatva. Így termelõdik annyi tej, hogy elég legyen. Ha csak egybõl eteted, elõbb utóbb kevés lesz, mert a szervezet azt hiszi, hogy csak ennyi kell.. Ha váltogatod, akkor mindig annyi tejed lesz amennyi a babának kell. Ez elõbb utóbb beáll, és nem lesz túltermelés.
Én is mindig 2 cicibõl szoptatok. Amivel kezdünk kiüríti, aztán jön a másik. A következõ szopinál azzal kezdünk, amelyik elõbb a második volt. :) (az elején rátûztem egy kapcsot, hogy tudjam melyik jön, de most már rutinból nyomom.) :)
Én ált. megérzem hogy melyik a "soros" :)
En ha akarnek sem tudnek kettobol szoptatni mert egy eleg. Egyet kiurit es jollakik. Hiaba kinalom a masikkal..
képet
Nem vagyok túlsúlyos, de nem vagyok testépítõ sem. Látni rajtam, hogy rendszeresen sportolok és talán azt is, hogy nem csak evésre használom a fejemet. Nem érzem úgy, hogy sokkal csúnyább lennék az ördögnél. 30 felett járok már pár éve, mégis több lány 25-nek gondolt. De ezt csak azután tudja elmondani, hogy kezdeményeztem! Tehát hiába tapasztalom azt, hogy bejövök a (nekem szimpatikus) lányok 40%-ának, nekem kell megtennem az elsõ lépést. Csak utána számít a külsõ. Ha azt várod, hogy megbámuljanak, akkor az olyan, mintha azt várnád, hogy a lány kezdeményezzen. Nem várhatod el.
Azért nem néznek rád, mert a nõk ugyanezt érzik, csak 10xeresen.
Nem hangzik rosszul.
A kérdező hozzászólása: A képet inkább kihagynám nem szeretném magam viszontlátni a (napiszaron, puruttyán stb..) :) am szõkésbarna haj, kék szem, 170 cm magas. szerintetek lányok?
Egyszer láttam egy szürreális kinézetû lányt, de õt sem mertem megbámulni.
A helyes srácokat sem szokták körülállni és bámulni az utcán.
Nézz szemtelenebbül!
egyetértek az elsõvel :) amúgy igen, adj egy képet és megmondjuk mi, lányok, hogy milyen a külsõd szerintünk :)
egyszer megnéznek mert ugye elmész mellette és lehet ennyi elég. Próbálj ki más hajat, öltözködést stb.
szerintem írj egy privit:D
Vannak ilyen idõszakok, majd elmúlik, nem kell velel foglalkozni. Adj neki olyat, amit megeszik, és 2 naponta próbáld be a fõzit megint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Nem bírja lenyelni valószínûleg... túl nagy a falat vagy ha le is bírná nem fogadja el tõled.
Pici magokat próbálj adni neki és tedd olyan helyre ahol nem érzi fenyegetve magát (tehát ahol nem lát titeket). Elõbb utóbb hozzátok szokik.
már késõ...:(((
kérdeztem de azt írta meghalt a madárka...
aww.. szegény :( Az is lehet, hogy beteg volt. Lehet valami antibiotikumot is igényelt volna, vannak kifejezetten madaraknak ilyen készítmények. Azért aranyos dolog, hogy megpróbáltál segíteni a kismadárnak. Respect! :)
Vagy az is lehet, hogy épp repülni tanult, és nem is kellett volna hozzányúlni. Ez csak feltevés, nem gonoszságból mondom. Annak idején én így nyírtam ki egy verébfiókát, mert tudatlan voltam és a repülni tanuló kismadarat hazavittem, mert azt hittem beteg. Utólag tudtam csak meg, hogy az ilyen fiókák mellett mindig ott van az anyjuk, még ha te nem is látod. Sosincsenek egyedül :\
erre csak a tesód tudna válaszolni. Kérdezd meg tõle!
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van , viszont õ nem mondd olyankor semmi használható infót.

Hányszor eszik 8hós babátok egy nap pépes ételt? ÉN délelött és este adok neki fürdés elött, azon kívül cicizik.

Legjobb válasz: nekünk nincs már tejünk. reggel tápszer. 9-10 magasságában gyümölcs délben pépes fõzelék (mi fõzzük, de kb 1,5 üvegnyi) 4 magasságában fõzelék maradék (kb. fél üvegnyi) és gyümölcs 7kor fürdés utána tápszer.

nekünk nincs már tejünk. reggel tápszer. 9-10 magasságában gyümölcs délben pépes fõzelék (mi fõzzük, de kb 1, 5 üvegnyi) 4 magasságában fõzelék maradék (kb. fél üvegnyi) és gyümölcs 7kor fürdés utána tápszer.
Nálunk ugyanaz, mint az elsõ válaszolónál, azzal a különbséggel, hogy a déli étkezés még tápszer. Most fogjuk kiváltani azt is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!