Találatok a következő kifejezésre: Az én a (21354 db)

Vérrokonod? Ha nem akkor senkid.
Lehetsz a testvére is! A nagybátyád testvére is a nagybátyád! Neki az unokahúga vagy. Az õ unokaöccse a testvéred! De ha egy másik irányba halad a vonal akkor pl lehet az unokatestvéred is, sõt! a kettõ kózül valamelyik! De ezt te jobban tudod!
És fõleg: hány éves a kapitány?
Unoktestver...
a nagybátyád az szülõ testvére, vagy csak azért hívod így, mert nagynénéd férje? elõbbi esetben unokatesód a Bence (de akár tesód is lehet, mert nagybátyád testvére az a szülõd is...) utóbbi esetben nem hiszem, hogy van rá külön szó, nekem is van ilyen rokonom, de én a nevén hívom simán.

Elképzelhető hogy olyan lesz a jövő mint az én a robot című filmben?

a kérdés adott!

Legjobb válasz: Ez egy nagyon jó kérdés! Az én véleményem szerint elképzelhetõ, csak szerintem akkor már nem fogunk élni.

Ez egy nagyon jó kérdés! Az én véleményem szerint elképzelhetõ, csak szerintem akkor már nem fogunk élni.
(az elsõ vagyok)... sõt biztos is hogy lesz ilyen , mert a világ nagyon gyorsan fejlõdik és adiggra még fejlettebb dolgok is lehetnek majd..
Remélem nem olyan felületes lesz! Az Én a robot film, csak egy kapkodva összehozott film Asimov mûvébõl. Ha a könyveit elolvasod, akkor pontosabb képet kaphatsz arról a fiktív jövõrõl és világról. Az én véleményem szerint nem teljesen olyan lesz, mint a könyvben. Egyszerûen túlságosan az iparra, a robotikára épül. Sok nyersanyagot igényel, eleinte nem is környezetbarát. Az épületek, a lebegõ autók, a gondolkodó robotok, a mû kaják mind kivitelezhetõnek tûnnek, de a biológiai oldal teljesen eltûnne. Manapság már nagyon sokat foglalkoznak a génekkel, a különbözõ tulajdonságok megváltoztatásával. Szerintem a jövõ egy ilyen géntechnológia és robotika egyvelege lesz.
Igen, el lehet képzelni, nincs akadálya annak, hogy elképzeld. Mint ahogy bármi mást is el lehet képzelni. Ez a válasz minden "Elképzelhetõ...?" - kezdetû kérdésre.
Sajnos nincs. Vagy nagyon elcseszi az egészet.
A kérdező hozzászólása: Az kár! :( Köszönöm!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez egy bonyolult téma. Hasonló, mintha a kész levesbõl szeretnéd kivenni utólag valamelyik alkotóelemet, pl. a zellert (a nyoma ott marad). A létezõ legjobb program, amit eddig láttam, a Roland cég által kifejlesztett RMix. De ezzel is nagyon korlátozottak a lehetõségek. A végeredmény sokban függ a szûrni kívánt dal keverésétõl. Pl. A mono daloknál eleve felesleges próbálkozni. A legjobb eredményt a '72-'75 közti felvételeknél érhetünk el, mert az még ('nagyonsztereó') ugyanis soksávos magnókon rögzitették fix panorámabeállításokkal. Ezeknél elõfordul, pl. hogy kizárólag jobbról szól a gitár. Azt szépen ki lehet szedni. De az ének az még ezeknél is macerásabb ugyanis hiába szeded ki belõle, pl a Dob mikrofon által felvett énekfoszlányok benne maradnak. Mai daloknál jobb eredményt talán a vastagon torzítós gitárokkal dúsított zenéknél érhetünk el. De kiállásoknál, vagy mikor kiürül a zene, akkor már ott sem mûködik. A legnagyobb gondot nem az ének jelenti, azt 1975 óta általában középre teszik. Hanem az EFFEKT! Ha az ének szárazon lenne bekeverve, gond nélkül kiszedhetõ, majdnem. De fõleg a komolyan vízhangos, Reverb, Delay... énekeffekteknél gyakorlatilag mindenhol szól az ének. És ezért nem tudod csak úgy kiszedni. Megoldás le kell gyártatni az alapot. Általában 10-15000 Ft között vállalnak egy dal alapkészítését. De sok alap karaoke változata vagy eredeti alapja megtalálható a weben....

Hol találom annak az éneknek a teljes szövegét amit étkezéseknél szoktak énekelni? (lentebb)

Valahogy így van: "Bőségesen terített az Atyai kéz"

Legjobb válasz: Erre gondoltál? Az asztal terítve immár minden kész Gazdagon teritett az atyai kéz, Jóságát lássátok és ízleljetek, Mit Ö adott ,hálás szívvel vegyétek! Urunk Jézus Krisztus fogadd hálánkat Hogy asztalt terítettél és velünk vagy Hol te vagy Úr Jézus nincs hány többé Életnek kenyere vagy mindörökké

Erre gondoltál? Az asztal terítve immár minden kész Gazdagon teritett az atyai kéz, Jóságát lássátok és ízleljetek, Mit Ö adott , hálás szívvel vegyétek! Urunk Jézus Krisztus fogadd hálánkat Hogy asztalt terítettél és velünk vagy Hol te vagy Úr Jézus nincs hány többé Életnek kenyere vagy mindörökké
hiány, nem hány bocs elgépeltem
A kérdező hozzászólása: Igen! Köszönöm!

Létezik olyan program, amivel pm3-ról lehet pl. az éneket, a gitárt törölni, tehát backing track-et csinálni?

Legjobb válasz: Az mp3 és fizikailag lehetetlen amit szeretnél, szóval nincs ilyen program.

Az mp3 és fizikailag lehetetlen amit szeretnél, szóval nincs ilyen program.
Korábban midi-vel oldottam meg. Töröltem a kívánt sávot (ének vagy gitár, bármi) majd jó programmal és több jó soundfont-okkal majd keveréssel hoztam elõ az eredeti hangzást. De olyan program nincs amivel fel tudod bontani az mp3-at.
Nincs ilyen program, mivel a gitár frekitartománya egybeesik jórészt a többi sáv tartományával, nem szétválasztható. De van renegeteg backing track elérhetõ a neten.
Jaja, midivel tudod csak. Ahhoz letöltesz egy guitar pro tabot, és beállítod hogy melyik sáv némuljon. de az meg nyilván nem olyan neten azért elég sok backing track van, tudsz válogatni, ha mindenképp akarsz ilyet is gyakorolni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az a baj, hogy hardcore, beatdown hardcore és metalcore dalokat játszok, de ezekhez egyszerûen nem léternek backing track-ok, ezért gondolkoztam rajta, hogy esetleg valahogyan csinálnék hozzájuk... A tabokat meg szoktam találni, azokkal szoktam megoldani, de hát úgy azért nem az igazi! Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Mikor lesznek olyan robotjaink mint az en a robot cimu filmben? Egyaltalan lehetseges olyan robotokat csinalni?

Legjobb válasz: Lehet, de azt te nem itt Magyarországon fogod megélni.

Lehet, de azt te nem itt Magyarországon fogod megélni.
Ez azert igy nem teljesen igaz! Letezik peldaul az un. genetikus algoritmus, ami azt csinalja, hogy vegigprobalgat egy idoben sok-sok lehetseges variaciot, es feltetelekkel vizsgalja hogy az eredmeny "eletkepes"-e. Megfelelo kialakitassal ez tud onmagat valtoztato mukodokepes kodot letrehozni. Igaz, ehhez mar kellenek eroforrasok, foleg ha valos idoben gondolkodunk. Szoval nem lehetetlen a dolog, mar most sem. Szvsz.
Természetesen nem lehetséges. Nehéz egy robotnak azt programozni, hogy csináljon magának új, az elõbbiektõl teljesen független parancsokat. Miért? Mert nem lehet egy olyan szoftvert elõállítani ami NEM parancsokból épül fel. Megmondod neki, hogy csinálj egy új trükköt/parancsot amit Õ dönt el, hogy mi legyen. Ezt nem képes megtenni. Nem tudja, hogy mit tegyen, nem tudja, hogy hogyan készítse el a programot. Az ember képes így gondolkodni, te tudsz döntést hozni, a robot nem.
Valószínûleg:Egy ideig, úgy kb 20-30 évig nem hiszem hogy valószínû lenne.Példa a Jet-pack:már vannak prototipusok, de azokis csak 30s ideig tudnak repülni.Elõbb fognak megépülni a Vertical tankok, a MECH-ek.
Azt senki sem vonta kétségbe, hogy létezik MI! A kérdezõ arra volt kíváncsi, hogy a filmben szereplõ robothoz hasonló jellegû MI létezik-e, létezhet-e. A válasz szerintem, hogy jelen pillanatban, valószínûleg nem létezik! Ellenben a felvetésemre senki sem reagált, hogy egy szabadon eresztett öntanuló rendszer hova fejlõdhet! Mindenki azzal jön, hogy elõbb csináljuk meg, aztán majd agyalunk az erkölcsön. Szerintem ez a lehetõ legrosszabb változat! Már a kezdet kezdetén kellenek biztosítékok arra, hogy nem fog "megvadulni". Sokan mondják, hogy kockázatot kell vállalni, de szerintem ez már nem a játék kategória, hogy kedvezõtlen esetben azt mondjuk "hát, nem jött be". Kedvezõtlen esetben esetleg valaki más mondja azt helyettünk (mert mi már nem tudjuk), hogy GAME OVER.
Tévedtek, MI már létezik, ha nem is olyan szintû, mint amirõl itt szó van. Természetesen a USA ban és hadi eszköz. Titkos is nagyon, nem reklámozzák. Nézzétek csak meg pl. a robotrepülõkrõl szóló mendemondákat. Mit gondoltok, az élet megállt az atombombánál? Annak már 70 méter hosszú a szakálla, olyan öreg. Még nálunk is több cég foglalkozik vele. Különbözõ robotok is vannak, célirányosan. Teljesen intelligens robotra azonban eddig még nem volt szükség, mert az ember olcsóbb és milliárdszámra rendelkezésre áll.
„Egyáltalán lehetséges olyan robotokat csinálni?” Nem. Legalábbis a mai technikai szinttel még nem. Viszont a jövõben nagyon is valószínû. Alapvetõen most leginkább az a baj, hogy nem létezik olyan gyors hardware, ami tudná futtatni a programot pl. egy laptop jó, hogyha egy csótány szintjét, megüti (és akkor még sokat mondtam) az elsõ olyan gyors gép, pedig mint az emberi agy asszem csak 2014 körül készül el. Bár szerényen megjegyezném, hogy biológia dolgokat informatikai mértékegységre lebontani nem igazán praktikus dolog. Jelenleg szilícium alapú processzoraink vannak, de már készülgetnek az azt leváltó technológiák pl. memristor. optikai tranzisztor, grafén, szilicén, biochip. Nekem az utóbbit a biochippet monták még nagyon ígéretesnek. Eléggé új keletû dolog és talán az egyetemeken bevezetett új szak a „molekuláris biológia” fog majd vele leginkább foglalkozni. Igazi megoldást talán a kvantumszámítógépek jelentik majd. Jelentõs különbségük a normál számítógépekkel ellentétben, hogy ezek nem lineárisan, hanem exponenciálisan gyorsabban tudnak majd számolni amellett az információt is qbit-ekben tárolja nem bit-ekben, ami jóval hatékonyabbá teszi. 5 db atomon (5 qbit-es rendszer) tudnak elvégezni egy olyan számítást, ami a 15-öt képes felbontani a prímtényezõinek a szorzatára 3*5=15. A probléma ezzel csak az, hogy nehéz növelni annak az atomoknak a számát, amin a számítást végzik ugyanis a dekoherencia közbe szól. A kvantumok nagyon érzékenyek a környezõ zajokra ezért azonnal szét tudnak esni viszont jó hír, hogy nem is kell õket a végtelenségig stabilan tartani ugyanis egy bizonyos stabilizálási szint felett már igénybe lehet venni a hibajavító algoritmusokat, amivel már mûködõképessé lehet tenni a kvantumszámítógépet. Egy 1024 qbit-es rendszer pedig már milliószor gyorsabb lenne, mint a Föld összes számítógépe együttvéve. Öntanuló algoritmusok jelenleg is léteznek pl. ezeket neurális hálózatokkal szokták megoldani. Csak, hogy szóljak az agyad is egy nagy neurális hálózat és tudnak is „nagyjából” hasonlót csinálni mesterségesen is csakhogy nincs hardware, amin egy emberi agy méretû neurális hálót le tudnál futtatni. Csak apróbb dolgokat tudnak valós idõben csinálni pl. egy számot felismerni egy 25X25 pixel széles képen. Egyébként, ha netán egyetemre is jössz (vagy nem tudom, hogy vagy-e) akkor pl. mérnök vagy prog infón pont ilyenekkel is fogsz majd foglalkozni. Amúgy most is lehetne pl. a szuperszámítógépeken futtatni öntanuló algoritmusokat meg tudnánk is építeni olyat, ami 5-ször olyan gyors, mint az emberi agy csakhogy egy csúnya tévhit az, hogy maga a számítógép az, ami sokba kerülne. Jó persze az is sokba kerül, de leginkább az áram, amit elhasznál az sem éppen kevés… A kvantumszámítógépek meg jelenleg valszeg éppen a küszöb szinten tartanak a nem éri meg és a megéri között. Van kereskedelmi forgalomban is http://www.dwavesys.com/en/dw_homepage.html 256qbit-es gép 10 000 000$-ért és már vettek is belõle csak valszeg nagyon instabil lehet még, mert már 256qbit-nek is iszonyat gyorsnak kéne lenni + egy Nobel-díj is járna érte és kb. majdnem a kerék feltalálásával egyenértékû találmány lenne, mert segítségével nagyon gyorsan lehetne felfedezni új összetett anyagokat pl. egy 1000x1000x1000 atomnál a legmegfelelõbb variációt a fény energiává való alakításra (fotocella), de ez csak egy dolog a sok közül… A másik dolog, amit még nem tudunk az az, hogy olyan energiaforrást csinálni mint ami a filmben van (hogy olyan sokat rohangál az android).A kémiai aksik nagyon gyorsan lemerülnek a kondezátorokról meg nem is beszéljünk viszont ezeknél is hamarosan lehetséges lesz egy bizonyos ugrás ugyanis elméletileg egy kémiai aksiba, ha nanoszálakat raknak akkor vagy 10-szer nagyobb lesz a kapacitása csak még nem gyártanak ilyeneket ipari méretekben. Így is szerintem sokat beszéltem és még mennyit tudnák… Ha van valami csak kérdezz nyugodtan :)
De igen, volt, hogy a bíró sem tudta, kivel beszél, továbbá úgy tudom, léteznek a saját hibáikból is tanuló programok. Én az Avatar program elkészültére nagyjából úgy tekintem a dolgokat, meglesz a technikai felkészültség, onnan már erkölcs és közbiztonság kérdése.
A tudomány MAI állása szerint nem lehet M.I.-t csinálni, viszont már most is nagyon szép utánzatokat tudnak írni amik teljesen azt a hatást keltik mintha egy emberrel beszélnél, sõt már van olyan verseny ahol a bírókkal azt kell elhitetni, hogy emberrel beszélnek. (ez még senkinek sem sikerült ha jól tudom) :D
Jó kérdés, de ugye ma még nem lehetséges ez tény, de ki tudja mit hoz a világ 10-20-30-40 év múlva? Hiszen mennyi mindenrõl kimondták, hogy nem lehetséges. 1830 körül pl. ott tartottunk , hogy ha 40 km/h sebességnél gyorsabban nem mehet a vonat, mert akkor elszívja a levegõt a fülkékbõl és megfulladnak az utasok. Meg ugye késõbb elhangzott, hogy levegõnél nehezebb tárgy nem repülhet. Ami ma nem lehetséges az holnapra megvalósulhat, a számítástechnika pedig különösen nagy ütemben fejlõdik.
Persze a jófej robotok minden technokrata álma, de ugye atombombát is csupa jószándékból csináltak. :(
Olyan sajnos nem lesz, MI-t pedig nem lehet készíteni, de nyilván elég jó utánzatokat tudnak majd gyártani a jövõben.
ismerek egy rövid animét ami biztos neked való.csak 6 részes és minden rész kb15 perc.itt egy link magyar felirattal. http://animeaddicts.hu/online.php?filelist.3328
A kérdező hozzászólása: 8:34 valaszod tetszett.koszonom a hozzaszolasokat.
Én szerintem amilyen gyorsan fejlõdik a számítástechnika, 20 éven belül lesz M.I. Sõt az is lehet hogy már meg is született, de rendkívül óvatosan és elzárva tartják az internettõl (az információtól) hisz nem tudni hogy az hogyan reagálna, illetve milyen gyorsasággal fejlõdne az inteligenciája, és esetleg veszélyt jelentene az emberiségre, (és persze nem hozzák ezt nyilvánosságra). Sci-fi-nek hangzik ez... de nem lehetetlen, mert a technika nagyon fejlõdik.
Jelenleg még nem lehetséges, és nem valószínû, hogy megérjük, hogy ilyen robotjaink legyenek.
A kérdező hozzászólása: en szerintem is csak ido kerdese, a techinka iszonyat gyorsan fejlodik...
Gosh = sóhaj azonos jelentéssel, csak rövidebb ugye.
Ugyanazért amiért a hell-t heck-nek, és amiért a magyarok a basz*meg-et basszuskulcsnak. Hogy a profán szavakat és a vallásos szentségeket szájadra ne vedd.
gos = gosh, az "oh my god" torzult használata http://www.urbandictionary.com/define.php?term=oh%20my%20gosh http://www.urbandictionary.com/define.php?term=gosh Többféle értelmezése van, az egyik szerint aki úgy káromkodik hogy nem akarja isten nevét a szájára venni, az ezzel a torzult kiejtéssel utal rá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Igen, Õ Enki/Éa.
Gondolom bukása elõtt kapta ezt a nevet, mint hogy az 1. számú angyal volt. Lehet hogy még mindig az és nem is bukott csak a saját hülyeségünket tulajdonítjuk neki :) ))))
Mert nem léteznek. Az egészet emberek találták ki.
Lucifer = Phosphóros ~ „foszforos”. Állítólag foszforról van szó és nem kénrõl. Lucifer nem feltétlenül negatív alak. …. Ez az „Enki-mánia” - pl. spirituális sátánizmus … ss – szerintem egy ostoba túlfújt divatjelenség, nincs semmi különösebb tartalom mögötte. Egy tipikus amerikai egyház, mint pl. a szcientológia... kb. ugyanolyan klisék szerint mûködik. Az én szememben EN.KI nem azonos EA-val. (Eanna-val.)
De példáúl, ha megnézed a nagy zsidó vallás Jézusát=Jahve=Jahové, ami nem jelent mást, mint a született gonoszt Na át ennyit a bibliai gagyi tényferdítésekrõl. bocs a hívõktõl, de baromságokban hisztek.

Az éneket a gitárral hogy párosítjátok gitározás közben?

Az a problémám hogyha gitározok nem tudok énekelni, mert csak egy dologra tudok koncentrálni. Ti ezt hogy oldottátok meg ?

Legjobb válasz: Sehogy, mivel az emberi agy nem tud két dologra teljes erõvel koncentrálni, fact. Így valamelyiket automatizálni kell és ez általában a gitár... én azt ajánlom, építsd fel szép lassan a dolgot. Elõször úgy énekelj, hogy csak egyszer pengeted az akkordokat ütemenként. Így megy? Ha nem, akkor lépjünk egyet visszább, csak pengesd a húrokat tompítva ritmusra (pl 4/4-ben)... ennek már mennie kell. Aztán ha ez megy, akkor lépjünk vissza az elsõ lépésre, pengessük az akkordokat (de csak egyszer), váltsuk õket amikor kell. Aztán legvégül próbáljuk meg hozzáadni a ritmust. Ja és a másik, írtó fontos dolog: külön tanuld meg az éneket és külön a gitárt. Mindkettõt profin kell tudnod, hogy mûködjön a dolog. Nem állhatsz le keresni egy akkordot, miközben ráadásul a dalszöveget is elfelejtetted, vagy hogy a következõ részt hogy is kell énekelni.

Sehogy, mivel az emberi agy nem tud két dologra teljes erõvel koncentrálni, fact. Így valamelyiket automatizálni kell és ez általában a gitár... én azt ajánlom, építsd fel szép lassan a dolgot. Elõször úgy énekelj, hogy csak egyszer pengeted az akkordokat ütemenként. Így megy? Ha nem, akkor lépjünk egyet visszább, csak pengesd a húrokat tompítva ritmusra (pl 4/4-ben)... ennek már mennie kell. Aztán ha ez megy, akkor lépjünk vissza az elsõ lépésre, pengessük az akkordokat (de csak egyszer), váltsuk õket amikor kell. Aztán legvégül próbáljuk meg hozzáadni a ritmust. Ja és a másik, írtó fontos dolog: külön tanuld meg az éneket és külön a gitárt. Mindkettõt profin kell tudnod, hogy mûködjön a dolog. Nem állhatsz le keresni egy akkordot, miközben ráadásul a dalszöveget is elfelejtetted, vagy hogy a következõ részt hogy is kell énekelni.
Ha pedig szólisztikus dolgokat akarsz játszani ének közben, akkor ajánlom, hogy elõbb kezdj 3-4 akkordos, egyszerû dalokkal.
Mennyi ideje gitározol? Ez kialakul egy idõ után, van akinek elõbb, van akinek késõbb. A gitározás egyszerre jobb-bal agyféltekés gondolkodást igényel. Nálam mondjuk könnyen ment, sõt a legelsõ dalt, amit feladott a tanárom , csak úgy tudtam eljátszani, hogy közben énekeltem az általam már jól ismert dalt.
már hogyne tudna az ember kétfelé figyelni? Zenemûvészetin folyton szivatnak olyan feladatokkal, hogy zongorázol egy szólamot, és mellé énekelsz egy másikat. És ott nem akkord-kíséret, teljesen más dallamokkal kell ezt megcsinálni :D Gitárnál addig gyakorold a gitárt, amíg már nem kell rá odafigyelned legkevésbé sem, hanem jár a kezed. Kell hozzá egy bizonyos tapasztalat, de az ilyen 3-4akkordos nótákat ha eljátszod naponta 100x, azt fogod észrevenni, hogy már akár beszélgetni is tudsz úgy, hogy oda sem kell figyelned igazán, hanem magától jár a kezed. Ha már így megy a gitár, akkor énekelhetsz mellé:)
Ja, de értem amit mondasz elsõ, szóval igen, az a lényeg, az egyik (inkább a hangszer) menjen már automatikusan

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!