Találatok a következő kifejezésre: Az én 3 hónapos (66 db)

Csak az en 3 honaposom sir egyfolytaban amikor ebren van?

Barmit csinalok csak sir es sir egesz nap es minden nap.:(

Legjobb válasz: A 3 honaposok 90%a ezt csinalja ha ez vigasztal.

A 3 honaposok 90%a ezt csinalja ha ez vigasztal.
Azt nem tudom hogy a babák 90% ilyen-e, de az enyém is ilyen volt sajnos... Egész nap sírt reggeltõl estig, minden nap! Az 5. hónap után lett valamivel jobb és fél éves korára szûnt meg teljesen. Kitartás!
szia, nekem is ilyen volt söt már az elsö éjszakától kezdve ez igy ment egészen 5 hónapos koráig. kislányom már az elején hasfájós is volt alig aludt valamit összesen aludt a 24 órából 5-6 órákat, az orvos azt mondta erre ez gyerekfüggö nem nagy az alvásigénye, na de egy pici babának az a dolga hogy egyen és aludjon, legyen fent de ne egésznap. hasfájós a tied, pelusa nem nedves lehet fázik vagy melege van, vagy peddig csak a közelséged hiányzik neki, anyatejet kap? akkor szoptasd sürübben mert akkor ott vagy vele, nyugodj meg lehet hogy csak egy ideig tart ez.
Akkor is sír, ha tartogatod, ringatod, sétálsz vele? Esetleg kipróbálhatod a babahintát, az enyémet megnyugtatta ebben a korban. Bár az enyém kézben nem sírt, meg tudtam nyugtatni én is. Akkor tettem be a hintába, ha már elfáradtam, vagy dolgom volt és nem tudtam tartogatni.
Az enyém is ilyen volt. Most 17 hetes és kb 1-2 hete kezd javulni a dolog!
Az én kislányom is ebbe a klubba tartozik, 3 és fél hónapos. Néha már látom a fényt az alagút végén, de vannak szörnyû napok mint pl a ami is.
Nekem is nyugtalan, sírós a kisfiam. Bár nem sír egyfolytában, de azért õ is "teljes körû klubtag" :D Néha fel lehet vidítani, akkor nagyokat kacag, de ha egy picit is hagyom játszani, 5 perc múlva valamin bepöccen és sírni kezd. Reménykedjünk, hogy nemsokára jobb lesz a helyzet, addig is kitartás!
Fáj a hasa! Simogasd a pociját, adj neki gripe watert, infacolt, sok hasonló szer van. Ki kell bírni, 4-5 hónapos korára megtanul annyit enni, amennyire szüksége van és nem fog fájni neki. Orvossal érdemes konzultálni. Védõnõ is segíthet, hogy tényleg a hasa fáj-e. Ha tekeri magát folyton, fájdalmat érzel ki a sírásából, akkor fáj neki. Nagyon gyakori, fõleg fiúknál (hiányzik belõlük egy emésztéshez szükséges enzim).

Csak az én 3 hónapos babám nem alussza végig az éjszakát?

Itt szinte mindig azt olvasom, hogy mindenkinek végigalussza az éjszakát a picurija. Nekem legalább 1*v.2* felkel éjjel a kis zabagép:-). Kicsit aggaszt. Valamit rosszul csinálok?

Legjobb válasz: AZ én kisfiam 10 hónapos és még kel éjjel. SZóval jól csinálod

AZ én kisfiam 10 hónapos és még kel éjjel. SZóval jól csinálod
Ugyan, dehogy! Az én lányom 5 hónapos és fél 11-tõl 6-ig 1x kel enni. Az uncsitesóm lánya 3 hónapos koráig átaludta az éjszakát, utána nem... úgyhogy akié ma átalussza, holnap nem biztos, hogy fogja! Semmit sem csinálsz rosszul, sõt! Ha felkel és éhes, etesd meg, ne adj vizet (ha már felkeltél, inkább tejet adj). Idõvel elhagyja majd, de ha még 1 évesen is felébred, akkor sem baj! Ki fogja nõni! Szüksége van a tejre és a közelségedre is, ez nagyon fontos a bizalom kiépüléséhez! Erõltetni nem szabad, feleslegesen pedig nem kellene idegesítened magad rajta! Különben is, a fogzáskor úgyis mindenki felkel... :S
Ne aggódj, az én kislányom 17 hós és még mindig kelünk éjszaka legalább 3 alkalommal cicizni. Egy picit cicizik és alszik is tovább, de van, hogy akár 5-6 alkalommal is ébred, fõleg mikor jön a foga vagy ha meg van fázva. Szóval kitartás semmi gond, hogy a 3 hós babád nem alussza át az éjszakát. Egyébként a szopizós babák között az a ritka, ha már ennyi idõsen átalussza az éjszakát, ez inkább a tápszeres babákra jell., mert laktatóbb a tápszer, mint az anyatejcsi, de ettõl nincs jobb. Szóval várj türelmesen és kitartás!!!
Az én kisfiam most lesz 1 éves, és még felébred enni legalább egyszer, de van amikor kétszer is. Egy 3 hónapos babának még nem kell végigaludni az éjszakát! Kitartás. 2 gyerek anyukája
Mindent jól csinálsz, de tényleg minden baba más. Az én 5 hónapos kisfiam általában kb. 1/2 10-tõl alszik kb. 1/2 6-ig már 2.5 hónapja, de most az esõs idõ miatt mi is többször kelünk. Nem kell emiatt elkeseredni, az egy, vagy 2 kelés szerintem nem sok.
Semmit nem csinálsz rosszul, ez szerencse kérdése is.Nekem mindkét gyerekem 8 hetes kora óta végig alussza az éjszakát, egyik sem volt hasfájós, mindent megesznek.A barátnõm kislánya(6 hós) pár héttel fiatalabb a kisebbik fiamnál(7 hós)és még 1x biztos, h megébred éjszaka.Szval ne aggódj, egyszer majd csak aludni fog egész éjjel...2 gyerekes anyuka
Az én fiam hamarosan 1 éves lesz. 3 éjszaka nem adok neki enni csak inni, de azért is 2-3 alkalommal felkél.Iszik pár kortyot és vissza alszik.Kitartás:)
4, 5 hós a babám, és elejétõl kezdve többször kel éjjel, van hogy nem is eszik, csak felébred, felsír, de van hogy 2x is eszik.
Minden baba mas :) Az en kislanyom nagy mormota, eszik utoljara fel 11-kor, aztan reggel 9-ig alszik kaja nelkul (!) Sogonom kisfia 5 honapos, es minden ejjel felkel egyszer enni, hajnali 4 korul. En tobb babat ismerek az ismeretsegi koromben, es ott is az a gyakori, h felkelnek enni.
Sokan válaszoltak, de azért én is hozzáteszek egyet :) mi 5 hósak vagyunk és mióta megszületett kisfiam kelünk éjjel 1-2 néha 3 alkalommal is (mondjuk ez nagyon ritka)! De kelünk rendületlenül és kitartunk :) Nektek is kitartás, és nyugi barátnõm ikrei még 2 évesen is megébredtek egy korty italra éjjel :)
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat. Most egy kicsit megnyugodtam.
Háttt...az én 6 éves fiam is felkel 1-szer este, akkor miért várnám el, hogy a kislányom aludjon éjszaka? Nekem is 3 hónapos a pici, 1-szer kel éjszaka enni, de attóül függ, mikor alszik el, mert ha 8-kor már alszik, akkor kétszer kel, ha 10 körül alszik, akkor csak3-4 körül kel enni, meg reggel 7-kor. Semmit sem csinálsz rosszul, ne idegeskedj ezen, mert sok év áll még elõtted, amikor éjszaka fent kell lenni :)

Normális, hogy az én 3 hónapos fiam mióta megszületett szinte csak úgy tud elaludni, hogy előtte kiüvölti magát és abba belefárad?

És ez az összes nappali alvás el?tt is így megy. Elvileg nem fáj semmi, a dokinéni rendszeresen látogatja, anyatjes és szépen fejl?d? hatalmas baba. Sokszor még a vállamon sem nyugszik meg, csak ha már kimerülésig üvöltött.

Legjobb válasz: Biztos akkor próbálod altatni amikor már álmos? Mert ha hamarabb vagy már túl késõn próbálod õt altatni akkor fordul elõ gyakran. A túl késõn azt értem, hogy átesett a holtponton és már nagyon nyûgös a fáradtságtól. Az én kisfiam akkor szokott így üvölteni, hogy szinte vigasztalhatatlan. Ki kell figyelni, minden gyereknél máskor jön el az a pillanat, amikor már eléggé elfáradt játék után és könnyen álomba szenderül. Viszont ha abban az idõben tovább próbáljuk szórakoztatni, akkor már biztos sírni fog lefekvésnél, mert túlingereltük õt. Erre én mindig nagyon figyelek, mert akkor Õ is jobbat alszik, ha akkor rakom le amikor itt az ideje.

Biztos akkor próbálod altatni amikor már álmos? Mert ha hamarabb vagy már túl késõn próbálod õt altatni akkor fordul elõ gyakran. A túl késõn azt értem, hogy átesett a holtponton és már nagyon nyûgös a fáradtságtól. Az én kisfiam akkor szokott így üvölteni, hogy szinte vigasztalhatatlan. Ki kell figyelni, minden gyereknél máskor jön el az a pillanat, amikor már eléggé elfáradt játék után és könnyen álomba szenderül. Viszont ha abban az idõben tovább próbáljuk szórakoztatni, akkor már biztos sírni fog lefekvésnél, mert túlingereltük õt. Erre én mindig nagyon figyelek, mert akkor Õ is jobbat alszik, ha akkor rakom le amikor itt az ideje.
Szia! Az én kisfiam is elég sokáig csak ugyanígy aludt el. Aztán egyik napról a másikra hagyta magát elringatni ölben, majd egy pár hónapja már csak úgy szeret elaludni ha magam felé fordítom és átölelem meg puszilgatom. Mindig változtatja az elalvási szokásait. Amikor látod hogy dörzsölgeti a szemét (vagyis kezd álmosodni) akkor próbáld meg ringatni, úgy hogy befelé forduljon a melled felé a kis fejecskéje. 10 hós nagyfiú anyukája
Nálunk is így volt az elsõ 3 hónapban. Azt hittem mikor sír, biztos azért van mert álmos, aztán nagy sírás után aludt csak el. Rájöttem, hogy ilyenkor nem álmos... Ha leteszem az ágyába is vigasztalhatatlanul sír, akkor legalábbis biztos nem. Ha végre elálmososik, beteszem az ágyába fogom a kezét, egy kicsit símogatom, dúdolok neki, és pár perc múlva elalszik, minimális sírás mellett. Én szerintem az elsõ válaszolónak van igaza.
Az én lányom 8 hós és minden elalvás elõtt üvölt nappal. Este csak leteszem és már alszik is hang nélkül. Ne aggódj csak azért sírnak, hogy bepróbálkozzanak nálunk és kivegyük õket.
elõzõ vagyok, azt elfeljtettem írni, hogy az én kisfiam is 3 hónapos, és csak vállon lehet ringatni, vízszintesben nem
az én kisfiam is ugyanezt csinálja, pár hete kezdte el, és csak a nappali alvásoknál, este minden gond nélkül elalszik. A babamasszázs nálunk is bevált, a délutáni alvás elõtt csinálom, nálunk az a legkritikusabb, és ami még bevált, az a rendszeresség, amikor már nagyon fáradtnak tûnik, ásítozik, sírdogál, akkor ringatom, eléneklem neki a Bóbitát, besötétítek és leteszem az ágyba. Közben persze sír, én meg simogatom, és halkan dúdolok neki, amíg el nem alszik. Ezt minden alvásnál ugyanígy csinálom. A múlt héten még 40 perc volt egy elalvás, most meg már csak kb 10. A masszázs itt van leírva https://www.picuri.hu/babamasszazs.php
A kérdező hozzászólása: Nagyjából le tudnád írni hogyan kell a pociját masszírozni?
Nekem ezt akkor csinálta a babám, ha fájt a pocija. 3 Óra alatt" kitanították" a babamasszázs fortélyait, és ssokszor masszíroztam ilyenkor a pociját úgy, ahogy tanultam. Ez hatott. Sokszor szopizás közben is egy kézzel masszírozgattam neki.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy amikor sír, még rosszabb ha víszintesben van. Összebújás, melléfekvés szóba sem jön. Viszont már most olyan nehéz, hogy sokáig nehezen bírom cipelgetni (6600 g, én meg nem túl erõs). Csak egyszerûen nem értem miért kell a sírástól lefáradnia ahhoz, hogy elszenderedje. Meg hogy ez normális jelenség-e?
A kérdező hozzászólása: Már mindent próbáltam, de sírás nékül nem megy az elalvás :-( Lehet késõbb hiperaktív lesz??
próbálj meg neki suttogva a füléhez közel beszélni hozzá megnyugtatóan, halkan. Sok kisbaba elhalgat mert nem hallja az üvöltésétõl az anyu hangját. Sok jót irtak a többiek, csak csatlakozni tudok, és próbáld ki a masszázst is. Szerintem nem kell hogy igy legyen hosszútávon. Valami oka van annak hogy sir. Tényleg lehet hogy elfáradt nagyon, vagy nem álmos még, de az is lehet hogy fáj valamilye. Sajna ennél többet én sem tudok ajánlani csak a suttogósat. az nálunk ha nem is mindig de sokszor bevált.

Van okom aggódni? Kisfiam 17. -én 3 hónapos. Állítólag a babák 3 hónaposan stabilan tarják a fejüket, és tárgyak (játékok) után nyúlnak. Az én fiam még nem nyúl játék után, a fejét tartja, de korán sem stabilan.

Ha ül? helyzetbe húzom, szépen emeli a buksiját, tehát a hypotomia kizárt, de hason nem emeli rendesen, csak a lábával tolja magát el?re. Egyébként minden dolgot "produkál" amit ilyen korban kell. Normális ez? Csak én aggódom túl?

Legjobb válasz: szia, csak megyjegyzem, az enyém tartotta a fejét amikor ülésbe húztam, mégis hipotón volt....generalizált hipotónia testszerte. ha hason nem emeli, én gyanakodnék. fõleg ha utál hason lenni, az enyém 10 mp után méregbe gurult, nem is csoda, nem volt neki kényelmes.

szia, csak megyjegyzem, az enyém tartotta a fejét amikor ülésbe húztam, mégis hipotón volt....generalizált hipotónia testszerte. ha hason nem emeli, én gyanakodnék. fõleg ha utál hason lenni, az enyém 10 mp után méregbe gurult, nem is csoda, nem volt neki kényelmes.
De, a 6hetes kontrollon lustának számított. Az nem volt lényeges, hogy én mit mondok, az számított amit a doki látott. Ülésbe húzásnál lógott a feje, lebegõülésben csuklott össze mint a colostok, levegõbe tartva lógott a kis feje mint egy rongybabának. Mondhattam én, hogy forog a saját tengelye körül. Na de onnantól kezdve jól belehúztunk és tényleg szuper baba :) Imádom!
Szia!Semmi okod aggódni szerintem.Nekem tegnap volt 3 hónapos a lányom, és hason õ sem nagyon emelgeti magát.Ha rajtunk fekszik, szépen tartja a kis fejét jó sokáig, de simán hason csak sir:-(Gondolom a Te kisfiad sem szeret hason lenni.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem szeret hason lenni. Ha tartom, akkor tartja a fejét, nézelõdik, de ha hason van, akkor semmi, csak sír, sõt ordít. :( Tárgyak után nyúl a babád?
Nekünk sem szeret hason lenni, ordít. nem megoldás ordítasni hagyni, de az sem, hogy nem tesszük hasra. Így énekeltem neki, megpróbáltuk szórakoztatni, és a sírás elsõ jelére visszatettük a hátára. Eleinte csak pár másodpercet bírt így ki, most már több tíz percet is, 4, 5 hónapos.
Nyúl a tárgyak után, kicsit megfogja majd elengedi, ellöki.Próbálgasd odatenni pl a csörgõt a hasára, vagy le közvetlen mellé, hátha akkor már nyúl érte.Ne aggódj nincs vele semmi baj, napról napra egyre ügyesebbek a babák.
Mi nagyon nehezen születtünk és nagy súllyal. Hipotóniás a kicsim (vagy már csk volt remélem, kontroll szeptemberben). Nekünk 6 hetesen mondta a gyerekorvos, hogy ez a baba nagyon lusta. (6hetesen!!! Így utólag látom már csak azért mondta, hogy nagyon-nagyon soknál is többet foglalkozzak a kicsivel) hason csak sírt, nem szeretett úgy lenni, persze fájt a kis drágámnak a vállizma, a nyakizma stb. de azt mondta a doki, nem baj ha hagyom sírni, küszködni, úgy fog erõsödni. Nem hagytam sírni, máshogy foglalkoztam vele. Nagyon sokat. most 14hetes és ott tartunk, hogy 8hetesen az oldalára fordúlt, 9hetesen hátról-hasra, 10hetesen már a kezét is kihúzta maga alól amikor hasra fordúlt és gyönyörûen tartja a fejét. Imád hason lenni, állandóan forgolódik. Ja, a saját tengelye körül már 5hetes kora óta forog. Hogy aggódj-e? Nem tudom, mert én minél többet olvasok utána a dolgoknak, annál jobban látom, hogy az én gyerekem még jobban is fejlõdne mint kell. Ja, az még kimaradt, hogy ajátékok után már 7hetesen nyúlt, már most kettõ kézzel játszik :-o. Maga elõtt összekulcsolja a kezeit.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy generalizált hypotoniája lenne, annak sokkal több, és összetettebb tünetei vannak. De ha legközelebb megyünk a védõnõhöz akkor mindenképpen rákérdezek. Az utolsó válaszolónak: tyûû, nem semmi, hogy már ilyen korán tud mindent a babád, õ egy szuper bébi :) Szerintem az enyém még fél évesen sem lesz olyan mint a tiéd 6 hetesen. :) Köszönöm a válaszokat. Jó babázást mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Ja, és ha a saját tengelye körül már 5 hetesen megfordult, akkor nem is volt olyan lusta baba a 6 hetes kontrollon. :)

Csípőficam vizsgálatra hány hetes korban szokták vinni a babákat? Én 3 hónapos korára kaptam időpontot. Az nem késő?

Legjobb válasz: Szia. Èn Ne´met országban lakom,nekünk az U1-es 2.vizsga´laton ne´zték.uh-val,a lányom 5 hetes volt. most voltunk U3-on,3 hónaposan,megkaptuk az elsö szurit,e´s megint megnézte´k a csi´pöt,+mindent.

Szia. Èn Ne´met országban lakom, nekünk az U1-es 2.vizsga´laton ne´zték.uh-val, a lányom 5 hetes volt. most voltunk U3-on, 3 hónaposan, megkaptuk az elsö szurit, e´s megint megnézte´k a csi´pöt, +mindent.
Mi 3 hetes korban voltunk elõször, mert állandóan felhúzza a kisbabánk a lábait.Kontrollra most megyünk 3 hónapos korba, igaz, azóta már 2x voltunk Pesten a Karolina úton, hogy tényleg minden rendben van-e.Szerencsére igen.
A kérdező hozzászólása: A Karolina úton mi van? Mi a Heim Pálba jelentkeztünk be.
Szia! Minket 2 hónaposan vizsgáltak meg, mivel nálunk volt a családban és a picinek az egyik lábánál a doktornõ felfedezett egy kisebb eltérést. Mások 3 hónaposan is vittek babákat, tehát ha nincs különösebb ok rá, szerintem nem késõ.
Nálunk(Nyíregyházán) 4 hónapos korban van a csípõficam vizsgálat. Hamarabb nem csinálják meg.

Az én 4 hónapos kislányom nappal csak 3-4 órát alszik maximum, nektek is ilyen keveset alszik? De ha nyüglödik kinyitom rá az ablakot akkor meg rögtön elalszik, lehet hogy nem szereti a meleget?

Legjobb válasz: Arra nagy esély van:-) Az én lányom volt, hogy egyszer aludt fél órát, úgyhogy te még örülhetsz:-) Most 2x fél órát alszik, ha jó napja van, 3x fél órát...

Arra nagy esély van:-) Az én lányom volt, hogy egyszer aludt fél órát, úgyhogy te még örülhetsz:-) Most 2x fél órát alszik, ha jó napja van, 3x fél órát...
Az én 6 és fél hónapos fiam is 2x fél órát alszik, nagyon ritkán 3x fél órát nappal. Jobb lenne, ha egyszerre aludna 3 órát, de hát ez van. Igaz éjjel nagyon jól alszik (idáig).
Az en 5 honapos fiam is 2x alszi fel orat, es ejjel is sokszor van fent remenykedjünk hogy idövel valtozik.
2 hónapos fiam - ha nem tudunk levegõzni - egész nap csak 3x fél órát, negyven percet alszik. Ha sétálunk, alszik 2-3 órát is egyben.

Az elevit MIRE JÓ? (tehát mit tesz a babával? Vagy, hogy védi meg a babát akár a cigizés ellen) ez fontos nagyon. Nagyon rosszul volta elmentem az orvoshoz az monta 3-hónapos terhes vagyok. De sajnos én nagyon aktivan dohányoztam

azonnal leraktam a cigit mikor mondta,hogy babát várok.csak nagyon félek,hogy most 3-hónapig remélem nem ártottam neki.és ez mind mind akaratomon kivülvolt nem tudtam,hogy terhes vagyok.mostmár rá sem nézek a hülye cigire.

Legjobb válasz: Ja! És gratulálok a babához, valamint a nem-cigizéshez!!

A terhes vitaminok sem védenek a cigizéstõl, ez hülyeség. Az a lényege, hogy azokat a vitaminokat pótolja amiket a baba elvon a szervezetbõl, vagy amibõl esetleg nem fogyasztasz eleget. Amúgy nem csak az elevit van, csak most azt reklámozzák. Én pl. egy doboz elevit után áttértem a gravidára, mert az elevittõl rosszul voltam, a gravidától meg nem . Amúgy én is cigiztem amíg ki nem derült, hogy baba lesz, igaz, én csak 7 hétig, de nem lett a babámnak semmi baja. Most 1 éves, szép egészséges kisfiú. Persze nyilván nem tett neki jót, hogy cigiztél, de szerintem azért ettõl nem valószínû, hogy baja lesz. Jól tetted, hogy abbahagytad a dohányzást, ez a legtöbb amit tehettél. De majd kérd ki a védõnõ véleményét, mit tehetsz most utólag. De ne aggódj, nem lesz a babádnak baja, még idõben abbahagytad a cigit. Gratulálok a babához!
Ja! És gratulálok a babához, valamint a nem-cigizéshez!!
hát biztos, hogy nem tett jót neki. fõleg az elsõ 3 hónap nagyon fontos, mert ekkor fejlõdnek ki a baba szervei. pont ekkor kell nagyon odafigyelni, hogy mit eszik, iszik a terhes nõ. közben szedted az elevitet? vagy most akarod elkezdeni? egyébként az nem védi a babát a cigitõl.
a folsav is az elsõ 3 hónapban lényeges, utána nem annyira, mert addigra lezárulnak a folyamtok a baba fejlõdésében.
Szia! Az én anyukám 46 éves múlt mikor születtem. Azt hitte itt a menopausa és azért nem menstruál. A 4. hónapban derült ki hogy én vagyok egy uh vizsgálat során. Addig végig dohányzott. Teljesen egészségesen születtem. Ne izgulj! A terhes vitaminok jók. Neked kell kitapasztalni melyiket szedd. Elevit, Gravida, Femibion, Hipp-Natal..... van aki semmit nem szed.
Mi lenne, ha vennéd a fáradtságot és legalább elolvasnád az Elevit dobozán vagy a használati utasításán a tájékoztatót?????!!!!!
Szia!Ha kezed ügyébe kerül majd a betegtájékoztató az Elevitrõl, abból látni fogod, hogy rengeteg vitamint tartalmaz, igazából ezek segítik a baba fejlõdését.Semmi sem jelent 100%-os biztonságot, csak segíthetsz a picidnek abban, hogy minél erõsebb, nagyobb, életrevalóbb legyen, ha kibújik.Üdv
Szia! A folsav különbözõ születési rendellenességek kiküszöböléséhez kell, mint például a velõcsõ-záródási rendellenesség. Igazából a velõcsõ záródása az elsõ pár hétben be is fejezõdik. Amikor megtudod, hogy terhes vagy, akkor jó esély van rá, hogy már ki is alakultak a magzat létfontosságú szervei, melyhez a folsav nagyon fontos, emiatt mondják, hogy babát tervezõ nõk még a teherbe esés elõtt kezdjenek el valamilyen magzatvédõ vitamint szedni. Persze sokan vannak, akik dohányzás mellett is szép és egészséges kisbabát szültek, remélem te is közéjük fogsz tartozni!:)
Szia! Igazából a Folsav a lényeg!! A Folsav segíti az idegrendszer fejlõdését, amit a cigizés gátol. Szóval ugyanolyan jó a Neo Ferro-Folgamma is pl, ami lényegesen olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: és ha a legelején szedtem volna ezeket a vitaminokat akkor mit segitett volna??????a baba védetségén?????
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.és megnézem az elevit tájlkoztatot.és szerintem azt fogom szedni

Az én lányom 3 hónapos és jóllakik 120 ml-vel, de mégis utána a kezét is rágja, ha olyanja van, de a cicit már kiköpi, legközelebb csak 3-4 óra múlva kér. Hogy lehet ez? Mennyit kellene ennie?

A barátn?m lánya 2 hónapos, megeszik 180ml-t is! és keze a szájában utána és két óra múlva mégis kér megint.. Sír a kajáért, ha kevesebbet ad neki, akkor is... Mindketten anyatejesek, súlyuk gyarapodik. Mennyit kell enniük. Nem arra lennék kiváncsi, hogy nem lehet túletetni...hanem, hogy mit tegyen a barátn?m, mert szegény már ki van ett?l akadva, nincs sok nyugodt percük, mert a baba vagy éhes, eszik, vagy ébren van és sír. Biztos, hogy éhes? Vagy mit lehet tenni ilyenkor? Köszii

Legjobb válasz: Szia! Én sose mértem hogy mennyit eszik a kisfiam, mindig adok neki ha kér, csak szopik ( 2-3 óránként), de nálunk is evés után hamarosan kicsi keze a szájában. Már kitapasztaltam hogy akkor még nem éhes. Õ is 3 hónapos, sok idõt tölt ébren és most ismerkedik a kezével, nézegeti, bekapja, rágja, megfogja a ruhapelust és persze azt is bekapja, úgyhogy szerintem egyszerûen " babaszokás ". Túletetni nem lehet a szopis babákat, mert jelzik ha elég, vagy a felesleget kibukják. Biztosan jóllakik a kisfiam mert már megduplázta a születési súlyát és 3700 gr-al született. Majd késõbb leköti õket az ismerkedés és akkor már nem az lesz hogy vagy esznek, vagy alszanak, vagy sírnak.

Szia! Én sose mértem hogy mennyit eszik a kisfiam, mindig adok neki ha kér, csak szopik ( 2-3 óránként), de nálunk is evés után hamarosan kicsi keze a szájában. Már kitapasztaltam hogy akkor még nem éhes. Õ is 3 hónapos, sok idõt tölt ébren és most ismerkedik a kezével, nézegeti, bekapja, rágja, megfogja a ruhapelust és persze azt is bekapja, úgyhogy szerintem egyszerûen " babaszokás ". Túletetni nem lehet a szopis babákat, mert jelzik ha elég, vagy a felesleget kibukják. Biztosan jóllakik a kisfiam mert már megduplázta a születési súlyát és 3700 gr-al született. Majd késõbb leköti õket az ismerkedés és akkor már nem az lesz hogy vagy esznek, vagy alszanak, vagy sírnak.
A kérdező hozzászólása: jól átírták a kérdést....
Ne olvass könyveket és ne is mérd, hogy mennyit eszik, ezeket felejtsd el. A számolgatásba meg a felesleges aggódásba bele lehet hülyülni. Akkor adj neki amikor kér és annyit amennyit kér. Nálunk van hogy óránként cicin van, de van hogy csak 3 óránként. Õk sem tudnak mindíg ugyanannyit enni, ahogy mi sem.Egy héten egyszer tedd mérlegre, ha gyarapszik, akkor minden oké, de ne számolj utánna a könyv szerint, mert minden baba más. A lényeg, hogy eszik, hízik, alszik és egészséges! Majd eljön az idõ amikor leköti más is, de most még kitartás! :)
Az én lányom 4 hónapos és mesét mond... Csodababák!
Mászni? 6 hónaposan. Az én 9 hónaposom folyékonyan felolvassa a Háború és Békét, és szó szerint idéz is belõle, h kérem. :-)))) Én is nagyon büszke vagyok rá! :-))))) Bocsi, kérdezõ, de nem lehetett kihagyni. Mellesleg ügyes a babád, büszke is lehetsz rá, de szerintem nem csodagyerek, teljesen átlagos. Persze neked csodagyerek! Ez így van rendjén!
11:35 és 11:45-ös vastaps. :D Az én fiam amúgy 3 és fél hósan már megmutatta, Észak -és Dél-Amerika összes országát a térképen, természetesen fõvárosokkal együtt. :D Most egy éves, és három nyelven beszél. És már tanulja a kínait is. :D
Az án lányom is 3 hónaposan forgott mindkét irányba és két kézzel tömte a szájába a játékokat. Viszont elég késõn nyomta ki magát hason.Nagyon különbözõen fejlõdnek a babák.
Ügyes a babád. Õk meg irigyek. Nem azt írtam, hogy már mászik a babám, hanem, hogy tanulja. Én is meglepõdtem rajta, de ez van. És mért lenne csoda. Apja 5 hónaposan ült, 7 hónaposan már járni kezdett. 8 hónaposan egyedül járt. Jó géneket öröklött. Foga viszont csak 9 hónaposan lett. Ez van.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondtam hogy csoda baba csak egyszerûen kíváncsi voltam más babák mit tudnak, hogy hogyan fejlõdnek. Jól esik hogy gúnyolódtok!!!!!......az elsõ babám, s fogalmam sincs mennyire ügyes vagy sem......Egyetlen babás ismerõsöm van akivel együtt szültem s az övé pl. nem csinálja ezeket!De minek is magyarázkodom....
Én azt hittem elõször, hogy 3 és fél hetes, a kérdéseknél nem látszott.:)
:D
Utolsó kettõnél a pont!:D
Lányom 3 hónaposan forgott, 5 hónaposan rágta mind 2 lábat, 5. hónap végére 1 percet egyedül is ült anélkül, hogy tartottuk volna. Most tanul mászni. 6 hónapos
De azért nálunk sem minden fenékig tejfel. Mert alig alszik, sokat kell foglalkoznom vele, és egyedül nincs el. Nem erõltetem a mozgását, nem jártatom, direkt nem ültettem. Ami plussz, hogy babaúszásra járunk, és jót tesz neki.

Van olyan anyuka aki 3 hónapos 1 hetes babának próbált répát adni? Ha igen akkor mivel keverte össze? Az én babám tápszeres.

Legjobb válasz: Várj még 3 hetet. Ha tápszeres, akkor is csak 4 hónaposan szabad elkezdeni a hozzátáplálást.

Várj még 3 hetet. Ha tápszeres, akkor is csak 4 hónaposan szabad elkezdeni a hozzátáplálást.
Nem tudom, mi indokolhatja a hozztátplálás 2 és fél hónaposan, de szerintem egy védõnõ és doki sem mondhat(na) ilyet.
Hát indokolja vagy nem bármi is a korai hozzátáplálást. Vagy bárki mondhatja hogy nem mondhat ilyent egy védõnõ vagy gyerekorvos, én azért jobban örülök hogy nem akarták egybõl gyógyszerekkel tömni. Én nem vagyok híve ennek hogy a csecsemõt minden szóra gyógyszerrel tömjünk. Nálunk az alma bevált 2 és fél hónaposan és hangsúlyozom ennek semmi köze nem volt a hozzátáplálással, ez csak kóstoltatás volt. :) Nálam a 2 kiskanál alma még nem jelent hozzátáplálást. :)
Egyetértek az utolsó válaszolóval. Nálunk is napi egy kiskanál almalé oldotta meg a székrekedést, hasfájást, és az ezzel járó minden kínlódást. Mások infacolt, espumisant, gripe watert, sb simplexet, stb adtak a babának, vagy ezeket keverve. Nem hiszem, hogy az a kanál almalé károsabb lenne a babára nézve, mint ezek a gyógyszerek. És nem értem, hogy egyesek miért akadnak ki annyira ezen, és miért jönnek rögtön azzal, hogy "akkor már miért nem tömöd kolbásszal". Egy kolbász és egy kanál almalé között azért van némi különbség, de ez persze csak az én véleményem.
Tök mindegy, hogy miylen, a gyomra akkor sem alkalmas rá: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1955
Én védõnõ és gyerekorvos tanácsára kezdtem almával 2-2 és fél hónaposan. Nem is tudom pontosan. Tápszeres volt a babám és nagyon szorulásos lett mikor már abszolút nem volt anyatej. Ezért úgy döntöttek próbáljuk ki ezt a gyógyszer helyett.... És onnantól kezdve folyamatosan növeltük az adagot. Elõször csak 2 kiskanálnyit kapott aztán egyre többet. Szépen beállította a napi 1 kakit! :) Szerintem megkóstoltathatod vele a répát, fõzd meg keverj hozzá egy pici tápszert, de elõször ne minden nap, 1 héten 1-2 alkalommal, aztán mikor már olyan 4 és fél 5 hónapos lesz adhatod sûrûbben, jöhet majd a krumpli hozzá. Bár ha tényleg csak kóstoltatni szeretnéd adj neki egy fél kanál alma levet elõször. Aztán 1 hónap múlva mehet a reszelt alma, utána a krumpli, répa. :)
Szerintem inkább almával kezdd. A hozzátáplálás elején nem kell keverni a dolgokat, hanem az alap élelmiszereket (alma, sütõtök, barack, répa, majd krumpli, stb), elõbb magában kell adni a kicsinek, hogy egyrészt hozzászokjon, másrészt, ha allergiás valamire, akkor világosan kitûnjön, hogy mi az. Elõbb almalével kell kezdeni (véleményem szerint nem boltival), az elsõ napokban kb napi 1-2 kiskanállal. Ha ezt megszokta, akkor következik napi 1-2 kiskanál almapép. Ezután lehet bevezetni a következõ gyümölcsöt, szintén így. Aztán ha már jópárat evett, akkor összekeverheted õket, és késõbb nem kell levet adni az újakból, hanem egybõl lehet a péppel kezdeni. Szerintem 4 hónapos koráig bõven elég, ha adsz neki napi 1-2 kiskanál almalét.
elsõ vagyok nekem sem volt tejem, de nem kezdhettem el 4 hónapos kora elõtt a hozzátáplálást. Nem érett még rá a gyomra, belei egyszerûen.
A gyomra, bélrendszere nem érett rá, aminek késõbb lehetnek következményei. De mindenki maga tudja csak nem értem minek az nagy sietség.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!