Találatok a következő kifejezésre: Az én és a (8518 db)

Ki volt már Az én és a kutyám táborba?

Lécci irjátok le hogy milyen a tábor.

Legjobb válasz: Én még nem voltam X'D

Én még nem voltam X'D

Mi a különbség az én és a szelf között a pszichológiában?

Legjobb válasz: A kettõ nem egymás szinonimája. A self sokkal inkább felel meg az énképnek, annak a konstrukciónak, amit a környezeti hatások kapcsán önmagunkról kialakítunk. Az én fogalma alatt leginkább a freudi "ego"-t értjük, ahol az én (ego) az ösztönökkel és erkölcsi normákkal próbál egy összeegyeztethetõ, dinamikus kapcsolatot kialakítani. Ugyancsak ez a szerepe a környezettel (így a szociális kapcsolatokkal) való dinamikus kölcsönhatásban is, amelyben az ego dinamikus egyensúlyi helyzet kialakítására törekszik. Az ego valójában egy fontos szabályozó szerepet tölt be a személyiségben, a self ezzel szemben sokkal inkább "tükörképe" a személyiségünknek, a másokkal - valamilyen szempontból fontos személyek - visszajelzései alapján alakítottunk ki önmagunkról önmagunkban. Fogalmilag a pszichológiában sem az én, sem a self nem tekinthetõ egységesnek.

A kettõ nem egymás szinonimája. A self sokkal inkább felel meg az énképnek, annak a konstrukciónak, amit a környezeti hatások kapcsán önmagunkról kialakítunk. Az én fogalma alatt leginkább a freudi "ego"-t értjük, ahol az én (ego) az ösztönökkel és erkölcsi normákkal próbál egy összeegyeztethetõ, dinamikus kapcsolatot kialakítani. Ugyancsak ez a szerepe a környezettel (így a szociális kapcsolatokkal) való dinamikus kölcsönhatásban is, amelyben az ego dinamikus egyensúlyi helyzet kialakítására törekszik. Az ego valójában egy fontos szabályozó szerepet tölt be a személyiségben, a self ezzel szemben sokkal inkább "tükörképe" a személyiségünknek, a másokkal - valamilyen szempontból fontos személyek - visszajelzései alapján alakítottunk ki önmagunkról önmagunkban. Fogalmilag a pszichológiában sem az én, sem a self nem tekinthetõ egységesnek.
jó, hát akkor nagyon egyszerûen az a szelf, amit a külvilág tapasztal a te éned egészébõl. jobban leegyszerûsítve nem tudom megfogalmazni
egyik magyar másik angol
na azért nem igazán ... de kérdezõ, ez attól függ, . hogy az "én"-t hogyan érted!? itt most a freudi egora gondolsz vagy a személyiség egészére avagy a szelf-elmélet szerinti "én"-re? vagy???
Hát, ez tényleg iskolátl függ. Jungnál más, ahogy a meadi I-Me koncepciónál a Me megfeletethetõ szelfnek, de ott is mást jelent.
A kérdező hozzászólása: A szelf-elmélet szerinti énre.
Ha így tudod konkrétan, nézz meg pszichológiai könyveket. Én még nem hallottam "szelf-elmélet"-rõl.


Hol lehet megnézni az Én és a hercegem 3 : királyi mézeshetek filmet ingyen?

Kérlek olyan oldalt ne mondjatok a ahol duckload-on lehet megnézni! Akár németül jó lenne!!

Legjobb válasz: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A play now -ra kattints, ne a lejátszás most-ra! Várni kell 20 mp-t. Remélem segítettem!
Íme: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.

Szerintetek is hulyeség hogy baba mosoporral és oblítovel mosom az én és a férjem ruháit is?

Szeretném ha minél kevesebb vegyszer érintkezne a borunkkel, a bio mososzereket azonban nem engedhetem meg magamnak, igy maradnak a baba mososzerek, amik még elerheto aron vannak. Ti mit gondoltok, folosleges?

Legjobb válasz: Szerintem fölösleges. Szinte ugyanolyanok, mint a többi átlagos mosópor, pl Tomi, Ariel.

Szerintem fölösleges. Szinte ugyanolyanok, mint a többi átlagos mosópor, pl Tomi, Ariel.
A kérdező hozzászólása: de nem tartalmaznak kevesebb vegyszert? gyengedebbek a borhoz
Azt nem tudom, de sokkal puhábbak lesznek a ruhák, én is azzal mosom az egész család ruháit!
ha nektek megfelel dehogy hülyeség:)
Én amióta megvan a nagylányom, azóta a Dreft baby-t (vagy mit) használom, meg a szenzitív öblítõket. Õszintén szólva, nem vagyok benne biztos, hogy egy Dreft többet tud, vagy gyengédebb, mint egy "mezei" mosószer. Ennél maradtam, mert szeretem a folyékony mosószert és szeretem az illatát. Öblítõnek viszont ecetet használok. Az öblítõ funkciója ugye az, hogy eltávolítja a maradék mosószert a ruhából és lágyítja az anyagot. Ezen kívül egy "védõréteget" von a ruhára, ami így kevésbé nedvszívó. Csak ezt nem reklámozzák. Na, szóval, ezért ecetezek és még véletlenül sincs ecetszaga a ruháknak. Almaecetet használok. És eggyel kevesebb vegyszer érintkezik a család bõrével.
Én jobban szeretem a Dreft Baby illatát, mint egy csomó más mosószerét. De nem mindegy másnak, hogy mivel mosol?
miért nem használsz mosódiót? Sokkal olcsóbb, ugyanolyan jól mos, mint a mosógél vagy por...és persze nem irritál. 3000 ft egy zacsival és pl március óta használom, két felnõttre meg egy babára

Hosszútávon szerintetek, ronthat az én és a kislányom kapcsolatán, hogy olyan emberek vigyáznak rá akik (párom rokonai) még azért is képesek megszólni engem hogyha rossz csatot teszek a hajába?

Csak bízni merek abba hogy nem hangolják ellenem a gyereket.

Legjobb válasz: Szerintem nincs rá jó hatással. Nekem elváltak a szüleim, én is hallgattam mindkét oldalról hogy milyen szemét stb a másik. Ebbõl kifolyólak nem engedem ilyen közegbe a gyerekem, csak úgy hogy én is ott vagyok (konkrétan anyósomról van szó, minden rossza mit csinálok. Ha mondja nekem meg a férjemnek, nyilván a gyereknek is mondaná a hátam mögött)

Szerintem nincs rá jó hatással. Nekem elváltak a szüleim, én is hallgattam mindkét oldalról hogy milyen szemét stb a másik. Ebbõl kifolyólak nem engedem ilyen közegbe a gyerekem, csak úgy hogy én is ott vagyok (konkrétan anyósomról van szó, minden rossza mit csinálok. Ha mondja nekem meg a férjemnek, nyilván a gyereknek is mondaná a hátam mögött)
Én a magam sztoriját tudom elmondani csak. A szüleim 6 éves korom körül váltak el. Édesanyám és a nagymamám neveltek fel. Apámat, csak a láthatásokon láttam. Bár anyuék folyton szidták apámat, és mondták, hogy nem szeret engem stb... De én ezt soha nem tudtam nekik elhinni igazán. Szerintem ha te is jó vagy a lányodhoz és szereted és ezt ki is mutatod neki, mivel a lányod, így alapból is nagyon kötõdik hozzád. Szeret téged. Ahhoz valami nagyon nagyon durva dolgot kéne tenned, hogy ezt felül íródjon Pl. elhagyni. Szóval szerintem nincs mitõl tartanod. Az szülõ-gyermek kapcsolatot nehéz tönkretenni ilyen fiatal korban.
Pedig ez nem a legjobb elõjel.
A kérdező hozzászólása: Kösz srácok. Én is anyóssal küzdök, teljesen kisemmizte a lányát azzal hogy rengeteg hitelt vett fel a nevére amit nem fizet, nekem kellett a gyerekkel elvinnem õket albérletbe, mert a lakást vitték, a páromat nagyon megszivatták, csak õ nem olyan habitusu mint és. Én nem toleráltam ezt az egészet annyira, viszont senki más nincs aki felügyelne a gyerekre csak a mamája, akivel nem lenne gond, csak az anyósóm õt is uszítja ellenem. Magyarán tükröt tarok felé, és ez zavarja.
Szerintem nagyon sokat ronthat a kapcsolaton. A legfontosabb, hogy a szülõnek legyen tekintélye a gyerek elõtt. Ha te is ott vagy, amikor leszólnak, akkor egy kicsit egyszerûbb, helyre tudod õket tenni, és nem azt látja a gyerek, hogy a mami kiosztja apát, de persze ha szívességbõl vigyáznak rá, akkor meg sértõdés a vége. Nem könnyû. Ha a hátad mögött uszítják, még rosszabb. A kisgyerek még nem érti ezeket a dolgokat, nem tudja, hogy amit a mama csinál az rossz, vagy amit mond az hülyeség, mert alapvetõen hisz neki. Én már azt sem tartom jónak, ha valamit nem engedek a gyereknek, és más meg akaratom ellenére megengedi neki. Pl: ebéd elõtt nincs nasi. Eredmény: otthon üvölt, hogy miért nem lehet. Én annak a híve vagyok, hogy ha valaki jót akar a gyereknek, akkor próbáljon meg alkalmazkodni apa és anya szabályrendszeréhez. Különben csak kárt csinál.

Hogyan mondhatom meg a szüleimnek, hogy ne herdálják el az én és a testvéreim örökségét?

Elég jól keresnek a szüleim, jómódú a család. Ez fontos leszögeznem, mert a kérdés így értelmezhető és kérlek ne gyertek azzal, hogy "de nagy problémád van", tisztában vagyok vele, hogy él az átlag ember, de ez egy speciális helyzet. Szóval a szüleim 50 évesek és minden korábbi örökségüket (amiket a szüleiktől örököltek, így nyaralókat, telkeket) már eladtak. Mindent. Ezen felül jól keresnek, tehát sok pénzünk van " a levegőben". A saját keresményükből is, és az eladott ingatlanokból is luxuskiadásokra költenek, pl. utazgatnak havi rendszerességgel külföldre (most Olaszország, máskor Amerika, vagy Kína), vagy anyám 50. születésnapjára apám kb. 2 millió forint értékben rendezett bulit sztárvendégekkel stb. Engem ez nagyon idegesít és a testvéreimet is (25,23,16), mivel nem fektetnek ingatlanvagyonba (amit megörökölhetünk), de gyakorlatilag semmit nem kapunk annak ellenére, hogy ők nagyon jól élnek és elszórják a pénzt. Azzal érvelnek, hogy ők jól keresnek, megtehetik, de azt nem veszik számításba, hogy minden nyaralót, korábbi családi vagyonon túladtak már (ami a gyerekeké lett volna, így az enyém is). És engem ez zavar, hogy nem vesznek induló lakást vagy egy kisebb kocsit a gyerekeknek közösben, vagy valami, hiszen megtehetnék. Hogyan lehet ebben a helyzetben jelezni a szülőknek, hogy ideje lenne hatékonyabban, a gyerekekre tekintettel is befektetni a pénzt, ha már egyszer rendelkezésre áll?

Legjobb válasz: A szüleidnek joguk van azt kezdeni a pénzükkel, amit akarnak. Ugyanis az egészen addig nem a ti örökségetek, amíg õk élnek. Had élvezzék már ki basszus, amiért egész életükben güriztek! Én olyan boldog lennék, ha Édesanyámnak lenne pénze utazgatni meg bulizni, élvezni az életet, meg sem fordulna a fejemben, hogy az "örökségem" herdálja. Már végigdolgozták az életüket, nyugodtan élvezzék is végre! Szerintem nekik van igazuk.

A szüleidnek joguk van azt kezdeni a pénzükkel, amit akarnak. Ugyanis az egészen addig nem a ti örökségetek, amíg õk élnek. Had élvezzék már ki basszus, amiért egész életükben güriztek! Én olyan boldog lennék, ha Édesanyámnak lenne pénze utazgatni meg bulizni, élvezni az életet, meg sem fordulna a fejemben, hogy az "örökségem" herdálja. Már végigdolgozták az életüket, nyugodtan élvezzék is végre! Szerintem nekik van igazuk.
Egy dolgoban el vagy tévedve: nektek NINCS örökégetek, csak a szüleiteknek jövedelme. Ugyanis örökség akkor "keletkezik", amikor az örökhagyó meghal, amig él, addig örökségröl nem lehet beszélni. A jövedelmükkel azt csinálnak, amit akarnak, elvégre az ö pénzük, ha kedvük van hozzá, akár az utcán osztogathatnák másoknak. Szerintem egyáltalán semmi jogotok tölük azt követelni, hogy nektek vegyenek ezt-azt, illetve azért fektessék be valamibe a pénzt, mert ti örökölni akarjátok. Ha nem tetszik, hogy nincs lakásod, akkor kezdj e dolgozni és keresd meg a rávalót.
Örökségetek akkor lesz, ha a szüleitek elhunytak. Addig az õ pénzük, õ vagyonuk. Lehet velük beszélni, de gondolom nem fogaj meghatni õket.
nézd, ha nem akarnak, nem hagynak rátok semmit
Örökség akkor keletkezik, ha a szüleitek meghalnak. Mivel ez még nem történt meg, õk rendelkeznek arról hogy mi történik a jövedelmükkel, vagyonukkal. Persze lehet velük beszélni arról, hogy ti örülnétek neki ha kapnátok valamit.
Az nem a ti örökségetek, hanem a szüleiteké. Majd csak akkor lesz a tiétek, ha már õk meghalnak, addig meg ne sírjatok.
4! Persze, alapbol minden szulo tamogatni szeretne a gyereket. Nade egy ilyen gyereket, aki arra apellal, hogy mit fog orokolni, ha majd elpatkolok???? Hat tudod mikor. Inkabb felelnem a vagyonomat, hamar ilyen egoista kis bunkot neveltem.
Ne haragudj, de honnan veszed a batorsagot hozza, hogy a szuleid vagyona felett rendelkezz? Baxus, ha az osszes penzet elkoltene kutyamenhely tamogatasra/elajandekozna/elutazna/akarmi akkor se tartozik rad. A sajat vagyonod felett rendelkezz!
En mint szülõ gondolnék a gyerekeim jövõjére, utaznék és költenék, de mértékkel és a gyerekeim jövõjét alapoznám meg elsõsorban. De ez csak az én véleményem, hiszen nem vagyunk egy formák.
Hát, ha õk így viszonyulnak az anyagiakhoz, akkor vélhetõleg tényleg el fogják herdálni, s nem lesz mit megörökölni... Az az igazság, hogy mivel õk örököltek, sokszor van az, hogy a 2. generáció nem tudja megtartani, elherdálja... Ti, a 3. generáció lehet, hogy újra meg kell hogy teremtsétek azt, amit a gyerekeitekre hagytok... Amúgy nem tudom megérteni, hogy nem fontos nekik, hogy nektek induló lakást adjanak...
Már bocsánat, de arról szó sem volt, hogy a szülõk úgy költekeznek, hogy jövõre már nem tudnak megélni. A kérdezõ egyedül a saját örökségét félti.
Értem én amit mondasz, de mégis a többiek véleményén vagyok. Az õ pénzük, õk örökölték, akár el is kaszinózhatják egy este az egészet. Más kérdés, hogy felelõtlenség lenne és én tuti nem ezt tenném a helyükben, de nekik minden joguk megvan az ingatlan eladásokhoz és a szórakozásukhoz. na és szerintem nem így kellene nekik mondani, hogy ne herdáljátok el az örökségem (=mikor patkoltok már el mert kéne a pénz), hanem adj nekik ésszerû tanácsot, hogy idõs korukra amikor már nem keresnek, akkor se kelljen nyomorogniuk, legyen valami bevételi forrás.
A szüleid 50 évesek. Had utazzanak. Én egy utazást többre tartok a vagyonhalmozásnál, és lehet, hogy pár év múlva már nem tudnak, mert megromlik az egészségük. Az én édesanyám 68 éves, és õ is utazik. Igaz, nem havonta, de annyira gazdagok sem vagyunk, mint, tehát az arányok nagyjából megállnak. Szóval soha nem jutott eszembe, hogy miért utazik, és mert rakja nekünk félre a pénzt. Én ezt végtelenül önzõ dolognak tartanám, és örül neki, hogy tud utazni, és utazzon is, amíg csak teheti. Mindenki egyszer él.
"és mert rakja " helyett: "és miért nem rakja...".
Valaki azt írta: mi lesz ha öreg korukban megbetegszenek, ne tudják magukat ellátni, anyagilag áldozni magukra, stb. Erre az én válaszom: majd a gyerekek megoldják. Végülis õk felneveltek négy gyereket, a négynek pedig maximum két szülõt kell majd ellátniok. Ez így normális és erkölcsös.
33: én írtam, és az oké, hogy ha négyet tisztességesen felneveltek és taníttattak, akkor az a minimum, hogy öregkorukra segítik õket. Viszont reálisan is kell látni: az, hogy most habzsi-dõzsi van, az nem mindig lesz így. Nem kell a vagyonon ülni, lehet szórakozni, stb, de felelõtlenség úgy számítani, hogy most élem a világom, aztán ha valami történik valaki úgyis eltart. Manapság a gyereknevelés igencsak megterhelõ energiában és pénzben is, és nem szeretném, ha a gyerekeimnek választani kelljen, hogy anyámat pelenkázom és nyomorog meg kikészül az egész család, vagy fizetünk egy ápolónõt aki átpelenkáz, a gyerekeim meg a munkájuk után eljönnek az unokáimmal és beszélgetünk.
komolyan kérdezem, hogy lehettek ekkora kretének? :D kérdezõ szülei erõsen elfelejtik, miért tudják megtenni, amit tesznek: örököltek. sokat. jó állásuk is (valószínûleg) a szülõi segítséggel megvalósult tanulmányok miatt lehetséges egyáltalán. és õk valamiért úgy érzik, nem szeretnék megadni a saját gyerekeiknek azt, amit õk is kaptak. milyen ember az ilyen?! és hova, de hova süllyed már a világ, hogy az ember a saját gyerekétõl sajnálja a pénzét? hát b.sszameg, nem is lenne a szülõknek ez megterhelõ! azért az évi 15 külföldi útból, ha egyet-egyet kegyeskednének nem megtartani, a saját gyermekeik életének könnyebbé tételének érdekében, csak nem kéne, hogy kisemmizve érezzék magukat. nem értelek titeket, emberek. most komolyan, szégyelljétek már el magatokat. :D :D én eddig azt hittem, hogy normális szülõ szeretné, hogy a gyermekének, ha van rá módja, könnyebbé tegye az életét. hát ma megtudtam, hogy én nem vagyok a normális.
Ugyan már, 26-os! Nem arról van szó, hogy ne lakjon benne, hanem hogy ne herdálja el. Egy ingatlan értékét pár év alatt elutazni és elszülinapozni szerintem elherdálás. Kérdezõ, azért nem értik meg, mert nincsenek benne. Én megértlek, de nincs ötletem, mit tehetnél. Esetleg a nevedre kéne íratni ingatlant, ha még van mit. 25-ös voltam.
36-os ott a pont! Na véééééégre valaki.
nem hiszem, hogy egy szülõnek a gyereke áldozataként kéne élnie, és szerintem egy normális szülõ megtanítja a gyereket dolgozni, és élvezni az életet. És ha megteheti, akkor tegye õ is meg. nem jogos, hogy örökségre spekulálsz !!!! menj el dolgozni, keresd agyon magadat. Ha a szüleid ezt csinálják, biztos tudnak neked is segíteni megfelelõ állást találni. Ha meg te is elfáradsz a munkától, akkor hidd el, te is fogsz utazgatni.
Bocsi. A te logikáddal az nem a te és testvéreid öröksége, hanem a ti gyerekeiteké, unokáitoké.....
ez nem ellenérv, szerintem a kérdezõ sem tékozolná el, csak forgatná, fialtatná
A kérdező hozzászólása: Én nem utaznék mert nem szeretek utazni eleve. Nem költök luxúriákra, nem veszek ékszereket, drága ruhákat. Minden pénzemet a gyerekeim érdekében forgatnám, befektetném (kötvényekbe, ingatlanba). Nekem a család a legfontosabb, hogy a családom virágozzon, amolyan "családfõ" típus vagyok, aki abban leli örömét, hogy az utódai virágoznak. A gyerekeimnek meg legyen mindene. Önzésnek tartom, ha valaki hedonista módon szórja a pénzt, mint a szüleim, mert amit a szüleink ránk költenek az kb. 0, 5%-a a családi vagyonnak. Anyám ehhez képest heti rendszerességgel jár fodrászhoz, mûkörmöshöz, kozmetikushoz, 50-100, 000 bevásárlásokat csinál magának, utaznak 5 csillagos hotelekbe mert "megérdemlik", minden szülinapra, évfordulóra vagy franc tudja mire 1 millás ékszereket kap apámtól, rendszeresen mennek vacsorázni egy hétvégén 30, 000 simán elköltenek erre. Persze mondhatjátok, hogy otthon élhetek és tanulhatok és ez milyen nagy dolog eleve. Csak közlöm, hogy ez nekik is meg volt, és ez baromira a minimum ahhoz képest, ami a családomnak van. Viszonyíthatok egy nagyon szegény családhoz is, de annak nincs értelme, ugyanis az én családom nem szegény.
Milyen könnyen dobálja itt mindenki a szavakat és, ha véletlenül ezek a jól keresõ szülõk és sokat költögetõ szülõk, ha lebetegszenek és elherdálnak minden pénzt, akkor mi van? A gyerekei teremtik elõ, hogy gondozzák õket, vagy még el is kell majd tartani õket. Ilyen is létezik. Az okos ember vigyáz a pénzére, még akkor is, ha sok van neki.
"Hogy a szülõk nem tesznek hozzá a családi örökséghez, az egy dolog, de hogy felélik és elherdálják a korábbi javakat, az már felelõtlenség és önzés is" De az nem más hanem az a szülõk öröksége. Ilyen alapon akkor a kérdezõ se nyúljon hozzá, ne lakjon benne, hisz majd jó lesz az unokáknak vagy a meg sem született ük unokáknak.
Úgy látom, egyedül leszek a véleményemmel. Szerintem a kérdezõnek igaza van. A válaszolók többsége egyszerûen irigy rá, mert a szülei dugig vannak pénzzel. Hogy a szülõk nem tesznek hozzá a családi örökséghez, az egy dolog, de hogy felélik és elherdálják a korábbi javakat, az már felelõtlenség és önzés is. Kérdezõ, én megértelek. Hasonló körülmények közül származom, azzal a különbséggel, hogy az én szüleim világ életükben spóroltak. Úgy kell õket rábeszélni egy új autóra vagy egy utazásra. Pedig nagyon sok pénzük, ingatlanuk, stb. van. Így én szerencsés vagyok, már saját családom van, de az indulás egyáltalán nem jelentett gondot. Mindenem megvan, luxus körülmények között élünk. Viszont én is "vigyázok" a vagyonra, hogy az én gyerekeimnek is legyen mit örökölni. Nem tudom, mit tehetnél, kérdezõ. :(
Próbálom megérten az aggodalamaidat, gyakorlatilag azonban nem tehetsz semmit. A szüleid vagyona, õk rendelkeznek felette. Az öröklés, csak egy lehetõség, nem kötelezõ hagyni a gyerekekre bármit is. Érdekes felfogás alakult ki néhány éve Amerikában is. A szülõk felélik a javaikat azzal a jelszóval, hogy a gyerekek is teremtsék meg maguknak. Egyszerûen nem hagynak örökséget. Ez ellen sehol nem lehet panaszt tenni. Valószínû a szüleid is így gondolják, ezért szórják a pénzt. Hidd el, nem is olyan nagy baj ez. Legalább nem róhatnak fel nektek semmit késõbb sem, nem példálózhatnak /óh, ennyit és ennyit adtam nektek, stb./, nem szólhatnak bele az életetekbe olyan módon, mintha anyagi javakkal elkényeztettek volna benneteket.
Most eszembe jutott egy viághírû magyar közgazdász mondása: a gyerek a legjobb befektetés. Lehet, hogy a szüleid is így gondolják.
Igazuk van a válaszolóknak, mindenki mondott jókat. Te elég számító vagy, de a szüleid sem jobbak semmivel, családban maradt, ha fogalmazhatok így. Az a hozzáállás tényleg nem szép, hogy nem akarják segíteni a ti elindulásotokat (mondjuk a 2 millás szülinap helyett), de az sem szép, hogy te meg azt számolgatod, hogy mennyit kapsz ha meghalnak.
Én egy kutyamenhelynek adományozok jelentõs összeget, mert a gyerekem nem érdemli meg. A kutyák annál inkább még akkor is, ha nem is ismerem õket személyesen.
Hali Élvezzék csak az életüket , legyenek boldogok! Dolgoznak is keresnek szóval nekik jó így. Induló lakás? Örökség? Örökség csak a haláluk után van addig nincs örökség. Induló lakás? Manapság csak a politikusok gyerekei kapnak induló lakást. Hogyha neked ez nem tetszik akkor dolgozz keményen és vegyél magadnak mint az emberek 99 százaléka... A szüleitek rájöttek , hogy elkényeztettek most meg fognak tanítani arra , hogy magadnak kell megdolgozz a vagyonodért és nem csak az öledbe esik. 49 éven át dolgoztak, most felélik a vagyonukat.
szégyelném ha ilyen számító egy gyerekem lenne, hogy még életemben azt nézi hogy én mennyit költök, merthogy neki kevesebb jutt... semmi közöd se a szüleid örökségéhez, se az õ keresetükhöz, se az utazásaikhoz.... max segítséget kérhetsz tõlük hogy megvegyél egy autót vagy egy lakást de szívük joga elutasítani...õk eddig tanultak és dolgoztak, most élvezik az életet... én anyám is most 50 éves és összeköltözött a barátjával unokahugom lakaásába amit teljesen felújítottak neki; minden ünnepkor nyaralni mennek, és eszem ágában se volt rászólni hogy ne herdálja az "örökségemet" õ dolgozott meg érte nem én, én örülhetek hogy ilyen jól keres és hogy így tud élni, nem úgy mint ismerösömék, akiknek az anyukájuk milliós adósságot hagyott hátra, vagy másik ismerösöméknél, ahol még anyuka kevéske nyugdiját is felélik hogy tudjanak egyáltalán enni, nem hogy még utazgassanak..
Èn megértelek egy kicsit. Èn mindig amondó voltam, hogy egy szülö csak akkor támogassa a gyermekét, ha ezt az ö igényei felett megteheti. Vagy is ha az igényei kivannak elégítve(pl utazás, szép autó stb...) akkor ha tudja támogassa. De itt ahogy írod, a nagyszüleid ingatlanjait herdálják el, és igen ez elég negatívum. Ha ingatlanba fektetnék, akkor azért bevételük is lenne a bérleti díjból, amiböl simán tudnának félre rakni utazgatásaikra. A fizetésükkel csináljanak amit akarnak.
Milyen örökségrõl beszélsz? 50 évesek a szüleid, és már a halálukon gondolkozol? Az alma nem esik messze a fájától, ti is a testvéreiddel csak magatokra gondoltok. Érvelnek? Mióta kell a szülõknek beszámolni arról, hogy mire költik a pénzüket?
Ráadásul 50 éves emberekrõl beszélünk. Simán élhetnek még 30-40 évet. (Az én nagyanyám például idén tölti a 94-et.) Ti meg már most az örökségen aggódtok. 5-10 év múlva az is probléma lesz, hogy minek élnek még egyáltalán, mikor Ti a testvéreiddel már igazán szeretnétek végre megörökölni ami marad, vagy mi?!
Érdekes, mindenki elõször a gyereket szidja, de arra senki sem gondol, hogy valamiért/valakiért õk is ilyenek lettek, mondjuk a szülõk miatt? Én azért elég durvának tartom azt a születésnapi bulit. Elvittek benneteket az utazásokra? A barátom mindkét szülõjét elvesztette, az örökségébõl konkrétan semmit sem látott még, mert a nevelõszülei elvették tõle (nagybátyja neveli) és a havi több, mint 80ezres árvaellátásból 2ezer(!!!!) forintot kap havonta.
Ha jó számolok, ti négyen vagytok. Szerintem ti, gyerekek sem zsíros kenyeret kaptok enni és nem turis rongyokban jártok. Jól sejtem? Tehát a szülõk által megteremtett jómódból ti is részesültök. Csak hát ti enneél többet szeretnétek. A szüleid nem így látják. Okosan teszik, ha meghetetik, hogy költik a pénzt. Tulajdonképpen a pénz arra való.
Parancsolj rájuk! Parancsolj rá a nagyszüleidre, hogy vegyenek neked egy házat a saját pénzükbõl. Tedd meg ezt, hogy rájuk parancsolsz és utána figyeld az arcmimikájukat.
"Én azért elég durvának tartom azt a születésnapi bulit." Ha megtehetik. És gondolom, ez az 50-ik szülinapjuk volt, ami igencsak kerek szám. Esküvõre is sokan kiadnak ennyit.
engem az érdekel, hogy õk keresték ezt meg? te már dolgozol? jól keresel?

Mitő viszket az én és a párom nemiszerve?

Ide írtam a kérdést,bár lány vagyok.A lényeg az hogy viccen kívül rendes összetartó kapcsolatban élünk,ami szöget ütött a fejembe az az hogy az utolsó 3 szeretkezésünkkor nem tudtam elég nedves lenni,picit égett is a hüvelyem aktus után,gondoltam kidörzsölődött.Más panaszom nem volt.Másfajta gyógyszert nem szedek hogy az okozná.Bár hasonló a helyzet mint az előző fog.gátlóim mind hüvelyszárazságot okoztak,teljesen ugyan ez volt csak a jelenlegi gyógyszerem bevált tabi...

Legjobb válasz: Így van.Ne csak Te menj és ne nõgyógyászhoz!Fogjátok egymást:) és menjetek el bõrgyógyászatra. Tapasztalatból mondom(dolgoztam nõgyógyon. és bõrön is),h a nõgyógyászok jó része nem kezeli a partnert,anélkül pedig nem ér az egész semmit.

Így van.Ne csak Te menj és ne nõgyógyászhoz!Fogjátok egymást:) és menjetek el bõrgyógyászatra. Tapasztalatból mondom(dolgoztam nõgyógyon. és bõrön is), h a nõgyógyászok jó része nem kezeli a partnert, anélkül pedig nem ér az egész semmit.
Gombás fertõzéstöl.orvos ad rá gyógyszert.
a gombatenyészetetektõl
Ha mindketten viszkettek gombás fertõzésrõl lehet szó.Amihez nem kell 3. Ha kiszárad a hüvelyed, felborul a normál hüvelyflóra és el tudnak szaporodni a kórokozók, amik amúgy is ott vannak csak normál esetben a hüvely természetes védõrendszere nem engedi elszaporodni õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap valószínüleg megejtek egy orvosi vizsgálatot.Lehet fúrcsán hangzik de örülnék ha gomba nem pedig valami rosszabb..Mégegyszer köszi mindenkinek
Mindketten menjetek orvoshoz .
Bõr és nemibeteg gondozó a javaslatom. Mindkettõtöket kell kezelni. Kezelés után érdemes egy kúra probiotikumot használnod (pl. kúp formájában - Gyntima) hogy visszaállítsd az egyensúlyt. Segít megelõzni a visszafertõzõdést is. Gyógyulást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!