Találatok a következő kifejezésre: Az élettársamnak Lehet (36 db)

Hova vezethet, ha nagyon-nagyon ragaszkodom az élettársamhoz? Lehet ez ellen valamit tenni, hogy ne így legyen?

Félek hogy ha szakitunk belehelok, mert eddig mindenkit elvesztettem az életben (anyám, apám, tesom,...)és már csak ? maradt nekem. Mit tegyek hogy ne ragaszkodjak ennyire hozzá??

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom, hogy mindenkit elveszítettél. Szerintem egy pár alkalommal beszélgethetnél pszichológussal, õ szakszerû segítséget tud neked adni. Egyébként amit érzel érthetõ, de biztosan szenvedsz tõle, mert állandóan attól rettegsz, hogy mikor veszíted el õt. És ez állandó stresszel jár. Ezért mondtad a pszichológust.

Nagyon sajnálom, hogy mindenkit elveszítettél. Szerintem egy pár alkalommal beszélgethetnél pszichológussal, õ szakszerû segítséget tud neked adni. Egyébként amit érzel érthetõ, de biztosan szenvedsz tõle, mert állandóan attól rettegsz, hogy mikor veszíted el õt. És ez állandó stresszel jár. Ezért mondtad a pszichológust.
Egyet értek az elõzõvel!sajnálom hogy elveszítetted a családodat!:(én most veszítettem el életem értelmét, tegnap, és majd belehalok!túlságosan ragaszkodtam hozzá, mindenkire féltékeny vtam, megpróbáltam visszafogni magam, valamennyire sikerült, de nem teljesen!ezért lett vége!sztem én is pszichológusnál fogok kikötni!drukkolok neked!minden jót!pusz

Anyukámat állandóan megveri az élettársa nem lehet tőle megszabadulni mit tudnék neki segíteni?

Már megpróbáltam megveretni de senkiben nem lehet megbízni.mindenkinek csak a szája nagy! Kit?l lehetne segítséget kérni? Ha hazaköltözik Anyu idejön a palija betöri az és hazaráncigálja,engem és a barátomat késsel kergetett! Egyszer ki lett hívva a rend?rség de nem csináltak semmit inkább nekünk lett bel?le nagyobb problémánk mert még most is azt emlegeti hogy hogyan merészeltük kihívni! Ha berúg egyszer?en nem normális el borul az agya és üt vág akit talál!SEGÍTSETEK KÉRLEK!!

Legjobb válasz: A megveretéssel semmire sem mész, max. téged ítélnek el. Az ilyen alakokat szerintem is egyszerûen fel kellene akasztani, köztük a drága édesapámmal, aki szóról szóra így viselkedett anyámmal éveken át. Ezt a helyzetet csak úgy lehet megoldani, ha anyukád úgy dönt, hogy nem bírja tovább, és kidobja az élettársát. Ez nem lesz egy egyszerû menet: nem írtad, kinek a tulajdonában áll a közös házuk, ahol élnek. Ott kell kezdeni az egészet, hogy anyukád vagy elköltözik végleg (ha nem az övé a lakás, ha az övé, már más stratégiát kell követni), vagy kipakolja az élettársát a lakásból. Ezt a legjobb rendõr (vagy mindenképpen hivatalos személy, aki jegyzõkönyvet tud felvenni) jelenlétében tenni, hogy a pasi ne lehessen agresszív. Ezután zárcsere, vagy ha anyukád költözik, a pasit NEM szabad beengedni az új lakásba semmilyen körülmények között! Tényleg semmilyen körülmények között, ez nagyon-nagyon fontos. Egy fél percre sem, és nem beszélhet anyukáddal, még más jelenlétében sem. Ezután fogadjatok ügyvédet, indítsatok ellene pert. Ez a per lehet vagyonmegosztási ÉS büntetõ eljárás is. Anyukádnak tanúkat kell vinnie, hogy bizonyítsa az állandó verések megtörténtét. Ezek a tanúk lehettek ti is, szomszédok is, vagy bárki, aki hajlandó mellettetek tanúskodni. Adott esetben lehet indítványozni távoltartási végzést, de ezt nem igazán szokták alkalmazni. Hosszú és nehéz ügy áll elõttetek, de légy erõs: nem szabad feladni! További segítségért forduljatok bizalommal pl. a NANE egyesülethez, õk segíteni fognak, akár jogi, akár gyakorlati dolgokról legyen szó. Ehhez azonban az kell, hogy anyukád szívvel-lélekkel ki akarjon szakadni a mostani helyzetbõl. Ha anyukád a foyamatos bántalmazások ellenére is szereti még az élettársát (szerintem józan, felnõtt ember ilyenre nem képes, de láttam már rá példát), vagy folyamatosan új esélyt ad neki, akkor sajnos nem tudsz mit tenni. Az õ döntésén múlik minden: sajnos vannak a világban önsorsrontó emberek bõven (pl. az én anyám, aki egyik rossz döntésbõl szédül a másik rossz döntésbe), velük nem lehet mit kezdeni.

A megveretéssel semmire sem mész, max. téged ítélnek el. Az ilyen alakokat szerintem is egyszerûen fel kellene akasztani, köztük a drága édesapámmal, aki szóról szóra így viselkedett anyámmal éveken át. Ezt a helyzetet csak úgy lehet megoldani, ha anyukád úgy dönt, hogy nem bírja tovább, és kidobja az élettársát. Ez nem lesz egy egyszerû menet: nem írtad, kinek a tulajdonában áll a közös házuk, ahol élnek. Ott kell kezdeni az egészet, hogy anyukád vagy elköltözik végleg (ha nem az övé a lakás, ha az övé, már más stratégiát kell követni), vagy kipakolja az élettársát a lakásból. Ezt a legjobb rendõr (vagy mindenképpen hivatalos személy, aki jegyzõkönyvet tud felvenni) jelenlétében tenni, hogy a pasi ne lehessen agresszív. Ezután zárcsere, vagy ha anyukád költözik, a pasit NEM szabad beengedni az új lakásba semmilyen körülmények között! Tényleg semmilyen körülmények között, ez nagyon-nagyon fontos. Egy fél percre sem, és nem beszélhet anyukáddal, még más jelenlétében sem. Ezután fogadjatok ügyvédet, indítsatok ellene pert. Ez a per lehet vagyonmegosztási ÉS büntetõ eljárás is. Anyukádnak tanúkat kell vinnie, hogy bizonyítsa az állandó verések megtörténtét. Ezek a tanúk lehettek ti is, szomszédok is, vagy bárki, aki hajlandó mellettetek tanúskodni. Adott esetben lehet indítványozni távoltartási végzést, de ezt nem igazán szokták alkalmazni. Hosszú és nehéz ügy áll elõttetek, de légy erõs: nem szabad feladni! További segítségért forduljatok bizalommal pl. a NANE egyesülethez, õk segíteni fognak, akár jogi, akár gyakorlati dolgokról legyen szó. Ehhez azonban az kell, hogy anyukád szívvel-lélekkel ki akarjon szakadni a mostani helyzetbõl. Ha anyukád a foyamatos bántalmazások ellenére is szereti még az élettársát (szerintem józan, felnõtt ember ilyenre nem képes, de láttam már rá példát), vagy folyamatosan új esélyt ad neki, akkor sajnos nem tudsz mit tenni. Az õ döntésén múlik minden: sajnos vannak a világban önsorsrontó emberek bõven (pl. az én anyám, aki egyik rossz döntésbõl szédül a másik rossz döntésbe), velük nem lehet mit kezdeni.

A férjemtől még hivatalosan nem váltam el, de 5 éve külön élünk, egy éve van egy élettársam és most gyerekünk lesz . Lehet -e a születendő gyerekem az élettársam nevén ha apasági nyilatkozatot tesz? Vagy lehet-e az én nevemen?

Legjobb válasz: Nem lehet! El kell válni, és férjhez kell menni az új párodhoz, hogy az õ nevén legyen. Ugyanis a férjedet védi a törvény válás után még 300 napig!

Nem lehet! El kell válni, és férjhez kell menni az új párodhoz, hogy az õ nevén legyen. Ugyanis a férjedet védi a törvény válás után még 300 napig!
Csak a szules utan tudod elintezni ha mar elvaltal.Az elettarsad gyermeke a ferjed nevet fogja viselni.
A férjed nevére fog kerülni, mert még nem váltatok el.
Off Sosem értettem, miért nem lehet elválni több év különélés után, fõleg ha új kapcsolat is van. Most itt a példa, lehet inni a levét a lustaságnak.
Hiába válik el a baba fogantatásakor házas volt így a férj nevére kerül, mert ritkán születik gyerek 11 hónapra.
Mivel még nem váltál el, a baba a férjed nevére kerül, szülés után lehet az apaságit elintézni. Ha szülésig elváltok, akkor is a volt férj nevére kerül, még ha az új élettárs nyilatkozik is az apaságról. Ez a törvény, ez van... Ha gyorsan beadjátok a válást, nincs közös gyerek a volt férjjel, akkor egy tárgyaláson is szétválasztanak és a pici születése elõtt összeházasodhatsz az új társaddal, ebben az esetben kerül a gyerkõc a nevére.
Elválsz és újra házasodsz a baba születése ellõtt akkar lehet az Apja nevére anyakönyvezni.
Nem férjed nevére kerül.
Elválik és apasági? Vagy a 300 napos védelem miatt kell az új férj?


Lehet -e az élettársammal szemben anyagi követelésem?

205ben elváltam tőle.mindent az ő nevére írattam ezért a gyerektartásról lemondott.2005 nyarán újra összeköltöztünk és most nyolc év után bejelentette hogy költözzek el.Szeretném megtudni hogy valamilyen követelésem lehet vele szemben hogy ne egyből az utcára kerüljek ki!

Legjobb válasz: Ha nem hivatalosan voltatok élettársát, akkor semmi követelések nem lehet.

Ha nem hivatalosan voltatok élettársát, akkor semmi követelések nem lehet.
Vagyis egyszer házasok voltatok, azt felbontottátok, az anyagi ügyekben megegyeztetek, majd ezt követõen újra együtt éltetek? Ebben az esetben a házasságkötést követõ vagyonmegosztásba már nem lehet belekötni, minden az õ nevén van, minden az övé, neked meg nem kell gyerektartást fizetned. Ha ezt követõen élettársak lettetek, akkor csak abból követelhetsz, amit közösen szereztetek, mint élettársak, és abból is csak a közremûködés arányában, ha ez nem bizonyítható, akkor 50-50%-ban. A korábbi, a vagyonper lezárása elõtti ingatlanból semmit se követelhetsz, csak a jóindulatán múlik, hogy meddig lakhatsz benne, illetve ha be voltál oda jelentve, és magadtól nem jelentkezel ki, akkor addig maradhatsz, amíg el nem intézi a kényszerkijelentésed.
Hogy léphet ugyanabba a szarkupacba kétszer bele egy ember? Nem tanultál belõle? Most meg megint ugyanabba a helyzetbe kerültél. Akkor voltál nagy balek, amikor mindenrõl lemondtál. Most már semmit nem követelhetsz, és bármikor az utcára tehet.
Jesszusom... Mikor tanulják meg végre az emberek, hogy aminek egyszer vége, akkor annak VÉGE? Szerintem az is marhára amatõr, hogy mindent az férj/élettárs nevére irat valaki.
Nem semmit nem követelhetsz, amit oda vittél azt viheted, de semmi mást.
Mi 11 éve vagyunk élettársak hivatalosan a közjegyzõ azt mondta semmit nem követelhetek ez nem házasság! Ha nála laksz pénzt nem kapsz a lakásért és másért sem.Ti csak együtt éltek ennyi.
utolsó vagyok.Ha számlákkal tudsz bizonyítani, hogy mit vettél akkor az jár neked ezt követelheted ha közösen spóroltatok kocsit vettetek és errõl van bizonylat akkor bírósági úton követelheted a te részedet ha nem tudtok megegyezni. De ha te semmit nem vettél csak a rezsi felét fizetted azt kész akkor mégis mit szeretnél, hogy adjon neked?

Hogyan lehet bizonyítani az élettársi viszonyt? (lent)

az a helyzet,hogy bn?mmel közös albiba költözünk majd,és ott közösen fizetjük az albérletet egyértelm?en.kérdésem az,hogy valahogy lehet bizonyítani,hogy élettársak vagyunk?hogy miért lenne ez jó nekem?egyetemen ez után is kapnél szoctámot,és azért ha lehet,akkor kérek is.azt nem tudom,hogy ideiglenes lakcímünk közös,az is elég?mert egy albira nem fogom az állandó lakcímemet beiratni

Legjobb válasz: szia! egyszerûbb, ha bemész a hivatalba, vagy megkérdezed telefonon, ott tuti biztosat mondanak. szerintem amúgy kell egy aláírás a barátnõdtõl, hogy tényleg együtt laktok, meg azt is el tudom képzelni, hogy csak bizonyos idõ után lehet majd titeket "élettársaknak" nevezni.

szia! egyszerûbb, ha bemész a hivatalba, vagy megkérdezed telefonon, ott tuti biztosat mondanak. szerintem amúgy kell egy aláírás a barátnõdtõl, hogy tényleg együtt laktok, meg azt is el tudom képzelni, hogy csak bizonyos idõ után lehet majd titeket "élettársaknak" nevezni.
az ideiglenes lakcímnek elégnek kell lennie
Hát mivel van olyan, hogy élettársi szerzõdés, amit a két embernek meg asszem tanuknak is alá kell írniuk, lakcímet választanak... és ez után hivatalosan élettársak lettek, ezért máskülönben nem tudod bizonyítani, gondolom erre találták ki.

A szocpolt csak abban az esetben lehet felvenni (házépitésnél) ha házastársi viszonyban vannak? élettársak nem vehetik fel?

Legjobb válasz: Ha meglévõ gyermek után igényelitek, ahhoz nem kell házasnak lenni. Ha megelõlegezõt kértek a késõbb megszületendõ gyermekekre, ahhoz házasság kell, nem elég az élettársi viszony. 50-50%-ban kell tulajdonosok lenni a célingatlanban, ehhez az építési engedély is kettõtök nevére kell szóljon. Fontos még a lakástulajdonnélküliség, az együttköltözõk számától függõ méltányolható szobaszám, és méltányolható építési költség, melyet a bank felülvizsgál.

Ha meglévõ gyermek után igényelitek, ahhoz nem kell házasnak lenni. Ha megelõlegezõt kértek a késõbb megszületendõ gyermekekre, ahhoz házasság kell, nem elég az élettársi viszony. 50-50%-ban kell tulajdonosok lenni a célingatlanban, ehhez az építési engedély is kettõtök nevére kell szóljon. Fontos még a lakástulajdonnélküliség, az együttköltözõk számától függõ méltányolható szobaszám, és méltányolható építési költség, melyet a bank felülvizsgál.
Én mostanába voltam egy bankba és igénybe lehet venni.A közjegyzövel iratni kell egy papírt hogy x éve élattársi viszonyba vagytok min.1évnek kell lennie.

13 év után külön szobában lakunk az élettársammal, másik kapcsolatot szeretne, lehet belõle még valami? mit lehet tenni ilyenkor? lehet újra kezdeni? ha igen hogyan?

Sziasztok!13 év után külön szobában lakunk,lassan 1 hónapja,18 évesen ismertem meg,senkije nem volt rajtam kívül.10 éve lakunk együtt,szülõktõl külön, önállóan. Közösen vettünk mindent,nyaralás ,lakás berendezési cuccok stb. konfliktusok veszekedések voltak,mint minden családban.

Legjobb válasz: Ma nem divat a megbeszélés, annál inkább a válás! Nekem mindegy!

Ma nem divat a megbeszélés, annál inkább a válás! Nekem mindegy!
Köszi az elismerést kérdezõ! Azért látom így mert velem is hasonló történt, és annak iszom a levét jelenleg is. Mi a lakberendezést vettük közösen, és egyébként is mindig minden fele-fele alapon ment, de õ itthagyott mindent, csak a személyes cuccait vitte el. Azóta sem jött vissza, pedig a "jelölt" már nincs meg neki.Csak tudod a nõi hiúság, ostobaság, egó az nem engedi meg neki, h újrakezdje. Visszatérve rád:Ha párod most szerelmes az ellen 2 dolog az ellenszer. 1.Láncfûrész, amivel levágod a fejét. 2.Idõ:amíg kivárod hogy elmúlik neki(max2-3év) Annyival könnyebb a te helyzeted, hogy még együtt laktok lehet hódítgatni, de többet nem tehetsz.Ha még kérdés van írj priviben.
A kérdező hozzászólása: "Hát ne hidd, hogy .... " Látod rendesen a helyzetet, bár csak ne lenne ez a szar helyzet.
Hát ne hidd, hogy egy percig is sajnálni fogja az otthagyást. Az ilyen öntörvényû ösztönlények bûzlenek az egótól és az ostoba nõi hiúságtól.Innentõl kezdve te tök mindegy, h mit csinálsz, az úgy sem lesz jó neki. És tudod miért? Mert TE csinálod. Te vagy a homokszem a gépezetben. Ha jót cselekszel majd neki, figyelembe sem veszi majd. Ha viszont bármi rosszat is teszel, majd figyeld meg, még a rendõrséget is rádhívja, vagy el kezd fenyegetõzni.Ezek ilyenek. Késõbb meg fogod õt gyûlölni.Szeretni és gyûlölni fogod egyszerre. Gratulálok! Megnyerted a fõnyereményt: Tönkretette az életedet!
Jobb késõn mint soha, eddig ettétek egymást, veszekedtek, õ szórja a pénzt és nem vesz téged semmibe, te meg loholsz utána? Önérzet! Hagyd ott, hadd sajnálja hogy elvesztegetett egy pasit aki szerette! Mondjuk pofozkodni nem szép dolog, azt sürgõsen abba kéne hagyni.
A kérdező hozzászólása: Dehogy nem lenne jó, de ennyi idõ után nagyon nehéz, még ha problémák is voltak.Õ pont ezt szeretné, valahol én is, de mégse.
És ragaszkodsz ahhoz, hogy életetek végéig problémákkal küszködjetek? Nem lenne jobb mindkettõtöknek egy olyan pár, akivel jól kijöttök?
A kérdező hozzászólása: Egy két alkalom volt csak, utána közös kassza lett, amire egy probléma meg lett oldva, akkor mindig valami más jött utána.
az asszony szórja a pénzt, te meg ezért vered, akkor nem lenne jobb valóban külön? ... keress te is normálisabbat
A kérdező hozzászólása: Sajnos jelölt is van, de említette hogy senkivel nem akar összeköltözni.
egy ilyen bejelentés után, hogy ö másik kapcsolatot szeretnél..nincs mit tenni, hagyni kell menni. az nagyon szánalmas huzás lenne, ha megkérnéd a kezét... :S na meg mire fel?? -hülye huzásai vannak, csattannak a pofonok is, ráadásul ö mást akar...
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy olyan természete van, amit nagyon nehéz elviselni, én nyugodt típus vagyok, de olyan húzásokat csinál amit sajnos egy két pofon stb. elszalad.Mi nem azért dolgozunk, hogy a barátnõjével egy marék aranyat a zálogházba adasson, és kis sem váltja.Nem 100.000 ft összegrõl van szó.És még sok más húzása mellett, sajnos én még mindig nagyon szeretem.
Ha egy nõ bevallottan "másik kapcsolatot szeretne", ott bizony már színrelépett a "jelölt" is, valószínûleg szex is volt már, szóval "kicsit" elkéstél. Úgy jó pár évet..
Aki menni akar, az menjen:) Jön jobb.
Szia! Lehet abból már semmi nem lesz, de esetleg még próbáld meg megkérni a kezét. Vaterán, vagy valahol, nézzél valami árban megfelelõ jegygyûrût. Sokat nem vesztesz vele. Ha biztosan nemet mond, akkor vége. Már tavaly év vége felé mondtam, hogy ezt próbáld meg. Bár a fejét telebeszélõktõl kéne elszakítani õt, akkor több esély lenne.
Nem akarom tetézni a gondjaidat, így is biztos rossz, de talán nem akkor kellett volna észbe kapni mikor külön szobába mentetek? Vagy a 13 év alatt nem sikerült megbeszélni a gondokat? Már szerintem késõ és örülj hogy közli veled, hogy másik kapcsolatot akar, nem csak úgy eltûnik szó nélkül. Engedd el ha menni akar és még te is fiatal vagy, keress mást!
Ehhez több infó kellene. Miért laktok külön szobában? Egyébként nincsenek minden családban veszekedések, vannak akik a problémák megbeszélését preferálják.
ha ezt így eldöntötte sokat nem tehetsz már
Hali! Na mi a helyzet? Sikerült visszahódítani az asszonyt, vagy az újat nyomatod?

30 évese férfi vagyok és mióta intenzívebben edzek, mint az előtt azóta csökkent a vágyam a szex után. Pedig se előtte se most nem szedek szteroidokat és az élettársammal is minden ugyan olyan jó, mint eddig. Mi lehet az oka, és hogy tudom orvosolni?

Olvastam, hogy a komoly edzésektől esik a tesztoszteronszint, de ez szerintem nem normális.

Legjobb válasz: Lehet hogy simán csak túledzed magad, az pedig le tudja törni keményen az embert.

Lehet hogy simán csak túledzed magad, az pedig le tudja törni keményen az embert.
menj el kislaborra vér, vizelet beutalóért a háziorvoshoz és kérd meg, hogy ikszelje be a teszto szint rublikát is, mert úgy érzed csökkent a libidód és érdekel az eredmény. vitalitásra, libidóra jók a teszto fokozók, pl mega tribu x.

Az élettársam gyereke figyelemzavaros, beszédhibás, hiperaktív, dyslexiás . Az iskolában próblémák vannak vele, rosszul tanul. Hova kell fordulni, hol lehet speciális segítséget kapni?

Az anyja volt vele valami vizsgálaton, ami megállapította, hogy vannak gondok vele, de nem küldték speciális képzésre, vagy iskolába, (nem tudom hogy fogalmazzam) maradt az iskolába, ahova eddig járt. 8 éves, másodikos. Egyszer?en könyb?l hibátlanul másolni is képtelen. Ötször másoltattam le vele ugyan azt a szöveget, a hibái száma nem csökkent. Tollbamondáskor olyan szavakat leír, amelyek nincsenek is a magyar nyelvben. Mellé szemtelen, visszabeszél, és okoskodik. Mit lehetne tenni?

Legjobb válasz: A területileg illetékes Tanulási Képességet Vizsgáló, Szakértõi és Rehabilitációs bizottság állapítja meg, hogy milyen problémák állnak fenn, kell-e speciális iskola, fejlesztés. Ha nem irányították speciális iskolába, akkor integráltan oktatható. Ha dyslexiás, akkor persze, hogy nem fog tudni hibátlanul másolni, írni, nem lehet tõle elvárni. Speciális fejlesztõ foglalkozásokra van szüksége - ezt valószínûleg az iskolában megoldják, meg szokták tudni oldani. A viselkedési problémák részben velejárói az állapotának, részben fejleszthetõ. Nevelési tanácsadóhoz tud fordulni a SZÜLÕ, tehát ez az õ dolguk.

A területileg illetékes Tanulási Képességet Vizsgáló, Szakértõi és Rehabilitációs bizottság állapítja meg, hogy milyen problémák állnak fenn, kell-e speciális iskola, fejlesztés. Ha nem irányították speciális iskolába, akkor integráltan oktatható. Ha dyslexiás, akkor persze, hogy nem fog tudni hibátlanul másolni, írni, nem lehet tõle elvárni. Speciális fejlesztõ foglalkozásokra van szüksége - ezt valószínûleg az iskolában megoldják, meg szokták tudni oldani. A viselkedési problémák részben velejárói az állapotának, részben fejleszthetõ. Nevelési tanácsadóhoz tud fordulni a SZÜLÕ, tehát ez az õ dolguk.
Nevelési Tanácsadóba vinném.Ott segítenek.Nálunk legalábbis így van.A városunkban lévõ tanácsadó lapjából másolok.: Intézményünk különbözõ pedagógiai szakszolgálatokat biztosít, komplex módon. A pszichodiagnosztika, pszichoterápia, fejlesztõpedagógiai diagnózis- és terápia, korai fejlesztés, gyógypedagógiai tanácsadás, fejlesztõ felkészítés, logopédia, ifjúsági információs szolgálat, a szociális gondozás, és nyomon követés, SNI-s gyermekek ellátása egyaránt feladatai közé tartoznak. Emellett elvégezzük az évenként esedékes óvodai és iskolaérettségi vizsgálatokat az illetékességi körünkbe tartozó speciális nevelési igényû gyermekek éves kötelezõ kontrollvizsgálatait, fejlõdésének nyomon követését. Továbbá különféle módszerspecifikus egyéni és csoportkeretek között zajló szülõ- és pedagógus-konzultációkat, továbbképzéseket tartunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Igaz amit az elõzõk írtak, de csodák nincsenek. Ennek a gyereknek nem lesz zökkenõmentes az iskolai pályafutása, ha mindenki belead apait-anyait, akkor sem. Persze simítani azért lehet a buckákon. Speciális iskola könnyen lehet, hogy nem létezik a problémájára, csak a többiek között oldható meg a tanítása. Kérdés, hogy a pedagógusai mennyire nõnek fel a feladathoz, mennyire együttmûködõ a gyerek vagy már ellenségének érzi az egész világot, hiszen a szülei szétváltak, az iskolában kudarcok érik, õ mindenki szerint rossz, és objektíven nézve valószínûleg tényleg elviselhetetlenül viselkedik. Pszichológusra, ESETLEG pszichiáterre és gyógyszeres terápiára, fejlesztõpedagógusra, az iskolában differenciált bánásmódra és tanítási módszerre volna szüksége. Minderre már régóta és még éveken át.
Szia! Igen lehet keresztanya, mivek meg van keresztelve! Nem kell, hogy bérmálkozó vagy elsõáldozó is legyen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, csak az a baj hogy voltunik papnál és azt mondta hogy egy tanfolyamon kellene részt venni csak akkor lehetne, máskülönben tanuként fog szerepelni papiron
ezért vagyok dialetikus materialista...
Hát, ha nagyon vaskalapos a pap, akkor nem engedi meg szerintem. Nem feltétlenül azért, mert nincs megbérmálva, hanem mert rendezetlen kapcsolatban él, mármint egyházilag rendezetlen. Mivel élettársa van és nem férje. Bizonyos papok nagyon háklisak erre, mert ugye a vallás szerint nem lehetne. Barátnõm anyukáját kizavarta a pap a gyóntatófülkébõl, mikor kiderült, hogy nem volt egyházi esküvõjük. De ez papfüggõ, mondom. Lehet, hogy némelyik nem veszi olyan szigorúan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!