Találatok a következő kifejezésre: Az éjszaki minek az oka (57 db)

Mi az oka annak, hogy éjszaka tul sok nyál termelõdik a szánkba?

Ez velem megtörtént. Egy éjszaka arra ébredtem, hogy a szám tele van nyállal és szinte alig tudom lefelé nyelni. Mi lehet ennek az oka?

Tisztelt Főorvos úr! 57 éves férfi vagyok, egy ideje gyakori vizelési problémáim vannak, gyakran kell. Mást nem érzek, éjszaka is fel kell ébrednem legalább 2 szer, mi az oka ennek és hova forduljak segítségért. Köszönöm válaszát! tisztelettel: Gyuszika

Tisztelt Főorvos úr! 57 éves férfi vagyok, egy ideje gyakori vizelési problémáim vannak, gyakran kell. Mást nem érzek, éjszaka is fel kell ébrednem legalább 2 szer, mi az oka ennek és hova forduljak segítségért. Köszönöm válaszát! tisztelettel: Gyuszika

Legjobb válasz: Tisztelt Uram! A panasszal urológus szakorvoshoz forduljon. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Uram! A panasszal urológus szakorvoshoz forduljon. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos úr! 57 éves férfi vagyok, egy ideje gyakori vizelési problémáim vannak, gyakran kell. Mást nem érzek, éjszaka is fel kell ébrednem legalább 2 szer, mi az oka ennek és hova forduljak segítségért. Köszönöm válaszát! tisztelettel: Gyuszika

Tisztelt Főorvos úr! 57 éves férfi vagyok, egy ideje gyakori vizelési problémáim vannak, gyakran kell. Mást nem érzek, éjszaka is fel kell ébrednem legalább 2 szer, mi az oka ennek és hova forduljak segítségért. Köszönöm válaszát! tisztelettel: Gyuszika

Legjobb válasz: Tisztelt Uram! A panasszal urológus szakorvoshoz forduljon. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Uram! A panasszal urológus szakorvoshoz forduljon. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Másfél éves kisfiúnál az éjszakai-hajnali felsírások oka mi lehet, már lassan egy hónapja éjjel óránként felsír és alig bír visszaaludni?

Legjobb válasz: Most van nála a szeparációs szorongás. 1-2 hónap és elmúlik, ne aggódj ez egy természetes korral járó jelenség.

Most van nála a szeparációs szorongás. 1-2 hónap és elmúlik, ne aggódj ez egy természetes korral járó jelenség.

Éjszaka több baba születik, mint nappal. Mi ennek az oka?

Legjobb válasz: Ennek hormonális oka van, éjszaka több oxitocin termelõdik, mint nappal. Ez oda vezethetõ vissza, hogy az emlõsök nagyobb biztonságban szültek éjszaka, amikor kevesebb veszély leselkedett rájuk.

Ennek hormonális oka van, éjszaka több oxitocin termelõdik, mint nappal. Ez oda vezethetõ vissza, hogy az emlõsök nagyobb biztonságban szültek éjszaka, amikor kevesebb veszély leselkedett rájuk.
Én nappal születtem. :D
Ez a kérdés régóta foglalkoztat, én 2x szülte éjszaka, egyszer délelõtt. De én is nappal születtem :)
én is nappal szültem.
Hány hónapos? Az kimaradt.
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos lemaradt az 5.
Szia!Lehet hogy fogzik, ezt gondolom észrevetted ha így van.Esetleg nem lakik jól este, éhes.
Biztos a fogacskája jön. Nálunk is ilyenkor kezdõdött a nem jól alvás idõszaka azt gondolom észre vennéd, ha éhes lenne meg gondolom szopizni és aludna tovább. Nálunk egyre többet mozgott, forgott és lehet ezért is volt éjjel nyugtalanabban, Õ is anyatejetés.
Szia% Nekem 6, 5 hós a fiam, és pont ugyan ez volt az elõzõ éjszaka... Mi is óránként keltünk, de éhes nem volt...
Szerintem is a fogzás. Nálunk is mostanában sokat van cicin. Felsír olyan fájdalmasan. Mellre teszem visszaalszik. Mondjuk már kint egy fogacska, de még mindig húzósak az éjjelek.:( 6 hós

11 hetes babánk az eddigi napközbeni (3-4 óra) és az éjszakai (6-7 óra) alvásaihoz képest az elmúlt pár napban gyakorlatilag egyáltalán nem alszik - csak éjszaka. Mi lehet az oka?

Mostanában kezdte el felfedezni a kezeit, nézegeti az öklét és nyújtogatja a karjait. Lehet, hogy ez a fejl?dési ugrás az oka a nemalvásnak? Mikor áll vissza valamilyen szinten?

Legjobb válasz: hát az a 9-10 óra alvás ami ezelõtt volt se "normális", én nem gondolnék fejlõdési ugrásra, inkább arra, hogy nem tud elaludni, ugye nekik ezt is meg kell tanulni és még nem találtad meg hozzá a leghatékonyabb módszert, aztán emiatt túl fáradt, túlpörög, nyilván ennyi idõ alatt túl sok inger éri, és ettõl nem tud már elaludni vagy mélyen aludni. szerintem az elaltatási módszeren, egy nagyon jó napirenden változtass, a suttogóban van napirendi minta, nekünk az jött be. egy órát volt ébren, azalatt evett-tisztába tettem kicsit játszottunk majd altattam. volt, hogy 2 órán keresztül is, de pár nap alatt megszokta, rájött, hogy alvásidõ van és szépen aludt minden evés-játszás után 1-1,5 órát!

hát az a 9-10 óra alvás ami ezelõtt volt se "normális", én nem gondolnék fejlõdési ugrásra, inkább arra, hogy nem tud elaludni, ugye nekik ezt is meg kell tanulni és még nem találtad meg hozzá a leghatékonyabb módszert, aztán emiatt túl fáradt, túlpörög, nyilván ennyi idõ alatt túl sok inger éri, és ettõl nem tud már elaludni vagy mélyen aludni. szerintem az elaltatási módszeren, egy nagyon jó napirenden változtass, a suttogóban van napirendi minta, nekünk az jött be. egy órát volt ébren, azalatt evett-tisztába tettem kicsit játszottunk majd altattam. volt, hogy 2 órán keresztül is, de pár nap alatt megszokta, rájött, hogy alvásidõ van és szépen aludt minden evés-játszás után 1-1, 5 órát!
Szia! Szerintem fejlõdési ugrás! Az én lányomnál ezek az idõszakok kb. 1hétig tartottak! Utána visszaállt a rendes kerékvágásba! :)

Mért nem alszik már éjjel is jol? 3 honapos kora ota áttalussza az éjszakát, de kb.1, 1, 5 honapja nem, hajnalba sokszor ébred, forgolodik, nem éhes, nem a kaja miatt. De akkor mi lehet az ok?

fogai már van 6.még mindig okozhatná fogzás?pedig uj fogakat nem látok jönni,pár napja bujt ki kettö.6,5 honapos

Legjobb válasz: fiam 6honapos miota megszületett átalussza az éjszakát 19-7ig kb.egy ideje õ is megriad szenvednek a melegtõl

fiam 6honapos miota megszületett átalussza az éjszakát 19-7ig kb.egy ideje õ is megriad szenvednek a melegtõl
Ez egy ilyen idõszak, ki kell bekkelni. Mozgásfejlõdés+meleg+lehet fogzás is. Kitartás! Hamarosan el fog múlni!

6 hós bébi nem alszik éjszaka. Mik lehetnek az okai?

Régen 11-kor fekudtm vegigaludta az ejszakat. Mostanaban 8-kor már alszik, viszont hajnali 1-t?l reggelig nyoszorog, vergodik, sir. Nem jön a foga, boldog, kiegyensulyozott baba. 4x evett régen, most ujra bejott az éjjeli evés, de nem igazan megoldas, mert 20 perc mulva ugyanugy fesziti magat :(

Legjobb válasz: ugyanazt eszi, tapszer reggel, almástök tizorai, tejpép v sinlac almaskörtével, v almasszilvaval, este megint tap (ujabban ejszaka is)-->nem eszik ujat, a tejpép-sinlac es az alm,akorte-almaszilva a valtozat (probaltam a banant is, de az még nem) (néha almastokbe rakok egfy kis oszit vagy kortet, de az se uj dolog) és szinten nem jon a foga :( szegeny ferjem hulla, nem tud aludni.. ha brakjatok kozetek ugy alszik? nekunk az esetek kb 15%ban segit (elhanyagolható, de azert valami)

A kérdező hozzászólása: ugyanazt eszi, tapszer reggel, almástök tizorai, tejpép v sinlac almaskörtével, v almasszilvaval, este megint tap (ujabban ejszaka is)-->nem eszik ujat, a tejpép-sinlac es az alm, akorte-almaszilva a valtozat (probaltam a banant is, de az még nem) (néha almastokbe rakok egfy kis oszit vagy kortet, de az se uj dolog) és szinten nem jon a foga :( szegeny ferjem hulla, nem tud aludni.. ha brakjatok kozetek ugy alszik? nekunk az esetek kb 15%ban segit (elhanyagolható, de azert valami)
Nálam is ugyan ez van! most jött ki a 2 felsõ foga és azt hittem könnyebb lesz de nem! Egyre rosszabb! Én sem tudom mit csináljak! Alig alszom éjjel!Ha valaki tud jó megoldást azt énis megköszönném vagy tanácsot adni! Mert én tanácstalan vagyok
A kérdező hozzászólása: nalatok miota megy? mikorra er veget?
Nagyon sok minden bánthatja.Attól hogy nem látszik az inyén semmi, még lehet a foga.A mozgásfejlõdés is közre játszhat.Az én lányom 8 hós lesz, 1 kezemen meg tudnám számolni hánnyszor aludta át az éjszakát.Volt már mindenféle verzió.Igazán semmit sem lehet tenni, csak reménykedni, hogy lessz jobb.A http://www.kismamablog.hu tudsz segítséget kérni. Ha homeopátiát próbálsz az legalább 4-5 nap után kezd el hatni.Nyugtalan alvásra a chamomilla 15ch jó (nem a 30-as!).Lefekvés elõtt 5 gólyócska vízben oldva(fém eszközöket ne használj).Evés elõtt vagy után fél órával, különben semmit nem hat.Ugyan ez jó fogzásra is, akár negyedóránként is adható. Nekünk bevált, ha nem is aludja át az éjszakát, de legalább visza alszik.Kitartást!!!Lesz jobb is!
A kérdező hozzászólása: ne en mondtam hogy nem a foga, hanem a doki :D gondolom o ert hozza, kb 50 ev tapasztalattal :) chaomillat adtam neki regen, tudom hogy nem sok folyadekban mert nyalkahartyan szivodik fel, es hogy muanyag kanalban kell :D kiprobalom akkor megint, koszi. (amugy ha a foga jonne maskepp lenne nyugos, meg akkor maskepp rag. inkabb duhong ejszaka, felnyomja a hasat, feszit.. lehet a pocakja faj.. de miert most kezdte..
Az utolsónak írom, hogy próbáltam a chamomillának a 15 CH-s változatát is, magamon is sokszor alkalmazok homeos szereket, tudom, hogyan kell alkalmazni õket, az alapvetõ szabályokat ismerem, mégis hatástalan a babámnál. Elképzelni sem tudom, hogy miért. Hát nem maradt más nekünk, csak a remény, hogy úgy 10-20 év múlva már jobb lesz a helyzet... :-D
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek. ugy nez ki nalunk ez kereken egy hetig tartott, ket napja jol alszik. 30 milivel tobb tapit adok neki este-reggel (210-210) meg fozi utan (ami 165 volt) ksp meg 20 mili babadesszertet, es helyreallt a beke :D remelem nektek is elmulik hamar, es nekunk se jon vissza (ejjel nappal imadjuk a bebinket, de azert neha jo aludni is :) )

Mik lehetnek az okai, ha 4 és fél hónaposan újra nem alussza át az éjszakát (fogzáson kívül)?

Kislányom régóta átalussza az éjszakát, viszont 4 napja most már egyhuzamban felébred hajnalban, és eszik picit, aztán visszaalszik. A vacsi kevés? Vagy csak a melegt?l szomjas? Megpróbáljak neki pótlást adni vacsi mellé, hátha segít? Valaki volt már így? Mi segített?

Legjobb válasz: Én a vacsira tippelnék. Már egy ideje az esti szoptatás mellé adok neki kis (60-100 ml) napközben lefejt tejet. Így végigalussza az éjszakát. Most, hogy fél éves lett, már tejpépet is adok neki vacsorára. A foga néha felébreszti persze még így is szegénykémet :(.

Én a vacsira tippelnék. Már egy ideje az esti szoptatás mellé adok neki kis (60-100 ml) napközben lefejt tejet. Így végigalussza az éjszakát. Most, hogy fél éves lett, már tejpépet is adok neki vacsorára. A foga néha felébreszti persze még így is szegénykémet :(.
Az én babám 4 hónaposan egy hónapot fent volt.6 hónaposan másfél hónapot, és 9-10 hónaposan is megtörtént. Nekem a doki azt mondta ez egy ilyen szakasz és nem én vagyok az egyetlen. Én nem tettem semmit, esetleg inni adtam. Mi 7 hetestöl átaludtuk az éjjszakát és a doki nem tanácsolta az etetést.Most 14 hónapos és este 21-töl reggel 7 ig alszik, meg sem mozdul.
szia. mi is igy vagyunk vagy 3 hte, most elmult 5 honapos.en azt vettekm eszre, hogy nappalkevesebbet eszik, mert ahohu mar nem nagyon ehes, valami elvonja a figyelmet es mar nem akar tovabb enni. szerintem ejjel potolja, igy megint vissza tertunk a napi 6xszopira. azt is eszrevettem, hogy este kevesebb a tejcsim is, de nem merek potolni cumisuvegben, mert egyszer mar majdnem leszokott a szopirol. nalunk 6-7 kozott kel(ezzel az uj rendszerevel) es en megszoptatom, aztan mellettem szundikal a nagyagyban tovabb. szerintem igy sem rossz., nem tudom meddig tart meg, de inkabb egyen, mert amugy is sovanyka.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!