Találatok a következő kifejezésre: Az éjszaki minek (792 db)

Alvásprobléma 6 hós babánál.2 hós korától átaludta az éjszakát. Mit tegyek? Részletek lent.

Szóval 2 hós korától átaludta az éjszakát, aztán kb. 4 és 1/2 hós korában elkezdtük a hozzátáplálást, akkoriban kezdett fel-felkelni éjjel, de akkor volt nála egy szopási sztrájk is. Először azt hittem, hogy megszokta a táplálékot a pocija és estére is elkezdtem neki adni pépet, aztán rájöttem, hogy amit nappal kihagyott evést, azt éjjel pótolta. Emellett 2 hós korától fogzik. Éjjel, ha felébred, megitatom vízzel, bekenem a fogát, van, hogy összebújunk, de kell neki a cici, valószínű, hogy éhes és azért. De mit csináljak, hogy ne legyen éhes? Vagy másért kell neki? Mert ha anya kellene csak, arra ott vagyok, összebújunk, megsimogatom, cumit adok neki... Amikor csak szopott, akkor is 2-szer vacsorázott és utána reggelig aludt. Most kb. este 8-kor eszik pépet és fél 10 fele cicizik. Mindig igény szerint szoptattam-szoptatok. Mit csináljak???

Legjobb válasz: Szerintem teljesen normál ebben a korban ez amit leírsz. Nekem a lányom táposzeres volt, és 5 hós koráig átalaudta az éjszakát, majd elkezdödött a mozgás, és éjszaka sokszor izgága lett. forgolódott, de nem tudott vissza fordulni. Ha már átaludta az éjszakát+ hozzá táplálsz akkor nem éhes. Mivel állandóan kened a fogát lehet simán függö is a fájdalomcsillapítótól, mert ez elzsibassza, és kell neki a zsibbadás akkor is ha nem fáj semmilye sem. Itatás is hozzá szokás. èn nagyon figyeltem ne alakuljon ki rossz alvási szokás. miután átalduta az éjszakát, nem vettem ki többet és nem adtam neki többet tejet, semmit. Voltak rossz éjszakák. úgy gondoltam 1 éjszak kivehetem, második éjszaka még kellhetek neki aztán már nem. 3-ik éjszaka már soha nem vettem ki vagy adtam neki valamit. hallottam a sírásából hogy már csak megszokás. ekkor mellé feküdtem betettem a kezemet, simogattam, és elég hamar elaludt, 4-ik éjszak mar nem kelt. most másfél de néha most is elöfordul. az igény szerinti szoptatás akkor jó ha azért van benne rendszer. annak sincs értelme hogy óránként szopik pár milit, amitöl nem éhes de nem lakik jól, majd óra múlva megint sír. igényszerinti szoptatásnál is kell a gyereknek egy napi rutin, persze nem kell percre pontosan.

Szerintem teljesen normál ebben a korban ez amit leírsz. Nekem a lányom táposzeres volt, és 5 hós koráig átalaudta az éjszakát, majd elkezdödött a mozgás, és éjszaka sokszor izgága lett. forgolódott, de nem tudott vissza fordulni. Ha már átaludta az éjszakát+ hozzá táplálsz akkor nem éhes. Mivel állandóan kened a fogát lehet simán függö is a fájdalomcsillapítótól, mert ez elzsibassza, és kell neki a zsibbadás akkor is ha nem fáj semmilye sem. Itatás is hozzá szokás. èn nagyon figyeltem ne alakuljon ki rossz alvási szokás. miután átalduta az éjszakát, nem vettem ki többet és nem adtam neki többet tejet, semmit. Voltak rossz éjszakák. úgy gondoltam 1 éjszak kivehetem, második éjszaka még kellhetek neki aztán már nem. 3-ik éjszaka már soha nem vettem ki vagy adtam neki valamit. hallottam a sírásából hogy már csak megszokás. ekkor mellé feküdtem betettem a kezemet, simogattam, és elég hamar elaludt, 4-ik éjszak mar nem kelt. most másfél de néha most is elöfordul. az igény szerinti szoptatás akkor jó ha azért van benne rendszer. annak sincs értelme hogy óránként szopik pár milit, amitöl nem éhes de nem lakik jól, majd óra múlva megint sír. igényszerinti szoptatásnál is kell a gyereknek egy napi rutin, persze nem kell percre pontosan.
A kérdező hozzászólása: Egész nap kínálom vízzel, nem csak kaja után. Elég rossz tanács, hogy csak kaja után kínáljam vízzel. Nem csak és kizárólag zöldséget kap vacsorára, hanem olyat, ami tápláló- gesztenye, krumpli, sütõtök stb- ezeket keverem hol gyümölccsel, hol egymással. Eddig is kétszer vacsorázott. Sinlac péppel kezdtük a hozzátáplálást, most is szokott kapni...
akkor 10 óraira ne gyümölcsöt adj neki hanem gyümölcslevet :) 100%-osat vagy frissen facsartat és hígítsd vízzel 1/3 arányban :) nem lehet, hogy a cumisüveg a gond? enyémbe se lehetett semmi innivalót belediktálni mígnem kaptunk egy mam üveget és minden megoldódott. itt olvastam, hogy ez meg a tomee hasonlít legjobban a cicire, azért szeretik a babák :)
Utolsó. Mivel itassam a babám, ha se a vizet, se a teát nem issza meg? Pedig nagyon kéne neki inni, mert rettentõ kemény a kakija.:(
elõzõ vagyok. az kimaradt, hogy gyümölcsöt meg se most se máskor ne adj neki vacsorára! az gyorsan bomló szénhidrát, tehát víz+cukor, pillanatok alatt megemészti aztán meg nézhetsz, hogy miért ilyen éhes egy óra múlva is ;)
szerintem nagyon nem jól eteted :( nem kötekedni akarok, de ez így egy 6 hónapos pocakjának nagyon megterhelõ :( van sorrend és azt tartsad. ne adj neki vacsorára zöldséget, ugyan 2-3 hónap múlva az lesz a vacsija, de most nagyon kicsi még a gyomra. 10ra legyen a gyümölcs és akkor kóstoltass, majd elalváshoz szopi ha felkel akkor ebédre adja a zöldéget! uzsi szopi, este esetleg tejpépet adj neki, ha ragaszkodsz hozzá és este adj neki a szilárd után vizet! nagyon fontos, hogy mikor elkezded a hozzátáplálást akkor itasd vizzel is ne csak anyatejet kapjon!
6 hónaposan is van egy növekedési ugrás. Nem lehet, hogy ezért kel éjjel enni?
A kérdező hozzászólása: Hát, nem tudom. Rákerestem a mozgásfejlõdés alvás témára és ez jött be: http://babaalvas.freeblog.hu/archives/2008/03/09/Mozgasfejlo.. Nálunk pont elkezdõdött a segítséggel állás, ülés, rugózás, lassan itt a mászás...
Az én kisfiam még csak 4, 5 hónapos, de most én is gondban vagyok az éjszakával. Vagyis az a gondom, hogy lassan elértünk oda, hogy csak hajnali 4-5 között kelt, sõt egy pár éjszaka 6 után ébredt csak. Egy-két hete azonban hajnali háromkor kel enni. Próbáltam, hogy nappal többet adtam neki enni, elsõ este sikerült is, és 5-ig aludt, de második nap hiába megitta a tápszert sok visszajött neki. Tömni pedig nincs értelme. Szóval szerintem nincs mit tenni, én legalább is nem szeretem erõltetni a dolgokat. biztos, hogy a mozgásfejlõdés is közre játszik. Kisfiam kb azóta tud megfordulni mióta korábban kel éjszaka. Érdekes az is amit írtál, hogy mikor nem tápláltad hozzá csak szopott akkor jobban aludt éjszaka. Már mi is hozzátáplálunk, és ha belegondolok azóta csinálja nálunk is ezt. Lehet, hogy ezzel van összefüggésbe?
A kérdező hozzászólása: Ja, és nem állandóan kenem a fogát, szerencsére nem függõ, de azért köszönöm a tanácsot, jobban figyelni fogom, hogy ne is legyen az. Ált. csak akkor kenem, ha nagyon rág valamit éjjel, vagy ha a szopit is abbahagyja a kín miatt, de nem viszem túlzásba. Nappal nagyon ritkán kenem-nagyon nagyon ritkán...
A kérdező hozzászólása: Igény szerint szoptatáson én is azt értem, amit Te. Megvan a napi rutinja, csak a reggele változó. 6-8 körül szopi 10 gyümölcs 11 alvás 13-ig 13:30-14 körül szopi 17:30-18 körül szopi 19:45- 20 körül zöldség- gyümi pép 20:30 körül fürdés 21:30 körül szopi és alvás Pár napja kezdte újra, hogy felkel 3-4 körül és lázadok rendesen, hogy nem szoptatok, de aztán beadom a derekam. Ha vízzel itattam és visszaaltattam, max. 1 órát aludt és újra felkelt és akkor már muszáj volt szoptatnom, mert nem hagyta abba a sírást- nagyon kiakadt, a cumira sem "harapott" rá.. Mindenképp megpróbálom szoptatás nélkül visszaaltatni, de egyenlõre nem ment. Volt, hogy késõn értünk haza és éjfélkor szoptattam, akkor aludt reggel 8-ig és nem kelt fel...
Míg nem olvastam el a kommentedet, addig azt hittem h óránként kel a pici enni. de így hogy csak 3-4 körül, azzal semmi gond. Ne tiltakozz ellene, ennyit bír és kész. Panaszra nem lehet okod. Az én babám 5 hónapos és eddig csak 1x fordult elõ, h este 10-reggel 6 -ig aludt. Minden éjjel eszik legalább 2-3x , fárasztó nagyon de ez van . Én 1 éves koráig nem is fogom leszoktatni. Van már egy 2 évesem tõle is 11, 5 hónaposan vettem el az éjszakai szopikat, amíg ilyen kicsi nem szabad elvenni tõle. Annak hogy felébred oka van, az hogy mi sajnos soha nem fogjuk megtudni. Legyél türelmes a babáddal, hidd el gyorsan elmúlnak ezek a hónapok.

2 éves kislányom éjszaka óránként felébred ilyenkor inni kér. Gyenge teát vagy szörpit kap. Eddig még nem aludta át az éjszakát. Mi lehet a háttérbe? Sokat van levegő és épp nem jön a foga. Bármilyen megoldás érdekel, fáradt vagyok.

Legjobb válasz: Szia ! A kislányod nagyon okos és hamar megtanulta, ha éjszaka felébred, van valami innivaló. Szörpöt egyáltalán nem adnék, s teát csak cukor nélkül. Gondolom, ha nem édesítenéd (egyre kevesebb cukorral, s végül cukor nélkül), akkor nem kelne fel egy idö után, csak akkor, ha tényleg szomjas. S pár hét múlva áttérnék a vízre. Persze ez nem azt jelenti, hogy rögtön át fogod aludni az éjszakát, de szerintem egy hét múlva már kevesebbet kell kelned. Sok sikert!

Szia ! A kislányod nagyon okos és hamar megtanulta, ha éjszaka felébred, van valami innivaló. Szörpöt egyáltalán nem adnék, s teát csak cukor nélkül. Gondolom, ha nem édesítenéd (egyre kevesebb cukorral, s végül cukor nélkül), akkor nem kelne fel egy idö után, csak akkor, ha tényleg szomjas. S pár hét múlva áttérnék a vízre. Persze ez nem azt jelenti, hogy rögtön át fogod aludni az éjszakát, de szerintem egy hét múlva már kevesebbet kell kelned. Sok sikert!
Kedves Elõzõ Hozzászóló, Ugyanezt mondom én is, örülök, hogy nemcsak nekem van ez a véleményem. A gyereknevelésben eléggé radikális tudok lenni, vagyis hagyom a gyerekem néha sírni. Azt pedig megismerem, hogy mikor sír a gyerek, ha baja van, vagy mikor, ha hisztis (bár az enyém sosem hisztizik, ha hiszitek, ha nem), vagy "csak úgy" sír, megszokásból. Le is szólnak néha, meg "állatnak" tartanak, aztán meg irigykednek, hogy milyen jól alszik a gyerek, meg milyen szépen eszik, meg milyen jól eljátszik :DDD
Az én kislányom is nagyon rossz alvó(volt).Költözás miatt jó pár hónap kimaradt az oviból, 3x volt fenn éjszakánként.Szeptembertõl újra ovis, alig van olyan éj hogy fölébred.Arra gondolok, hogy tartalmasabb a napja és ezért. Esetleg még próbálj meg valamilyen párásítót használni, lehet, hogy száraz a levegõ.Tegyél bele valami alvássegítõ illóolajat.
Szia! Nálunk Zsombival ugyanez a helyzet, nagyon ritka eset, ha végigalussza az éjszakát. 2havonta egyszer. Õ 20hónapos. Nem hiszem, hogy a foga miatt. Neki már 1évesen kint volt 16. Azt olvastam, az sem jó, ha napközben sok minden éri, vagy le akarjuk fárasztani, hogy éjjel aludjon, mert pont ezek terhelik meg annyira, hogy nem tud nyugodtan pihenni.
Kedves Zsombi anyu, hidd el, meg kell tanulni a gyereknek, hoyg az éjszaka alvásra való. Mindegy, hogy vízrõl, szörprõl stb. van szó. A mienk is nyafogott a folyadékért, és pár nap után már nem kért, szépen aludt. Elvégre mi, felnõttek sem iszunk éjszaka, nem? "Aletta apukája" :)
Aletta apukája :-) Hát én bizony szoktam inni éjjel, igaz, általában, ha ki kell menjek, utána. :-)
Ne adj neki inni, csakha nagyon muszáj (náthás és száján veszi a levegõt vagy nagyon leizzadt stb.) Ha nincs gond, szoktasd le az éjszakai ivásról, mi is túlestünk ezen. Tanulja meg a kis csibész, hogy az éjszaka alvásra való ;-)
Zsombi anyu vagyok, az elsõ hozzászóló! Én csak vizet adok neki és mégis sûrûn felébred éjjel. Nem cumizik és nem szopizza az ujját sem. Azt vettem észre, a cumi ami megnyugtatja. Vagyis már Nuby szilikonfejes kulacsból iszik.
A kérdező hozzászólása: Gyenge szörpit kap éppen csak megszínezi a vízet , a teáját felhigítom 2dl.hez 1dl.víz.
Szerintem adj neki sima vizet mindenféle ízesítés nélkül ha éjjel felébred. Ha tényleg szomjas, meg fogja inni. Ha nem kell neki, akkor nem is szomjas. De legjobb lenne azzal próbálkozni, hogy ne kapjon semmit. Persze, mi felnõttek is felébredünk arra, hogy szomjasak vagyunk, de szerintem nem minden éjjel. Talán az lenne jó, ha lefekvés elõtt megitatnád. Vagy most jutott eszembe, hát az nem jó, ha cumisüvegben (ha abból iszik még) vagy kulacsban (ha már abból tud inni) tennél az ágya végébe vizet neki? Akkor benneteket is hagyna aludni, és õ sem szomjazna. Lehet, hogy ha megtanulja, hogy tud magának inni adni, akkor egy idõ után le is szokna errõl az éjszakai ivászatról. Szerintem erre próbáld megtanítani, és akkor igen egyszerûen meg van oldva a probléma. Mert végülis szerintem nem az a gond, hogy szomjas éjjel, hanem hogy fel kell miatta kelni. Üdv "Krisztián anyukája" :)
Szóval ha este szomjas a gyerek hagy szenvedjen, ne agyjak neki inni?

3 éves kislány még mindig nem alussza át az éjszakát mit lehet vele csinálni már annyi mindent probáltunk?

Legjobb válasz: Szia! Az én lányom nagyon rossz alvó volt. Egy éves koráig szenvedtünk vele, a gyerekorovs is azt mondta, ez van, törõdjünk bele, egyszer férjhez megy. Után meguntam az állandó felkelést, és az ágy mellett ücsörgést, inkább mellém vettem, és együtt aludtunk. Csak az kellett neki, hogy érezze, hogy mellette vagyok. Már elég "cikinek" gondoltam a dolgot, és kb. 2 éve, azt mondta, hogy most már egyedül is tud aludni. Ekkor 7 éves volt. Ettõl fogva nincs gond. Vannak ilyen gyerekek, el kell fogadni. Egyébként második gyerek, az elsõvel nem volt semmi gond, már az elsõ napoktól kezdve átaludta az éjszakát. Úgyhoz még az sem igaz, hogy a második gyereknél nincsen ilyen probléma. Én nem vagyok annak a híve, hogy hagyjuk sírni.

Szia! Az én lányom nagyon rossz alvó volt. Egy éves koráig szenvedtünk vele, a gyerekorovs is azt mondta, ez van, törõdjünk bele, egyszer férjhez megy. Után meguntam az állandó felkelést, és az ágy mellett ücsörgést, inkább mellém vettem, és együtt aludtunk. Csak az kellett neki, hogy érezze, hogy mellette vagyok. Már elég "cikinek" gondoltam a dolgot, és kb. 2 éve, azt mondta, hogy most már egyedül is tud aludni. Ekkor 7 éves volt. Ettõl fogva nincs gond. Vannak ilyen gyerekek, el kell fogadni. Egyébként második gyerek, az elsõvel nem volt semmi gond, már az elsõ napoktól kezdve átaludta az éjszakát. Úgyhoz még az sem igaz, hogy a második gyereknél nincsen ilyen probléma. Én nem vagyok annak a híve, hogy hagyjuk sírni.
Az enyém is 3 és fél éves, és õ sem alussza át az éjszakát.Mindig rossz alvó volt, de már megszoktuk.Külön szobája van, de velünk egy ágyban alszik el, aztán át visszük az ágyába, és hajnal 3-4 körül felkel kiabál, hogy jöjjön valaki, és aztán megint magunk közé rakjuk...ott alszik tovább reggelig.Van hogy többször is felkel, de az ritka.Szerintem majd elmúlik.elõbb -utóbb kinövik.El kell fogadni, szegény, õ maga sem tehet róla, hogy nem tudja átaludni az éjszakát, majd eljön az ideje.


Bepisiltem az éjszaka, mi bajom van?

Egyik éjjel azt álmodtam, hogy a WC-n ülök, és pisilek. Aztán arra keltem fel, hogy bepisiltem. Még soha nem álmodtam ilyet, és még soha nem pisiltem be. :S

Legjobb válasz: Neeem, csak éjszaka nagyon kellett pisilned. Velem már kétszer is elõfordult, és nincs semmi bajom. Lefekvés elõtt menj WC-re, és ha éjjel kell, akkor ne aludj vissza, hanem menj ki:)

Neeem, csak éjszaka nagyon kellett pisilned. Velem már kétszer is elõfordult, és nincs semmi bajom. Lefekvés elõtt menj WC-re, és ha éjjel kell, akkor ne aludj vissza, hanem menj ki:)
Szia, dehogy vagy beteg, én is álmodtam már ilyet, egyszer pisilés lett a vége, egyszer meg azt álmodtam, hogy a wc-n ülök és nyomok..hát be is szartam:) még jó, hogy aznap a párom már elment dolgozni:) ))) remélem nem lesz több ilyen:) )
nyugi velem is elõfordult már ilyen, én is ilyet álmodtam....semmi bajod nincs :)
Ne ijedj meg, nekem múltkor a párom majdnem becsurrantott ( az eleje ki is jött), utolsó pillanatban rohant ki pisilni éjjel :) Valószínû, hogy nem lesz több ilyen, mert most akkora "sokkot" kaptál, hogy legközelebb majd felébredsz. Én is így jártam.
Nekem is volt ilyen álmom már többször is, de idejében felébredtem és ki tudtam rohanni. Gondolom így jelez az agyunk álmunkban, hogy ébresztõ!
Nekem amikor pisilnem kell éjjel mindig kimegyek, és a WC-n lehunyom a szemem miközben pisilek xD
Ne félj, ilyen elõfordul :) Velem is történt már ilyen kb 16 éves koromban. Azóta rászoktam arra, hogy az alvás elõtti utolsó pillanatban megyek ki pisilni (és mindenképpen megpróbálok pisilni, még ha nincs is rá inger), és utána legfeljebb csak egy kortyot iszom. Ha éjszaka felébredsz arra, hogy wc-re kell menned, akkor menj is el, és ne aludj rögtön vissza, ezekkel elkerülhetõk az ilyen balesetek :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek! Megnyugodtam! :)

14 hós múlt a lányom, éjszaka 5-6-szor felébred, eddig gyönyörűen végigaludta az éjszakát. Mi történt?

Már 2 hete ezt csinálja, felsír, én átmagyek és vissza altatom. Nem hiszem, hogy éhes,szomjas,nincs bekakilva,remélem nincs melege(csak 1 rövid body van rajta), 8 foga van, most jöhetnak a rágófogai? Csak erre tudok gondolni. Bár nem látom hogy duzzadt lenne.Reggel már 5-6 felé teljesen felébred, délel?tt alszik másfél, délután 3 felé mégegyszer másfél órát. Nem tudom nem hagyni aludni, mert elalszik, ha fáradt. Este fél 9 felé elalszik, aztán jön a fél-óránkénti felsírás.

Legjobb válasz: Ha már két hete csinálja, akkor nem beteg, mert annak már lettek volna tünetei. Ha melege van, akkor azt a tarkóján tudod ellenõrizni, ha vizes, izzadt ott, akkor tényleg melege van. És persze, lehet fog is. Nálunk 2 rágófog úgy jött ki, hogy nem volt duzzadt, gyulladt az ínye kislányomnak. Bár Õt nem is viselte meg, csak észrevettem, hogy kint van egy-egy sarok. Szóval, szerintem fog lesz. Viburcol kúp, Chamomilla bogyók, borostyánlánc? Próbáltad már bármelyiket az elmúlt két hétben?

Ha már két hete csinálja, akkor nem beteg, mert annak már lettek volna tünetei. Ha melege van, akkor azt a tarkóján tudod ellenõrizni, ha vizes, izzadt ott, akkor tényleg melege van. És persze, lehet fog is. Nálunk 2 rágófog úgy jött ki, hogy nem volt duzzadt, gyulladt az ínye kislányomnak. Bár Õt nem is viselte meg, csak észrevettem, hogy kint van egy-egy sarok. Szóval, szerintem fog lesz. Viburcol kúp, Chamomilla bogyók, borostyánlánc? Próbáltad már bármelyiket az elmúlt két hétben?
Tuti, hogy fog. Nekünk a 4 rágó egyszerre jött, annyira hisztis volt 2 hétig, hogy már azt hittem megõrülök.

7, 5 hós szopizós babátok átaludja az éjszakát? Mi még 1-2x kelünk. Pedig már adok neki uzsit is, hátha már nem elég neki a tejcsi.

Legjobb válasz: Nekem sem aludja át az éjszakát.Én is adok neki uzsit 6 óra körül, de még így is felébred 4-5 között felébred. De van amikor többször is felkel. Most a fogzás miatt aludt rosszabbul. :))

Nekem sem aludja át az éjszakát.Én is adok neki uzsit 6 óra körül, de még így is felébred 4-5 között felébred. De van amikor többször is felkel. Most a fogzás miatt aludt rosszabbul. :) )
biztos fogzik. az enyém 7 hós, éjjel másfél óránként kel, felriad szerintem a fájdalomra, amjd visszaalszik kis segítséggel, biztos nem éhes éjjel. kitartást!
A kérdező hozzászólása: kicsim csak cicin alszik vissza. Fogzás az van, reggel vettem észre, hogy kibújt a 2. foga.
Már bocs, de egy ennyi idõs babábnak már legalább kétszer naponta kéne ennie húsos fõzeléket, és gyümölcsöt is legalább egyszer. Nem mondod, hogy még mindig csak anyatejen él szinte kizárólag?
Ja, és ezt gyermekorvosok mondják, nem Én találtam ki....
Napi egyszer eszik fõzeléket vagy gyümölcsöt (8, 5 hónapos) és 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Nema tejen múlik, hanem a megszokáson, szoktatáson. Szerintem.
8 honapos a babam, ugyanez a helyzet. Naponta min. ketszer szopizik, reggel gyumit kap, ebedre fozeleket, uzsira tejpepet, este pedig tapszert es szopizik, szoval ehes nem lehet. Jelenleg fogzik, de nem nagyon zavarja, inkabb a mozgasfejlodes miatt ebredhet, ezzel pedig nem sokat lehet csinalni. De tuti, hogy a szokas hatalma igen nagy, es inkabb megszokasbol kelnek a lurkoink... :o)
13 hónaposan aludta át elõször az éjszakát.

3 és fél hónapos kisfiam három napja, napközben 2 óránként, éjszaka 3 óránként eszik. Már több mint egy hónapja eddig átaludta az éjszakát. Mi történhetett? (Anyatejes)

Legjobb válasz: Igen, 3 hónapos kor körül fejlõdési ugrás van. Az én babám EGÉSZNAP cicizett olyankor, estére hulla voltam. Pár nap alatt aztán beállt a tej mennyisége, és minden visszatért a régi menetrendbe. Tedd minél többször cicire!

Igen, 3 hónapos kor körül fejlõdési ugrás van. Az én babám EGÉSZNAP cicizett olyankor, estére hulla voltam. Pár nap alatt aztán beállt a tej mennyisége, és minden visszatért a régi menetrendbe. Tedd minél többször cicire!
Szia! Nekem azt mondták, hogy 3 hónapos kor körül fejlõdési ugrás van, ilyenkor többet esznek a babák. Tedd cicire amikor éhes, pár nap alatt beáll a tejcsid a megnövekedett igényhez.

Kisbabám 8 hónapos és mostanában az éjszaka közepén felkel, felül és játszik. Éjjel már jó ideje nem kell megetetnem, általában idáig végigaludta az éjszakát. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Igen, visszafeküdt. :) Bár õ késõbb kezdte, és már le tudott ülni, feküdni, de ha 8 hósan csinálta volna, biztos be kellett volna mennem, hogy lefektessem. Ne kapcsolj villanyt, ne szólj hozzá, csak tedd le. :)

Igen, visszafeküdt. :) Bár õ késõbb kezdte, és már le tudott ülni, feküdni, de ha 8 hósan csinálta volna, biztos be kellett volna mennem, hogy lefektessem. Ne kapcsolj villanyt, ne szólj hozzá, csak tedd le. :)
Az én babám 10 hónaposan kezdte el ezt, holott már 1, 5 hós korától átaludta az éjszakát. Felébredt, üldögélt, beszélgetett, játszott, láthatóan nagyon jól elszórakozott a sötétben. :) Nem kért sem enni, sem inni, sem minket. Fogalmam sincs, miért csinálta ezt, a dokinak is mondtam, szerinte egy kis alvászavar. Kábé 4 hónapig tartott. Napközben szépen elvolt, nem volt nyûgös sem. Csak én voltam zombi, mert dacára a tucat párnának a fejemen nem tudtam aludni a sikkantgatásoktól. :) De nem mentem oda hozzá, bíztam benne, hogy elmúlik. És el is múlt. Igaz, kitoltam a lefekvés idõontját fél 8-ról 9-re, és akkor egyre kevesebbszer kelt fel, majd elmaradtak az ébredések. Szerintem a tiéd is így lesz. Szerezz be füldugót. :) A kicsim most már újra 8-kor ágyban van, és alszik, mint a bunda, mert azóta nagylány, ovis, és jól kifárad. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod, nálad vissza is feküdt, ha megunta a játszást? Mert nálunk az a baj, hogy játszik és utána pedig kiabál , mert nem tud visszafeküdni egyedül.

3 éves kislányom még mindíg nem alussza végig az éjszakát. Mit tegyek?

Van hogy háromszor négyszer felsír éjszaka, de nagyon keservesen. Mikor megkérdezem mi baj van azt feleli semmi és alszik tovább. Három éve nem alszunk, már nagyon fárasztó:-((( Segítsetek!!!!

Legjobb válasz: Nálunk is ez van.Az én lányom már 4 éves lesz és lassan egy éve velünk(velem,apa meg szivacson)alszik.Meguntam,h sosem alszom.Ez bevált ,most nyugodtan alszik mindenki,9 hónapos kistesónk az ágyában egész éjjel nyugodtan,mi meg a hálóban.Nem a legjobb megoldás,nyáron akarom visszaszoktatni az ágyába.Majd mi fogunk egy ideig a gyerekszobában aludni,nagylányom pedig az ágyában.Remélem!

Nálunk is ez van.Az én lányom már 4 éves lesz és lassan egy éve velünk(velem, apa meg szivacson)alszik.Meguntam, h sosem alszom.Ez bevált , most nyugodtan alszik mindenki, 9 hónapos kistesónk az ágyában egész éjjel nyugodtan, mi meg a hálóban.Nem a legjobb megoldás, nyáron akarom visszaszoktatni az ágyába.Majd mi fogunk egy ideig a gyerekszobában aludni, nagylányom pedig az ágyában.Remélem!
Lehet külön kéne vele menned. Veletek alszik? nem lehet hogy nem fér el? Próbálj neki olyan meséket mesélni ami errõl szól, vagy beszélgessetek errõl. Hátha rájössz mi a gond és mi a megoldás.
A kérdező hozzászólása: Hát az az igazság, hogy mi egy szoba-konyhába lakunk így velünk egy szobába alszik de elkülönített kis kuckója van. Vászon paravánnal van körülvéve az ágya amit akkor húz fel vagy le amikor akar:-)Minden este olvasunk neki 1 vagy 2 rövidebb mesét és utána versikéket kell mert imádja. Utána az elalvással nincs is gond, nagyon szépen elaszik, de éjszaka sokszor nagyo élesen ijesztõen sír fel és nem mondja meg hogy mi baja:-(((

3, 5 hónapos babám nem alussza még át az éjszakát. Mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Türelemmel vársz, amíg átalussza:) Nem minden baba alussza át, pláne nem ennyi idõsen. Ha ébred, mert valamilyen szükséglete felébreszti, akkor nem tudsz mit csinálni.

Türelemmel vársz, amíg átalussza:) Nem minden baba alussza át, pláne nem ennyi idõsen. Ha ébred, mert valamilyen szükséglete felébreszti, akkor nem tudsz mit csinálni.
A nagyobbik gyerekem 4 éves múlt, egy kezemen meg tudom számolni hányszor aludt át éjszakát... :) A kicsi 3 hónapos, õ is felkel éjszaka 2-3 alkalommal.
Aranyos a kérdés. :) A lányom 22 hónapos, és még mindig nem alszik éjszaka. Szerintem egy ilyen pici babától nem lehet még elvárni, hogy ne keljen fel. Idõvel majd alakul. Nálunk is voltak jobb idõszakok, de azért a rossz van többségben. Kitartás!
Írj ki egy újabb kérdést három év múlva, ha még mindig nem alussza át az éjszakát. Addig meg kitartást! :-)
Semmit. Nem lehet elvárni egy ekkora babától, hogy aludjon reggelig.
Az enyém 4 hónapos múlt, 5 napig volt, hogy egyszer kelt, most folyamatosan romlik a helyzet, a csúcs a héten az volt, mikor 16szor kelt fel. Boldog lennék, ha csak 3-4x ébredne, enne és aludna, mint régen.
:) Nos, az en fiam 2 hosan meg 3x kelt fel ejjel, aztan 3 hosan 2x, most 4 es fel hos, 1 hete 1x ebred. Es hidd el rengeteg baba van aki 1 ev korig nem alussza at az ejszakat. orulok ha a fiam talan 7hos korara atalussza, de nem surgetem v eroltetem azzal h nem megyek oda, ha egyszer azert ebred meg mert baja van! Persze van aki 6hetes atalussza mar, de nem mnden baba egyforma!!! varj.. legy turelmes es ha faradt vagy aludj delutan egyett!
Miért akarsz bármit is tenni? Kisfiam 20 hónapos koráig kelt éjjel szopizni 1-2x. De még most sem alussza át ha azt vesszük, mert általában 1x felkel inni. 4 évs.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok választ. Igazából, csak azért gondoltam, hogy valamit nem jól csinálok, mert a környezetemben a hasonló korú babák már átalusszák az éjszakát és azt hittem, hogy velem van a baj. A picim olyan 20 körül szopizik és utána elalszik olyan fél 9 körül. Éjjel kb 1-2 között kel, szopizik kb 10-15 percet és utána alszik. Majd hajnalban kel olyan 6 körül, akkor is szopizik, ilyenkor már általában nem alszik vissza. Viszont van, amikor rosszabbak az éjszakák és olyankor még 1-2 alkalommal felébred. Akkor, így jól csináljuk? Vagy kellene valamin változtatni?
a kommented elõtti vagyok. Teljesen jó így. Nem minden baba egyforma. Egyébként az anyatejes babák késõbb aludják át az éjszakát.
utolsó vagyok. Egyébként kisfiam 6 hós koráig éjjel-nappal 3-4 óránként kelt szopizni. Nem azért mert kevés volt neki a tej, hanem mert így igényelte.
A kérdező hozzászólása: nekem sem kevés a tejem, az tuti. mert így is visznek el napi kb 300 ml-t, ami "felesleg".
Ennyi ébrenlét éjjel bõven belefér még egy ennyi idõsnél. Ne figyelj azokra, akik azt mondják, hogy az õ gyerekük már az elejétõl este 9-tõl reggel 7-ig aludt. Többnyire kamu. Vagy az idõ elfeledteti az ilyeneket... Legyél türelmes, nem fog mindig felkelni éjjel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!