Találatok a következő kifejezésre: Az éjjel szúrt (8 db)

Csak bulikon szoktam néha rágyújtani és ez kb a harmadik ilyen estém volt hogy cigiztem és ma nagyon szúrt edzés után a tüdõm. Lehet ettõl? (tegnapelõtt éjjel cigiztem kb 5öt szvtam el az éjjel folyamán. )

Legjobb válasz: Ahogy rászoksz a cigire, a szervezeted is egyre jobban hozzászokik. Mint amikor valaki direkt mérgezi magát, és még fizet is érte, a marhája. Orbánék tervezik, hogy aki a dohányzástól betegszik meg, annak nem jár TB. Jó bulizást...

Ahogy rászoksz a cigire, a szervezeted is egyre jobban hozzászokik. Mint amikor valaki direkt mérgezi magát, és még fizet is érte, a marhája. Orbánék tervezik, hogy aki a dohányzástól betegszik meg, annak nem jár TB. Jó bulizást...
Lehet, hogy a hörgõkbe jutott égéstermékek, korom, kátrány miatt lettek ezek a tünetek.
Lehetséges, ne aggódj el fog múlni.

Az éjjel annyira szúrt a medence csontomnál, hogy alig bírtam lábra álli. Ez is a súlytól van? 33hetes vagyok

Legjobb válasz: En is ezzel szenvedtem egesz ejszaka!! Nagyon rossz, aterzem :( Es nem csak, h a szemeremcsont, de idonkent meg a huvelyig, nagyajkakig lenyilallo fajdalom is van kozben :( 26 hetes vagyok, mult heten voltam dokinal, es elmondtam ezt is neki, es sajnos nem szoglalt jo hirekkel, ez megmarad vegig :( A medence, csipo, szemeremcsont izuleteti csusznak szet (millimeterre gondolj, de ez is ilyen fajdalmas) lazulnak, puhulnak fel, keszul a szervezet a szulesre, h a baba konnyebben utat tudjon torni kifele a medencebenm a felpuhult izuletek kozott konnyebb neki, mintha kotott lenne (ami nem terhes allapotban van ugye) Jo a rosszban: a szules konnyebb, ha szepen felpuhultak az izuletek. De most meg ezt nem erezzuk, csak h faj, en menni alig tudok. Kitartas!

En is ezzel szenvedtem egesz ejszaka!! Nagyon rossz, aterzem :( Es nem csak, h a szemeremcsont, de idonkent meg a huvelyig, nagyajkakig lenyilallo fajdalom is van kozben :( 26 hetes vagyok, mult heten voltam dokinal, es elmondtam ezt is neki, es sajnos nem szoglalt jo hirekkel, ez megmarad vegig :( A medence, csipo, szemeremcsont izuleteti csusznak szet (millimeterre gondolj, de ez is ilyen fajdalmas) lazulnak, puhulnak fel, keszul a szervezet a szulesre, h a baba konnyebben utat tudjon torni kifele a medencebenm a felpuhult izuletek kozott konnyebb neki, mintha kotott lenne (ami nem terhes allapotban van ugye) Jo a rosszban: a szules konnyebb, ha szepen felpuhultak az izuletek. De most meg ezt nem erezzuk, csak h faj, en menni alig tudok. Kitartas!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen , neked is kitártás és boldog babavárást

3 hónapja szedek fogamzásgátlót. De most kicsit meg vagyok ijedve, mert 3 hónap után a gyógyszer szedés közben is vérzek és van hogy a hasam alatt szúró fájdalmat érzek, egyik éjjel az oldalam is görcsösen szúrt! Mitől lehet ez?

1,5 évvel ezel?tt már szedtem úgyanezt, akkor nem volt vele semmi probléma!

Legjobb válasz: Menj el az orvosodhoz, aki felírta a bogyókat és beszéld meg vele a gondod. Innen nem nagyon tudunk segíteni.

Menj el az orvosodhoz, aki felírta a bogyókat és beszéld meg vele a gondod. Innen nem nagyon tudunk segíteni.

Most vettem egy 14l-es akváriumot bele egy 50 l-ig jó levegőztető szűrőt.8 neon hal lesz. Kárdésem az hogy mi az igénye? Tényleg kell bele fűtés? 19-20 fokos a víz. Egász nap, éjjel is menjen a levegőztető?

Majd pár nap mulva rakhatok halat bele a keresked? szerint.

Legjobb válasz: Természetesen nem lakhat mindenki 300 négyzetméteren és tud költeni milliókat a hobbijára. Nekem sincs ezért lovam, pedig nagyon szeretnék egyet. Sõt még kutyára se telik. Ha neked nincs akkora helyed, amin elfér egy haltartásra alkalmas akvárium, akkor vegyél inkább kaktuszt. Az akvarisztika állatok tartásáról szól, amiknek igényei vannak, és törvény is van rá, ami kötelez téged, hogy biztosítsd ezeket. 30 liter alatt eleve tilos halat tartani. 30 literben tarthatsz 1 db Bettát vagy egy kis csapat endler guppit. A jelenlegi akváriumod legfeljebb 5-7 db Red Cherry tartására alkalmas, de csak ha nagyon odafigyelsz és alaposan utánaolvasol az akvarisztikának, mert egy ilyen kis rendszer nagyon kényes, és könnyû kipusztítani belõle az állatokat. A neonhalnak minimum 50 liter kell. Szerencsére senki sem kötelez téged arra, hogy neonhalat tarts.

Természetesen nem lakhat mindenki 300 négyzetméteren és tud költeni milliókat a hobbijára. Nekem sincs ezért lovam, pedig nagyon szeretnék egyet. Sõt még kutyára se telik. Ha neked nincs akkora helyed, amin elfér egy haltartásra alkalmas akvárium, akkor vegyél inkább kaktuszt. Az akvarisztika állatok tartásáról szól, amiknek igényei vannak, és törvény is van rá, ami kötelez téged, hogy biztosítsd ezeket. 30 liter alatt eleve tilos halat tartani. 30 literben tarthatsz 1 db Bettát vagy egy kis csapat endler guppit. A jelenlegi akváriumod legfeljebb 5-7 db Red Cherry tartására alkalmas, de csak ha nagyon odafigyelsz és alaposan utánaolvasol az akvarisztikának, mert egy ilyen kis rendszer nagyon kényes, és könnyû kipusztítani belõle az állatokat. A neonhalnak minimum 50 liter kell. Szerencsére senki sem kötelez téged arra, hogy neonhalat tarts.
grat az eladónak
bazz a vétel elõtt utána olvashattál volna a neon igényeinek, még 54 l-ben se tartanék neont, nem 140-t akartál írni, 14l-ben max jávai mohát meg papucsállatkát tartanék, meg zöldszemes ostorost :)
És én miért érzem úgy, hogy ez a kérdés FAIL? A 14 liter, na meg ráadásul minden értelmes ember tudja, hogy 19 fok rettentõen kevés. Szóval...
én egy kis világítást és bele egy anubiast esetleg csigát ELKÜLÖNÍTÕ AKVÁRIUMNAK VALÓ VAGY NEVELÕ AKVÁRIUM
Én is csak azt tudom mondani, amit az elõttem szólók. Én is csóró vagyok, albérletben lakom, mégis van helye az akváriumnak. Igazából leírhatnám ugyan azt, amit az elõttem szólók, hogy kérlek ne, mert maximum egy héten belül elpusztul az összes halad. Ahhoz, hogy kialakuljanak azok a biológiai folyamatok a vízben (mert egy akvárium nem csak egy pohár víz), amelyek életben tudják tartani ezeket a halakat, nem tudnak kialakulni 14 literben. Még 50 liter is veszélyes kezdõként. Csak sajnos az a baj, hogyha a fejedbe vetted, hogy nálad márpediglen akkor is életben maradnak azok a rohadt halak, meg a kereskedõ is azt mondta, akkor úgyis megcsinálod. Annyira kérlek, hogyha kicsit is szereted és tiszteled az állatokat, olvass kicsit utána (Horn-Zsilinszky: Akvarisztika). Ha ez nem érdekel, akkor ölj meg párat, csak kérlek, újakat már ne vegyél.
Ne siess el semmit. Élõvilágot szeretnél akkor tegyél érte.
Kár volt így bunkón kitörnöd, hiszen ezzel nem vágtál vissza senkinek. Sõt láttam volna hamarabb nem válaszolok ilyen normálisan. Másfeles panelt ne értsd félre de azt a legkönnyeb élõvilággal berendezni. Ágy elõrébhúz, és ahová jól mutatna oda máris legalább 2 méteres akváriumot lehet tenni. Alacsony kis szekrényen milyen klasszul mutat egy akvárium. alul a cipõk, felül meg 50 liter élet. Lehet neki helyet találni bárhol hiszen tuti van 30*50 centi helyed amit nem használsz. És az már egy 75 literes akvárium. De most gondolj bele hogy mutat 10 neon egy terráriumban.
14 lityi az tényleg kevés de mivel mondtad az 50 literes szûrõt tuti nem kamuztál. Neon nem szerencsés megoldás vagy válsztás, hiszen õk rajként szeretnek az áramlással játszadozni. Fel le úszkálnak szembe az áramlásnak tök szépek. De 14 literben nem sok ne érts félre csak nem oda való. Néhány nano halat ami lassan úszkál. Meleg igénye 24 fokos víz, de figyelj oda hogy mivel méred a vízhõfokot. (Sok gagyi hõmérõ 24 et mutat a víz meg jó ha eléri a 18 fokot.) Törpe tarisznyarákot talán lehetne benne tartani. :) Azt mondjuk úgy szeretném.
A kérdező hozzászólása: Tudod hányan tartanak egészséges körülmények között kicsi akváriumba halakat???? Normális választ szeretnék, nen kötekedõket...sajnos nincs 200 literes akváriumra helyem, mert sajnos csak másfeles panelre futotta, nem ógy apucidnak!!
hát téged jól átb****t az eladó de a te hibád is hogy elõtte nem olvastál utána ha látják rajtad hogy nem tudod hogy mit akarsz akkor rögtön át ba***ak de itt a kérdésedre a válasz:http://diszhal.info/Paracheirodon_innesi.php és még egy link ami nagyon hasznos mindenhez: http://hu.lmgtfy.com/?q=neonhal

A guppijaimnak és a neonhalaimnak nagyon gyorsan jár a kopoltyujuk és lefelé néznek az akvárium aljára és néha megrázzák magukat, 3 már el is pusztult.50literben 20an vannak, éjjel is megy a szuro és a levegozteto, 24fokos víz. Mi a baj?

Legjobb válasz: Ja igen! (Látom idõközben jött elõttem még egy válasz), én is vízcserét javasolnék elõször is. Kb az akvárium vizének harmadát, felét lecserélném. Aztán ha magától nem javul a helyzet, akkor jöhetnek a gyógyszerek. Azért nem olyan drága az, fõleg hogy 50 literes csak az akvárium, abba nem kell olyan sok. Egy fiola jobb fajta (pl Sera-s) gyógyszer 1000-2000Ft körül van, de az több száz liter vízhez elég.

Ja, még egy magyarázat: A részleges vízcserét, aljzatmosással úgy értem, hogy fele víz vödörbe, halak bele, aljzat és akvárium alaposan átmosva, visszahelyezve, fele víz a régi, a vödörbõl, fele friss, elõkészítve :) Az, hogy régóta megvannak, és eddig nem volt baj sajna nem garancia, tapasztalatom alapján :(
Ja igen! (Látom idõközben jött elõttem még egy válasz), én is vízcserét javasolnék elõször is. Kb az akvárium vizének harmadát, felét lecserélném. Aztán ha magától nem javul a helyzet, akkor jöhetnek a gyógyszerek. Azért nem olyan drága az, fõleg hogy 50 literes csak az akvárium, abba nem kell olyan sok. Egy fiola jobb fajta (pl Sera-s) gyógyszer 1000-2000Ft körül van, de az több száz liter vízhez elég.
A létszámról meg annyit, hogy nem szerencsés, de mivel kis testû halakról van szó, még elfér ennyi ekkora akváriumban. De több már ne legyen! (Bocsi, hogy három választ külön küldtem el egymás után, csak közben jutottak eszembe a dolgok. :) )
Nem columnaris, azzal nem járnak dudorok, alapbetegségnek esetleg szóba jöhetne, az ellen részleges és többszöri vízcsere, etetés leállítása és az aljzat átmosása, esetleg cseréje 100% hatásos. A dudorok miatt gombás fertõzõdés a valószinû, a hõfok emelése segíthet, gyógyszerekrõl nem nyilatkoznék, nem Mo.-on élek, nem ismerem az ottaniakat.
Elfelejtettem, mondani, hogy a vizet nem kell lehûteni, sõt 28-30 C- lenne az igazi, de a neonok miatt maradjon 26-27.A meleg víz ebben az esetben, gátolja a gomba szaporodását.SN.
Heló: Fehér foltok és szürkésfehér vattaszérû csomó a száj környékén, esetleg a testen.Ez vagy vattaszáj betegség, vagy penészgomba lesz.A beteg halakat vedd ki, ha teheted.50% vízcsere után, erõs szellõztetés mellett, Parakill és Dezinfekt, vagy Xantakridin. Ha nem gond a pénz, akkor SERA Micopur és Ectopur.Két nap tartós fürdõ. Utánna 50% vízcsere, és ha szükséges, meg kell ismételni a kezelést.Adagolás a gyógyszeren. Ha szerencséd van, akkor nem nyálkagomba, mert az többnyire halálos.SN.
Nem meleg nekik a 24 fokos víz.
Szia! Nekem van egy tippem, hogy mi lehet a baja!Baktériumos fertõzés!Columnaris baktérium okozza!Tünetek a száj, uszonyok fehér elszínezõdése.Gyorsan terjedõ baktérium!A halak imbolyogva lebegnek a vízfelszín közelében.A túl lúgos víz miatt alakul ki.Kezelésükre a Sera Baktopur ajánlott, az adagolást, a dobozra rá van írva, mert az függ az akvárium méretétõl is!És persze vízcsere ajánlott. De talán jön erre valaki, aki tud valami más információt adni neked!Nekem ez a tippem, a leírásod alapján!
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat. Szerintem se a vízzel van a gond, már elég rég megvoltak, eddig soha nem voltak betegek a halaim, vizet is rendszeresen cserélek és kezdo sem vagyok az akvarisztikában, de ilyennel még nem találkoztam.
Ez http://diszhal.info/Poecilia_reticulata.php és ez http://diszhal.info/Paracheirodon_innesi.php alapján a még 24 fok optimális mindkét fajnak. Egy próbát megér ez a lehûtés, de a fehéredést és a dudorokat biztos, hogy nem ez okozza. Inkább valami betegség tünete lehet. Nálam most is 27 fokos a (kemény, 20nk fölötti) víz, sõt a kánikulában 29-30-re is fölment már, de így is jól elvannak a neonok és a guppik is. Szûrõ megy, levegõztetõ nincs! Kb 20 éve tartok halakat és vegyész a végzettségem, de errõl a vízkeménység-oxigéntartalom összefüggésrõl még nem hallottam...
Azt hogy milyen betegség, azt sajnos nem tudom.Mikor volt vízcsere?(30-50%os?)De egy dolgot biztsan tudok;A 24fok az ideális ha sima neonokrol beszélünk(kék neon), ha meg vörösneonrol akkor kevés , bár, azthiszem azoknak is jó a 24...szoval a víz ideális, nehogy hûtsd.És a guppik és a neonok is elférnek kis helyen.Nem akkora baj az h 20an vannak.De azért tényleg kicsit sok, de ezt még elbírja a levegõztetõ.Itt a betegséggel van a baj.Reméljük vki tudja mien betegség és tud gyógymódot.Ha meg nem, akkor irány a kereskedés, és mondel ezt az eladónak és hogy mivel kezeld kérdezd meg, és ad vmi szert.A legjobb gyógyszerei a SERA-nak vannak, de ahoz készitened kell a pénztárcádat rendesen...
Meleg a víz.Vedd vissza 20-22 fokra Hütsd akár jégkockával is.Nézd meg a viz keménységét. a lágyabb vizet szeretik, el vannak az akvárium keményebb vizébe is, de akkor alacsonyabb hõmérsékleten.Nagyobb hõmérsékleten növekszik az anyagcseréjük ezáltal az oxigén felvételük is valószinüleg ezt a levegõztetõ ezt a teljesítmény már nem birja.Ahhoz sokan vannak!
Betegek. :(
A kérdező hozzászólása: Most vettem észre hogy néhánynak ki van fehéredve a szája és dudoros.

Teknőstartók! A tekiknek az akváriumban a szűrő éjjel-nappal megy? Vagy elég, ha egy nap csak pár órára kapcsolom be? Eddig folyamatosan ment non-stop, de hallottam, hogy valaki csak 1-1 órára kapcsolja be naponta.

Legjobb válasz: Szia. Én éjszakára ki szoktam húzni, mert nem szeretem hallgatni a zúgását, de reggel mikor megyek el akkor bedugom és napközbe megy. Nem muszály non-stop mennie. Ha szereted sûrûn takaritani akkor ki is veheted. Nem kötelezõ tartozék. Így h nálam megy én hetente cserélem a fele vizét ls kb havonta van nagy generál...

Szia. Én éjszakára ki szoktam húzni, mert nem szeretem hallgatni a zúgását, de reggel mikor megyek el akkor bedugom és napközbe megy. Nem muszály non-stop mennie. Ha szereted sûrûn takaritani akkor ki is veheted. Nem kötelezõ tartozék. Így h nálam megy én hetente cserélem a fele vizét ls kb havonta van nagy generál...
Egy teknõsös akváriumban a szûrõnek csak mechanikai szûrõ szerepe van. Halaknál részt vesz a káros anyagok lebontásában és oxigén ellátásban, egy teknõsnél ez lényegtelen. Tehát a tapasztalataid, a víz koszolódása szerint járasd.
Ha kikapcsolod, akkor visszaengedi a kosz egy részét. Nálam egész nap megy, minimális a zajszintje.

Ha elfelejtettem beadni a tüszőrepesztő szurit 16-18 óra között, ahogy elő volt írva, és éjjel 2kor adtam be, az mennyire befolyásolja a szerdai inszeminációm sikerességét szerintetek?

Járt már valaki így? Pregnyl vagy valami hasonló a tüsz?repeszt? neve.

Legjobb válasz: Nagyon. Jó 8 órával késõbb adtad be. Ezt mindenképp jelezd a dokinak, mert ezzel jó eséllyel biztosan sikertelen lenne a beavatkozás, lehet, hogy meg se csinálják. Beszélj vele mindenképp!!!

Nagyon. Jó 8 órával késõbb adtad be. Ezt mindenképp jelezd a dokinak, mert ezzel jó eséllyel biztosan sikertelen lenne a beavatkozás, lehet, hogy meg se csinálják. Beszélj vele mindenképp!!!
Én 4 órával csúsztam, és a dokim mondta, hogy semmi gond. beszélj vele!
A kérdező hozzászólása: Megvolt az inszem, a dokinak nem mondtam, hogy elkésett a tüszõrepi, majd 2 hét múlva megírom az eredményt! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!