Találatok a következő kifejezésre: Az ég kék nappal (3 db)

Az ég miért kék nappal és miért áttetsző éjszaka (mivel látni a csillagokat)?

Legjobb válasz: Nappal azért kék, mert szórja a Nap fényét (a kéket legjobban). Éjszaka nincs annyi fény, amennyi látható lenne. Viszont a csillagok ugyanezért hunyorognak. Az ûrben az ég is fekete, és a csillagok is rezzenéstelenül világítanak. Elvileg egyszerre is láthatók - persze, ha nem a Nap irányába nézel.

Nappal azért kék, mert szórja a Nap fényét (a kéket legjobban). Éjszaka nincs annyi fény, amennyi látható lenne. Viszont a csillagok ugyanezért hunyorognak. Az ûrben az ég is fekete, és a csillagok is rezzenéstelenül világítanak. Elvileg egyszerre is láthatók - persze, ha nem a Nap irányába nézel.
Az elõzõ válaszolónak teljesen igaza van a ég kékségével kapcsolatban. Kiegészítés: az ég mindig átlátszó. Nappal azért nem látod a csillagokat mert a Nap fénye erõsebb. Napfogyatkozáskor nappal is láthatóak a csillagok.
A csillagoknak van saját fényük, a Nap is egy csillag. Te a Holdra gondolhatsz, az a Nap fényét veri vissza, ezért tud a föld árnyékot vetni rá (fogyó Hold).
A vízpára miatt.
A kérdező hozzászólása: és miért pont a kéket legjobban? van ennek valami oka is, vagy csak "mert csak"?
De, a csillagok nem világítanak, csak a Nap fénysugarai tükrözõdik vissza, nem? És igen, olyan nincs, hogy "az ég..".Az "ég" szót akkor mondták, mikor még tudományosan nem tudták megmagyarázni az "eget".
AHA
1.az vagy 2.Sok 3.Sok 4.Nemtom, állandóan részeg vok 5.Mijazajalkohol??hukk 6.Csak 7.Orálisan kell kényeztetni a fiút, de csak ha fiú vagy. Ha lány vagy akkor, hát akkor is de scak ha kislány.
Ja, sok, sok, ja, ja, nemtom, nemtom. Remélem, h segítettem. :D
1 órában 1! kérdés!!! Jelezni fogom!
1. NEM LEHETSZ HANEM MÁR AZ VAGY. HÜLYESÉGTERHESSÉG HALLOTTÁL RÓLA? HA NEM KÉRDEZD MEG EGY MÁSIK KÉRDÉSBE. 2. NAGYON SOK ÚGYHOGY MENJ KOCSIVAL. 3. 70% HA JÓL TUDOM DE Õ BIZTOS TUDJA: GOOGLE 4. EDDIG MÉG IGEN 5. PRÓBÁLT KI ÉS AKKOR MEGLÁTOD. AMÚGY IGEN 6. MERT NEM FOGYÓKÚRÁZOL, MOZOGSZ. HOGY MÉRT NEM AZT MÁR CSAK TE TUDOD 7. HÁT MIT TUDNÁL TENNI. BESZÉLGESS VELE. VAGY MIT TUDOM ÉN. HA SZERETED VAGY TETSZIK AKKOR KÉRDEZD MEG HOGY JÁRTOK-E xD LoL :P remélem segítettem ;) (nyugi tudom hogy kamu kérdés)
Lehetek terhes? Ejjj...az óvszer nem lett volna olcsóbb? Mennyi oda a repülõjegy? összesen 200.000ft lesz. A föld hány %-a víz? 70% Nálatok is kék az ég nappal ha jó idõ van? Náalm mindig kék az ég, sok mosolygás ;) Az alkoholtól tényleg részeg tud lenni az ember? Az az a szines lötty? Nem tudok lefogyni. Miért? Mert vékonynak szüettél. Megismerkedtem egy sráccal/lánnyal mit tegyek? Ölelgesd ;)
Lehetek terhes? Persze, kutyakölykeid lesznek, mivle kutyapózban csináltátok a legtöbb ideig. Mennyi oda a repülõjegy? 300.000£ A föld hány %-a víz? 75% Nálatok is kék az ég nappal ha jó idõ van? Nem, hupilila *_* Az alkoholtól tényleg részeg tud lenni az ember? Neeem, dehogyis, attól csak terhes lehet. Nem tudok lefogyni. Miért? Mert már csak csont és bõr vagy. Megismerkedtem egy sráccal/lánnyal mit tegyek? Fújd be a szemét farkas-riasztó sprayyel. (PirosZka tud adni.)
1: Sajnos lehetsz. Sejtettem én, hogy a zuhanyrózsás trükk nem fog mûködni. 2: Azt nem tudom, de még az elõtt utazz, hogy a gyerek nagyobb lesz. 1-et fizet 2-t kap alapon. 3: Pontos számot nem tudok, de annyi bizonyos, hogy az oldalon olvasottak alapján a nagy része magzatvíz formájában van jelen. 4: Nálunk csak este. 5: Ezt megint nem tudom, de azt igen, hogy savakkal aldehideket képez. 6: Persze mer' állandóan terhes vagy. 7: Hú, akkor ezt már régen elszúrtad. Innentõl kezdve mindig ismerni fogod, egészen az Alzheimerig. De annyit kideríthetnél, hogy akkor most srác-e vagy lány. Esetleg vedd fel fészbúkon ismerõsnek.

Miért kék az ég és vöröses a lenyugvó Nap színe?

Egy jegyzetben ezt találtam: a szóródás mértéke fordítottan arányos a hullámhossz 4-ik hatványával. Következmény: az ég kék, a Naplemente vöröses. Valaki el tudná magyarázni kicsit részletesebben, ugy, hogy egy laikus is megértse? El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: A tengerek kéksége az ózonréteg hatásmechanizmusától alakult ki. Ez a tuti.

A tengerek kéksége az ózonréteg hatásmechanizmusától alakult ki. Ez a tuti.
Az ég a Rayleigh-féle fényszórás miatt kék. A Napból érkezõ fény "beleütközik" a levegõ molekuláiba, és minden irányba szétszóródik. A szórt fény mennyisége nagyon erõsen függ a rezgésszámtól, tehát a fény színétõl. A nagy rezgésszámú kék fény tízszer jobban szóródik, mint a kis rezgésszámú vörös fény. E miatt a szórt fény miatt látjuk az eget kéknek. Ugyanez a jelenség rejlik a napnyugta vöröses fénye mögött is. Ha a Nap alacsonyan van a láthatáron, a fénynek nagy levegõrétegen kell áthaladnia, amíg elér hozzánk. Út közben a kék fény kiszóródik, de a kevésbé szóródó vörös eljut a szemünkbe.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!