Találatok a következő kifejezésre: Az ég kék (48 db)

Miért látjuk az eget kéknek?

Logikusan ha felnézünk az égre nem feketén az ?rt kéne látnunk? Miért látjuk nappal kéknek az eget?

Legjobb válasz: Általános iskolai tananyag, legalábbis érdekességként megemlítik. A légkör apró részecskéi eltérítik a rövid hullámhosszú kék fényt, eleget ahhoz, hogy kéknek látsszon. Napkeltekor és napnyugtakor pedig nagyon kis szögben ér ide a napfény, ezalatt a kék fény szétszóródik, és a hosszú hullámhosszú vöröses látszódik.

Általános iskolai tananyag, legalábbis érdekességként megemlítik. A légkör apró részecskéi eltérítik a rövid hullámhosszú kék fényt, eleget ahhoz, hogy kéknek látsszon. Napkeltekor és napnyugtakor pedig nagyon kis szögben ér ide a napfény, ezalatt a kék fény szétszóródik, és a hosszú hullámhosszú vöröses látszódik.
A vastag, átlátszatlan levegõrétegen szétszóródó napsugarak ...

Mi adja az ég kék színét?

mit?l kék az ég ?

Legjobb válasz: http://www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/miert/m00/eg.html

A link szerint viszont, nappal a vörös fény jobban áthalad a kisebb réteg miatt, tehát a vöröset is látnunk kellene, nem?
Namost az ég színérõl volt szó, nem a napérûl ;) Az ég azért kék, mert a levegõ szétszórja a kék színt, azaz a levegõ színesedik be kékké, még ha ez csak nagyon vastag levegõrétegen át érzõdik is.
A por amit megvilágít a Nap, szétszórja a kék fényt, a vöröset pedig elnyeli. Ma tanultuk fizikán, azért írom.
én úgytom az oxigéntõl az ûrben is nem egy helyen van lebegõ oxigén nitrogén stb. nitrogén az ûrben vörös oxigén természetes kék

Van az ég kék az RTL 2, és vannak a paródiák pl. A krumpli rakott, hol találok még ilyeneket, vagy van még ilyen?

Legjobb válasz: http://www.google.hu/imgres?q=az+ingyom+bingyom+rtl2&um=1&hl.. Volt olyan is, hogy az ingyom bingyom, és egy nyuszi volt a képen, de nem találom. A fókusz egyik adásában bemutatták ezeket.

http://www.google.hu/imgres?q=az+ingyom+bingyom+rtl2&um=1&hl.. Volt olyan is, hogy az ingyom bingyom, és egy nyuszi volt a képen, de nem találom. A fókusz egyik adásában bemutatták ezeket.
A kérdező hozzászólása: Igen arra én is emlékszem de nem tudom melyik részben , te tudod véletlen?:)
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
Szívesen:)


Amit lehet mostanság látni közterületi reklámtáblákon: Az ég kék. A fű zöld. Az élet szép. Mi a fene ez?

Legjobb válasz: kiderült, RTL2... http://reklamipar.hu/marketing/marka/2012/09/03/a-fu-zold-le..

szovjet propaganda

Mik ezek a plakátok? (az ég kék, a fű zöld. )

Mostanában ilyen plakátokat látok az utcán: Az ég kék. A f? zöld. Az élet szép. stb... Néha tv-ben is mennek reklámként.

Legjobb válasz: Az ilyenek céges titkok, és az embereket ez tartja is, ha kiszivárogtatják akkor sokat fizethetne érte. A Djuice kampány is úgy rémlik hogy hetekig ment, mire kiderült hogy mobilszolgáltatásról van szó.

Az ilyenek céges titkok, és az embereket ez tartja is, ha kiszivárogtatják akkor sokat fizethetne érte. A Djuice kampány is úgy rémlik hogy hetekig ment, mire kiderült hogy mobilszolgáltatásról van szó.
Utolsó nemáááááár xDDDDDD
Úristen, erre nem is gondoltam volna. Mik vannak. :D De most valami nagyon jót várok, valami új boltot, finom édességet, hogyha valami gagyiság lesz tök csalódott leszek. :(
Vírusmarketing a neve, a gerillamarketing egyik típusa. Olyan reklámtevékenység, amikor figyelmet felkeltõ módon és név nélkül kezdenek el valamit hirdetni. Folyamatosan nõ az új információkkal az érdeklõdés, így egyre jobban várod hogy mi lehet az. Ez pedig egy kedvezõ indulási feltétel, mert nem csak úgy ki van plakátolva az adott dolog, és már észre sem veszed, hanem húzzák az agyadat vele. Mivel ennek megvan a megfelelõ stratégiája, ezért a valódi reklámozott dolog titokban marad amíg azt fel nem fedik. http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADrusmarketing
azt reklámozzák, hogy most még zöld a fû, meg kék az ég, de ha tovább szennyezzük a levegõt, nem így lesz
Engem is érdekel egyre jobban, tehát máris "beleestem" a marketing hálójába... Nekem AZ ÉLET SZÉP-es nagyon tetszik!
Nem tudhatom, hogy tényleg ennek a folytatása volt-e, de pesten egyszer láttam egy olyan plakátot, amin egyszerre három ilyesmi igazság szerepelt az esõ öntöz, a gyümölcs zamatos, stb.), és alatta a "Magyar brands" logója szerepelt. Hát nem tudom... :)
Kérdezõ!: A kérdésedet ("kirakták"/)olvasták a Fókuszban(az RTLclub-on)!:D Meg az elsõ kommentelõ válaszát is! :D
Elvileg (ezt nem tudom biztosra, de logikus lenne hogy) az ilyen plakátok két rétegûek. Nem fogják kétszer felvinni ugyanazt a reklámot, hanem eleve ott van az RTL II-es plakát kirakva. Amikor a promóció olyan szakaszba ér, hogy felfedik a terméket, akkor a plakát felét/harmadát (a felsõ réteget) lehúzzák, és akkor tûnik elõ hogy mit tartalmaz. Ez a módszer elég gyors és olcsó megoldás lenne, mert egyszer kell felrakni azokat és egy éjszaka le lehet húzni a fedõréteget róluk. Így ha valaki ilyennel találkozik legközelebb, csak ellenõriznie kell a plakát kialakítását (persze az már lehet szándékos, hogy csak magas vagy elzárt helyen vannak, nehogy idõ elõtt más felfedje).
Azért a csoki jobb lett volna.
az új rtl klub
A kérdező hozzászólása: Hát ez nyilvánvaló, én arra gondoltam, hátha valaki tudja, hogy mit reklámoznak ezzel. Mindegy, azért köszönöm a választ! Majd egyszer kiderül... :)
Vader nagyúr???.....:)
Utolsó xDDDDDD
Basszus, olyan maszk van az arcomon, amivel beszélni sem tudok, nem h röhögni. Utolsó elõtti: utállak XDDDD

A motoromon xenon lámpa működik. Kicserélhetem a helyzetjelzőben az égőket kék szinű izzókra, hogy hasonló fénye legyen?

Legjobb válasz: A kresz szerint az indexnek borostyánsárgának kell lennie. Persze ettõl még kicserélheted, csak lehet, hogy megbüntet érte a rendõr.

A kresz szerint az indexnek borostyánsárgának kell lennie. Persze ettõl még kicserélheted, csak lehet, hogy megbüntet érte a rendõr.
A kérdező hozzászólása: Nem index, hanem helyzetjelzõ.
teljesen mindegy hogy index vagy helyzetjelzõ.Ha kicseréled akkor arra számits hogy a rendõr büntetni fog.A kék szin megkülönböztetõ jelzésnek számit.akár milyen kicsi is az.
A kékre különben is harapnak, jobban mint a zöldre, vagy másra... Én most vettem autót, és kék van benne, most veszem ki, mert idegel is, és ronda egy családi zöld autóban egy kék izzó.

Miért kék az ég?

Legjobb válasz: Az ég a Rayleigh-féle fényszórás miatt kék. A Napból érkezõ fény "beleütközik" a levegõ molekuláiba, és minden irányba szétszóródik. A szórt fény mennyisége nagyon erõsen függ a rezgésszámtól, tehát a fény színétõl. A nagy rezgésszámú kék fény tízszer jobban szóródik, mint a kis rezgésszámú vörös fény. E miatt a szórt fény miatt látjuk az eget kéknek. Ugyanez a jelenség rejlik a napnyugta vöröses fénye mögött is. Ha a Nap alacsonyan van a láthatáron, a fénynek nagy levegõrétegen kell áthaladnia, amíg elér hozzánk. Út közben a kék fény kiszóródik, de a kevésbé szóródó vörös eljut a szemünkbe.

Az ég a Rayleigh-féle fényszórás miatt kék. A Napból érkezõ fény "beleütközik" a levegõ molekuláiba, és minden irányba szétszóródik. A szórt fény mennyisége nagyon erõsen függ a rezgésszámtól, tehát a fény színétõl. A nagy rezgésszámú kék fény tízszer jobban szóródik, mint a kis rezgésszámú vörös fény. E miatt a szórt fény miatt látjuk az eget kéknek. Ugyanez a jelenség rejlik a napnyugta vöröses fénye mögött is. Ha a Nap alacsonyan van a láthatáron, a fénynek nagy levegõrétegen kell áthaladnia, amíg elér hozzánk. Út közben a kék fény kiszóródik, de a kevésbé szóródó vörös eljut a szemünkbe.
A gyakorikérdések is hasonló mennyiségben tartalmazza már a választ ugyanerre a kérdésre.
A google 451 000 találatot adott 0, 09 másodperc alatt.
fénytörés és sarki koboldok
miért születtél meg?
A kérdező hozzászólása: Ez egy bonyolult folyamat. Te nagy valószínûséggel nem fogod sosem megérteni, fõleg ha nem is szerzel tapasztalatokat a megtermékenyítés folyamatáról. (másodiknak köszönöm, bár véletlenül küldtem el a kérdést, csak meg akartam nézni mennyi ilyen van már, de nem kérdezett vissza mikor feltettem, hanem egybõl kirakta).
Szia! :-) Egyszer ütöttem melléd, azóta kék az ég, és zöld a fû. Röviden...Melléd ütöttem, és bekékült az ég, és kék is marad, még világ a világ. xD Üdv:Showder! =)
nem az O3 (ózon) miatt?

Miért kék az ég?

Léci segitsetek! :)

Legjobb válasz: Gratulálok az elõzõ 2 hozzászólónak. Aki nem akar segíteni az miért kommentel? Magyarázza már el valaki! A Napból érkezõ elektromágneses sugárzás több hullámhosszból áll. (http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:EM_Spectrum_Propertie..) A hullámhosszok között megtalálhatók azok a hullámhosszok, amiket az emberi szem fénynek (színnek) érzékel (Vörös,zöld,kék). A légkör a mágneses sugárzást átengedi, elnyeli, vagy visszaveri, ez a hullámhossztól függ. A fénybe esõ hullámhosszok közül a kék színt szórja szét a legjobban, ezért kék az ég. A vörös és a zöld, már kevésbé szóródik szét.

Gratulálok az elõzõ 2 hozzászólónak. Aki nem akar segíteni az miért kommentel? Magyarázza már el valaki! A Napból érkezõ elektromágneses sugárzás több hullámhosszból áll. (http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:EM_Spectrum_Propertie..) A hullámhosszok között megtalálhatók azok a hullámhosszok, amiket az emberi szem fénynek (színnek) érzékel (Vörös, zöld, kék). A légkör a mágneses sugárzást átengedi, elnyeli, vagy visszaveri, ez a hullámhossztól függ. A fénybe esõ hullámhosszok közül a kék színt szórja szét a legjobban, ezért kék az ég. A vörös és a zöld, már kevésbé szóródik szét.
Google-t kérdezd (én megtettem de direkt nem linkelem be, te is erõltesd meg magad)
Azért, mert ha magad is utána tudsz járni, akkor minek kérdezel feleslegesen? Még a választ is hamarabb megkapja valaki, ha a jó helyre írja azt, amirõl infót keres.
Google.

Az ég miért kék nappal és miért áttetsző éjszaka (mivel látni a csillagokat)?

Legjobb válasz: Nappal azért kék, mert szórja a Nap fényét (a kéket legjobban). Éjszaka nincs annyi fény, amennyi látható lenne. Viszont a csillagok ugyanezért hunyorognak. Az ûrben az ég is fekete, és a csillagok is rezzenéstelenül világítanak. Elvileg egyszerre is láthatók - persze, ha nem a Nap irányába nézel.

Nappal azért kék, mert szórja a Nap fényét (a kéket legjobban). Éjszaka nincs annyi fény, amennyi látható lenne. Viszont a csillagok ugyanezért hunyorognak. Az ûrben az ég is fekete, és a csillagok is rezzenéstelenül világítanak. Elvileg egyszerre is láthatók - persze, ha nem a Nap irányába nézel.
Az elõzõ válaszolónak teljesen igaza van a ég kékségével kapcsolatban. Kiegészítés: az ég mindig átlátszó. Nappal azért nem látod a csillagokat mert a Nap fénye erõsebb. Napfogyatkozáskor nappal is láthatóak a csillagok.
A csillagoknak van saját fényük, a Nap is egy csillag. Te a Holdra gondolhatsz, az a Nap fényét veri vissza, ezért tud a föld árnyékot vetni rá (fogyó Hold).
A vízpára miatt.
A kérdező hozzászólása: és miért pont a kéket legjobban? van ennek valami oka is, vagy csak "mert csak"?
De, a csillagok nem világítanak, csak a Nap fénysugarai tükrözõdik vissza, nem? És igen, olyan nincs, hogy "az ég..".Az "ég" szót akkor mondták, mikor még tudományosan nem tudták megmagyarázni az "eget".

Miért kék az ég?

Legjobb válasz: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=182&rov=6 Beírtam google-be: Miért kék az ég? Böszme vagy :D

http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=182&rov=6 Beírtam google-be: Miért kék az ég? Böszme vagy :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!