Találatok a következő kifejezésre: Az édesvízhez só (3 db)

Mennyi sót tesztek az édesvízi akváriumba? És ilyenkor kiveszitek a halakat vagy mehet a só akkor is, amikor bent vannak?

Legjobb válasz: én 10 literenként teszek 1 teáskanál /csapott/ feloldott jodmentes sot.a halak benn vannak a vizbe,amikor öntöm akkor bele usznak a halak.olyan mintha örülnének neki.

én 10 literenként teszek 1 teáskanál /csapott/ feloldott jodmentes sot.a halak benn vannak a vizbe, amikor öntöm akkor bele usznak a halak.olyan mintha örülnének neki.
10 literenként (víz, nem akváriumméret) szokás egy enyhén púpos kávéskanál jódmentes sót rakni. Egyes baktériumokat képes elnyomni, de ha valami már beütött baj ellen szándékozol használni, akkor nem biztos, hogy a legjobb úton jársz. Mi a szándékod a sózással?
A kérdező hozzászólása: most indítom az új akváriumomat, már 5 napja mûködik, halak még a régiben vannak. (nagyobbat vettem). Eddig még nem használtam sót, de most utánaolvastam pár dolognak, többek között a só javasolt használatáról, de a mikéntjét nem ismerem.
A kérdező hozzászólása: szóval csak simán a zacsiból kanállal átmerem a megfelelõ jódozatlan sómennyiséget az akváriumba?
A só közel sem minden esetben jó! Sok elevenszülõ faj szereti, ha van egy kevés a vízben, de a tipikus, lágy vízbõl származó fajoknak kifejezetten káros. A fõ haszna hogy enyhíti a nitritmérgezés tüneteit, na de ezt inkább meg illene elõzni a megfelelõ szûréssel.
Normális, problémamentes körülmények között ne használd. Felesleges plusz idõtöltés. Egyébként egy bögre forró vízben szokás feloldani, és úgy az akváriumhoz önteni.
Én nem teszek sót az édesvizibe. Csak a brakkvizibe, meg a tengeribe szoktam, ott a vödörbe öntöm a sót és kézzel megkeverem, várok amíg feloldódik, aztán öntöm a fejükre.

Az édesvízhez hozzáadott só nem okoz gondot, egy vegyes akváriumban, amiben meggyhasúak, vitorlások, xifók is vannak?

Legjobb válasz: Ha egy csipetnyitn teszel,az még nem árthat!! Remélem sokat segítettem!=) Üdv.: Charlotte

Ha egy csipetnyitn teszel, az még nem árthat!! Remélem sokat segítettem!=) Üdv.: Charlotte

Veliférát lehet tartani nem brakkvízes akváriumba szal sima só mentes édesvízben? Mert nekem azt mondták hogy nem lételeme, hogy megél benne is gond nélkül

Legjobb válasz: Nem létszükséglet de akkor érzi jól magát ha sós a vize!És gondolom mint minden akvaristát téged is érdekel hogy hogy érzik magukat a halaid!

Nem létszükséglet de akkor érzi jól magát ha sós a vize!És gondolom mint minden akvaristát téged is érdekel hogy hogy érzik magukat a halaid!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!