Találatok a következő kifejezésre: Az édesanyám a (323 db)

Az én anyai örökségemet /még él az édesanyám/ a növérem megválthatja tõlem?

50% az édesanyámé 50% a növéremé az apai részt már kifizette a növérem nekem mivel ö maradt az édesanyámmal a szülöi házban, de most szeretné ha 100% ban az õvé lenne

Legjobb válasz: Ne haragudj, de nem értem mirõl beszélsz pontosan. Le tudnád írni érthetõbben? Mi az örökség? Hogy válthatná meg tõled? Vagy mit értesz ez alatt? Ezt anyukád fogja eldönteni, hogy mit és kire hagy.

Ne haragudj, de nem értem mirõl beszélsz pontosan. Le tudnád írni érthetõbben? Mi az örökség? Hogy válthatná meg tõled? Vagy mit értesz ez alatt? Ezt anyukád fogja eldönteni, hogy mit és kire hagy.
A kérdező hozzászólása: Az anyukám nem akar kisemmizni õ akarná inkább a nõvérem helyett kifizetni a" részemet" nem tudom mikor lesz ennek már vége de szeretnék már tul lenni rajta a növérem szeretné a "részemet de fizetni nem akar amit persze nem is most kellene rögtön kifizetni hanem késöbb is ki lehet .
Ja bocs, rosszul olvastam a válaszod, te kaptál privátot, hogy fizetni nem akar. Na az szívás, mert teljesen neked van igazad, megcsinálhatják, hogy kihagyják az örökségbõl.
Utolsó, a nõvére "megváltani" szeretné az anyától a késõbbiekben rámaradó részt, ez a "kifizetni" szinonimája szerintem. Az apai részt (aki valószínûleg már meghalt) pedig már ki is fizette neki, tehát nem valószínû, hogy most át akarja verni.
10. Onnan tudom, mert leírta üzenetben, hogy a nõvére fizetni azt viszont nem akar, amit nem értek, hogy miért nem ide írt, de én itt válaszoltam rá, abban, amit lepontoztatok és reagáltál rá. Amúgy sehol nem írja a kérdésben sem, hogy ki szeretné fizetni a nõvére. Bár abból elég nehéz kimazsolázni bármit is. A lényeg az, hogy jogilag nem tehet semmit, ha anyuka és a nõvére így döntenek.
utolsó, miért akarnák kisemmizni? Adott egy lakás 50% apa nevén 50% anya nevén.Apuka meghalt a gyerekek örökölték volna felesbe 25-25% De a nõvér megvette a testvére 25%át. Tehát kifizette neki. Most szeretnék elõre letisztázni az anyai részt, mert ha az anya meghal újra 25-25%-ot örökölnek felesben. Ezt a 25 %-ot szeretné a nõvér megvenni a testvérétõl, ahogy az apai résszel tette. Kérdezõnek: Egy ügyvéddel kell beszélnetek, hogy hogyan lehet törvényesen elõre lepapírozni a dolgot. Biztosan meg lehet oldani valahogy.
Sajnos, ha az anya úgy dönt, hogy nem akarnak téged ebbõl kifizetni, akkor te nem tudsz mit tenni. Ha pedig már átírták a nõvéreden sem követelhetsz semmit. Nem korrekt eljárás, de ebbõl nekem úgy tünik egyelõre, hogy ki akarnak hagyni az egészbõl és ha így van, sajnos tehetetlen vagy! Beszélj az anyukáddal errõl és kérdezd meg mivel érdemelted azt ki, hogy nem egyenlõen osztoztok.
Mi nem írattuk át ügyvéd javaslatára, csak amikor a testvérem elvált és építkezett, nem kapott hitelt, ezért mi vállaltuk, hogy felvesszük és fizetjük a hitelt, ezzel õ lemond az örökségrõl, ezzel fizetjük ki elõre. Ügyvédnél írtunk szerzõdést, azt hiszem valami olyan van rajta, hogy várt öröklés... (bunkón hangzik, hogy várt, várja a fene, de ennek hívják). Anyukám meg jó egészségnek örvend és örül, hogy okosan elrendeztük.
De én úgy tudom, hogy majdani örökség ide vagy oda, ha õk ezt még életében átíratják a nõvérére, ajándékként, akkor a Kérdezõ elfelejtheti.
Én értem. 50% anyudé, halála esetén 25 a tied, 25 a nõvéredé. Azt a 25öt szeretné megvenni ugye? Szerintem egy közjegyzõ elõtt írt papírom meg lehet oldani, hogy a majdani örökségedrõl x összegért lemondasz a nõvéred javára.
A hatályos Ptk szerint: Rendelkezés várt öröklésrõl 660. § (1) Az örökhagyó leszármazói egymás között az örökhagyó életében is köthetnek szerzõdést várt örökségük tárgyában. Más személyek ilyen szerzõdést nem köthetnek. (2) A szerzõdés csak írásban érvényes.
Sejtem mit szeretne a Kérdezõ. Szerintem meg lehet csinálni, hogy a ház értékének negyedét odaadja neked a nõvéred, utána pedig Édesanyád még életében a nõvéred nevére íratja az egész házat. Ekkor öröklésnél a házhoz neked nem lesz közöd, szerintem.
Miért kellene, hogy kapjon pénzt? Simán kihagyhatják ebbõl a procedúrából. Ezért kellene tudni több infot. És ha 50% az anyáé, halála után 25-25% a lányoké.
Ha édesanyád beleegyezik, akkor egyszerûen eladja a saját részét a nõvérednek papíron, de a tényleges pénzt te kapod - mint leendõ örökség. Mivel így lekerül anyukád nevérõl, halála esetén amúgy sem örökölnél.
De ez nagyon egyszerû! Ha az anyukád nem szeretné, hogy te rosszabbul járt, akkor ne írassa át a nõvéredre vagy csak akkor, ha már kifizetett téged a tesód! Én nem értem továbbra se igazából hol a probléma, ha ezt az anyukád se szeretné, csak a nõvéred!

Hogy mondanátok angolul h " Az anyukám amellett h az édesanyám a legjobb barátom is"? Esetleg hasonló mondat is jó.

Legjobb válasz: My mother ia not only my sweet-mother but she is my best friend as well.

My mother ia not only my sweet-mother but she is my best friend as well.
"is" * javítva
My mom, besides being my mother, is also my best friend.
Nem kell adóznia utána.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Pontosítva: Az özvegyi nyugdíj nem adóköteles jövedelem, a munkaviszonyból származó után kell bevallást készíteni, de a nyugdíjat nem kell benne szerepeltetni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Mire számíthat az édesanya a gyámügytől, ha otthon hagyta a beteg gyermekét felügyelet nélkül?

A nővérem gyermekeiről van szó, 11,és 9 évesek.Az apa bejelentette a Gyámügynél a tesómat,mert betegen otthon hagyta a nagyobbik kislányt.Milyen büntetésre számíthat?

Legjobb válasz: 11 évest már otthon lehet hagyni,én is voltam otthon mig anyu dolgozott.

11 évest már otthon lehet hagyni, én is voltam otthon mig anyu dolgozott.
Ez hivatalosan gondatlan veszélyeztetés.
ügyvéd oldaláról másolom: A kiskorú veszélyeztetésének bûncselekményét a Btk. „A házasság, a család, az ifjúság és a nemi erkölcs elleni bûncselekmények” fejezetben szabályozza, konkrétan a Btk. 195. §-ban  A felügyelet: a kiskorú életének, tevékenységének rendszeres figyelemmel kísérése, ellenõrzése. Nem minõsül azonban kiskorú veszélyeztetése bûncselekménynek a bírói gyakorlat szerint a gyermeknek a rövid ideig tartó felügyelet nélkül hagyása, egyszeri bántalmazása, vagy lelki sérülést nem okozó bántalmazása. Ebbe a kategóriába tartozik pl. rövid idõre való visszatartása az iskolalátogatásról.
Anyu gyámügynél dolgozik, ilyeneket fognak vizsgálni: mennyi idõre hagyta felügyelet nélkül, közben beszélt-e vele telefonon, érdeklõdött-e az állapotáról, történt-e valami a kislánnyal, amíg egyedül volt otthon (pl. érte-e otthoni baleset ezen idõ alatt), mennyire volt súlyos a kislány betegsége (mondjuk egy nátha kevésbé érdekes, mint mondjuk egy olyan betegség, ami állandó felügyeletet igényelne, mint pl. a skarlát) stb. De szerinte nem lesz gond belõle.
Lenne azért egy kérdésem hozzád ! Mennyi idõ alatt ér haza, ha baj van ?
# 9/9! Válasz ! Ez nem leszólás kérdése, mert ha figyelmes lettél volna akkor láthatod, lett volna kire bízni a beteg gyermeket! És már ne is haragudj, õk még csak gyerekek ! Elég szomorú fõleg azért mert 12 éves koráig anyuka mehet vele táppénzre is. Nem véletlenül találták ki, hogy táppénzre mehet vele ! Nem kell belekeverni azt , hogy dolgozik valaki, mindenkinek kötelessége a gyermeke biztonsága érdekében megbízni valakit, aki az õ eltávozott idejében felügyelje a gyermeket!
Hûû de leszóljuk az anyukát.Valóban nem helyes beteg gyereket otthon hagyni, de azért már nem pici gyerekrõl van szó.Illetve egy ember nem teheti meg hogy otthon maradjon és ne munkába menjen.Sok sok szülõ van így nem csak körülöttem, de az egész országba.
Szerintem meg ha egy gyermek beteg, nem lehet felügyelet nélkül hagyni, mert bármi elõfordulhat, akár egy lázgörcs is , vagy más dolog is . Ez veszélyeztetés , fõleg ha egész napra ott hagyja valaki . Utána meg ha tragédia van akkor elõveszik anyukát !!!Sok gyerek halt meg emiatt, és szégyen lenne ha az ilyenek felett szemet hunynának! Az aki e felett szemet huny , azt is meg kéne büntetni ! Fõleg mint ahogy írja is többször is elõfordult ! A te tesód veszélyezteti a kislányok életét !
Már bocs ez nem mellébeszélés!!!!!Mert biztos hogy én sem hagynám egyedül otthon a gyerekemet, de nyisd már ki a szemed és gondolj bele!!!!!Hány szülõ hagyja ottjon a gyerekét nem 10 éveset, hanem kisebbet is.Ne adjuk már itt elõ , hogy ilyen nincs!!!Mert van, még rosszabb is! Kérdezõ, úgy látom te is inkább anyukát vádolod!!
A kérdező hozzászólása: Nem vádolom, csak reálisan látom.Ettõl függetlenül azért írtam hogy kiderítsem hogy milyen következményekkel jár ez a hiba.Fel szeretném rá készíteni, hogy mire számíthat! Egyébként kedves válaszoló!Attól még hogy a testvére vagyok, még nem kell minden döntése mellett meghajolnom, sõt attól vagyok jó testvér ha inkább fejbe vágom, ha rosszul cselekszik!
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászoló, teljesen jól látod a dolgot.Az apukának valóban van munkája, és mint írtam felelõség teljes édesapa.Kicsit furán hangozhat, hogy megvédem, fõleg hogy a tesómmal nincs jóban, de engem soha nem bántott, és hazudnék ha azt mondanám, hogy nem szereti a gyerekeit, és nem tesz meg értük bármit.Közös megegyezéssel váltak, és igaz nem tartozik ide, de úgy mond sajnos átverte anyagilag a tesóm, ezért van harag!Nem vagyok rá büszke, mert a testvérem, ettõl függetlenül Õ is szereti a lányokat, csak bután gondolkodik néha.
# 16/16 Ez így ahogy van hülyeség, ez csak egy mellébeszélés a részedrõl. Mert a gyerekemet akkor sem fogom magára hagyni, ha nem vagyok jóban az apjával .És lehet az apának kötetlen a munkája .
Ezekszerint apuka nem dolgozik, ha õ ráért volna??És nem minden munkahely bízza a táppénzt!Illetve lehet hogy apuka tudott is volna rá vigyázni, de jó lehet a szülõk közt a kapcsolat ha feljelentésig fajult a dolog!Lehet nem szívesen bízta volna rá!
A kérdező hozzászólása: Mint írtam az édesapa nagyon sokszor átvállalta a felügyeletet, és a nagyszülõk is, és mi is.A testvérem, de Én is felelõtlennek tartom a cselekedetét.A baj gyorsan megvan.11 éves még csak hagyján, de a 9 éves egy örök mozgó, aki imád ugrabugrálni, és kajlálkodni. Nyilván amikor beteg õ is elfekszik.De ettõl függetlenül õt is hagyta már egyedül, betegen.Igaz telefonált neki, de akkor is.A lényeg, hogy megnyugtathatom, hogy semmi baja sem fog származni ebbõl az ügybõl?Azért remélem jó tanulópénz lesz.
# 12/13 Válasz ! Azt hiszem régen sokkal biztonságosabb körülmények között éltünk, mint most ! Azért mint gyerek éltem meg, hogyha a szüleink elmentek a szomszédok odafigyeltek ! De ez esetben apuka vállalni szokta a felügyeletet, sõt ahogy olvastam a testvér is. És a baj lássad milyen gyorsan megvan az én gyermekem , pont egy aprócska torokgyulladással volt itthon . mivel nem nagyon volt beteg játszott , egy óvatlan pillanatban nekiesett az ajtónak és szétvagdalta az üveg, pont eret vágott . Ha nem vagyok vele, ki tudja mi történt volna! Azonnal nyomókötést tettem rá és mivel nagy volt a sérülés hívtam a mentõt !Az a gyerek aki kicsit beteg, az nem ül le, aki nagyon beteg meg ápolni kell ! Nincs kifogás nincs olyan , hogy a munkahely sokkal fontosabb a gyerekemnél, mert ezek csak kifogások ! Megtalálom a módját, hogy felügyelettel legyen a gyermekem betegen, és akkor nyugodtan mehetek dolgozni !
5-ös vagyok, ne haragudj, én úgy értelmeztem, hogy csak egyszer hagyta felügyelet nélkül a kislányát. Az biztos, hogy vizsgálódni fognak, de tényleg meg lehet érteni az apát.
A kérdező hozzászólása: 30 km-re dolgozik, és jelenleg tömegközlekedéssel oldja meg a bejárást!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a lökött tesóm, nem csak 1-2 órára hagyta felügyelet nélkül, hanem reggel 7-tõl este 6-ig (a munka ideje alatt+ az utazás oda-vissza).A gyerekek véletlenül elszólták magukat az apjuknak, és mivel nem elõször történt, ezért lépett.Megértem az Õ álláspontját is, mert bármi történhetett volna ez idõ alatt. A tesóm meg fél, hogy mit kap ezért a baklövésért. Igaz Én is kicsit leszúrtam, mert az Apjuk is mindig vállalta a felügyeletet, meg mi is a szüleimmel. Ettõl függetlenül nem szeretném, ha elvennék tõle a gyerekeket.
A kérdező hozzászólása: Csakhogy emeletes házról van szó, és nem ismernek ott senkit, mert nem rég költöztek oda.
# 19/20! Tudod elég szomorú ! Mert sok gyermek hal meg emiatt, és mindenki olyankor az anyát vagy éppen azt aki gondozza a gyermeket, azt hibáztassa!!! Miért is mert természetesnek veszitek , hogy a gyerek egyedül legyen otthon ! Már ne is haragudj , olyan nincsen , hogy nem oldom meg a gyermekemnek a felügyeletét , mivel ha tudna magáról megfelelõen gondoskodni , akkor nem gyermek lenne!Fõleg nem betegen , amikor mi magunk is felnõttek is elesettek vagyunk , akkor , egy gyerek mit csinál reggeltõl estig egyedül ? Kihez fordulhat , ha rosszul van ? A 30 Km -rel arrébb dolgozó anyához ?

Átruházhatom az édesanyámra a felügyeleti jogot?

Röviden a lényeg hogy túl vagyunk a tárgyaláson, az enyém a felügyeleti jog, de az életkörülményeink megváltoztak ezért ki kell mennem külföldre dolgozni! A 3éves kisfiamra addig az édesanyám vigyázna, az apukájának van havonta 4 nap láthatása, de attól tartok hogy hogy nem hozná haza az anyukámhoz! ezért lenne erre szükség!

Legjobb válasz: Ha az apuka is kéri, hogy nála legyen a gyerek, akkor neki van nagyobb esélye. Hacsak nem tudod bizonyítani, hogy az apja fizikailag vagy lelkileg bántalmazza a gyereket.

Ha az apuka is kéri, hogy nála legyen a gyerek, akkor neki van nagyobb esélye. Hacsak nem tudod bizonyítani, hogy az apja fizikailag vagy lelkileg bántalmazza a gyereket.
Hát ha elkezdesz variálni ismét meg fogják vizsgálni a körülményeket. Ha nem tudod eltartani, akkor lehet, hogy újratárgyalják, és az apának ítélik.
Ha te nem tudod nevelni a gyerekedet, akkor arra az apja jogosult, nem a nagymama. A külföldi munka nem biztosíték, arra, hogy el is tudod majd tartani. Egyezzetek meg az apukával, hogy amíg külföldön vagy, nála legyen a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Nem véletlenül nem akarom h nála legyen, nem kiköltözni akarok csak fél.egy évig kint dolgozni.... az apja 3hónapja nem látta, nem érdeklõdött utána, tehát gondolhatjátok h mennyire érdekli a gyereke... ha pedig "oda is adnám" amíg kint vagyok, biztos hogy nem nevelhetném miután hazajövök! tehát mindenképpen az anyukámra hagyom itthon! A kérdés az h hogyan lehet ezt lepapírozni!!!???
szerintem onnantól, hogy kimész fél-egy évre, apa esélyei iszonyatosan megugranak. nem megoldható, hogy kividd magaddal? esetleg nagymamát is így tudna neked segíteni a nagyi, vigyázna a gyerekre míg dolgozol? bár nem vagyok hozzáértõ, csak józan paraszti ésszel gondolom ezt. nem hinném, hogy a felügyeleti jogot csak úgy át lehetne ruházni, gondolom akkor újabb vizsgálatok lennének ahol nyilván elõkerülne az apa
A kérdező hozzászólása: Nos, következõ a helyzet: Az apukámat 2-3hét múlva mûtik és valószínû h utána le is százalékolják:( hónapokba telik amíg felépül... az anyukámnak a jövõ hónapban jár le a munkanélkülije, és apu miatt nem is tudna dolgozni, én itthon hiába dolgoznék nem mennénk vele sokra! Viszont 4-6 hetente hazajárnék összesen lenék kint kb egy évet amíg "kimászunk a szarból". A picit több okból sem tudnám kivinni pl az apja nem egyezne bele :( ahol tud kicseszik velem/ velünk! most sem látogatja a gyereket, de ha megtudná h kimegyek tuti h jönne érte, ezért kell h anyumnak épp olyan joga legyen a gyerekhez mint nekem! Tudom h fura a helyzet, de nem fogok lemondani a fiamról és a szüleimet sem szeretném cserben hagyni :'(
A kérdező hozzászólása: Jah elfelejtettem: eddig sem vizsgáltak semmit, közös megegyezéssel marad nálam a babyke!

Mi a legjobb ajándék az édesanyámnak a szülinapjára?

Virágcsokor? Edénykészlet? Ti mit adnátok anyukátok születésnapjára?

Legjobb válasz: Képes album a családról(: beválik:P

Képes album a családról(: beválik:P
Virágcsokor és az edénykészlet teljesen jó ötlet...
Szia.Szerintem ez attól függ, hogy miket szeret az anyukád.Például ha mondjuk szeret kézmûveskedni akkor valami ahhoz kapcsolódó dolgot adj.Persze nem az a lényeg mit adsz hanem a szándék. :)

Szolnokon a Hetényiben együtt lehet az édesanya a babájával a gyermekosztályon? Egyáltalán milyen osztályra kerülnek?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Mármint szülés után vagy ha esetleg be kell feküdnötök?

Mármint szülés után vagy ha esetleg be kell feküdnötök?
A kérdező hozzászólása: Ha be kell feküdniük.

Hogyan térítsem észhez az Édesanyámat? A viselkedése kezd betegessé válni.

Mindenért kiakad, mindenen felháborodik, semmi sem jó Neki, a legkisebb eseményből is képes tragédiát kihozni. A családban már mindenki menekül előle, természetesen ezt is nehezményezi, de sokszor már nem látunk más megoldást. Építkezünk, most még nagyobb szükségünk lenne rá, hogy összefogjunk, de a viselkedése gyakran minden energiánkat felemészti. Már próbáltam vele megbeszélni ezt, de abból is csak hatalmas sírás lett, hiszen ő mindezt úgy értelmezte, hogy mi mind ellene vagyunk... Vannak jó napjai, amikor olyan mint régebben, de sajnos ebből van kevesebb.

Legjobb válasz: Ááá hallod, mintha az én anyumról írtál volna :(. Ugyanez. Mindig más a hibás, semmi soha nem jó, ha beszélünk errõl vele, akkor ellene vagyunk, neki nincs senkije, aki szeretné. Már nem lakom otthon, õk elég rossz helyzetben van a házuk, de nem lehet összefogni, mert ha õ ott van, mindent rosszul csinálunk, de õ meg piszmog, meg nincs ereje, meg miért éppen most találtuk ki..ha meg nincs ott, hát azt meg hogy merjük, hogy nélküle.. Ne haragudj, de megoldást - még - én sem tudok!

Ááá hallod, mintha az én anyumról írtál volna :(. Ugyanez. Mindig más a hibás, semmi soha nem jó, ha beszélünk errõl vele, akkor ellene vagyunk, neki nincs senkije, aki szeretné. Már nem lakom otthon, õk elég rossz helyzetben van a házuk, de nem lehet összefogni, mert ha õ ott van, mindent rosszul csinálunk, de õ meg piszmog, meg nincs ereje, meg miért éppen most találtuk ki..ha meg nincs ott, hát azt meg hogy merjük, hogy nélküle.. Ne haragudj, de megoldást - még - én sem tudok!
Nincs változókorban? Ilyenkor a hormonok miatt sok asszony "megbolondul", nem tehet róla, idõvel ez elmúlik.
Pajzsmirigyével minden rendben?
Építkeztek. Ez már mindent megmagyaráz. Egy építkezéssel kismillió gond, baj, probléma jár együtt. Nyilván idegileg kifáradt, ezért nyûgös. És igen, talán még ráadásul klimax korban is lehet. Az egyik leghatásosabb megoldás a következõ: Amikor az egyik fiammal hisztérikusan ordítottam valami hülyeség miatt (én is klimaxban vagyok), odalépett hozzám, és egyszerûen adott egy puszit. Idegrohamom azonnal elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A hormonális változásokon már sajnos 40 évesen átesett egy nõgyógyászati mûtét miatt. Elméletileg egészséges (leletek alapján), bár folyamatosan azt hangoztatja, hogy milyen beteg és mennyi baja van. Igen, tudom, hogy mennyire lefárasztja az embert az építkezés, mert mi is benne vagyunk, nem csak Õ, de rajta kívül egyikõnk sem ordít a másikkal köszönés helyett. :( A kedves megnyugtatás nem válik be, mert akkor is csak az a válasz, hogy ne kedveskedjünk, mert ez csak jobban idegesíti... Régen is mártírkodós volt, de most túl tesz mindenen.
Biztosan depressziós, a sok stressz felõrli, fõleg, ha a bolhából is képes elefántot csinálni. Vegyél neki MagneB6-ot, az egy kicsit segít a feszültség leküzdésében, és mondd meg, hogy nektek milyen jó, amikor nem ilyen feszült.

Miért lát az édesanyám a bal szemével egy pontot amely amerre néz mindig ott van, és estefele pedig a bal szeme sarkában fényeket, villámlást lát?

Az édesanyám 65 éves és kb fél éve sugárkezelésen esett át mellrák miatt. Azóta vannak ezek a tünetek. A pontot még akkor is látja, ha becsukja a szemét, az esti órákban pedig villámlásokat lát a bal szeme sarkában. Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: a mamámnak is az volt a tünete, hogy folymatosan látott ilyen kis fekete foltot, õ elment szemészetre és kiderült hogy szürkehályoga van

a mamámnak is az volt a tünete, hogy folymatosan látott ilyen kis fekete foltot, õ elment szemészetre és kiderült hogy szürkehályoga van
ja és az gyógyitható szerencsére:)
A fekete pont lehet ún. "szemlégy" is.

A tartásdíjat az anyja nem a gyermekére fordítja hanem saját magára és szakadt ruhában adja ki a gyermeket söt kinött szandálba hol lehet elrendezni azt hogy utána nézzenek az édesanyanak a tartásdij ügyében?

Legjobb válasz: Nem tudnak utánanézni. Még ha igazad is van. Bár ha több 10ezret kaap tõled havonta akkor ebbõl kellene futnia új ruhára is, de 15-20 ezerbõl ne várjál csodát. Egy példa ami nem ellened szól, megtörtént. Keresztgyerekeim szülei elváltak. Apuka nem igazán akart fizetni, sõt nem is fizetett évekig pont azért bújt ki alóla mert akkor azt nem a gyerekekre költené. Bár az eszébe sem jutott hogy azt az összeget õ költse el a gyerekre és akkor tuti rá van költve. Na mindegy. Néha napján elvitte a gyerekeket, meki, mozi miegymás. Elvarázsolta õket hogy "apánál milyen jó és anya nem visz ilyen helyekre". Aztán kicsit el kellett velük beszélgetnem hogy anya a napi betevõt biztosítja nekik puci meg néhanapján rázta a rongyot... Mindenki vonja le a tanulságot... van bõven... :)

Egy ismerösnél is hasonló a helyzet: az apa a fele fizetését odaadja tartásdijba (ez 30000 Ft), és a gyerekek (negyen vannak) szakadt ruhákban járnak (amit megvarrni azért lehetne)meg még nyáron is a téli csizmában - ugyanakkor anyuka uj ruhákban és cipökben szaladgál (mármint hogy újonnan vett ruhákban, cipökben), és azon siránkozik, hogy az apa nem ad többet a gyerekekre. De az már nem jut eszébe, hogy az apa miböl él meg - mivel neki is csak a 300000 Ft marad összesen. Az a szerencséje, hogy a testvérének tud ingyen lakni (lakbért nem kell neki fizetni), de enni meg ruházkodni kellene - azért kellene, mert ruhát már több éve nem vett magának. Az anyukát meg senki sem kérdezi, hogy ha neki jut új holmikra (pedig nem növi ki), a gyerekeknek miért nem.
Nem tudnak utánanézni. Még ha igazad is van. Bár ha több 10ezret kaap tõled havonta akkor ebbõl kellene futnia új ruhára is, de 15-20 ezerbõl ne várjál csodát. Egy példa ami nem ellened szól, megtörtént. Keresztgyerekeim szülei elváltak. Apuka nem igazán akart fizetni, sõt nem is fizetett évekig pont azért bújt ki alóla mert akkor azt nem a gyerekekre költené. Bár az eszébe sem jutott hogy azt az összeget õ költse el a gyerekre és akkor tuti rá van költve. Na mindegy. Néha napján elvitte a gyerekeket, meki, mozi miegymás. Elvarázsolta õket hogy "apánál milyen jó és anya nem visz ilyen helyekre". Aztán kicsit el kellett velük beszélgetnem hogy anya a napi betevõt biztosítja nekik puci meg néhanapján rázta a rongyot... Mindenki vonja le a tanulságot... van bõven... :)
Olyat már hallottam, sõt láttam, hogy anyának számlákkal kellett bizonyítania, hogy mit költött a kicsire, apa ezután fizetett. Ott a költségeket is felszámolták (víz, villany). Ez iszonyú bizalmatlanság, de van ilyen. Egyébként sok apuci azt hiszi, hogy a gyerektartás tényleg csak ruhára, kajára való. Elfelejtik, hogy a gyerek is fürdik (víz), melegedik (fûtés), világít, a lakás biztosítva van, osztálypénz, stb.
Azt hiszem, hogy itt ERRÕL a családról van szó, nem arról, hogy ki milyen családokat ismer, mirõl hallott már... Ha a kérdezõ nem bízik a párjában, számoltassa el.Elõször szóban, ha még mindig nem megy akkor számlákkal. DE!!!! Illene egy számadást végezni a hölgy havi bevételérõl és kiadásáról és ennek fényében elgondolkodni, ki lehetne-e gazdálkodni ebbõl az új ruhákat.
Te is szülõ vagy, vedd ki a részed a nevelésbõl és ne az anyát kritizáld!
Az a baj, hogy nálad van? Nem kell sehogy felkészíteni az iskolára. Te is beszélgethetsz vele errõl. Másra nincs szükség. A tanszereket te veszed meg? Anyuka dolgozik, gyereket nevel, nem hiszem éppen a tartásdíjat költerné a saját ruháira. Gondolom beszállsz a könyvek, füzetek, írószerek vásárlásába. Esetleg a tornafelszerelést vagy az iskola táskát veszed meg. A fenekét, pedig te is megtaníthatod kitörölni. Ez nem elhanyagolásnak, hanem túlkényeztetésnek tûnik. Meg gondolom járt a gyerek oviba, azt is fizetni kellett valamibõl.
A tartásdíj, nem csak ruhapénz. Abból veszi meg az anyuka az ételet a gyógyszereket. S ha az anyuka nem áll jól anyagilag, akkor választania is kell, hogy ruhát vagy élelmet vesz a gyereknek. Azonkívül mosni kell a gyerekre, ágynemû kell az ágyára és mindenféle olyan hétköznapi dologra is szüksége van ami eszedbe sem jutna.
Nem tudom, hogy mennyi tartásdíjat fizetsz, de az, hogy szakadt ruhában adja ki az anyuka a gyereket és kinõtt szandálban, talán jelzés, hogy vehetnél neki. A megélhetés mellett talán a ruházkodást is támogathatnád.
Gondolom azért valamit eszik is a gyerek...
Mondjuk kezdd azzal, hogy megtanulsz beszélni! Ne erre tanítsd a lányod! ("seggét")
Az a baj hogy nagyon gyakran azért szidják az anyát, hogy ne kelljen gyerektartást fizetni. Sok apuka akkor szembesül a gyermeknevelés dolgaival amikor elviszi egy-két hétre a gyereket és nincs aki kitörölje helyette a gyereknek a s***ét. Amég együtt éltek ez senkit sem zavart. Jelenleg ha egy fõre 35000-ret számolunk, akkor az anya és három gyerek esetén az a 140000-Ft valójában nem is olyan nagy összeg. Ebbõl négyen fürdenek, négyen tévéznek, esznek, stb. Az lenne az ideális, ha az apukák nem éreznék meg annyira a válás után a tartásdíj összegét, hanem õk is meg tudnának élni. Ha a szülõ dolgozik, akkor melóhelyre "szépen" kell öltrözni. S egy kicsit sem baj, ha az anyuka a válás után nem ereszti el magát, s marad padlón. A gyerekek, meg otthon igenis járhatnak kopottasabb ruhákban is. Nem lesz bajuk tõle.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet hogy az anyuka dolgozik.A gyermek 7 éves de az édesanyja nem tanitotta meg arra se hogy kitörölje a seggét.Mikor itt van nálam én tanitgatom meg mindenre.Most megy a gyermek iskolába.Augusztus második felétöl van láthatásom augusztus végéig.Kérdem én hogy késziti fel Õ az iskolokezdésre a gyermeket?
Nálunk dettó ez a helyzet, és ti is megint az apukát hurrogjátok le. Miért a tartásdíjnak kell fedezni a ruhát, a játékot, az élelmiszert na meg még a villanyszámla és vízdíj x összegét? Anyuka így mivel száll bele? Igenis gy anyának annyi dolga van hogy tartsa rendbe a gyerekét, ha nem tudja adja át az apának, és majd õ neveli. Nem elítélem az anyukákat, csak 100 anyából 80 ha nem 90 arra panaszkodik hogy nehéz eltartani a gyereket, mégsem hagyják, hogy az apjuk nevelje. Az meg már gusztustalan, hogy a gyerek szakadt ruhában van az anya meg jól öltözött...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!