Találatok a következő kifejezésre: Az ébredési is (45 db)

Digitális hőmérővel is mérhetem az ébredési hőmet? Ha igen, akkor hol használjam?

Legjobb válasz: Szia! Persze,használhatsz.(Én is azt használom) Az a lényeg,hogy nyelv alatt vagy hüvelyben mérd,és ne csak a csipogásig,hanem 5 percig,és mindig reggel ébredés után ugyan abban az idõben!

Szia! Persze, használhatsz.(Én is azt használom) Az a lényeg, hogy nyelv alatt vagy hüvelyben mérd, és ne csak a csipogásig, hanem 5 percig, és mindig reggel ébredés után ugyan abban az idõben!

Ha a hőmérőzés lényege az ÉBREDÉSI HÕ" akkor ha később ébredek miért nem jó? Ugyaolyan mintha korában aludnék el. Szinte soha nem alszom 5-6 óránál többet, az is baj?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj, azért kell az ébredési, mert akkor még nem csinálsz semmi fizikait, így az alap hõdet tudod mérni

Szerintem nem baj, azért kell az ébredési, mert akkor még nem csinálsz semmi fizikait, így az alap hõdet tudod mérni
Nem tudom miért nem jó, de mindenhol azt olvastam hogy egy idõpontban kell mérni max fél óra eltéréssel. Biztos nem véletlen van így. Legalább 6 óra alvás után.
A kérdező hozzászólása: Ha 5 napig 9kor kelek, 5 napig meg 4kor az ébredési hõ akkor is ébredési hõ nem?közvetlen ébredéskor mérem, majd ha lezárult a ciklus felrakom a görbét, hogy látszik-e:)
Jól mondod az ébredési hõ ébredési hõ.Szerintem mindegy mindegyik ébredési.És az a lényeg.
Nekem van különbség, hogy mikor kelek. Egyszer jól elaludtam, 10kor keltem, és már jóval magasabb volt a hõm, mint 7kor szokott. Sajnos ha nem egy idõben mérsz kialakulhat egy cikk-cakkos görbe, ami nem tükrözi a valóságot, és lehet hogy a pé-t is elmulasztod. De lehet, hogy nálad nem lesz ilyen jelentõs különbség. Próbálj meg így egy hónapot, aztán meglátod mi lesz!
A kérdező hozzászólása: Mióta mérem egyidõbe mérem kb.fél óra eltéréssel, ígyy is cikkcakkos a görbém, 36, 1 és 36, 4 váltakozik, de a jövõhéttõl más lesz a beosztásom, ezért érdekelt igazán mennyire számít!

Volt már olyan álmod, ami annyira felidegesített, hogy még ébredés után is az álom járt a fejedben és az idegesség is csak órák múlva csillapodott?

Legjobb válasz: Volt..általában ha fogorvosnál vagyok, az halottat jelent. Egyszer olyan is elõfordult, hogy álmomban hátbaszúrtak, és odakaptam a kezemmel felriadtam, borzalmasan fájt még hosszú percekig utána.

Volt..általában ha fogorvosnál vagyok, az halottat jelent. Egyszer olyan is elõfordult, hogy álmomban hátbaszúrtak, és odakaptam a kezemmel felriadtam, borzalmasan fájt még hosszú percekig utána.
Egyszer lelõttem álmomban egy elefántot és lezuhant egy meredek lejtõn, de nem halt meg. Nem látták, hogy én lõttem és odahívtak segíteni, hogy el tudják látni a sérült állatot. Az oldalán feküdt, ezért nem látták, hogy lõtt sebe is van, én meg nem mertem megmondani. Ez az álom eléggé nyugatalanított. (Közben az elefántnak valamiért eltûntek a sérülései és lábra is állt. De elég zavaros volt az egész.)
Én minden álmom után kb igy vagyok egy jó ideje :S
Igen, egy-két rémálom után volt ilyen, az egész napomra rányomta a bélyegét a rossz érzés, iszonyú hangulatban voltam egész nap, nem ment ki a fejembõl.
Hát ideges még nem voltam álom miatt, olyan viszont néha elõfordult, hogy annyira félelmetes volt az álmom, hogy a félelem még órákkal az ébredés után is megmaradt és nyomasztó érzés volt, minden nesztõl összerezzentem.
Almomban a volt baratom kedveskedi akart nekem, majd hirtelen elorantott egy nagy kest, majd rongyosra keselte a mellkasi, -hasi tajekomat, en vegig hadakoztam vele es abban biztam hogy ha most meg abbahagyja, meg megmentheto vagyok, egyre tobbet dofott, de meg mindig remenykedtem, majd mikor mar tudtam hogy itt a veg mert cafatokban vagyok, akkor szaladt at a lakotarsam a szoamba felebreszteni, mert allitolag ugy sivalkodtam almomban mint a kecske aminek eppen elvagjak a nyakat. Most is kiraz a hideg

Akinek a terhesség első hónapjában még volt valamennyi (kevés) vérzése a nem várt idején és esetleg még az ébredési hőmérsékletét is mérte, annak hogyan alakult a görbéje?

Legjobb válasz: Bár nem az én görbém, de szerintem jó példa. Azon az oldalon találtam, ahol vezetem a hõmet. Most visszakerestem neked. Õ mint láthatod nem is kicsit vérzett. Nem is értem, hogy maradt meg a babája, de biztos, hogy minden rendben, mert már ki is írta, hogy lány. http://kepfeltoltes.hu/view/130421/szokatlan_gorbe_www.kepfe..

Bár nem az én görbém, de szerintem jó példa. Azon az oldalon találtam, ahol vezetem a hõmet. Most visszakerestem neked. Õ mint láthatod nem is kicsit vérzett. Nem is értem, hogy maradt meg a babája, de biztos, hogy minden rendben, mert már ki is írta, hogy lány. http://kepfeltoltes.hu/view/130421/szokatlan_gorbe_www.kepfe..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, kedves tõled, hogy kikerested nekem. Igazából az érdekelt, hogy ha terhesség alatt még megjön a mensi, csak jóval kevesebb, az a hõgörbén hogyan mutatkozik meg. Lemegy-e a hõ a vérzés idején. De látom, hogy valamennyire lezuhant ebben az esetben is. Akinek van még példája ilyen esetre, az légyszi írjon.
Elsõ vagyok. Nálam is hasonló a helyzet, mint nálad lehet. (Bár én vártam a mensit, gondolom te babát szeretnél.) Megjött szombaton (pontosan), de kevesebb volt mint szokott lenni. De nem is ez a legfurcsább, hanem az, hogy nem görcsölök/görcsöltem. A gyengébb vérzés már máskor is elõfordult, de az elsõ 3 nap mindig erõs görcsök mellet telt. Mára pedig nagyon bõ vizes folyásom lett, amibe pár csepp vér is kerül. Mivel a hõm leesett (37, 4; 37, 2; 36, 8), így kizártam a terhességet. De most már kicsit bizonytalan vagyok én is, mert a már nincs rendes vérzésem és a hõm is újra emelkedik. Lehet holnap reggel meg kéne kockáztatnom egy tesztet. Veled mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Igen, mi babát szeretnénk, nekem késett 2 napot a mensim, de az elsõ két nap csak nagyon-nagyon kevés volt, elsõ nap barnás, majd második nap rózsaszín, vagy inkább test színû. Ilyen még sosem volt. Harmadik napra kicsit nõtt a mennyiség, illetve pirossá vált a vérzés, de még mindig nem normális mennyiség. De nálam szerintem ha el is kezdõdött valami (babára gondolok), sajnos már nem valószínû, hogy még meg van. Sajnos a hõm is vissza esett valamelyest, igaz nem a cover line alá.
Szerintem azért megnyugvásképpen ellõhetsz egy tesztet, különben csak feleslegesen ezen gondolkozol. Nem bántásból írom, csak tudom, hogy a helyedben én is reménykednék. Jobb biztosan tudni hányadán áll az ember. Pont ezért döntöttem el én is, hogy tesztelek, mert az utóbbi napokban ezen pörög az agyam. Bár még nem döntöttem el, hogy inkább negatívnak vagy pozitívnak örülnék.

Éjszaka olyan nehezen tudok felkelni a babámhoz, még szoptatás közben is majd' elalszom. Más is van ezzel így? Mikor fogok hozzászokni az ébredésekhez? 3 hetes lesz a babám.

Legjobb válasz: Ez elég sok mindenkinél igy van. A megoldás, hogy többet alszol - amikor a babád elalszik napközben, akkor feküdj le te is, és próbálj meg aludni vagy legalább is pihenni. A legfontosabb, hogy eleget pihenj, a háztartás meg egyebek várhatnak.

Ez elég sok mindenkinél igy van. A megoldás, hogy többet alszol - amikor a babád elalszik napközben, akkor feküdj le te is, és próbálj meg aludni vagy legalább is pihenni. A legfontosabb, hogy eleget pihenj, a háztartás meg egyebek várhatnak.
Ha szerencséd van, nem fog örökké ébredni. Nap közben kell vele aludbni, a házimunka megvár. Az én fiam 3 hónaposan aludta át az éjszakát, de 7-15 hónapos koráig a fogai miatt 10-bõl 9-szer ébredtünk. Nem volt hasfájós, de ez a fogzás egy rémálom volt. Egyébként megedzõdik az ember. Ha már 6 órát aludhatok egyhuzamban, a mennyekben érzem magam! :) )
Hozzászoksz, nekem 4 hónapos lesz és már meg sem kottyan, pedig a 3 kelés/éj a minimum. Nem is tudom, hogy végig tudnék-e aludni egy éjszakát :-)
Ilyen pici baba mellett ez volt a legnehezebb számomra. Állandóan fáradt voltam és kimerült. Másfél éves korában aludta át az éjszakát, elõfordult, hogy már sírtam a fáradtságtól. Hétvégén alhattam nagyot, mikor apa besegített. Mindig is nagy alvó voltam, már külön szobában alszanak a gyerekek, a múltkoriban megébredt az egyik, én olyan kómás voltam, hogy nekimentem a falnak. *-* Nehéz hozzászokni, a legtöbb amit tehetsz, hogy kihasználsz minden alkalmat, hogy pihenj, aludj akár csak félórácskát.
Nekem 2 hónapos a babám, 6 hétig jól bírtam , de akkor lemerültem teljesen.Mára már este õ altat el, sõt sokszor bealszom szoptatás szoptatás közben :) De nem sír érte , hiszen akkor felébrednék :)
Nálam a barnázás is a menses része. Így kezdõdik, és aztán jön pár nap múlva a vér.
A kérdező hozzászólása: ok. De ha mondjuk akkor megfogant, de meg be sem agyazodott, akkor meg ebbe a menszibe nem befolyasol nem?Egyebkent nekem erössen görcsöl menszi elött, es alatt is, abbol tudom, hogy megjön, mert en nem nagyon barnazgatok elötte, inkabb tiszta folyasom van, es az jo sok.Aztan verzek de nagyon ket harom napig, aztan enyhül, de most olyan furi, mert egyaltalan nem neveznem görcsölesnek amit erzek.
Szia! Sztem, mivel elég késõn voltatok együtt, így bebeszéled magadnak.Hatsz a pszichédre, és ezért vannak ilyen tüneteid. Persze baba is lehetne, de nem mensi elõtt 3 nappali szeretkezésbõl.Ha a ciklusod normális, akkor bizony már rég túl voltál a PÉ-n, ami 10.-17.ciklusnap között van, ti a 24.-en voltatok együtt, így nem lehet baba.Egy öreg róka
A kérdező hozzászólása: Valoszinüleg igazad van, mert tenyleg nagyon szeretnem a babat.Igazabol megis azt mondom, hogy annyira megsem eltem ble magam.Ami tulajdonkeppen erdekelt volna az az, hogy befolyasolhat-e egy nem beagyazodott, csak eppen megfogant terhesseg egy menszeszt.Vegülis ha netalan megis terhes leszek, hamarosan ugyis megtudom.Köszi, hogy valaszoltal, be is fejezem az ezen valo ragodast, mert semmi ertelme.Azert ha tudod befolyasolhatja -e, megirhatnad, :-)köszi
Öreg róka vagyok.Én úgy gondolom, hogy nem befolyásolhatja, mert még nem történt meg a beágyazódás.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a jo kivansagot is, es a hasznos valaszt is.Megfogadom a tanacsodat, es leallok a dologrol...marmint, hogy nem ragom magam rajta, mert lehet tenyleg befolyasolom vele a dolgokat, es becsapom magam.Ha jönnie kell, ugyis jön, ha meg nem, akkor meg nem jött el az ideje.Egyszer ugyis sikerül, ha mar egy sikerült.Na nem dumalok mar annyit..:-)köszi

Reggel az ágyban szoktatok csókolózni, vagy egyáltalán csókot adni egymásnak? Csak azért kérdezem, mert ugye ébredéskor nem túl kellemes az ember szájszaga, meg olyankor az ajkak is lepedékesek lehetnek.

Legjobb válasz: Este illik fogat mosni, szóval nem tudom elhinni, hogy lepedékes lenne annak a szája reggel, aki este mos fogat. Egyébként mi nem szoktunk, mert általában mire én felkelek a párom már nincs az ágyban, na meg amúgy is ritkán csókolózunk.

Este illik fogat mosni, szóval nem tudom elhinni, hogy lepedékes lenne annak a szája reggel, aki este mos fogat. Egyébként mi nem szoktunk, mert általában mire én felkelek a párom már nincs az ágyban, na meg amúgy is ritkán csókolózunk.
puszi lehet, de a smacit inkább késõbbre hagynám...
Elsõ vagyok. Oké, azt elhiszem, hogy nem a legfrissebb az ember szája reggel, de az, hogy lepedékes legyen... Ne haragudj, de én még ilyennel nem találkoztam és ahogy belegondolok elég undorító lehet.
Szeretem, hogy ha mire felébredek, már lelépett az aktuális áldozat ...
A puszi bármikor belefér, de a reggeli fogmosás utánra hagyom a csókot. Alaposan fogat mosok este és használok fogselymet, szájvizet is, de reggel akkor sem totálisan friss a szám, szerintem az lehetetlen.
Én annak örülök hogy egyáltalán fel birok hajnalba kelni....
mi ebredes utan szajrapuszizunk, de volt mar csok is, es semmi zavaro szag nem volt.meg nekem mindig be van keszitve a tictac az agy melletti ejjeliszekrenyre :-)
A kérdező hozzászólása: ma 13:41 Hát én meg azt nem tudom elhinni, hogy aki alszik 6-8 órát, annak reggel ne legyen nem lepedékes a szája az esti fogmosástól függetlenül.
Nekem még életembe nem volt reggel kellemetlen szájszagom.. fogmosás + szájvíz este
puszi mindenkor lehet. A nyelves csok olyankor eröltetett. Csak ha reggeli menet van, akkor jöhet, de oda a puszi is sokszor eleg ha büdös valamelyikötök szaja.
#9: Én meg még olyat nem láttam, akié nem az ...

Volt olyan, akinek a terhesség elején is megjött a menstruációja? Visszaesett az ébredési hőmérséklete?

Legjobb válasz: Ha a visszaeesik a hõ és mensi is van,akkor nincs baba. Barátnõmnek volt valamennyi vérzése az elsõ hónapban,amikor terhes lett, de a hõje magas maradt. Ezért ment dokihoz!

Ha a visszaeesik a hõ és mensi is van, akkor nincs baba. Barátnõmnek volt valamennyi vérzése az elsõ hónapban, amikor terhes lett, de a hõje magas maradt. Ezért ment dokihoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Nekem sajnos visszaesett, viszont éjjel két óránként járok pisilni, és gondoltam megtudakolom, hátha. :(
Ha vérzésed is van és a hõd is esett, akkor nincs baba! Sajnálom!
Megmutatod a görbéd? Nekem is volt 6 napig vérzésem a terhesség elején, teljesen olyan mint máskor, csak görcs nélkül. Viszont a hõmet akkor még nem mértem, de én már hallottam olyanról, hogy a mensi idejére (2-3 nap) lemegy és utána egyszerre fel.
A kérdező hozzászólása: Nekem lent van a hõm, csak érdeklõdtem, persze megmutatom! http://www.ciklus.hu/images/diagramok/beba03915d4f93e3b5b636..

Szerintetek miért van? Lépek egy szintet ismét.19 éves leszek, volt nagyon sok barátnőm. Mindenki átvágott, átbaszott lelkileg. És mégis nyomorban élek fáj minden reggel az ébredés.

Nincs egy társ, Nincs pénzem, Nincs kivel megosztanom a bajaimat hiába. csak az önkárosítás megy, az ital és még sok más.. Szerintetek? Érdemes így élni?? Õszintén

Legjobb válasz: Hasonló a helyzet itt is, csak én 20 éves vagyok és még nem volt barátnõm. És így érdemes élni? Ugyan már, ne sajnáld magad annyira:D Értékeld amid van és használd ki amid még lehet. De ha hülye vagy, halj meg. - tartja a mondás is:)

Hasonló a helyzet itt is, csak én 20 éves vagyok és még nem volt barátnõm. És így érdemes élni? Ugyan már, ne sajnáld magad annyira:D Értékeld amid van és használd ki amid még lehet. De ha hülye vagy, halj meg. - tartja a mondás is:)
Lesz ez még így se. Én is ebben a cipõben jártam a te korodban, most 25 vagyok, van egy szép és értelmes barátnõm és nem károsítom magam minden nap. Szóval, ha magamból indulok ki, akkor érdemes élni.
Nem olyan könnyû ezen változtatni, de mindenképpen neked kell elkezdened. Én a sportos, egészséges életmódra tértem át néhány éve, leszoktam a cigirõl, elkezdtem mozogni, sok zöldséget, gyümölcsöt enni, stb. Sokkal jobban érzem magam, és ez kihat a környezetre is, azóta boldog párkapcsolatban élek.

Attól is függ az ébredési hő, h meddig alszom?

Ha 4-kor ébredek, 36,3, ha 5-kor, 36,4, ha 6-kor, 36,5. Hogy van ez nálatok?

Legjobb válasz: Igen, én is ezt figyeltem meg már elég régóta. Ezért fontos, hogy minden nap ugyanabban az idõben mérd! Ha viszont nem tudod ugyanakkor mérni, akkor jó, ha kitapasztaltad, hogy ha 1 órával késõbb kelsz, akkor vonj le pl. kb. 0,1 fokot. Jövõhét végén az óraátállítás miatt gondolom sok mindenki észre fogja venni, hogy "felmegy" a hõje :-).

Igen, én is ezt figyeltem meg már elég régóta. Ezért fontos, hogy minden nap ugyanabban az idõben mérd! Ha viszont nem tudod ugyanakkor mérni, akkor jó, ha kitapasztaltad, hogy ha 1 órával késõbb kelsz, akkor vonj le pl. kb. 0, 1 fokot. Jövõhét végén az óraátállítás miatt gondolom sok mindenki észre fogja venni, hogy "felmegy" a hõje :-).
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!