Találatok a következő kifejezésre: Az átjárhatósági ez (10 db)

Ha jobban bízol az elõzõ dokiban, akkor inkább végeztesd el a HSG-t. Végülis veszteni valód nincs, ha megcsinálják! Sok sikert!
nekem is volt méhen kívülim, gondolom akartok babát és azért kérdezed. Nekem a jobb petevezetõmet távolították el, utána kontrollvizsgálat a mûtét miatt és ennyi. Fél év múlva mikor ténylegesen próbálkoztunk nem volt gond és azonnal összejött a baba. Szerintem ne tedd ki magad plusz vizsgálatnak, esetleg akkor ha nem jön össze a terhesség egy idõ múlva.
Nekem is volt méhenkívülim, lapar mûtét, "kitisztítottak" állítólag, mégse jött a baba. Dokit váltottam nemrégen , õ megnézte HSG-vel a maradék egy petevezetõmet és volt ott valami "akadály" Azt nem tudom hogy mûtét után keletkezett vagy már akkor is ott volt csak nem látták?! Ez már sose derül ki. Úgyhogy szerintem nem hülyeség megcsináltatni, ki lehet bírni, nem kellemes de ennyit megér!
A kérdező hozzászólása: Igen, nagyon szeretnénk egy kistesót. Az elsõ dokival (aki nem volt fogadott orvos) megbeszéltük a HSG-t, mert fél évig nem sikerült teherbeesnem. Rá 3 napra kiderült, hogy méhen kívüli terhes vagyok. Beküldött a MÁV-ba, másik dokihoz, mert, õ már nem dolgozik ott, csak magánklinikán. (ez csak utólag derült ki). Azért felhívtam, hogy mûteni fognak, akkor mondta, hogy amit korábban megbeszéltünk, az egy kicsit emiatt el fog húzódni. Fél éve volt egy epekõmûtétem, most pedig ez, úgyhogy nem szívesen vállalnám be még ezt is, ha tényleg megbízható a laparoszkóposan történt petevezetõ vizsgálat. Hétfõn megyen varratszedésre, megkérdezem a dokit errõl, bár maga ellen biztosan nem fog beszélni.
A kérdező hozzászólása: megyek

Az átjárhatósági után ez természetes?

Tegnap csináltak hsg-t és nagyon fájt mert 2szer cseréltek katétert mert kicsuszott kicsit elvoltam záródva de a hsg segitett ugyhogy minden ok.El?ttem meg uh-ott és látott a jobb oldali petefészkemben egy 15mm tüsz?t és méhnyálka 5mm azt mondta hogy ez tök jó és hétvégén akkor legyen akció!Csak az a baj hogy hsg után nagyon véreztem és még ma is van egy kis barna folyás ez nem baj, meg félek hogy fájdalmas lesz esetleg a sex is.Várom a válaszokat.Köszönöm.

Legjobb válasz: Ha fájdalommal jár, inkább várd meg a következõ peteérést. Nem hiszem hogy normális hogy pár nappal utána már akciózni kell, fõleg ha fáj.

Ha fájdalommal jár, inkább várd meg a következõ peteérést. Nem hiszem hogy normális hogy pár nappal utána már akciózni kell, fõleg ha fáj.
Szia! Nekem is csináltak ilyet, bár nálam szerncsére minden rendben volt, de fájt nagyon! Mi 2 nap után már tudtunk együtt lenni, bár én is nagyon féltem tõle. Nem éreztem akkor már semmilyen fájdalmat. Csak akkor szeressétek egymást, ha már nem fáj! Remélem ti is sikerrel jártok!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló: Neked akkor sikerült is a baba?
Nem tudom, most várom, hogy ne jöjjön meg. Tegnap kellett volna, de csak barnázok. Tesztet még nem merek csinálni, még várok pár napot. De nagyon reménykedek!
Nekem is nagyon fájt a HSG. Én még aznap vérezgettem, másnap barnáztam egy picit, harmadnap már együtt voltam a párommal. Féltem hogy fájni fog ha együtt leszünk, de nem. Ha nem fáj a hasad, nem barnázol, akkor probáljátok meg. Kellemes hétvégét. (nekem nem jött össze a hsg után)
Nekem egy hete csináltak HSG-t. Az orvosom azt mondta, hogy a vizsgálat utáni fertõzésveszély miatt egy pár hétig ne legyünk együtt és vízbe se menjek.

HSG, átjárhatósági vizsgálat kell? Most műtöttek méhen kívüli terhességgel, laparoszkópia volt, a doki azt mondta, hogy a bal oldali petevezeték ép. Ez tuti lehet, vagy csináltassak HSG-t, átjárhatósági vizsgálatot is?

Legjobb válasz: Szerintem felesleges, ha megnéztek laparral! Van olyan, akinek azzal csinálják a petevezetékátfúvást is, különbözõ egészségügyi okok miatt! Szerintem várj vele, és ha továbbra sem sikerül a baba, akkor menj HSG-re!

Szerintem felesleges, ha megnéztek laparral! Van olyan, akinek azzal csinálják a petevezetékátfúvást is, különbözõ egészségügyi okok miatt! Szerintem várj vele, és ha továbbra sem sikerül a baba, akkor menj HSG-re!


Nekem tavaly szeptemberben volt ájárhatóságim (hsg). Akkor nekem röntgenes volt. Decemberben volt egy laparoszkópos mûtétem (ismerõsödnek is ez volt) csak nekem pco miatt. De megcsinálták még egyszer a hsg-t is. És akkor volt a jobb oldali petefészkemnék egy csõ kivezetve és azon kresztül tisztult és jött ki az a kék kontrasztanyag. Ezt másnap vették ki. Ezzel a laparoszkópos mûtéttel több mindent is megnézek. pl.hogy nincs-e összenövés, vagy valami más gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) )
Átjárhatósági volt, csak laparoszkópiával csinálták. Nekem a méhen kívüli terhességemet kellett eltávolítani a petevezetékembõl és ugyan így a köldökömön és a petefészkeim körül (mindkét oldalamon) mentek be a laparoszkóppal.

Kedves Doktor Úr! Méhtükrözésen, laparoszkópiás hastükrözésen átjárhatóságit végeztek, az elzáródott (előző HSG ezt mutatta) petevezetékek átjárhatónak bizonyultak. 1cm-es miómát találtak. Két kérdésem van: 1. Alul a hasamat szoktam érezni (nem a varrat f

Kedves Doktor Úr! Méhtükrözésen, laparoszkópiás hastükrözésen átjárhatóságit végeztek, az elzáródott (előző HSG ezt mutatta) petevezetékek átjárhatónak bizonyultak. 1cm-es miómát találtak. Két kérdésem van: 1. Alul a hasamat szoktam érezni (nem a varrat feszül, hanem belül érzek valamit, nem fáj). Ez rendben vagy ilyenkor? 2. Meddig számít normálisnak utána a rózsaszínes folyás? 5 napja műtöttek. Üdvözlettel Rita

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ezek a panaszok ilyenkor még normálisnak tekinthetők. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ezek a panaszok ilyenkor még normálisnak tekinthetők. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! Méhtükrözésen, laparoszkópiás hastükrözésen átjárhatóságit végeztek, az elzáródott (előző HSG ezt mutatta) petevezetékek átjárhatónak bizonyultak. 1cm-es miómát találtak. Két kérdésem van: 1. Alul a hasamat szoktam érezni (nem a varrat f

Kedves Doktor Úr! Méhtükrözésen, laparoszkópiás hastükrözésen átjárhatóságit végeztek, az elzáródott (előző HSG ezt mutatta) petevezetékek átjárhatónak bizonyultak. 1cm-es miómát találtak. Két kérdésem van: 1. Alul a hasamat szoktam érezni (nem a varrat feszül, hanem belül érzek valamit, nem fáj). Ez rendben vagy ilyenkor? 2. Meddig számít normálisnak utána a rózsaszínes folyás? 5 napja műtöttek. Üdvözlettel Rita

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ezek a panaszok ilyenkor még normálisnak tekinthetők. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ezek a panaszok ilyenkor még normálisnak tekinthetők. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Mit takar a laparoszkópiai mûtét? Ez is egyfajta átjárhatósági vizsgálat, mint a folyadékos történet? Az elõbbinél ha letapadás van fel is oldják azokat?

Hallottam olyat is, hogy ilyenkor az egész "belsõt" tisztítják, "fertõtlenítik" és valaki ezután esett teherbe. Mi ez tulajdonképpen és mit vizsgálnak kezelnek pontosan?

Legjobb válasz: A laparoszkópia egy mûtéti módszer. Az a kérdés mit akar a doki. lehet csak átnézi a belsõ szerveket, lehet valami oprálni kell.

A laparoszkópia egy mûtéti módszer. Az a kérdés mit akar a doki. lehet csak átnézi a belsõ szerveket, lehet valami oprálni kell.
Nekem volt laparoszkópiás mûtétem régebben. Annyit jelent, hogy 3 apró vágást végeznek. Egy a köldöködnél, 1-1 pedig azon a részen, ahol a mûteni való van. Leengednek az egyik lyukon egy kamerát, egy másikon az eszközt, a harmadikon meg gondolom szívás, vagy ilyesmi van. Nekem cisztát távolítottak el ezzel a módszerrel. Így nem kellett vágni a hasam, sokkal gyorsabban gyógyul. Ez egy olyan módszer, mint pl. hogy lézerrel mûtik a szemed. Az, hogy mit mûtenek rajta, az nem derül ki magából az eljárásból. Remélem érthetõen fogalmaztam.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszi, nagyon jól leírtad.

Átjárhatóságit megcsinálják a ciklus 15. napján délután? Szerintem akkorra már meglesz az ovum, előző ciklusom 27napos volt. Ez nem gond?

Legjobb válasz: én ugy tudom elötte kell mindenképp megcsináltatni. De a alegbiztosabb ha megkérdezed az orvost.

én ugy tudom elötte kell mindenképp megcsináltatni. De a alegbiztosabb ha megkérdezed az orvost.
Nekem a 16. napon csinálták.
A kérdező hozzászólása: Milyen ez a vizsgálat? Elmesélnéd? Annyi rémtörténetet olvastam itt róla, hogy totál fééélek:)
A vizsgálat olyan mint egy hüvelyi ultrahang, csak mellette még egy katétert is felvezetnek, azon keresztül juttatják be a méhbe a folyadékot, ami utána a petevezetéken keresztül eljut a petefészekig. És végig nézik az ultrahangon. Igazából kellemetlen csak egy kicsit, nekem kb. 3 pillanat volt, amikor fájt. Utána kb. 10 percet még pihennem kellett. Ja és azt javasolták, hogy vigyek magammal valakit, hogy ne vezessek, stb. Elvileg lehet dolgozni rögtön utána, de én inkább egész napra szabadságot kértem.
Vérválasztásról még nem hallottam. Nem értettél félre valamit?
Érdekelt a válasz, és ezt találtam neked: http://www.doki.net/tarsasag/labor/upload/labor/document/Gre.. Meg azt, hogy a véredben levõ ellenanyag miatt nem mindegy, hogy ha szükség lesz rá, milyen vért fogsz kapni. Ezért vizsgálják meg kicsit részletesebben a véredet, de ez is csak egy sima vérvétel lesz neked.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem értettem félre.és köszönöm a választ.eszerint nem kell izgulni :-)
nem vérválasztás, hanem választott vér. Mûtét elõtt kötelezõ a vércsoport meghatározás, ezek szerint Te szükség esetén csak választott vérrel vagy transzfundálható.
Én papíron egy éjszakát voltam benn. Igazából pedig a vizsgálat után fél órát pihentem és mehettem haza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!