Találatok a következő kifejezésre: Az ásványvíz a babának (9 db)

Ha ásványvizet adnék a babának azt is fel kell forralni?

Legjobb válasz: Csak babavizet adhatsz neki. Az is ásványvíz, de olyan koncentrációban vannak benne az ásványi anyagok, ami neki megfelelõek. A másfalyta ásványvíz leterheli a szervezetét, valamint fel kell forralni.

Csak babavizet adhatsz neki. Az is ásványvíz, de olyan koncentrációban vannak benne az ásványi anyagok, ami neki megfelelõek. A másfalyta ásványvíz leterheli a szervezetét, valamint fel kell forralni.
Attól függ mennyi idõs. 1 éves kor után adhatsz pl Nestle Aquarelt, Szentkirályit forralás nélkül.
1 évesen már a csapvizet sem kell felforralni... Korábban viszont csak babavíz, illetve forralt csapvíz. De a babavízbe is kioldódnak a mûanyagból egyes alkotók, nem biztos, hogy annyival jobb, mint amennyivel azt a kereskedõk állítják...
asványvizet amiket mi is iszunk, nem szabad nekik adni, mennyi idös?
Nem lehet adni? 8 hete szültem a SOTE I.sz.klinikán és ott a gyerek orvos is azt mondta, hogy adható csak forralva. Igaz Szentkirályit szoktam venni a babónak és már az elsõ perctõl felforralom. De ha megnézitek rá is van írva, hogy az adható babának.
Bocs! Természetesen a szénsavmentesre gondoltál kedves kérdezõ?!
és csak nátrium szegény vizet adhatsz neki, mert nem tudja feldolgozni a szervezete.
Szentkirályira rá van irva, hogy forralás nélkül adható a babának.Nem tudom miért válaszolnak olyanok, akiknek fogalmuk sincsen róla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!4 hónapos a babám.Szóval mindenképp jobb, ha felforralom...

A babám 6 hónapos. Eddig babavizet kapott, de most már ásványvizet szeretnék neki adni szentkirályit. Azt kell forralni?

Legjobb válasz: Én úgy olvastam valahol, hogy nem szabad a felnõtteknek való ásványvizet adni a babának! Inkább forrald fel!

Én úgy olvastam valahol, hogy nem szabad a felnõtteknek való ásványvizet adni a babának! Inkább forrald fel!
egyik ismerõsöm az ÁNTSZ-nél bevizsgáltatta mielõtt a gyerekének adott volna belõle és forralás nélkül adható...a többi nem biztos de a szentkirályi tuti....
Szentkirályit adhatod, a Szentkirályi Babavíz és a szentkirályi másfél literes mentes víz ásványianyag tartalma UGYANAZ! :) Forralás nélkül, mi is azt isszuk.
Nem kell forralni. Én újszülött kora óta Óbudait adok a fiamnak és sosem forraltam. Most 9 hetes.
kötelezõ ráirniuk az üvegre, ha babáknak adható. külföldön legalábbis igy van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Hány napos felbontott babavizet lehet még odaadni az 5 hónapos babának? Muszáj felforralni? Szomjoltásra jó a felforralt csapvíz vagy ásványvíz is?

Legjobb válasz: Arra nemigen tudok válaszolni, hogy hány napig lehet odaadni, de én személy szerint max. 2 napig adnám, és addig is hûtõben tárolnám. Ezt nem kell forralni. Ásványvizet NEM szabad a babának adni, mivel túl sok ásványi anyagot tartalmaz, és gondokat okozhat! Én mindig síma felforralt csapvizet adtam nekik, szerintem a babavíz sem más, csak jó drágán eladják, mert ugye úgyis megveszik a gondos anyukák...

Arra nemigen tudok válaszolni, hogy hány napig lehet odaadni, de én személy szerint max. 2 napig adnám, és addig is hûtõben tárolnám. Ezt nem kell forralni. Ásványvizet NEM szabad a babának adni, mivel túl sok ásványi anyagot tartalmaz, és gondokat okozhat! Én mindig síma felforralt csapvizet adtam nekik, szerintem a babavíz sem más, csak jó drágán eladják, mert ugye úgyis megveszik a gondos anyukák...
Felforralt csapvizet sem adnék simán a babának, bár igaz, teáztatni szokták a bébiket, és hát az is felforralt csapvíz... A babavizet egy-két napig adhatod úgy tudom forralás nélkül, utána forralni kell és mindenképpen hûtõben tartani
Én a teához forralt csapvizet használok. A babavizet hûtõben tartom, ugyan rá van írva, hogy forralni kell egy nap után de én nem szoktam és eddig még semmi baja nem volt! (4 hós)


Az ásványvíz árt a babának?

Valaki itt írta... Én csak ásványvizet iszok szénsavmenteset, napi 1-2 litert. 32hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nyugodtan ihatod, teát, ásványvizet, gyümölcslét. Csak, majd, ha megszületett kell odafigyelned, hogyha esetleg babavizet vásárolsz neki, akkor az nitrit- és nitrátmentes legyen. Igyál sok folyadékot, jobb, ha már most hozzászoksz, hogy ne legyen gond a tejed mennyiségével, nekem napi 3 litert mondtak az elsõ babámnál. Ja, még annyi, hogy, a terhességed kb. utolsó két hetében és utána végig szoptatás alatt már fogyaszthatod a laktoherb teát is, nagyon jó, segít , hogy sok tejcsi legyen a babádnak. Gratulálok a picihez! Egy 14 hetes kismama

Nyugodtan ihatod, teát, ásványvizet, gyümölcslét. Csak, majd, ha megszületett kell odafigyelned, hogyha esetleg babavizet vásárolsz neki, akkor az nitrit- és nitrátmentes legyen. Igyál sok folyadékot, jobb, ha már most hozzászoksz, hogy ne legyen gond a tejed mennyiségével, nekem napi 3 litert mondtak az elsõ babámnál. Ja, még annyi, hogy, a terhességed kb. utolsó két hetében és utána végig szoptatás alatt már fogyaszthatod a laktoherb teát is, nagyon jó, segít , hogy sok tejcsi legyen a babádnak. Gratulálok a picihez! Egy 14 hetes kismama
Az ásványviz jó de ne mindig ua. a márkát igyad mert az egyikben ebbõl van több a másikban abból.
Nyugodtan igyál ásványvizet, jól néznénk ki, ha már az is káros lenne! Arra figyelj, hogy alacsonyabb nátriumtartalmú legyen, mert az köti a vizet és ez nem elõnyös, ha vizesednél. És igen, az is igaz, hogy váltogasd a márkákat, ne mindig ugyanazt!
A legtöbb kismama az ásványvizet választja, mert ugye édes lötyit, szénsavasat nem akar inni, és ez a legmegfelelõbb, nyugodtan ihatod. Boldog babavárást!
Szioka az asvány viz nem a babának hanem neked árt mert tele van soval amitöl vizesetsz és az nem egéséges neked

A babára nem káros ugye ha rengeteg szénsavas ásványvizet iszom? Csak azt tudom meginni.

Sokat olvasni hogy nem lehet szénsavasat inni. De nem hiszem hogy bajt okoz, max én puffadhatok t?le, de világ életembe a szénsavasat ittam...

Legjobb válasz: Tudtommal nem káros a magzatra, csak téged puffaszthat, illetve gyomorsavadat gyarapíthatja.

Tudtommal nem káros a magzatra, csak téged puffaszthat, illetve gyomorsavadat gyarapíthatja.
Én sem tudom meginni a buborékmentes vizet, mert az nekem túlságosan "punnyadt"... Szerintem a babára nincs káros hatással.
Nyugodtan ihatod, ha téged nem puffasz, a babádnak biztosan nem fog ártani. Sokak szerint szoptatás alatt se jó inni, de az én babám nagyon jól tûri, semmi baja tõle, eleve nem volt hasfájós, így én most is iszom, mert a szénsavmentes nekem se megy le. Olyan, mint amikor elpárolgott a szénsavasból a buborék..
Semmi baja nem lesz sztem, esetleg arra érdemes odafigyelni hogy mennyi az ásv anyag tartalma, terhesség alatt nem túl jó a magas natrium tartalmú víz mert vizesedést okoz.
Sztem csak a cukrozott, színezett szénsavas üdítõk károsak, azért tiltanak el a szénsavasoktól.
Egészségtelen a szénsav. Még ha ásványvízrõl is van szó. De hogy a babára milyen hatással van azt nem tudom.

Mit igyak? A gyümölcslevektől émelygek az ásványvizet már annyit ittam, hogy nem bírom. A szénsavas üditők csúsznak, de azzal nem ártok a babának?

Legjobb válasz: A szénsavas dolgoktól én mindig begörcsöltem, vigyázz velük. Próbáld ki a zöld teát.

A szénsavas dolgoktól én mindig begörcsöltem, vigyázz velük. Próbáld ki a zöld teát.
a szénsavas üditöktöl hasfájos lehet a babád
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat. Egyszerûen még nagyon az elején vagyok és igaz hányingerem nincs, de semmi se esik jól és kajaundorom van. Próbáltam gyümileveket inni, de csak kavarog a gyomrom tõle.Egyszerûen a szénsavasat kívánom, de próbálom korlátozni.
Arról nem beszélve, hogy semmi természetes nincs benne, sõt.. tele van cukorral, aromákkal, színezékekkel! Egyáltalán nem használ a babának! Néha ihatsz egy pohárral, ha kívánod, de rendszeresen ne! A zöld tea erõs vízhajtó hatású, nem tudom azt lehet e inni.. a magzatvíz miatt.. Esetleg limonádé igazi citromból, facsart narancs vagy citruslé, paradicsomlé, tiszta, koffeinmentes gyümölcsteák, turmixok.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már a limonádét, a turmixot (egyedül a Mc'Donaldsos shake a nyerõ), 100% gyümilevet, de egyik se nyerõ. Teát néha néha iszok csak. Az a baj a kajával is úgy vagyok, hogy max 2x 3x megeszem, mert kívánom és jól esik, utána meg undorodom tõle és a hideg ráz. De a baba érdekében próbálok akkor lemondani a szénsavas üdítõkrõl.
16 hetes koromban múlt el a szénsavas üdítõs korszakom, annyit ittam belõle mint az elefánt! Most a csipkebogyó tea a favorit, szerintem ne aggódj feleslegesen, ha kivánod, ihatod, max figyelj a minõségére, kólát ne a koffein miatt, próbálj cukkermenteset, stb. Majd lesz, amikor meg mást fogsz kívánni, ne aggódj. Amúgy a McDonald's shake nálunk is menõ. :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! És tudni már, hogy a pocaklakód fiú vagy lány? Hanyadik hétben vagy?
Nálam a citromos víz vált be és néha 1 dl Salvus (én nem értem egyesek miért állítják róla, hogy büdös és ihatatlan, én a gyógyszertárban szoktam venni és semmi szaga nincs, ízre pedig olyan, mintha sós vizet innál, de egyáltalán nem rossz)

20 hetes vagyok, ma még alig éreztem a babát mozogni? Mert tegnap véletlenül ráesett a hasamra 1 flakon ásványvíz ami tele volt! Hivjam az orvosomat, mit csináljak nagyon félek?

Legjobb válasz: Hívd fel, úgyis õ tud csak megnyugtatni. Egyébként a ebben a korban a lényeg, hogy mindennap érezd, nem kell mindíg ugyanolyan erõsen érezned. A lényeg, hogy mozog! Nincs semmi baj! Üdv 29 hetes kismama

Hívd fel, úgyis õ tud csak megnyugtatni. Egyébként a ebben a korban a lényeg, hogy mindennap érezd, nem kell mindíg ugyanolyan erõsen érezned. A lényeg, hogy mozog! Nincs semmi baj! Üdv 29 hetes kismama
szia! valószínûleg nem az ásványvizes üveghez, hanem sokkal inkább a melegfronthoz van köze. de azért, hogy megnyugodj, hívd fel a dokid.
Szerintem sem lesz baja a flakontól. Lehet hogy már kisebb a helye a mocorgásra! Sok boldogságot és majd jó babázást!
Menj orvoshoz, mond el mi történt, jobban megnyugszol a vizsgálat után.

11 hónapos babám mai napig görcsöl a forralt csapvíztől. A babavizek elég drágák. Forralhatok neki olcsóbb ásványvizet, vagy abban bennemaradnak az ásványi anyagok, ami árthat neki?

Legjobb válasz: Az ásványvízben lévõ ásványi anyagok nem valók babának. Ha rosszul van szegény a forralt csapvíztõl, ne sajnáld a pénzt a babavízre.

Az ásványvízben lévõ ásványi anyagok nem valók babának. Ha rosszul van szegény a forralt csapvíztõl, ne sajnáld a pénzt a babavízre.
A forralástól nemcsak benne maradnak a vízben az ásványi anyagok, hanem növekszik a koncentrátumuk, mert a víz elpárolog azok meg ottmaradnak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen , egyébként miért görcsölhet a csapvíztõl?
Szia! 8 hós kislányom eddig babavizet ivott, de most áttértünk a PI vízre, nézz utána a neten.Nálunk a bioboltban lehet kapni 40 Ft/liter.

A szénsavas ásványvíz tényleg nem ajánlott azoknak, akik babát szeretnének illetve a kismamáknak?

Legjobb válasz: Sok mindent mondanak.Nyugodtan igyál.Èn ittama 9 hónap alatt is,és most a szoptatás alatt is.Meg nem bírom inni a natúr ásványvizet. 3,5hónapos kislány anyuka´ja. Ha mindenre adsz,amit nem javasolnak.....

Sok mindent mondanak.Nyugodtan igyál.Èn ittama 9 hónap alatt is, és most a szoptatás alatt is.Meg nem bírom inni a natúr ásványvizet. 3, 5hónapos kislány anyuka´ja. Ha mindenre adsz, amit nem javasolnak.....
Szia. Nyugodtan ihatod, azért nem ajánlott, mert felfúj. Ennyi "káros" hatása van. Üdv, 31 hetes kismami
Szia En is azt iszom igaz enyhet, mert a szensavas nekem mar tulsagosan is az, de a naturt En sem szeretem. Nekem nem mondta az orvos es a vedono sem, h nem szabad, ugyhogy szerintem nyugodtan, igaz arra vigyazz, h azert a szensavas kicsit puffaszt, es ez lehet, h kellemetlen lehet neked, de ezt majd Te erzed, es akkor valtasz enyhere, vagy natur asvanyvizre.
Csak bólintani szeretnék az elõttem szólókra. Én a döglesztõ nyár alatt voltam a finisben két éve. Megpusztultam volna, ha nem ihatom a jéghideg TESCÓS :D kólát!!!:) )) Egészséges, gyönyörû kislányom van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy megnyugtattotok. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!