Találatok a következő kifejezésre: Az ásványvíz a (93 db)

Mennyivel egészségesebb az ásványvíz a csapvíznál? Megéri ásványvizet venni?

Magyarországon a csapvíz egészséges, és litere 0,21 Ft-ba kerül. Ha az ásványvíz egy palackját (átlagosan) 63 Ft-nak vesszük (ami 1,5 liter), akkor 1 liter 42 Ft. Ez azt jelenti, hogy A CSAPVÍZ 200x (KÉTSZÁZSZOR) OLCSÓBB AZ ÁSVÁNYVÍZNÉL (!). MI VAN AZ ÁSVÁNYVÍZBEN, hogy ennyivel drágább? És JOBBAN MEGÉRI ásványvizet inni, vagy jó a sima csapvíz? Kérek értelmes, indokolt válaszokat, és írjátok oda, hogy TI MELYIKET ISSZÁTOK?

Legjobb válasz: Mi ásványvizet iszunk,mert itt nem egészséges a csapvíz sajnos,pedig azt jobban szeretem/ném :( És te milyet iszol kérdezõ??

Mi ásványvizet iszunk, mert itt nem egészséges a csapvíz sajnos, pedig azt jobban szeretem/ném :( És te milyet iszol kérdezõ??
Nálunk a csapvíz évek óta ihatatlan.Jó üzlet az ásványvíz:((((((
Mi csapvizet iszunk, és ezzel kicsit a véleményünket is közöltük az úgynevezett ásványvízekrõl.
Nálunk jó minõségû, iható a csapvíz, úgyhogy eszemben sincs ásványvizet venni, legfeljebb néha utazáshoz vagy hogy legyen egy üres üvegem a csapvíznek.
Én egyiket se iszom. Én RO víztisztítóval tisztított vizet fogyasztok. Ez még megfizethetõ, jó minõségû és környezetbarátabb mint az eldobható ásványvizes palack.
Ahol régen laktunk remek csapvíz volt, eszünkbe nem jutott ásványvizet venni. Mióta elköltöztünk, az elsõ hetek kivételével talán nem ivott a családból senki csapvizet, mert borzalmas. Max teát csinálok belõle(azt viszont rengeteget). De legalább pár éve megúszta a család, amikor a városban valami belekerült a vízbe, és a fél város megbetegedett.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor helytõl függõ a csapvíz minõsége. Én most kezdek áttérni a csapvízre, de a szüleim mindig ásványvizet isznak. Szóval akkor van értelme az ásványvíznek, csak nem mindig van szükség rá.

Azt hallottam, hogy a csapvíz sokkal egészségesebb, mint a szánsavmentes ásványvíz. A szénsavmentes ásványvíz valóban kártékonyabb hatású az emberi szervezetre? Mi erről a vélemyényetek?

Legjobb válasz: Az ásványvizeknek magas az ásványi-anyag tartalmuk, innen a nevük. Nem lehet csak ásványvízen élni, (pláne, mindig ugyan-olyan fajtán)mert akkor túl sok magnéziumhoz, kálciumhoz stb. jutsz, ami bajt okozhat. Viszont a csapvíz mondjuk Pesten ihatatlan(rossz az íze, klóros) Lehet kapni olyan vizeket, ami nem ásványvíz, nincs benne annyi anyag. Épp most találkoztam egy túlkálciumozott lánnyal, tiszta "grízes" volt a felkarja. Ilyan csomókkal lett tele. Bár õ tablettában szedte túl. Rá van írva mibõl mennyi van benne, ki tudod számolni a napi adagot, de az élelmiszereket is figyelembe kell venni. Jóízû csapvíz, ami tiszta, általános fogyasztásra a legmegfelelõbb.

én is budapesti vagyok, szerintem finom a vizünk, sokkal jobb, mint mondjuk székesfehérváron, hideg és édeskés. :D bár pont az utóbbi napokban sokkal klórosabb lett, fõleg a meleg, de még a hideg is. azért ízlik. talán megpróbálhatnátok a vízszûrõt, nagyimnál az van, nagyon finom lett náluk, plusz a klórt is kiszûri meg iyesmi. hasznos szerkentyû. és hûvös-kellemes vizet ad.:)
Attól függ... Egyik unokatestvéremnek tavaly volt az esküvõje, júliusban lett volna, de az ottani csapvíz szennyezett lett, a szennycsatorna visszafolyt az ivóvízbe, valószínûleg valami megsérült a csatornahálózatban, és az ifjú pár kórházba került, élet-halál között voltak, így az esküvõt el kellett halasztaniuk (augusztusban tartották meg végül). Szerintem amúgy, ha rendesen odafigyelnek a vízkezelésre akár csapvíz akár ásványvíz esetén, az unokatesómék esetéhez hasonló komoly baj elkerülhetõ, a többi meg csak hosszú távon derül ki.
Az ásványvizeknek magas az ásványi-anyag tartalmuk, innen a nevük. Nem lehet csak ásványvízen élni, (pláne, mindig ugyan-olyan fajtán)mert akkor túl sok magnéziumhoz, kálciumhoz stb. jutsz, ami bajt okozhat. Viszont a csapvíz mondjuk Pesten ihatatlan(rossz az íze, klóros) Lehet kapni olyan vizeket, ami nem ásványvíz, nincs benne annyi anyag. Épp most találkoztam egy túlkálciumozott lánnyal, tiszta "grízes" volt a felkarja. Ilyan csomókkal lett tele. Bár õ tablettában szedte túl. Rá van írva mibõl mennyi van benne, ki tudod számolni a napi adagot, de az élelmiszereket is figyelembe kell venni. Jóízû csapvíz, ami tiszta, általános fogyasztásra a legmegfelelõbb.
Én keverve, de néha rázva, ha a palackban van, mármint ásványvíz és csapvíz
hát nem tudom Bp-n lakok de eddig semmi bajom nem volt a csapvízzel. Egy egészséges szervezetnek nem hinném hogy árthatna és ha ihatatlan lenne nem folyna a csapból :D
Vannak ilyen tudományos tévhitek és babonák. A csapvíz és az ásványvíz sem tartalmazhat számottevõ mennyiségû baktériumot. Pusztán lélegzéssel milliószor több bacit légzünk be, így az immunrendszerre nézve nem sok különbség van. Az ásványvíz tartalmaz mindenféle ásványokat (innen a neve), ami a szervezetnek szükséges lehet, ám egyes problémák (pl vesekõ) esetén inkább rontanak a helyzeten. Én a magam részérõl inkább ásványvizet iszom.
Nálunk a csapvíz büdös és ihatatlan! Nem hinném hogy egészségesebb, mint a palackozott víz!
Nem kártékonyabb, viszon tisztább, ami nem olyan jó az immunrendszer kevésbé lesz ellánálló, ha csak azt iszod.
Megnézném azt a helyet, ahol a csapvíz még egészséges...
Úgy értettem, hogy a víz szerves anyagokban gazdag. Így már helyes? Legalábbis úgy tudom.
Férjem mûanyag mérnök, õ mondta, hogy a BPA (Bisphenol-A) palackok oldódási hõm.-e átlagban 40-50°C. Így bizony könnyen érezhetted a mûanyag ízét az ásványvízben. Amúgy is van benne BPA, mivel a szállítás során így is úgy is eléri az említett hõmérsékletet. Egyébként õ nem hajlandó ásványvizet inni, valószínûleg tudja mi kerülhet bele a palack anyagából.
A napon hagyott palack víznek nem azért van rossz íze, mert feloldódott a mûanyag, hanem mivel a víz szerves anyag, ezért ha sokáig áll, fõleg napon, akkor a különbözõ mikroorganizmusok elszaporodnak és ettõl lesz poshadt íze!
Ez a nõi hormon dolog kutatási eredmény. Nehezebben is esünk teherbe, Csak én teszem hozzá, hogy a férfi meg metro. De viszont a mûanyag palack kb. ugyan ezt okozza. Épp a hormonokra hat. (lásd jegesmedvék nem-arányának változása)Úgy látszik, megoldja a Föld a túlnépesedést.
Én írtam, hogy a pesti víz ihatatlan, és én is gyõri vagyok :) az ízére értettem. A lányom ugyan ezt mondta: kényeskedésnek tartja az örökös ásványvizet, és Pesten járt, és azt mondta, h érthetõ, h azt nem isszák meg :) De látod, a pestiek szeretik. Úgy látszik, meg lehet szokni. Mikor Szegeden laktam, a dunántúliak flakonban hozták otthonról a vizet, mert azt mondták, a szegedi nem jó. Pedig finom!
bizonyos fokig oldja is, azért van vmi különös íze a napon hagyott palack víznek :/ az jó lenne, ha úgy volna mint utsó mondja, minket a tehcnikatanárunk ijesztegetett régebenn ezzel a szívgyógyszer-nõi hormon párossal, belegondolva szerintem el is képzelhetõ. de már kicsit jobban kétlem. :)
Szerintem ez a nõi hormonok és gyógyszerek a csapvízben dolog túlzott félelem és erõsen vitatható.Férfi hormonok, cukorbetegek inzulinja szívgyógyszeresek, drogosok vizelete , és testépítõ szteroidok is kerülnek bele(német osztrák, cseh szlovák területrõl is), így azoktól is tarthatnánk, de ezek olyan könnyen elbomló sérülékenyanyagok, amelyek nem bírják ki a vízkezelést , különben miért járna le a szavideje a gyógyszereknek.A Tisza ciánszennyezése után is ittak vizet abból a vízbõl.Másrészt ha ezek a vizeletbõl a tisztított vízbe bekerülvén is még hatást fejtenének ki akkor olyan erõs vegyületeknek kéne lenniük , hogy egy tabletta a halálos adag többszörösét kéne tartalmaznia a hatóanyagmennyiségben.
Ahhoz az kellene hogy a víz oldja a mûanyagot.
A kérdező hozzászólása: És ha más közelítésbõl nézzük a dolgokat? Teszem azt fel, hogy mivel mûanyag palackban van a szénsavmentes ásványvíz (és nem egy napig tárolják abban), a mûanyag palack pedig tartalmaz káros anyagokat. Akkor az elmélet valamilyen szinten helyes nem? Hisz a mûanyag palackból "kiszivároghat" vagy belekerülhet olyan anyag a vízbe ami káros.
A legtöbb csapvízet általában kutakból veszik, tehát nem a szennyvizet hasznosítják újra (Pesten is az ivóvizet föleg artézi kutak szolgáltatják, kerülettöl függ.) Szerintem egyébként az ásványvíz nem kártékonyabb, mint a csapvíz, söt úgy gondolom, hogy az alaposabban ellenörzött, mint mondjuk egy nagyváros ivóvize, így általában tisztább, egészségesebb. Nem utolsósorban a palackozott vizen fel van tüntetve a tartalma, így tudod mit iszol, míg a csapvíznél nem.
A csapvízzel az a gond, hogy azt "újrahasznosítják" a lefolyt vízbõl, természetesen elõtte tisztítják és szûrik is. Ettõl függetlenül sok hormon tartamú gyógyszer (nõi fogamzásátlók, szteroidok) kerülnek lehúzásra a wc-n, meg sima gyógyszerbõl is nagyon sok, ezt persze nem úgy kell érteni hogy van aki nekiáll lehúzogatni a budin a gyógyszert (bár kitudja) hanem a vizelettel ürül ki. Ezek nagyon kis részben de bennevannak a csapvízben, az ásványvizben viszont nem. Ettõl függetlenül, aki csapvizet iszik nem emiatt aggódhatna, hanem maximum a klór miatt. Ebbõl a nézõpontból talán jobb az ásványvíz, de a csapvíztõl sem lesz senkinek sem semmi baja, és az ásványvíztõl sem. A legjobb az otthoni víztisztítóval szûrt víz.
Kérdezõ: Én meg Pesti vagyok, és Egerben tanulok, és én meg pont az otthoni csapvizet szeretem jobban, mert ez annyira vas ízû. Na meg a sok klór amúgy is kell bele, attól lesz jó ízû :D:D Hát azt hiszem mindenki azt szereti, amit megszokott :D Am, én olyat is hallottam, hogy ma meg már azon vannak, hogy minél kevesebb dolgot pakolnak az ásványvízbe, úgyhogy a drágákban alig van valami, az olcsókat meg telerakják mindenféle ásvánnyal. Persze ez sem igaz így, a Jana (ez most reklámnak számít?) csinál valami babáknak való vizet, az biztos hogy jó, bár úgy emlékszem, az tényleg drága.
A kérdező hozzászólása: Azért gondolom úgy, hogy a budapesti csapvíz ihatatlan, mert én gyõri vagyok egyébként és ott minden nap szívesen innék csapvizet. Teljesen más íze van ott és itt. Bp-n nagyon klóros és eléggé furcs íze is van. Köszi a válaszokat! Még várok véleményeket! :)
Valóban kártékonyabb az ásványvíz, ha megiszol belõle naponta kb 1000litert, ugyanis akkor érnek el bizonyos anyagok olyan koncentrációt ami esetleg káros lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszike az infót! Én Bp-n lakom és sajnos tudom milyen ihatatlan a csapvíz, ezért is iszom mindig szénsavmentes ásványvizet. Csak hallottam ezt a dolgot és gondoltam rákérdezek. :) Amúgy nem én pontozom le a hozzászólásokat! :S mindenkinek mindig hasznosat jelölök be!
A víz azért nem ajánlott mert sok benne a klór / nálunk Szabolcsban igazán finom a víz../, az ásványvíz pedig azért mert túl sok benne az ásványi anyag.Ezért is kell megnézni mindig hogy 500mg/l-en felüli ásványi anyagos vizet nem szabad venni mert vesekövet is okozhat..És mint elõttem is írták a 40-50 C-fokot..Én maradok az ásványvíznél..:D

Mi a különbség a kristályvíz és az ásványvíz között?

Legjobb válasz: A Parádi ásványvíz honlapjáról: "Az ásványvíz egy összefoglaló név (egy külön kérdésben megtalálható a törvényben rögzített meghatározása), míg a kristályvíz egy magyar ásványvíz fantázia neve." http://www.paradiviz.hu/index.php?Itemid=25&id=16&option=com..

A Parádi ásványvíz honlapjáról: "Az ásványvíz egy összefoglaló név (egy külön kérdésben megtalálható a törvényben rögzített meghatározása), míg a kristályvíz egy magyar ásványvíz fantázia neve." http://www.paradiviz.hu/index.php?Itemid=25&id=16&option=com..
Hejhó! A kristályvíz kristályszerkezetben kötött vízmolekulákat jelent. A gipsz pl. nem azért köt meg, mert megszárad, hanem mert kristályvizet köt meg. Melegítés hatására ez kiszökhet, és a gipsz szétporlad. További melegítésre agyonégetett gipsz jön létre, ami már víz hozzáadására sem tud megkötni. A boltban kapható szõlõcukron az áll: dextróz-monohidrát. Ez azt jelent, hogy két glükózmolekula egy molekulányi kristályvizet tartalmaz. A kristályvíz nincs kémiai kötésben a kristályos anyaggal, szó szerint csak bele van szorulva a kristályrácsba, ezért nem sztöchiometrikus, és képletben "szorzással" (+ helyett) tüntetik fel.
Én úgy tudom hogy a válasz valamivel érdekesebb.... : Ásványvíz: Ásványokkal dúsított viz.... Kristályvíz: egyszerü szénsavval dúsított víz.... szóval ennyi... :-D
A világban minden rezeg és rezgéseket bocsájt ki. A víz ezeket a rezgéseket nagyon könnyen átveszi és atomi szinten megváltozik a molekulaszerkezete. A kristályvíz pedig abból áll hogy bizonyos követ vagy köveket a vízbe helyezzük ezáltal a kõ rezonanciája megváltoztatja a víz molekulaszerkezetét ami fogyasztás során jótékony hatással van az emberi testre. Minden kõnek megvan a saját rezgése fajtánként így a hatásuk is eltérõ.


Igaz az, hogy a sok ásványvíz ivástól vesekövet lehet kapni?

Legjobb válasz: "Vesekõ képzõdésre hajlamos ember ne igyon túl magas kalcium és magnézium tartalmú ásványvizet." http://www.asvanyvizek.hu/old_site/fogyasztok/tudnivalo/inde..

"Vesekõ képzõdésre hajlamos ember ne igyon túl magas kalcium és magnézium tartalmú ásványvizet." http://www.asvanyvizek.hu/old_site/fogyasztok/tudnivalo/inde..
13:06-egyetértek....engem az orvos szinte eltiltott a kalciumot tartalmazó ásványvíztõl, mivel a kövem összetétele kalcium-oxalátos lett(persze oxalát tartalmú dolgokkal is vigyáznom kell(kellene)-csokoládé, spenót, paradicsom, rabarbara, és még mit tudom én mik.....de tudod ki tartja be...)
Nem hinném. Az emberi szervezetnek szüksége van az ásványi anyagokra.
pont hogy nem.mivel a víz méregeleníti, átmossa a szervezetet, így a vese is gyorsabban ürül.ezért nem rakódik le semmi káros.szóval szerintem nem.
Szerintem meg igen is van..az igaz hogy a sima víz az tisztít..de az ásvány vízben a buborékok nem az egézség mellett áll ki.Hiszen ha utána nézel a buborékok kicsit károsítanak.

Mi a különbség az akváriumhoz való széndioxidpótló és az ásványvíz széndioxidtartalma között?

Legjobb válasz: eleve hülyeség ásványvizet önteni az akváriumba, mert kemény víz.

eleve hülyeség ásványvizet önteni az akváriumba, mert kemény víz.
Ha ásványvizet öntesz az akváriumba, akkaor azzal keményíted (lúgosítod) a vizét. Ha Co2 palackról nyomod bele, a tiszta gázt attól max kicsit savasabb lesz a vízed kémhatása.
Fontos az egyenletes CO2 adagolás. Ha ásványvizet öntesz bele, azzal kis idõre adsz nagy dózist, ami senkinek sem jó. Az, hogy olyan nagyon veszélyes lenne szerintem nem igaz, csak utána kell járni, hogy milyen reduktort, mágnesszelepet stb érdemes megvenni.. (Persze nem azt mondom, hogy nem lehet belõle baj, de ha nem gagyiskodsz, kicsi az esély, hogy a halak emiatt pusztuljanak el).
elõzõ vagyok Mármint a nagynyomású rendszerre írom, hogy nem veszélyes annyira.
A kérdező hozzászólása: Én olyan folyékony szert szoktam venni, és olcsóbb megoldásként gondoltam mondjuk 100 literenként 1 liter ásványvíz adagolásra, ez nem igazán változtatna a vízkeménységen meg a halak se pezsegnének tõle. :D Csak mivel sehol se olvastam ilyesmirõl ezért gondoltam h talán a bolti szerben máshogy van lekötve a széndioxid, és talán ezért nem használnak ásványvizet. De aki járatos az ilyen szerek összetételében biztos tudja mi a titka a bolti folyékony szernek.
A legolcsóbb, ha házilag barkácsolsz CO2 reaktort. Egy 2literes üvegbe félig raksz cukros vizet, és ehhez adsz élesztõt. Ahogy a cukor erjed, alkohol és tiszta CO2 gáz keletkezik. és már csak annyi dolgod van, hogy a gázt bvezesd az akváriumodba.
Akvarista.hu -n volt egy cikk, hogy asszem szódabikarbónából, meg citromsavból állítottak elõ CO2-t. Keress rá, szerintem olcsó és érdekes.

Miért kaparja a torkomat az ásványvíz?

Amikor iszom, olyan mint ha valami lenne a torkomban, valami morzsa vagy egy hajszál. Ha mást iszok (akár csap vizet), akkor nincs ilyen érzésem.

Legjobb válasz: Szénsavmentes ásványvizet iszol? Próbáltál más márkát? Mindegyiktõl elõjön ez?

Szénsavmentes ásványvizet iszol? Próbáltál más márkát? Mindegyiktõl elõjön ez?
ne igyál azt ami kaparja a torkod. ha lehet a balfit is mellõzd a lítium tartalma miatt.
a szénsavtól lehet.
A kérdező hozzászólása: Szénsavmentes, de csak ennél a márkánál.

Mi a különbség az ásványviz-és az artézi viz között?

összetétele érdekelne-a viznyer? helyet tudom.az ásványvizeken el lehet olvasni,de az artézi kútnál nincs kiirva.érdemes fogyasztani?

Legjobb válasz: Az artézivíz mélyrõl jövõ tisztavíz,de nem gyógyforrásból nyerik,ezért nincs kiírva az összetétel.Én szivesebben iszom,mint az ásványvizeket,de ez ízlés dolga.

Az artézivíz mélyrõl jövõ tisztavíz, de nem gyógyforrásból nyerik, ezért nincs kiírva az összetétel.Én szivesebben iszom, mint az ásványvizeket, de ez ízlés dolga.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen

A csapvízben mennyi nitrát/nitrit van? És azokban az ásványvizekben amire nincs ráírva?

Egyikre sincs ráírva, legalábbis nem láttam,csak a Szentkirályira, hogy nem kimutatható.

Legjobb válasz: attól h nem írják ki még vmennyi van benne a csapvízet meg álltatni kell 1 napig és máris ugyanannyi lesz benne mint az ásványvízben

attól h nem írják ki még vmennyi van benne a csapvízet meg álltatni kell 1 napig és máris ugyanannyi lesz benne mint az ásványvízben
A kérdező hozzászólása: komolyan?hogy hogy?kipárolog?

Melyik a jobb? Az ásványvíz, vagy a csapvíz?

Ez egy vízügyi felmérés része. 100 ember véleményét kérem név nélkül nyár végéig. Csak az egyiket vagy mind a kett?t is lehet választani. Kérem, hogy minél többen válaszoljatok. Aki válaszol annak nagyon szépen köszönöm a szíves együttm?ködést.

Legjobb válasz: ásványvíz

ásványvíz
Ásványvíz
csapvíz. az ásványban szervetlen kötésû fémek vannak, amik vesekövet is okozhatnak. (N)
Mo.-n jó a csapvíz, meg Bécsben. De Párizsban, Londonban, Ulmban és Luxemburgban, valamint Tallinnban tilos meginni.
Mi is csapvizet iszunk, teljesen megfelel.
csapvíz
csapvíz. mindig is utáltam az ásványvizet.
ásványvíz
Ásványvíz. Bár mivel nem vagyunk tehetõsek és az drágább, ezért csapvíz.
ásványvíz
ásványvíz
ásványvíz
csapvíz
ásványvíz számomra õrült rossz ízû a csapvíz a fõvárosban, és valamiért (valószínûleg a klórtartalma miatt) még jobban megszomjazom tõle
ásványvíz
ásványviz:D
csapvíz... mindig kéznél van (legalábbis otthon)
szénsavmentes ásványvíz (y)
Én inkább úgy tenném fel a kérdést: Melyik az ártalmatlan? Már mindkettõre kígyót-békát kiabáltak, de én inkább az ásványvíz felé hajlok. A magyar márkás árványvizek megbízhatók, legalábbis remélem!
ásványvíz
Itt Magyarországon még - aránylag - jó, egészséges kategóriába sorolható a csapvíz. És olcsóbb, mintha csak ásványvízen élne az ember :P Bár tény, hogy az ásványvízben több az ásványi anyag, bár túl nagy mennyiségben némelyik elõsegítheti pl a vesekõképzõdést. Én mindkettõt iszom.
Mivel a legtöbb ásványvíz különbözõ - a szervezet által nehezen vagy egyáltalán le nem bontható - ásványi anyagokkal felturbózott csapvíz, ezért én inkább maradok a csapvíznél.
ásványvíz, abból is a szénsavmentes

Szénsavmentes ásványvíz helyett a csapvíz is megfelelő? Mi a hátránya h szénsavas/enyhén dúsított az ásványvíz?

Legjobb válasz: Az, hogy meg kell venni a boltba és mire hazaérek vele, felrázódik xD

Az, hogy meg kell venni a boltba és mire hazaérek vele, felrázódik xD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!