Találatok a következő kifejezésre: Az áram lehet gyorsítani (1 db)

Az áram sebességét lehet gyorsítani?

Legjobb válasz: nem valószinû de kérdezz meg egy villanyszerelõt

nem valószinû de kérdezz meg egy villanyszerelõt
Einstein óta valljuk, hogy a fénynél (és az áramnál) semmi sem tud gyorsabban menni. Nem lehet, hogy valami mást akartál kérdezni?
Kicsit érdekes a kérdés ebben a formájában. Mihez képest akarod gyorsítani? Ugyanis az "áram" (azaz a töltéssel rendelkezõ részecske) "folyási sebessége" nagyban függ a közegtõl. Azaz milyen anyagban és hol közlekedik az az az "áram". Tehát "lehet gyorsítani", más közeget kell választani...
Hülyeadat: Rézdrótban az áram kb. 2/3 c-vel megy (régen laboron mértük, mindenkinek kábé ez jött ki). Osszcillszkóppal lehet ezt könnyen mérni, próbálj ki minnél több típusú vezetéket.
Az elektromos áram (vagy régies, a mûszaki életben használt nevén villamos áram) a töltéssel rendelkezõ részecskék rendezett áramlása. Lényegében minden rendezett töltésmozgást elektromos áramnak nevezünk, de mégis különbséget teszünk a fémekben az elektronok által létrehozott konduktív áram és a folyadékokban, gázokban szabad töltéshordozók (ionok) mozgása során létrejövõ konvektív áram között. Elektromos áramerõsség [szerkesztés] Az áram mennyiségi jellemzésére az áramerõsség nevû fizikai SI-alapegységet használjuk. Definíció szerint áramerõsségen az áramvezetõ keresztmetszetén idõegység alatt áthaladó elektromos töltés nagyságát értjük. Jele: I. Mértékegysége az amper, amelynek jele A, André-Marie Ampère francia fizikus tiszteletére. A definíció alapján tehát a következõ összefüggést írhatjuk fel a vezetõ keresztmetszetén Δt idõtartam alatt átáramló töltések ΔQ nagysága és az elektromos áram erõssége között: Az áramerõsség egységének definíciójáról [szerkesztés] 1 A az áram erõssége, ha két párhuzamos, egyenes, végtelen hosszúságú, elhanyagolhatóan kicsiny kör keresztmetszetû és vákuumban, egymástól 1 m távolságban lévõ vezetõ között méterenként 2x10 − 7 N erõt hoz létre. Kiszámítása [szerkesztés] ahol Q az elektromos töltés, t az idõ jele, amit C (Coulomb) és s (secundum) egységekben adunk meg.
TI SIKHÜLYÉK!!!! A valóságban a volt a áramnak a sebessége!!! AZ ionok a közegellenálás miatt lassulnak le pl vizben ha megnöveljük a voltot az ionok tovább mennek mert nagyobb sebességrõl tovább tart megálitani õket!!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A számitó gépem nem fogja az itthoni wifit mit csináljak?

Már csináltam hogy ki-be kapcsoltam de nem jött be a szüleimnek a gépe meg fogja a wifit rányomtam a rndszer vissza állítására most meg nem indul el a gépem (ezt is az anya gépéről írom ) mit tegyek ?

1

Megvettem a Fifa 14 Ultimate Editont és nem enged a Pro Clubs ba Mit Csináljak?

Azt írja ki hogy nincs meg a jogosulat

0

Ps3 összekapcsolása fejhallgatóval?

Ps3-at valahogy összelehet kapcsolni egy sima jack dugos fejhallgatóval de mégis hogy valaki tudja?

11

A tabletem ( Samsung Galaxy Tab 2 10.1 ) lefagyott ki sem lehet kapcsolni, mit csináljak?

0

Tudnátok segíteni?

olyan problémám lenne,hogy leveszi a mikrofonom hangerejét automatikusan a gépem,hiába állítom be,vissza lehúzza,

2

Lehet kapni valahol (nem ebay, nem vatera, stb) barna színű bőr/műbőr billentyűzetes tablet tokot? (7")

Nem akarok ebayről, vateráról rendelni, inkább szakboltokból (edigital, darkcomp, media market, stb) ahol kapok nyugtát és garanciát is, és ha gyári hibás akkor vissza tudom vinni. Szóval mindenhol feketét látok csak, tudtok egy helyet ahol lehet barnát is kapni?

2

Működne a táblagépemen a t-mobilos net? (többi lenn. )

Va egy Voyager s tabom, amibe nem megy SIM kártya.. van egy t-mobilos usb-s modemem... ez a beledugos hordoozhatos cucc, nem tom a pontos nevét.. A telefonomba van egy t-mobilos kártyám, ami elő van vizetve a GoNetM szolgáltatás.. Ha belerakom a modembe a kártyát és beledugom a táblagépbe akkor működik a net? Vagy elő kell fizetni valamilyen más szolgáltatásra?

0

Sanyo eneloop AA elemekhez milyen töltőt vegyek?

néztem Voltcraft IPC-1L-et de az sajnos elég drága...

4

Hogy kell web kamerával videót csinálni?

0

Nem reális, de azért jó?

Dibeisi B1023-4

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!