Találatok a következő kifejezésre: Az áram lehet gyorsítani (1 db)

Az áram sebességét lehet gyorsítani?

Legjobb válasz: nem valószinû de kérdezz meg egy villanyszerelõt

nem valószinû de kérdezz meg egy villanyszerelõt
Einstein óta valljuk, hogy a fénynél (és az áramnál) semmi sem tud gyorsabban menni. Nem lehet, hogy valami mást akartál kérdezni?
Kicsit érdekes a kérdés ebben a formájában. Mihez képest akarod gyorsítani? Ugyanis az "áram" (azaz a töltéssel rendelkezõ részecske) "folyási sebessége" nagyban függ a közegtõl. Azaz milyen anyagban és hol közlekedik az az az "áram". Tehát "lehet gyorsítani", más közeget kell választani...
Hülyeadat: Rézdrótban az áram kb. 2/3 c-vel megy (régen laboron mértük, mindenkinek kábé ez jött ki). Osszcillszkóppal lehet ezt könnyen mérni, próbálj ki minnél több típusú vezetéket.
Az elektromos áram (vagy régies, a mûszaki életben használt nevén villamos áram) a töltéssel rendelkezõ részecskék rendezett áramlása. Lényegében minden rendezett töltésmozgást elektromos áramnak nevezünk, de mégis különbséget teszünk a fémekben az elektronok által létrehozott konduktív áram és a folyadékokban, gázokban szabad töltéshordozók (ionok) mozgása során létrejövõ konvektív áram között. Elektromos áramerõsség [szerkesztés] Az áram mennyiségi jellemzésére az áramerõsség nevû fizikai SI-alapegységet használjuk. Definíció szerint áramerõsségen az áramvezetõ keresztmetszetén idõegység alatt áthaladó elektromos töltés nagyságát értjük. Jele: I. Mértékegysége az amper, amelynek jele A, André-Marie Ampère francia fizikus tiszteletére. A definíció alapján tehát a következõ összefüggést írhatjuk fel a vezetõ keresztmetszetén Δt idõtartam alatt átáramló töltések ΔQ nagysága és az elektromos áram erõssége között: Az áramerõsség egységének definíciójáról [szerkesztés] 1 A az áram erõssége, ha két párhuzamos, egyenes, végtelen hosszúságú, elhanyagolhatóan kicsiny kör keresztmetszetû és vákuumban, egymástól 1 m távolságban lévõ vezetõ között méterenként 2x10 − 7 N erõt hoz létre. Kiszámítása [szerkesztés] ahol Q az elektromos töltés, t az idõ jele, amit C (Coulomb) és s (secundum) egységekben adunk meg.
TI SIKHÜLYÉK!!!! A valóságban a volt a áramnak a sebessége!!! AZ ionok a közegellenálás miatt lassulnak le pl vizben ha megnöveljük a voltot az ionok tovább mennek mert nagyobb sebességrõl tovább tart megálitani õket!!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen dolgok kellene egy sziget üzemű napelem létesítéséhez?

http://aprod.hu/hirdetes/napelem-230w-235w-240w-ID1lbEz.html.. ezek közül melyik lenne a legmegfelelőbb számomra? 200 W os energia szükségletem van naponta. Hány V-os és hány A-os töltésszabályzót válasszak? És milyen invertert?

0

Hogyan tudok Facebookon egyszerre több, ismeretlen embert meghívni a csoportomba?

0

Valaki nem tud nekem olyan programot ajanlani amivel konnyen lehet emleklapokat szerkeszteni?

2

Ez most csak egy figyelmeztetés, vagy komoly? SOS HELP!

http://jnty.american-pcs.com/art/htiLEpMFkO2MK-AIqQL1v-MYIlP..

4

Nem tudom megváltoztatni a nevemet Google+ -on. Most mit tegyek?

A Google+ -on a nevemet nem tudom megváltoztatni. Ezt úgy kell érteni, hogy most x nevem van de nem tudom megváltoztatni y -ra. Pedig az x nevemet már legalább 4-5 hónapja írtam. De nem tudom megváltoztatni y-ra, mert mindig azt írja ki, hogy: A nevedet nem változtathatod meg. Tudja valaki, hogy ilyenkor mit tudok tenni?? Kérlek!!

0

Elektromágneshez egy nagymenetű, erős mágneses teret létrehozó tekercsre van szükségem. Ilyet hol találhatok, vehetek?

Illetve ha valakinek rendelkezésére áll hasonló az segíthetne ha eladó vagy nem kell neki. A lényeg az lenne, hogy 9V-ot fogok rákapcsolni és viszonylag (3-4,5cm)-ről vonzatni vele kisebb fém tárgyakat .
Egy csengőből már kibányásztam egyet, de az elég gyenge, ezért nézek nagyobb után.

0

Vékonyhegyű érintőceruza tabletgez kapható?

Sziasztok,

olyanra gondoltam, mint amit a samsung ad a note-hoz és a tabletjeihez. Sehol nem találok ilyet. Lehet egyáltalán valahol venni? Lehetőleg Budapesten... Köszönöm előre is!

0

Mi a neve a szulejmán sorozatban szereplő hatice-nek mi az igazi neve?

lécci írj

5

Hogy lehet több képet egy képre tenni?

PhotoScapem van . És ilyenre gondoltam :

1

Ötletek? Rakjam a 2 kisebbet egybe és a másikat felezzem meg? (bár akkor is több lesz, mint 3.7/2=3.5)

Pályázathoz 3 dokumentumot tölthetek fel. Az egyik egy kép, ami nincs 1 mega. A másik is vagy egy kép, vagy egy dokumentum lesz, ami szintén nem sokkal lehet több, mint 1 mega, vagy még annyi se. Viszont van egy pdf fájl, ami még tömörítve is 7,1 mega. De! Egy fájl maximum 3 Mb lehet.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!