Találatok a következő kifejezésre: Az áram lehet gyorsítani (1 db)

Az áram sebességét lehet gyorsítani?

Legjobb válasz: nem valószinû de kérdezz meg egy villanyszerelõt

nem valószinû de kérdezz meg egy villanyszerelõt
Einstein óta valljuk, hogy a fénynél (és az áramnál) semmi sem tud gyorsabban menni. Nem lehet, hogy valami mást akartál kérdezni?
Kicsit érdekes a kérdés ebben a formájában. Mihez képest akarod gyorsítani? Ugyanis az "áram" (azaz a töltéssel rendelkezõ részecske) "folyási sebessége" nagyban függ a közegtõl. Azaz milyen anyagban és hol közlekedik az az az "áram". Tehát "lehet gyorsítani", más közeget kell választani...
Hülyeadat: Rézdrótban az áram kb. 2/3 c-vel megy (régen laboron mértük, mindenkinek kábé ez jött ki). Osszcillszkóppal lehet ezt könnyen mérni, próbálj ki minnél több típusú vezetéket.
Az elektromos áram (vagy régies, a mûszaki életben használt nevén villamos áram) a töltéssel rendelkezõ részecskék rendezett áramlása. Lényegében minden rendezett töltésmozgást elektromos áramnak nevezünk, de mégis különbséget teszünk a fémekben az elektronok által létrehozott konduktív áram és a folyadékokban, gázokban szabad töltéshordozók (ionok) mozgása során létrejövõ konvektív áram között. Elektromos áramerõsség [szerkesztés] Az áram mennyiségi jellemzésére az áramerõsség nevû fizikai SI-alapegységet használjuk. Definíció szerint áramerõsségen az áramvezetõ keresztmetszetén idõegység alatt áthaladó elektromos töltés nagyságát értjük. Jele: I. Mértékegysége az amper, amelynek jele A, André-Marie Ampère francia fizikus tiszteletére. A definíció alapján tehát a következõ összefüggést írhatjuk fel a vezetõ keresztmetszetén Δt idõtartam alatt átáramló töltések ΔQ nagysága és az elektromos áram erõssége között: Az áramerõsség egységének definíciójáról [szerkesztés] 1 A az áram erõssége, ha két párhuzamos, egyenes, végtelen hosszúságú, elhanyagolhatóan kicsiny kör keresztmetszetû és vákuumban, egymástól 1 m távolságban lévõ vezetõ között méterenként 2x10 − 7 N erõt hoz létre. Kiszámítása [szerkesztés] ahol Q az elektromos töltés, t az idõ jele, amit C (Coulomb) és s (secundum) egységekben adunk meg.
TI SIKHÜLYÉK!!!! A valóságban a volt a áramnak a sebessége!!! AZ ionok a közegellenálás miatt lassulnak le pl vizben ha megnöveljük a voltot az ionok tovább mennek mert nagyobb sebességrõl tovább tart megálitani õket!!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi a lenovo a1000 tablet súlya dobozostul mindenestül grammban mérve? :D

Lemérné valaki akinek van?

1

Nem rég kaptam egy xbox360-at ami ki van csipelve és nem tudom hogy lehet laptopról rátölteni játékot ha már leszetem az qtorrentbe. Mit csináljak?

1

Baj van a facebook-al. Ertesitest nem tudok megnezni, kepeket sem es ahol az ismerosok lennenek ott azok az oldalak vannak amiket likeoltam (bal oldalt) Mi lehet a baj?

facebook

1

Melyik konfiguráció jobb játékra?

1. intel i7 3630qm, 8gb ddr3 160mhz ram, nvidia geforce gtx 660m
2. amd a10 4600m, 8gb ddr3 1600mhz ram, amd radeon hd 7970m

4

Egisztráltam a freemail-re és nem tdok bejelentkezni mert nem tudom a felhasználónevem. A felhasználónév is ugyan az mint a regisztrációnál az azonosító?

Légyszi segítsetek mert fontos..!!

1

Az mért van. Hogyha telepitem a routert felfelé . Akkor a végén elmegy a netem?

TP-LINk megosztóm van.

4

ConCorde Tab 10.1-gyel lehet Screenshoot-olni vagy Printscreen-elni?

3

Érdemes iMac-et venni?

Mik az előnyei és a hátrányai?

6

Acer TravelMate 4060 laptopom van és nincs hang mi lehet a gond?

Szóval újra telepítettük xp-vel és azóta hiába rakom fel az "Audio_RealTek_5.10.0.5191_XPx86" gépre mert hang nem lesz de a "c"meghajtón ott van h fel van telepítve..

5

MikuMikuDance (MMD) Nem tudom miért, de nekem nem adja ki hogy camera meg hogy model mopulation, ezért nem tudok vidiket csinálni. Hogyan lehet ezt megolani?

Hogyan lehet előhozni? nekem MMD 7.39 van.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!