Találatok a következő kifejezésre: Az áram lehet gyorsítani (1 db)

Az áram sebességét lehet gyorsítani?

Legjobb válasz: nem valószinû de kérdezz meg egy villanyszerelõt

nem valószinû de kérdezz meg egy villanyszerelõt
Einstein óta valljuk, hogy a fénynél (és az áramnál) semmi sem tud gyorsabban menni. Nem lehet, hogy valami mást akartál kérdezni?
Kicsit érdekes a kérdés ebben a formájában. Mihez képest akarod gyorsítani? Ugyanis az "áram" (azaz a töltéssel rendelkezõ részecske) "folyási sebessége" nagyban függ a közegtõl. Azaz milyen anyagban és hol közlekedik az az az "áram". Tehát "lehet gyorsítani", más közeget kell választani...
Hülyeadat: Rézdrótban az áram kb. 2/3 c-vel megy (régen laboron mértük, mindenkinek kábé ez jött ki). Osszcillszkóppal lehet ezt könnyen mérni, próbálj ki minnél több típusú vezetéket.
Az elektromos áram (vagy régies, a mûszaki életben használt nevén villamos áram) a töltéssel rendelkezõ részecskék rendezett áramlása. Lényegében minden rendezett töltésmozgást elektromos áramnak nevezünk, de mégis különbséget teszünk a fémekben az elektronok által létrehozott konduktív áram és a folyadékokban, gázokban szabad töltéshordozók (ionok) mozgása során létrejövõ konvektív áram között. Elektromos áramerõsség [szerkesztés] Az áram mennyiségi jellemzésére az áramerõsség nevû fizikai SI-alapegységet használjuk. Definíció szerint áramerõsségen az áramvezetõ keresztmetszetén idõegység alatt áthaladó elektromos töltés nagyságát értjük. Jele: I. Mértékegysége az amper, amelynek jele A, André-Marie Ampère francia fizikus tiszteletére. A definíció alapján tehát a következõ összefüggést írhatjuk fel a vezetõ keresztmetszetén Δt idõtartam alatt átáramló töltések ΔQ nagysága és az elektromos áram erõssége között: Az áramerõsség egységének definíciójáról [szerkesztés] 1 A az áram erõssége, ha két párhuzamos, egyenes, végtelen hosszúságú, elhanyagolhatóan kicsiny kör keresztmetszetû és vákuumban, egymástól 1 m távolságban lévõ vezetõ között méterenként 2x10 − 7 N erõt hoz létre. Kiszámítása [szerkesztés] ahol Q az elektromos töltés, t az idõ jele, amit C (Coulomb) és s (secundum) egységekben adunk meg.
TI SIKHÜLYÉK!!!! A valóságban a volt a áramnak a sebessége!!! AZ ionok a közegellenálás miatt lassulnak le pl vizben ha megnöveljük a voltot az ionok tovább mennek mert nagyobb sebességrõl tovább tart megálitani õket!!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Windows 7 starter wifi problémák, mit tegyek?

Windows 7 starter van a samsung netbookomon(NP-NC110-A07HU). Folyamatosan baja volt az oprendszernek és mivel garanciás volt beküldhettem samsung szervízbe de a gari lejárt és a probléma immáron negyedszer is beütött. Volt rajta egy újratelepítő, helyreállító program aminek megörültem és használtam de sajnálattal kellett észrevennem, hogy sok sok driver nem került vissza rá, köztük a wifi sem így nem tudok netezni rajta(vezetékes driver már visszakerült). Akármilyen féle fajta wifi drivert rátöltöttem nem csinált semmit vagy elakadt stb. Az lehet a gond, hogy internet kapcsolat nélkül próbálom ezeket rátölteni, vagy pedig alapból rossz driverekkel próbálkozom?

2

Milyen lámpa az, aminek látszik a hosszú fénycsóvája? Nem lézer.

Mindig egy szórakozóhelyen lehet látni messziről is hogy hosszú fénycsóva van az égen, mozog össze-vissza... de gondolom tudjátok milyen :D

7

Valaki valamilyen tapasztalat az alábbi oldalról?

http://www.miniinthebox.com/hu/

0

Szerintetek megéri megvenni 25 ezer forintért?

Van eladó egy Samsung laptop P 28 széria asszem. 1.5ghz proceszor, 512 RAM...Nekem csak netezésre s pár alap program használatára kellene. Játék semmi se kell se Photosshop. Ja és azért a bonyolultabb weboldalok jól és gyorsan nyissa. Ilyen tudással elég gyors?

3

Internet modem? Többi lent.

T-Home internetetet szeretnék bekötni (10Mb) és annyit szeretnék tudni, hogy milyen modemet adnak hozzá? Olyan ami egyben wifi Router? Vagy simát?

1

Miért nem látja egy számítógép sem a telefonomat USB kapcsolaton keresztül?

Amióta a telefonomat egy ismerősöm számítógépére USB-n keresztül csatlakoztattam, azóta semmilyen más gép nem látja. A telefon nem hozza elő a lehetőséget sem, h adattárolóként akarom-e használni stb... mikor USB-n keresztül rádugom egy gépre. Tehát mintha nem is csatlakoztattam volna. Nem történik semmi. Amelyik géphez próbáltam így csatlakoztatni, nem vesz észre most már semmilyen más USB eszközt sem.

3

A router képtelen csatlakozni az internethez. Mit tegyek?

Számítógéppel, telefonnal egyaránt képesek vagyunk a routerhez kapcsolódni, de internetre képtelenek vagyunk vele csatlakozni. A gyanút megerősíti az, hogy a webadmin felületen a WAN menüponton belül nem azt írja ki, hogy "connected", hanem "connecting...". A egy számítógépet közvetlen a modemmel kötjük össze, akkor meg az internet, ami szép és jó de a család nagy, azt mindenki netezne, legalább telefonról...

3

Mit gondoltok erről? (Energy Saver pro)

http://www.reductionenergycost.com/hun/
Átverés vagy tényleg működik?

2

Létezik ilyen készülék?

Csökkentsd az áramszámlád
Tegnap olvastam erről a készülékről. Egyből kitöröltem mert szkeptikus voltam és vagyok is továbbra is mindaddig míg a hasznosságáról meg nem győződök. Ma megint találtam egy ugyanazon címzéssel "Csökkentsd az áramszámlád", egy másik lapra bukkantam rá. Kíváncsian olvasom, hátha valami okosságot találtak ki, meglepetésemre azonban ugyanarra a készülékre vonatkozott mint amelyről a tegnapi weblap hivatkozott. Mivel ezt a kérdést is sokan olvassák, feltételezem, hogy van közöttük villamosmérnök, villanyszerelő, aki véleményt tud mondani. Ha az itt leírtak igazak, akkor mindenkinek hasznos lehet ez a kis készülék. Az egészet az alábbi linkeken lehet elolvasni.Találtam egy videot:


33 amp reading from 79 amp while using power saver
You save more than 50% from this consumption.
Googleval fordítva
33 amp olvasása 79 amper, miközben energiatakarékos
Megtakarítás több mint 50%-a ezt a fogyasztást.

4

Miért nincs internetkapcsolat? (TP-LINK wr740n router)

Már megcsináltam mindent, amit csak lehet. IP cím átírva 192.168.1.1, megnéztem egy rakat telepítési videót, utánaolvastam franc tudja hány cikkben, mindegyik ugyanazt mutatja, én pedig ugyanazt csinálom, kb. 10 percig működik, utána gondol egyet és "nincs internetkapcsolat". Hiába kapcsolom ki és utána vissza, vagy épp bontom a kapcsolatot utána újracsatlakozok. Mit lehetne még? Holnapig cseregaranciás, visszavigyem kicseréltetni?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!