Találatok a következő kifejezésre: Az állatokkal az első (6 db)

Azt hiszem egy Morph nevû effekttel lehetséges, viszont ha szép eredményt akarsz, akkor sokat kell vele dolgozni. :)

Mikor kapta a gyereked az első állatát? Hány éves volt? Foglalkozott vele vagy rádmaradt? Mikor ideális a gyermeknek állatot venni?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez magától a gyerektõl is függ. Megbízhatóbb, tényleg felelõsség teljes a gyerek, vagy nem igazán. Nincs megszabott életkor. Nálunk 10 évesen volt az elsõ állat.(hörcsög)

Szia! Szerintem ez magától a gyerektõl is függ. Megbízhatóbb, tényleg felelõsség teljes a gyerek, vagy nem igazán. Nincs megszabott életkor. Nálunk 10 évesen volt az elsõ állat.(hörcsög)
A szüleimnek mindig volt állatuk. Az egész család, nagyszülõkig visszavezetve állatszeretõ. Születésemtõl fogva állatok között voltam(kutya, baromfik). Eleinte csak segítgettem az etetésben, takarításban, majd 4 évesen kaptam két hullámos papagájt. Az egyik rövid életû volt, néhány hét múlva meghalt, de a másik 6 évig élt. Általában már reggel eszemben volt, hogy ovi/suli elõtt meg kell etetni, itatni, de ha elfelejtettem a szüleim emlékeztettek rá. 10 évesen kaptam egy tengerimalacot, õ 8 évig volt velünk. Közben lett egy tacsim, aki 7 évet élt, 3 cicám és most egy törpe snacim. Az hogy egy gyerek mennyire foglalkozik az állatával az nagyban függ a családi háttértõl. Ha állatok közt nõ fel, a szülõtõl jó példát lát, akkor nagy valószínûséggel õ is felelõs gazda lesz. De ehhez társul még a gyermek személyisége, komolysága, megbízhatósága. De azzal számolni kell szülõként, hogy idõnként figyelmeztetni kell a felelõsségre, a feladataira ill. be kell segíteni a gyereknek az állattartásban. Sõt az is megtörténhet, hogy minden rámarad. Ennek fényében minden szülõnek maga kell hogy eldöntse mikor vesz állatot a gyermekének.
kedves 4, ezek szerint a kutya nemvolt oltva. Hiszen nem elkapnia kell, a szopornyicát kiskorban, hanem évente oltani ellene. Tehát neked lehet tanulság, hogy a következõ kutyádat rendszeresen oltatod.
Szerintem ez attól is függ a család állattartó-e, tehát a gyerek belemõ-e az állattartásba. Nálunk vannak kutyák, macskák, ezeket a gyerek is gondozhatja, ugyan nem az övé, nemaz õ felelõssége, ha elfeleljt valamit nincs gond. Így az elsõ állatokat - nyulak - olyan 5 évesen kapta
6-7 évesen már tudja normálisan szeretni, nem csak egy érdekes, mozgó valami, amit anya nem enged szétnyomni.
Hát nálunk úgy volt, hogy mikor megszülettem anyáék vettek egy labradort is :) Együtt nõttünk fel (persze õ kint volt) és folyamatosan ismertettek minket :) Aztán mikor 9 éves voltam sajnos elkapta a szopornyicát, és mivel kölyökkorában nem volt így belehalt :( borzasztó volt. Azóta nem szerettem egy kutyánkat se.
Nekem már öt évesen is voltak madaraim, de én egy amolyan korán érõ gyerek voltam. (Elõtte is, de akkor még nem voltak teljesen rám bízva.) De mindig gondoztam a madarakat. A takarítás volt az, amihez néha nem volt kedvem. =P De húgom például tíz évesen sem etette a nyuszit, és igazából egy hét elteltével már nem is érdekelte.
Én kb. 7-8 éves lehettem mikor kaptam karácsonyra 2 tengerimalacot. Annyira nem érdekeltek, inkább anyukám foglalkozott velük, utána lett még több is és egy hörcsögöm is de azokkal sem igazán foglalkoztam. 8 évesen vettünk gy kutyát, na õ más volt, vele állandóan foglalkoztam, imádtam, lényegében együtt nõttünk fel, mindig vittem sétálni, etettem, játszottam vele, nekem olyan volt mintha a testvérem lett volna. (Mert az nem volt.)Valóban gyerekfüggõ. Unokahúgom pici korától körbe van véve rengeteg állattal, lovakkal, kutyákkal, macskákkal és õ nagyon szeretett mindig is foglalkozni velük.
Én 7 évesen kaptam az elsõ hörcsögömet, de javarészt anyukám takarította, én csak játszottam vele ha olyanom volt. Akkoriban vettük az elsõ cicánkat is. Vele játszottam, szeretgettem, de takarítani utána se takarítottam, az a szüleimre maradt. A kutyákat mondjuk szívesen sétáltattam (mindíg volt kutyánk). De az elsõ olyan állat amivel tényleg foglalkozok, takarítom, meg minden az a mostani két nyuszim. És 21 éves vagyok:D
Én 14 éves vagyok, a hugommal elõszõr úgy kilenc évesen kaptunk egy hörit, együtt gondoztuk Voltak nyulaink is, most a tesómnak egy tengerimalaca van(a hugom 12 éves). Teljesen jól gondozza, én meg most fogok cicát kapni:)
Amikor én megszülettem anyuék vettek egy kutyát is, 1 év múlva befogadtak még egyet és 1.5 évvel rá macskát is, nagypapám madarakat tartott ( 7 fajtát kb 100 darabot)-és együtt éltünk, voltak tyúkjaink és kacsáink is. Én etettem mind, játszottam velük, tanítottam stb. Most már 21 évese vagyok, van 1 kaméleonom, 1 iguánám, 1 macskám, 1 nyulam és 1 kutyám is meg egy óriás csigám. De volt már kígyóm, hörcsögöm, teknõsöm, tengerimalacom... :) Kb 7 éves kortól már kutyát önnálóan sétáltattam és 11 éves kortól én fõztem nekik :)
10 éves szülinapomra kaptam az elsõ állataimat, két ékszerteknõst. Segített benne apukám, hogy mit hogyan, de alapjáraton én foglalkoztam velük. Aztán nemsokkal rá jöttek a halak, meg egér, hörcsög, innentõl nem volt megállás. Mindig szépen gondoztam õket, nem a szüleimre maradt. De én már kb 3 éves koromban bogarakat gyüjtöttem a kertben, meg kutyákkal játszottam, imádtam az állatokat mindig is.

Nem vagyok egyedül? Mióta megszületett a kislányom nem tudom megsimogatni az állatokat, ha meg is simogatom akkor az az első hogy megyek kezet sikálni. Ugye nem csak én vagyok így ezzel?

Cicáink voltak, de hozzájuk érni sem bírok, csak kényszerb?l, aztán a sors elrendezte ?ket. Viszont mindig is szerettem a kutyákat de nem bírnám elviselni hogy legyen otthon egy. Pedig tényleg szeretem az állatokat!

Legjobb válasz: nagyon helyesen teszed. minden amihez hozzáérünk "piszkos", az állataink is, még a tisztán tartott háziállatok is. azért simogasd õket bátran, de egy kézmosás nem árt senkinek!

nagyon helyesen teszed. minden amihez hozzáérünk "piszkos", az állataink is, még a tisztán tartott háziállatok is. azért simogasd õket bátran, de egy kézmosás nem árt senkinek!
Én is imádom az állatokat, volt és van is a szülõi házunkban mindig.Nekünk csak azért nincs mert panelban lakunk.De amikor terhes voltam a gyerekeimmel, és amíg kicsikék voltak én sem nagyon babusgattam az állatokat, és a gyerekek is messzebbrõl szemlélték õket.A legkisebbem 2 éves, most már cicázik kutyázik, és nálam is vissza állt a régi rend e téren.Egyébként szerintem nem kell betegesen elkerülni az állatokat terhesen vagy kisbabával, de a higiéniai szabályokat ilyenkor duplán tartsuk be.
A kérdező hozzászólása: Persze nem is kerülöm betegesen, csak régebben dajkálgattam õket :) most meg nem érek hozzájuk sem, csak messzirõl szemlélem õket.
én egy ideig pénzzel dolgoztam, akkor lettem kézmosás-mániás:) most jól jön a baba mellett!
A kérdező hozzászólása: Uhh. Az is szép lehet, pénzzel. Egész tenyészet!

Az állatokkal csak az első hónapokban kell vigyázni nehogy elkapjunk tőle vmi, vagy gond ha van egy kiskutyám és szeretgetem?

Legjobb válasz: Mindenképpen legyél óvatos a kutyákkal, macskákkal terhességed alatt, és nem csak az elsõ 12 hétben. Ha még nem estél át az általuk terjesztett betegségeken,(toxoplazma, toxocara) akkor veszélyes lehet a magzatra nézve, ha terhességed alatt kapod meg, mert a kórokozók átjutnak a méhlepényen és károsítják a babát, ill. vetélést is okozhat. Szerintem nézz utána a neten. Vérvételbõl meg lehet állapítani, hogy átestél-e már ezeken a fertõzéseken. Úgy tudom, hogy Magyarországon kötelezõen szûrik a toxoplazmózis ellenanyagát a vérbõl. Legalábbis az én terhességeim alatt megnézték.Az én dokim automatikusan elküldött erre a vizsgálatra.

Mindenképpen legyél óvatos a kutyákkal, macskákkal terhességed alatt, és nem csak az elsõ 12 hétben. Ha még nem estél át az általuk terjesztett betegségeken, (toxoplazma, toxocara) akkor veszélyes lehet a magzatra nézve, ha terhességed alatt kapod meg, mert a kórokozók átjutnak a méhlepényen és károsítják a babát, ill. vetélést is okozhat. Szerintem nézz utána a neten. Vérvételbõl meg lehet állapítani, hogy átestél-e már ezeken a fertõzéseken. Úgy tudom, hogy Magyarországon kötelezõen szûrik a toxoplazmózis ellenanyagát a vérbõl. Legalábbis az én terhességeim alatt megnézték.Az én dokim automatikusan elküldött erre a vizsgálatra.
Mióta élsz együtt a kutyival?Ha nem e1-2 hete kaptad, akkor nem lehet belõle baj, mert már úgyis elkaptál tõle mindent, amit el lehet.De amikor mész a következõ vérvételre kérd a toxoplazma szûrést, ha nagyon aggódsz.
Egyáltalán nem kell fokozottabban vigyázni, ez egy baromság! Ha gyerekkorodban voltak állataid, már régesrég túlestél a toxoplazmán, egy rendben tartott kutya pedig nem terjeszt semmi olyan betegséget, ami árthat a babának.
Egyetértek az elõttem szólókkal, nézesd meg, hogy átestél-e már a toxoplazmózison. Ha már igen (ami valószínû, ha régebb óta élsz állatok között), akkor nem lesz semmi baj! Ha nem, akkor sem kell megijedni, csak óvatosabbnak kell lenni a kutyával: kézmosás rögtön kutyázás után, ne puszilgasd és nem tudom, mennyi idõs a kutya, de ha még nem szobatiszta, akkor ne Te takarítsd el a "bûnjelet". http://ebadta.blog.hu http://kisgazdik.extra.hu
Csak a cicák terjesztik a toxoplazma vírust, õk is csak egyszer kapják el egész életük során, a kakijukban van. A kutyáktól szinte semmi baci nem megy át az emberre! negyedévenként féregtelenítés, meg a szokásos évenkénti rutin orvosi ellenõrzés elég a kutyussal. Persze most ne engedd hogy képen nyaljon, meg moss kezet utána, de semmin nem kell változtatni a vele való szokásaidon. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszolóknak!

Mi volt az első állatod, és mikor kaptad?

Legjobb válasz: Kiscica, az utcán találtamxD

Kiscica, az utcán találtamxD
Kutya. Már egészen kicsi korom óta van kutyám.
2006. júli aszem:D 2 degu, az egyik 1 hónapos terhes volt:DD
Kutya 2004 nyara
Négy évesen már egy kis tacskót kaptam.
cica, ovis koromban
A kérdező hozzászólása: Szerencsére még él, biztos sok boldog évet fog még veletek eltölteni a kis snaci! Szegény hörcsög! Ezért nem veszek hörcsögöt. Aranyos, meg kis szõrmók, csak mikor a szívéhez nõ, addigra el is veszíti. A kis tacskóhoz és a pézsmateknõshöz pedig gratulálok, lelj bennük sok örömöt!
A kérdező hozzászólása: Két évesen? Az igen! Illedelmes kisfiú lehettél! És részvétem! Olyan szomorú hallani, hogy elveszített valaki egy állatot! Egyébként szép kort élt meg, remélem még sok örömet fognak Neked okozni az állataid!
Nekünk születésem óta mindig volt kutyánk.Az elsõ sajátomat 8 évesen kaptam, egy kan közép schnauzert, még most is éli boldog életét, nagyon szeretjük õt.Természetesen amíg kicsi, 8-10 éves voltam, még nem én neveltem, de az etetését szívesen végeztem. 10 éves voltam, mikor kaptam egy hörit, meg a nõvérem is egyet.Õk majdnem 2 és fél évet éltek.Sokáig sírtam, mikor meghalt az enyém:( Aztán 12 évesen kaptam egy kan tacskót, imádjuk õt:) Most, 14 évesen kaptam egy pézsmateknõst, nagyon kis aranyos:) A nõvérem pedig ugyanakkor kapott két dzsungáriai törpehörcsögöt:) 14/L
A kérdező hozzászólása: Akkor jó szüleid lehetnek Neked. Nagyon sajnálom, ami a kutyáitokkal történt. Ezekkel a rosszindulatú emberekkel van gond, akik mérgezik más kutyáját. Majd ha egyszer szemtõl szemben, egy morgó kutyával jelennék meg az elõtt, aki megmérgezte az állatomat, akkor nem lennék rest! A komplett állatfarmhoz pedig gratulációm! :D
2évesen saját magam vezettem el pórázon egy spániel keveréket egy bácsitól......azért kaptam tõle mer jó hangosan köszöntem :D de sajnos meghalt nem olyan rég :'( 12 éves volt.....
A kérdező hozzászólása: :) A mi kutyánk is megállapíthatatlan fajtájú! De nem is baj! Köszi a választ! Elõzõnek pedig: nem kis dolog pár évesen ilyen sok állat tartásában segíteni. Büszke lehetsz magadra. Neked is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Szerintem elsõ állatnak egy kényes kis cica tökéletes! :D
Egy papagáj, mamám csirkéinek a tápját ette :D
Kutya, macska, kecske, tehén, disznó, kacsa, liba xD amikor még kicsi voltam nagyon sok állatunk volt :D sokat foglalkoztam velük, a kecskénk még azt is engedte h ráüljek, a tehén meg füttyszóra jött oda hozzánk :D most már csak kutyánk van meg macskánk :D
20.47-es vagyok öhmmm...inkább illedelmes LÁNY voltam xD....
A kérdező hozzászólása: :) A papagáj biztosan cuki volt! Hullámos papagáj? A kecskeglést pedig már én is kipróbáltam kiskoromban! A tehenek is aranyosak, de én sajnálom õket levágatni! Nem tudom, ki hogy van ezzel. Elnézést, illedelmes KISLÁNY! Sajnálom, bocsánatodért esedezem! :)
En 6 évesen kaptam egy Rottweiler kan kiskutyát, még szerencsére most is el, 9 éves. Aztán azután nem sokkal találtunk egy elütött macsekot. Nõstény macska, meg o is el. O most lehet olyan 10 év körüli. Majd 2007-ben kaptam egy tacskó keverek kiskutyát. Majd még mielõtt ivartalanítottuk volna sajnos bekövetkezett a baleset és kiskutyai lettek . Es a 6 kiskutya közül kettõt nem vittek el, úgyhogy azokat is megtartottuk. Most mindegyik kutyánk ivartalanítva van. Aztán 2008-ban kaptam egy arab felver herélt lovat majd most idén is kaptam egy 1 éves Magyar sportlo kanca csikót. 2 hónapja találtam egy sebes macskát , valószínû, hogy kutya kapta el. Elvittük állatorvoshoz. Azóta mar nagyjából rendbe jött es ivartalanítva is lett. Majd nagybátyám hozott 2 kiscicát 1 hónapja és kb. most 10 hetesek. Õket is ivartalaníttatom ha mar annyi idõsek lesznek. Es 2 hete kaptam egy 5 éves fekete Angol telivér kancát a 2 hetes pej csõdör csikójával. A húgom pedig fel éve kapott egy szürke Welsh póni kancát 6 éves.
A kérdező hozzászólása: Igazi kis állatkertetek van, ill. látszik, hogy felelõsen neveled az állataidat. A legtöbben azt a két kiskutyát kidobták, agyonverték volna. Gratulálok és köszönöm a választ!
12:49-es vagyok az utolsó válaszoló. Az a két kiskutya mar 2 éves. Ja azt meg elfelejtettem, hogy vannak halaim is. Van egy nagy akváriumunk a Nappaliba. Van az akváriumba 10 db aranyhal, 5 db vitorláshal, 2 db Molli, 1 db Sziámi harcoshal.
A kérdező hozzászólása: Nekünk is voltak egy idõben halaink. Sajnos sorra elpusztultak valami betegség miatt. Azóta az akváriumból terrárium lett és most egy gabonasikló birtokolja.
kb 8 éves lehettem..akkor költöztünk ki panelból egy kertesházba. A szomszédnak volt 2 kutyája, nem tudom már milyen fajtájúak voltak, de az egyik mindig átjárt :) 1 szót szóltam anyáméknak, hogy milyen jó lenne nekünk is egy kutya, egybõl elõvették az újságot, apróhírdetések, kutyák :D fel is hívtuk és mentünk is értük :D 2 németjuhászt kaptunk nõvéremmel, én egy lányt, õ egy fiút. Áninak meg Arnoldnak neveztük el õket :D olyan 4 évig éltek.. elköltöztünk máshova, és ott megmérgezték õket ..:/ de leszármazottjaik még mindig élnek :) az ország másik végén a rokonoknál. Mi azóta macskát tartunk. Most jelenleg 9 van :)
Hát akkor én már pár éves korom óta segítek. Voltak teheneink, kutyák, macskák, nyulak, csirkék stb. Hörcsögöm is volt, meg patkény, egér...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :)
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm a választ, sok boldogságot a leendõ kutyáidhoz!
A kérdező hozzászólása: :) Biztosan nagyon aranyosak voltak a kisdeguk. Nekem az elsõ állatom egy 2 hónapos gabonasikló volt, talán 2007-ben kaptam januárban. Azóta egy picit megnõtt! :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Egyedül nevelted olyan fiatalon? 4 évesen én még csak kutyát rajzoltam! Most élvezem a kutyatartás varázsát elõször.
Mit jelent pontosan az állatod? Csak a tiéd vagy családi?
Kb. 6-7 évesen kaptam mongol futóegereket, 2 darabot, és kb. szintén akkor kaptam egy ékszerteknõst, ami még mindig megvan és jól van:) Persze volt sok más állatom is és jelenleg a teknõs mellett csak kutyám van, 5 éve.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, ha nem voltam pontos. Tehát amit a család is nevelt, de te is besegítettél. Nem várhatjuk el egy 6 éves gyerektõl, hogy egyedül mondjuk vizslát neveljen. Elõzõnek köszönöm a választ!
2000ben kaptam az elsõ kutyusomat:) Rottweiler volt, imádtam, 9évig volt velünk. Aztán tavaly szeptemberben nagyon beteg lett és meghalt, annyira hiányzik:( Nem is kell többé más kutya, sem állat.
Két hörcsög a húgomnak és nekem. Én 5 éves lehettem, õ 3 :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a kutyádat! Unokatesóméknak is volt Rottweilerjük, õ szintén 9 évig élt, aztán beteg lett, szintén meghalt! Igaz, hogy nem a miénk volt, de nagyon hiányzott nekünk is. Kiskoromban, mikor a füvön mászkáltam, folyton az arcom nyalogatta. Én csak jót tudok róla mondani.
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm a választ!
Kb.4éves voltam amikor lett az elsõ kutyánk, német juhász volt.10évet élt, tavaly halt meg :( Azóta már van egy új kutyám, aki most 1éves :) 14/L
A kérdező hozzászólása: Sajnálom a kutyusodat, biztosan addigra a szívedhez nõtt. Megtudhatnám, hogy most milyen fajtájú kutyád van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Jöhetnek még, kíváncsi vagyok.
Elõzõ vagyok: Nagyon rossz volt, hisz velem nõtt fel, sirtam is sokat utánna, de várható volt, hisz kutyáknál 10év nagyon sok.Most keverékem van nem tudom milyen fajtájú, de nagyon cuki :)
En nem igazan rajongok a csúszó mászókért.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!