Találatok a következő kifejezésre: Az állam gyerektartást ha az apuka (2 db)

Mennyibe kerül egy válás, ha már úgy állnak oda a felek, hogy ez ezé, az azé, anyuka 2 gyerek után x összegű gyerektartást kér, amit apuka meg is ad?

Kijön 50.000 Ft-ból? És a gyerek elhelyezés hogy van? Ha a gyerek egyáltalán nem akar az apjával találkozni, azt a bíróság figyelembe veszi? Vagy hogy lehet megoldani? Illetve mennyi a gyerektartás összege 2 gyerekre? Kb? Vál valaki mostanába? MEnnyi időt vesz igénybe, 2 hónap alatt lehajtható?

Legjobb válasz: Akkor a 30. ezres illeték bélyegbe kerül. Olyan nincs, hogy nem akar találkozni a gyerek az apjának. Neked kötelezõ láthatásra engedni a gyereket ha háború is tör ki mivel feljelenthet láthatás korlátozásért és megütheted a bokádat. Gyereknél van olyan is, hogy iskolába sem akar menni és mégis mennie kell. Ezt pont ugyan olyan. Két gyerekre az apa bejelentett bérének a 35-40% között ítélnek, ha nincs megegyezés. Ha nincs megegyezés akkor hosszú ideig is eltarthat ha van közös megegyezés ami tartalmazza a (vagyoni megosztást, gyerektartást és a láthatás idejét is) akkor egy tárgyalás alatt megvan.

Akkor a 30. ezres illeték bélyegbe kerül. Olyan nincs, hogy nem akar találkozni a gyerek az apjának. Neked kötelezõ láthatásra engedni a gyereket ha háború is tör ki mivel feljelenthet láthatás korlátozásért és megütheted a bokádat. Gyereknél van olyan is, hogy iskolába sem akar menni és mégis mennie kell. Ezt pont ugyan olyan. Két gyerekre az apa bejelentett bérének a 35-40% között ítélnek, ha nincs megegyezés. Ha nincs megegyezés akkor hosszú ideig is eltarthat ha van közös megegyezés ami tartalmazza a (vagyoni megosztást, gyerektartást és a láthatás idejét is) akkor egy tárgyalás alatt megvan.
A kérdező hozzászólása: És ha a gyerek kijelenti, hogy nem akar az apjával találkozni, mert egyfolytába csak azt kapja, hogy milyen szerencsétlen, néha neki is megy? A feleségének is nekimegy. Ezek miatt lesz a válás. Amúgy 15 éves, nem kisgyerek. De õ kijelentette, hogy amint lehetõsége lesz, megszakít vele minden kapcsolatot. Életveszélyes fenyegetések, minden volt a részérõl. Mondjuk errõl rendõrségi ügy nem lett, de egy-két hangfelvétel meg egy videó is igazolhatja.
Nincs 18. éves koráig kötelezõ a láthatás. Az apának kötelezõ gyerektartást fizetni a gyereknek meg láthatásra menni. 18. éves kora felett megtagadhatja a láthatást, viszont akkor apa beperelheti, hogy érdemtelen a rokontartásra, és nem fog kapni semmit. (18. éves kor felett nem gyerektartás jár ha tanul a gyerek hanem rokontartás a neve) Próbáljatok megegyezni ha olyan aminek leírod úgysem fogja erõltetni.
A kérdező hozzászólása: A gyerek nem érdekli, de hogy belekössön csak azért is. De szerintem ha megfenyegetjük a hangfelvételekkel, lehet hogy , , önként és dalolva" lemond ezen jogáról.
Hangfelvétel szerintem semmit sem ér, fõleg ebbõl a célból, apai jogait egy hangfelvétel miatt nem fogják megfosztani. Ha neki állsz fenyegetésnek akkor abból a büdös életbe nem lesz közös megegyezés.

Az állam fizet-e gyerektartást ha az apuka börtönben van?

Legjobb válasz: nem fizeti, viszont megelõlegezheti. Külön kérni kell és egyszerre max 3 évre adják meg. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta..

nem fizeti, viszont megelõlegezheti. Külön kérni kell és egyszerre max 3 évre adják meg. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta..
Tartozást hazánkban sem ledolgozni sem leülni nem lehet. Az "adósok börtöne" fogalom nem létezik. Tehát az apát nem ültetik le azért, mert tartozik. Azonban a gyerektartás nem fizetése bûncselekmény, amelynek lehet következménye a börtön. De ezzel a tartozás nem lesz "letudva".
Ha nem lehet az apán behajtani, az nem az anya hibája. Ilyenkor az állam dolga a végrehajtás, ha kell leülheti, ledolgozhatja (az apa).
De ezzel vigyázz, mert ha három év után elkezdik az apán behajtani, és nem lehet, akkor neked kell visszafizetned.
Dehogy hajtják be az anyán, micsoda marhaság...Honnan vetted???


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!