Találatok a következő kifejezésre: Az Örökség 2 (6 db)

December 16-ától nem lesz az örökség című sorozat az rtl 2-n?

ugyanis a tv mustrán néztem és ott a nyomtalanul című film van írva 14:30-ra. vagyis az előző napi 18:30 as ismétlését adják?

Legjobb válasz: Nem lehet,hogy vége van az évadnak vagy át tették másik idõpontba a nézettség miatt?

Nem lehet, hogy vége van az évadnak vagy át tették másik idõpontba a nézettség miatt?
A kérdező hozzászólása: nem lehet vége az évadnak ugyanis egy telenovelláról van szó és elvileg 127 részes. és a 104 résznél hagyják abba legalábbis a tv mûsor szerint. és új idõpontban sem láttam.
RTL II 2013. december 17. kedd 14:30 Az örökség (105. rész) RTL II 2013. december 18. szerda 14:30 Az örökség (106. rész) RTL II 2013. december 19. csütörtök 02:30 Az örökség (106. rész) RTL II 2013. december 19. csütörtök 14:30 Az örökség (107. rész) RTL II 2013. december 20. péntek 14:30 Az örökség (108. rész)
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló! ezt hol találtad? a tv mustra és a tv port oldalon van fennt a változás
Itt találtam: [link]
A kérdező hozzászólása: igen de az animare oldalon még az van de ahogy mondtam a tv mustra vagy tv port oldalon már nincs fennt
A kérdező hozzászólása: úgy hallottam hogy 1-2 hét szünet után fog folytatódni. errõl vki tud vmit?
A kérdező hozzászólása: ÚJABB INFOK: úgy hallottam vagyis azt mondták hogy 2 hét szünet után dec 30-án folytatódik az örökség 14:30-kor. dec 23-tól pedig egy új sorozat a szeretõk és riválisok lesz látható 15:30-kor
A kérdező hozzászólása: FRISS INFOK! ANNYI BIZTOS HOGY DEC 30-TÓL 13 ÓRAKOR LESZ AZ ÖRÖKSÉG FOLYTATÁSA, 14 ÓRAKOR MARAD A NYOMTALANUL??? 15-KOR LESZ A VIHAR ÉS 16-KOR A SZERETÕK ÉS RIVÁLSIOK. LEGALÁBBIS ÉN ÚGY GONDOLOM.
Ha a meghalt gyereknek is vannak leszármazói, akkor õk örökölnek, fejenként egyenlõ arányban annyit, amennyit a meghalt gyerek örökölt volna. Tehát mondjuk két gyereke volt a kiesõ gyereknek, akkor az eredeti 1/3-1/3-1/3 helyett most: 1/3-1/3-1/6-1/6 lesz. Ha nem volt neki leszármazója, akkor a két testvére örököl: 1/2-1/2
Mért osztódna 3 részre ha két gyereke van.
A 2 gyerek örököl csak ha élne a közös gyerek õ is örökölne te nem örökölsz akkor se örökölhetnél ha házasok letettek volna mert mindig a gyerekek örökölnek, ha nincsenek akkor a szülõk, testvérek....
Ha az elhunyt közös gyermeknek vannak gyermekei, akkor azok öröklik az 1/3-ot annyi felé osztva, ahányan vannak. Tehát a két élõ gyermek kap 1/3 részt fejenként, és az elhunyt gyermek gyermekei - ha pl. hárman vannak - 1/9-ed részt fejenként. Azt nem tudom, hogy gyermektelen elhunyt gyermek része továbbszáll-e valakire, ezt ügyvédtõl kéne megkérdezni.
Csak a két gyerek örököl. Ha házasok lettetek volna, akkor ugyan a két gyerek örököl, de neked haszonélvezeted lenne az örökségen. Ezért nem csak egy papír a házasság!
Nem, csak ha a közös gyermek késõbb halt volna meg, vagy még most is élne.
A meghalt szülö után a gyerekei örökölnek, igy te nem kapsz semmit, mert nincs rá jogalapod. Ha házasok lettetek volna és hosszabb ideje együttéltek, akkor az az idö alatt szerzett vagyon felére igényt tarthatnál, de igy arra sem. Ebböl is látszik, hogy a házasságban vannak elönyei, nemcsak papir. Igen sok helyzetben egész más a helyzet jogilag, és több biztositékot ad a hátramaradónak. Hosszabb együttélés esetén azért nem mindegy, hogy az életben maradt valakinek a párja mellett még a közösen szerzett vagyont is elveszti. Ez NEM haszonlesés, hanem egyszerüen realitás, ha valaki egyedül marad, és emellett a lakáslehetöségét is elveszti, minden közös bútort, háztartási gépet, stb, akkor gyakorlatilag egy szál semmiben áll az utcán egyedül.
"A magyar jog végrendelet híjján az ági öröklést preferálja" --> ez nem ági öröklés. Az ági öröklés az egy teljesen más jogintézmény, ami pont az "általános" öröklési rendet borítja fel, de eleve csak akkor lehet errõl beszélni, ha nincs leszármazó.
OK, igazad van, legyünk precízek: http://www.oroklesijog.hu/torvorokles A lényeget viszont leírtam...
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a hasznos válaszokat!

Mit tehetek, ha az élettársam 2, 5M örökségével közösen vettünk lakást, fizetjük egy éve, szakítottunk, és át akarom a hitelt vállalni?

Õ 3M kér, és nálam akar lakni egy pár hónapot, de új párom van, és ? odaköltözne. Amíg nem állapodunk meg, nem akar semmit aláírni.

Legjobb válasz: Agyatlan egy kérdés... bármit ami ezzel kapcsolatos vele kell megbeszélned, mert adhat itt Neked tanácsot millió ember, ha az exeddel nem tudsz megegyezni akkor úgysem ér semmit. Azt meg, hogy nem ír alá semmit ameddig nem egyeztetek meg nagyon bölcsnek tartom. Normális ember látatlanban SEMMIT nem ír alá.

Agyatlan egy kérdés... bármit ami ezzel kapcsolatos vele kell megbeszélned, mert adhat itt Neked tanácsot millió ember, ha az exeddel nem tudsz megegyezni akkor úgysem ér semmit. Azt meg, hogy nem ír alá semmit ameddig nem egyeztetek meg nagyon bölcsnek tartom. Normális ember látatlanban SEMMIT nem ír alá.
Miert akar meg mindig ott lakni veled a volt parod? Az uj pasi miatt, vagy meg par honapot ugy erzi ingyen ellene nalad, kicsit meg lelak par honapot a befizetett penzekbol? Te hogy erzed? Szamold ki, hogy mennyi jar mindegyikotoknek, es adjal neki 1 honap haladekot, ennyi ido alatt o is talal maganak masik kecot. Aztan 1 honap utan menjen el, de irasd le vele ezt is, ha ennyire nehezen akar elmenni. 1 honapot kibirsz te is az uj baratod nelkul, utana orokkel egyutt lehettek mar. Hany honapig szeretne meg a baratod a lakasban lakni? Esetleg menjel el ugyvedhez is, nehogy a vegen ket pad koze essel, kijatszon a baratod.
Ha Neked is megfelel amit kér, ami szerintem kb korrekt, akkor mihamarabb intézzétek el a dolgot.Azt nem írtad mennyi a havi hiteltörlesztésetek, mennyit fizettetek ki közösen egy év alatt.De gondolom 1M ft körül, azért kér 3M-t. Szerintem úgy fair, ha kifizetted költözzön el azonnal.Addig meg persze amíg a pénzét át nem vette, ugyanúgy joga van a lakásban lenni mint neked, és jogosan nem engedi oda az új barátod.
Ilyen komoly problémát jobb lenne egy jó ügyvéddel megtárgyalni mint ezen az oldalon!
"Szia! Ha minden hielt átvállalok, és õ ezt a tényt aláírja, akkor miért van joga még utána is ott lakni? Ha két évig tart míg kifizetem, és errõl papír készül, addig ott lakhat, és én nem kezdhetek új életet?" Szia kedves Cirbolya. Elõször is had kérdezzem meg, hogy miért nem kommentet írsz, és miért privát mailt? Aztán meg úgy látom nem tudtad értelmezni az általam leírtakat.Én nem azt írtam, ha minden hitelt átvállalsz, tiszta helyzetet teremtetek akkor is van joga még ott lakni. A leírásod alapján az exednek 2, 5 M ft-ja van a lakásotokba.Plusz egy éve törlesztetek közösen.Nem írtad, csak feltételezem, hogy kb 1M ft körül fizethettetek eddig be együtt.Na most, szerinted 3M-ót szeretne az ex kapni a lakásból, és a fennmaradó hitelt Te vállalnád át.Jól értem?Ha igen, akkor szerintem ez így fair. Elköltöznie pedig szerintem akkor kell, ha kifizetted a neki járó pénzt.Az, hogy addig semmit nem ír alá szintén jogos.Meg az is, hogy amíg nincsenek rendezve a dolgaitok, nem engedi a lakásotokba az új barátodat. Amit pedig Õ a lakásba fizetett az örökségébõl, gondolom egybe fizette, és nem részletekben.Miért felelne neki meg az, ha te részletekbe fizetnéd ki Õt?Vegyetek fel az új baráttal hitelt még, ha nem tudod kifizetni.Miért tenne nektek Õ ekkora szívességet, hogy vár a pénzére?Téged érdekelne, hogy Õ ezután mibõl vesz magának lakást?Feltételezem nem, nem is a Te gondod, azonban ami jár neki az jár.Amíg a neki járó rész nincs rendezve, addig szerintem joga van ottlenni a lakásban bármikor, és nagyon jól teszi ha akkor írja alá a papírokat, amikor már nem tartozol neki. Üdv, 2-ik voltam.
Azt még hozzátenném, ha Õ beleegyezne abba, hogy részletekbe fizeted ki, és papír készülne róla, akkor természetesen el kell költöznie egy meghatározott idõn belül amibe megállapodtok.De ha egybe kéri a pénzét, szerintem az is jogos, hogy akkor költözik, ha rendeztétek anyagilag az ügyet. Elõzõ voltam.
Vagy a volt párod adjon Neked 500ezret, mert kb ennyit fizettél Te be és maradjon Õ a lakásban. De akkor Te 500ezerbõl nem tudnál mit kezdeni. (új lakás stb) Tehát örülj neki, hogy belemegy abba, hogy Te maradsz a lakásban, ez számodra nagy segitség. És probáld az Õ oldalát is nézni és segíteni abban, hogy maradjon, amig ki nem fizeted és tud valamit kezdeni. sztem ez a minimum.


Honnan tudom letölteni az Örökség trilogia 2. fejezetét (Az elsőszülött)?

Mint pl. a Harry Potter 7. kötetét innen

Legjobb válasz: Nekem megvan, ha meg mindig kell irj a [email protected] es atkuldom

Nekem megvan, ha meg mindig kell irj a [email protected]-ra es atkuldom

Az Örökség trilogia 2. részéből (Az elsőszülött) készül film mint az Eragonból?

Legjobb válasz: Valszeg nem, mert az elsõ filmnek is elég erõs negatív viszhangja lett ,tekintve, hogy teljesen átírták a történetet, nameg maga a film technikailag is gyenge minõség volt: pl egyes jelenetekben szállt ilyen fehér izé a levegõben, gondoltam is, hogy épp virágzik a nyárfa:) Egy nagy költségvetésû filmben meg azért ilyen apróságokra is szokás ügyelni... Ráadásul az eredeti terveben is úgy volt, az elsõ forgatás utáni nyáron fojtatják, amirõl eddig semmi hír.

Valszeg nem, mert az elsõ filmnek is elég erõs negatív viszhangja lett , tekintve, hogy teljesen átírták a történetet, nameg maga a film technikailag is gyenge minõség volt: pl egyes jelenetekben szállt ilyen fehér izé a levegõben, gondoltam is, hogy épp virágzik a nyárfa:) Egy nagy költségvetésû filmben meg azért ilyen apróságokra is szokás ügyelni... Ráadásul az eredeti terveben is úgy volt, az elsõ forgatás utáni nyáron fojtatják, amirõl eddig semmi hír.

20 évvel ezelőtt szüleim a nevemre íratták az önkormányzati lakásukat. A lakást 2 éve eladtam, szüleim hozzám költöztek. Édesapám 6 hónapja meghalt. Édesanyám ha meghal ( örökség: se ingó, se ingatlan nincs ) a bátyám igényt tarthat-e bármire?

Legjobb válasz: Nem tarthat igényt a házzal kapcsolatos tulajdonra/részletre. Mivel a te tulajdonod volt, így csakis te rendelkezel felõle. Ha a ház apud és anyud nevén lett volna, és amikor apud meghalt, akkor (feltételezve, hogy 50-50% volt a szüleid részesedése) a ház negyede a tiéd, negyede a bátyádé, fele pedig anyud nevén lett volna az öröklõdésnek megfelelõen. Nem, semmiféle követelnivalója nincs.

Nem tarthat igényt a házzal kapcsolatos tulajdonra/részletre. Mivel a te tulajdonod volt, így csakis te rendelkezel felõle. Ha a ház apud és anyud nevén lett volna, és amikor apud meghalt, akkor (feltételezve, hogy 50-50% volt a szüleid részesedése) a ház negyede a tiéd, negyede a bátyádé, fele pedig anyud nevén lett volna az öröklõdésnek megfelelõen. Nem, semmiféle követelnivalója nincs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!