Találatok a következő kifejezésre: Az alternatív pénzbe (5 db)

Miért van az, hogy az alternatív gyógyászok: kineziológusok, pránanadisok, reikisek, homeopátiás gyógyítók nagyon sok pénzt elkérnek már csak egy beszélgetésért?

Nekik nem pont az a filozófiájuk, hogy gyógyítsanak meg minnél több embert, és aki nem tudja megfizetni? Annyira pofátlanság, ez az egész, és nagyon idegesítő. Ha van itt alternatív gyógyító az ő véleményét is szívesen meghallgatom.

Legjobb válasz: Aki olyan sötét, hogy ilyen sarlatánoknak fizet, az meg is érdemli, hogy jól lehúzzák. Ennyi.

Aki olyan sötét, hogy ilyen sarlatánoknak fizet, az meg is érdemli, hogy jól lehúzzák. Ennyi.
Itt Pilisszentlászlón van egy ilyen természetgyógyász nõ, ha jelentkezel hozzá csak 1-2 hónappal késõbb bír idõpontot adni, pedig sehol nem reklámozza magát Én laikus vagyok ezekkel kapcsolatban, viszont akkor elgondolkodtam rajta hogy nem is lehet ez hülyeség, amikor anyám elment hozzá hogy görcsöl a gyomra már napok óta, nem segített neki semmi gyógyszer, a kezelés után viszont sokkal jobban érezte magát, a nõ megmondta hogy következõ nap x órakor teljesen el fog múlni, és tényleg így volt órára pontosan!! Tény hogy sok kuruzsló van köztük, de szerencsére olyanból is van aki télleg segít Meg kell adni az esélyt nekik
Írd le még százszor, hogy "NULLA A TAPASZTALATOD ÉS A TUDÁSOD". Érvelés helyett ordibálni a legegyszerûbb. Nézd, nem állítom, hogy az általad emlegetett reiki mester szélhámos. Lehet még õ is azt gondolja, természetfeletti tudás birtokában van. De amíg megfelelõen kontrollált körülmények között nem igazolja a képességeit, addig fenntartom magamnak a jogot, hogy azt feltételezzem, hogy csak "cold reading" technikákat alkalmaz, akár tudatosan, akár ösztönösen. Amit eddig elmondtál a leghalványabb mértékben sem vonja ezt kétségbe. Rengeteg vizsgálat igazolja, hogy emberek képesek egy általános jellemzést egyedinek és csak rájuk jellemzõnek gondolni. Ezt fõleg asztrológia stílusú jellemzésekkel szokás igazolni, de egy betegséglista is megteszi. Amit neked mondott, és amit abból eddig elmondtál, az rám is igaz. Talán még jobban is. Két oldallal elõrébb egy öngólban magad is elismerted, hogy egy átlagos, egészségesnek mondható felnõtt embernek is tucatnyi kisebb baja lehet tetõtõl talpig. Ennyi. A gyógyító bedob egy szervlistát, a hallagató meg kitölti az üres pontok közötti részt a saját elképzeléseivel. A következõ mondatra meg: "És továbbra is várom arra a választ, hogy hogyan lehetséges, " Az ilyen viták mindig abba az irányba mennek el, hogy egyik egyedi eset követi a másikat. Ha valamelyik nem elég meggyõzõ, és a szkeptikus érvek ellen nem tudsz mit tenni, akkor mindig "Van másik!!!" http://www.youtube.com/watch?v=ZlrWrWtthbc Az egyik legalapvetõbb "cold reading" trükk, hogy a fõnöknek mindig igaza van. Ha a delikvens nem jól reagál a felvetésre, ha nincs semmi baj a fülével, ha nincs M betûvel kezdõdõ nevû nagynénje, ha nem ismer egy magas szõke férfit, akkor még nem tud róla. Vagy nem jut eszébe. Vagy nem elég pozitívan áll hozzá. A Reiki mester pont azt csinálta az általad citált esetben, ami tõle elvárható, kötötte az ebet a karóhoz. Aztán, lett, ami lett. Olyan nincs, hogy az derüljön ki, téved vagy csal. Azt csak orvosoknak szabad. :)
A gyógyszerlobbinak semmi köze ahhoz, amit írtál. Ismerek számos richterest, ée az biztos, hogy többet, mint te. Sõt, gyógyszerkísérletekkel foglalkozó embert is. Amúgy vicces a Richtert felhozni, mivel õk azok, akik tipikusan generikus gyógyszereket gyártanak. Keress rá, hogy mit is jelent ez a szó! :)
Te meg hidd csak azt, hogy nincs gyógyszerlobby. Aztán ha van lehetõséged beszélgess egy Richteressel. Nekem volt.
"Fõleg, hogy a gyógyszergyáraknak nem érdeke, hogy egészségesebb legyél és ne az õ [email protected] vedd meg. Amik sokszor csak tüneti kezelést nyújtanak. És még azokat az eredményeket is meghamisítják amik valósak." Ez az a szint, amivel egyszerûen már nem érdemes vitatkozni. Hidd csak ezt nyugodtan.
Mo-on biztos pihi van. Bár most már itt is. Csak éppen van pár óra idõeltolódás. Meg egyébként is most nyaralunk. :) Én lövöm az öngólokat? Olyan dologról írkálsz amit még életedben nem tapasztaltál meg. Elõítéletek? Na azok aztán voltak. Fõleg, hogy semmit nem tudtam elõtte a Reikirõl vagy ehhez hasonlókról. És továbbra is várom arra a választ, hogy hogyan lehetséges, hogy még azt is megmondja ha valakinek nincs baja és csak kamuzik? Nem sok ilyennel volt dolga, de annál az egynél én is pont ott voltam. Még mindig ott tartunk, hogy NULLA TAPASZTALATOD VAN és csak lököd itt a süket dumádat egy olyan dologról amirõl NULLA FOGALMAD van. Ez ugyanolyan, mint amikor a 80-as években a volt középiskolai angol tanárom kint volt Angliában. Azok meg azt hitték, hogy mi jurtákban élünk. Tanulság: Azért, mert valamirõl azt gondolod, hogy nem úgy van az nem jelenti azt, hogy igazad is van. Fõleg úgy, hogy NULLA A TAPASZTALATOD ÉS A TUDÁSOD.
"Persze ez is csak véletlen volt. Ez is csak lottózás. " Ilyenkor nem aludni kellene ? :) Nézd, minden hozzászólással csak lövöd az öngólokat. A tapasztalat az szép dolog, de kicsit túlértékelt. Mert aminek fényében értékeled õket azok az elõítéleteid. Amik szépen át is jönnek, például veseügyben, amivel végülis semmi baj nem volt, de te mégis sikerként tálalod. Na, erre való a vakteszt. Jóccakát!
Bal térd? 6 éves koromban Baker cisztával mûtöttek ott. Nem újult ki, azóta nincs baj a térdemmel, de mégiscsak életem második legkomolyabb mûtétje volt. Szem? Gyerekként én is hordtam szemüveget, de aztán 15 évig nem, pedig éreztem, hogy nem ártana, fõleg olvasáshoz, számítógéphez. Vese? Voltam urológusnál. Nekem is annyit mondott, hogy igyak sokat, mert napi 3, 5-4 liter víz az egészség megõrzését segíti. (Gondolom arra céloz, amikor félóránként szaladsz pisálni.) Ja, és a jobb vesémben vesekõre utaló jeleket látott az ultrahangon. Pedig semmi panaszom nem volt, a vizelet leleteim is rendben voltak. Eddig magam sem hittem az ilyesmiben, mert ugye a gyógyító csak látja, akit megszervlottózik (mert õ ugye nem diagnosztizál), meg esetleg mástól is hallhatott korábban dolgokat. De hogy egy gyógyító úgy megmondta, hogy milyen bajaim vannak, hogy nem is látott, sõt még csak a létezésemrõl sem tud. Ez hihetetlen! Eddig vak voltam, de most már látok! :) :) :) "A természetgyógyászatnak több ága már tudományosan bizonyított." Néhány. A szervlottózás biztosan nincs közöttük. Amúgy vitatnám a gyógyítás ennyire mesterséges felosztását. Van hatékony gyógyászat, és van hatástalan. Ha valami évezredek alatt sem adja meg magát a tudományos bizonyításnak, akkor nehogy már én legyek a maradi, amiért nem hiszek benne. "valamit nem tudtak mûszerekkel meg minden [email protected] bebizonyítani az még mindig nem jelenti azt, hogy az nem mûködik. " Minden a mûködik szó definícióján múlik. A természetgyógyászathoz sorolt módszerek zöme placebó. A semminél több. Ha úgy tetszik, mûködik. Ami a mûszerrel mérést illeti: egy módszer hatásosságát általában kettõs vak tesztekkel mérik, nem oszcilloszkóppal. Aki pedig a kontrollált vizsgálatokat a "minden [email protected]" címszó alá söpri be, az ne feledje, hogy ennek köszönhetõ, hogy ma már nem nehézfémekkel és érvágással gyógyítanak minket. Lehet, hogy sok praktizáló orvos választja a homeopátiát és társait, de ettõl a szakirodalom még nem változik, ezen módszerek nincsenek alátámasztva.
Ne haragudj, de akinek 6 szervével gondok vannak, az nálam a nagyon beteg kategória. A történeted pedig nem teljes, hiszen nem tudjuk, hogy elõtte mit beszéltél vele, az ismerõseiddel találkozhatott-e, rajtad milyen szabad szemmel látható nyomok voltak. A lényeg, hogy a kineziológia, és társai tudományosan nem bizonyítottak. Ha ez valóban mûködne, akkor a legsötétebb fekete mágia lenne a világon, hiszen ha gyógyítani tud, akkor betegíteni is.
Tényleg "nagyon beteg" ember vagyok. Az, No comment. 6-ból 6-ot megmondani ez tényleg csak "szerencse". Persze az is szerencse volt, hogy konkrétan rámondta a bal térdemre, hogy azzal vannak komoly gondjaim. Errõl tudtam, mert kétszer volt megsérülve. Éppen akkor semmi gondom nem volt vele általában télen szokott. A lábam sem szoktam húzni vagy ilyesmi. Persze csak mákja volt az illetõnek, hogy ráhibázott és pont a bal térdemre. Meg másoknál is csak mákja van. Látom a sötétségbõl nem láttok ki így nincs is értelme folytatni.
Tényleg nem diagnosztizálnak. Ahhoz némi felelõsség, és valódi tudás is kell. :) De hadd ne kelljen már újraértékelni a Föld alakját, mert néhány úriember és úrihölgy a szabadidejét szervlottózással dobja fel.
Te egy elég beteg ember lehetsz, ha annyi mindent fel tudott sorolni, és rá is hibázott. Szerencséje volt, ennyi.
Mindent felsorolt amivel gondom volt és tudtam róla és kettõ olyat amivel gond volt, csak nem tudtam. Semmi másról egy szót nem mondott. Soha nem találkoztam elõtte az illetõvel nem tudott rólam semmit sem. És nagy tévedésben élsz ha azt hiszed, hogy a természetgyógyászok diagnosztizlának.
Hagyd rájuk. Az ilyenek még akkor is ellenkeznének ha velük történne és kitalálnának mindenféle magyarázatot. Tipikusan kérdésre nem tudnak normális választ adni csak mellébeszélnek és terelnek, meg mindenféle magyarázatot keresnek. Persze személyes tapasztalat az nincs (ezt nagyon jól írtad) csak a duma. A Föld laposságával kapcsolatban. Igen az ókori görögök valóban tudták, hogy a Föld nem lapos. De sokan nem tudták, pont az olyanok akik szerint ez az egész hülyeség és kifogásokat gyártanak. Sõt a középkorban még inkább elnyomták ezt a felismerést. Most is ez a helyzet, hogy kevesen ismerik és használják az ilyen tudást, a sok "tudatlan" szerint "lapos a Föld".
A középkorban is tudták, hogy a Föld nem lapos. A vita a heliocentrikus és a geocentrikus világkép között volt. "meg mindenféle magyarázatot keresnek. " Hát ja! http://www.youtube.com/watch?v=_-agl0pOQfs
18:29-es válaszadóval értek egyet. Én is nadizom már több éve, kezelek és utaztatok is. Egy pránanadis NEM KÉRHET A KEZELÉSÉRT PÉNZ! Ha kap, elfogadhatja, de kérni nem kérhet. megjegyzem: én is jártam kezelõkbe. És volt ahol ki volt írva: kezelés: 5000 Ft/ alkalom. Ezeket a helyeket nagy ívben el kell kerülni. Ezek nem nadisok.
# 58/59 02-07 16:46 Szóval több ezer éve már sejt szinten ismerték a szervezetet. Jól van, gratulálok.
A pránanadiért nem kérhetnek pénzt. Ha hiteles helyen tanulod, ott esküt teszel, hogy a segítést nem kötöd anyagi ellenszolgáltatáshoz. Akik csak ezzel foglalkozik, az elõször kezel, azután, ha a páciens úgy gondolja, hogy ezért hálából akar adni cserébe pénzt, vagy valamilyen kis ajándékot, akkor azt el lehet fogadni, de semmiképpen sem kérnek pénzt elõre, vagy fix tarifát. Ha olyat tapasztaltál, az nem pránanadi volt.
"Több ezer éve még azt sem tudták, hogy a sejtjeinkben energia van." Több ezer éve is tudták, hogy mindenben van energia. ( Bár az akkori energiafogalom csak csírája volt a mai fizika jól körülírt energiafogalmának.) Azt már nem feltétlenül, hogy vannak olyanok, hogy sejtjeink. :) De ha szerinted a középkorban laposnak hitték a Földet, akkor nyilván ebben is te vagy a szakértõ. :)
Én személy szerint ennyire bízom a gyógyszergyárakban http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=a.. Még akkor is elgondolkodtató ha csak kis mértékben van benne. Vannak hasznos gyógyszerek, de egy csomó [email protected] is beadagolnak az embernek. És tényleg nincs gyógyszerlobbi. Aki ezt elhiszi meg is érdemli.
Több ezer éve még azt sem tudták, hogy a sejtjeinkben energia van. Pedig ez már akkor is nyilvánvaló volt. Vagy mégsem? Jaa igen. addig nem nyilvánvaló amíg ezt ki nem tudják mutatni valami mûszerrel, pl mikroszkóp vagy egyéb módon nem mérhetõ.
Ja, az biztos, hogy errõl a témáról képtelenség beszélni a nyugati gondolkodás (jelentsen az bármit is) és a gyógyszerlobbi savazása nélkül. És még mi tereljük a szót! Láttam már mesterszintet végzett reikist Rubophent adni valakinek a fejfájására. :) Mondom, ha van kilátás egy értelmes tesztre, akkor szólj. Különben meg kivárom a 10-15 évet, ami évezredek óta nem akar letelni.
Azért egy ilyen beszélgetést egy gyógyszerhez meg repülõhöz hasonlítani. Ez eléggé nevetséges. Fõleg úgy, hogy már rengetegen használják ezt. De hát a nyugati emberek gondolkodása mindig is korlátolt volt. Csak valahogy mindig keletrõl jönnek a természetes gyógyítás módszerei. Amit a nyugatiak mindenképp valahogy meg akarnak magyarázni. Aztán inkább tele tömik magukat mûkajával meg a rengeeteg gyógyszerrel. Még akkor is amikor lenne természetes gyógymód. Nem feltétlen energiagyógyászat. Még mindig ott tatunk, hogy a gyógyszerlobbi kizárja ezeket. De a gyógyszergyárak érdeke ütközik az én érdekemmel. Ha én egészséges vagyok akkor nincs szükségem gyógyszerre. A gyógyszergyárnak meg az az érdeke hogy megbetegedjek és gyógyszert vegyek. És nyugaton még mindig a gyógyszergyárak diktálnak. Sokkal jobb a gyógyszergyáraknak meg az orvosoknak is, hogy ha felírják a sok vacak sprayüket meg gyógyszerüket a betegnek, mint a Buteyko légzéstechnikát megtanítani az embereknek. Persze attól egészségesebb lesz az ember és nem hoz pénzt hosszútávon. Míg a gyógyszereket évtizedekig lehet adni a betegnek. Nem baj, majd eljön annak az ideje is, hogy ezeket a módszereket is lehet mûszerekkel mérni. Egyre több ilyen terület van amirõl még 10-15 éve ugyanazt mondták, mint most az energiagyógyászatról.
Ha igen akkor miért igen a válasz?
Kedves tudálékos okostojás! Hajlandó lennél egy ilyen emberrel egyáltalán beszélgetni errõl, hogy ha nem kérne érte pénzt? És alávetni magad egy-két kezelésnek? Ha nem miért nem?
Annyi volt. Tényleg botrányos, hogy belekötök egy tényszerû tévedésedbe. A másik témát már lerágtuk. Nincsenek tapasztalataink, de ha lennének, az sem gyõzne meg minket, mert sötétek vagyunk. Erre már tényleg nincs mit mondani. http://www.youtube.com/watch?v=Br-AwiMw2-s
Tényleg képtelenek értelmes választ írni. Most is mibe kötött bele? Abba, hogy mi volt a középkorban. FACEPALM. Csak az a gond ezzel, hogy még akkor is amikor pl a görögök ezt felfedezték akkor is az emberek nagy része szerint a Föld lapos volt. A középkorban meg méginkább elnyomták ezt a nézetet ez is igaz. Elég csak megnézni a középkori történelmet. "A vita a heliocentrikus és a geocentrikus világkép között volt" Ha csak ennyi lett volna.
Most csak olyat mondott, amivel gondod volt, vagy kettõ olyant is, amivel addig még nem? Volt esetleg, amit kihagyott? Nyilván nem lenne ildomos azt kérnem, hogy tételesen sorold fel, hogy mire és mit mondott, de ez nekem még mindig csak "cold reading".
Nehéz felfogású embertársam. Hánszor kell elmondani, hogy csak olyan dolgokat mondott amikkel már gondom volt. Nem találgatott konkrétan megmondta, hogy ezzel vagy azzal gondom van. Csak arról mondott bármit is amivel volt valami gondom. Ezt olyan nehéz felfogni?? Nem sorota fel találomra az összes szervemet vagy egy rakat szervet vagy testrészt. És érdekes módon ezt másnál is elég jól "megtippelte". 33
Mindent, amirõl tudom, hogy nem egyértelmû fasság. Ez az. Ennyi!
A kérdező hozzászólása: Igen jobban vagyok, anyukám szellemi képességei nagyon jók. És mondjuk gondlom ha a te gyereked lenne ilyen helyzetben, te is mindent megpróbálnál.
Nem is te fizetted! A hsz-em édesanyád szellemi képességeit kérdõjelezi meg. Egyébként jobban vagy már?
*probléma
Sokaknak segítenek a problámáikon ezek a "sarlatánok".
A kérdező hozzászólása: Köszi. Neked is! :)
Akkor jobbulást, és minden jót az életben!
A kérdező hozzászólása: Nem én ragaszkodtam, hozzá, hogy ilyen emberhet forduljak hanem anyukám. Sajnos 17 évesen elég aggsztó, hogy majdnem megvakultam. De én már egy ilyennel sem akarok találkozni, mert szart sem érnek. De sajna a magyar orvosok sem érnek többet, úgyhogy magamtól kell meggyógyulnom.:D
Én minden fillért irreálisnak tartok, amit egy ilyen sarlatánnak fizetsz, attól még bõven megvakulhatsz, hogy egy órácskát beszéltél vele akár ingyen, akár vagyonokért, de nem ez volt a kérdés. Mivel nem ismertem a konkrét körülményeket így tippeltem. Egyébként is általában kérdeztél, én meg általában mondtam, hogy azért itt költségek is vannak rendesen. Nyilván a tanulmányait sem ingyen végezte. Egyébkén pedig minden ilyen szolgáltatás pontosan annyit ér, amennyit hajlandó vagy fizetni érte.
A kérdező hozzászólása: "Nézzük csak: terembérlet, rezsi, Áfa, szja, TB (mert õk is mennek valahova, ha betegek:) , jobb esetben egy asszisztens, könyvelõ díja." Terembérlet? Házhoz jött. És ki volt kötve, hogy csak városon belül tehát max helyijárat buszjegyért fizetett az is max: 220 Ft nálunk. Asszisztens? Nincs neki. De persze tök reális az 5000 Ft. Remélem ha majd te vakulsz meg majdnem akkor is ugyanúgy reálisnak tartod majd az 5000 ft. Fõleg amikor a gyógyszered egy hónapban 10.000 ft-ba kerül!
Nézzük csak: terembérlet, rezsi, Áfa, szja, TB (mert õk is mennek valahova, ha betegek:) , jobb esetben egy asszisztens, könyvelõ díja. Nem is olyan sok az az ötezer egy óráért.
A kérdező hozzászólása: Jó de mondjuk egy egy órás beszélgetésért (!) 5000 ft-ot elkérni??
Voltál már góckutatáson ezzel kapcsolatban(kivizsgáltak már?)Ezt mindenképpen ajánlom, illetve már a vizsgálatok elõtt érdemes lenne elkezdeni a legfontosabb vitaminok/tápanyagok szedését:C-vitamin(elfelejteni a szóbeszéd vesekõ-képzõ hatást, és 2000-5000 mg-nyi adagban barátkozni vele(a szemnek különösen fontos, a könny nagyobb mennyiségben tartalmazza a C-vitamint mint a vér)Lutein, zeaxantin, cink és fekete áfonya:ezek kifejezetten a szem egészségéért vannak.Én biztos, hogy egy erõsebb összetételû multivitamint javasolnék, és pluszban ezeket a külön megnevezett tápanyagokat.Tudom, hogy pénz, de alapban is vitaminhiányos az ember, ha már megjelent a betegség, kimondhatatlanul fontos, hogy pótoljuk a tápanyagot a szervezetbe.Amibõl építkezni tud, amitõl regenerálódhat.Szeretném, ha elgondolkodnál ezen, sarkalatos pontja lehet a gyógyulásodnak(a góckutatást persze végeztesd el!)
A kérdező hozzászólása: góckutatás megvolt. nem találtak semmit. ezért mondták, hogy autoimmun.
Ha most mondanék két véletlenszerû szervet, amirõl nem gondolod, hogy gond van velük, (ilyet találni már önmagában bravúr) mekkora eséllyel találna velük kapcsolatban kisebb gondot egy szakorvosi vizsgálat? Egészséges ember nincs, csak nem elég alapos vizsgálat. (Az elmúlt egy-két évben elég sok orvosnál jártam. Tapasztaltam.) Gyúrhatjuk még a témát, de amíg egy pránanádis vagy reikis nem teljesít egy diagnosztikai vakteszten jobban, mint a véletlen találgatás, addig a Föld lapos marad.
Megtudhatjuk, hogy hány éves vagy?
Kettõ volt amirõl nem tudtam. Elmentem kivizsgáltatni és valóban volt velük kisebb gond. Azért, mert TE azt hiszed nem vagy beteg és minden OK az még nem jelenti azt, hogy ez így is van. De egy ilyennek minek is magyarázzak bármit is?
Az, hogy sarlatánokról igyekszem lebeszélni embereket, nem fröcsögés. Te mondtad, hogy a derék gyógyító felsorolt egy rakat szervet, egyik felével volt baj, a másik felérõl még nem tudtál. Ezt én is meg tudom csinálni. Amíg nem mond mindegyikre konkrét diagnózist, addig a Föld marad lapos. Nem részletezted, hogy akkor utóbbiaknál volt-é valami független diagnózis, ami ezt megerõsítette. Azt sem, hogy hány éves vagy, és egyáltalán hány szerved van, amire nem lehet ráfogni, hogy találat. (Én 35, de nekem köbö egy se. Pedig egészségesnek gondolnám magam.)
Neked biztosan, mert aki ennyire sötét és csak fröcsögni jön ide annak szüksége is lenne rá. Minden esetre 100%-os volt a "tippelés" és nem csak az én esetemben. De ez biztos csak véletlen. Csak én nem hiszek a véletlenekben.
Ha a mellétalálatokra is fizetnének, akkor biztosan.
Tippelgetett?? Aha akkor lottóznia kellene, mert baromira jól tippelt. FACEPALM
"Döbbenet volt számomra amikor az elsõ alkalommal elsorolta, hogy milyen szerveimmel, egyebekkel is vannak gondok. Egy részükrõl tudtam már én is. Szóval ennyire sarlatánok. " Pontosan ennyire. Egy részükrõl tudtál, a másik részükrõl meg nem, mert azokkal semmi baj. A mester meg csak tippelgetett. A Földrõl már az ókorban is tudták, hogy gömbölyû.
Pránanadis gógyitót felkerestél már?
A kérdezõnek: Lehet, hogy benned pszichésen akkora ellenállás van ezek irányába, hogy már csak azért sem segít egy-egy ilyen kezelés. Ez csak feltételezés, és nem rád vonatkoztatva hanem általánosságban: Ha valaki meg tudja magát betegíteni a tudatával akkor gyógyítani is tudja vagy éppen gátolni a gyógyulást. Érdemes elolvasni a Miracle man, Morris Goodman történetét. És nem ez az egyetlen.
Az én Reiki mesterem ingyen dolgozik nem kér érte pénzt. Õ csak magáért az oktatásért kér pénzt, azért meg mindenki. És anélkül, hogy megvizsgálna megmondja, hogy mi a bajom. Döbbenet volt számomra amikor az elsõ alkalommal elsorolta, hogy milyen szerveimmel, egyebekkel is vannak gondok. Egy részükrõl tudtam már én is. Szóval ennyire sarlatánok. Azért, mert a tudomány még messze le van maradva a világ feltérképezésében és a valóság sokkal messzebb van attól, az még nem jelenti azt, hogy amit nem tudunk mûszerekkel kimutatni az nem a valóság és nem létezik. Pár száz éve még mindenki azt hitte, hogy a Föld lapos és le lehet esni a szélérõl most meg egy jót röhögünk ezen.
A legtöbben az ilyet vállalkozásban végzik, mert másképp nem is nagyon lehet, ott viszont kegyetlenül adózni kell. Valamibõl nekik is meg kell élniük. Azért érdemes belegondolni, pl. egy jobb magánpszichológus/pszichiáter is elkér 5000-t, sõt. (Tudom, hogy nem ilyen jellegû segítség kell, csak egy példa volt.) :)
Amiért a pék sem ingyen adja a kenyeret. A privát véleményem persze nekem is az, hogy a magasröptû filozófia csak duma. Abban sem vagyok biztos, hogy el is hiszik mind, amit mondanak. Bár a placebó is akkor hatásos, ha jó drága. Ha ingyen lenne, mindenki csak fikázná õket. Lásd TB finanszírozott EÜ.

Az "alternatív szülés" pénzbe kerül?

Úgy értem, sokan valami pluszként említik, hogy vízben, meg alternatív, meg ilyesmi. Ezt lehet úgy is, hogy normálisan, TB alapon, fogadott doki nélkül? Vagy ez megint csak azoknak jó, akik tudnak érte perkálni?

Legjobb válasz: Szia. Ezekért a dolgokért nem kell pluszt fizetni. Az adott kórház "felszereltségétõl" függ, hogy milyen módok közül választhatsz. A bordásfal és a labda már szinte minden kórházban megtalálható, de kádban vajúdni és szülni még nagyon kevés helyen lehet.

Szia. Ezekért a dolgokért nem kell pluszt fizetni. Az adott kórház "felszereltségétõl" függ, hogy milyen módok közül választhatsz. A bordásfal és a labda már szinte minden kórházban megtalálható, de kádban vajúdni és szülni még nagyon kevés helyen lehet.
A kérdező hozzászólása: És annak hol lehet utánanézni, hogy az adott városban (jelen esetben Pécsen) milyen felszereltségûek a kórházak?
Szia. Megkérdezheted telefonon a szülészetet, hogy van-e lehetõség szülõszoba látogatásra. Megmondják, hogy mikor mehetsz és ott már a saját szemeddel is látni fogod milyen lehetõségeid vannak. De ha van saját orvosod ezt õ is tudja illetve ha az sztk-ba jársz terhesgondozásra ott is megkérdezheted.
Pécs Megyeiben van egy medence, de ki tudja, hogy épp szabad lesz-e mikor szülsz.. :-)ugye:-) Amúgy neten biztos utána lehet nézni, és a telefon a legbiztosabb módszer. Én sem a városomban szülök, de telefonon is kézségesen segítettek a választott intézményben.

Az exem tartozik nekem nem kevés pénzzel. Üzenetre, egyéb dolgokra direkt nem reagál, biztonságban érzi magát munkahelyéből adódóan. Nekem ebből elegem van, egyéb alternatív módon ti vissza szereznétek a pénzt?

Utálom a haragot,negatív dolgokat,de úgy gondolom ha egyszer valakinek segítek valamiben,azt adja vissza,mivel nem ajándékba adtam azt a pénzt.Mivel nincs más út,csak az er?szakos kivitel,ett?l se riadok vissza.Ti megcsinálnátok ezt? 35/N

Legjobb válasz: Sok mindent nem tudsz tenni ha nem tudod bizonyítani hogy adtál neki kölcsön..max leégeted mindenhol pl kiírod közösségi oldalakra de az meg neked is gáz...találj ki valami hülyeséget hogy vmi mûtétre kell a pénz és ha tudja adja meg :D

Sok mindent nem tudsz tenni ha nem tudod bizonyítani hogy adtál neki kölcsön..max leégeted mindenhol pl kiírod közösségi oldalakra de az meg neked is gáz...találj ki valami hülyeséget hogy vmi mûtétre kell a pénz és ha tudja adja meg :D
Nem értem, hogy mikor tanulják meg az emberek, hogy pénzt BÁRKINEK csak szerzõdéssel adunk kölcsön, fõleg, ha nem 1-2.000 Ft-ról van szó. Amit nem adnánk oda ajándékba, arról szerzõdést kell írni. Ha nem fizet az illetõ, akkor a bíróság megoldja.
Üdv a klubban. Én csak várok, hátha... :(
A leégetés szerintem is jó dolog, persze nem az, hogy kiírod FB-ra stb. De pár pletykásabb embernek, majd a szüleinek, szomszédainak, esetleg ha ismered, akkor munkatársainak megemlíthetnéd...
Én ilyen eszközökkel nem szerezném vissza. Persze nem mindegy, hogy mennyi pénz...de akármennyi is, én nem mernék odamenni, hogy kiverjem belõle...:( Mindezen túl megértelek, hogy már ilyesmit fontolgatsz...
Igen szerezd vissza máshogy, aztán 8 napon túl gyógyuló sérülés okozása vagy okozásra való felbujtása miatt vonulj börtönbe.
Hibáztál, amikor nem írtál papírt, de... Én is jártam hasonló cipõben. Akkoriban ment tönkre a cégem, és nagyon sokan tartoztak nekem. A kintlevõségem kb 2 milla azóta is. Akkor a gyerekeimnek nem tudtam enni adni se, a tartozását pedig nem adta meg senki. Az egyik emberkének aki tartozott volt egy üzlete, nekem meg voltak kapcsolataim. Több mint egy év telefonálgatás után eljutottam arra a pontra, hogy megfenyegetem. Felhívtam, és közöltem vele, hogy az üzletébe küldök pár embert, akik vagy "levásárolják" vagy "lelakják" a tartozás összegét. Akkor már az se számított, hogy nem kerül hozzám vissza az összeg, hiszen szívességet ilyen "barátoktól" nem kérünk. Estére a számlán volt a pénzem. Ha nem megy szép szóval, szerezd vissza máshogy.
A kérdező hozzászólása: Pont ezért volt a kérdés, mivel nem is ezt akarom:)
Ha nincs bizonyítékod, akkor az "erõszakos" út sem járható.
A kérdező hozzászólása: A lejáratás sajnos nem megy, épp eléggé lejáratott mindenki elõtt, plusz nem vagyok fenn ilyen oldalakon.Van egy bizonyos határ szerintem, ahol már ha másképp nem megy olyan eszközökhöz kell nyúlni, ami nem egészséges.Azért mert nõ vagyok, az nem azt jelenti, hogy mindent szabad.
Nekem is tartozik valaki, és bizony mivel szép szoval nem megy, most gondolkodom azon hogy este elmegyek elé mikor dolizni megy....aztán jön aminek jönnie kell.3 hónapja hiteget, elegem van!! Igaz hülye voltam hogy papirt nem irtunk.


A pénz nem minden!!! Nem kell, csak LEGYEN APA!!!! Elõzõ kérdés kiirója!!
Még az elsõ gyerekünknél azt mondtam volna, hogy az elsõ változat: pénz legyen. Akkoriban sokat szûkölködtünk, én fõiskola után mentem szülni, így csak gyest kaptam, a férjem nagyon keveset keresett. Szó szerint nagyon rossz körülmények közé süllyedtünk, még a házunkat is el kellett adnunk a pénzszûke miatt. Mindennaposak voltak a viták, majdnem válás lett belõle (ahol ugyancsak nincs apa mint a kérdésed második esetében), mindez a pénz hiánya miatt. De ma már azt mondom mindenképp a második variációt választanám. Persze most már 3 gyermekünk van, lett ismét szép házunk, nekem is van munkám ahova visszavárnak, gyedet kapok, saját cégünk van, jól élünk. :) De a kérdésed mindenképp elgondolkodtató, mert a nincstelenség rengeteg váláshoz vezetett már házasságokban és ott ugyancsak apa nélkül maradtak a gyerekek, max a heti láthatás erejéig.
A kérdező hozzászólása: Ja, és csak ez a két lehetõség van, nincs vegyítés.
Nem a pénztõl és a sok és drága ruhától-játéktól boldog az a gyermek. Egyértelmûen a második lehetõség. Mi egyik hónapról élünk a másikra, de a kicsim boldogan rohan az apja elé minden nap. Apuka szerint EZ nem pótolhat semmit :)
Nálunk mindkettõ egvan egy apában, hál istennek.
Nálunk a következõ a felállás: mindketten dolgozunk (Én is, kislányom 7 hónapos kora óta újra), az átlaghoz képest rengeteg pénzt keresünk. Apa a gyermekkel való foglalkozáson, játékon kívül semmit nem segít semmiben, max. felcipeli a kocsiból a bevásárolt dolgokat, meg néha elintéz ezt-azt, ha befenyítem. De legalább kislányommal foglalkozik mindig, amikor Én más egyebet csinálok, mivel Én csinálok igazából mindent. Egyenlõre jó így, nem panaszkodom, mert ennnél leginkább csak rosszabb verziók léteznek.
Nekem nem kell, hogy mosogasson, porszívózzon, egyéb egyszerûségek. Bõven elég ha lefoglalja a gyereket míg én vacsi után ezeket megcsinálom(fél óra az egész). Minden egyebet délelõtt elvégzek. Utána tudunk együtt pihizni, játszani. Lóvé viszont kell!! Lehet lehurrogni ezért, de én is tudom milyen ha nincs elég. Attól, hogy melózik ezerrel még jut belõle nekünk is.
Nem tudom, mi számít sok pénznek. Minket õ tart el (mint minden gyes-est a férje) de mellette megtesz itthon mindent. :) )) Szóval van vegyítés. :)
tuti nem lehetne mindkettõ? :D pedig ez nagy álmom :S én is apára szavazok mint igavonóra. de ha picit figyelünk arra a háborús történelmi mûsorra amit férjeink néztek még egy órája (;DDD) régen tényleg az számított, hogy a férj dolgozzon reggeltõl estig, és minél több pénzt hozzon haza. azért ez érdekes... örülök, hogy már babáznak velünk :) már amelyik :S
Mindenképpen második lehetõség. Még ha nekem nincs is szükségem a férjemre, csak a pénzére, de a gyereknek apára van szüksége!!
Akármennyire is hajtogatjátok, már aki, hogy nem számít a pénz, ez nem igaz. Természetesen, elsõsorban egy apa legyen jó apa, ez a prioritás, de mellette ne legyen mindennapos gond a pénz. Sok-sok eleinte boldog családot láttam már széthullani a pénzhiány okozta feszültség miatt. És aki azt hiszi, hogy Õt ez a veszély nem fenyegeti, hát téved. Jobb félni, mint megijedni.

Összeszedtem egy hüvelygombás fertőzést, és több elég drága gyógyszert írt fel az orvos, amire nincs pénzem, nincs valami alternatív megoldás?

3 különböző szert is írt fel (semicillin, femiflo, lactofeel) de mindegyiknek 3ezer körül mozog az ára, együtt meg már ugye majdnem tízezer, nekem pedig erre nincs pénzem! (koleszban lakom, épp most fizettem be a kolicsekkeket, és az összes pénzem elfogyott) de természetesen szeretnék meggyógyulni, kérlek valami használható ötletet mondjatok! :( Amúgy ha valaki ért hozzá... esetleg az egyiket még akár meg tudom venni, de mindhármat semmiképpen, akkor melyiket kéne vajon megvennem? (Sajnos SZTK-s rendelő, úgyhogy magasról szarnak az ember fejére, az orvos egy tajparaszt, nem lehet vele beszélni:/)

Legjobb válasz: 1. Mondd meg az orvosnak, hogy írjon fel olcsóbb készítményt. 2. Kérdezd meg a patikában, hogy van-e ugyanolyan hatóanyagú, de olcsóbb szer. Amúgy a felírtak alapján nem csak hüvelygombád, hanem bakteriális fertõzésed is van. Nem igen lehet egyik szert sem elhagyni, mert az egyik antibiotikum a bacira, a másik gombaölõ a gombára, a harmadik meg hüvelyflóra helyreállító. Talán ha vmi kikeverõs készítményt kérnél a dokitól, az olcsóbban kijönne.

1. Mondd meg az orvosnak, hogy írjon fel olcsóbb készítményt. 2. Kérdezd meg a patikában, hogy van-e ugyanolyan hatóanyagú, de olcsóbb szer. Amúgy a felírtak alapján nem csak hüvelygombád, hanem bakteriális fertõzésed is van. Nem igen lehet egyik szert sem elhagyni, mert az egyik antibiotikum a bacira, a másik gombaölõ a gombára, a harmadik meg hüvelyflóra helyreállító. Talán ha vmi kikeverõs készítményt kérnél a dokitól, az olcsóbban kijönne.
Gyógyszertárban tudnak neked segíteni, biztosan van olcsóbb változata is a felírtaknak. Nekem is helyettesítetek már gyógyszert, megnézik az összetevõket, és adtak helyette mást. Hatóanyag egyezzen, ez a lényeg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!