Találatok a következő kifejezésre: Azért mert uh (10 db)

Azért mert az uh szerint nagyobb a babám, befektethetnek a kórházba?

34.héten 2913gr a becsült súlya, méhlepény II. fokban érett.

Legjobb válasz: Nem.Miért fektetnének be nincsen semmi bajod a méhlepény érettsége jó ennyi idõsen és a baba se biztos hogy ekkora az ultrahang csalóka nagyon de ha ekkora is az nem baj ha nagyobb a baba .Mostanában nagyon sok akkora baba születik amit anyáink el se tudtak volna képzelni.Az én fiam 4450g volt,két ismerõs most szült 4700 és 4900g -al.

Nem.Miért fektetnének be nincsen semmi bajod a méhlepény érettsége jó ennyi idõsen és a baba se biztos hogy ekkora az ultrahang csalóka nagyon de ha ekkora is az nem baj ha nagyobb a baba .Mostanában nagyon sok akkora baba születik amit anyáink el se tudtak volna képzelni.Az én fiam 4450g volt, két ismerõs most szült 4700 és 4900g -al.
A kérdező hozzászólása: Köszi, amúgy a méhlepény érettségét még a 30.héten állapították még...akkor volt ilyen fokban érett...

Hogyan számolják a heteket a nőgyógyászok, ha febr 15-én volt az utolsó mensim, hány hetes kismama leszek jövőhéten? Csak azért mert dimenziós uh-ra megyünk, és szeretnénk tudni a baba nemét és hogy minden rendben van e?

Legjobb válasz: Ha jól számoltam ma vagy 15 hetes. Mehettek 3d-re deazt mondják a 18. héten többet látni, de ha jól fordul akkor jövöhéten is sokat mosolyoghatsz..

Ha jól számoltam ma vagy 15 hetes. Mehettek 3d-re deazt mondják a 18. héten többet látni, de ha jól fordul akkor jövöhéten is sokat mosolyoghatsz..
Ma vagy pont 15 hetes. Jövõ hét pénteken leszel 16 hetes. Én 16 hetesen voltam 4D-n, még picike volt a baba, de megnyugatató volt a vizsgálat, és már megmutatta a fütyijét. :-) Kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: és ha nálunk még csak 2 d-t csinálnak ennyi idõsen, szerintetek akkor is meg tudják mondani a baba nemét, és láthatjuk õt rendesen?
Szia.. Itt ki tudsz számolni sokmindent. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
Nekem Febr. 10-én volt utoljára meg. És mi 14+3 naposak vagyunk az orvos szerint és a baba méretei alapján. Kalkulátor szerint meg már betöltöttük régen a 15. hetet.
A 2D-ssel meg tudják vizsgálni, minden rendben lesz! Viszont a nemét nekem a 2D-ssel csak a 18-19. heti UH-n tudták megmondani.
Nekem februar 12en volt utoljara a doki szerint es a naptar szerint is 15 hetes es 3 naposak vagyunk.Jovoheten megyek ultrahangra remelem hogy nallam is meg tudjak majd allapitani a nemet..
Szia! Nekem február 11.-én volt meg utoljára és a babám mindig egy héttel ídõsebbnek mutatta magát. A 12. heti uh-on már megmutatta a sima 2ds uh-on, hogy õ bizony kisfiú. A héten is voltam uh-on és most is láttam a fütyijét. Én 15 hetes 4 napos terhes vagyok, de a babám már 16 és néhány naposnak felel meg. A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek!

20hetes terhes vagyok és még nem mozdult meg a baba de mikor voltam Uh akkor látam h mocorog mikor fogom érezni végre? Azért nem érzem még mert most perpillanat áll bennem a baba?

Legjobb válasz: Szia! A baba a 12. héttõl sosem "áll" benned, hanem felveszi azt a bizonyos magzati pózt, de kezével-lábával mozog, nyel a magzatvízbõl is késõbb, ill. mozgásaival erõsíti az "izmait". Elsõ babánál egyébként nem ritka, hgy a kismama késõbb érzi meg, ugyanis nem is tudja pontosan mit kellene éreznie!:) Ha uh alapján minden oké, nincs oka az aggodalomra, pár nap ás egyre jobban fogod érezni!

Szia! A baba a 12. héttõl sosem "áll" benned, hanem felveszi azt a bizonyos magzati pózt, de kezével-lábával mozog, nyel a magzatvízbõl is késõbb, ill. mozgásaival erõsíti az "izmait". Elsõ babánál egyébként nem ritka, hgy a kismama késõbb érzi meg, ugyanis nem is tudja pontosan mit kellene éreznie!:) Ha uh alapján minden oké, nincs oka az aggodalomra, pár nap ás egyre jobban fogod érezni!
20 hetesen még én sem éreztem, vagy valóban csak arról volt szó, hogy nem tudtam, mit kell érezni, és sima bélmozgásnak véltem a baba mozgását is. Aztán az elsõ egyértelmûbb érzés ilyen fura bizsergés, kaparászás volt belülrõl, lent, szinte a két medencecsontom között. Akkor már sejtettem, hogy a baba matat odabent. Most, 31 hetesen, már olyan absztrakt alakzatokat is képes felvenni a hasam, amit sose képzeltem volna.
A kérdező hozzászólása: Nem képzelem el nehezen h baba van bennem!! csak fura!!!! hát remélem h minél hamarabb érezhetem mert már mindenki avval zargatnak h érzem már!!!
20 hetesen nem áll benned, nyugi, mert magzati pozícióban van. (nézz utána a neten, h milyen is az!) A medencédben pedig méhed van, de kitölti a magzatvíz, így a babád teljesen biztonságban van, ott "úszkál" meg forgolódik :)
Úgy érted, hogy ha a méhed egy lufi, akkor a baba pont a közepében van, és nem ér sehol se a falához? Kicsit nehezen képzeled el, hogy van benned a bébi.... Azért nem érezheted a mozgását mert vagy tényleg annyi helye van benned, vagy nem erõvel rúgkapál.
A kérdező hozzászólása: valahogy úgy mozgolódott hogy ott vannak a lábai és áll bennem!!!
hogyhogy a medencédben vannak?:)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ de lehet hogy hülyének néztek de a labai a medencémbe vannak!!
Én is 20hetes vagyok.A hasamon van jó nagy hájréteg, olvastam, hogy ettõl is függ, még én se éreztem, de az elõzõ terhességemnél is csak 22 hetesen éreztem elõször.Ne aggódj nemsokára te is bizti érezni fogod.:-)
A kérdező hozzászólása: anyira rosz hogy már mindenkinek megmozdult a babája ismeröseim közül nekem miért nem?

A 16. héten is van uh? Ma voltam a 12. heti uh-on, és azt mondta a dokim, hogy legközelebb a 16. héten menjek. Vagy csak azért hív, mert fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama

Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama
UH a 19.héten lesz. Az orvoshoz minden hónapban 1x el kell menni, átbeszélitek a kérdéseidet, a leleteidet, és megvizsgálja a méhszájadat.
Nekem a 12. héten volt UH, aztán a 16. héten vissza kellett mennem, de csak azért, mert volt egy vérömlenyem és 4 hét fekvés után rámnézett, UH volt, hogy oké-e minden és most megyek majd megint 2 hét múlva a 18. heti genetikai UH-ra, szóval orvosa válogatja és az enyém is magándoki!
Ha kiírta az afp vizsgálatot, ami a 16 héten van, akkor csak az erdményekkel kell visszamenned, ami kb 2 hét, mire megjönnek a leletek , 18-19 hetes leszel akkor.Mindenképp várd meg az eredményt, ne fizess neki feleslegesen, a babónak nem lesz semmi baja addig.
Én is menni fogok. 13-14 hetes vagyok. Én úgy értelmeztem, hogy 16-18 hét között csinálják meg az UH-t + az afp-t. Ez utobbihoz szoktak kérni UH által meghatározott terhességi kort (mármint, hogy mekkorának felel meg a Babád). Az UH-t sem kötelezõ a 18 héten, fõleg ha õk is kérik a kormeghatározást egyuttal akkor csinálják meg az UH-t is. Ez is ilyen genetikai UH. Sokkal alaposabban nézik meg. Több méretet vizsgálnak, szerveket, csontozodást, végtagokat, hosszukat stb. Éppen ezért, hogy ne kelljen 2x menni, nekem is úgy a 17 hét körülre kérték, hogy menjek. Lehet, hogy neked is így gondolták. De kérdezz rá a dokidnál telefonon, vagy az aszisztensnél. Mert ha így gondolta azért jobb lenne nem rögtön a 16 hétnél elmenni.

Volt úgy valakinek, hogy azért mozgott a babája kevesebbet, ill. máshogyan, mert farfekvéses volt 30 hetesen? Az eredmények jók lettek az uh-on.

Legjobb válasz: Nekem faros (bár remélem még befordul - úgy szeretném!), de annyit mozog, hogy csak úgy nézek! Össze-vissza jár a lába, nekem így farosan is szuperaktív. Lehet, hogy neked nem annyira aktív baba, a lényeg, hogy azért érezd õt! 32 heteske

Nekem faros (bár remélem még befordul - úgy szeretném!), de annyit mozog, hogy csak úgy nézek! Össze-vissza jár a lába, nekem így farosan is szuperaktív. Lehet, hogy neked nem annyira aktív baba, a lényeg, hogy azért érezd õt! 32 heteske
Szia! Nekem harántfeküdt a gyermekem, nem farosan, ezért egy pár napig alig éreztem. Rettenetesen meg is ijesztett, egy fél napig egyáltalán nem éreztem, aztán kiderült, hogy ezért. Szerencsére egy-két nappal késõbb befordult.

Tisztelt Doktor úr! 4 cytológiám P 2 lett, hüvelyi uh sem mutatott semmi kórost. Azért mentem el mert 6 éve nem menstuálok és kicsi vér jeletkezett. Megnyugodtam. De most rá 4 hónapjára ismét kicsit véreztem és folyásom is lett. Ugy éreztem, hogy a hüvely

Tisztelt Doktor úr! 4 cytológiám P 2 lett, hüvelyi uh sem mutatott semmi kórost. Azért mentem el mert 6 éve nem menstuálok és kicsi vér jeletkezett. Megnyugodtam. De most rá 4 hónapjára ismét kicsit véreztem és folyásom is lett. Ugy éreztem, hogy a hüvelyemben van valami. Erről meg is bizonyosodtam. Az orvos is azt mondta, hogy ezt le kell venni, a zj-en polypus vaginae dg van, de szövettan csak 6 hét mulva lesz. Ez egy örökkévalóságnak tünik, ugyan az orvos azt mondta műtét után, hogy mintha javult volna a képlet ahhoz képest, ahogy legutóbb látta, de félek, hogy a hüvelynek ez lehet egy rosszindulatu daganat is. válaszát tisztelettel köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Egyelőre ne aggódjon, mert az esetek többségében ez jóindulatú elváltozás szokott lenni! Javaslom, hogy a szövettani lelettel mindenképpen keressen fel személyes konzultációra. Tel. 20 401 71 34. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Egyelőre ne aggódjon, mert az esetek többségében ez jóindulatú elváltozás szokott lenni! Javaslom, hogy a szövettani lelettel mindenképpen keressen fel személyes konzultációra. Tel. 20 401 71 34. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 4 cytológiám P 2 lett, hüvelyi uh sem mutatott semmi kórost. Azért mentem el mert 6 éve nem menstuálok és kicsi vér jeletkezett. Megnyugodtam. De most rá 4 hónapjára ismét kicsit véreztem és folyásom is lett. Ugy éreztem, hogy a hüvely

Tisztelt Doktor úr! 4 cytológiám P 2 lett, hüvelyi uh sem mutatott semmi kórost. Azért mentem el mert 6 éve nem menstuálok és kicsi vér jeletkezett. Megnyugodtam. De most rá 4 hónapjára ismét kicsit véreztem és folyásom is lett. Ugy éreztem, hogy a hüvelyemben van valami. Erről meg is bizonyosodtam. Az orvos is azt mondta, hogy ezt le kell venni, a zj-en polypus vaginae dg van, de szövettan csak 6 hét mulva lesz. Ez egy örökkévalóságnak tünik, ugyan az orvos azt mondta műtét után, hogy mintha javult volna a képlet ahhoz képest, ahogy legutóbb látta, de félek, hogy a hüvelynek ez lehet egy rosszindulatu daganat is. válaszát tisztelettel köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Egyelőre ne aggódjon, mert az esetek többségében ez jóindulatú elváltozás szokott lenni! Javaslom, hogy a szövettani lelettel mindenképpen keressen fel személyes konzultációra. Tel. 20 401 71 34. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Egyelőre ne aggódjon, mert az esetek többségében ez jóindulatú elváltozás szokott lenni! Javaslom, hogy a szövettani lelettel mindenképpen keressen fel személyes konzultációra. Tel. 20 401 71 34. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Túl parázom? Azért nem merek 4D-s UH-ra menni, mert félek, mi van ha most találnak valami komoly bajt.

pedig annyira mennék....olyan jó látni a sima UH is.És eddig az összes leletünk,vérkép...UH,AFP,kombinált tesz-minden nagyon jó volt.

Legjobb válasz: Igen, túlparázod. Elmész, semmi baj, és megnyugszol :)

Igen, túlparázod. Elmész, semmi baj, és megnyugszol :)
Szerintem gondolj rá úgy, hogy egészséges és ezt azt ultrahangon csak még jobban meg fogják erõsíteni. Nekünk sajna nem sikerült olyan jól a 4D, 18 hetesen voltunk és végig belefeküdt a méhlepénybe és nem látszott túl jól. De minden rendben van és egészséges és ez a lényeg. Sok sikert nektek hozzá!
Jaj emiatt ne parázzál!Ha jók a leleteid miért lenne baj?Egy nagyon nagy élménytõl fosztod igy meg magad.Én kétszer voltam már 16 és 22 hetesen, és szeretnék még egyszer elmenni.Hidd el semmi baja a babádnak!Hány hetes vagy?24 hetes km
Igen, túlparázod.
Ne igy fogd fel! Mert egyreszt biztos, hogy nem lesz semmi baj! Minden leleted jo, a babad biztosan egeszseges, jot fog tenni a lelkednek, ha meg 4d-n is megerositenek errol. (Masreszt: ezt most aprobetusen irnam. Ha lenne valami olyan gond, amit szules utan egybol gyogyitani kellene a babadon es mondjuk sokkal jobb esellyel indulna a teljes gyogyulashoz, ha nem szules utan jonnenek ra erre, hanem mar eleve ennek tudataban keszulhetnenek az orvosok, azzal nem nyernetek sokat?) Nem lesz semmi baj. Minden rendben. De az en velemenyem az, hogy ha megis van barmi gond, akkor inkabb tudjunk rola elore es tudjunk ra felkeszulni egy ilyen szituacioban.
Ha semmi nem támasztja alá, hogy baj van, akkor miért csinálsz magadnak külön gondot????? Nem értelek, komolyan, mások felhõtlen boldogságban úszkálnának. NO PARA
A kérdező hozzászólása: Nem értem én sem magam, hiszen õ már a 2.babám.Az 1.fiammal nem voltam 4D-n, valahogy kimaradt, és fele ennyit sem paráztam.Valahogy most jobban "ráérek" agyalni :-) amúgy 23+3hetes vagyok.Szerintem jövõ héten bejelentkezem :-)

Nem túl nagy ez az érték? A elvileg 9 hetes és4 napos vagyok és ma voltam uh-on és a CRL értékem szerintem magas:42, 1mm. A doki azt mondta, hogy a terhesség ideje: 9/9 hét és nagy baba. Lehet, hogy azért magas, mert ikrek?

Legjobb válasz: Ha ikrek lenne akkor 2 lenne.A CRL ülõmagasság,de tényleg nagyobb az átlagnál a babód. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Itt meg tudod nézni,mekkora méret a nagy átlag.

Ha ikrek lenne akkor 2 lenne.A CRL ülõmagasság, de tényleg nagyobb az átlagnál a babód. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Itt meg tudod nézni, mekkora méret a nagy átlag.
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 ez az oldal szerint majdnem 11 hetes vagy lahat hogy el vagy számolva

A hüvelyi ultrahang fáj? Most megyek először uh-ra, azt mondta az orvos, h. azért lesz hüvelyi, mert azon sokkal jobban lehet látni, megállapítani a dolgokat.12hkm

Legjobb válasz: Dehogy fáj.:) Nekem terhesség elõtt mindig az volt.A 12 hét után pedig már hasi.De nyugi, tényleg nem fáj. 29 hkm

Dehogy fáj.:) Nekem terhesség elõtt mindig az volt.A 12 hét után pedig már hasi.De nyugi, tényleg nem fáj. 29 hkm
kicsit kellemetlen engem megrázott az a fej amivel benyúlt, mivel árammal mûködik.. de nagyon óvatosan csinálta és csak azért mert nem tudta rendesen lemérni a kis fejét, egyébként már a 12 héttõl nagyjából mindenhol hasi van.
Nem fáj, de nem is kellemes. Nekem pl. a hasi uh sokkal jobban fájt, amikor jó alaposan a hasamba nyomták az uh fejet.
egy nagy, kemény, hideg mûbroki, óvszerrel és rengeteg síkosítóval. nem kellemes, de 12.hét után már hasi lesz.
A kérdező hozzászólása: Nekem hüvelyi lesz, most mondta az orvos, és azért mert jobban lehet látni azzal a dolgokat. Legalábbis ezt mondta...
A kérdező hozzászólása: Hüvelyin is tudnak fényképet adni? Azt mindenkinek adnak?
persze attól adnak ha jól látszik a baba.
Nem fáj. Fénykép az teljesen a rendelõtõl függ, hogy adnak-e. A kórházban adtak 500 Ft-ért, de nálunk a körzeti rendelõintézetben nem adnak. Hüvelyinél is lehet képet csinálni, persze.
Nem fáj, de nem is kellemes. Valóban egy nagy mûkroki szerû valami, síkosítóval, én tegnap voltam elõször, és annyira nem volt vészes, bár kicsit megijedtem, mert eléggé hirtelen "tolta fel" :D De nem fáj. Meg amúgy sem arra fogsz koncentrálni, hanem a csodás látványra! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!