Találatok a következő kifejezésre: Azért bukik babám (6 db)

Azért bukik a babám mert túl sokat evett?

Van úgy hogy picit már darabos, túrós amit visszabukik. Ez nem baj? 6 hetesek vagyunk és sokat sír

Legjobb válasz: A baba is gyomorsavval emészt. Aki hányik is annak megfordul a gyomra az jön ki elõször amit legrégebben evett. Ha a baba túleszi magát az a jó ha kijön a felesleg. Azért túrós, mert a gyomornedv(sav) összerántja a tejet és túró lesz belõle, az elsõ két korty jön vissza általában...Ha túl sok jön és veszt a súlyából, az már orvosi dolog..

A baba is gyomorsavval emészt. Aki hányik is annak megfordul a gyomra az jön ki elõször amit legrégebben evett. Ha a baba túleszi magát az a jó ha kijön a felesleg. Azért túrós, mert a gyomornedv(sav) összerántja a tejet és túró lesz belõle, az elsõ két korty jön vissza általában...Ha túl sok jön és veszt a súlyából, az már orvosi dolog..
Bar meg csak pociban van az enyem, azt hiszem az van, h szopi kozben levegot is nyel, ezert a bufik es nagy bufinel kibukik kis tejcs, amit az elottem hozzaszolo is irt, turoszeru a gyomorsavtol. Addig ne tedd le mig ki nem jon aminek ki kell.
Valószínû, hogy túl sokat evett. Akkor is bukik a baba, hogyha gyorsan eszik, vagy evés elõtt sokat sír és így sok levegõt nyel. Az én babám is sokat bukott túrósat még azután is hogy büfizett. A doktornõ azt mondta, hogy még nagyon pici a gyomruk ill.nem zár még rendesen ezért jön vissza. Addig amíg hízik , gyarapszik szépen nem kell izgulni.

Lehet, hogy a 8 hós babám azért bukik sokat, mert túl savas neki a gyümölcs? Melyik a kevésbé savas gyümölcsök?

Kekszet szoktam belereszelni, s?rítés miatt.

Legjobb válasz: Nem italtól, hanem gyümölcspéptõl. Orvos szerint semmi baja.

A kérdező hozzászólása: Nem italtól, hanem gyümölcspéptõl. Orvos szerint semmi baja.
Baba italtól???Vagy rostos üdítõt itatsz vele?? Olyanról még nem is hallottam, hogy valaki kekszet reszelne a bébi italába sûrítés gyanánt, ha minden italtól "bukik" a babád akkor szerintem érdemes lenne megmutatni egy orvosnak és az õ tanácsát kikérni, hiszen ez a szakmája õ biztos nagyon hasznos dolgokat fog tanácsolni, bár az is lehet, hogy valami betegsége van a gyermekednek!

Azért kell büfiztetni a babát, hogy bukik e? Ha nem ette túl magát akkor ugye nem bukik, de akkor honnan tudom meddig kell büfiztetni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.

Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.
Azért kell büfiztetni, hogy kijöjjön a levegõ, hogy ne fájjon a hasa, mert ha felül nem jön ki a levegõ, kijön alul és akkor hasfájást okozhat neki. A kisbabáknak még nem zár úgy a gyomorszájuk, ezért fordulhat elõ, hogy visszabukják a kaját, de más oka is lehet, pl. reflux. Addig kell büfiztetni, amíg a levegõ ki nem jön, nálunk 1-2 büfi szokott lenni. De mikor még nagyon pici volt, nem mindig sikerült. Én nem szerettem a vállamra tenni, úgy lógott ott. Én a mellkasomra fektettem és kicsit hátradõltem, úgy ültem az ágyban, ez vált be. Álatlában 1 nagy büfi volt, aztán esetleg még 1 pici is. Most már 4, 5 hós múlt és kicsit sétálunk vele, akkor jön ki a leghamarabb. De a babák már egész pici kortól tudnak hason büfizni. Én így altattam, mert pár hétig fájt a hasikája és így biztos kijött a nem kívánt levegõ, alvás közben is.
Én is ledöbbentem amikor leesett nekem, hogy a büfi igazából böfögésés csan néha kaja :) (nem is tudom mit hittem)
A kérdező hozzászólása: Aham:) Igy már értem:) Köszi a gyors választ!


Mostanában sokat bukik a babám.7 hós tápszeres, de már eszik mást is. Azt mondják azért, mert sokat mozog. Milyen tapasztalatotok van? Tényleg ettől lehet vagy más áll a háttérben?

Legjobb válasz: Nekem akkor bukik a babám, ha szopi közben sokat nyugtalankodik a pocija miatt, izeg mozog. Utána szokott bukni mindíg. Tehát szerintem neked is ez a probléma.

Nekem akkor bukik a babám, ha szopi közben sokat nyugtalankodik a pocija miatt, izeg mozog. Utána szokott bukni mindíg. Tehát szerintem neked is ez a probléma.
Az enyém is rengeteget bukott, fõleg akkortól, mikor elkezdett kúszni. (Bukott és kúszott is tovább; így fel is törölte azonnal a cuccost. Állandóan nedves volt a ruhája!) Kb. 7 hónapos korától orvosi javaslatra teszek az elkészített tápszerébe Nutriton nevû sûrítõt, ezzel alig van bukizás. 9, 5 hós anyukája
A lányom mindig is nagyon sokat bukott, fõleg amikor elkezdtük a hozzátáplálást és utána még rászopizott. A mozgása még rátett egy lapáttal. 9 hónaposan szinte egyik-napról a másikra elmúlt a bukás. 8-9 hónapos korra már jobban zár a gyomorszájuk és emiatt marad abba. Nálunk így volt.
A kérdező hozzászólása: köszi, remélem nálunk is elmúlik magától

Lehet, hogy azért eszik kevesebbet 3hós babám, mert jön a foga? És mostanában bukik is, pedig az már 6hetes kora óta elmaradt.

Legjobb válasz: Konnyen lehet hogy a foga,es a bukas oka lehet az hogy esetleg faj a foginye es maskent eszik es tobb levegot nyel le pont emiatt.nincs megduzzadva a foginye?tekerj az ujjadra egy steril gezlapot es kis hideg vizbe martsd bele majd maszirozd meg az inyet es ha jol turi akkor a foga lessz:)

Konnyen lehet hogy a foga, es a bukas oka lehet az hogy esetleg faj a foginye es maskent eszik es tobb levegot nyel le pont emiatt.nincs megduzzadva a foginye?tekerj az ujjadra egy steril gezlapot es kis hideg vizbe martsd bele majd maszirozd meg az inyet es ha jol turi akkor a foga lessz:)
A kérdező hozzászólása: köszi- az tuti.hogy a foga indul, mert húzza az ujjam a szájába és amikor masszirozom az inyét azt nagyon bírja.csak azt nem tudom, hogy a szopizással is összefügg, vagyis, hogy akkor nem eszik annyit.

Lehetséges, hogy azért bűzös a babám lehellete, mert bukik?

Elég kellemetlen szaga van, kicsit savanykás. Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Hogyne, gyomorsav+hami

Hogyne, gyomorsav+hami
Néha törölgesd ki nedves textil pelussal a száját én legalább is így csináltam!
hát lehet bizonyára a tej , az enyémnek mindig cukorka szaga van
Én babám lehelete is büdi, savanyú szokott lenni, de ez csak a bukás miatt van. Valamikor meg olyan jó tej szagú.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!