Találatok a következő kifejezésre: Azért, hogy a (3525 db)

Bérmálkozzak, csak azért, hogy a nagymamám elégedett legyen?

Legjobb válasz: Szia! Kérdezd meg tõle, hogy szerinte melyik a jobb? Ha csak azért teszed, mert õ akarja, vagy azért mert te magad érzed szükségesnek.

Szia! Kérdezd meg tõle, hogy szerinte melyik a jobb? Ha csak azért teszed, mert õ akarja, vagy azért mert te magad érzed szükségesnek.
Mondd meg anyukád, meg a nagyanyád elõtt hogy "ezt nem szeretném. Vegyétek figyelembe az akaratomat. Én is figyelembe szoktam venni a ti akaratotokat."
Milyen alap nincs amire építkezni tudnál?

Mit tegyek azért, hogy a a barátom szülei befogadjanak, hogy már első látásra is jó benyomást tegyek?

Legjobb válasz: Csak viselkedj természetesen, mert azt meg lehet érezni, mikor valaki másnak akar látszani, mint ami valójában. Én azt tanácsolnám, hogy próbálj meg önmagad lenni, de azért legyél persze udvarias és ha ti mentek hozzájuk, akkor vigyél nekik valami ajándékot. Ennyi. Bízz magadban, minden ok lesz!

Csak viselkedj természetesen, mert azt meg lehet érezni, mikor valaki másnak akar látszani, mint ami valójában. Én azt tanácsolnám, hogy próbálj meg önmagad lenni, de azért legyél persze udvarias és ha ti mentek hozzájuk, akkor vigyél nekik valami ajándékot. Ennyi. Bízz magadban, minden ok lesz!
Aranyszabály, hogy az elsõ találkozón nem szabad riválisként feltûnni az anyós számára. Diszkrét öltözet, amibõl nem lóg/látszódik ki semmi, ez alap. Légy csinos, rendezett, de ne a csábítós ruhádat vedd fel, mert az ellenérzést válthat ki az anyósban (riválisként tekinthet rád, úgy érezheti, hogy a fiát nem veszed komolyan, stb.). Légy udvarias, kedves, nyitott. Kérdezd meg a párod, hogy pl. egy vasárnapi ebédre mennyire illik felétek kiöltözni. Mik a tabutémák, hogy állnak a humorral, mennyire fogadják el az ajándékokat (van, amikor meg lehet sérteni másokat ajándékkal, emiatt érdemes érdeklõdni), mennyire fogadják az ebéd utáni segítséget, stb. Érdemes megkérdezni, hogy apuka/anyuka mennyire politizál, mit érdemes kerülni. Nagyjából ennyi. :) Sok sikert!
Vigyél az anyukájának egy szál virágot.Ebéd után ajánld fel, hogy segítesz leszedni az asztalt, vagy elmosogatni. Szolidan öltözz fel, és sminkeld magad.Ne legyél szótlan, és kérdezz tõlük bátran.
Lássák rajtad hogy szereted a fiukat. De ne abból, hogy az ölébe ülsz, vagy simogatod, legjobb ha nagyon egymáshoz sem értek. Viszont a szemedbõl elvileg sugárzik, ha tényleg szereted. Látni fogják az igyekezetet is. Ja meg az alapvetõ illemszabályok, lássák, hogy volt gyerekszobát, lányként neveltek fel = tényleg felajánlod, hogy segítessz leszedni az asztalt.

Ti mit gondoltok, helyes gyereket vállalni azért, hogy a meglévõnek legyen testvére?

Legjobb válasz: utolsó,nekünk is vannak testvéreink a férjemmel,mégsem ez volt a fõ cél,h testvért szüljek..Két-három gyereket szeretnénk vállalni a férjemmel,ezért lesz több gyerekünk,nem azért,mert testvér kell..Ahogy azt sem fogjuk soha mondani nekik,h szeretniük kell egymást,MERT testvérek..a személyiségüket igyekszünk olyanná formálni,h szeressék,tiszteljék egymást és másokat is,nem csak azért mert olyan "pozicíóban"van a másik,h ezt várják el tõlük..

utolsó, nekünk is vannak testvéreink a férjemmel, mégsem ez volt a fõ cél, h testvért szüljek..Két-három gyereket szeretnénk vállalni a férjemmel, ezért lesz több gyerekünk, nem azért, mert testvér kell..Ahogy azt sem fogjuk soha mondani nekik, h szeretniük kell egymást, MERT testvérek..a személyiségüket igyekszünk olyanná formálni, h szeressék, tiszteljék egymást és másokat is, nem csak azért mert olyan "pozicíóban"van a másik, h ezt várják el tõlük..
Csak ezért nem. Akkor, ha szeretnétek.
Nem! Sosem értettem azt a felfogást, hogy azért vállal valaki második babát, mert kell a testvér... Mi legalábbis azért vállalunk, mert gyereket szeretnénk, nem testvért.
Csak ezért nem.
Utálom ezt a felfogást, hogy kell a gyereknek egy testvér! Nem egy kiskutyáról van szó, ami kell a gyereknek, vagy nem. Az egy plusz fõ a családban minden téren. Létszámban, anyagikaban, mindenben...
Nem. A második gyerek is ugyanolyan gyerek, mint az elsõ, ugyanolyan jogok illetik meg, ugyanolyan fontos, különleges, és egyedi. Nagyon helytelennek tartom azt a felfogást, hogy testvért szülünk a meglévõnek, mintha õ csak egy játékszer lenne, egy ajándék a nagyobbik gyereknek, aki csak a tesó szerepét tölti be. Én nem testvért fogok szülni a meglévõ gyerekemnek, hanem még egy gyereket. Akik persze tesók lesznek, és remélem nagyon fogják egymást szeretni, jó testvérek lesznek, de egyikük sem a másik játékszere, tulajdona.
Nem.Nagyon de nagyon szeretnék még gyereket fiam mellé, de még várnunk kell, nem vállalnám csak azért, hogy tesója legyen és nem vállaltam volna úgy, hogy 1, 5-2, 5 év legyen csak köztük, mert hogy az ma a divat.
#4 vagyok mindig szoktam írni, hogy ne azt nézze az anyuka hány év korkülönbség kell, meg hogy kis korkülönbség kell, hogy jó testvérek legyenek, vagy hogy kell-e testvér, hanem az legyen a fõ cél akar-e, mikor akarnak a párjával 2. gyereket, nem testvér szülsz hanem gyereket
Igenis szukseg van testverre. Ferjemnek is nekem is vannak tesoink el se tudjuk kepzelni hogy a fiunk egyke maradjon. Szocializacioban sokat jelent egy gyermeknek ha van kivel osztoznia jatszania szovetseget kotnie.
hmm...érdekes amiket írtok. Mi akartunk 2.babát, de tesót is.És igenis jó, ha van tesó, és 1. baba után ez is szempont!
Ki mondta hogy a testver jatekszer vagy tulajdon es kevesebbet er mint az elso gyerek??? Total belemagyarazol hulyesegeket. A 2., 3. gyerek testver lesz nem pedig elkulonitett leny mert nem fogod ugy kezelni mintha egyedul lenne. Felesleges ezen vitazni.
Mi azert vallalunk 2. Babat h legyen testvere a kisfiamnak! Ennek ellenere ugyanugy szeretjuk majd es ugyanugy varjuk. De az indok ez.
Nekem ez kb. olyan, hogy te csak azért kellettél, hogy a bátyádnak/nõvérednek legyen kivel játszani. Nagyon visszatetszõ gondolkodás.
Második gyerek vagyok, én is ezért születtem. Már kicsi koromban mondogatták, hogy a második gyerek az asztal alatt is felnõ... Nagyon sajnálom a sorstársaimat akik csak ezért születtek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sem én, sem a férjem nem akarunk több gyereket (egyenlõre), de nekem kicsit lelkiismeret-furdalásom van amiatt, hogy így a lányomnak nem lesz testvére.


Ifjú motorosok, és akik azok akarnak lenni, nem csinálunk egy tünt**ést azért hogy a nagymotorjogsi korhatárát tegyék lejjebb?

Én belehalok mire mérem a 24-et,

Legjobb válasz: "Én belehalok mire mérem a 24-et" Más is belehalt, azért vitték feljebb. Ezt kivételesen támogatom.

"Én belehalok mire mérem a 24-et" Más is belehalt, azért vitték feljebb. Ezt kivételesen támogatom.
Gondolom nem véletlenül vitték fel 24-re.
mert a C és D kategóriás jármûvekkel igencsak "érett fejjel" kell gondolkodni és megfontoltan bánni, ezért vitték feljebb... én speciel örülök ennek, nem szeretnék úgy buszon ülni, hogy egy 21 éves, gyakorlatilag még gyerek felel az életemért és 40 másik utas életéért... a nagymotoros jogsit meg azért, mert a 21 évesek ráülnek a 180 lóerõs ezres gyorsasági motorokra, és eszetlenül hajtják õket, aztán sorban halnak meg az utakon...
Megcsinálod az a2-t 18 évesen, utána meg megcsinálhatod a korlátlan A-t 20 vagy 21 évesen. Én is így fogom, abban a 2 évben meg egy 250-es ETZ-vel szerzek tapasztalatot. Amúgy a D kategóriának a 24 év tényleg sok. a 21 elég lenne.
Kisebb kategória miért nem jó? Szerintem nem gáz ez a korhatár , mert aki nagymotorral akar menni az már legyen egy felnõtt ember. EZek a kategóriák szerintem jók, mert nem kell sokat költened ha már van mondjuk egy B jogsid. Én a helyedben letenném A2-tõt és vennék valami 250-es gépet, ezzel évekig el lehet lenni szerintem és ha úgy adja az élet akkor leteszed a jogsit és veszel nagyobbat és nem leszel majd donor!
Engem a motorozás nem érdekel, miattam felvihetik 100 évre is, de a C-t meg a D-t(21 ill. 24 évre) vitték fel, olyan kategória, amit az emberek nem szórakozásból tesznek, hanem azért mert dolgozni akarnak vele, és akkor ezt viszik fel. Miért nem volt jó úgy ahogy? rohadna le az összes keze amelyik aláírta e törvényt.1 amúgy nekem már csak 2 év a 21-ig, szóval bõ 2, 5 év, aztán ha minden igaz az álmom elsõ fele valóra válik.
#4-nél a pont: csinálj kisebb kategóriát, aztán akkor feljebb léphetsz hamarabb. Régen is így lehetett 21 alatt korlátlan jogsid.
hol szabad akaratukból? õk gyûjtötték össze TITKOSAN
Megadta, ugyan már, esetleg úgy, ahogy a telemarketinges ügynökök vadásszák az embereket, mi? IWIW, meg ismerõsök, és hasonlók... Ne nevettessetek, õk sose voltak fideszesek, miért adták volna meg az adataikat annak, akit utálnak?
Nálunk nem történt ilyen. Ha mégis valaki névre szóló levelet kapott a fidesztõl, késõbb kiderült, hogy valahol megadta nekik a lakcímét.
Egyik kolléganõmnek és a fiának úgy küldtek levelet (postán), hogy soha nem kérték az adataikat. Ne haragudj, de õk hol egyeztek bele, ha sehol?
Azért nem godoljátok, hogy más ellopni a személyes adatokat és más elkérni az emberektõl?
A kérdező hozzászólása: Szó sem volt arról, hogy titokban. Engem és több barátomat személyesen megkerestek és megkérdeztek, hogy szeretném-e megadni az adataimat. Én megadtam nekik és ahogy ígérték, csak néhány levelet és smst küldtek. Ha ezek után azzal vádolnátok, hogy fideszes vagyok, akkor tévedtek, mert egy másik pártra fogok szavazni. Viszont a fideszt és az mszpt nem lehet összemosni!
mszp sem jobb, de a fidesztõl van olyan felvétel ahol kijelenti az ürge, hogy az adatbázis alapján diszkriminálnak majd. de tudom ez titeket nem érdekel. szelektíven fogadjátok be a híreket.
Szabad akarat? Hát végülis IWIW-rõl is gyûjthettek infót, ja...
nem csak ez volt Pátyi golfpálya ha önként lemondasz megúszod címû hangfelvétel kapsz egy biciklit ha kinyalod a seggünket címû történet van diplomám vagy még sincs? történet BKV ügye is belekeveredtek stb :(
Az MSZP-t mindenki utálja. És igen, az MSZP bûnös lehet ebben is, és még sok másban. De attól még nem hatalmazza fel más pártok bûnössége a Fideszt hogy törvénytsértsen. Azt hiszitek hogy a fideszt annyira érdekli hogy mi lesz veletek. Õket már úgyis a nagytõke irányítja, csak bábuk. Parasztvakítás az egész. Ráadásul 5 évente akarnak választást, ha 2/3uk lesz. A ló[email protected] a pitsájukba! Nem tudom mit képzelnek ezek. Remélem nem lesz meg a 2/3. Csak már teljesen átmosta az emberek agyát a fidesz, Orbánnak már-már személyi kultusza van. Fogadni mernék hogy a Fideszesek nagy része még királynak is elfogadná. Pl édesapám igen. A Pokorni, meg Kubatov ügyén meg röhögött, utána meg egyre agresszívabb lett. Szóval elég vicces és bonyolult eset.
Szabad akaratukból? Egyátalán nem...
fidesz elázott ennyi mi megmondtuk elõre hogy ez lesz
KITARTÁS!

Jogosan érzem magamat rosszul azért, mert sutyiban pakolom el a nagyobb lányom kinőtt játékait azért, hogy a kisebbik gyermekem is még épségben megkaphassa őket?

2 éves a nagyobbik lányom, amikor nem figyel oda, akkor elpakolgatom azokat a játékait, amiket már "kinőtt".Ha látja nem engedi, hogy elrakjam őket, de ha nem látja nem is keresi.Sajnos rongálós korszakában van, egy csomó kis zenélő játékot már tönkretett.De nagyon lelkiismeretfurdalásom van, mert elvégre azokat a játékokat ő kapta, és nem tudom mit szól hozzá, ha néhány hónap múlva előveszem őket a testvérének?

Legjobb válasz: Nálunk a legkisebb testvérem játékai közül akart anyum anno nagynénéméknek ajándékozni párat, mikor baba érkezett hozzájuk. Az öcsém sem engedte elvenni õket, de soha nem használta már õket (10 éves volt, mikor nagynéném terhes lett), így "elloptuk" õket. Soha nem vette észre, pedig jöttek hozzánk tõlünk származó játékkal. :)) Nem hinném, hogy zokon veszi, ha már nem játszik velük.

Nálunk a legkisebb testvérem játékai közül akart anyum anno nagynénéméknek ajándékozni párat, mikor baba érkezett hozzájuk. Az öcsém sem engedte elvenni õket, de soha nem használta már õket (10 éves volt, mikor nagynéném terhes lett), így "elloptuk" õket. Soha nem vette észre, pedig jöttek hozzánk tõlünk származó játékkal. :) ) Nem hinném, hogy zokon veszi, ha már nem játszik velük.
Szerintem ilyenbõl nem kell lelki ügyet csinálni. Én a lányomnak sem engedem, hogy romboljon, én is elrakom elõle, amit tönkre tesz.
(Arról nem is beszélve, hogy mikor már látta a picit, õ maga adta neki a régi kedvenceit, amiket anyu nem akart elajándékozni. :) )
Ezzel nem tanulja meg azt, hogy nem szabad tönkretenni a játékokat. Én is sajnáltam a 10.000 Ft-õs babaházat mikor földhöz vágta 2, 5 évesen, és eltört, de ezért nem pakoltam el mindent, hanem mindig elmagyaráztam, hogy vigyázzon rá, mert tönkre megy, és nem lesz, nem kap másikat! Lassan, de megértette. Ami már tényleg nem neki való, rakd el, de amit szeret, és neki vetted, azt nem raknám el.
Nem tudom hogy ennyit számít e a 1/2 év korkülönbség, de nálunk megértette a nagy, hogy az a játék amit épp elpakoltunk az az övé volt, de most azért rakjuk el, hogy majd a kicsié lehessen. Mondjuk nagyjából csak csörgõket raktunk el, de abból is egy nagy dobozzal.. Amúgy ha tényleg olyat raksz el, amivel már nem játszik, akkor ne érezd magad sz.a.r.u.l...:) Ha meg olyat amivel még néha néha játszik, akkor szerintem jogos a felháborodása..! :) Én mikor készítettem össze a ruhákat, és õ is "segített" akkor is mondtam neki, hogy amikor kicsi volt, akkor az az õ ruhája volt, de most már kinõtte, így megkapja majd a kistestvére! :)
Jaj, ez aranyos :) Nem, ne érezd magad rosszul, ha úgysem kell neki nem hiányzik inkább legyen meg a tesónak minthogy összetörje.

Ti szoktatok néha füllenteni csak azért, hogy a kérdezőt megnyugtassátok?

Pl ha egy kismama azt kérdezi, hogy elesett, kólát ivott, stb és nem árt -e ezzel a babának, ti elmondjátok neki, hogy de, lehet baja a babának, vagy inkább megnyugtatjátok, hogy nem lesz semmi baj? Mármint akkor, ha tényleg lehetséges, hogy a babának valami nem jó.

Legjobb válasz: Azért vagyunk, hogy segítsünk, azzal nem segítünk, ha füllentünk. Ha valami árthat, akár a kismamának, akár a babának, elmondjuk, mert mi sem szeretnénk, hogy baj történjen. Nagyon sokan pl nem tudják, hogy megindult a szülés, volt már pár kismama aki a válaszolók unszolására bement, és megszült. Ilyenkor nagyon jó érzés, hogy egy kicsit közremûködhettünk a dologban. Szerintem :)

Azért vagyunk, hogy segítsünk, azzal nem segítünk, ha füllentünk. Ha valami árthat, akár a kismamának, akár a babának, elmondjuk, mert mi sem szeretnénk, hogy baj történjen. Nagyon sokan pl nem tudják, hogy megindult a szülés, volt már pár kismama aki a válaszolók unszolására bement, és megszült. Ilyenkor nagyon jó érzés, hogy egy kicsit közremûködhettünk a dologban. Szerintem :)
Nem szoktam hazudni sem füllenteni komoly dolgokban a kóla ivás meg tényleg nem probléma, legalábbis nekem jó volt a terhesség alatt, mert mindig alacsony volt a vércukor szintem, ha komolyabb dologról van szó akkor elküldöm orvoshoz a kérdezõt már ha ahelyett, hogy elmenne a net elõtt aggódik.
max biztatni szoktam õket, ha pl izgulnak a 12 hetes uh elõtt, hogy minden rendben legyen, de ez nem egészen a füllentés kategória. füllenteni amúgy én sem szoktam, hiszen úgy elhitetem a kismamával, hogy minden rendben, közben pedig lehet, hogy baj van...
Nem.
nem
Nem, soha! Én mindig leírom, amit gondolok, vagy amit tudok a témáról. Akkor is, ha a kérdezõ más választ várt, akkor is, ha lepontoznak, akkor is, ha kicsit szembemegy a többiek véleményévvel! Igen, vannak sokan, akik a magas százalékokért képesek füllenteni vagy támogatni a kérdezõt akkor is, ha közben nem értenek egyet vele, akkor is, ha ezzel ártanak neki.
Nem. Ha nem találom komoly bajnak, akkor azt írom. Ha olyan a kérdés, amit értelmetlennek találok, inkább nem válaszolok rá. Ha úgy gondolom, hogy valami árthat, akkor megírom, vagy orvoshoz küldöm.
Miért füllentenék az senkinek sem jó. A Kóla pedig mértékkel tényleg nem árt.
Nem venném a lelkemre, hogy miattam legyen baja egy babának, vagy egy kismamának. Ha úgy gondolom, hogy a leírtak miatt nem lehet baja, akkor azt írom. Ha felmerül bennem, hogy ez nem biztos, akkor megnyugtatom a kérdezõt, mondván, lehet, hogy nem lesz baj, de azért beszéljen orvossal is.
A kérdező hozzászólása: de jó, hogy mind ezt írtátok! :-) tényleg volt pár olyan válasz, hogy: nyugi nem lesz semmi baj, pl amikor a kismama azt írta, hogy nagyon keményedik a pocija, pedig még csak X hetes. Ezért kérdeztem, de nagyon örülök, hogy ti is ezen a véleményen vagytok :-)
lemaradt mivel õszinte vagyok és mindig a saját véleményem mondom így folyton le vagyok pontozva ez látszik a százalékomon, de inkább legyek 0%os, mint hazudjak, meg az én véleményem miatt essen baja valkinek

A bérleti díj mégis miért van? Nem azért, hogy a tőlem független (nem én okoztam) hibákat helyrehozni? A lakást az eredti állapátba tartani?

vagy lehet én tudom rosszul?....

Legjobb válasz: Nem, a bérleti díj azért van, hogy te használhasd a lakást.

Nem, a bérleti díj azért van, hogy te használhasd a lakást.
A bérletidíj azért van, hogy használhasd más lakását.A kaució az amit azért kérnek, ha kárt okoznátok a lakásban. Amúgy, ha nem ti kezdtétek ki az ágyat és a tulaj is elismeri, akkor minden oké, majd megcsináltatja vagy nem... Mi például kénytelenek voltunk fél évig nézni a szétvert fürdõszobát(csõtörés volt és megcsinálták a házzal szerzõdésben álló vizesek, fel is falazták volna, de a tulaj azt mondta majd õ megcsináltatja...)és mikor már kiköltözéssel fenyegetõztünk akkor volt hajlandó megcsináltatni. Amúgy én sosem mennék bútorozott albérletbe, azzal mindig csak gond van.
A kérdező hozzászólása: azt hiszem eddig nagyon békés voltam....
Szerintem ez nem akkora hiba, ami miatt ki kellene akadnod. Mikor alszotok rajta, úgyis van lepedõ, nappal pedig letakarhatjátok egy szép pléddel. Persze ha megbeszéltétek, hogy megcsinálja, akkor illene eleget is tenni ennek. Rátok nem verheti a költséget, de nem is köteles megjavítani, mert nem befolyásolja a lakás használhatóságát. Ha mondjuk egy vízvezeték törne el, azt haladéktalanul meg kellene csináltatnia. Szerintem keressetek valami békés megoldást.
A kérdező hozzászólása: nincs de azt már tisztáztuk hogy az elõzõ bérlõnél kezdett el szakadni, azzal nincsen baj!
Van írás arról, amilyen állapotban átvetted a lakást? Ha nincs, lehet, rátok húzza a sérülést. Ha nem, szerencséd van. Inkább keress normálisabb bérletet.
A kérdező hozzászólása: amúgy az elõzõ bérlõnél kezdett el szakadni, már akkor ha megcsináltatja nem lenne ez...
A kérdező hozzászólása: te mirõl beszélsz 4.válaszoló??? Mondom nem MI voltunk a kártevõk!
A kérdező hozzászólása: Amikor ide költöztünk, már akkor szét volt szakadva a gyönyörû franciaágy kárpitja! Már akkor azt mondta hogy újrahuzatja MAJD! na már msot eltelt pontosan 6hónap azóta 3x tettem fel neki a kérdést, hogy megcsináltatja végre vagy vegyünk új ágyat mi? Erre mindig kifogásokkal jön, neki erre nincs pénze most, VARRJAK RÁ POKRÓCOT.....mit?? bakker, 21.században élünk!!! Úgy nézünk ki mint a cigányok már, mert 6hóap alatt képtelen volt újrakárpitozni. Azt hiszem a havi 35ezerx 6 hónappal igazán rátudott volna fordítani! Nagyon unjuk már, ha ma is leráz, indul a felmondási idõ, ne nézzen engem senki hülyének!!!
Akkor a szerzõdés a mérvadó, ha nincs benne, akkor vagy elget teszel a bérbeadó követelésének, vagy nem, de ezesetben nyilván nem fogják tovább bérbeadni neked a dolgot.
Milyen kár?
A kérdező hozzászólása: és ha nem én miattam történt kár a lakásban azt mégis ki fizeti ki???
A kérdező hozzászólása: Így járt...ma találtunk másik albérletet...

Mennyit és meddig tűrnétek azért, hogy a gyerek ne apa nélkül nőjön fel?

2,5 éves a kisfiunk. A párom egy ideje "játékfügg?". Egy internetes játékkal játszik és ahhoz igazít mindent. A gyerekkel alig van, pedig ? imádja az apját. Hazajön munkából, beül a gép elé, utána fürdik, eszik, megint gépezik. Amikor már huszadszorra szólok neki, hogy legyen velünk is, morog, játszik velünk 10 percet, majd visszamegy gépezni, mondván,h. miért nem bír egy ekkora gyerek egy helyben megülni és nyugodtan játszani. Altatás után ismét gépezik legalább éjfélig. Egyre nehezebben viselem el, hogy a kisfiam és én a háttérbe szorulunk. Pl. hétvégén is nagybevásárolni egyedül megyek a gyerekkel, ? addig itthon marad és csak játszik. Nagyon sokat vitatkozunk ezen és látom rajta, hogy már csak ha szóba hozom, agresszívvá válik. Alapjáraton nyugodt természet? vagyok, de sokszor kiborít ezzel a hozzáállással. A másik meg,h. lányokkal, n?kkel chat-el és kétségbeesetten, kapkodva zárja be a beszélgetést, ha bejövök a szobába. Nagyon keveset beszélgetünk emiatt és nem bírunk megegyezni valahogy,h. mindenkinek jó legyen. Igazából egy barom vagyok,h. nem lépek és ha ezeket olvasnám/hallanám mástól, tudom mit tanácsolnék, de így nehéz. Nem tudom még, mennyi a t?r?képességem, mi az, amit még el tudok viselni. De egyet tudok: a gyerekemnek nem akarok rosszat.

Legjobb válasz: Elég durva, hogy ijedten zárja be a beszélgetést, nem csodálkoznék, ha kalandot keresne. Na, de ha esetleg mégsem ez a helyzet, akkor én még azért várnék 1-2 évet, hátha ahogy nagyobb lesz a gyerek, megtetszik neki a vele való foglalatoskodás, és háttérbe szorul a netezés. Ha ennyi idõ alatt sem változna, elválnék.

Elég durva, hogy ijedten zárja be a beszélgetést, nem csodálkoznék, ha kalandot keresne. Na, de ha esetleg mégsem ez a helyzet, akkor én még azért várnék 1-2 évet, hátha ahogy nagyobb lesz a gyerek, megtetszik neki a vele való foglalatoskodás, és háttérbe szorul a netezés. Ha ennyi idõ alatt sem változna, elválnék.
Van mikor már csak akkor jövünk rá valami mennyire fontos ha már elveszítettük. Én 4 évet vártam mire léptem nem mesélem el milyen gondok voltak hosszú lenne, a lényeg hogy a férjem nem nõtt fel velem együtt a gyerekneveléshez. 2 hónapot éltünk külön mire rájött hogy kellünk neki. Én viszont akkor már pont kezdtem élvezni a szabadságot. Végül úgy döntöttem nem tehetem meg hogy egyetlen esélyt sem adok neki, mert akkor lehet késõbb én érezném úgy hogy meg sem próbáltuk. És sikerült. ennek mér lassan 2 éve és azóta megszületett a második babánk is aki most 1 hónapos. Õt már bármikor rá tudom bízni, csak az etetést nm tudja megcsinálni helyettem. Amiért nekünk sikerült az az volt hogy mindketten akartunk változtatni, tudtunk végre kommunikálni egymással és egyikünk sem akarta elveszíteni a gyereket.
A gyereknek jobb lenne, ha még kiskorában szétmennétek, mert azt szokja meg, minél idõsebb, annál nagyobb lesz a törés.
Ezért írtam, hogy általában. Én olyan szituációról beszélek, amikor csak azért jött létre a házasság, mert jött a gyerek. Az természetes, hogy egy feleség, ill. házaspár gyereket akar. Persze nem tudhatjuk, hogyan volt ez a Kérdezõnél, és mindig vannak kivételek is, ezért is írtam, hogy általában azokban a családokban nem törõdik az apa a gyerekével, amelyekben a férfi nem is igazán akarta az apaságot.
Kedves utolsó nincs igazad.Az én férjem jobban akart anno mint én aztán mikor megszületett mégis õ ijdt meg jobban a felelõsségtõl. Egy gyerek bármilyen harmonikus kapcsolatban óriási változást hoz az ember életébe, felelõs leszel valakiért aki csak rád számíthat, és a saját életedben a nem te érdeked már az elsõ, ez vagy összekovácsol, vagy elválaszt egy párt. Szerintem a házasság nagy próbája a gyerek, nekünk sikerült helyrehozni a dolgokat, de persze ez nem mindig mûködik, csak ha minkét fél belátja hogy rossz irányba haladnak és közösen képesek a változtatásra. A másik meg miért kell egy feleséget hibáztatni azért ha gyereket akar, ha valaki elveszi a nõt akkor valahol természetesnek kell lennie hogy elõbb utóbb jön a gyerekáldás, olyan nincs hogy egy feleség "felcsináltatja" magát, vagy ha igen akkor a férj nagyon de nagyon ostoba már bocsánat.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy tervezték-e a gyereket. Általában akkor van ilyen, mikor a férfi nem is akarta a családot (legalábbis nem az aktuális barátnõjével), csak a nõ.
Én két kicsi (3év és 1év) gyerekkel hagytam ott az apjukat. Nálunk is a gépezéssel kezdõdött és a netes nõkkel. Így sokkal jobban érzem magam, és a gyerekek is kiegyensúlyozottabbak, mint amikor örökös feszültség volt itthon. Szerintem jobb ha apa nélkül nõ fel, mint ha egy rossz apával.
A kérdező hozzászólása: Az összes válasz megerõsített abban, hogy lépnem kell. Megpróbálom összekaparni magam és dönteni, mert ez változni nem fog. Most arra gondolok, hogy megmondom neki, h. vagy abbahagyja a gépezést és velünk lesz vagy mehet. És adnék neki pár nap gondolkodási idõt.
A barátnõméknél ugyanez volt a szitu, õ 6 évet várt, hogy a férje talán megváltozik, hiába fenyegetõzött hogy elköltözik, semmi sem változott, végül beadta a válópert. Hiába nõtt a gyerek és értelmesebb lett, a férje annál inkább nem foglalkozott vele. Aztán a válás után persze észhez tért a férj és próbálta volna az egészet vissza csinálni, de már késõ volt. Mert közben a barátnõm megismerkedett egy másik pasival akivel komoly lett a viszony, és szerintem nem is a válás, hanem az új pasi idegesítette az ex férjet. Mert egy válást még vissza lehet csinálni, de ha már beleszeret egy másikba azt már nem. Szerintem ez a játékszenvedély olyan dolog, amit nem fog abbahagyni, amíg nem történik valami nagy változás az életében. Gondolom minden állandó nálatok, leszámítva hogy néha veszekedsz vele, talán fenyegetõzöl neki, de aki nincs soha otthon az ezt meg sem hallja. Azért írom hogy nincs otthon, mert õ csak testben van veletek, amúgy meg a barátaival "lóg" valahol, akiket te soha nem tudod meg kicsodák. Ezen szerintem egy komoly beszélgetés nem segíthet, valami nagy döntést kéne hoznod, vagy változtatni valamin, ami sokk-ként érné õt.
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs, mire várok és miért nem lépek. Talán bízom benne, h. valami megváltozik, de mióta nõk is vannak a dologban, kezdem feladni. A gyerek imádja, félek, mi lesz, ha "nem lesz" apja egy ideig.
A kérdező hozzászólása: Ezzel az utolsó mondattal mindent leírtál: "Amiért nekünk sikerült az az volt hogy mindketten akartunk változtatni, tudtunk végre kommunikálni egymással és egyikünk sem akarta elveszíteni a gyereket." Már hetek óta gondolkodom, mi lenne a megoldás. Ha elküldeném vagy ha még várnék. Igazából néha olyan, mintha itthon se lenne, csak amikor benézek a szobába, akkor veszem észre, h. gépezik... Az viszont biztató (és így ismeretlenül is nagyon örülök), hogy sikerült megoldanotok a dolgot és újra egy család vagytok! Amikor minket, fõleg engem nyaggatnak, h. mikor lesz végre kistesó, csak pislogok, mint egy hülye gyerek...
Én is adtam még egy esélyt a férjemnek több hónap külön élés után. 2 kisgyerek mellett. Néhány hónap után elváltunk, de legalább megpróbáltam... Szerintem tenned kellene valamit, lépned kellene. Nemcsak TE szenvedsz, hanem a gyerek is. Miért vagy vele? A gyerekednek apa kell, nem egy ilyen függõ..... A kicsinek fájni fog.. és ráadásul rossz példát lát! Akarod, hogy ebben nõjön fel, ez legyen neki a természetes?
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Lehet, hogy egy kis szünet a megoldás. Ha van hova mennetek a gyerekkel, menj el egy kis idõre. Lehet, hogy ez majd észhez téríti egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Minél többet "kell" foglalkozni a gyerekkel, szerintem annál több gond is lesz...Ha a jelenlegi helyzetbõl indulok ki. Biztosan kalandozik és tudom, ez nem megcsalás, de nagyon szarul esik. Ha annyira más nõ után vágyik, inkább mondaná meg és csinálná úgy.
Szia, mi lett veletek? Egy éve már, hogy a kérdést kiírtad. Történt változás?

Melyik gombokat kell a billentyűn megnyomni azért, hogy a YouTube-on bejöjjön a snake játék?

A Fókuszban láttam valamelyik nap hogy van ilyen.

Legjobb válasz: Én nem tudom, de lusta vagyok kiguglizni. Azért írok hogy lássam a választ:D

Én nem tudom, de lusta vagyok kiguglizni. Azért írok hogy lássam a választ:D
tartsd lenyomva a balra nyilat és nyomd meg közben a fel nyilat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, közben már én is rájöttem. Tök jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!