Találatok a következő kifejezésre: Az, hogy van (55756 db)

Pár hónap múlva 4-en+tanár egy verseny miatt 3 napot töltünk egy szállodában. Szóval például a fürdõ az hogy van, vagy a liftet hogy kell kezelni. Illetve más városokból jött tanulókkal leszünk egy szobában? Vagy nem?

Azért kérdezem mert én még életemben nem voltam szállodában,és aki volt az adhatna pár tanácsot.

Legjobb válasz: Szia:D Ne izgulj! Gondolom ti négyen diákok 2db kétágyas szobában lesztek. Fiú-fiú,lány-lány felállásban. Szóval nem vegyesen na:D. Ha a fürdõ alatt a fürdõszobát érted,az van minden szobához,nem ilyen folyosós kolis dolog. (hacsak nem valami útszéli lebuj:D )Egyszerûen egyesével bementek,elvégzitek amit kell,fürdés,WC,stb. Az ajtót belülrõl zárni lehet,szóval nem nyitnak rád. Ha a fürdõt a wellnessre érted,akkor a fürdõköpenyben és papucsban lesétáltok a medencéhez,a törölközõt leteszed egy napozóágyra és ennyi. Medence elõtt zuhanyozz le,mindig van tusoló a közelben. A lift az tök olyan,mint bárhol máshol. Megnyomod a hívógombot és majd valamikor jön:D. Beszállsz és megnyomod azt a gombot,amire az emelet száma van írva,ahová menni szeretnél. Ha kaja is van rendelve,akkor úgyis együtt esztek,utánozd a többieket,vagy a tanárt.Nem hiszem,hogy más diákokkal kevernének,a szobafoglalás egyszerûb,ha nem kavarnak össze titeket. Írj,ha van még kérdésed! :D

Szia:D Ne izgulj! Gondolom ti négyen diákok 2db kétágyas szobában lesztek. Fiú-fiú, lány-lány felállásban. Szóval nem vegyesen na:D. Ha a fürdõ alatt a fürdõszobát érted, az van minden szobához, nem ilyen folyosós kolis dolog. (hacsak nem valami útszéli lebuj:D )Egyszerûen egyesével bementek, elvégzitek amit kell, fürdés, WC, stb. Az ajtót belülrõl zárni lehet, szóval nem nyitnak rád. Ha a fürdõt a wellnessre érted, akkor a fürdõköpenyben és papucsban lesétáltok a medencéhez, a törölközõt leteszed egy napozóágyra és ennyi. Medence elõtt zuhanyozz le, mindig van tusoló a közelben. A lift az tök olyan, mint bárhol máshol. Megnyomod a hívógombot és majd valamikor jön:D. Beszállsz és megnyomod azt a gombot, amire az emelet száma van írva, ahová menni szeretnél. Ha kaja is van rendelve, akkor úgyis együtt esztek, utánozd a többieket, vagy a tanárt.Nem hiszem, hogy más diákokkal kevernének, a szobafoglalás egyszerûb, ha nem kavarnak össze titeket. Írj, ha van még kérdésed! :D
A kérdező hozzászólása: Csak az van, hogy egyedül vagyok fiú, és ha jól emlékszem 4 csillagos hotelben leszünk.
Elõzõ vagyok. Akkor vagy egyedül leszel egy szobában, vagy tanárral, ha férfi. Ha más suliból is van fiú, akinek nincs párja, azzal összerakhatnak. De ezen ne görcsölj már annyit:D. A múltkor országos céges találkozón voltunk, ott is volt csaj, aki másik két idegen csajjal került egy szobába, hát olyan jól mulattak, hogy csak na:D.
Megint én:D Ha tudod a hotel nevét, keress rá és nézd meg a képeket a galériában. Magabiztosabb leszel, ha legalább képrõl ismerõs lesz.
Nyugodt legyél, a tanárok gondja, hogy minden ok legyen, úgy lesz, ahogyan már írták elõttem, valószínûleg egyedül leszel egy szobában, vagy összeraknak máshonnan érkezett fiúval.
Én is, és sokan mások is így vannak ezzel, hogy emlékeznek egy-egy álomra.Visszatérõ álmom nekem is volt már többször.
Ennek több oka lehet...lehet "visszatérõ" vagy és nálad ebben a formában bontakozik ki valamilyen korábbi életed vagy a tipikus de ja vu érzés, aminek a tudományos magyarázata az, hogy az agy elõbb dolgozza fel az információkat minthogy a szem kivetítené azt.
Van valami fontos mondanivalója az álmodnak, amit te nem veszel! Meg kéne értened, hogy mit is jelent az az álom! Én mindig megértem az álmaim, és mindig sokat tanulok belõlük, illetve segít, hogy belássak valamit, vagy a megfelelõ irányba lépjek tovább egy adott helyzetbõl.
A kérdező hozzászólása: Ez az álom amiért írtam: Egy elhagyatott helyen voltam a családommal, egy nagy erdõ mellett, egy tanyán, s mellette volt egy vasút. Lovaink voltam, s mikor a vonaton utaztunk a tanyánk körül, akkor jött egy 305-40 éves körüli hapsi egy fiúval aki 20-25 éves körül lehet, s elakarták lopni a lovamat. Apukámmal próbáltuk õket a lovamtól elcsalni s közben megjelent a pankrációból (WWE) Cody Rhodes hogy segítsen nekem, s sikerült elkapni a 1 lótolvajt. A múltkor meg tegnap este is azzal lett vége hogy simogatom a lovam fejét, az erdõ mellett ahol a fák ki voltak már vágva, s a lovam legelt. Tudom nagyon furcsa álom, de így történt. Szerintem azért jelent meg Cody mert napok óta azon gondolkodom miért nem látom mostanában ha WWE-t nézem! :)
A kérdező hozzászólása: bocs voltak s 35-40 éves
Én is sok álmomra emlékszem. SÕT! Van egy olyan álmom, ami kicsi korom óta megmaradt. Nem álmodtam újra... De az egy nagyon durva álom volt, és ovódás lehettem akkor még... És mai napig emlékszem rá. :D Nagyon megrázhatott akkor, mert sírva keltem fel. Amúgy én úgy vagyok vele, hogy szeretem az álmokat. Szeretem õket megjegyezni. Egy sztoriat például abból szeretném majd megírni valamikor. :3 Szerintem ez normális. És jó lett a vége!!! :) Ha rémálomról lenne szó, akkor már nagyobb gondban lennél. O.o 14/L
Nem ismerlek, így nem mondhatok semmit se tutira, de szerintem ez az álom -a leírt lovas-, azt jelenti, hogy segítséggel leszel csak képes megzabolázni magad, jó irányba terelni a vágyaid, és rendezett, de mégis szabad életet élni. A szabadságvágyadat kell valahogyan szabályozni, olyan keretbe illeszteni, ami elfogadható, sõt hasznos. De persze, mint írtam, ez alig több egy tippnél, a jó álomfejtéshez ismerni kell nagyon a másikat. Ezért könnyû általában a saját álmunk megértése.

Miért van az, hogy van wifin jel de kábelen nem megy a net?

Van egy smc modemem és egy digi kábelnetem. 2 asztali pcre és egy laptopra kellene internet,feltelepítettük a modemet,wifin van jel de a kábelnet nem megy.Mit lehetne tenni?

Legjobb válasz: Ha modem és nem router vagy routerrel egybeépített modem, akkor lehet hogy pont az a baj. Egyszerre csak egy gépre tud továbbítani adatot, nem tudja megosztani a netet. Venni kell egy switchet (beépített gatewayjel) vagy routert. Ez esetben ha biztosra akarsz menni, érdemes a digi ügyfélszolgálattal elõször konzultálni errõl. Ha mégis routerrõl van szó akkor ellenõrizd hogy jó e a kábel és ellenõrizd hogy patch kábel e. Lehet hogy nincs engedélyezve a DHCP vagy az új klienseket alapértelmezett blokkolja, bár ezt kétlem, azért átnézni a beállításokat nem árt.

Ha modem és nem router vagy routerrel egybeépített modem, akkor lehet hogy pont az a baj. Egyszerre csak egy gépre tud továbbítani adatot, nem tudja megosztani a netet. Venni kell egy switchet (beépített gatewayjel) vagy routert. Ez esetben ha biztosra akarsz menni, érdemes a digi ügyfélszolgálattal elõször konzultálni errõl. Ha mégis routerrõl van szó akkor ellenõrizd hogy jó e a kábel és ellenõrizd hogy patch kábel e. Lehet hogy nincs engedélyezve a DHCP vagy az új klienseket alapértelmezett blokkolja, bár ezt kétlem, azért átnézni a beállításokat nem árt.


Skoda.hu-n a az octavinak a konfigurátorába az extráknál van olyan hogy árkedvezmény, az hogyan van? Mire szól?

Legjobb válasz: [link] "Szemfüles olvasóink észrevehették, hogy a sajtótájékoztatón fotózott, az alapárakat bemutató diákon egy-egy érdekes félmondat található:mi a csuda lehet ez az "igénybe vehetõ árkedvezmény"? Az újfarú Rapid és az újpofájú Yeti mellett a ©koda magyar sajtóeseményének legérdekesebb tanulsága az volt, hogy immár olyan autókonfigurátor is van a piacon, ahol az árkedvezményt is be kell kattintani - aki nem kéri a kedvezményt, nyugodtan fizethet pár százezerrel többet"

[link] "Szemfüles olvasóink észrevehették, hogy a sajtótájékoztatón fotózott, az alapárakat bemutató diákon egy-egy érdekes félmondat található:mi a csuda lehet ez az "igénybe vehetõ árkedvezmény"? Az újfarú Rapid és az újpofájú Yeti mellett a ©koda magyar sajtóeseményének legérdekesebb tanulsága az volt, hogy immár olyan autókonfigurátor is van a piacon, ahol az árkedvezményt is be kell kattintani - aki nem kéri a kedvezményt, nyugodtan fizethet pár százezerrel többet"
A kérdező hozzászólása: és ez csak úgy van ha konfigurátorba rendelem meg az autót vagy mi?:D
Ha veszed az autót, akkor szólsz a szalonba, h hallottál az árkedvezményrõl ami a konfigurátorba van, és levonják, gondolom én.
Nem. Kezd azzal, hogy írsz egy E-mailt az összes még elérhetõ távon belüli skoda szalonba és megkérdezed milyen áron, milyen kedvezményekkel adják el az xy kocsit. Én suzukit vettem, több százezres árkülönbség van szalonok között.

Van 1 lovam, Reigleig, egy fekete Musztáng. Úgy volt hogy vágóhídra adják, csak megvettem. Aztóta nagyon szelíd, és hálás. A gond az, hogy van egy másik lovam, mely nagyon nem szereti õt. Szerintetek összelehet szoktatni õket? És hogyan?

Legjobb válasz: Igen, össze lehet. Nekem is van egy lovam, és egy másikat is lovagoltam. Az elején egymásra faroltak, sunyítottak, nem lehetett közel vinni õket egymáshoz. Aztán eljutottunk oda, hogy egymás mellé voltak kikötve nyergeléskor, összedugták a fejüket, terepen is egymás mellett, akár "vonatozva" is mentek. Szóval össze lehet szoktatni õket, csak figyelj nagyon a régi pacidra, hogy érezze, hogy fontos. Nem helyette jött az új, hanem mellé.

Igen, össze lehet. Nekem is van egy lovam, és egy másikat is lovagoltam. Az elején egymásra faroltak, sunyítottak, nem lehetett közel vinni õket egymáshoz. Aztán eljutottunk oda, hogy egymás mellé voltak kikötve nyergeléskor, összedugták a fejüket, terepen is egymás mellett, akár "vonatozva" is mentek. Szóval össze lehet szoktatni õket, csak figyelj nagyon a régi pacidra, hogy érezze, hogy fontos. Nem helyette jött az új, hanem mellé.
Ha lerendezik egymás között a rangsort akkor béke lesz, de néha a lejjebb lévõ be fog próbálkozni, akkor egy kicsit lehet összekapnak megint, de általában jól meglesznek.

Jelenleg 15 Mbites internetem van, de az ugye nemrég megszűnt és a T-home remek honlapja szerint nekünk nem elérhető az S csomagnál nagyobb. Ezt el is fogadtam egészen addig, amíg egy szerelő nem mondta azt, hogy van koax net az utcában. Ez most mi?

Erre megnézem a szomszéd címét a t-home keresőbe és 120 Mbitig van kábelnet. A mi házunkhoz még mindig nem írja. Ha egy t-home-s embert megkérdezek, hogy nálunk van-e gyorsabb net, csak megnézi a honlapon és látja, hogy nem elérhető... Hogy intézzem el, hogy beszereljék ide is? (Nyilvánvalóan van az egész utcában...)

Legjobb válasz: Felhívod a 1412 elmondod mi van és megrendeled, ha meg azt mondják nincs akkor elmondod hogy látod hogy ott van a kábel stb és a szomszédnak is ez van stb

Felhívod a 1412 elmondod mi van és megrendeled, ha meg azt mondják nincs akkor elmondod hogy látod hogy ott van a kábel stb és a szomszédnak is ez van stb
ha van kábel tv van kábelnet is koax... az internet is a tv kebelen jonne ha arra kottetnéd át azon meg simán lehet 120mbites netet igényelni

Miért van az, hogy vannak emberek akiknek soha semmi se jó? Csakis kizárólag nekik lehet igazuk? Akármit csinálsz mindenben a rosszat látja. Miért van ez? (konkrétan a páromról beszélek)

Legjobb válasz: Pl: RÉgebben õ többet keresett (telefonon) mint én õt. Ezt megjegyezte ezért sûrûbben hivtam! Ha a barátaival találkoztunk nem bújtam úgy hozzá mintha kettesben lennénk de mivel ez is rosszul esett neki ezen is változtattam! (azt azért elmondanám, hogy mindig elvár dolgokat de õ sose cselekszik úgy mint ahogy tõlem elvárja...) Rosszul esik neki ha mással beszélek telefonon (mind lányok persze) "nem lehet" fiú barátom mert teljesen ki kel magából és azt mondja, hogy fiú lány barátság nincs... de azért neki van egy lány haverja akire azt mondja : jó õ más, gyerek korom óta ismerem! És ? Én is ismerhetek fiúkat gyerek korom óta.... Melón kívül minden idõmet vele töltöm az utolsó percig mégis mindig oda szúrja hogy biztos meg csalom... kérdem én: mégis mikor amikor mindig veled vagyok??? Néha az agyamra megy már! De ettõl független szeretem! Mit tegyek?

A kérdező hozzászólása: Pl: RÉgebben õ többet keresett (telefonon) mint én õt. Ezt megjegyezte ezért sûrûbben hivtam! Ha a barátaival találkoztunk nem bújtam úgy hozzá mintha kettesben lennénk de mivel ez is rosszul esett neki ezen is változtattam! (azt azért elmondanám, hogy mindig elvár dolgokat de õ sose cselekszik úgy mint ahogy tõlem elvárja...) Rosszul esik neki ha mással beszélek telefonon (mind lányok persze) "nem lehet" fiú barátom mert teljesen ki kel magából és azt mondja, hogy fiú lány barátság nincs... de azért neki van egy lány haverja akire azt mondja : jó õ más, gyerek korom óta ismerem! És ? Én is ismerhetek fiúkat gyerek korom óta.... Melón kívül minden idõmet vele töltöm az utolsó percig mégis mindig oda szúrja hogy biztos meg csalom... kérdem én: mégis mikor amikor mindig veled vagyok??? Néha az agyamra megy már! De ettõl független szeretem! Mit tegyek?
Mondd meg neki szépen, hogy szedje össze magát. Habár ez egy ideig óráig mûködik, de aztán indul minden elõröl, tapasztalat. Az én párom is ilyen. A múltkor hisztizett, hogy mindig õ ír elsõnek, én nem jelentkeznék, ha õ nem tenné... Ott volt, hogy megmondom neki, hogy mert nincs is szükségem arra, hogy minden áldott nap elküldjük egymásnak smsben azt, hogy szeretjük a másikat, enélkül is tudom, hogy szeret, illetve, hogy én szeretem. Társaságban én sem szeretek túlzottan hozzábújni, vagy bármi, de ha kezdeményez, akkor nem utasítom el.

Miért van az, hogy van aki közösségi oldalakon olyan képeket tesz fel magáról, amiken kb nem is látszik, mindig el van takarva az arca, a többi képen pedig nem is ő van? Ez miért jó?

Legjobb válasz: Ebbe semmi jo nincs.. Nem merik felvalalni magukat. Ha olyan kepet tesznek fel amin nem ok vannak, de nem is ismert embe, a fiukat megtevesztik, es konyebben pasiznak. Ha meg az arcukat takarjak es hasonlok, nem tartjak magukat szepnek, de ezzel altalaba azt erik el hogy a hozzaszolasok 80%-a : jaj miert takarod az arcod hisz olyan szep vagy.. Sokan szeretik hallani ezeket.. De ebbe semmi jo nincs.. En szanalmasnak tartom.. Most lehet ilyan kepet amin nem latszik az arcod, de nem mindet.. Valamint normalis modon es nem ugy h a kezemmel kitakarom..

Ebbe semmi jo nincs.. Nem merik felvalalni magukat. Ha olyan kepet tesznek fel amin nem ok vannak, de nem is ismert embe, a fiukat megtevesztik, es konyebben pasiznak. Ha meg az arcukat takarjak es hasonlok, nem tartjak magukat szepnek, de ezzel altalaba azt erik el hogy a hozzaszolasok 80%-a : jaj miert takarod az arcod hisz olyan szep vagy.. Sokan szeretik hallani ezeket.. De ebbe semmi jo nincs.. En szanalmasnak tartom.. Most lehet ilyan kepet amin nem latszik az arcod, de nem mindet.. Valamint normalis modon es nem ugy h a kezemmel kitakarom..
Általában az ilyen felhasználók csak azért készítenek fiókot, mert másokkal akarják tartani a kapcsolatot/ másokat akarnak követni/ olyan oldalon akarnak regisztrálni, ahol szükséges Facebook fiók csatolás ( ilyen például a 9gag ) vagy egyszerûen szórakozni akarnak. Ha elnézzük, ezen az oldalon is akad elég, aki csak beszólogatni és bohóckodni jár ide, rendben itt nem lehet képet feltölteni, de a felhasználónevüket is azért nem vállalják sokan, mert anonimként bármit megmer tenni bárki.
Az van, hogy nem tudsz fogalmazni, és nem ismered a vesszõket se, egy teljes zagyvaság ez a kérdés.

Mért van az hogy vannak ktm biciklik 2.100. 000 ft ért de crossmotorok is ugyan annyiak a legjobbak mért van ez?

a crossmotorba több minden van motor motoralkatrészek stb akkor hogy lehet ugyan annyi az ára most a crossmotort adják "olcson" tudnának jobbat is több pénzért vagy a bicikliket idióták árazzák? normális valaszokat köszi

Legjobb válasz: Szerintem a bringáknál erõsen benne van a hülye árazás is. A másik, hogy ilyen bringából szerintem nagyon keveset adnak el, ami szintén növeli az árat. Gondolom egy két misis bringán már a legtöbb dolog karbonból van, amit nem lehet géppel gyártani, ezért olyan drága. A többi cucc is gondolom magnézium, és hasonló könnyû, de nagyon szilárd anyag. Gyakorlatilag minden alkatrészen grammokat próbálnak meg spórolni, hogy a bringa a lehetõ legkönnyebb legyen, de bírja a nagy terhelést, amit pl. egy mountain bikenak kell.

Szerintem a bringáknál erõsen benne van a hülye árazás is. A másik, hogy ilyen bringából szerintem nagyon keveset adnak el, ami szintén növeli az árat. Gondolom egy két misis bringán már a legtöbb dolog karbonból van, amit nem lehet géppel gyártani, ezért olyan drága. A többi cucc is gondolom magnézium, és hasonló könnyû, de nagyon szilárd anyag. Gyakorlatilag minden alkatrészen grammokat próbálnak meg spórolni, hogy a bringa a lehetõ legkönnyebb legyen, de bírja a nagy terhelést, amit pl. egy mountain bikenak kell.
Ide válaszolok a privátodra. Tudom, hogy motornál is sokat számít a súly, de én azon még nem láttam karbon vázat. Ha jól tudom, azért ott még mindig a legtöbb dolog acél és mûanyag. Ettõl függetlenül én is túlárazottnak tartom a bringákat, de azért ott is vannak komoly technikák. De ha belegondolsz, egy 2 milcsis krosszmotor árából pedig már talán új autót is kaphatsz, igaz a legalját, de az még bonyolultabb szerkezet. Szerintem itt nagy szerepe van annak, hogy valamibõl minél többet tudnak gyártani és eladni, annál olcsóbb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!