Találatok a következő kifejezésre: Az, hogy az eredeti (1152 db)

Mit gondoltok a Kossuth tér felújításról? Tetszik valakinek a mostani nemzeti főtere? Mi a probléma azzal, hogy az eredetihez hasonlító állapotokat akarják visszahozni Kossuth téren?

Miért szedték szét a diktatúra alatt a nagy szobrokat? (Kossuth, Tisza vagy Andrássy szobrát)

Legjobb válasz: Gazdasági élénkülésnek jobban örülnék. Viszont az is igaz , hogy vissza kell állítani Budapestet , a II VH bombázása elõtt még nézett is ki valahogy a fõváros.

Gazdasági élénkülésnek jobban örülnék. Viszont az is igaz , hogy vissza kell állítani Budapestet , a II VH bombázása elõtt még nézett is ki valahogy a fõváros.
a gazdasági élénkülésnek én is õrülnék, de ha szépül a fõváros annak is most sem olyan csunya, de a tervek elég biztatóak
A szovjet "felszabadulás" emlékmûvet is eldózerolhatnák.
nincs jobb dolguk, dübörög a gazdaság, így a sok beragadt vagyonunkat nem tudjuk másra költeni, csak erre.
a Kossuth tér EREDETI állapota a mocsaras, lápos folyópart. amirõl te beszélsz az egy KORÁBBI állapot.
A kérdező hozzászólása: A tér jelenlegi nevét 1927 kapta, ez az eredeti Kossuth tér. Ha már vesézni akarod mindenképpen ezt a témát . Még mindig nem értem miért kell ilyen szinten értetlenkedni? Mindenki tudja, mire gondoltam szándékosan jeleztem, hogy az eredetivel nem megegyezõ csak hasonló ... te meg jössz itt a mocsárral ... hihetetlen
"köszönöm értékes hozzászólásodat ... rajtad kívül mindenki megértette mire gondolok ..." elég nagy baj. ez ugyanis vegytiszta demagógia. gondolom észre se vetted, hogy te is simán bezabáltad. korábbiból ugyanis sok van, ha egy bizonyoshoz akarsz visszatérni, akkor meg kellene indokolnod, hogy miért éppen ahhoz. miért jobb az, mint ez, és miért nincs jobb. azzal, hogy eredetiként hivatkozol rá, holott nem az, ezt az egészet megúszod és egybõl a vitapartnered kényszeríted védekezõ pozícióba, holott te vagy az aki meg akarsz változtatni valamit és nem õ. neked kellene megokolnod, hogy miért és nem neki, hogy miért ne.
Én örülök neki, mindig jó ha szépül a város. Bár megmondom õszintén van jópár terület a városban, amire inkább ráférne a felújítás, de nyilván a Kossuth tér van szem elõtt leginkább. Amúgy csak a szobrok tekintetében lesz eredeti állapot, különben egy modern tér lesz. Legalábbis a tervekbõl ez látszik.
A kérdező hozzászólása: 6 köszönöm értékes hozzászólásodat ... rajtad kívül mindenki megértette mire gondolok ... el kellene azon gondolkodni, hogy mi lehet az oka annak, hogy te magad nem vagy erre képes. miért kell teljesen ki forgatni a másik kérdését? kinek jó ez? Mellesleg kossuth térrõl beszélek, de ha jól tudom egy mocsarat se hívtak korábban kossuth térnek ...
Hogy ilyen gazdasági helyzetben marha nagy szüksége van erre az államnak...Munka persze nincs...
A kérdező hozzászólása: Ma a fõtéren nem lehet csinálni semmit, tüntetésre alkalmatlan, parlamentet se lehet látni normálisan a sok féle igénytelen növénytõl ... Arról nem beszélve, hogy szobor, szobor hátán volt egyik rosszabb helyen, mint a másik .... pl József Attilával nincs bajom, de törvényhozáshoz nem sok köze volt. Még is oda rakták a parlament tövébe .... Nem hiszem el, hogy nem találtak volna neki jobb helyet . Szerintem már csak turisztika miatt is érdemes megcsinálni a fõteret .
nekem tetszik, turisztikai és kultúrális szempontból hasznos lesz, és most elvonatkoztattam attól, hogy ezt a pénzt mi másra lehetne költeni, próbáltam csak a kérdésre válaszolni! :)

Miért van az, hogy az eredeti (! ) Sim City 4 Deluxe-ban baloldalon mennek a járművek?

Körforgalom esetén kissé idegesítő, mikor az "úthoz tapadás" módban megyek és a jobb oldali sávra kanyarodna, de nem bír, mert balra van állítva... Nem lehet ezt átállítani, vagy valamilyen patch-csel megoldani? Megköszönném, ha adna valaki egy tippet, vagy megoldást!

Legjobb válasz: Nem lehet hogy Britanniában vagy Ausztráliában van ez a Sim City?

Nem lehet hogy Britanniában vagy Ausztráliában van ez a Sim City?
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, honnan származik, de még a TESCO-ban vettem, eredeti EA Classics CD. Még a tokján is jobb oldalon mennek a jármûvek, csak a játékba mennek bal oldalt, és a körforgalomban is mindig eltûnnek az autók, meg amikor én megyek egy autóval a körfoglomban, akkor is csakúgy kilép, mikor lefordulnék egy elágazásba...

Kedves keresztyének. Sok Biblia fordítások közül melyiket tartjátok a legjobbnak? Sokszor hallottam a viták során azt hogy az eredetiben nem így van. Magyar fordításokra gondolok.

Héberül és Görögül nem tudok.

Legjobb válasz: Károli Gáspár fordítása ajánlottabb leginkább magyarok számára.

Károli Gáspár fordítása ajánlottabb leginkább magyarok számára.
A Károli fordítás a legjobb, de meg kell szokni a nyelvezetét. Jó fordítás a st Jeromos Társaság Neo Vulgata fordítása is, bár az, a fordítás fordítása.
Az egyszerû fordítás nem igazi fordítás, mert NEM SZÓSZERINTI. Vannak benne rosszul sikerült részek...még nem végeztem az olvasásával, úgyhogy pontos listát ne kérj! Kiadták 2003-ban az Újszövetség fordítást és 2013-ban a "teljes" Bibliát, s ebben van egy javított Újszövetség. Nos ameddig jutottam a szövegben (evangéliumok), eddig a régebbi Újszövetség fordítás jobban tetszik. Viszont szerintem használható és olvasható egy másik Biblia mellett, mert a nyelv romlásával a régi fordítások sokaknak nem érthetõek lettek. Ami szerintem még értékes a teljes EFO-ban, hogy a lábjegyzeteiben pontosan megadja a maszoréta szöveg és a Septuaginta közötti különbségeket. Egy kereszténynek a Septugintát kéne alapul vennie !!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Újvilág fordításom van és én is találtam benne eltérést a Károlihoz képest. De azt látom hogy a Károli régebbi és újabb között is van némi különbség . Melyiket találjátok a legjobbnak?Mi a véleményetek az egyszerû fordításról? Több ismerõsömnek tetszik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves barátkozó! Egyértelmûen a Károli! Ez a legszebb, legjobb Bibliafordításunk, a többi valamilyen teológia mentén született ezért nem elfogulatlan, meggyõzõdésem szerint pedig ez a legfontosabb, ahogyan Bottyán János írta, a Károli fordításnak Isten Lelke "adja a hitelét, varázsát, idõtálló erejét, s azt a tekintélyét, amely minden más fordítás fölé emeli, hiszen soha nem nyilvánította egyetlen egyház sem hivatalossá, mégis annak számított." Meggyõzõdésem továbbá, hogy a mai fordítások semmivel nem praktikusabbak, vagy alkalmazhatóbbak mint a Károli, sõt az abban található hibákat nem javítják, hanem azzal, hogy bizonyos teológiák mentén születtek - a céljuk ezért azok kiszolgálása - többet rontottak az eredeti szövegen, mint használtak volna! Jómagam tanultam bibliai héber, arám és görög nyelveket, és fordítottam is a Szentírásból egy fejezetet. Üdv. Péter
köszi..... :) ettõl függetlenül nekem Károli Gáspár fordításos bibliám van, mert én jó fiú vagyok :)
Jehova ferdítés csak gyújtósnak való.
Amit turbo ajánlott linkben azt én nem igazán ajánlanám... legalább 200 igeszakaszt töröltek ki belõle és több mint 5000 változtatás van benne! A szó szoros értelmében kifilézték a bibliát, majd saját kényük, kedvük szerint átírták. Semmiképp nem ajánlom azt a fordítást! Olvasd csak a Károli fordítást.
Ezt: [link] Illetve még a Károli Gáspár féle fordítás, de elõbbi könnyebben értelmezhetõbb.
Károli, akkor is ha régies egy picit.
A Szentírás fordítása közvetlenül héberbõl, arámiból és görögbõl mai angol nyelvre, melyet egy Jehova felkent tanúiból álló bizottság készített. Munkájukról a bizottság tagjai kijelentették: „E fordítás készítõi, akik szeretik és félik a Szentírás isteni Szerzõjét, igyekeztek a lehetõ legpontosabban visszaadni Isten gondolatait és kijelentéseit, mivel különleges felelõsséget éreztek iránta. Felelõsséget éreztek a kutató szándékú olvasók iránt is, akik az örök megmentésük érdekében a legfelségesebb Isten ihletett Szavának fordítására hagyatkoznak.” Az angol fordítás eredetileg 1950 és 1960 között több részben jelent meg. Más nyelvû kiadások az angol fordításon alapulna [link]


Számít az, hogy az eredeti aksin +10.8V van, míg az utángyártottan 11.1V van? Tönkreteheti a laptopot?

Asus laptophoz szeretnék venni aksit. A32-F52 a típusa mind a kett?nek, de nem egyezik a Volt értéke. Okozhat ez gondot?

Legjobb válasz: Ennyi különbség nem,de több már okozhat gondot.De ez így jó lesz,megveheted.

Ennyi különbség nem, de több már okozhat gondot.De ez így jó lesz, megveheted.
3 tized Voltos eltéréstõl nem hiszem hogy akkora baja eshet... Vedd meg nyugodtan, nem lesz baj vele!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Igaz az hogy az eredeti steames counter strike source-n nincsennek cheaterek. Ott nem tudnak wh-zni?

Legjobb válasz: Dehogynem... amugy emg Steam-al is ugyanazok a szerverek vannak mint Nonsteam-en csak + vannak only steam os szerok is.

Dehogynem... amugy emg Steam-al is ugyanazok a szerverek vannak mint Nonsteam-en csak + vannak only steam os szerok is.
A kérdező hozzászólása: úgyérted hogy ha steames csével fel tudok menni nonsteam szerókra is?
Igen. -.-´´
csalók mindenhol vannak ha steam-es ha nem

Igaz az hogy az eredeti bolognai spagettibe nincs Oregáno meg bazsalikom?

Legjobb válasz: Igen én is ilyen receptet hallottam egy olasz fiútól, de a tejet nagyon érdekesnek találom bele

A kérdező hozzászólása: Igen én is ilyen receptet hallottam egy olasz fiútól, de a tejet nagyon érdekesnek találom bele
Én kipróbáltam és a végén nem lehet kiérezni, csak a magyaroknak szokatlan ötlet. Csak javasolni tudom, hogy te is próbáld meg.
Hm, nagyon jól hangzik ez a recept. És amihez spagetti tészta van hogy készül?
Olasz konyha ügyben nehéz kijelenteni, hogy ez vagy az "eredeti". Ahány régió, annyiféle képpen készítenek egy-egy hagyományos ételt. Meg hát ha épp van otthon bazsalikom, akkor lehet, hogy szórnak rá, ha nincs, akkor meg nem. Vannak olasz ismerõseim, láttam már õket fõzni többször is, tudom, mirõl beszélek. :) Az Európa nagyrészén "olasz konyha" néven elterjedt irányzat némiképp egységesítette a "szabályokat" és ez alapján a bolognainak nevezett fogás mártás részéhez igenis adagolnak a fenti fûszerekbõl.
kossz a receptet :D

Miért van az, hogy az eredeti játékokkal nagyon sokszor lefagy a rendszer, míg a másoltakkal nem?

Jelen esetben a sims 2-vel vagyok így,nem olcsón megvett eredeti játék...a másoltaknál bezzeg sznte soha nem fagy le a windows!

Legjobb válasz: Jó kérdés nem tom,de én is PIRATEPlayer-vok :D

Jó kérdés nem tom, de én is PIRATEPlayer-vok :D

Hogyan tudom megállapítani egy Iphone4-rl, hogy az eredeti-e? Valami kód, beállításokban valamit megnézni, hogy meg lehessen állapítani, hogy az eredeti-e?

Legjobb válasz: Pl. a gyártójáról. Az eredetit az Apple készíti. Vagy a zoprencer: az iOS zárt, kizárólag az Apple készülékeire érhetõ el, klónokon nem. Vagy egyszerûen az Apple accountodat csak eredeti iPhone-nal tudod használni...

Pl. a gyártójáról. Az eredetit az Apple készíti. Vagy a zoprencer: az iOS zárt, kizárólag az Apple készülékeire érhetõ el, klónokon nem. Vagy egyszerûen az Apple accountodat csak eredeti iPhone-nal tudod használni...
Töltsd re számítógépre az Itunest-t és csatlakoztasd rá a telefont. Ha felismeri, akkor eredeti, ha nem, akkor klón...

Mit jelent az, hogy nem eredeti az xp? Honnan tudjam, hogy az enyém az-e?

Legjobb válasz: Elég egyszerû, boltba vetted, vagy kaptad, letöltötted az XP-t? Ha boltba jó pénzért akkor eredeti, ha csak úgy van másolt dvd-én akkor nem eredeti, ennyi. De a másoltat is lehet eredetivé varázsolni.

Elég egyszerû, boltba vetted, vagy kaptad, letöltötted az XP-t? Ha boltba jó pénzért akkor eredeti, ha csak úgy van másolt dvd-én akkor nem eredeti, ennyi. De a másoltat is lehet eredetivé varázsolni.
A kérdező hozzászólása: És hogy lehet azt? És honnan tudjam, hogy nem csinálta még meg vki, hogy az legyen?
Az elsõ válaszoló hozzászólását annyival egészíteném ki hogy csak a TERMÉK KULCSnak kell eredetinek lennie, maga az op.rendszer az semmiképpen sem lehet eredeti , mivel az egy másolat a mester lemezrõl.Az elsõ hsz. egyébként hasznos.
A kérdező hozzászólása: Nem! Középiskolába járok! Szal nincs pénzem! :S
De amúgy fontos ez most hogy eredeti vagy sem? Valamiben gátol, mert ezt nem értettem, hogy miért baj hogy nem tudod, szerintem 98% hogy másolt cucc van rajta, ami valszeg érvényesítve van, szóval olyan mintha eredeti lenne. Ugyan úgy használhatod mint az eredetit. (elsõ voltam)
A kérdező hozzászólása: De ha nem lenne eredeti ami rajt van a laptopon, csak kiirná valahova, nem?
Vagy ha egyetemista vagy vegyél Campus-os csomagot az 3 ezerft
A kérdező hozzászólása: Kifizeted?
Ha ennyit görcsölsz vegyél egy eredeti xp-t 21 ezer ft és nincs gondod
A kérdező hozzászólása: Hát sajna nekem semmit nem mond semmi. :( Béna csaj vok, mindig volt vki, akit megkértem, hogy csinálja meg a laptopom. De most nincs. Multkor a vistával meg internettel nem tom mit csináltam, tök jo lett minden, aztán azt mondták, hogy nem szabad, ha nem eredeti... Most az xpvel is azt akarom, de én nem tom mi az h eredeti... :S
17:20-as válaszoló vagyok Ha ennyire fontos neked az eredetiség akkor töltsd le az MS honlapjáról az "eredeti windows valódi elõny" nevû kis programocskát. Ha esetleg az op.rendszered nem eredeti (nem kell kétségbe esni) akkor bemész egy olyan számtech üzletbe ahol telepítéssel is foglalkoznak, értelemszerûen kérsz a gépedre egy win. telepítést. Ha ez kész akkor otthon felrakod az everest ultimate edition nevû program legújabb verzióját. Hogy miért van erre szükség? Azért mert ennek a programnak a segítségével meg tudod nézni a windowsod termékkulcsát, és ki is tudod írni egy papírra. Ez a termékkulcs természetesen EREDETI, és ezzel a módszerrel csak 4500ft a kiadásod. voálá.

SOS! Egy képszerkesztőt ki akartam próbálni, és elkezdtem mindenfélét rápakolgatni a képre meg irogatni. De amikor elmentettem az rámentette az eredetire és most nagyon rosz. Hogyan tudom eltüntetni? Van valami másik olyan progi?

Légyszi segítsetek...:S

Legjobb válasz: Nem tudod visszavonni. Ez a különbség a mentés, és a mentés másként funkció között. A mentés rámenti a módosítások a betöltött fájlra. A mentés másként pedig meghagyja az eredetit, és a módosított fájlból hoz létre egy új példányt. Miután bele lett mentve a képbe a hatás, azt neked semmi nem fogja leszedni, mintha csak visszavonnád. Esetleg akkor lehet, ha szerkesztõt nem zártad be, és elérhetõ a visszavonás menü. De sok program a mentés után üríti az elõzmények tárolóját, így utána nincs visszavonási lehetõség. Legközelebb figyelsz a két mentési mód különbségére. Vagy ha megvan a készítõ eszközön esetleg a kép, vagy a tárolásra használt memóriakártyán, vissza tudod állítani az eredeti helyrõl. Ha nincs, akkor itt elfogynak a lehetõségek.

Nem tudod visszavonni. Ez a különbség a mentés, és a mentés másként funkció között. A mentés rámenti a módosítások a betöltött fájlra. A mentés másként pedig meghagyja az eredetit, és a módosított fájlból hoz létre egy új példányt. Miután bele lett mentve a képbe a hatás, azt neked semmi nem fogja leszedni, mintha csak visszavonnád. Esetleg akkor lehet, ha szerkesztõt nem zártad be, és elérhetõ a visszavonás menü. De sok program a mentés után üríti az elõzmények tárolóját, így utána nincs visszavonási lehetõség. Legközelebb figyelsz a két mentési mód különbségére. Vagy ha megvan a készítõ eszközön esetleg a kép, vagy a tárolásra használt memóriakártyán, vissza tudod állítani az eredeti helyrõl. Ha nincs, akkor itt elfogynak a lehetõségek.
A kérdező hozzászólása: De kár... :( azért köszönöm... :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!