Találatok a következő kifejezésre: Automatikusan jár kismamának (2 db)

Automatikusan jár a kismamának az ultrahangfelvétel? Vagy kérni kell? Fizetni kell érte?

Mi még nem várunk kisbabát, de erre mindig kíváncsi voltam. Az egy dolog, hogy csinálnak UH-t, de minden egyes UH vizsgálatkor jár a kismamának egy felvétel is?

Legjobb válasz: Szia.Èn az elsö uh-nál kértem azóta is mindíg kapok eggyet kettöt kérés nélkül.Fizetni a 3d,ill. 4D-s uh-ért kell. 25 hetes kismama.

Szia.Èn az elsö uh-nál kértem azóta is mindíg kapok eggyet kettöt kérés nélkül.Fizetni a 3d, ill. 4D-s uh-ért kell. 25 hetes kismama.
Szia!Na nálunk fizetni kell 500ft-ot egy képért ha kérsz(sima rutin ultrahangra gondolok).31hetes kismama:)
Èn írtam az elsö választ.Nekem nem kell fizetni, jó, mondjuk én N.országban élek 4 éve, és itt j´rok orvoshoz.
Nálunk kell az biztos legalabb 500Ft, de csak ha szeretnéd a képet!
Szia! Nálunk is 500 Ft egy kép.
Szia Nekem a kezembe nyomtak egy csekket, amit elõre be kell fizetni, 1500 a felvétel és 500 a kép és vinnem kell VHS kazit. Gyõr, kórház...
Akkor én szerencsés vagyok, nekem a kép és a felvétel is teljesen ingyenes. De azt hiszem ez a legtöbb magánrendelõben így van.
Nekem nem kellett a képért fizetni, én voltam az "sztk"-s rendelésen is ultrahangon, itt semmiért nem kellett fizetnem, és voltam magánrendelésen is, ott magát a vizsgálatot fizettem ki, a képet ingyen kaptam. De mindkét esetben külön kértem. Gondolom, kórházanként és magánrendelõnként is változik ez a dolog.
Ez, ezek szerint város függõ.Nálunk Kecskeméten pl. ha kérsz sem kapsz felvételt a korházban. Itt csak a 3 ill. 4D-n adnak, természetesen pénzért. /nem kevés/ Egy 24 hetes kismama

Főiskolára járok, most vagyok végzős. Sosem dolgoztam, kivéve diákmunkát.2 hónapja tudom, hogy kismama vagyok, szeptemberben fogok szülni. Fogok e gyest/gyedet vagy bármilyen juttatást kapni az államtól? Vagy nekem automatikusan nem jár semmi?

Legjobb válasz: Szia! Mindenkinek alanyi jogon jár gyes és családi pótlék. A gyes bruttó 28500 Ft, nettó 25792 Ft (9,5% nyugdíjjárulékot vonnak belõle). A családi pótlék 12200 Ft ha családban, 13700 Ft ha egyedülállóként neveled a babádat. A gyest a gyerek 2. éves koráig kapod, egy éves korától napi 8 órát is lehet mellette dolgozni. A családi pótlékot addig kapod, míg tanul, max. 23 éves koráig. Ezen felül egyszeri anyasági segély van, ennek az a feltétele, hogy legalább 4szer (koraszülés esetén egyszer) jelenj meg terhesgondozáson. Ez 2008, 2009-ben 64127 Ft volt.

Szia! Mindenkinek alanyi jogon jár gyes és családi pótlék. A gyes bruttó 28500 Ft, nettó 25792 Ft (9, 5% nyugdíjjárulékot vonnak belõle). A családi pótlék 12200 Ft ha családban, 13700 Ft ha egyedülállóként neveled a babádat. A gyest a gyerek 2. éves koráig kapod, egy éves korától napi 8 órát is lehet mellette dolgozni. A családi pótlékot addig kapod, míg tanul, max. 23 éves koráig. Ezen felül egyszeri anyasági segély van, ennek az a feltétele, hogy legalább 4szer (koraszülés esetén egyszer) jelenj meg terhesgondozáson. Ez 2008, 2009-ben 64127 Ft volt.
sajnos az elsõnek igaza van, ennyi az összes :(
Ami még eszembe jutott: Amikor befejezed a sulit, megszûnik a tb. biztosításod. Biztos, hogy van valamennyi türelmi idõ, de mindenképpen fizess magad után tb-t, különben benyújtják a szülésért és a kórházi tartózkodásért a számlát! Ez havi 4500 Ft körül van. Szerencsére én nem vagyok ilyen helyzetben, nem tudom hogyan kell intézni, nézz utána feltétlenül.
öcsém most államvizsgázott, szóval tudom: 45 nap a türelmi idõ a hallgatói jogviszony megszûnésétõl számítva, még mielõtt ez lejár, apeh-nál be kell jelentkezni, és fogják küldeni a csekket amit be kell fizetni, hogy saját jogon biztosított lehess. kb. 4500 ft, pontosabban én sem tudom.
A tb-del nem lesz gond (amúgy idén már havi 4950 ft), mert a diákigazolványra való jogosultságod utáni 45 napig vagy még jogosult a természetbeni ellátásokra. Azaz, ha júniusban államvizsgázol, a diákod október 31-ig érvényes, +45 nap, azaz december 15-ig vagy jogosult. Tuti így van, az APEH mondta. (megkérdeztük írásban is, meg személyesen is, mert olyan sokáig nem váéaszoltak, hogy azt hittük, már nem is fognak)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!