Találatok a következő kifejezésre: Autóra leghamarabb évesen szerezhetek jogosítványt (1 db)

Autóra leghamarabb hány évesen szerezhetek jogosítványt?

Azt tudom, hogy alaphelyzetben 17 évesen, de nincs valami lehet?ség, hogy ne kelljen addig várni?

Legjobb válasz: 1 kicsitr pontositanék az elöttem szólóhoz... én most teszem lefelé és mikor betöltöttema 17-et elõtte rá 2 héttel már vezethettem rutint és a rutin vizsgát már a szülinapomon letehettem volna.. most a forgalmin vagyok... igen majd felemelik úniós szabványra 21 évre.. de nincs semmiféle kiskapu h elõbb tanulhass vezetni...

1 kicsitr pontositanék az elöttem szólóhoz... én most teszem lefelé és mikor betöltöttema 17-et elõtte rá 2 héttel már vezethettem rutint és a rutin vizsgát már a szülinapomon letehettem volna.. most a forgalmin vagyok... igen majd felemelik úniós szabványra 21 évre.. de nincs semmiféle kiskapu h elõbb tanulhass vezetni...
Ugyan 17 év nem is magas korhatár...szerintem emelhetik kicsit magasabbra...persze nem kell 21 évig...hisz 17-18 évesen még annyira yerek az ember.és erre csak késöbb jön rá...
Szerintem nincs, és nem is kell hamarabb. Én most leszek 17 éves és ez így pont jó. Amúgy hallottam, hogy felemelik 21-re de ez csak pletyka, nem tudom mi igaz belõle.
16 és 1/2 évesen iratkozhatsz be KRESZ tanfolyamra, de KRESZ-vizsgát csak a 17. születésnapod elõtt 3 hónappal, azaz 16 és 3/4 évesen tehetsz. Forgalmi vizsgát meg csak a 17. születésnapod után. Természetesen mindez a korkedvezmény csak szülõi beleegyezéssel!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Törzskönyvet mennyi idő múlva küldik meg?

Jármű átírásától számítva.Ti mennyi idő múlva kaptátok meg?
A válaszokat köszönöm!

4

Minden törtlesztett hiteles autón rajtamarad az elidenítési korlátozás, igazolás nélkül is töröltethető?

Kb 2 éve kifizettük a kocsira az utolsó részletet. A bank megküldte a törzskönyvet és egy igazolást, amivel törltetni kellett volna az elidenenítési korlátozást az okmányirodában. Ez sajnos elmaradt és a papírt nem találjuk. Most áruljuk a kocsit és vannak is érdeklődők szép számmal. Meghatalmazással töröltetni tudja a vevő a korlátozást? Mindenképpen kell a bank igazolása? Mivel az átírásra 15 nap van, beleférünk az időbe egyáltalán? Ha már eladtuk a kocsit a forgalmi-törzskönyv nem lesz nálunk. Azok nélkül is felodható az elidenenítés? Bocs a rengeteg kérdésért, de nincsenek ismereteink ezzel kapcsolatba és szorít az idő. Jönnek hétvégén nézni az autót.

3

Mikor és hogyan szüntethetem meg a kötelező gépjármű biztosításomat, hogy egy másikat köthessek?

van egy autó nekem és a testvérem nevén.közös tulajdon. Az én nevemen van a biztosítás már 3éve.most vettem egy saját autót és mivel van egy másik biztosításom ezt az újat 0-ról kezdem és nagyon sokba kerül.tehát most 2biztosítás van a nevemen.szeretném az előzöt megszüntetni a tesom nevére íratni a biztosítást és a bónuszomat áthozni az új autóra.mit kell csinálnom hogyan tudom elintézni?

2

Hogyan csináljam?

A helyzet az, hogy kölcsönadásival került hozzám egy 50es robogó, mert még december 31.-éig van rajta biztosítás. Január 1.-től kötöttem volna rá új biztosítást, de eladólistára került és bejelentkeztek érte. Irassam át adás-vételivel először hozzám majd az illetőhöz akihez kerül, vagy elég, ha egyből a vásárló nevére iratom a robogót?

1

Lehetséges valahogy hamarabb megszereznem az A kategóriás jogosítványt?

2

Mennyibe kerül egy mz ts 125 motor újra forgalomba helyezése?

A régi papírjai megvannak csak kivan vonatva a forgalomból.

2

Autóbiztosítással kapcsolatban tudnátok nekem segíteni? (többi lent)

Most fog lejárni a kötelező biztosításom egy éves szerződése. Szeptember 10.-éig vagyok még biztosítva. Másik biztosítónál szeretném az új biztosításomat megkötni, mert ahol most vagyok drága.

Viszont most kaptam a jelenlegi biztosítómtól egy levelet, amibe megküldte a következő évi csekkeket, mintha meghosszabbítottam volna náluk a szerződésem.

Ilyenkor mit lehet csinálni? Megköthetem még máshol? Mert ebbe a levélbe semmi választást nem adtak hogy maradhatok náluk vagy elmehetek másik biztosítóhoz, hanem úgy írták mintha aláírtam volna hogy náluk maradok.

Kérlek segítsetek!

5

Autó átírásánál akkor is meg kell fizetni a vagyonszerzési illetéket, ha nem kerül sor adás-vételre?

Az élettársam nevére szeretnénk íratni az én nevemről a kocsit, amit közösen használunk. Ilyen esetben mentesülhetünk az illeték megfizetése alól?

1

Mennyibe kerül a vízum, hol tudom igényelni?

3

Forgalomba visszahelyezés műszaki vizsga nélkül hogyan?

Szeretnék megvásárolni egy autót üzembentartói szerződéssel. Az autón nincs érvényes műszaki vizsga és ki van vonva a forgalomból (természetesen nem véglegesen). A mostani tulajdonosnak volt tartozása, ezért annak idején a végrehajtó lefoglalta(nem lehetett elidegeníteni), de azóta ez a tartozás már rendezve lett. Ráadásul lejárt műszakival is elkapták, ezért az autót KPM vizsgával lehet csak forgalomba helyezni. Az lenne a kérdésem, hogy jelen esetben milyen utat kell ahhoz végig járni, hogy az autó visszakapja a rendszámát, érvényes műszaki vizsgát szerezzen és üzembentartóként bekerüljek a forgalmi engedélybe. Természetesen egy útvonal engedélyre is szükségem lenne majd, hogy eljussak vele műszaki vizsgára. Érdekelne ezeknek a költsége is.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!