Találatok a következő kifejezésre: Augusztusban leszek de (34 db)

Én úgy emlékszem hogy a ciklus 10.napján csinálták nekem.

15 éves leszek Augusztus elején, de nagyon szeretnék valamilyen munkát, mert irtóra kéne a pénz. Hogyan, mit? Győr környékén konkrétat?

Legjobb válasz: majd augusztus elején keress melót addig legálisan : vatera/teszvesz szülõi felügyelettel

majd augusztus elején keress melót addig legálisan : vatera/teszvesz szülõi felügyelettel
Én úgy tudom h 14 felett szülõi beleegyezéssel lehet munkát vállalni nyári szünetben. Menj be anyukáddal és érdeklõdjétek meg, vagy hívd fel te a diákmunkaszövetkezetet. Neten is rá tudsz keresni h a te városodban melyek vannak!
rosszul tudod, 15 év felett... 14 éves csak akkor melózhat, ha szakiskolába jár és szakmai gyakorlata van

Augusztusban lesz az esküvőnk, de lánykérés még nem volt, és nem is lesz. Ti hogy éreznétek magatokat a helyemben?

Augusztus 10 az esküvőnk dátuma, már a meghívókat is elkezdtük kihordani, viszont lánykérés nem volt. Párom azt mondta, nem is akar eljegyzést, fölöslegesnek tartja. Ti hogy látjátok ezt? Más is szomorú lenne a helyemben? Említsem neki?

Legjobb válasz: Minek eljegyzés ha már lassan esküvõ? Nekünk se volt,csak eldöntöttük,hogy házasodunk,vettünk két karikagyûrût,és kész,megházasodtunk.

Minek eljegyzés ha már lassan esküvõ? Nekünk se volt, csak eldöntöttük, hogy házasodunk, vettünk két karikagyûrût, és kész, megházasodtunk.
Uramisten...dehogy lennék szomorú, hiszen ott az esküvõ idõpontja! Komolyan mondom, van akinek semmi nem elég... Szerintem felesleges pénzkidobás lenne még egy eljegyzést is tartani. Lánykérés meg bizos volt, hiszen valamikor csak megkérdezte, hogy hozzámész-e. Na, az volt a lánykérés!
Nem egy romantikus alkat a võlegényed. De attól még lehet jó férj.
Nekünk is úgy volt hogy közösen megrendeltük a gyûrûket, amikor megérkezett felhúztuk, és megbeszéltük hogy akkor most ez az eljegyzés.Két hónapra rá volt az esküvõnk.Nem egy filmbeli álom lánykérés de én boldog voltam így is, most lesz a 4.házassági évfordulónk, és van egy 2, 5 éves kisfiunk.
irigyellek. én menyasszony vagyok, volt lánykérés, viszont esküvõ a holdon. van olyan érzésem, hogy még hosszú-hosszú évekig CSAK menyasszony maradok, mert a lagzira nincs pénzt. na, kinek a jobb? ne érezd vacakul magad, gondolj bele pl. az én helyzetembe :D 26/l
Mi is megbeszéltük hogy összeházasodunk, nem kért meg elõtte nem volt térdeplés meg semmi.Volt eljegyzésünk, és apukámtól is "elkért".Mivel nem akartunk rögtön házasodni hanem elõtte együttélni, igy döntötünk az eljegyzés mellet, mielõtt összeköltöztünk volna megvolt az eljegyzés és rá egy hétre költöztünk össze.2év együttélés után házasodtunk.
Ilyenkor mikor ilyet olvasok, mélységesen sajnálom a pasit, hogy ilyen nõt kényszerül elvenni.
Most már mindegy. Amikor szóba került, akkor kellett volna mondanod hogy te nem így képzeled, ne megbeszéljétek hanem hagyományosan kérjen meg. Nekünk gyûrünk is kb az esküvõ elõtt 2 héttel lett. Én nem voltam szomorú, boldog voltam :-)
Szia! Hát én nemtudom, de nálunk az van, hogy az esküvõig meg kell tenni a lépéseket... volt lánykérés azután megtartottuk az eljegyzést, és jövõre ha a pénztárcánk is ugy akarja, akkor megtartjuk az esküvõt..szerintem az esküvõnek az a lényege, hogy a lányt megkérik..vagy nem? Jo nem azt mondom, hogy ez nélkül nem lehet, de azért kérnek meg, hogy légy/leszel e a felesége!?
nem kamu. és engem megkérdeztek:-) szerelmesek voltunk (vagyunk), nem láttuk értelmét az idõhúzásnak.
Utolsó, azt jól kicentiztétek. Vagy tán kamu a válaszod, és még meg se kertek?
utolsó vagyok: letérdelõs színjátékom nekem sem volt. teljesen normálisan elmondta (az 1 éves évfordlónkon), hogy én vagyok élete szerelme, és szeretné, hogy hozzámenjek feleségül. azaz kérdezte:-) rá 1 hónapra összeházasodtunk. eszembe se jutott problémázni, ugyanis szerelmes voltam.
nem értem a problémádat. vagy az a baj, hogy nem tudsz a barinõidnek dicsekedni a menyasszonykodással? szegény csávó, jól kifogta... örülj, hogy elvesz!
" csak félreértitek, hogy mire gondolok. :) " Félreérthetõen írsz. Akkor félreértjük.
Nálunk ez úgy zajlott, hogy megbeszéltük, hogy most már nekem is van állásom, költözzünk össze, aztán, ha megvan az idõm a gyedhez, potyogtatom a babákat. Párom rávágta, hogy ez így nagyon jó elgondolás, de azért elõtte bekötné a fejemet. Mondtam, hogy oké. Ennyi volt a lánykérés. :D Elmentünk, vettünk gyûrût, megnéztük a naptárat, kitûztük a dátumot és riadóztattuk az örömszülõket. Rá 8 hónapra már házasok voltunk és most várom az elsõ babánkat. Szóval én nem akadtam ki rajta. De szerintem most már hiába várod "a lánykérést" hisz már jegyeseknek számítotok e nélkül is. Az meg elég hülyén hangzik, hogy "szívem, szeretném, ha megkérnél, úgy isten igazából, letérdelve"... De, hátha mûködik. Csak azzal meg az lesz a bajod, hogy nem neki jutott az eszébe. 26N
Ne hiányold! Legyél boldog! Szerintem nem gondolta, hogy ezt a formalitást még elvárod, ha már elkezdted szervezni az eseményt amin megtörténik az amire kérne... Engem sem kérdezett meg amúgy, csak miután megvettük közösen a karikagyûrûnket. (Engem jobban meghatott, hogy azt kérdezte tõlem, hogy lennék-e a gyerekei anyja....tudni kell, hogy a kapcsolatunk kezdetén gyerekellenes volt....)
Szóval eljegyeztétek egymást, rá 20 percre, karon fogva, hivatali idõben bementetek az anyakönyvvezetõhöz, szépen leadtátok a nyilatkozatokat, kaptatok idõpontot 31 nap múlva, s már házasok is voltatok. Mikor esküdtetek? Hétfõn reggel 8-kor? :D
A kérdező hozzászólása: 69%-os, visszavágva a csípõs megjegyzéseidre: Tehát gyorsan elvetetted magad, mielõtt esetleg meggondolná magát szerencsétlen pasi? :)
Áruljátok már el, miért baj, ha egyszerûen bementek a hivatalba, kértek idõpontot és megesküdtek? Miért kötözködtök a válaszolóval? Kötelezõ tán a harangzúgás-lagzi-3 napos dínomdánom? És ha õk úgy érezték, hogy ez csak egy szûk családi ünnep? Meghívták a szülõket és testvéreket (ha a kéttanús esküvõt azért túlzásnak érezték volna), aztán megebédeletek, ennyi. Nem mindenki álma, hogy fél napig vonuljon fel-alá hercegnõi puccban és ünnepeltesse magát. Egyébként meg ha szerintetek az eljegyzés arra való, hogy utána még a pasinak legyen ideje meggondolni magát... hát izé... Szerintem sokkal egészségesebb, amit a válaszoló írt, hogy megkérte, bementek, összeházasodtak, mint az, ami ma a trend, hogy fél év után már mindenki gyûrûvel villog.
Semmi, csak a házasodási szándékot elõre be kell jelenteni és legkevesebb 30 napig várniuk kell a feleknek. Elég ritka, hogy van 31 napra idõpont, többnyire hónapokkal elõre lefoglalják a párok. Kivéve persze, ha télen, hétfõn reggel 8-kor esküdtek. Akkor elhiszem, hogy kaptak idõpontot. Aki már ténylegesen megházasodott, ezzel tisztában van, ezért a válasz eléggé provokáció szagú. Ha azt akarta, hogy az ismerõsök is ráérjenek, akkor hétvégét kellett foglalnia, de szinte biztos, hogy arra már nem volt idõpont az esküvõ elõtt. Kivéve persze télen, amikor kevesebb az esküvõ, bár a hétvégék akkor is zsúfoltabbak szoktak lenni. De amilyen pökhendin és lekezelõen írta a válaszait, szerintem sose ment férjhez, mert akkor legalább 2 hónapot írt volna, hogy reális legyen a válasza.
Pökhendin? Nekem nem tûnt fel. No mindegy, ha jól esik, b.szogassátok csak egymást.
32-eset is õ írta. Aztán még szúrt egyet, hogy bezzeg õt már elvették. Szerintem csak kamuzik.
Igazatok van, hogy hihetetlennek tünik, szerintem is kamu, de azért nem lehetetlen.... Nálunk a városban összesen 22 esküvõ van évente (2006 óta ez a legmagasabb szám) Simán van idõpont... Meg nagyon sokan hétköznap házasodnak még ebbõl is dínom dánom nélkül, hiszen sokaknak nincs pénzük... Vannak helyek ahol nem így van....de pl a melletünk lévõ falubol is ebbe a városba mennek, mert itt szép a házasságkötõ terem... Én sem hiszem amit ez a válaszadó írt, de akár lehetséges is... Viszonk akinek letérdelõs...stb lánykérése van, azok általában nagyobb esküvõt is tartanak tapasztalatom szerint...persze kivételek mindig vannak:)
Én megértelek. A kapcsolatunk elején én is ábrándoztam arról, hogy romantika, gyûrû, nagy monológ, de ahogy jobban megismertem, egyre biztosabb voltam benne, hogy ilyen nem lesz. Engem se kért meg, megbeszéltük és kész, összeházasodtunk. Ettõl függetlenül örültem, hogy szintet lépett a kapcsolatunk, de ez a rész nekem is hiányzott egy kicsit. De aztán rájöttem, hogy ettõl nem szeret kevésbé.
Jajistenem.. nõbõl vagy, le se tagadhatnád... "Azt kifejezetten én kértem, hogy ne vegyen nekem eljegyzési gyûrût, fölösleges pénzkidobás" Ebbõl egy pasinak mi jön át? Az, hogy nem akarsz eljegyzési mizériát, csak esküvõt karikagyûrûvel. De most tényleg, hidd el, nem ez számít! Mi már rég megebszéltük, hogy pár év múlva, ha majd gyereket akarunk, azelõtt összeházasodunk. Most akkor én menyasszony vagyokazóta is, vagy épp soha nem leszek az? Mittudomén, szeretjük egymást, együtt akarunk lenni, akkor nem mindegy... ?
Én örülnék, mert valamilyen szinten én is fölöslegesnek tartom az eljegyzést, nem akarok letérdelõs és kövesgyûrû kis szivecskés dobozkában jellegû lánykérést. Sokkal boldogabb leszek, ha csak egy átlagos estén megkérdezi, hogy hozzámennék-e, utána esetleg otthon egy családi vacsora alkalmával bejelentjük és elkezdjük szervezni az esküvõt.
Én megbeszéélnném vele. Szerintem sokkal romantikusabb, ha letérdel eléd és megkéri a kezed...
Nálunk is így volt. Megbeszéltük, hogy összeházasodunk, elkezdtük szervezni az esküvõt, nem volt eljegyzés és a gyûrût sem hordtuk az esküvõ elõtt. Mondjuk engem ez nem zavart. 13 éve élünk együtt, csodálatos férj és azóta csodálatos apa. Jóban-rosszban mellettem áll mindig, bár azóta sem túl romantikus. A barátnõmet elvitte a pasija egy tengerparti nyaralásra, letérdelt elé, elõvette a gyûrût és megkérte a kezét. Egyáltalán nem számított rá a lány. Biztosan nagyon megható volt és csodálatos érzés lehetett. Az már kevésbé, hogy a lagzi szervezése közben, még épp azelõtt, hogy elkezdték volna kihordani a meghívót kitalálta a srác, hogy õ ehhez az egészhez még túl fiatal és inkább mégse legyen esküvõ. Nem feltétlenül a körítésen múlik a boldogság.
Én nem értem, összeházasodtok, tehát akkor megkérte lényegében a kezed. Az nem lenne jobb, sõt, ha megkérné a kezed, de utána sose lenne esküvõ...
Említheted, de ezt már úgyse lehet visszacsinálni. Ha már szervezitek a dolgot, igazából nem is tudom, hogy szeretnéd. De így a letérdelõs lánykérés már inkább nevetséges lenne.
Nevetséges lenne, ha egy férfi letérdelne a nõ elõtt, és úgy kérné meg a kezét! Ez csak Amerikában szokás. Magyarországon még 100 évvel ezelõtt sem volt divat. Az eljegyzés csak formaság, de nem feltétlen kell. Az esküvõt is meg lehet úgy tartani, hogy nem csináltok népi banzájt belõle. Soha nem értettem, hogy akik nem dúskálnak a pénzben, miért a lakodalomtól teszik függõvé a házasságot? Nem ezen múlik a házasság sikere.
Nem is értem mit vársz. Mikor errõl beszélgettetek, akkor kellett volna mondanod, hogy te ezt nem így képzelted, hanem hogy letérdel eléd és megkérdezi, hogy lennél e a felesége. Mivel te ezt nem tetted, hanem helyette azt mondtad jó, így a párodnak meg sem fordult a fejében, hogy valahogy romantikusabban kéne. Szóval ne várd, hogy megkérjen, mert fogalma sincs róla, hogy neked ez a bajod. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát.. Ja és egyébként ha említed neki, hogy ez neked rosszul esett, akkor értetlenül fog bámulni maga elé, és nem fogja felfogni az egész helyzetet. És mindez természetes is tekintve, hogy te egy szót nem szóltál hamarabb. Most meg már mindjárt itt az esküvõ...errõl az egészrõl kicsit hamarabb kellett volna szót ejteni..
Szerintem említsd meg neki, mert ez neked fontos. Nálunk ugyan ez volt e helyzet és végül beadta a derekát.:) )
Most, hogy lassan itt az esküvõtök szerintem már felesleges megtartani az eljegyzést, max megemlítheted, de már felesleges. Akkor kellett volna ezt mondani, megbeszélni vele mikor még a kapcsolatotok elején jártatok, hogy neked mi a fontos. Nekem fontos volt a lánykérés és az eljegyzési ebéd is, de szerencsére a páromnak is. És emiatt, hogy tudom neki is fontos, de ennek ellenére nem lett volna lánykérés rosszul esett volna.
Az úgy nagyon romantikus lehet, hogy azt mondod, hogy jaj én úgy szeretném ha letérdelnél elém és megkérnéd a kezem, és erre másnap megtenné, pedig amúgy eszébe sem jutna. :D
Ahhoz nem kell letérdepelnie a pasinak, hogy megkérje egy nõ kezét... az enyém sem tette, de nem is szerettem volna.
De a kérdezõ azt szeretné, ha letérdelne és megkérné a kezét.
A tiéd jobb, mint mikor valakit eljegyeznek, aztán éveken át csak menyasszony, esküvõ meg még madártávlatban sem. :) Bár megértelek, hogy az igazi kérést hiányolod. Azzal én is így lennék. Kéne a fenének az eljegyzési ünnepség, meg a családdal bohóckodás, de szeretném, hogy letérdel és megkér. :) Egyébként hogy zajlott akkor ténylegesen nálatok? Egyik nap kijelentette, hogy te, házasodjunk össze? :) Vagy hogy?
Elõbb térdepelj Te is egy kicsit, aztán rászólhatsz, hogy most õ jön... Kedves Kávétejszín! Ne légy csacsi! Nagy megerõltetés lenne boldognak lenned attól, amit megkapsz? Életed gyönyörû idõszakát szalasztod el, mert az eljegyzésen cirmogsz, ahelyett, hogy a fellegekben lennél az esküvõ miatt...
Lehet, hogy szentimentális érzelgõs liba vagyok, de azért nekem fontos volt, hogy legalább annyit megkérdezzen, hogy XY, hozzám jönnél feleségül? (és nem térden állva, gyertyafénynél, giccsözönnel kérte meg, az nekem sem fontos) Nekem kicsit snassz ez a házasodjunk össze, azt' kész dolog. Persze, akinek ezzel nincs baja, teljesen megértem, viszont másoknak fontosak a kisebb formalitások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, fõleg azoknak, akik ismeretlenül nem minõsítettek, és nem írogatták, hogy sajnálják a pasit, hogy ilyen nõt "kell" elvennie. Boldog vagyok, hogy házasok leszünk, szeretem a páromat, csupán érdekelt, hogy ki hogy van ezzel, ki hogyan reagál, ha pl. meghallja, hogy eljegyzés nem volt, csak esküvõ lesz? A pocskondiázó, lenézõ válaszoló pedig nem érdekel, 49%-os a hasznos válaszainak aránya.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, úgy tûnik, hogy az eddigi válaszolók közül Te értesz meg leginkább. Nekem is ez az "essünk túl rajta" érzés, hogy na, házasodjunk. A letérdelést sem úgy értettem, hogy muszáj ott térdelnie, csupán egy rohadt kérdést feltenni, bármilyen helyzetben, gyûrû nélkül, vacsora nélkül... Sajnálom, hogy feltettem ezt a kérdést, mert minõsítve vagyok egy ilyen apróság miatt, holott csak félreértitek, hogy mire gondolok. :)
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy semmi nem elég. Nem szeretnék eljegyzési ebédet, meg semmi banzájt, csak hogy letérdeljen megkérdezni, hogy hozzámegyek-e. Semmi extra. De nem volt ilyen, csak szóba került, hogy összeházasodhatnánk a nyáron, így lett az esküvõ.

Augusztusban lesz az esküvőnk, de sajnos nászutunk nem lesz - nem fér bele. Más is van így? Hogy érint Titeket?

Én nagyon szomorú vagyok...De sajnos sehogysem tudunk elmenni, örülünk ha az esküv?t ki tudjuk fizetni. :(

Legjobb válasz: Ne szomorkodj ezen! A nászutat bármikor lehet pótolni, ha egyszer meglesz a rávaló. Nekem az elsõ házasságom megkötése napján a férjem 200 km-rel odébb dolgozni ment /zenész volt és állandóó helyettes/, így még a nászéjszaka is elmaradt. A másodiknál sem volt nászút. A harmadiknál volt egy kis plusz pénz és Thaiföldre mentünk. A nászút célra legfõképpen az, hogy az összeházasodott két ember kellemes körülmények között kettesben igazán kiismerhesse a másikat. Ma már a párok nagy rész az esküvõ elõtt is jól ismeri a másikat. A nászutat tehát bármilyen kisebb nyaralással, bármikor lehet pótolni. Sok boldogságot nászút nélkül is!

Ne szomorkodj ezen! A nászutat bármikor lehet pótolni, ha egyszer meglesz a rávaló. Nekem az elsõ házasságom megkötése napján a férjem 200 km-rel odébb dolgozni ment /zenész volt és állandóó helyettes/, így még a nászéjszaka is elmaradt. A másodiknál sem volt nászút. A harmadiknál volt egy kis plusz pénz és Thaiföldre mentünk. A nászút célra legfõképpen az, hogy az összeházasodott két ember kellemes körülmények között kettesben igazán kiismerhesse a másikat. Ma már a párok nagy rész az esküvõ elõtt is jól ismeri a másikat. A nászutat tehát bármilyen kisebb nyaralással, bármikor lehet pótolni. Sok boldogságot nászút nélkül is!
Szia! Az a nászút, amit annak nevezel! Ha ennyire bánt, hogy nem lesz nászutatok, akkor csináljatok egyet minimális költségvetéssel. Pl. elõre lefõzöl egy jó nagy adag kaját, mondjuk pörit, kocsiba beszálltok, térképre ráböktök (ha túl messzire sikerül, újra böktök) és indul a nászút, kempingben eltöltötök két-három éjszakát, árban kijön kb. 5eFt/nap-ból, általában még strand is tartozik hozzájuk. Ha pedig elõre felhívod õket és elpötyögöd, hogy nászutasok vagytok, biztos, hogy adnak valami kedvezményt, ha más nem egy üveg pezsgõt. De ha nem szerettek kempingezni, akkor ha ügyesen tudsz keresni, akkor két-háromezer Ft/éj/fõ-bõl is találhatsz szállást. Megpakoljátok a hátizsákot és irány vonattal (bár ebben nem vagyok biztos, hogy olcsóbb, mint autóval). Egy ismerõsömék kempingezve voltak nászúton, egy hét mindennel együtt, kijött 50eFt-ból. És minden nap meleg kaját ettek, kb. háromszor még az étterem is belefért. Nappal pedig irány a város és kerestek egy kifõzdét.
Nekünk sem volt nászutunk, de nem is bántuk. Majd összesporolunk egy kis pénzt és késõbb megyünk. Ha meg az sem jön össze az sem baj. Nem az a lényeg hanem hogy boldogok vagytok egymással. Azt meg bárhol lehet érezni :)
Nekünk sem volt anno nászutunk, az esküvõ után 2 hónappal a nagybátyámék meghívtak a nyaralójukba pár napra. Ezt kineveztük annak :) Bár ez nyáron volt, 1 nap napsütést 3 nap szakadó esõ követett, aztán már mehettünk is haza. Nem állítom, hogy felejthetetlen élmény volt, de legalább távol voltunk a napi gondoktól egy picit.
Majd elmentek jovore! Van ennel nagyobb tragedia is az eletben. Mennyien lesztek a lagziban?
Nekünk sem volt nászutunk, bár nem anyagi okok miatt. Nem hiszem, hogy ez olyan egetrengetõ dolog, de ha akarjátok, be tudjátok késõbb pótolni.
nekünk is augusztusban lesz az esküvõnk. a család említette meg hogy kapunk ajándékba belföldi utat. ha õk nem adnák mi sem tudnánk elmenni sehova
Ismerek olyan párt, aki szintén nem tudta megoldani közvetlen az esküvõ után, eltolták a nászutat, ennyi, pótolták máskor. Ez legyen a legnagyobb problémád. :-)
Ne szomorkodj nekünk is augusztusban lesz és mi is csak azért tudunk valahová elmenni(magyarország) mert a párom és én is elég sok üdülési csekket kaptunk!Még bármikor elmehettek!Ha utánna csak egy kicsit otthon vagytok ketten az is nagyon jó tud lenni!kirándulás filmezés..babagyártás ne keseredj el!
Örülj neki, hogy legalább esküvõtök lesz!Mi már 8 éve vagyunk együtt és nem bírunk összeszedni annyi pénzt, hogy összeházasodjunk:( Sok boldogságot nektek!!!:) :)
Szia! Mi már lassan két éve vagyunk házasok, és az esküvõ után nem volt tudtunk elmenni nászútra. Én nem szomorkodtam rajta. Te se tedd!!! Mi idén nyáron, ugyan már 3-asban, de pótoljuk. Alig várjuk. Szerintem így is ugyanolyan jó lesz. Sok boldogságot a házasságotokhoz!
Elôre is nagyon sok boldogsàgot! Nekem augusztusban lessz 2 éve hogy hàzas vagyok és még mindig nem votlunk nàszuton de tervezzûk ( bàr elôszôr a babàt szeretnénk ôssze hozni ). Szerintem ami késik nem mulik bàrmikor mehettek még. En azzal vigasztaltam magam hogy az eskuvo utàn egy gyônyôrû nyitott tetôs kocsit kibéreltûnk 1 hétre és azzal jàrkàltunk mindenhovà.
írjál! Segítek a gondon.:D
miért lenne ciki???? én senkint nem nézek le ez miatt... sõt barátnõm 22 és még szûz... ezzel nincs is probléma... és már egy ideje eggyüt vagyok... és szerintem nem ciki...
Egy kis jóslat: mostanában össze fogsz jönni valakivel valószínûleg. Ezzel a tendenciával még 18 éves korod elött valaki beléd hatol, és nem vagy még megkésve. Sõt, ha bele gondolok, mostanában ideális. Lelkileg fejlettebb vagy már, testileg vélhetõen kész vagy rá, bízni is tudsz a másikban szerintem. Szóval nincs gond.
Ha mindenki azt gondolja nem vagy az akkor ki elõtt ciki, hogy az vagy?:) Ha kivánod tedd meg egy rendes, tapasztalt fiúval aki vigyáz rád.Ha nem akkor még ráérsz:)
A kérdező hozzászólása: Én nem érzem cikinek egyáltaláb, de már én el szeretném vesziteni, Van is egy fiu, aki nagyon tetszik, de en nem tetszem neki.És állandoan csak sirok miatta.
én 28 évesen vesztettem el és nem éreztem cikinek az hogy más meg mit gondolt az nem érdekelt
Nem ciki ez. Szerintem becsulni kell az ilyen lanyokat. Mindnek addig kell varni, mig megjon az igazi. Szerintem ha 20-on felul veszted el.az sem baj :) 17/f
ha te annak érzed akkor máris ciki vagy
Sosem ciki. Akkor veszítsd el, amikor TE szeretnéd, nem amikor a társadalom elvárja. Te élsz utána az elsõ szex élményével a fejedben, ami elég meghatározó, nem mások.
Szia, Ciki? Igen ez egy elgondolkodtató kifejezés. Nem értem miért lenne egy ilyen dolog "ciki". Az a ciki, ha egy sártócsába beleesel csomó ember szeme láttára egy napos osztálykiránduláson és nincs nálad váltóruha. Na az a kínos. Amúgy soha sem lesz ciki szûznek lenni, most ez egy ilyen trendi cucc, hogy "veszítsd el hamar a szüzességed, csak akkor leszel menõ". Ne akarj beállni a sorba. Személy szerint jobb ha 18 felett veszíted el. A pornók is 18+ -ok, mégis nézik kisebb korosztályok, a szexet is csinálják kisebb korosztályok, de mégis ott van a 18-as karika, ami nekem azt jelenti, hogy azok csinálják/nézzék akik már elmúltak, vagy legalább annyira értettek. /Szubjektív vélemény/

Van két vörösfejű ékszerteknősöm nem testvérek de egyszerre vettem őket 2012 augusztusán lesznek 4 évesek szeretném őket pároztatni de sehogy sem megy a hím sokat kótekszik a nőstény csak tűri tanácsot kérek?

Legjobb válasz: 8 éves korukban fognak ivaréretté válni. Addig ismerkedés gyanánt bármelyikõjük rezegtetheti mellsõ lábait a másik orra elõtt. (mondjuk, hogy gyakorol)

8 éves korukban fognak ivaréretté válni. Addig ismerkedés gyanánt bármelyikõjük rezegtetheti mellsõ lábait a másik orra elõtt. (mondjuk, hogy gyakorol)
A vörösfülû ékszerteknõs tenyésztését betiltották az 1998-es állatvédelmi törvényben, mivel a faj veszélyes az õshonos faunára. 24/F. § Az ország õshonos növény-, illetve állatvilágára ökológiai szempontból veszélyes, külön jogszabályban meghatározott állatok kedvtelésbõl való tartása, szaporítása és forgalomba hozatala tilos.
Szardmárle a törvényeket...ugyanmár kitudja hogy te tekiket tenyésztesz

Augusztusban lesz az esküvőm szabadtéren, de iszonyatosan súlyos allergiám van abban az időszakban parlagfűre. Mit tegyek?

Tényleg teljesen használhatatlan vagyok, 200 zsepit elhasználok egy nap, mindenhonnan folyik mindenem és úgy be van dagadva a szemem, hogy alig bírom kinyitni...Meg persze totál tompaság, s borzasztó közérzet..

Legjobb válasz: nem értek a parlagfûhöz, de ha pl júniusban tartanátok? v az a parlagfûnek mind1? v picit késõbb? a meleg miatt akarjátok nyáron?

nem értek a parlagfûhöz, de ha pl júniusban tartanátok? v az a parlagfûnek mind1? v picit késõbb? a meleg miatt akarjátok nyáron?
De ha tudtad, h ennyire kikészít, akkor miért ilyen idõpontra szerveztétek?
Nekem is parlagfû allergiám van, és nekem is nagyon erõs, hasonlóan durva tüneteket produkálok, mint te. Több, mint 10 éve... Tavaly nyáron találtam egy orrspray-t, Rhinocort Aqua, nekem az nagyon sokat segített. Ha az injekció sehogysem jön össze, azt javaslom. De mindenképp beszélj az orvosoddal, mert lehet, hogy tud adni valami erõsebb tablettát is. Én szedtem már mindent, Zyrtectõl Zaditenen át Cetizirinig... Ez az orrspray enyhítette annyira a tüneteimet, hogy tudtam tõle éjjel aludni! Én is hallottam az injekcióról, de nem tudom, hol lehetne jobban utána járni, mint a dokinál. Õhozzá menj! Mellesleg sok boldogságot, és egészséget! :)
én elmentem egy tüdõgyógyász/allergológus-hoz, õ Aeris-t írt fel legutóbb, nekem ez nagyon bevált, pedig mindenfélét szedtem az allergiámra már...
A kérdező hozzászólása: Már biztos az auguszusi idõpont, meghívók is kimentek, stb. Meg nem is tudtuk volna hamarabb, mert külföldön élünk és csak július végén szabadulunk el a munkahelyünkrõl. Csak ebben a csodainjekcióban tudok reménykedni....:-(
Éppen azt akartam javasolni, hogy érdeklõdj az orvosodnál, hogy milyen gyógyszer van, amit bevehetnél! Biztosan kell lennie valamilyennek! Sok boldogságot, és felejthetetlen esküvõt kívánok!
A kérdező hozzászólása: Mert csak augusztusban vagyunk szabadok. Amúgy az év minden hónapjában külföldön vagyunk, mert ott dolgozunk, írtam korábban is. De most tényleg nem a kötekedést szeretném kapni, az idõpont fix, a megoldást keresem.köszönöm
vegyél vény nélküli allergia elleni gyógyszer és orrsprayt.Ki kell vele bírnod, ha más nem dugiban sprayz az orrodba.Kellemetlen lesz az bíztos.Jah és kérj vízálló sminket, mert tuti folyni fog a szemed, mmint az allergia miatt:D nekem is allergiám is van, egész éves szénanátha.Nekem Aeriusom van, de hát én tüdõgondozóba járok:S
A kérdező hozzászólása: ezeket mind kipróbáltam, már, semmi nem használ. Kb 15 éve van allergiám. Csak érdekelt, más mit csinált hasonló helyzetben. Nem akarok az esküvõmön minimális kellemetlenséggel járó allergát sem
Semmit az égvilágon.
Ne hagyd, hogy a rendõr elvegye! :D
a jogosítványon és a személyin két külön kép van, tehát semmi köze egymáshoz a kettõnek, külön külön kell õket frissíteni.

Juniusban lejár a személyim, de csak augusztusban lesz az esküvő. Most akkor újra meg kell csináltatnom? Vagy van valamilyen kiskapu?

Legjobb válasz: Nincs. Érvényes személyi igazolvány kell a házasság megkötéséhez.

Nincs. Érvényes személyi igazolvány kell a házasság megkötéséhez.
Én most újítattam személyit, mivel jogsim is volt, meg útlevelem, így 1500 Ft volt az illeték. Azt hallottam még, ha újtípusú a személyid, de semmi másod nincs akkor is ennyi, de ebben nem vagyok biztos. Ha nem vonatkozik rád semmi, akkor 3000 Ft az illeték. Érdeklõdj az okmányirodánál hátha van valami kibúvó, mert így 6000 Ft lenne neked. Ráadásul minimum 2 hét míg megérkezik az új személyi.
Kell bizony, sõt a tanúknak is.
Ideiglenes személyivel igen, de az csak 30 napig érvényes, és ugyanannyi az illeték, hiszen az új személyi megrendelésekor állítják ki. Tényleg nincs kiskapu, hasonló helyzetben voltunk az esküvõnk elõtt, így biztosan tudom.
Illetve ha van érvényes jogosítványod, útleveled az megfelel! Csak most jutott eszembe, mert nekem az sem volt, és a magam példájából indultam ki. (utolsó válaszadó)
Az esküvõ napján nekünk nem kellett vinni a személyiket, csak a két tanúnak. A miénket a részletek egyeztetésekor (kb. 1 hónappal esküvõ elõtt) lefénymásolta az anyakönyvvezetõ. De lehet ez településenként más és más.
Szerintem ideiglenes papírral csak el lehet intézni valahogy... menj be érdeklõdd meg!
tartsd meg elõbb az esküvõt, ti ketten meg két tanú, és onnantól érvényes a férjes neved, csináltathatod a személyit. a nagy napon meg vagy csak templomi lesz, vagy megerõsítõ polgári, vagy lehet csinálni olyat, mint még egy polgári, csak nem a hivatalos anyakönyvet írjátok alá, hanem valami "mû"-t
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs se jogsim, se útlevelem (ami érvényes lenne akkor). De amúgy kell egyáltalán vinni a nagy napon is a személyit? Vagy mikor látja az anyakönyvvezetõ?
A kérdező hozzászólása: És akkor elõrántom a harisnyakötõmbõl? :DDDD
Nincs kibúvó, ugyanebben a helyzetben voltam én is. Meg kell csináltatnod elõtte és újracsináltathatod utána. Ez van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Úgy döntöttünk, hogy elõrébb hozzuk a dolgot. A nagy napon úgyis csak megerõsítõ szertartás lenne. Bár nem akartam ennyivel hamarabb férjhez menni, de ez van.
a bejelentéshez kell csak a személyi sztem, késõbb a születési anyakönyvit nem fogadják el? kérdezd meg õket, meglehet, hogy eltekintenek...

Augusztusban lesz 4 éve hogy a cégnél dolgozom, de június óta itthon vagyok táppénzen mert veszélyeztetett 14 hetes kismama vagyok. Előreláthatólag szeptemberben jogutód nélkül megszűnik a cég. Mit tudok tenni hogy mégis kapjak majd gyedet?

Legjobb válasz: Szia! Az álláskeresési járadék folyósítása (erre jogosult leszel) ad biztosítási jogviszonyt a tgyás-hoz, gyed-hez. Csak valami olyan variálást kell vele csinálni, hogy amikor megigényled a tgyást, akkor le kell mondanod a járadék folyósítását. Ha lejár a tgyás, akkor újra igényelni kell a járadékot, majd a járadékról kell menni gyed-re. Ha ezt a közbensõ lépést nem teszed meg, akkor gyed-re nem leszel jogosult.

Szia! Az álláskeresési járadék folyósítása (erre jogosult leszel) ad biztosítási jogviszonyt a tgyás-hoz, gyed-hez. Csak valami olyan variálást kell vele csinálni, hogy amikor megigényled a tgyást, akkor le kell mondanod a járadék folyósítását. Ha lejár a tgyás, akkor újra igényelni kell a járadékot, majd a járadékról kell menni gyed-re. Ha ezt a közbensõ lépést nem teszed meg, akkor gyed-re nem leszel jogosult.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Kérdeznék még:a tgyást bármikor meg lehet igényelni?A másik hogy a m.járadékot ha megigényelem akkor mennyi pénzt fogok kapni vagy hogy, mibõl számolják ki?Válaszod elõre is köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen részletes segítséged!Nagyon sokat segítettél!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!