Találatok a következő kifejezésre: Augusztus közepén a (30 db)

PCOS-s vagyok fél éve szedem a Meforalt. Eddig még nem jött meg, de augusztus közepén volt pár napig pecsételés, és szeptember közepén is. Ez azt jelenti, hogy talán már kezd rendeződni? Lehetséges igy, hogy teherbe essek?

Legjobb válasz: Lehetséges, de jó lenne ha lenne valamilyen ciklusod. Egy nagyon alapos kivizsgálást javasolnék, endokrinológussal. Régen is ennyit menstruáltál? Érdemes lenne UH-ra menni amikor pecsételsz, több napon át; mert akkor szerintem meg tudnák mondani hogy ez mensi -e vagy sem. Hozzáteszem hogy ezt csak magán doki csinálja meg; az sztk-ban meg sem hallgatnak.

Lehetséges, de jó lenne ha lenne valamilyen ciklusod. Egy nagyon alapos kivizsgálást javasolnék, endokrinológussal. Régen is ennyit menstruáltál? Érdemes lenne UH-ra menni amikor pecsételsz, több napon át; mert akkor szerintem meg tudnák mondani hogy ez mensi -e vagy sem. Hozzáteszem hogy ezt csak magán doki csinálja meg; az sztk-ban meg sem hallgatnak.
A kérdező hozzászólása: Járok endokrinológushoz 3 havonta. 4 évig szedtem fogamzásgátlót azzal rendesen megjött mindig, ezelõtt 1 évben kb 2-3x volt.
Fél év után szükséges volna egy kontroll cukorterhelés. Ennek alapján meg lehet állapítani, hogy javultak-e az értékeid. Lehet, hogy módosítani kell az adagolást, vagy le kell cserélni. Elméletileg amúgy lehetséges normál ciklus nélkül is teherbe esni, de azért ez elég ritka. Mindenképpen rendezni kellene a ciklusodat. Annak, hogy fogigátló mellett megjött, viszont semmi jelentõsége nincs, mert az egy szimpla megvonásos vérzés, amit a fogigátló vált ki.
kellene egy kontroll vérvétel igen. egyébként nekem a meforal nem volt jó, le kellett cserélni fél év után a merckforminra, szóval ilyen is van.

Augusztus közepén születik a lányom, miben szokták ilyenkor hazahozni a kórházból?

Milyen típusú ruhákat érdemes neki venni még a nyár fennmaradó részére?

Legjobb válasz: A fiam július végén született, egy bodyban vittük haza, betakarva egy vékony pelussal, és még így is izzadt. MOst augusztus elejére várjuk a babát, õt is valami vékonyban fogom hazahozni, ha ilyen lesz az idõ:)

A fiam július végén született, egy bodyban vittük haza, betakarva egy vékony pelussal, és még így is izzadt. MOst augusztus elejére várjuk a babát, õt is valami vékonyban fogom hazahozni, ha ilyen lesz az idõ:)
Szerintem is napozó, kiszokni, kissapi + egy vékony pléd, ha 25 fok felett lesz. Nem szabad túlöltöztetni a babákat, fõleg ilyen melegben. Második rétegnek elég neki a vékony takaró.
Szia! Mivel egy pár napos babának a hõérzete még nem alakult ki rendesen, ezért rövid ujjú body+hosszú ujjú rugit javasolnám+kissapi. Gondolom kocsival viszitek haza. Vékony pléd elég, mert ha hûvösebb van akkor duplán teszed rá addig míg a kocsihoz értek. Szép babavárós napokat így a végére! :D
Alapvetõ szabály, hogy a babára, kisgyermekre egy réteggel többet adj rá, mint amit te viselsz. Több nem kell, de kevesebb se. Jó ég tudja, milyen idõ lesz! 25 fok felett elég egy ujjatlan body, zoknival. Alatta gy kising még, ha még hûvösebb lesz, akkor laza zsák.
Tavaly augusztusban szültem, és akkor volt a legmelegebb. Akkor nekünk a kórházban azt mondták, csak egy napozót vigyünk a babáknak, mert ilyenekben adják ki abban a hõségben. Mi végül nem mehettünk haza, csak egy hûvösebb napon, fújt a szél is, így hosszúujjú rugi, és rövid body volt rajta.Egyébként napközben is alig volt rajtuk valami ruha a kórházban is, a lábaik teljesen szabadon voltak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már tisztul a kép :o)

A levendula virágzik augusztus közepén?

Legjobb válasz: Nem. Májusban, júniusban virágzik.

Nem. Májusban, júniusban virágzik.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Nincs valami ötleted, milyen virággal dídzíthetnék az esküvõmön? Mi virágzik augusztus közepén, amihez olcsón hozzá tudnék jutni? Egyáltalán hogy lehet nagy mennyiségû virághoz jutni, mondjuk nem bolti áron? Ahol, ha szálassával veszem a virágot nagyon sokba kerül.
Ne szálasával vedd, menj be virágboltba, és kérdezd meg, hogy ha nagy tételben veszel virágot dekorációs célokra, mennyibe kerül, illetve mit tudnak ajánlani. Vagy még jobb, ha eleve kertészetbe mész.
Nyár elejétõl egész nyáron virágzik. Szerintem is nagyon jó ötlet tövestõl venni nagy tételben. Akkor nagyon mutatós is lenne.
Ha dekorációnak szeretnéd nézz utána hogy francia vagy angol faját képzelsz-e el az esküvõdön, vagy van számtalan más fajta. Így nem lesz csalódás a leszállítás után.
Nekem rengeteg tõ van és egész nyáron át virágzik, elvirágzás után visszavágva Mégegyszer virágzik, de nem szabad a fás részig visszavágni, mert akkor nem hajt ki újra!Egy év alatt ha metszve van képes a triplájáta nõni.

Üdv! Augusztusban születik a 2. gyermekem hó közepe fele elméletileg. Mivel jó idő lesz még, esetleg 2 hetesen kivihetem-e már sétálni vagy strandra őt is?

Nem szeretném a nagyobbik gyerekem megfosztani ezektől a dolgoktól.Persze őt is bekenném naptejjel, letakarnám a babakocsit, hogy a nap ne nagyon süssön be neki meg stb (Gondolom azért pótolnom kéne neki a folyadékot jobban, vagy elég lenne a ciciből jövő vizesebb tej szopizásnál? :S). Nektek mi a véleményetek, nem kéne még kivinnem? Vagy nem lesz semmi baja, mert végülis jó idő lesz még. Csak figyeljek a nap miatt? Vagy max kivigyem, de csak egy fél órás sétára?

Legjobb válasz: Sétálni 2 hetesen már mindenképpen ki kell vinni,d e strandolni nem mennék ilyen pici gyerekkel.

Sétálni 2 hetesen már mindenképpen ki kell vinni, d e strandolni nem mennék ilyen pici gyerekkel.
Még meg sem született!! Honnan tudod milyen idõ lesz? Nem is biztos, hogy neked két héttel szülés után lesz kedved strandra menni, különösen, ha ömleni fog még belõled a vér! Ilyenen variálni mikor még meg sem szültél!
Sétálni mindenképpen, de strandra én sem.
Sétálni simán viheted majd, de strandra semmiképp.. Augusztus közepéig ki tudtok menni a strandra a nagyobbal párszor, ha augusztus közepén szül majd szeptemberre lesz 2 hetes a babád, akkor már úgy se strandolgat az ember.
Én az október közepén született picimet kivittem már a kórházból hazatérés másnapján fél órára és azóta is minden nap. Simán kivinném a helyedbe is pelussal letakarva a babakocsit, persze reggel és 4 után. 1 hét után már 1-2 órát is kint lennék ugyan így vele árnyékos helyen meg fõleg. Strandra nem vinném.
Hat igen nagy felelotlensegre vallana egy ket hetes gyereket strandra vinni.... Foleg hogy a fokozatos levegoztetes miatt nem is lehetne orakig kint
Én biztos nem vinnék ki egy 2 hetes csecsemõt a strandra.
Kislányom téli baba, 2 hetesen sétáltunk és nagyon minuszok voltak, nyugodtan vidd ki. De a melegbe azért szerintem nem jó ötlet órákat kint lenni vele, mondjuk strandon.
Sétálni vidd ki, de a strand az nagyon nem jó ötlet! Oda nem vinném ki a helyedben!
Szerintem nyugodtan kiviheted, ha megtudod oldani, hogy megetesd és betolod az árnyékba gondolom nem egész napra mentek ki, miért ne?
A kérdező hozzászólása: Természetesen fedett strandra vinném csak , de oda is max 1-2 órára...Naptej , meg babakocsin a textíl pelenka , az odafele meg visszafele útra kellene , nem pedig azért , hogy szegényként kint hagyjam a napon , az téll. dúrva lenne.Szóval ilyen fedett strandra gondoltam , ami végülis max annyi kárt okozhat , h. nem itthon van , nagyobb a hangzavar meg stb.De olyan sok külsõ veszélyesebb (idõjárási) hatás nem érheti , mint a nap , szél stb.Vízbe sem vinném be , kint lennék vele valami pad féleségen , vagy valami közeli strandon belüli büfében , amíg apuka játszik bent a vízben a nagyobbik gyerekkel , meg az az igazság , h. apukával csak kettesben , ha egy fél óránál tovább van a nagyobbik gyerek és nem lát engem , nagyon nyûgöske lesz....:( Lényeg félreértés ne legyen , azért nem lennék annyira felelõtlen és szívtelen.:) Szerintem...:D
Termésnél már nem trágyáznak elemi tétel.
Ha nem vagy járatos benne, akkor nagyon vigyázz! Ezeknek a mûtrágya-, növényvédõ szereknél van egy lebomlási határ, a felhasználásuktól (kiszórásuktól) számítva azon idõszak alatt a termést fogyasztási célra nem szabad felhasználni. Tehát mindenképp mielõtt kiszórod, ki kell számolnod, hogy legközelebb mikor szedhetsz termést!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Elemi ... lenne! Mégis sokan megteszik, ezért is kötelezõ (kereskedelmi célú termelés esetében) az u.n. zöldkönyv vezetése, és az u.n. "méregkeverõ tanfolyam" elvégzése. (Most nem jut eszembe a hivatalos neve a tanfolyamnak)
Szia, a mûtrágyának(ásványi só) nincs élelmezési ideje, (a nitrogénnel (N) viszont nem árt csinyán bánni, inkább kevesebb mint több) a rovarok, illetve baktériumok elleni védekezésnek viszont van, átlagosan 7 nap, de ajánlatos 10- vagy több napot számolni. Természetesen szükség van a teljes termésciklus alatt tápanyag utánpótlásra, de nem mindegy milyen paprikát termesztesz, pirosba érõ paprikák esetén (pritamin, gigant, kápia fûszer) nagy a kálium igény, hiánya késlelteti az érést, súlyosabb hiány esetén sok zöld paprika marad a töveken amit a kedvezõtlen idõjárás tönkre tehet, a termés kialakulása után magas kálium tartalmú komplex, (NPK:5-10-28) vagy egy komponensû (kálium szulfát) mûtrágyát adhatsz ki. Minden paprika kálcium igényes ezért nem árt gondoskodni errõl is (kálcium nitrát) hiánya csúcsrothadáshoz minõség romláshoz vezethet. Fehér paprika esetén kicsit összetettebb a helyett, mivel optimális körülmények között 12-14 naponta szedhetõ a virágzástól számítva. Folyton növõ paprika esetén ha kicsi a növény több nitrogén (N), kevés virág, sekély gyökérzet esetén több foszfor (P), ha sok kicsi paprika van több kálium (K), de nem árt metszeni, termésszabályozás . Én tápoldatozást javasolnék 0, 5% (0.5 dl 10 liter vízhez) töménységben heti rendszerességgel, felváltva kácium nitrát következõ hét komplex (NPK:5-10-25) , fehér paprikánál szedés után növényenként 1-1, 5 liter, mindkét mûtrágya kapható 2kg-os kiszerelésben kb 400 l vízhez elég, felhasználhatod a maradékot jövõre is Fehér paprikának sok víz a tövekhez (a tápoldatozás napján ne!), a pirosnál viszont ha már kifejlett méretûek a paprikák óvatosan mert a sok víz elodázza az érést, és inkább csak a káliumra kell figyelni, ha füstösödnek a paprikák nem kell több tápanyag 1-2 hét múlva szedés. (ha jó lesz az idõ idén meg 5-6 szedés is belefér, tavaly októberben bõven szedtem a paprikát)

Augusztus kőzepén meginditottam a válást, azóta semmi értesitést nem kaptam. Mennyi idő múlva várható az első tárgyalásról az értesitő?

Legjobb válasz: Nagyban fugg attol, hogy hol adtad le a papirokat. Ugy hallottam, Budapesten egy fel ev mulva... videken 1-2 honap.

Nagyban fugg attol, hogy hol adtad le a papirokat. Ugy hallottam, Budapesten egy fel ev mulva... videken 1-2 honap.

Május elején/közepén fogok szülni. Elvihetem augusztus végén a babámat egy 1 hetes (autós) olaszországi nyaralásra?

Legjobb válasz: Én a helyedben az idei (külföldi) nyaralást inkább kihagynám, esetleg belföldön egy pár nap, vagy hétvége.

Én a helyedben az idei (külföldi) nyaralást inkább kihagynám, esetleg belföldön egy pár nap, vagy hétvége.
Édesanyám mondta, hogy velünk az elsõ fél évig sehova nem ment.Aki látni akarta az jött.Szerintem nem fog neki jót tenni az a sok kocsibanülés, és inkább elhalasztanám a nyaralást.Az erõs napfény, amúgy sem tesz jót a pici bõrének.Jövõre viszont már a vizet is élvezni fogja. mi idénre egy hetes belföldi nyaralást terveztünk a hegyekbe, de inkább mi is meggondoltuk magunkat, mert messze van.A kicsi gerincének amúgy sem tesz majd jót egy akkora kicsiút.
Autóban biztonságosan gyerekülésben tudod utaztatni. de abban nem tanácsos 12 hetes kora elött! Erre figyelj, mert az õ egészsége a legfontosabb. Kisfiam kicsit nagyobb volt már amikor utatunk vele ausztriába (4 hónap), és jól bírta az autózást. ha igényli, gyakran meg kellhet állni kicsit mozogni vele, szoptatni, pelus csere stb. de elméletileg ha bírja az autózst, akkor nem lehet gond. Mi repültünk is közel 5 hónapoan, akkor ölben volt, azt végigaludta :)
Szia. Beszélj a gyerekorvossal majd elötte.Èn is viszem a babámat haza májusban.Mink Ne´metországban lakunk.1000km.Nem lessz semmi bajotok, csak többször kell majd megállni, kicsit a babát is megmozgatni.Attól is függ majd, hogy hogyan bírja az autózást.Nekünk Rebeka szeret utazni.az ablakra lehet pelenkát, vagy ma´s fehér anyagot tenni, és nem fog besütni a nap.Ja, az én lányom is 3 hónapos lessz, mikor megyünk haza.
én biztos nem mennék külföldre egy kisbabával.ez egyébként se nyaralás szerintem , se a szülõknek se a picinek.meg ne adj isten történik valami, ott "idegenben" hova szaladsz vele?jó, tudom ott is van kórház... és 3hónappal szülés után biztos, hogy neked is "nyaralgatni" /hosszú autó út/ lesz kedved?szerintem mindenképp macerás lesz :(
Szerintem menj csak nyugodtan!

Tisztelt Doktor Úr! A Milligest nevű fogamzásgátló tablettát szedem. Olyan problémám lenne, hogy augusztus közepén mennék nyaralni és pont abban a 4 napban lenne meg a menstruációm. Hogyan tudnám ezt kiküszöbölni? Két hónapig egyfolytában szedhetem a tabl

Tisztelt Doktor Úr! A Milligest nevű fogamzásgátló tablettát szedem. Olyan problémám lenne, hogy augusztus közepén mennék nyaralni és pont abban a 4 napban lenne meg a menstruációm. Hogyan tudnám ezt kiküszöbölni? Két hónapig egyfolytában szedhetem a tablettát? Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ebben az esetben ezt megteheti. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ebben az esetben ezt megteheti. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! A Milligest nevű fogamzásgátló tablettát szedem. Olyan problémám lenne, hogy augusztus közepén mennék nyaralni és pont abban a 4 napban lenne meg a menstruációm. Hogyan tudnám ezt kiküszöbölni? Két hónapig egyfolytában szedhetem a tabl

Tisztelt Doktor Úr! A Milligest nevű fogamzásgátló tablettát szedem. Olyan problémám lenne, hogy augusztus közepén mennék nyaralni és pont abban a 4 napban lenne meg a menstruációm. Hogyan tudnám ezt kiküszöbölni? Két hónapig egyfolytában szedhetem a tablettát? Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, ebben az esetben ezt megteheti. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, ebben az esetben ezt megteheti. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Melyik madár költ augusztus közepe után? (plusz infó a leírásban)

Ma találtam egy nagyjából 4-5 centis, barna fiókát(szárnya kicsit sárgásabb), még pelyhes egy kicsit, de repülni nem tud. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen madár lehet, és hogy mivel táplálkozik. Nem tudom, segítség-e, de nagyon nyújtogatja a nyelvét.

Legjobb válasz: Nálunk tengelicek vannak, azon fiatalon még nem szinesek, nemrég repültek ki a fiatalok. http://hu.wikipedia.org/wiki/Tengelic_(mad%C3%A1r)

Nálunk tengelicek vannak, azon fiatalon még nem szinesek, nemrég repültek ki a fiatalok. http://hu.wikipedia.org/wiki/Tengelic_(mad%C3%A1r)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!