Találatok a következő kifejezésre: Augusztus 20-án az (22 db)

Mi az az új kenyér ünnep azonkívül hogy augusztus 20-án azt ünnepeljük?

Legjobb válasz: A háború elõtt aug.20.-a csak Szent István király ünnepe volt. Rákosiék óta lett az Alkotmány és az új kenyér ünnepe. A háború elõtt Páter-Pál napja volt az aratás ünnepe. (Ünnep nap volt) Ekkor sütöttek az új búzából kenyeret és megáldották, megszegték. Azért "új" kenyér, mert nem tavalyi lisztbõl sütötték,

A háború elõtt aug.20.-a csak Szent István király ünnepe volt. Rákosiék óta lett az Alkotmány és az új kenyér ünnepe. A háború elõtt Páter-Pál napja volt az aratás ünnepe. (Ünnep nap volt) Ekkor sütöttek az új búzából kenyeret és megáldották, megszegték. Azért "új" kenyér, mert nem tavalyi lisztbõl sütötték,

Igaz az a hír, hogy egyik évben augusztus 20-án az országház előtti uszályról lőtték felfelé a tüzijátékot, az uszály meg felrobbant?

Valaki mondta,hogy volt ilyen is,és a tűzszerészek pedig beleugrottak a dunába és úgy úsztak ki. Igaz a fent említett hír?,és ,ha igaz mit szóltok hozzá?

Legjobb válasz: Valami oka van annak a 18 %-nak. A kérdés nem az volt, haltak-e meg tûzijátékon. A kijelentésed ebben a formában pedig nem is igaz.

Valami oka van annak a 18 %-nak. A kérdés nem az volt, haltak-e meg tûzijátékon. A kijelentésed ebben a formában pedig nem is igaz.
En emlekszem, hogy evekkel ezelott a TVben lattam, hogy langoltmegy uszaly a duna kozepen.... gondoltam van ott eleg viz, majd eloltjak... aztan masnap be is mondtak, hogy nem direkt volt, pirotechnikai effektkent:D
Tudod ez félig-meddig a jereváni rádió esete. A hír igaz, kis különbséggel… Nekem egy sokéves eset nem hír, de üsse kõ. Igen, volt olyan, amikor – ki tudja miért – a Dunáról lõtték fel a rakétákat. Az is igaz, hogy nem csak játékból volt tûz. Robbanás nem volt (kivéve persze a tervezettet). Kisebb tüzek egyébként szoktak lenne. Ennek megelõzésére, pl. a Gellért-hegyet tûzoltók szokták locsolni a tûzijáték elõtt és alatt. Mit szóljak hozzá? Semmit.
Mi pont szemben voltunk ezzel a bizonyos uszállyal de nem robbant fel, volt rajta egy kisebb tûz és alacsonyabbra lõtte a rakétákat, ennyi.A sötétben pedig nem lehetett látni hogy menekültek-e róla a tûzszerészek vagy sem.
2006-ban öten is meghaltak a tûzijátékon.

Szerintetek majd most is eszébe jut a kormánynak, hogy ne legyen tüzijáték majd augusztus 20-án, mert az árát az árvízkárokra fordítanák?

Már volt rá példa 2010-ben mikor a borsodi folyók kiöntöttek,most a Duna öntött ki. Szerintetek idén fog a gondolkodni ,hogy legyen-e vagy ne legyen? Vannak olyan emberek akik inkább a tüzijátékot szeretnék?

Legjobb válasz: A tûzijáték lemondása az aranytojást tojó tyúk levágása. Az augusztus 20-i rendezvények, a nap végén a tûzijátékkal egy elég jó turistacsalogatót jelentenek. Amit meg meg lehet vele spórolni, az olyan nagyon sokat nem segít. Egyébként 2010-ben sem a kormány ötlete volt, hanem a Facebookon valakié, aztán annyi támogatója lett az ötletnek, hogy nem lehetett mellõzni.

A tûzijáték lemondása az aranytojást tojó tyúk levágása. Az augusztus 20-i rendezvények, a nap végén a tûzijátékkal egy elég jó turistacsalogatót jelentenek. Amit meg meg lehet vele spórolni, az olyan nagyon sokat nem segít. Egyébként 2010-ben sem a kormány ötlete volt, hanem a Facebookon valakié, aztán annyi támogatója lett az ötletnek, hogy nem lehetett mellõzni.
Persze, hogy vannak... :( sajnos... És a kormánynak nem hiszem hogy eszükbe jutna lemondani a tûzijátékról, mert még csak most jön a választás...
Hát én részemrõl. Leszarom a tûzijátékot. Az a pénz lényegesen értelmesebb dolgokra is elmehetne. De nem megy. Csupán azért. Mert egy hülye kitalálta valamikor, hogy legyen ilyenkor tûzijáték. És arra megy el a pénz.
A kérdező hozzászólása: Figyeljetek. Legyen tüzijáték, de gondoljanak az árvízkárokra és azt is hozzák rendbe. De ne a tüzijáték árát vegyék el, hanem ne szedjenek a zsebükbe a nagy emberek annyit, csak kevesebbet és az így megspórolt pénzböl segítsék meg szegény árvízkárosultakat. Nekem ez az õszinta véleményem, hogy mindenkinek jó legyen.


Most augusztus 20. -án miért nem lesz repülő show? Csak ilyen vallási szarságok lesznek egész nap, este tüzijáték azt csá

Kik ezek, eddig minden évben volt, erre most meg csak ilyen baromságok mivanezekkel nem értem.

Legjobb válasz: Aug.20.-án mindig is voltak vallási ünnepségek, még a Rákosi idõkben is! Repülõ show talán azért nem lesz, mert nincs rá pénz és az idõ sem lesz a legjobb.

Aug.20.-án mindig is voltak vallási ünnepségek, még a Rákosi idõkben is! Repülõ show talán azért nem lesz, mert nincs rá pénz és az idõ sem lesz a legjobb.
Meg azért, mert a KDNP-nek nem a repülés a fontos (kár).
Szerintem az összes ilyen szarságot abba kéne hagyni! Semmi értelme (karneválok, fesztiválok[nem a koncertek], tûzijáték, stb)! Pénz kidobás az egész az államnak, és semmivel nem lesz jobb, ha megszervezik minden évben 2-3 szor! Abból a tömérdek mennyiségû pénzbõl, fel lehetne valamennyire hozni Magyarországot, és nem látnánk minden nap 9-10 csövest!

Ahol elmaradt a tüzijáték augusztus 20-án a nagy szél miatt, pl Szegeden vagy akár a Balatonnál v akárhol, ott abban a városban azóta szomorúak az emberek?

Legjobb válasz: Dehogyis...:D már mért lennének szomorúak (legfeljebb a kisgyerekek:D) Elmaradt, ez van...nagy cucc, majd jövõre bepótolják:)

Dehogyis...:D már mért lennének szomorúak (legfeljebb a kisgyerekek:D) Elmaradt, ez van...nagy cucc, majd jövõre bepótolják:)

Az milyen ember aki ellopta augusztus 20-án a magyarság ünnepén a magyar zászlónkat a ház oldaláról?

Szóval hogy az milyen magyar és hogy számol el magával?

Legjobb válasz: ugyanolyan, mint aki február 21-én ellopja a pénztárcádat, tolvaj

ugyanolyan, mint aki február 21-én ellopja a pénztárcádat, tolvaj
Nagy esély van rá, hogy nem egy magyar volt, és valószínûleg a feketepiacon már új gazdára is lelt.
Arra nem is gondolsz, hogy nagyobb szüksége volt rá, mint nektek?
"Arra nem is gondolsz, hogy nagyobb szüksége volt rá, mint nektek?" Úgy érted az illetõ épp hadban áll Romániával és mindenképp szüksége volt egy lobogóra, hogy csapatait meg tudja különböztetni a támogató Szlovén seregektõl?
Biztos nem tetszett neki, hogy kint van a zászló, mert akkor büszke magyar vagy, és sajnos elég sokan nem nézik ezt jó szemmel itt az oldalon sem. Ezek már csak ilyen kis porbafingó, sikertlene senkik. Vagy egy ilyen antimagyar volt, vagy cigány.
De az is lehet, hogy egy derék, hazaszeretõ színmagyar állampolgár volt, aki akart egy zászlót otthonra.
nem lehet, hogy a szél vitte le?
ja persze.. :D
Lehet, hogy egy olasz volt... :P :D
Honnan veszed, hogy magyar lopta el?
rosszul raktad ki te szerencsétlen és azt hitte olaszok vagytok

Augusztus 20. án Budapest 17. ker ből Maglódra mikori az utolsó busz?

Legjobb válasz: Ugyan már késõ, de a jövõben itt nézd meg: http://www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi

Ugyan már késõ, de a jövõben itt nézd meg: http://www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi

Augusztus 20. -án nyitva lesz az Aréna pláza?

Legjobb válasz: Igen, de csakis a te kedvedért, de vigyázz, mert csak 10 percre!

Igen, de csakis a te kedvedért, de vigyázz, mert csak 10 percre!
Szerencsére egyik sem lesz nyitva, max a mozik meg a kávézók.

Ti mit gondoltok, ha lesz idén augusztus 20-án Budapesten tüzijáték (LEGYEN), mennyi pénzt kéne az államnak a Szent István napi látványosságra szánni?

Ki szerint mennyi pénzt lenne jó az államnak rászánni a 20-i tüzijátékra?

Legjobb válasz: 200 millio ! :D abbol egy igencsak szep tuzijatekot lehetne latni !

200 millio ! :D abbol egy igencsak szep tuzijatekot lehetne latni !
Az ünnep és a tûzijáték szerencsére a megtérülõ kiadások közé tartozik, hiszen a turisták sokkal többet költenek ebben az idõszakban Budapesten.

2006. augusztus 20-án ott voltál Budapesten azon a viharos tűzijátékon este?

Amikor a vihar volt a t?zijáték közben.

Legjobb válasz: Hát ott voltam, és sztem egyáltalán nem volt valami nagyszerû.. Fõleg mivel hajón voltam a Duna kellõs közepén, és a szél leszedte a tetejét, és láttam ahogy azok az emberek beesnek a vízbe.. Nemtudom te hogy vagy vele, de én nem szeretek az életemmel játsznai..

Hát ott voltam, és sztem egyáltalán nem volt valami nagyszerû.. Fõleg mivel hajón voltam a Duna kellõs közepén, és a szél leszedte a tetejét, és láttam ahogy azok az emberek beesnek a vízbe.. Nemtudom te hogy vagy vele, de én nem szeretek az életemmel játsznai..
nem, éppen szartam.
Én kint voltam... Azért volt veszélyez mert 190km/órás szél volt, mindenfelé repkedtek törmelékek (üvegszilánk, fa szálka, stb...), és szakadt az esõ. Ja és nemvolt hová bújni. Mint elõbb írtam csak úgy kizavartak az ORKÁN-ba! Hát ezért.
Hát mert 200kmes orkán volt, és feldõltek az állványok, oszlopok, fák kidõltek... csomóan meghaltak :S
A kérdező hozzászólása: és akik nem hajón voltak hanem ott a Duna partján? azok miért voltak veszélyben?
Elhiheted nem jártál volna jól. Én ottvoltam és mikor jött az orkán erejû szél a tömeg bepánikolt és mindenki ronhant mint az õrült. Az volt a legdurvább dolog hogy kizavartak minket a kávézóból a szakadó esõbe mondván nem veszünk semmit akkor lehet menni. A repkedõ üveg és egyéb törmeléket nemis említve.
Nem, én Debrecenben voltam akkor. Nem is szerettem volna ott lenni.
A kérdező hozzászólása: Én úgy átéltem volna azt a vihart. Imádom a viharokat. Itthon is mindig fényképezem meg kitárt ablakból nézem õket (kivéve ha nagyon csapkodnak le a villámok)
Ott voltam, a Petõfi hídon kapott el a vihar :D
ott voltam, jó volt :D
Én meg egy vonaton ültem, éppen szõlõsteleprõl jöttem haza.
Én kint voltam, nem volt értelme kimenni, úgysem lehet semmit látni a tûzjátékból. Azóta inkább a televízión nézem, az kényelmesebb, fõleg, hogy már a lábaim sem birják nagyon. 2006-ban az ismerõsöm telefonja elázott, kellene neki az államtól kártérítést követelnie. Arról nem is beszélve, hogy a muskátlik majdnem tönkrementek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!