Találatok a következő kifejezésre: Attól még a (2058 db)

4. levél foggátlónál tartok, de nagyon elkaptam egy hányás-hasmenéses vírust. Hat attól még a gyógyszer? Folyamatosan szedtem attól még.

(kórházban is voltam egy napig infúzión) Amelyik nap elkaptam, az aznapi gyógyszer sztem ki is jött bel?lem (tehát az utána következ? pár darab is), de aznap együtt voltunk a barátommal. Lehet bel?le baj?

Legjobb válasz: Gondolom az orvosod is elmondta,hogy betegség esetén, a gyógyszer nm hat megfelelõen és kiegészitõ védekezésre van szükség! Mondjuk nekem alapból nem lenne kedvem hozzá, ha ilyen beteg vagyok!!

Gondolom az orvosod is elmondta, hogy betegség esetén, a gyógyszer nm hat megfelelõen és kiegészitõ védekezésre van szükség! Mondjuk nekem alapból nem lenne kedvem hozzá, ha ilyen beteg vagyok!!
Természetesen nem hatott, mivel kijött belõled a bogyó. Egyébként le is van írva a betegtájékoztatóban, csak nem sok lánynak van annyi esze, hogy el is olvassa... Csinálj majd terhességi tesztet.
Ha a tabi "kikerülése" elõtt voltatok együtt, akkor semmiképpen sem lehet belõle bébi. (vagy ahogyan Te nevezed "baj"). Mert a hormonszinted megfelelõ kellett hogy legyeny, hacsak nem ment már akkor a hasad, ugyebár...
bocs, most olvastam, a 4.levélnél jársz? az nem véletlenül a hatóanyag mentes, "azokra a napokra"? mert ha épp menstruálsz, ugye, akkor nem eshetsz teherbe...
A kérdező hozzászólása: nem menstruáltam és nem legyengített tabi, ugyanolyan mint a többi.

Ha elítélnek valakit kiskorú veszélyeztetése miatt, attól még a gyerekek továbbra is annál a szülõnél maradnak aki a jelenlegi gondviselõjük?

Elvált szülõk 2 gyerekkel.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy melyik szült itélik el, akinél a gyerek le van helyezve, vagy a másikat. Meg az sem mindegy, hogy milyen veszélyeztetésröl van szó! Ennyiböl nem lehet semmit megmondani.

Attól függ, hogy melyik szült itélik el, akinél a gyerek le van helyezve, vagy a másikat. Meg az sem mindegy, hogy milyen veszélyeztetésröl van szó! Ennyiböl nem lehet semmit megmondani.

Attól, hogy egy egyéni jelölt pártja nem jut be a parlamentbe, attól még a rá leadott szavazat nem veszik el, igaz?

Legjobb válasz: Az egyéni jelölt és a párt két külön dolog. Az elõzõ ciklusban is ült bent független képviselõ, akinek még csak pártja sem volt, ami elérhette volna a küszöböt.

Az egyéni jelölt és a párt két külön dolog. Az elõzõ ciklusban is ült bent független képviselõ, akinek még csak pártja sem volt, ami elérhette volna a küszöböt.
így van, töredékszavazatként az adott párt országos listáját gazdagítja az egyéni képviselõ jelöltre leadott szavazat
Akkor ha megnyeri illetve ha második. Töredék szavazat beszámít, de akkor ha pártlistán megvan 5%-a az adott pártnak. Ha második akkor csökkenti a gyõztes egyéni jelölt pártjának a töredék szavazatát. [link]
Tehát ha van töredékszavazat, akkor érdemes egyéniben egy jelöltre szavazni akkor is, ha nincs esélye nyerni? Mindenképp érdemes, mert egy nagy újdonsága a mostani rendszernek, hogy nemcsak a veszteseknek, hanem a gyõztesnek is ad töredékszavazatokat a mandátumot nem eredményezõ voksok után. Jó, értem, hogy ez így túl bonyolult, vegyünk egy kitalált példát. Egy választókerületben a gyõztes jelölt 100 szavazattal nyer, a második 90-et, a harmadik pedig 80-at kap. Itt a gyõztesnek 9 töredékszavazata van, mert az eredménybõl látszik, hogy 91 szavazattal (a második voksai plusz egy szavazat) lehetett megnyerni az egyéni körzetet. A másodiknak és a harmadiknak 90 és 80 lesz természetesen a töredékszavazata. A rendszer tehát arra sarkallja a jelöltet, hogy maximálja a szavazatait, mert ezúttal tényleg minden voksnak jelentõsége van.
Ha megnyeri egyéni jelöltként, akkor természetesen bejuthat. Egyébként elveszik a rá adott szavazat, hiszen töredékszavazatként a pártjának az országos listájára lehetne beszámítani. Ahol viszont ha nem érik el az 5%-os bejutási küszöböt, akkor nincs tovább, onnan nem szerezhetnek mandátumot. (Ennek az ábrának a harmadik soráról beszélünk: [link] .)

Kontaklencsémet 3 napja nem használtam, attól még a tartójában lévö folyadekot ki kell cserélnem minden nap?

Legjobb válasz: Hivatalosan igen, de ha 1-2 nap kimarad, attól még nem kell kidobni a lencsét, de ne szokj hozzá, h nem cseréled a folyadékot, mert egyszercsak azon kapod magad,h hetek óta ugyanúgy van és annak a szemed látja kárát. Egy látszerész

Hivatalosan igen, de ha 1-2 nap kimarad, attól még nem kell kidobni a lencsét, de ne szokj hozzá, h nem cseréled a folyadékot, mert egyszercsak azon kapod magad, h hetek óta ugyanúgy van és annak a szemed látja kárát. Egy látszerész

Miért nem értik meg az Eu pártiak, hogy attól, hogy egyesek az Eu-ból ki akarnak lépni, attól még a schengeni övezetből NEM?

Most függetlenül attól, hogy igazuk van-e az Eu szkeptikusoknak( A Jobbiknak például), vagy nincs igazuk, ne keverjük már a dolgokat! Sem a Jobbik, és szerintem a többi Eu szkeptikus többsége sem,NEM akarnak kilépni a schengeni övezetből! Attól, hogy kilépnénk az Eu-ból, attól még nem lenne az ország egy se ki, se be bunker,nem lenne szögesdrót, és valószínűleg továbbra sem kéne Ausztriába még személyi sem, ahogy Izland, Norvégia, és tudtomal Svájc is úgy tagja a schengeni övezetnek, hogy az Eu-nak nem! Mindig amikor az Eu előnyeiről, hátrányairól van a vita, mindig az Eu párti érvek között elsők között van a szabad utazás, de miért nem bírják megérteni, hogy ahhoz nem kell feltétlenül az Eu?

Legjobb válasz: Egyesek nem szeretnének kilépni a schengeni övezetbõl, egyesek meg igen. Egyesek ezt megértik, egyesek meg nem. (Ha nem szereted, hogy általánosítanak, akkor te se tedd azt!) Amúgy egy meglátás: általában – és itt leginkább a saját IRL & GYK-s tapasztalataimra alapozom – akik elutasítják az EU-t, azok minden Európa centralizálására tett lépést elutasítanak, így pl. a közös határellenõrzéseket, bevándorlás politikát, menedékjogot, a közös vámügyeket, szorosabb együttmûködést a rendõri szervek között mind-mind elvetik (mert hogy a Schengeni egyezmény nem csak a határok eltörlésérõl szól). Tény, hogy vannak nem-EU-s tagok is az övezetben, illetve olyan EU tagok, akik nem alkalmaznak minden részét.

Egyesek nem szeretnének kilépni a schengeni övezetbõl, egyesek meg igen. Egyesek ezt megértik, egyesek meg nem. (Ha nem szereted, hogy általánosítanak, akkor te se tedd azt!) Amúgy egy meglátás: általában – és itt leginkább a saját IRL & GYK-s tapasztalataimra alapozom – akik elutasítják az EU-t, azok minden Európa centralizálására tett lépést elutasítanak, így pl. a közös határellenõrzéseket, bevándorlás politikát, menedékjogot, a közös vámügyeket, szorosabb együttmûködést a rendõri szervek között mind-mind elvetik (mert hogy a Schengeni egyezmény nem csak a határok eltörlésérõl szól). Tény, hogy vannak nem-EU-s tagok is az övezetben, illetve olyan EU tagok, akik nem alkalmaznak minden részét.
és miért nem érti meg sok EU szkeptikus akkor, hogy ha kilépünk az EU-ból akkor nem fognak nõni a bevételeink a vámból? Amúgy meg a sok "eu szkeptikus" azokat a frázisokat hozza fel újra éés újra amit éppen az aktuális vezér felhozott (Orbán vagy Vona) Egyszerû kérdés: Egy magyarország, mit kezdene EU nélkül? Mehetnénk vissza Oroszországhoz? mennyibe jobb? Kis országok függenek, és követnek, a nagy országok pedig vezetnek..
"...de ezt még egy hülye is látja, hogy nem jó nekünk" Mert 2004 elõtt ugye nálunk minden milyen remekül ment :)
"És szerinted ez csak így mûködik De igen úgy mûködik! Az egyiknek semmi köze a másikhoz. Fel vannak sorólva azok az országok akik nem tagjai az Eu nak, még is tagjai az övezetnek.
"Sem a Jobbik, és szerintem a többi Eu szkeptikus többsége sem, NEM akarnak kilépni a schengeni övezetbõl!" És szerinted ez csak így mûködik, hogy az EU-nak azt mondjuk, hogy lófütyi a szátokba, de azért az EU egyik "szolgáltatását", a schengeni határokat továbbra is igénybe vennénk? Ne haragudj, de ha ezt a jobbikosok komolyan gondolják, hogy így mûködik, akkor tényleg butábbak a sokéves átlagnál. Jóhogynem csak annyira lépnénk ki az EU-ból, hogy ne szóljanak bele semmibe, de azért pénzt meg munkát adjanak? Egy szerzõdés (és az EU-tagság egy szerzõdés) nem úgy mûködik, hogy csak egyes részeit mondjuk fel.
az Eu egy nagy szar, nem elõre haladunk hanem hátra Én nem vagyok se ilyen se olyan párti, de ezt még egy hülye is látja, hogy nem jó nekünk
Nem EU tag, de a schengeni egyezményt aláírta: Izland, Norvégia, Svájc, Liechtenstein EU tag, de nem írta alá a schengeni egyezményt: Bulgária, Ciprus, Románia, Nagy-Britannia, Írország Nagyon jól látszik, hogy a kettõ nem függ egymástól. Aki nekem nem hisz az nézze meg ezt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Schengeni_egyezm%C3%A9ny
16:22! Rossz válasz, Norvégia és Izland NEM tagja az EU-nak.
Svájc nem tagja az EU-nak sem a Schengeni övezetnek. A határon keményen megállítanak (ha mégse, alszik a vámõr). Norvégia és Izland tagja az EU-nak! És Schengennek is. A Schengeni övezethez tartozás olyan törvények betartására kötelez, amelyek csak az uniós tagokra érvényesíthetõk. Ez az ára a szabadságnak. Nem uniós tagnak Schengenhez tartozni olyan, mint a száraz nedvesség. Lehet, hogy sok EU párti éppen ezért az?
"Reed válasza: "...de ezt még egy hülye is látja, hogy nem jó nekünk" Mert 2004 elõtt ugye nálunk minden milyen remekül ment :) Ezt senki nem állította. Viszont az tény hogy egy olyan rendszerhez csatlakoztunk ahol a mi érdekeinket semmibe veszik és az igazodásikényszeren csak bukunk. Annyi piacot és tõkejövedelmet vesztettünk 2004 óta ami a többszöröse, sõt sokszorosa annak mint amit kapunk mint támogatás. Az hogy ezt az üveggyöngyöt aranyért felállást sokan nem látják a felületes szemlélõdésnek tudhatjuk be. Nem lehetünk versenyképesek, ugyanis a versenyhelyzetek szabályrendszereit a nagy és tõkeerõs gazdaságok határozzák meg, amibe nekünk nincs beleszólásunk, sõt egy a gazdaságunkat a mélyben szétcibáló jelenséget figyelhetünk meg. Nem csak mi vagyunk ebben a helyzetben hanem sokan, és nagy nagy átalakulások várhatóak a jövõben. Vagy engednek a nagy gazdaságok és levegõhöz juthaatnak a kissebbek is, vagy exponenciális ütemben, egyszerre több kiválló országgal kell számolni.
„Szerintem csak ne függjünk senkitõl, és ne kövessünk senkit. Csak partnerként tekintsünk bárkire, akár keleten, akár nyugaton.” Szép gondolat, de naiv - maradjunk inkább a realitások talaján. Egy pici ország (pl. Magyarország) és egy hatalmas szervezet (pl. EU), ahol az egyik fél gazdaságilag 125-ször akkora termelést produkál, mint a másik, nem lesz egyenrangú. Kicsit olyan ez, mint a vicc az egymás mellett haladó elefántról és az egérkérõl, ahol az egér megkérdezi, hogy „ugye milyen hangosan trappolunk?”. Amit tehetünk, az az, hogy minél inkább próbálunk együttmûködni velük, és abból a 125-bõl minél jobban részesülni. A szervezeten belül minket is védenek a szabályok, amik biztosítják, hogy mindenki egyenrangú. (Mellesleg az EU Parlamentben lakosság alapján felül vannak reprezentálva a kicsi országok, köztük Magyarország is) „Mellesleg azt is értsétek már meg, hogy az Eu szkeptikusok nem Európát utasítják el, hanem az Eu jelenlegi, központosított formáját, amelyben luxemburgi, német vagy francia politikusoknak lehet bármiféle közük ahhoz, hogy NÁLUNK milyen törvényeket hoznak. De attól, hogy az Eu-ból, mint szervezetbõl kilépünk, attól még a nyugattal sem kell felbontani a kapcsolatokat.” Ha egy csapatban játszol, akkor néha fel kell adni a saját egyéni érdekeidet, hogy a csapat együtt nyerjen. Fociban sem önzõzhet mindenki, mert a csapat eredménye számít – lehet, hogy a hátvéd örül, ha gólt rúg, de közben a csapata kikap, és õ sem kap pénzt a meccsért. És lefordítva ezt a való életre – ha azt szeretnénk, hogy az EU gazdasági kérdésekben hatékonyabb legyen, bizony harmonizálni kell törvényeket. Ha azt szeretnénk, hogy bûnüldözésben hatékonyabbak legyünk, harmonizálni kell törvényeket. Ha nem kell azon filóznom, hogy ez és az hogy van a másik országban, mert minden egyszerûbb, akkor az segíti a termelést. „De azért ne legyünk már olyan naívak, hogy az Eu valamiféle jótékonysági intézmény, amely csak a két szép szemünkért ad valamivel több pénzt csak szigorú feltételekkel, meghatározott célra, és gyakran hülyeségre használható pályázatokra, mint a tagdíj, de közben fenyegetõzik, hogy elveszi, de a tagdíjat nyilván továbbra is fizessük... „ Ahogy mondtam, elfogadtuk a játékszabályokat. Eddig több „adományt” kaptunk, mint amennyit „tagdíjként” befizettünk. A cél az, hogy egy erõs belsõ piac alakuljon ki, és ne csak az olcsó termékeket tudjuk megvenni, hanem a drágát is. Vihetsz Ugandába plazma tévét, de nem fogod tudni eladni, max a 3Ft-os répát. Melyiken keresnél többet? Fõleg akkor, amikor az EU munkabérek miatt az olcsó termékek területén nem nagyon tud versenyezni Kínával, Indiával. És igen, a szabályok betartása az ára annak, hogy részesülhetünk az elõnyökbõl. „Azért én nem szeretném, hogy Magyarország olyan Eu-ban vegyen részt, amelyben a tagállamok szuverenitása nagyjából az USA tagállamok szintjén van...” Pedig nézd meg, milyen jól mûködik az USA, de említhetném Németországot is. Az államok egyenként nem teljesítenének jól, de együtt a legerõsebbek szintjén vannak.

A párom alkalmi munkavállalóként dolgozik pár napot, attól még a munkaügyi központban nem fog elesni attól, hogy a munkáltató kedvezményesen felvegye állományba?

Bocsánat, ha kissé kuszán tettem fel a kérdést. Az lenne a kérdésem, hogy ha a párom alkalmi munkavállalóként dolgozik hetente 2 napot egy cégnél, és be van jelentve a munkaügyi központba, mint álláskereső, hány napot dolgozhat így egy évben anélkül, hogy elessen attól a támogatástól, hogy esetleg később majd egy cég felvegye kedvezményekkel, pl. járulékmentesen állományba?

Ha elvetél valaki korai terheségben és még nem veszik észre, attól még a reggeli rosszullét - hányinger -, vagy mellérzékenység megmarad?

Legjobb válasz: Állítólag még pár napig megmaradhat, viszont mégis azt mondják, akkor van baj, ha hirtelen megszúnik minden. Nekem nem voltak tüneteim, ma 14+5 hetes vagyok

Állítólag még pár napig megmaradhat, viszont mégis azt mondják, akkor van baj, ha hirtelen megszúnik minden. Nekem nem voltak tüneteim, ma 14+5 hetes vagyok
igen, a hormon még pár napig a szervezetben van, persze kérdés mekkora a terhesség, mert mondjuk 2 hetes, akkor nem.

Ha már semmi nem jön a melleimből fejés után, attól még a baba tudna belőle tejet szívni?

Legjobb válasz: Ha elfogadja a baba a cicit és szívesen cuppog rajta, akkor add oda, függetlenül attól, van-e tejed még. A súlygyarapodásból úgy is látod, ha kevesebbet eszik. Ha hozzá kell táplálnod, használhatsz Szoptanit-ot, ez egy berendezés, ami lehetõvé teszi, hogy a tápszerezést és a cicizést egybekösd.

Ha elfogadja a baba a cicit és szívesen cuppog rajta, akkor add oda, függetlenül attól, van-e tejed még. A súlygyarapodásból úgy is látod, ha kevesebbet eszik. Ha hozzá kell táplálnod, használhatsz Szoptanit-ot, ez egy berendezés, ami lehetõvé teszi, hogy a tápszerezést és a cicizést egybekösd.
szia! a fejés és a szopi között az a nagy különbség, hogy míg az elsõ csak ûrít, a második termelésre is serkent. ha a baba cuppog rajta, hamarosan megindul a tejcsi, még akkor is ha egyébként kevls van. nekem így szopizott a babám egész nap, cseppenként. sajnos nagyon kevés volt a tejem :( hormonális okokból.
amennyit a mellszivoval le szivsz a ciciben még egyszer annyi van de azt csak a baba tudja szivni

Ha valaki nem tud biciklizni, attól még a motorozást megpróbálhatja (sikerrel)?

Kis koromban próbálgattam a biciklit, de nem igen tetszett, de a motorozás eléggé tetszik

Legjobb válasz: Szerintem, mivel ez is az is két kerék, és nagyjából ugyanolyan pózban ülsz, ezért meg kell tudnod tartani az egyensúlyodat itt is ott is.

Szerintem, mivel ez is az is két kerék, és nagyjából ugyanolyan pózban ülsz, ezért meg kell tudnod tartani az egyensúlyodat itt is ott is.
ha nem tudsz biciklizni, akkor ne próbálj motorozni ! de mintha nem volna egyértelmû a kérdésed, mert másutt meg azt irod, hogy nem szeretsz biciklizni
Ha nem tudok 3 almát a levegõben dobálni akkor megpróbálhatom 2 láncfûrésszel?
motorral is dülöngél a súlypont, a kormány apró mozdulataival tartod az egyensúlyt. aki nem tud biciklizni, az elõbb tanuljon meg, mert egy bicikliben sokkal kisebb kárt tud tenni, mint egy motorban, meg persze magadban.
Elõbb tanulj meg kerékpározni, meglátod örömöd leled abban is, de fõleg azért, hogy minél kisebb mértékben veszélyeztess másokat! Forgalomban a kerékpár sem játék, de a motorkerékpár fõleg nem!
Szerezz egy kamerást a próbakor, és akkor majd sok pézt keresel vele a Youtube-on.
Szia! Nem egyforma a kettõ, és a motrozás a könnyebb. Kerékpárral te indítod el magad, és az a macerás. Ha felülsz a motorra, lentvannak a lábaid, majd húzod neki, egyszerûen a sebeség egyenesben tart. Kerékpárral pedálozni kell, és lassú, és dõlöngél a súlypontod. Motorral könnyû. Mész pár kört, párszor megálsz és már megy. (Olyan szinten hogy állva maradj)
A kérdező hozzászólása: nem vicces
A kérdező hozzászólása: Azért nem tanultam meg mert nem szerette, tehát megpróbáltam, de nem tetszett

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!