Találatok a következő kifejezésre: Attól félek, terhes vagyok (29 db)

Iszonyatosan félek attól hogy terhes vagyok. Elmondjátok hogy mik a terhesség tünetei? Utána össze hasonlítom az én tüneteimmel.

Tudom hogy mik azok.. csak szeretnék biztos lenni a dolgomban. Holnap tesztet is fogok csinálni.

Legjobb válasz: Terhes vagy. :(

Terhes vagy. :(
A kérdező hozzászólása: 16 kb egy hete nem, de kivette mielõtt elment igyekszem de tényleg félek!
Kedves # 11/15 Idõpont tegnap 23:50 Bármikor amikor terhességi tesztet vettem, mindig kimutatta jól az eredményt, és volt, hogy nem vártam meg a 8 napot, szóval ez is tévhitt, kb. mint az állva szopppás:)
Na meg akkor? Ha kivette akkor nincs baj. Mi is így szoktunk védekezni:) Szerintem hiába stresszeled magad. Nem hiszem hogy baj lenne, amúgy meg egyes tüneteket, volt, hogy az idegesség miatt én is beképzeltem magamnak, pl a több pisilés, fáradékonyság, hátfájás, fejfás, és hangulatválozás, hüvelyváladék. Csodálatos agyunk van, ami szeret néha játszadozni velünk. Nem kell aggódnod, még ha az is vagy, egy 72órás tabi, és volt nincs baj:) És igen, tapasztalatból mondom, hogy egy 72órás tabi képes egy egyhetes magzatot is elhajtani.:)
Add már itt a gyereknek a hülye tanácsokat... A megszakításos módszer NEM védekezés, a kérdezõ simán lehet terhes az elõváladéktól.
A beágyazódásig jó pár nap eltelhet!! Milyen tüneteket akarsz egy hét után, cica?! Nem hinném, hogy terhes lennél, de talán nem kéne védekezés nélkül kefélni 16 évesen...
A kérdező hozzászólása: a nõgyógyász aztmondta hogy az elõváladékban nincsenek olyan erõs spermiumok amik képesek lennének eljutni a beágyazódás szintjére..
és mégis hány gyerek fogant már meg így...
és 16 évesen szerinted megéri ezzel kísérletezni?
Jó lenne már ha a sok megszakításos fan elhúzna az ilyen kérdésekbõl. Azt akkor illik alkalmazni ha nem gond ha becsúszik a gyerek, de nem 16 évesen. A kérdezõnek meg lehetne annyii esze ha már dugni van kedve, védekezni is legyen már!! Ha már a pasid ennyire nyomi. És van rá esély hogy az leszel, de ha mégsem akkor mostantól ne legyél ilyen felelõtlen kis c---fka.
Gratulálok! Lehetne több eszed is ennyi évesen. Nem tudtok egy nyamvadt gumit venni? Most tényleg, olyan sokba kerül?! Nagyon felelõtlenek vagytok a pasiddal együtt, nem is kéne szexelnetek.Egyébként meg veled is kezet lehetne fogni , kedves 18-as válaszoló. Minek kell buzdítani ezt a szerencsétlent? Hagyj ne mondjam, hány olyan embert ismerek, aki a megszakítással fogant meg.
Eleve minek dugsz 16 évesen? Komolyan, ha nem abortusz lenne az esetleges terhességed vége, akkor tényleg azt kívánnám, hogy legyél terhes és tanulj az esetbõl.
A kérdező hozzászólása: Felfogtam hogy hülyeséget csináltam de azt hiszem nem én vagyok az egyetlen 16 éves aki ilyet csinál.. Ne szeretkezzek ennyi idõsen? Az nem szar dolog hogyha 18 évesen már a második gyerekeddel vagy terhes vagy 12-13 évesen veszíted el?! Semmit nem tudsz rólam kedves #18-as kérdezõ és semmi jogod nincs leca***ni A normális válaszolóknak pedig köszönöm.
A kérdező hozzászólása: akkor szerintetek terhes vagyok? 16 évesen elég elrettentõ ez
1 hány éves vagy? 2 Mikor volt az együttlét? 3 védekeztetek valamiféleképpen? 4 Ne beszéld be magadnak 5 ne parázz! csak magaddal bacol ki, nyugodj meg:)
A guminak is azért van ondótartálya, amiért az embernek feje.
holnapig már csak kibírod
hp xd
http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/szex/1166/terhesseg_15_legk.. Amúgy hány nap telt el a "baleset"óta?
A kérdező hozzászólása: nem, nem bírom ki azért kértem NORMÁLIS emberek segítségét..
Valószínûleg terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: csak pár nap.. nem túl sok. amúgy ti most direkt szivattok engem igaz?
14. naptól mutathat ki valamit a teszt, ne tesztelj holnap, felesleges pénzkidobás és hamis remény, mert mindenképp negatív lesz.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor várjak még? de van olyan ami az elsõ perctõl kezdve kimutatja nem?
"de van olyan ami az elsõ perctõl kezdve kimutatja nem?" Nem, ilyen nincs. A megtermékenyítés után 8 nap minimum kell a kimutatáshoz, de a boltban kapható tesztek nagy része a 12. nap elõtt nagyon megbízhatatlan. Biztos tünetei pedig nincsenek a terhességnek, de ehhez olvasd el az #5 által linkelt oldalt..
A kérdező hozzászólása: elolvastam és a 15bõl 'csak' 4 jellemzõ rám.
Az bõven elég.
Elõváladéktól is teherbe eshetsz, jegyezd meg nagyon jól

Lefeküdtem a barátommal már vagy 4 hete, az óvszer ki szakadt a menstruációm normális, de attol félek hogyterhes vagyok mert reggelente mindig roszzul érzem magam lehetek igy terhes?

Legjobb válasz: Elvileg lehetsz. Ha kiszakad az óvszer, akkor célszerü AZONNAL feliratni a 72 órás tablettát és minél elöbb beszedni, hogy megakadályozza a terhességet. Ha ezt elmulasztottad, akkor két héttel késöbb megéri tesztelni, hogy kiderüljön, hogy mi van. Menzeszed lehet terhesség alatt is. A rosszullétnek lehet terhesség, de akár idegesség is az oka. Elöször csinálj egy tesztet, és utána menj el nögyógyáshoz, hogy vizsgáljon meg, hogy terhes vagy-e.

Elvileg lehetsz. Ha kiszakad az óvszer, akkor célszerü AZONNAL feliratni a 72 órás tablettát és minél elöbb beszedni, hogy megakadályozza a terhességet. Ha ezt elmulasztottad, akkor két héttel késöbb megéri tesztelni, hogy kiderüljön, hogy mi van. Menzeszed lehet terhesség alatt is. A rosszullétnek lehet terhesség, de akár idegesség is az oka. Elöször csinálj egy tesztet, és utána menj el nögyógyáshoz, hogy vizsgáljon meg, hogy terhes vagy-e.
Sztem csak sokat idegeskedsz a dolgon és ezért vagy rosszul.Azért én a helyedben csinálnék egy tesztet.Nincs kizárva a terhesség de ha normális a menstruációd akkor kétlem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenféleképp veszek egy tesztet :)
Majd ha tudod, leírnád h végül is az vagy-e? Elõre köszi. :)

. Aguszytus 25 utolsó mensis.1 együttlét31 és 1. most terhes vagyok hogyan? Ovu előtt terhes. De attól félek hogy baj lesz mert fogorvosnál eközben 4 kaptam érzéstelenitőt mert kezelésre jártam. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy terhes vagy? Van egy egyértelmûen pozitív teszted, vagy csak gondolod? Amúgy simán lehetett spontán peteérésed a fenti idõpontokban is. :)Ha biztosan terhes vagy, említsd meg a fogorvosodnak. Érzéstelenítõ nem fog hatni a terhességedre :)

Mibõl gondolod, hogy terhes vagy? Van egy egyértelmûen pozitív teszted, vagy csak gondolod? Amúgy simán lehetett spontán peteérésed a fenti idõpontokban is. :) Ha biztosan terhes vagy, említsd meg a fogorvosodnak. Érzéstelenítõ nem fog hatni a terhességedre :)
A kérdező hozzászólása: pozitiv a tesztem.csak attól félek hogy valami baja lehet a magzatnak.most már nem járok dokihoz csak az akkor a megfogantatásnál jártam. aggódom.
terhesség alatt is lehet érzéstelenítés kapni, attól semmi gond nem lesz.
A kérdező hozzászólása: emiatt nem lehet semmi rendellenesség
Nem lesz gond, de lassan menj el a nõdokihoz is, mert hivatalosan õ állapítha majd meg a terhesség tényét. :-)

Nem olyan rég vesztettem el a szüzességem és attól félek h terhes vagyok! A mensimnek máár meg kellett volna jönnie de még nem jött meg! Nagyon félek! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha védekeztetek, akkor nem leszel terhes. Ha csak nem csúszott le/lyukadt kis a gumi. Ha nem védekeztetek, de nem élvezett beléd, akkor is lehetsz terhes! Vannak olyanok akiknek az elsõ után késhet akár 3 hetet is. De van olyan is akinek megjön normálisan. Sztem vegyél egy tesztet. (olyan 1000 ft körül biztos lehet kapni)

Ha védekeztetek, akkor nem leszel terhes. Ha csak nem csúszott le/lyukadt kis a gumi. Ha nem védekeztetek, de nem élvezett beléd, akkor is lehetsz terhes! Vannak olyanok akiknek az elsõ után késhet akár 3 hetet is. De van olyan is akinek megjön normálisan. Sztem vegyél egy tesztet. (olyan 1000 ft körül biztos lehet kapni)
Ja, ha védekeztetek, no problem. Amugy én is hallottam, h az elsõ után késik néha, nekem nem késett, igaz én foggátló tablettát szedtem. Mennyi ideje késik, vegyél egy tesztet a bizti kedvéért.
Ha védekeztetek, akkor nem vagy terhes. Ahogy azt elõttem is írták, az elsõ után kicsit összezavarodhat a hormondháztatás: van akinek elõbb jön meg utána, van akinek késõbb. Ha anyudnak elmondtad, hogy megtörtént a dolog, akkor ezt is elmondhatod, biztos segíteni fog. Egy tesztet tényleg vehetsz, vagy bejelentkezhetsz nõdokihoz is.
Szia. legyél biztos. mivel már nem vagy szûz, igy illik elmenni nõdokihoz. de elég egyenlõrre bõve, hogy vársz egy hetet. ha nem jön meg, akkor vegyél egy tesztet. 1000FT-alatt vannak. garantálom.
A kérdező hozzászólása: A tetsztre már én is gondoltam!!A dolog 4.én történt meg, és már azóta is csináltuk!Nem tudom h elszakadt-e. (Sajnos)Ezt a hónapot még kivárom!De ha terhes vagyok akkor az abortuszhoz kell 18 éven felüli aláírása is? És a nõdokihoz csak be kell jelentkezni?? Köszi az eddig segítségeteket!! Csak még ezekre válaszoljatok, mert nagyon megvagyok ilyedve és mág van egy csomó kérdésem!!!

2011. január 1-én együtt vtam a barátommal, és a, , kiszállós'' módszert alkalmaztuk! Januárban meg is jött, de sem februárban, sem ebben a hónapban nem jelentkezett a mensim! Attól félek h terhes vagyok! Van erre esély attól h januárban megjött?

Legjobb válasz: Szia! Én pontosan ugyan ezt éltem át! :D Decemberbe (2009) együtt voltam a barátommal, január 8-án megjött (igaz kevés) de azzal úgy voltam, hogy a nyugtató mellékhatása (mert annyira magas volt a vérnyomásom, hogy azt kellett szednem 5 napig, és ez így beleesett). Februárba már nem jött meg, viszont éreztem, hogy most, most, most most..aztán nagyon elkezdett a hasam fájni oldalt (talán ott, ahol a petevezeték van, ki is dudorodott valami (illetve ezt én beszéltem be magamnak meg a nõgyógyásznak is megmagyaráztam a diagnózist! :D)) elmentem dokihoz, aki azt monda, hogy valószínûleg nem is fog megjönni októberig, onnantól meg a szoptatástól függ...WÁÁÁ :) Én ugyan ezeket éreztem, de semmi rosszullétem nem volt, annyi jele volt, hogy elkezdtem fogyni. Azóta már 5 és fél hónapos fiam van :)

Szia! Én pontosan ugyan ezt éltem át! :D Decemberbe (2009) együtt voltam a barátommal, január 8-án megjött (igaz kevés) de azzal úgy voltam, hogy a nyugtató mellékhatása (mert annyira magas volt a vérnyomásom, hogy azt kellett szednem 5 napig, és ez így beleesett). Februárba már nem jött meg, viszont éreztem, hogy most, most, most most..aztán nagyon elkezdett a hasam fájni oldalt (talán ott, ahol a petevezeték van, ki is dudorodott valami (illetve ezt én beszéltem be magamnak meg a nõgyógyásznak is megmagyaráztam a diagnózist! :D)) elmentem dokihoz, aki azt monda, hogy valószínûleg nem is fog megjönni októberig, onnantól meg a szoptatástól függ...WÁÁÁ :) Én ugyan ezeket éreztem, de semmi rosszullétem nem volt, annyi jele volt, hogy elkezdtem fogyni. Azóta már 5 és fél hónapos fiam van :)
a ciklusod hanyadik napján voltál az együttlétkor? azonnal teszt és nõgyógyász, fõleg ha fiatal vagy, hiszen már nem sokáig lehet elvetetni ha esetleg baj történt. legközelebb ne legyetek felelõtlenek.
Szeretnél babát? Ha nem, akkor miért nem védekeztél normálisan? Ha meg igen, akkor miért félsz?
A kérdező hozzászólása: tényleg szép történet vt :) ugyan ez vt v is van vlm is :S fejlemény: ma vtam dokinál, kedden megyek ultrahangra :/
szép sztori utolsó :) Írd le, hogy mi volt, kérdezõ! drukkolok. És tényleg felelõtlen voltál egy kicsit
Elég felelõtlen vagy, hogy nem védekeztél(mert ez nem az).Nem bántásból mondom.Vegyél egy tesztet mert simán lehetsz terhes.
A terhesség tünetei is lehetnek hasonlóak, min a menzeszé. Csinálj tesztet. Nem is értem, hogy más abban a hónapban miért nem csináltál, mikor nem jött meg... Majd írd meg az eredményt. Egyébként a 12 hét valószínûleg már letelt, mivel azt az utolsó szabályos (tehát a teherbeesés elõtti) menzesztõl számolják.
A kérdező hozzászólása: rendben :) és köszönöm szépen a segítségeteket :D de még 1 kérdés: és h ha a jelek megvannak arra h meg akar jönni? már mint hasfájás meg ilyenek... kérdeztem már mást is ezzel kapcs, és azt mták h akk vszinû h meg fog jönni! v butaságot mtak vna?
benen lehet, de szépen kérlek vegyél egy tesztet, egy ezres max, aztán írd meg ide, h mi lett!!
A kérdező hozzászólása: tudom h nem lehet azzal letudni h beteg vtam közbe meg elég sok stressz is ért 3hónap alatt, de benne lehet ez is a pakliba h ezért nem jött meg!!?? v hülyeséget olvastam vna?? :/
A kérdező hozzászólása: az 1üttlét után 13.-án jött meg...
Hát lehet hogy nagy szarba keverted magadat.Tudnod kell hogy egy abortusszal fölléphetnek olyan sérülések, hogy akár soha többé nemlehet gyermeked sem, ami azért meggondolandó..
Igen, van!
Mi történt azóta? Szorítok neked, hogy ne legyen baba.ÍDE legközelebb tanulj belõle,

Ha nem védekezünk attól lehetek terhes? De ha úgy érzi a fiú hogy most élvez el akkor abbahagyja. Irjatok, nagyon félek hogy terhes vagyok.16/L

tehát ugy vagyunk együtt hogy nem védekezünk és amikor elélvezne akkor már érzi és akkor azonnal befejezi a dolgot tehát kiszáll belölem...ebb?l lehetnek gondok, nagyon félek t?le... irjatok nekem nagyon fontos 16/L

Legjobb válasz: Így jön létre a nemkívánt terhesség.Lehetsz terhes.Aki nem védekezik az féljen is.

Így jön létre a nemkívánt terhesség.Lehetsz terhes.Aki nem védekezik az féljen is.
Lehet hogy anya vagy. Hát nem felemelõ érzés?
mondjuk ne félj hanem húzzatok gumit. ilyen egyszerû. igen simán lehetsz terhes, azoknak akik így védekeznek, egyharmaduk teherbe esik egy év alatt.
ezt hívják megszakításos közösülésnek. Az elõváladékban is lehetnek spermiumok amik ha épp peteérésed van ( hónap közepe általában ) akkor bezony megtermékenyítik aptédet és terhes leszel. És 16 évesen minek szexelsz még? és 16 évesen ha már szexelsz, mert érettnek érzed magad, miért nem védekezel? És ha érettnek érzed magad, és azthitted senki nem fogja ezt a szemedre vetni, ha itt megkérdezed, akkor miért félsz?
16 évesen több eszed is lehetne! lehetsz terhes, ha arra nem gondolsz, hogy védekezni kéne, akkor félj is! 14 vagyok, és teljesen tisztában vagyok minden biológiai és egyéb dologgal, hogy tudjam, mit kell és mit nem, pedig felvilágosítást sem kaptam szüleimtõl! Amint tudsz menj el egy gyógyszertárba és vegyél egy gyorstesztet! Erre mondanám: Esõ után köpönyeg! Szex elõtt is simán gondolhattál volna rá! Egyébként szûz vagyok, mielõtt beszólnál!
Mielõtt ágyba bújsz valakivel olvass már el pár felvilágosító könyvet!
Miért nem használtatok gumit?Mostmár ne "nagyonfélj" hanem vállald a hülyeséged következményeit, tanulj a szüleid hibájából.
Ne bántsátok már, segítséget kért és azt is vár. Kedves kérdezõ! Nos az elõváladék, amely minden közösülés során jelen van ritkán tartalmazhat spermiumokat, ez nem törvényszerû, és az sem, hogy életképesek, nameg hogy egyáltalán megtermékenyítsenek. Szóval azért annyira magas esély nincs. Nézd, ha szereted a párodat és nem riadsz meg a hormonális szerektõl, akkor én tablettát ajánlok, de ha úgy érzed korai még, akkor vannak hormonmentes fogamzásgátlók is. Nem gyakori és abszolút nem valószínû a teherbeesés, de sajnos elõfordulhat, ha van lehetõségetek, akkor védekezzetek. Tesztet pedig csak akkor vegyél, ha késik a vérzésed. Akkor se ijedj meg ha pozitív, biztos vagyok benne, hogy van olyan, aki segít. Nincs olyan ember aki ne követne el hibákat, de nyugodj meg, meg fog jönni :)
Igen és ABBAN a népcsoportban pottyantják a gyerekeket és a putriban nevelik fel õket. Gondolom a kérdezõ nem ezt tekinti etalonnak :) meg remélem te sem :) Jó hülye hasonlat volt.
sztem megint egy kamu kérdés!hát nem veszitek észre?hasonlítsátok már össze az ilyen kérdéseket!az összes szinte ugyanarrol szól, csak máshogy van megfogalmazva, ja és mindegyik ilyen kérdésnél 16 éves a szerencsétlenül járt leányzó!sztem nem is kéne válaszolni az ilyen kérdésekre és akkor egy idõ után úgyis megunják!nem gondoljátok?
Szerintem is kamu és most jót röhög a felháborodott válaszokon. Remélem egyszer tényleg hasonló problémája lesz az életben és akkor nem lesz ennyire vicces.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszát és ezutal vigyázni fogk már nagyon!!!de még irjatok köszike
És miért nem védekeztek? Mert akkor nem kéne félni? Nem kéne abortuszra menni? Vagy nem kéne megszülni egy nem kívánt gyereket? NEm vagytok komplettek!!!!
Mit szeretnél, mit írjunk még? Kaptál már hideget-meleget.

Két pozitívat teszteltem az egyik halvány de jól látható lett. A másik igen erős. Mégis attól félek hogy nem is vagyok terhes. Van alapja a félelmemnek, vagy megnyugodhatok és várhatom a babát?

Nem jött meg már másodjára marad ki. Két pozitívat teszteltem melleim feszülnek, nagyon érzékenyek. Két kilót híztam. Nagyon fáradékony vagyok és rengeteget eszem. A hangulatom is szörnyen ingadozó. Pénteken megyek orvoshoz.

Legjobb válasz: A 2 csík az 2 csík, akár milyen halvány, vagy erõs is. És a 2 csík az terhességre utal. Hcg hormon csak terhesen termelõdik a szervezetedben, úgyhogy nyugi! Gratulálok! :)))

A 2 csík az 2 csík, akár milyen halvány, vagy erõs is. És a 2 csík az terhességre utal. Hcg hormon csak terhesen termelõdik a szervezetedben, úgyhogy nyugi! Gratulálok! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
17:13-as vagyok. GRATULÁLOK! :) És boldog babavárást kívánok!
Utolsó vagyok! Nagyon gratulálok!!! :-) Boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Tényleg ott a baba! Nagyon boldog vagyok!
Mintha magamat látnám.:-) Nekem is halvány volt, és nem hittem a szememnek. Mondtam magamban egy teszt nem teszt, második sem megvettem a harmadikat is, :D, a párom csak nevetett, (Õ látta rajtam a változást) a harmadiknál szinten u.a. az eredmény! Najó, gondoltam másnap doki, én tuttira megyek! Megerõsítette hogy terhes vagyok, azt a boldogságot nem tudom leírni, elsõre sikerült nekünk! Írjál mit mondott a doki, nagyon szorítok neked! 12 hónapos csajszi anyukája.
Szerintem tuti terhes vagy, amikor én terhes lettem a lányommal nekem is halvány volt a terhességi teszt, ezért gyorsan vettem egy másik fajta tesztet, na ezen már erõsen látszódott a csík, így megnyugodtam.:) Amúgy 15 hónapos már a kislányom:)
Akkor szokj hozzá a gondolathoz, mert a 2 + teszt és a tünetek együtt elég biztosan azt mutatják, hogy pocaklakód van! :D Gratulálok! Írj, hogy mi volt pénteken! :) :) :)
"Nem jött meg már másodjára marad ki. Két pozitívat teszteltem..." Mi itt a kérdés? A napnál is világosabb, hogy babát vársz! Hát már éppen itt az ideje meglátogatnod az orvost, így kb. 8-9 hetesen! Azért gratula! :)
Gratulálok!Én is igy voltam vele, nehezen akartam elhinni amikor a 2 csikot megláttam(3 évi probálkozás után jött össze természetes uton).A tüneteket esetleg "produkálhatod", de a két csikot nem.Egy 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Lehet hogy hülyeség volt feltenni ezt a kérdést de sajna alapból nagyon parázós vagyok és úgy szeretném ezt a babát. Nem akarok csalódni.
17:58-as vagyok! Szívbõl gratulálok!!!!!! Vigyázz magatokra! Sok boldogságot és jó egészséget Nektek! :D

Attól félek, hogy terhes vagyok. Igaz a havim pontosan jött meg, de csak 2 napig tartott és inkább barna volt. Csináltam tesztet is, de az azt mutatta ki, hogy nem vagyok terhes. Ezekben a tesztekben mennyire lehet megbízni?

Legjobb válasz: A terhességi tesztek általában 99%-ban megbízhatóak. Nem írtad milyen formában védekezel szedsz e fogamzásgátlót. Mert fogamzásgátló szedésénél rövidebb a vérzés intenzítása idõtartama. Egy hét múlva ismételd meg a tesztelést.

A terhességi tesztek általában 99%-ban megbízhatóak. Nem írtad milyen formában védekezel szedsz e fogamzásgátlót. Mert fogamzásgátló szedésénél rövidebb a vérzés intenzítása idõtartama. Egy hét múlva ismételd meg a tesztelést.
Elég pontosak a tesztek, és a menszeszed is megérkezett, bár nem normális formában. Nem vagy terhes elméletileg. De mindenképp rohanj el a nõgyógyihoz, és megnyugszol.
Nem írtad a nap melyik szakában teszteltél. Mindenképp a reggeli elsõ vizeletbõl tesztelj.

Nnem tudtam, hogy terhes vagyok és dohányoztam. Attól félek, akaratom ellenére ártottam a babának. 8 hetes volt amikor kiderült. Okoztam-e bajt a fejlődésében?

Legjobb válasz: Szia! Még nincs baj!! Én 6 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, akkor még dohányoztam, de amint hazaértem az elsõ dolgom az volt, hogy kidobjam a cigiket! Semmi baj nem lesz, egészséges szép babád lesz neked is ettõl függetlenül! Niki

Szia! Még nincs baj!! Én 6 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, akkor még dohányoztam, de amint hazaértem az elsõ dolgom az volt, hogy kidobjam a cigiket! Semmi baj nem lesz, egészséges szép babád lesz neked is ettõl függetlenül! Niki
szerintem nem ártottál a babának a sogornõm 2 hónapig szívta míg kiderült terhes és ráadásul még csak nem is kis sullyal született. de azért már ne szívd ha tudod hogy terhes vagy. gratula a babához.
Ne aggódj, nem lesz semmi baja, a legtöübben 6-8 hetesen tudják meg, hogy terhesek, ilyenkor hagyják abba a cigizést. Mostmár persze többet ne gyújts rá, de ezzel még nem okoztál semmi bajt.
Egy ismerõs erõs dohányos volt, nem tervezte a babát még, tehát le sem szokott. Mikor megtudta hogy jön a baba, megkérdezte az orvost, hogy ez ártott-e, aki azt mondta nem, és NE MERJE rögtön letenni, csak minden nap kevesebbet, és gyengébbet, aztán álljon meg napi egy-két szálnyinál a leggyengébbõl, mert a babának elvonási tünetei lehetnek. Az biztos, hogy a vérkeringést rontó hatása miatt a méh vérkeringése, a babáé is lehet rosszabb, de az is ha a magzatnak elvonási tünetei vannak...
Ugyan már!Te ezt beveszed, hogy a doki azt mondja, szívja csak kismama, jó az úgy... Egy doki sem írja fel receptre a cigit!!!!!! Én is cigiztem, érdekes én ezt a választ kaptam:"Tegye le rögtön!"
A TGYAS a jövedelem 70 vagy 60 százaléka, attól függõen mennyit dologzott elõtte.
Beszéljétek meg. Miért nem dolgozik? Ha gyedre mész lesz pénzed (valamennyi) meg azért az utolsó utáni pillanatig lehet dolgozni ha nem vagy veszélyeztetett.
Elõször is próbáljatok meg valami munkát találni a párodnak.
A párod keressen munkát, ez nem is kérdés. Te miért nem tudsz dolgozni terhesen? Ha dolgozol legalább 1 éve, fogsz kapni tgyást, ezt kb a fizetéseddel megegyezõ összeg, a baba 6 hónapos koráig jár. Ha addig nem talál a párod munkát, vissza tudsz menni dolgozni õ pedig marad otthon babázni.
Ja, mert neked ugy tûnik, hogy tervezett gyerek??? Egy munkanelkuli ferfi biztosan gyereket tervez, pláne egy év együttélés utan....
Munkát kell keresnie!
Mondjuk nem ártana tudni, hogy apuka egyáltalán akar e apuka lenni.....
Én azért egy gyerek jövõjét nem alapoznám a munkanélküli segélyre. Fõleg nem egy egy éves együttélés után.
"Biztosan, ha odatette az anyagot." Ja, persze, te meg az üveghegyen túl élsz... Nem tervezett terhesség nyilván nincs. A kérdezõ meg nyilván úgy értette, hogy ha megtartja ababát, akkor egy idõ múlva nem tud dolgozni. Bár egy csomó munkakört meg el sem láthat terhesen, ergo foglalkozástól függõen akár már holnap ki kell szállnia. Meg hát ne az legyen már az alap, hogy õ terhesen eltartja magát, a párját, dolgozik, gyereket szül, szoptat, dolgozik, pelenkázik, dolgozik...
Egy fizetésbõl házat fenntartani és gyereket nevelni? Légyszi, aki ezeket írta, mondja már el, hogy kell. Mert hat hónap után mi lesz? És tudjátok mennyibe kerülnek egy gyerek cuccai? És tényleg, ki mondta, hogy apuka szeretne gyereket?
Szegény még meg sem született gyereketek. :/ Nagyon sajnálom õt... Õszintén!
A kérdező hozzászólása: Az én gyerekemet nem kell senkinek sem sajnálni. Amúgy is ki nem állhatom az olyan papucsférjeket akik otthon mosnak, fõznek, takarítanak. Komolyan mondom mint akik biszexuálisak.
fõznek, mosnak.. dolgoznak, foglalkoznak a gyerekkel - fúj undorító, ha egy férfi tesz valamit a családjáért, gyomorforgató, nehogy csináljon valamit, amíg a másik meg belegebed, de akkor meg is érdemled
A kérdező hozzászólása: A háztartásvezetés egy nõ feladata.
meg a gyereknevelés is, a pasi csak a spermát adja hozzá
Én is szeretek gondoskodni a páromról, de amit írsz, szánalmas! :D Most így gondolod, meglátom, 20 év múlva is így véled. Azt meg egyenesen szánalmasnak érzem, hogy azzal vágsz vissza, hogy a segítõkész, normális férfiakat, apákat, biszexuálisnak titulálod! Ilyen egyszerû lennél? Ezek szerint igen!
Egy férfi nem ettõl lesz biszexuális, legyél tisztában a fogalmakkal. Nem fog belehalni, ha segít a háztartásban és egy igazi(!) férfi nem egy cselédet akar maga mellé, hanem egy nõt
"Az én gyerekemet nem kell senkinek sem sajnálni. Amúgy is ki nem állhatom az olyan papucsférjeket akik otthon mosnak, fõznek, takarítanak." Hát ja... méhecském, neked van egy heréd otthon, aki megtermékenyített, de semmi egyebet nem csinál. Most melyik a jobb?
A kérdező hozzászólása: Az én páromnak amúgy sem kell güriznie mert van háza amin egy fillér hitel sincs! Ti meg csak irigyek vagytok amiért nektek nem sikerült csak egy szánalmas pojácához hozzámennetek.
Háza van. És a víz/gáz/villany/étel meg odavarázsolodik? Meg majd bababútor/ruha/orvosi díjak/étel/oltások? De lényeg, hogy van egy háza és majd ott éltek vígan mint egy nagy család
A kérdező hozzászólása: Rezsit tíz ezer forintot fizetünk egy hónapban mivel alig vagyunk otthon. Babaruhát majd adnak az ismerõsök. Minek vennénk?
"Az én páromnak amúgy sem kell güriznie mert van háza amin egy fillér hitel sincs! Ti meg csak irigyek vagytok amiért nektek nem sikerült csak egy szánalmas pojácához hozzámennetek." Uramisten... 1. A ház léte nem végcél, hanem állapot. Ráadásul ha így folytatjátok, könnyen ki is csúszhat alólatok. Gürizni nem azért kell, hogy legyen házad, épeszû ember azért dolgozik, hogy fejlõdjön - anyagilag, szellemileg stb. 2. Nem vagyok irigy rád, amiért van egy élhetetlen, lusta pasid, aki még egy szakmát se tudott megszerezni életében. 3. Ez a kérdés nem rólunk szól, bár megsúgom, az én "szánalmas pojáca" párom képes anélkül is ellátni magát és életben maradni, hogy én dolgoznék rá. Ellentétben a tieddel, mert ha nem dolgoznál, rövid úton éhen halna. Sõt, ha lenne gyerekünk, abszurd módon képes lenne bepelenkázni, megetetni egy cumisüvegbõl, sõt, akár betenné a babakocsiba és elmenne vele sétálni. Egyre kevésbé értem, hogy mit is akarsz ezzel a kérdéssel elérni. A "mit tegyek"kérdésre a válasz az: vedd rá a lusta disznó herédet, hogy menjen és dolgozzon, mint más becsületes emberek, és akkor te szépen nevelgetheted a gyereket. De hogy te egész nap dolgozol, a kölyök idegenekre van hagyva, a pasid meg veri a f.szát egyedül otthon, azért ez elég érdekes, és nem éppen illetném a "család" névvel. (És még mi vagyunk szánalmasok... bakker.)
Szerintem a kérdezõ nem is terhes, csak felvetés szintjén jutott eszébe, hogy mi lenne, ha... Legalábbis nagyon remélem. De ilyen pökhendi hozzáállással tõlem éhen is halhattok... Remélhetõleg a babát még elõtte elszedik tõletek a gyámügyesek. Remélem tudod, hogy a védõnõ csekkolni fog mindent, mielõtt hazaviszed a babát: megvannak-e a ruhák, a kiságy és a többi... Amíg nincs meg a helye, netán rossz állapotban van a ház, addig nem engedik haza a babát a kórházból.
Pocáják? Nem ismered senki párját, lehet hogy ezek a pocáják a belüket is kidolgozzák, hogy ne kölcsön cuccokban járjon a gyerekük (ami nem szégyen, de ne másokra számíts már) - erre vagy büszke? Egy ház, ma már semmi sajnos, és ha nem melóztok akkor adhatjátok el és mehettek kisebbe, majd még kisebbe és aztán egy lyukban laktok a tehetetlen, lusta, élhetetlen pasiddal.
Igen otthon, de a párja dolgozik, mert valamibõl élni kell. Te meg majd otthon megcsinálsz mindent, pelenkázol, vásárolsz, pasid meg pihenget.
A kérdező hozzászólása: Más anyuka is otthon van a gyerekével. És akkor mi van?
Akkor hajrá, haljatok éhen. Elõre sajnálom szegény gyereket.
Párodnak nagyon nem való a gyerek! Nehogy már az legyen az indok, hogy férfinek ciki pici babával utcára menni. A nõk meg tudják oldani, hogy akár zsúfolt tömegközlekedésen (mert ugye nem mindenkinek van kocsija kismamaként) is átvágnak a gyerekkel, mert menni kell ügyeket intézni a gyerek mellett, akkor egy férfi erre képtelen? Ki kell venni a kocsiból és visszarakni? Õ komolyan ilyen érvekkel jön? Akkor jobb, ha nem tartjátok meg, mert ha már elõre ilyen "nagy" problémákat talál, akkor alighanem az is irritálná, hogy bizony a gyerek éjjel sír. Gondolom, akkor is neked kéne felkelned, nem neki, hiába dolgozol, mert hát erre egy férfi nem képes, a ti megítélésetek szerint.
Szerintem is csak nem meri nyíltan megmondani, hogy nem kell a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Az az "idõs hölgy" még 50 éves sincs és van tapasztalata a gyerek gondozásban mivel kicsi unokái vannak.
A kérdező hozzászólása: Szokott a lánya hozzánk jönni a gyerektartást a szociális segélybõl fizeti.
Ilyenkor szokták azt mondani, hogy mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja. De az a kisgyerek, akit vársz, nem tehet arról, hogy ilyen felelõtlenek a szülei.
Ha párod így áll a gyerekhez, és láthatóan te is, akkor inkább vetessétek el! Ha már most ekkora probléma nektek, mi lesz késõbb, ha már gondoskodni kell (vagy csak kéne) róla?
És mibõl akarjátok kifizetni a nõt? Ez legalább napi 8 óra, itt is most nem 100 forintos órabérrõl van szó, egy életet kell felügyelnie... Aki vágyik egy gyerekre, az mindent megtesz, hogy megadjon neki mindent és minél több idõt töltsön vele. Szegény, még meg sem született és problémáztok. Ilyeneknek fontos a gyerek. Lepasszolni?
A kérdező hozzászólása: Mindketten szeretnénk a babát arról egyikõnk sem tehet, hogy neki nincs munkája. És nem fogom egy olyan férfira bízni a gyereknevelést akinek fogalma sincs róla mit kell egy gyerekkel csinálni, ha beteg.
Miert, nem azt irtad, hogy van gyereke????
Senki nem úgy születik, hogy tudja mit kell csinálni. Vannak könyvek, barátok/barátnõk, szülõk, akikkel lehet beszélni, és majd belejön. Most nem segít mert kicsit, késõbb meg nagyobb lesz, akkor meg más problémák lesznek, akkor sem fog. Ezt a gyereket magadnak szülöd, jobb ha felkészülsz, hogy még rosszabb lesz mint egy egyedülálló anyunak. Amúgy ha beteg, akkor orvoshoz kell vinni..
És nem tanulhatja meg, kérdezõ? Miért, te és a többi nõ, akinek MÉG nincs gyereke, honnan tudják? Senki sem születik úgy a világra, hogy keni-vágja a gyereknevelést. Elárulom a kulcsszót: beletanulnak! Vagy te úgy képzelted el, a gyereknevelés csak és kizárólag a nõk dolga? Egy férfi pelenkát sem cserélhet, el sem viheti sétálni a kicsit? Nagyon furcsa értékrendetek van, kétlem, hogy ez hosszútávon mûködne. Szerintem ilyenbõl lesznek azok a nõk, akik nem értik, a férfi miért henyél otthon, miért szakad rájuk a háztartás, a gyereknevelés és minden, mert a párjuk fel nem kelne a tévé elõl. Aztán mindenhol elsírják bánatukat...
Aha, tehát akkor élõsködni fogtok rajta.Na és ha egyszer megunja a kölyköt?
A kérdező hozzászólása: Akkor majd keresünk mást, vagy nem megyek dolgozni és kész.
Mondjuk nekem tök mindegy mit csinálsz, bizonygathatod, hogy minden rendben lesz, meg jól kijöttök majd semmi pénzbõl, a gyerek pedig remek helyen lesz egy idõs hölgynél, aki még anyagpelenkába csomagolta annó a sajátjait és liberót legfeljebb képen látott, nem én fogok így élni. Mindenesetre kicsit logikátlanul gondolkodsz szerintem. Én azért nem vállalnék gyereket egy ilyen emberrel. A nagylányt hogy támogatja? Mennyi idõt tölt vele?
A kérdező hozzászólása: Ez egy 8 éves ház amit a párom szülei építettek. És ruhákat majd kérünk az ismerõsöktõl. Amúgy az én párom se nem meleg se nem biszex, hogy a gyereket sétáltassa.
Nem hat. Szimplán egy egocentrikus macsó utánzat, aki összeszedett egy butuska is libát, akit megtomhet bármivel.m
Ott is alszotok? Ott fõztök? Vagy majd a gyerek hidegben lesz otthon? Ja, hogy másokra számítasz, remélem jól pofára esel!
Mi felénk is nagy a munkanélküliség, szinte biztos hogy egy megyében lakunk. A drága párodnak, pedig azért nincs munkája, mert nincs semmilyen végzettsége és nem is tesz érte, hogy legyen. Egyénként lehet költözni...mások is megtették már. Nem tudtok esetleg angolul-németül? Ha nem, most indulnak ingyenes tanfolyamok, érdemes lenne elvégeznetek.
Aztakúva, ilyen sötét, buta nõt, nõt, milyen nõ ez, libát se láttam még életemben. De jót szórakozom:-) :-) :-)
Biztos örülni fognak, hogy a nyakukra viszed a gyerekedet. Majd pelenkát is õk vegyenek, nem? Szüljél még vagy 10 gyereket, amekkora idióta vagy
ez biztos, hogy kamu. egyszerûen nem létezhet ilyen nõ :s
Most már biztos, hogy kérdezõ a C-típusból való. Azt hittem, hogy ha akar az ember segíthet rajtuk, legalább a tanácsaival, hogy jobb életük legyen és kikerüljenek a mélyszegénységbõl, de most rájöttem, hogy nem. Ennek a nõcskének a sötétség a vérében van, egyszerûen kiirthatatlan. Szerencsétlen babát nagyon sajnálom, hogy ilyen példa lesz elõtte.
Az elõbb azt írta, hogy úgyis három gyereket szeretnének, hogy ne kelljen visszamennie dolgozni:-) :-) :-) Akkor ki fog dolgozni? Ne utaljuk egyenesen a te számládra a keresetünket?
Mondjuk egy normális férfi már azon kiakadna, ha a gyermeke anyja életképtelennek tekintené, és nem hagyná (!!), hogy õ is a gyerekével lehessen. De most legalább megtudtam, hogy nagyapám közel 50 éve meleg, amiért a gyerekeivel és az unokáival is rengeteg programot szervezett...
A kérdés egyértelmû provokáció. Örülök, hogy valaki erre ér rá, hogy feszültséget generál fórumokon.... Szerintem inkább valami hasznossal foglald el magad kevdes kérdezõ, ahelyett, hogy másokat "szórakoztatsz".
Nem olvastam végig a válaszokat csak egy bizonyos oldalig, de azt kell mondjam nagyon gáz ahogyan (ha a kérdés valós) Te benyeled a Párod lustaságát leplezni próbáló hülye kifogásait. NAGYON GÁZ! És nincs igaza. Az én Párom is férfi, ahogyan korábban írtam 10 hónapos volt a lányom amikor vissza kellett, hogy menjek dolgozni, Õ maradt itthon Vele. Pelenkázta, etette, sétált vele, játszótérre/játszóházba jártak, babakocsival és képzeld nem haltak bele és nem esett le a karikagyûrû sem az ujjáról... Azért mekkora pofátlanság már, hogy Apuka otthon fetreng és rásóznátok másra a gyereketeket, hát ez kifejezetten undorító. Csak azért, hogy a kedved apuka ne legyen "korlátolt"???? Az eszem megáll. Én biztos nem vállalnám másnak a gyerekét ha tudnám, hogy az egyik szülõ otthon van és kb. csak fekszik. Nevetségesek vagytok.
Ha a további kommentjeit elolvasod, na az még durvábban vicces, mint a pasija nyafogása.
Anyam add el a hazat Egy here es egy nem tul okos martir kapcsolata. Uhhhh csoro gyerek iq nem orokol az tuti.
Anyám borogass! Valahol a nyolcadik oldalnál jártam itt utoljára. Most vagy ez egy oltári nagy kamukérdés (mert a kérdezõ által leírt dolgok alapján már nem tudok mire gondolni), vagy a kérdezõben tisztelhetjük mindenidõk legidiótább nõjét, aki a GYIK-re tévedt! Kérdezõ, azt írod, simán meg fogtok élni, sõt már három gyerekrõl pofázol. Olvasd már el, mit írtál kérdésben, aranyom: " attól félek, hogyha megtartom a babát akkor nem tudok tovább dolgozni és NEM LESZ MIBÕL ÉLJÜNK"!
A kérdező hozzászólása: Mint már írtam mifelénk nagy a munkanélküliség és ezért nem talál a párom munkát. És nem leszünk otthon a gyerekkel mert vagy anyámnál leszünk vagy az õ nagynénjeinél.
120-as, reménykedjünk, hogy az utóbbi...
A kérdezõ vagy egy buta cigány, vagy egy unatkozó provokátor....
Amúgy az én párom se nem meleg se nem biszex, hogy a gyereket sétáltassa. - Azta. Akkor egy meleg környéken lakok, mert itt szoktak. Sõt én apám is sétált velem kiskoromban, sõt még most is. Lehet, hogy meleg? Nem! Csak szerette a gyereket, sajnos a te gyereked ezt nem fogja megtapasztalni. És veled sétált apád vagy akkora hetero volt, hogy õ ilyet sosem? Elég szomorú élete lesz a gyerekednek, ha ezt igy gondoljátok. Mi az, hogy meleg ha SAJÁT gyerekével elmegy sétálni? Te normális vagy? Aztán majd nézhetted, ahogy a lányod a pasik karjaiban keresi a férfit, mert az apja egy f*szkalap és semmi közös emléke nem lesz vele.
Hihetetlen, hogy élnek a kérdezõhöz hasonló életfelfogású nõk. No, de majd, ha szülés után robotol napi 24 órában, hátha lesz annyi esze, mint az elõdjének és kiborítja a bilit.
A kérdező hozzászólása: És a nõk régen se dolgoztak és mégsem dõlt össze a világ.
"Ez egy 8 éves ház amit a párom szülei építettek. És ruhákat majd kérünk az ismerõsöktõl. Amúgy az én párom se nem meleg se nem biszex, hogy a gyereket sétáltassa." Szóval a párod egy kanyit nem tett bele a házba sem. Miért nem lepõdtem most meg...? Figyi, tisztázzunk már valamit: Meleg (homoszexuális) az, aki a saját neméhez vonzódik. Biszex az, aki mindkettõhöz. Meleg pasinak nemigen lenne alkalma a gyerekét sétáltatni, mert ahhoz össze kéne jönnie egy nõvel. (A melegek számára a gyerek örökbefogadása ma itt még nem elfogadott.) A fejedben teljes a képzavar. A pasid egy élhetetlen hülye. Soha életemben nem írtam még le ilyet, de most megteszem: a gyereketeknek jobb lenne, ha nem születne meg. Komolyan. Az abortuszt a ti esetetekre találták ki.
Ja, nem dõlt össze, de akkor dolgoztak a pasik!
A kérdező hozzászólása: Én soha nem fogom elhagyni a párom és õ sem engem... Van szép háza kocsija... Ilyen pasit úgysem találnék. Csak egy hájas disznót aki tele van hitelekkel.
:D Sírni lehet rajtatok, vagy nevetni. Középút nincs.
Hájas még õ is lehet. Meg ha nem dolgoztok, akkor kénytelenek lesztek hitelt felvenni. De addig a hájas/hitellel teli palik, lefogynak és kifizetik a hitelt és boldogban élnek, ti meg a saját lelki nyomorotokban fogtok.
Hm, a ház meg a kocsi tényleg meggyõzött, hogy kincs ez az ember... Nincs is még egy ilyen a világon, nem is értem, a többi házakban kik laknak és a többi autóban ki ülhet...
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem minek kéne hitelt felvennünk?
Mert a pasid lusta és nem dolgozik. Te meg otthon leszel a gyerekkel - szerintem majd kapsz annyit, hogy hárman eléldegéljetek? Vagy majd el adja a csilivili autóját - de akkor már nem is fog kelleni igaz? Vagy majd jön egy másik nõ, gyerek nélkül, aztán majd örülhetsz, ha egy hájas pasinak is kelleni fogsz, bár egy ilyen nyomorult "nõt", mint te.
A kérdező hozzászólása: A családi meg a gyes elég fog lenni amúgy is három gyereket szeretnénk és akkor így nem kell visszamennem dolgozni sem.
Nem akarlak megbántani, de romák vagytok? Mert akkor érthetõ, hogy ez így neked jó.
Amúgy tök egyszerû a megoldás. A pasi marad otthon gyesen, az anya pedig dolgozik. Szülési szabadságra távol marad, aztán gyorsan vissza a munkába. Mi ebben olyan bonyolult?!?
4-es vagyok: úgy tûnik, most is megélnek ketten egy fizetésbõl. Erre jön a gyes+csp, ami elég a BABÁRA. Másra nem, nem érdemes erre szülni!!! Persze van még egy lehetõség: abortusz. Ehhez kéne tudni mit akar apuka.
Hat nem tudom ahol en elek terhesseg nem betegseg minden no dolgozik vegig ha nem tud vagy nem lehet akkor a fonoke koteles mas munkakort keresni neki pl a laborban administraciot keszitenek. A legtobb labor nagyon modern es sok minden automatizalt igy fertozesveszely ha valaki betartja az eloirasokat majdnem nulla.
A kérdező hozzászólása: Én egy kórházban dolgozom ahol sugárterápiát kapnak a betegek plusz az a sok véres vacak sem tesz jót. Aki nem tud mást csak kioktatni az ne is irjon.
Milyen érdekes, adott egy munkanélküli férfi, csak ennyit tudunk róla, máris fröcsög mindenki, hogy jaj, biztos nem is akar dolgozni. Bezzeg pár napja egy kérdésnél mindenki védte az álláskeresõ nõt. Mintha csak a nõknek lehetne tolerálni, ha munkanélküliek, a férfiaknak nem, mintha a férfiaknak már pikkpakk akadna munkahely! Szánalmasak vagytok!!! Kérdezõ: Mit tégy? Elõször is: mondd el a párodnak feltétlenül, ebben együtt kell dûlõre jutni! Ha úgy döntetek, hogy megtartjátok, akkor tényleg SOS állás kell a párodnak. Én megértem, hogy nehéz találni, párom is nemrég esett át ezen, és sajnos csak egy jó sz*r helyet talált egyelõre; a semminél mégis jobb. Ismerõsöktõl is kérdezõsködjetek, neki is úgy lett állása! Ha utcáról megy be, fel se vették volna, pedig egy fos munka, lópikula pénzért.
A kérdező hozzászólása: Már beszéltem a párommall és szeretné, ha megtartanánk a babát. De azért egy picibabát nem lehet egész napra egy férfira bízni.
Dehogynem! Ismerek jónéhány apát, aki sokkal jobban ellátja a picijét mint némelyik mama.
Szerintem rá lehet bízni pár hónap után. Persze, szoptatni csak te tudod, de nagyon sok helyen (usa, nyugat európa több országa) 3-6 hónap a szülés utáni szabadság. Utána a nõnek vissza kell menni dolgozni, mert nincs 3 év... (Itt is csak azért, mert olcsóbb odalökni a gyest mint óvodát építeni és azt fenntartani, de ebbe most ne menjünk bele) A gyerekek ott is felnõnek, semmi bajuk sem lesz.
A kérdező hozzászólása: Igaz van már neki egy tíz éves kislánya így van tapasztalata. Csak nem tudom, hogy vállalná e?!
mivan? hogy vállalná-e? a saját gyerekével való foglalkozást? mikor közbe meg egész nap otthon van? elég gáz ha ez kérdés...
Szia! Mi is így oldottuk meg amikor a férjemet elbocsátották. Én visszamentem dolgozni (10 hónapos volt a lányunk) Õ pedig babázott itthon. Imádják egymást, semmi gond nem volt. :) Másképp nem is tudtuk volna megoldani. De nem jelentett számára gondot egyébként. "Sajnos" emiatt az Apukáját jobban is szereti a lányom, jobban ragaszkodik hozzá. :( :) Kicsit bánt, de másrészt örülök is neki, hogy ilyen jó a kapcsolatuk.
Ne haragudj, de nem tudod, vállalná-e? A saját gyerekét??? Mi van? Ha ez a helyzet, akkor nehogy megszüld azt a babát! Amúgy nem értem, miért ne lehetne férfire hagyni a picit, A szoptatást kivéve - nyilván - mindent meg tud tenni, amit egy nõ!
A kérdező hozzászólása: De akkor korlátozva lenne mert a gyerek nélkül nem tudna elmenni sehová, pl. boltba.
És ha te lennél otthon, korlátozva lennél, mert nem tudnál elmenni a boltba? A gyerekkel lehet boltba menni, sõt kell is sétálni vele, akkor már miért ne lehetne beugrani a boltba közben? Nem lesz semmi baja tõle se a párodnak, sem a babának.
Ezzel a gondolkodással nem valo még nektek gyerek.
26-os! Csak egy példát mondok: labor. Még nem terhesen is veszélyes és könnyen ártalmas lehet, nemhogy terhesen.
Mirol van szo fertozesveszely??? hol dolgozol lepratelepen? meg a korhazi apolonok is vegiggurizik a terhesseget pedig ott van beteg boven De ha betartod a hyg eloirasokat akkor semmi veszely nincs meg fertozo osztalyon sem.
Elõször is döntsd el, hogy akarod-e a babát. Utána beszélj a barátoddal, hogy terhes vagy, akarod/nem akarod a gyereket. Ha nem akarod, abortuszra kell menni, amit bizonyos esetekben támogat az állam, más esetekben fizetni kell érte. Ha akarod a babát... Ha bejelentett munkád van és a munkahelyed veszélyezteti a babát, beszélj az orvosoddal, szerintem kiírna táppénzre. Utána meg kapod a segélyeket, meg a gyedet. Vagy szülés után pár héttel visszamész dolgozni és a férjed elmegy gyesre. De a gyed magasabb, mint a gyes. Tájékozódjatok az önkormányzatnál a lehetõségekrõl, a támogatásokról. Esetleg beszéljetek közeli hozzátartozókkal, barátokkal, hogy a párodat nem tudják-e benyomni egy fix munkahelyre, mert komoly segítség lenne.
4! Ha a nõ dolgozik, a ferfi meg munkanelkuli es a nõ elmegy gyesre, akkor nem lesz fizetes.....
Ezért írtam, hogy apuka megy el gyes-re....
A kérdező hozzászólása: A párom nem tudja, hogy terhes vagyok.
Amúgy pedig nem írtam, hogy kötelezõ ezt csinálni. De ez is egy lehetõség. Az én férjem akkor lett munkanélküli, amikor már terhes voltam. Nem úgy éltem meg, hogy "terhesen eltartom", hanem hogy ez egy nehéz idõszak, amit együtt kell végigcsinálni. Mi is így csináltuk volna: 6 hónapot otthon együtt míg õ munkát keres, aztán én megyek vissza dolgozni. Szerencsére õ talált munkát közben.
De keres munkát? Te tudsz dolgozni terhesen?
Hat ha annyi felelõsségérzet nem szorult a ferfi be, hogy munkát vállaljon akkor en nem biznek ra gyereket
Ja, és te szeretnéd a babát? :-)
18: pedig a legtöbb nõ úgy szül, hogy nem dolgozott elõtte. Rájuk se bízzunk gyereket? :-) Nyilván más, ha nem is akar dolgozni.
Nekem ugy tûnik, nem is akar dolgozni....
Milyen legtöbb nõ? A ci.gányok esetleg. Felénk nem szokás a gimnáziumból szülni menni.
A kérdező hozzászólása: Igen akar dolgozni csak ahol élünk nincs munkalehetõség. Sajnos én olyan helyen dolgozom ahol nagy a fertõzésveszély. Terveztük a babát csak nem gondoltuk, hogy ilyen hamar jön.
Jól látod kérdezõ. Te terhes vagy, õ nem tudja. õ munkanélküli, ráadásul van egy háza, amit nem tud fenntartani. Te nem fogsz tudni dolgozni, és így nem lesz mibõl megélnetek. Mi is a kérdésed?
A kérdező hozzászólása: Tudja fizetni a számlákat és alkalmi munkákat szokott vállalni.
Ja és miért baj az ha a gyerekkel kell mennie? Talán szégyellné?
A kérdező hozzászólása: Azért mert sír meg nyivákol. És az utcán ugye nem egyszerû tisztába se tenni. Mondjuk ilyen szempontból igazat adok a páromnak.
Nem az utcán kell tisztába tenni, hanem elõtte. Nagy bevásárlást elintézi akkor este, mikor te otthon vagy, de ha csak le kell ugrani kenyérért, akkor simán viheti magával.
A kérdező hozzászólása: Inkább én maradok otthon a kicsivel és majd lesz valahogy.
Ja és mibõl éltek? Vagy majd nélkülözzön a gyereket? Ezt akarod neki, egy ilyen apát, egy ilyen családot?
A gyed, a családi pótlék együtt már meg fogja közelíteni anyuka mostani fizetését. A bevétel kevesebb lesz, a gyerek miatti kiadás több. Legfeljebb apuka nem jár majd el sörözni, mert nem lesz mibõl. (Bár kétlem, hogy meghozná ezt az áldozatot.) Én ismerek egy ilyen családot. Anyuka mindent megtesz a gyerekért, apuka meg [email protected] az egészet. Anyuka szó szerint inkább nem eszik (vasággyal együtt 40 kg), csak hogy a gyereknek meg apukának ne kelljen nélkülöznie.
A kérdező hozzászólása: Apuka nem jár sörözni, sõt egyáltalán nem iszik alkoholt. Két választás maradt vagy én maradok a kicsivel vagy rábízzuk valakire amíg én dolgozom.
Nem lenne esetleg úgy jobb, hogy az apuka otthon marad és addig rábízzátok valakire, amíg egy héten 1 este elmentek valamerre? Egyébként milyen végzettsége van? Addig amíg a baba megszületik még 100x találhat munkát. Bár a hozzáállása nem tetszik egyáltalán. Õ még nincs készen egy gyerekre. Lehet sosem lesz. Nehezebb lesz így neked az biztos. Remélem azért a háztartás körül segít, pl. mosás-takarítás, nem mindent te csinálsz a munka mellett.
Na de mindenesetre én nem vetetném el, azért mert épp most az apukának nincs munkája, fõleg, ha te biztosan vissza tudsz menni szülés után a mostani munkahelyedre. Azért az apuka most húzzon bele az álláskeresésbe, messzebb is nézzen munkát, ne csak a környéken.
"Két választás maradt" Nem, van még egy: apuka otthon van és szépen kiveszi a részét a dologból. Undorító, hogy ennyit nem tenne meg a gyerekéért, sem érted. Nagyon szerethet és valószínûleg minden vágya egy gyerek.
A kérdező hozzászólása: Mint már írtam nincs szakmája, és van már egy 10 éves kislánya szóval õ is akarja ezt a babát nem csak én.
És gyerektartás mibõl fizet? Vagy veled fizetteti?
Szerintem hülye kifogásaid vannak Betenni a kocsiba, kivenni, na és. Te nem láttál még anyukát vásárolni kisgyerekkel? Beteszi a kocsiba, kiveszi, vásárol, beteszi, kiveszi. Hû de nagy dolog. Te is ezt fogod csinálni. Miféle életképtelen férfi nem tudja ezt megcsinálni? Vagy kire bízod majd a gyereket? Fizetsz, hogy vigyázzanak rá? Ki fog vigxázni nyolc órákat egy hat hónaposra?
A kérdező hozzászólása: A párom keresztanyja.
Leégne a pofám, ha másra hagynám a gyerekem, hogy egész nap foglalkozzon vele, mert a pasim egy lusta dög és b*szik rá, erre nincs szebb szó, komolyan.
Neked van képed heti ötször nyolc vagy nem tudom hány órára ilyen terhet rakni rá? Ez nem élõsködés egy kicsit szerinted? Feltételezem nem olyan fiatal hölgy már.
Nem igaza van, hanem hülye. Anyák milliói megoldják a bevásárlást kisbabával, nem hinném, hogy egy férfinek akkora gondot okozna, ha akarná egy kicsikét is. Ja, hogy akkor 0-24ben ott lesz a gyerek mellette? Hát bocsánat, errõl szól az APASÁG.
Egyszerû, nem akarja a gyereket. Nem dolgozik (igaz nehéz találni), de ha tudja, hogy gyereke lesz, akkor elmegy akármit megcsinálni. És még vigyázni se akar rá? Majd te melozol, fizetsz, leszel a gyerekkel, õ meg mereszti egész nap... Gratula, ha erre vágysz. Reméld, hogy ne lányod legyen, mert akkor gyönyörû példa lesz elõtte
A kérdező hozzászólása: Õ mondja és valamilyen szinten igaza van.
A kérdező hozzászólása: De a haverjaihoz csak nem viheti nem akarom, hogy annyira korlátolt legyen, hogy ne tudjon menni sehová.
Nem valo még nektek gyerek ennyi esszel es ilyen hozzáállással.
Korlátolt? Egy gyerek errõl szól, attól még átjöhetnek haverok beszélgetni. Akkor talán neked kéne dolgozni is meg otthon is lenni a gyerekkel? Vagy az nem zavarna, hogy te lennél lekorlátozva? Amúgy meg ezzel a hozzáállással, nem való ez nektek..
A kérdező hozzászólása: Sajnos õ nem talál munkát akárhogy is szeretne. Arra gondoltunk, hogy majd megkérjük az egyik rokonát, hogy nem e vigyázna a kicsire amíg én dolgozom.
Szóval õ nem melózik, de mégis megkértek valakit hogy vigyázzon a gyerekre? És szerintetek ingyen vállalná? Hacsak nem egy nagymama, bár akkor sem kéne rátukmálni a gyereket. Ennyire lusta? Nehogy már ne tudja megoldani, ha meg ennyire kell a szabadság, akkor nem kell gyereket vállalni.
Ugyanmár, majd megy péntek este a haverokhoz. Fel kell nõni. Azt mondta szeretné a babát, akkor menjen el dolgozni, vagy legyen vele otthon. Egyáltalán õ mondta ezeket, amiket írsz, vagy te találtad ki? Mert most gy jön le nekem, hogy csak te mondod ezeket és kicsit gyerekes a hozzáállásod, vagy nem akarod a picit. Egyébként, ha dolgozni menne a párod, akkor is csak ugyan annyi ideje lenne a barátaira, mint a baba mellett, mivel jó esetben elmenne fél nyolckor és öt felé érne haza. A boltba meg igenis vinni kell a gyereket, mert meg kell szoknia.
akkor nem ártana tisztáznod vele, hogy tényleg akarja-e a gyereket. Mert szerintem nem. Nem hiszem el, hogy amíg õ otthon mereszti a f*szát, képes lenne valakire rátukmálni a saját gyerekét. Mégis mibõl gondolta ezt fizetni, mikor nincs keresete. Olyan meg nincs, hogy nem talál munkát. Menjen el akkor havi 70 ezerért valami gyárba, vagy kapálni a földre. Az gy nem megy, hogy te egymagad tartsd el õt is a fizetésedbõl ki tudja meddig és emellett nevelj fel egy gyereket, úgy hogy õ nem is segít. Ha pénzt nem is tud biztosítani, legalább abban segíthetne, hogy vállalja a gyereknevelést, amit nem tudom mégis mibõl akar egyébként fizetni a rokonának, mert ingyen nem vállalja senki az biztos.
Hol laktok egyébként és hány évesek vagytok? A párodnak mi a szakmája, hogy ennyire nincs munka?
Hány éves vagy te, 15? Inkább még egy kicsit nõjél, okosodjál. Szerinted ki fog elvállalni egy csecsemõt, míg te dolgozol? Komolyan minden vágyam, hogy más gyereke alatt cseréljem a szaros pelenkát, míg az anyja dolgozik az apja meg boltban van. Szerinted ez nem RÖHEJES? Minek a gyerek tulajdonképpen?
Nekem ikerpárom van, mégis el tudok velük menni a boltba, míg a férjem dolgozik, pedig még jogosítványom sincs... Egyik gyerek elõre, a másik a hátamra, a szatyrokat meg hozom kézben. Akarat kérdése az egész. Egyébként, ha bejelentett állásod van, beadhatod bölcsibe, de akkor nem fog járni a gyes apukának.
Ha a párodnak ekkora lelki probléma a gyerek, én van elvetetném, vagy megtartanám, de hogy a pasit dobnám és elköltöznék, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom beadni bölcsibe mert mifelénk nincs azt meg nem akarom, hogy egy pici baba hajnali 4-kor kelljen. Az meg nem olyan egyszerû, hogy boltba járjon a gyerekkel a párom mert kocsiba otthon betenni a boltnál kivenni majd újra kocsiba be otthon ki....
Kocsiba gyerekülés. Ez nem agysebészet. Szülõk milliói megteszik! És utaznak és dolgoznak és élnek és minden mást is csinálnak a gyerek mellett, õ meg nem is dolgozik. Ezeket most komolyan õ mondja, vagy te akarod õt "megvédeni" attól, hogy valamit is csinálnia kelljen a gyerekkel?
Én ilyen körülmények közt nem szülnék gyereket. Magad szülöd, a párodnak, vagy a szomszédnak, aki majd apuka helyett vigyáz rá? Ugyan már... Szerintem nektek fogalmatok sincs, hogy mivel jár egy gyerek. Persze, apukának van egy 10 éves fia. Akit az anyja nélküle nevel vagy egyedül, vagy mással. Rád is ez vár, mert azt, hogy valaki nem segít a gyereknél, nem lehet a végtelenségig tolerálni. Mi az, hogy sír és nehéz pelenkázni? Majd megtanulja annyira, hogy könnyû legyen... Hát az eszem megáll, komolyan... Meg, hogy gyerekkel nem lehet menni sehova... Anyukák és apukák milliói tudnák megcáfolni ezt a kijelentést. Most komolyan, hány éves vagy? 17?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!