Találatok a következő kifejezésre: Attól, hogy már (387 db)

Ha hamar elmegy a srác, az lehet attól hogy már rég sexelt?

Legjobb válasz: Attól nem késõbb kéne elmennie?

Attól nem késõbb kéne elmennie?
énis azt mondanám
RazZzoR: szerintem elõbb. Hiszen jobban szeretné a dolgot, és ettõl hamarabb elmegy...
A kérdező hozzászólása: azért kérdezem mert nem tudom, nem?
Legyél azon hogy ne menjen el hamar, és ne itt fárassz az ilyen buggyant kérdésekkel.

Miért nem scannel az Epson multifunkcionális eszköz, attól, hogy már tintapatront kell cserélni?

Kb. 3 éves az Epson multi készülékünk, sokáig nem volt benne cserélve patron, már jelzi is, hogy esedékes...de ettõl miért nem képes scannelni? Ahhoz elvileg nem kell patron!?

Miért több valaki attól, hogy már nem szűz és vajon miért ér kevesebbet pl. : egy 18 évesen szűz ember?

Nem értem ezt. Valahogy nem tudom eldönteni, hogy mit gondoljak a szüzességről addig, míg ezt a kérdést megválaszolva nem látom.

Legjobb válasz: Média. Arra nevel, hogy hamarabb dugj, mert az a menõ.

Média. Arra nevel, hogy hamarabb dugj, mert az a menõ.
Bizony-bizony, minden a média hibája... Véletlenül sem lehet az a gond, hogy manapság az átlag fiatal olyan buta, mint egy faék és csak azt tartja jónak, helyesnek, esetleg "menõnek", amit a tévében lát. Ez nem a média hibája, hanem a felelõtlen nevelésé. Nem hinném, hogy értelmes emberek között a szüzesség alapján határoznák meg egy személy értékét.
Máris jobb. Igen. Ha gimnazista vagy, megnyugtatlak: az a korosztály nagyon ostoba. Sajnos még az egyetemista réteg sem bölcsebb. Meg az átlag ember sem sajnos. Ne akarj rájuk hasonlítani. Merj különbözni tõlük!
A kérdező hozzászólása: Nem akarok birka lenni. Egyébként én is elgondolkoztam azon, hogy engem hogy neveltek, talán ezért vagyok ilyen félénk. Az a baj, hogy én jó kislány akarok lenni és anya meg túlzott szigorban nevel.
A kérdező hozzászólása: Igen, középiskolába járok.
Ezzel nincs semmi gond szerintem. Ha találsz késõbb egy RENDES férfit, hidd el: nagyon sokra fogja értékelni. Én legalább is biztos sokra értékelném. Azok pedig akik ezért nem állnak "szóba" veled, nos pont õk azok, akik szóra sem érdemesek. Lehetnek jóképûek, helyesek, ha a fejükben fûrészpor van... De ezt jobban csak idõsebb korodban fogod látni szerintem.
Ez szerintem bonyolultabb dolog annál, mint hogy csak a médiára vagy a nevelésre "kenjük". A lényeget abban látom, hogy vannak dolgok, amiket társadalmilag "elfogadottnak" és "normálisnak" tartanak. Nos, a legtöbben azt tartják "normálisnak", hogy 18-20 körül az embernek már "illik" valamiféle tapasztalattal rendelkeznie. Akinél ez ilyen-olyan okból kimarad, azt gyakran nem tekintik normálisnak. (Mondjuk az már más kérdés, hogy szerencsétlen honnan szerezzen tapasztalatot, ha mindenki elutasítja, de ugye ezzel a "normálisak" nem törõdnek, hanem ide-oda dobálják a másikat, de azért leereszkedõ vállveregetéssel hozzáteszik, hogy "ne aggódj, neked is biztosan eljön.) Az valamilyen szinten talán érthetõ is, hogy társadalmilag "átlagosnak" tartják azt, hogy egy 18-20 éves embertõl számíthatunk már valamiféle (szexuális) tapasztalatra. A gond - szerintem - ott kezdõdik, hogy segítségnyújtás és elfogadás helyett megvetés és kiközösítés lesz azoknak az osztályrésze, akiknél ez valamiért kimaradt, így persze a szerencsétlen tovább görgeti maga elõtt a problémáit, sõt egyre többet gyûjthet be, egyre rosszabbul érezheti magát, hiszen õ senkinek se kell, senki se tudja õt elfogadni és szeretni. Nem tagadom, hogy a médiának és a nevelésnek is van szerepe mindebben, de szerintem annál sokkal bonyolultabb az egész. Mondjuk a 70-80 évvel ezelõtti világot prûdebbnek gondoljuk, pedig a frászt, talán sokkal könnyebb volt elveszteni a szüzességet, és most már a magánélet sem annyira magánélet, sokkal nagyobb a társadalmi nyomás a gyerekek között is, régebben valószínûleg kevesebbet beszéltek arról, hogy melyik fiú melyik lányt, meg nem nyalták-falták egymást az utcán, szóval sokkal több volt a "nyílt titok", ma meg már gyakorlatilag minden mások szeme elõtt zajlik. Arról nem is beszélve, hogy talán a mai társadalom még betegebb úgy en bloc, mint a korábbiak, talán ezért is van, hogy olyan sok a frusztrált gyerek (és felnõtt), olyan sokan érzik tehernek a szüzességet, és ezért is tudják azt nehezebben elveszíteni. Bocs, ha sok volt a szöveg, de talán érthetõ a mondókám lényege.
Én pont, hogy azt látom, hogy azokat istenítik, akik fiatalok, és még érintetlenek... Soha életemben nem hallottam még olyat, hogy valakit azért csúfolnának, mert szûz! Csak az interneten olvasni ezt az általánosítást lépten-nyomon!
Én azzal zárnám ezt be, hogy: Ez mindenkinek a szent magánügye végsõ soron. Sem a közösségnek, sem a rokonoknak, sem senkinek nem áll jogában megmondani, hogy NEKED mikor lehet/kell/érdemes/szabad/stb elveszíteni vagy megtartani. SOHA ne más véleményén múljon, hogy mihez kezdesz. Ez a TE életes és a te... szüzességed, vagy mi. Sem nem teher, sem nem ciki. Aki az ellenkezõjét állítja, az egy majom/tapír/idióta. Nem érdemes lesüllyedni a szintjére. Az én véleményem az, hogy én biztosan sokra értékelném, de nagyon, ha a feleségem szûzen jönne hozzám. De én vallásos vagyok, így kivétel. Errõl mindig is megoszlottak és fognak is a vélemények. Ilyen a világ. Csak drukkolni tudok, hogy helyesen dönts. 22/F
A kérdező hozzászólása: vagyis inkább felelõségteljesent akartam mondani az értelmesen helyett
Meglehetõsen. A hiba nem az Ön készülékében van. Hidd el, anyukádnak van igaza. Igaz, nem a korban. A 18 csak egy szám. Azzal veszítse el az ember akit arra méltónak talál és ne azért és akárkivel, mert ez a "nyomás" jön a többiek felõl. Ez csak ostoba csoportszellem. Te is birka akarsz lenni? Néha érdemes az idõsebbekre hallgatni.
Hol árultad magad, ahol nem fizettek volna annyit érted?
Nem tudom. Ki mondja ezt? Én biztos nem.
A kérdező hozzászólása: Média? Engem mondjuk anyukám szélsõségesen arra nevelt, hogy 18 éves koromig nem szabad fiúzni. Ez jobb?
A kérdező hozzászólása: Nem árultam sehol magam, kedves második válaszoló. :D
Nem több attól senki. Sõt! Nem kell lealacsonyodni az ilyen emberek szintjére. Sõt, sokan akik fiatalon veszítik el nagyon, késõbb megbánják. Persze ezt nem reklámozzák. Meg a sok tini abortuszt, a nem kívánt terhességet, a sok tropára ment kapcsolatot. Csak szex-szex-szex. Nem éri meg lealacsonyodni erre a szintre, még egyszer mondom! 22/F
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolónak üzenem, hogy nagyon sok fiúnak például azért nem kellek, mert még szûz vagyok. Egyébként ez fordítva is igaz, a csajoknak nem kellenek szûz pasik. De egyébként osztályközösségeken belül sok cikizésrõl hallottam még. Igenis sokan mondják ezt.
A kérdező hozzászólása: Oh. :O tehát engem értelmesen neveltek?
Ezt azért nem mondanám ki, hogy értelmes az a nevelés, ahol a lány csak 18 éves korában kezdhet ismerkedni fiúkkal, de ez csak az én véleményem. Viszont tény, hogy értelmesebb körökben nem az alapján fognak megítélni, hogy szûz vagy-e, de középiskolások körében azért gyakori még az ilyen. Ne foglalkozz velük, hidd el, hogy felesleges ezen aggódnod.
Szerintem egy lánynak 18 évesen egyáltalán nem kéne szégyellnie magát amiatt, hogy szûz.Légy rá büszke, hogy még az vagy :D

A volt párom (aki rendszergazda) feltett valamilyen programot a gépemre, és igy minden jelszavam tudja, függetlenül attól hogy már nem ér a gepemhez. Csak a teljes ujrarakás segit?

Illetve megtudta pontosan mondani, hogy pl melyik mappámból milyen képet helyeztem a lomtárba. Végsö esetbe teszem ujra a gépem, mert a sok driver stb nem egyszerü sajnos. Feltettem a Search and destroy nev? programot, ami egy Keylogger-t talált csak. Kérem aki tud segitsen. Köszönöm!

Legjobb válasz: Ezért simán fel lehetne jelenteni amúgy. Egyébként nem... de én (rendszergazda vagyok) javaslom, hogy a dolgaidat mentsd ki, és rakd újra az egészet. Az a legbiztosabb. Utána meg MINDENHOL változtass jelszót!

Ezért simán fel lehetne jelenteni amúgy. Egyébként nem... de én (rendszergazda vagyok) javaslom, hogy a dolgaidat mentsd ki, és rakd újra az egészet. Az a legbiztosabb. Utána meg MINDENHOL változtass jelszót!
"Fel lehet jelenteni a hölgy volt barátját, de úgy elég nehézkes, hogy illegális szoftverek futnak a hölgy számítógépén." Ennek nem sok köze van egy személyes adatokkal való visszaéléssel kapcsolatos feljelentéssel.
Te hogy futottál bele egy ekkora nagy marhába?
Gratulálok neki, ha egy ilyen zsaroló önfejû szemétládához visszamegy. Csak akkor ne sírjon többé, ha megszivatják.
Elõször is a kedves szakértõhöz szólnék. Fel lehet jelenteni a hölgy volt barátját, de úgy elég nehézkes, hogy illegális szoftverek futnak a hölgy számítógépén. Gondolom a rendszergazda úr be is tudná bizonyítani, mivel gondolom elõvigyázatos és bebiztosítja, magát mielõtt csinálna valamit. Még ha a hölgy letörölne mindent, akkor is lehet az úrnál bizonyos teljes másolat minden számítástechnikai szinten. De a rendszergazda úrnak eszébe nem jutna ilyen dolog!!! Hiszen ezer dolog is lehetne a hölgyrõl, de õ sose élne vissza vele!!! De nem tudom, hogy maga mit szólna, hogy ha a volt barátjáról lenne a hölgynek friss félpucér képe, és küldözgetne neki erotikus képeket. És sokszor lebukna, hogy a háta mögött találkozgat vele, és utána lehazudja, de végül lebukik, stb. Most a kedves hölgyhöz szólnék. Magácskának meg kellene becsülni azt a rendszergazdát, mert a nem vérszerinti gyerekének a valaha volt legjobb apja, és sajátjaként szereti és magácskát is. Pedig maga sokszor megalázta megbántotta, és taposgált a szívén, de õ akkor is magukat akarta, mert hitt egy boldog család reményében, és kész volt lezárni a múltat, amiben õ oly kevés mértékben volt hibás. Fõleg annyiban, hogy nem akarta elveszíteni magukat, és túlságosan is ragaszkodott. Maguknak adta a szívét, lelkét mindent amilye csak volt. Annyi a bûne, hogy ha már így is hagyta ezerszer hülyére venni magát, csak arra volt kíváncsi, hogy mikor szûnik meg az úgymond érdekes kapcsolata a fent említett úrral. Magácska helyében nem ezen lovagolnák, hanem továbblépnék, mert tudja, úgy is, hogy idõvel visszanyerné az rendszergazda úr bizalmát, akkor nem érdekelné, hogy miket néz. Hiszen õt nem a privát beszélgetései érdeklik, csak az, hogy azt lássa, hogy már csak szimplán barátok a gyereke valódi apjával, és nem kell újra a fent említett dologtól félnie.
Én nem vagyok rendszergazda.Azt viszont tudom, hogy bármilyen adatodhoz (képek, jelszavak stb.) hozzáfért, azt el is tudta menteni magának bármilyen adathordozóra ami nála van! Így az elsõ válaszolónak adok igazat, gogy ments ki mindent a gépedrõl mi fontos számodra és formázd le a gépet! Akárcsak a kapcsolat ez is legyen egy újrakezdés! Ill. változtasd meg az összes jelszavad (email, weboldalak stb.)! sok sikert és legyen õszinte kapcsolatod a közeljövõben!

Lehet ez attól, hogy már nem olyan erős a menszeszem?

Ma reggel a tampont nagyon könnyen felment. Este viszont már nem volt olyan er?s a mensim, és egyáltalán nem ment fel a mini tampon. Lehet attól, hogy már kezd elmúlni?

Legjobb válasz: Igen. A vértõl csúszik fel könnyebben. Amikor kevés a vérzés, akkor felrakni és kiszedni is nehezebb.

Igen. A vértõl csúszik fel könnyebben. Amikor kevés a vérzés, akkor felrakni és kiszedni is nehezebb.
Mert a szülõ hagyja. Felõlem úgy él majd, ahogy akar, ha ÖNÁLLÓAN él. Ennyi.
Azért, mert már felnõttnek érzik magukat, de valójában még nem azok.Ha kiraknád õket a valódi életbe, akkor derülne ki, hogy melyikük boldogulna el egyedül is, vagy a párjával kettesben, és melyiknek járt csak a szája. Én ismerek olyan családot, ahol a huszonéves lány akar parancsolnia szüleinek, és fordítva nem mûködik a dolog.Viszont, ha egy-két hétig külön kéne élnie, szerintem megállna a tudománya.Ezt én is nevetségesnek tartom.
Mert ezt súgja neki minden. A reklámok, filmek stb... 40 évvel ezelött a "téged vár a papírgyár"ment a tv-ben, ma meg egy telefonszám, hogy hívd ha úgy érzed a szüleid megsértették a jogaidat...
én magamból kiindulva úgy gondoltam, h sokkal jobban tudok mindent mint az õsök, aztán jópár pofon megtanított az alázatra, többek között a fõsuli is jó erre a célra, bemegy egy 18-as és azt hiszi, h mekkora a szabadság, itt most aztán õ lesz a nagy felnõtt, és az elsõ évben annyira letörik a szarvait, h csak leshet az ember gyereke....azért huszonévesen a többség rájön, h mégsem akkora felnõtt, mint az gondolta, persze csak jobb esetben ismerek én még olyan harmincast is, akinek szent meggyõzõdése, h a világ közepe, aztán otthon anyu mos fõz takarít rá, apu meg kihúzza a szarból rendszeresen......
Szerintem az nem gáz, ha a szülõkkel él, van jövedelme (amibõl ad a szüleinek is) és azt csinál, amit akar. Én 20 évesen elkezdtem dolgozni (suliba is jártam), szüleim nem szóltak bele, mit-mikor-miért csinálok. 23 évesen férjhez mentem, de még a szüleimnél laktunk 1 évig - nem olyan könnyû manapság elkezdeni a saját önálló életedet élni. 25 évesen, már a saját lakásban nevelgetjük a kicsi lányunkat. Amirõl Te írsz, az engem is zavar. Tudod, sokkal kényelmesebb így nekik. Az ilyenekbõl lesznek azok, mint sok ismerõsöm: 27-28 évesen még suliba járnak (ezzel persze nincs baj, az jó ha valaki tanul) de mellette nem dolgoznak, tényleg a szülõk pénzelik az egyetemet, a bulikat, a nyári vakációkat, és EZ ÕKET NEM ZAVARJA!!!!! Hát nekem lesülne a bõr a képemrõl, ha ennyi idõsen a szüleimre lennék utalva. Persze szerintem a szülõ hibája is, mert hagyja. Talán úgy gondolja, míg így van addig marad az õ "kicsikéje" vagy nem tudom..... Ezzel az a baj, hogy késõn találkozik azzal, hogy milyen rohadt nehéz kifizetni minden hónapban a számlákat, hogy minden nap tudj enni adni a családodnak.....hát, majd akkor koppannak. Örülj, ha Te nem ilyen vagy, vagy a szüleid másképp nevelnek....vagy Te akarod így nevelni a gyerekeid (nem írtad a korod). Szerintem úgy van rendjén, hogy szépen lassan meg kell tanulni önállóan élni, gondoskodni magunkról. Én a lányomat biztos így fogom nevelni.
12.47.nem kell sajnálkozni és nem 17 éves suttyó vagyok, aki a szülei tartanak el. A volt baréátnõdet meg majd megéreted.Vagy gondolod, hogy levegõbõl megéltek majd?
Mért attól h a szülõk pénzelik a gyereket már bármit megtehetnek? -.- Errõl szól szted a család, h akinek pénze van az dirigál? És ha mongyuk az egyik szülõ munkanélküli én meg diákmelózok akk neki úgy kell pattognia ahogy én fütyülök? Ez olyan baromság ez az "én tartalak el szal azt csinálod amit mondok"-hozzáállás. 16/F
12:45 neked lehet. De nemtom nálunk a család nem egy cég. Meg a csajommal se érzem h minden a pénz körül forogna... sajnállak, ha neked igen!
12.42:pedig az egész élet errõl szól..jobb ha szokod...
19L vagyok nem kerültem be igen államira, de nehogy már te vonjál ezért fellelõsségre anyuék fizetik igen, és õk se bsztatnak vele nem értem mi jogod itt lefikázni azokat akik tanulnak és nem dolgoznak (mellesleg dolgozok de csak alkalmi munkavállalásban 2 éve) észrevettem ezen a rohadt oldalon midnenki tökéletesnek hiszi magát és úgy gondolja van joga beszólogatni a másiknak csak azért mert az éppen nem reggeltõl estig gályázik hanem kapott egy esélyt a SZÜLEITÕL arra hogy jobb élete legyen és továbbtanuljon
26 vagyok, de az anyósom még mindig egy kalap alá vesz ezekkel a fiatalokkal, hogy mire fel ez a fene bagy önállóság?! Hogy miért nem akarok vele lakni, ha neki jó volt, nekem is legyen az. Mindazonáltal egyetértek a kérdezõvel.
Itt most már erõteljesen a családon túl ment a vita... a társadalmilag hasznos fogalmát súroljuk;-) És igen, a tömegoktatással egyetemben valóban megnõtt a társadalmilag teljesen haszontalan, lébecoló egyedek száma.... csak az idõ múlásával derül fény arra, hogy a társadalom által az egyes emberkék oktatására fordított költségek megtérülnek-e.... azaz, hogy el tud-e helyezkedni szakmán belül abban az országban, amelynek lakossága támogatta, finanszírozta oktatását.
Aztán mit gondolsz a költségtérítésed mire elég? Mibõl fizetik az iskola rezsijét, a tanárok, dolgozók fizetését a bérük járulékait? Na meg ki fizeti a tandíjadat?A rezsidett, ruhádat, ennivalódat? Akkor te mit is valósítasz meg? Arról nem is szólva miért is nem kerültél be az államira?
Nem igazán értem, hogy miért a gyereket kell hibáztatni. Nyilván rossz nevelést kapott! A szülõk valamit nagyon elrontottak, ha a felnõttkorú gyerekük a nyakukon él és még követelõzik is. Be kéne látni, hogy igenis felelõs a szülõ! Nem kéne mindig másokat hibáztatni, a szülõknek is be kéne látniuk saját hibáikat. Az a gyerek nem véletlenül lesz olyan, amilyen. Megtehette, és meg is teszi! Hogyan lehet elvárni pl. egy felnõtt 8 éves kutyától, hogy ne szarjon a lakásba, ha 8 éves koráig mindig beszarhatott. Ez nem a kutya hibája! Ha meg jól nevelték, és 8 éves koráig szobatiszta volt, akkor meg az is marad, legfeljebb vén korára rottyant be néha. Ez azoknak szól, akik tudnak párhuzamot vonni. A szülõ alapozza meg az elsõ 10-12 évben a gyermek késõbbi viselkedését. A következetes nevelés csodákra képes.
mert miért szólnának bele? Én pl 18 éves vagyok, és ha elmegyek továbbtanulni, milyen lenne már, ha anyám szerda esténként felhívna, hogy "de ugye nem mész el fõiskolás bulira???" :D kérdezõ, Te ismersz olyan embert, aki azt vallja magáról, hogy nem érett? "hát én sajnos éretlen vagyok". Nem! Nincs ilyen. és mivel mindenki azt gondolja magáról, hogy érett, ezért felruházza magát az összes joggal, amit az amcsi filmekbõl kinézett. És mitõl érett valaki? Attól h eltartja magát? Ugyanmár. Hány alkoholista van aki eltartja magát? aztán munka után hazamegy és agyba-fõbe veri a családját. Szóval. az érettség relatív, és lehet hogy sosem jön el. Segítenünk KELL egymásnak, ennyi a lényeg. Majd mi ápoljuk viszont apucit öregkorában. Más: nyilván 17-2x évesen menjen el a gyerek bulizni, mert késõbb, ha már tényleg el kell tartania magát, feleannyi ideje lesz császkálásra és bulizásra.
Azért hiszik, hogy azt csinálhatják amit akarnak, mert felnõttek. Kompromisszum-kötést és az alkalmazkodást viszont nem biztos, hogy ismerik. És ez független attól, hogy melyik félrõl legyen is szó. A 16 éves fiúval én is egyetértek!!! Apa-anya segíti, ez normális. Eljön az idõ mikor esetleg megfordul a kocka. Otthoni munkából meg igenis vegye ki részét a "gyerek", az a minimum, azért, amit a szülõktõl kap. A gyereket már csak azért is hagyni kell élni, hogy mikor kikerül a családifészekbõl önállósulni tudjon, még ha otthon is lakik. Nem szabad irányítani folyamatosan, azért, mert "gyerek".
ma 15:03, te normális vagy? most azt akarod h xy hálás legyen neked hogy befizeted az adódat mint minden más átlagos állmpolgár? hû. :D Akkor légyszives te is köszönd már meg anyámnak hogy fizeti az adót, amibõl az utcaseprõk a házatok elõl elseprik a szemetet. ahoz meg szerintem semmi közöd, hogy más miért nem került be költségtérítéses egyetemre, feltételezem te már túl vagy az ilyen gondolon. Attól, hogy valakit nem vesznek fel pl 450 pontos helyekre, nem lesz semmivel sem rosszabb.
Úgy látszik sokan írnak úgy véleményt, hogy nem olvassák el az elõzményeket. Ez egy jó kis vitaindító kérdés volt, de sok értelme persze nincs. Ki az, aki tudja a jó választ? Kap egy csokit!;-)
15.38:Ha anyád befizeti az adóját, természetesen neki is megköszönöm. Azt már nem, hogy nem magyarázta el a gyermekének, hogyha nem éri el a felvételi pontot valahova, az azért van, mert nem oda való. Tudod az ilyenekbõl lesz az a munkanélküli diplomás, akinek sír a szája, hogy nem azért tanultam...nem hát, nem tanult, megvette a paírját...
nem lett szin ötös érettségim szín ötös évvégi jegyekkel, emelt angol nyelvvizsgával és még némi plussz dolog amivel meglett volna az államilag támogatott. mekkora szar vagyok. 19L
ne foglalkozz vele elõször azért [email protected] mer államira jársz és az õ pénzébõl tanulsz most meg azért mert költségesre jársz mert hülye vagy az államihoz... sehogy se jó neki :P
én is beszüntetném a költségtérítést, HA LENNE ALTERNATÍVA. Ha egy sima szakmunkással vagy szakközéppel ugyanúgy el tudnék helyezkedni. vagy legalább el tudnék helyezkedni. de nem. amúgy meg nem tudom hány éves az aki így mondja a magáét az egyetemekrõl, de tudod milyen nehéz felvetetni magadat valahova?? Pl ELTE BTK-n akartam menni egy helyre, 433 pont, ahogy a felsõfokú nyelvvizsgámmal együtt is minimum 96%os angol és magyar érettségi kéne. és a költségtérítéses? Az csak 430 pontos :) ja bocs oda elég csak 95%ra megírnom... légyszi ne oktass ki olyanról, amihez nem értesz. Bocs az offért
14.08 Már ne is haragudj de semmi közöd hozzá. Nem kértem, a véleményedet. Az hogy miért mentem férjhez az az én magán ügyem. Nem tartozom magyarázattal egy vad idegennek. Csupán leírtam a véleményem a kérdezõnek és ennyi. Aztán mindenki úgy neveli a saját gyerekét meg úgy gondolkozik ahogy akar.
Bocs 19 38. Egyébként te sem vagy egy agyon iskolázott valaki, ha így leszólod a másikat pedig nem is tudsz rólla semmit. Nem ismersz nem tudhatod mit mért csináltam és miért alakult így az életem. Nincs jogod pálcát törni felettem. Nem itélkezhetsz látatlanban. Az én életem az én dolgom. Egy vad idegen aki nem is ismer ne itélkezzen és ne hordjon le mindennek. Fogalmad sincs rólla miket beszélsz.
13 38 as vagyok megint. Bocs az elõbb véletlenül elirtam. A lényeg ugyan az, hogy nem tartozom magyarázattal és nincs jogod olyanokról írni amikrõl fogalmad sincs. Mégis milyen jogon itélkezel róllam így látatlanban? Kapj már észbe, semmi közöd az életemhez.
Nevetséges, ahogy egymásnak estetek!Itt azokról a magukat felnõttnek képzelõ gyerekekrõl volt szó, akik érett embernek akarnak látszani, pedig valójában nem azok, mert nem önállóak, és más pénzén élik világukat.Nem azokról, akik hálásak és elvégzik, ami a feladatuk, ergo tanulnak, akik segítenek otthon, és akik nemcsak kapnak, de adnak is.Hanem azokról, akik hálátlanok, és más támogatásával a fenekük alatt játsszák a nagyon érett, nagyon komoly személyiséget.Megint csak azt mondom, tisztelet a kivételnek, és akire nem vonatkozik, ne is vegye magára!Értsétek már meg a kérdés lényegét! Egyébként meg, akinek a szülei finanszírozzák a költségtérítéses levelezõs tanulási formát, az köszönje meg nekik, és ne hõzöngjön.Ha pedig saját magad fizeted, akkor légy büszke magadra, de akkor is gondolj arra, hogy egyelõre még van, aki fedelet, és ételt ad Neked, és aki akkor fog majd hiányozni igazán, mikor már nem lesz!
13:46 - baromira eltartod ám a költségtéritéses levelezõst ez valószinü, nézzél szépen utána. köszi
16 éves fiú okosat szólt. Miért, ha egy öreget meg a gyerekei tartanak el, támogatnak, akkor onnantól kezdve bármiben parancsolgathatnak neki? Ha valaki munkanélküli vagy beteg lesz, és a házastársa tartja el egy darabig, akkor onnantól fogva egy lábtörlõ lesz, akivel bármit meg lehet csinálni? Emberek, a család nem errõl szól! Ha egy szülõ eltartja a 18 év fölötti gyereket, az közös, családi döntés... sokszor azt szokták mondani a szülõk, hogy "én csak jót akarok neked", meg hogy "tanulj tovább, ne dolgozz", blablabla, de sokszor azért irányítják ebbe a helyzetbe a tapasztalatlan, naiv gyereket, hogy a nagykorúság betöltése után is dirigálhassanak neki. Érted. Önzésbõl, uralkodási vágyból "segítik" (és a 18 éves nem biztos, hogy ezt átlátja). Hogy legyen mit állandóan felhánytorgatni, hogy mindig meg tudják magyarázni a saját igazukat. Ha elõre becsületesen elmondanák a gyereknek, hogy "jó, ne dolgozz, tanulj tovább, támogatunk, de cserébe köteles vagy mindenben alávetni magad a parancsainknak, és úgy élni, mintha 3 éves lennél, soha nem menni sehova stb.", akkor ez korrekt lenne, és a gyerek maga dönthetne, hogy ez így oké neki vagy nem. De általában nem ez van. Mielõtt belekerül a helyzetbe a gyerek (pl. felvételezik nappali tagozatra vagy hasonló), jön az álszent, képmutató szöveg. "Jót akarunk", "nem fogunk beleszólni semmibe", aztán utána majd jön az, hogy "mindent nekünk köszönhetsz, nélkülünk egy senki vagy". Ezek a magukat hatalmas nagy szentnek képzelõ szülõk belebetegednének, ha nem uralkodhatnának valaki felett. És ha a gyereküket anyagilag függõvé teszik maguktól, akkor igen, rajta aztán lehet uralkodni. Olyan ez, mint amikor lakást vesznek valakinek a szülõk, aztán kuss a neve a gyereknek, még a falat se festheti ki olyanra, amilyenre akarja. Az ilyen EGO-któl inkább nem kell semmi (csak van aki erre késõn jön rá). Persze vannak normális családok is, amik nem cégként mûködnek (ahogy a 16 éves fiú írta), és belátják, hogy mindenkinek szüksége van szabad mozgástérre, függetlenül attól, hogy mennyit keres.
Az igaz, hogy azt hiszik, hogy nagykorúak. Viszont hogy nézne már ki ha egy huszonéves lányak is megtiltanák a szüleik hogy elmenjen valahova? Volt egy komment, igaz csak 16 éves, de nagyon jól látja a dolgokat. Attól, hogy mi tartjuk el a gyerekeinket még nem a RABSZOLGÁINK. Milyen hozzá állás az, hogy "én etetlek azt csinálsz amit én akarok!" ?? A gyerek akart megszületni vagy ti akartátok megszülni? Na ugye... Semmi választása nem volt, úgyhogy nem kéne úgy kezelni mint egy hülye gyereket aki nem tud a saját lábára állni. Nektek talán minden elsõre ment? Soha nem kértétek a szüleitek segítségét, hogy, na hogy is kell ezt csinálni? Egyedül élni is meg kell tanulni mint minden mást, nem megy egyik napról a másikra. Ha meg a "gyerek" egyáltalán nem önálló az a szülõ hibája és nem az övé. Nyilván soha nem küldte el olyan helyekre (önkormányzat, bank, akármi) ahol nagyjából megtanulhatott volna a lábára állni, és észre vehette volna hogy mennek a dolgok. Ennyi a véleményem.
Mármint ügyeket intézni nem küldte el, megcsinálta helyette.
Ma 12:42, szerintem ha holnap kiraknának otthonról és azt mondanák Neked, hogy boldogulj egyedül, akkor csak kamilláznál nagyokat.Gondolom, hogy ez nem fog bekövetkezni, de mi nem is azokról beszéltünk, akiknek még nincs önálló keresetük, és tanulniuk kell.Azokról volt szó, akik a világ közepének képzelik magukat, kioktatnak és követelõznek, közben egy köszönömöt kinyögni nem jut eszükbe soha, mert alapvetõ dolognak gondolják, hogy két ember értük gályázik.Van, aki még huszonévesen, keresettel a háta mögött is igen soknak képzeli magát.Ez az idegesítõ, de hát a szülõ hibája.Nem kéne hagynia, és akkor nem nõne a fejére a magát mindenkinél bölcsebbnek képzelõ drága gyermeke.Aki mellesleg hamar belebukna az önálló életbe.Ha Rád ez nem vonatkozik, akkor ne vedd magadra!Azt mondjuk beláthatod, hogy ez sok helyen így megy, mert hagyják.
A kérdező hozzászólása: Nem azt írtam, hogy a szüleik parancsogassanak nekik mindenben. De sok fiatal azt gondolja, hogy õ azt csinál amit, akar, a szülei meg kötelesek õt eltartani. Neki joga van szórakozni menni, addig kimaradni ameddig akar, akkor jönni-menni amikor kénye-kedve tartja. Ehhez meg biztosítsák a szülõk a pénzt, dolgozzanak, lássák el a háztartást, fõzzenek, mossanak rájuk. Az lenne a normális, ha kivennék a részüket a munkából is.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, amit a 13:13-as írt.
Sztem a szülõ köteles is eltartani mer õ szülte meg :P A gyereknek meg mért ne lenne joga szórakozni meg jönni-menni? Am persze jó ha segít a gyerek a házimunkában de ne azért segítsen mer kevesebb pénze van hanem azért mer ez az õ érdeke is! Mi pl állatokat tartunk és nem azért segítek apumnak mert õ többet keres hanem mert jó tudni h hogy kell és jól jöhet még. Nekem sose mondtak olyat h "etesd már meg a bárányokat mert X Ft a fizetésem". Fura lenne :P
A szülõnek kötelessége eltartani és segíteni a gyerket, ha már egyszer bevállalta! A gyerek nem kérte, hogy szülessen meg. Viszont a szülõnek kötelessége megtanítani agyereket arra is, hogyan lássa el saját magát, és hogyan éljen családban, közösségben. Ha erre egy gyerek/fiatal nem képes, az igenis a szülõ hibája. Mégis honnan kellett volna megtanulnia? Milyen példát látott?
Mert mindt bárki más, õk is szeretnének felnõni. Feszegetni a saját határaikat, kibontakozni. Ez természetes. Csak akkor van gond ha átásnek a ló túl oldalára, ami sajnos sokszor elõ fordul. Én 19 vagyok van egy férjem, de mivel nem volt lehetõségünk elköltözni a szüleimnél lakunk. Meghalgatom a véleményüket de alapból én döntök az életemrõl. Persze engem már a férjem tart el. A mai kamaszokhoz sok türelem kell s ami a fontosabb hagyni kell felnõni érvényesülni õket. Vagyis egy 17-20 éves fiatalat nem lehet 14 15 évesként kezelni.
Az életnek a közös döntésekrõl átbeszélgetett délutánokról kéne szóljanak. A szüleim soha nem éltek vissza azzal, hogy õk tartanak el. Mindent megbeszéltünk. Nagyon sok szülõ vissza él a helyzettel, ez nem biztos hogy jó példa. Egy kamasz vagy egy 18 20 éves "felnõtt" már be tudja látni mi jó neki és mi nem. Ha mindig az van a fejéhez vágva, hogy én tartalak el az nem biztos hogy a késõbbiekben is hasznos lesz. Mert eltartottnak szerencsétlenek érezheti magát, s ez hatalmas lelki törés.
13.05:igen, annyi különbséggel, hogy én is eltartalak, mert nem a szüleid fizetik a tanítattásodat, hanem én is.Az adómból.Úgyhogy több tiszteletet.
Ez a lényeg, vki ezt írta: "Attól, hogy mi tartjuk el a gyerekeinket még nem a RABSZOLGÁINK." A szülõ (nem csak konkrétan a szülõ, barát, barátnõ stb. is) adhat, ha akar, de nem várhat el érte semmit. Ha nem akar, meg ne adjon. Nem kötelezõ eltartani a felnõtt gyereket, ha nem tetszik, de tartsa tiszteletben, a gyerek hogyan akar élni. Ha tetszik, meg nem kell panaszkodni. Szerintem állati gusztustalan felhánytorgatni, hogy ki mit tesz meg. Senki nem kényszeríti, hogy megtegye, ha magától teszi, meg ne vesse a másik szemére. És az sem elhanyagolható szempont, hogy egyszer majd a gyerek támogatja a szüleit, akkor ki parancsol? Plusz szerintem nem a szülõnek kell "megfizetni" a nevelésért (nem lehet), hanem majd a gyereknek is megadni, amit megkaptunk.
13.56:a kérdésben nem a gyereküket rabszolgának tekintõ szülõkrõl, hanem azokról a gyerekerõl van szó, akik követelõznek. Egyébként érdekesek a válaszok, mert úgy látszik szinte mindenki úgy gondolja, hogy neki jogai aztán vannak...jól ráérzett a kérdezõ...
"úgy látszik szinte mindenki úgy gondolja, hogy neki jogai aztán vannak..." mert vannak is. a gyereknek is meg a szülõnek is
13:38-es. Miért kell 19 évesen férjhez menni? Attól, hogy 19 évesen férjhez mész és éltek apuci anyuci lakásában még nem lesztek felnõttek. Hisz te magad is mondtad, hogy a férjed tart el. Apropó miért a férjed tart el? Miért nem magad tartod el? Amúgy meg tök mindegy ki tart el. Kitartott vagy. És biztos ok nélkül. És hány éves a férj? 20? Gyerek még. Biztos a pénz amibõl eltart, szintén apuci anyuci pénze. Megint ott tartunk, hogy egy ilyen kitartott bige akar okos lenni.
12:54 - szóval te nem egy 17 éves suttyó vagy kit a szülei tartanak el? qrrvajóneked ... akkor ezek szerint én egy 19 éves suttyó vagyok akit a szülei tartanak el mert épp fõiskolán tanulok és próbálom alakítani az életemet?

Lehet-e valami baja a macskámnak, attól, hogy már 3 éve folyamatosan, havonta rakok rá Advocat cseppet régen Strongholdot raktam rá? Megterheli a szervezetét?

Mivel ki-be járó cica, vadászó, cselleng? típus aki az ágyamban alszik. ÉS hát nem szeretnék férges lenni, meg azt sem, hogy a macskának valami baja legyen. Vagy mit lehet tenni, hogy ne legyen sem férges se bolhás és ne is terhelje meg a szervezetét? Köszi!

Legjobb válasz: Az Advokat, Stronghold a bolhák ellen jó, de a férgesség ellen nem véd. Arra negyedévente féreghajtó tabletta kell. Egyébként a spot-on cseppektõl semmi bajuk nem lesz, én macskánál, kutyánál több mint 10 éve használom 3 havonta (én Frontline-t), semmi bajuk.

Az Advokat, Stronghold a bolhák ellen jó, de a férgesség ellen nem véd. Arra negyedévente féreghajtó tabletta kell. Egyébként a spot-on cseppektõl semmi bajuk nem lesz, én macskánál, kutyánál több mint 10 éve használom 3 havonta (én Frontline-t), semmi bajuk.
mivel macska és szivós állat nemhiszem hogy megterhelné ha eddig sem lett tõle semmi baja akkor nyugodtan folytathatod
A kérdező hozzászólása: Ki kell hogy javitsalak ugyanis az Advocate és a Stronghold nem csak bolha ellen jó, hanem szív, orsó, kampós és- fonalférgességre sõt még fülrühességre is. Az advantage jó csak bolhára.
Mi féreghajtó tablettát használunk és Frontline cseppet a bolhák ellen. Sima Frontline-t, mert a Frontline Combo-tól az egész lakás bebolhásodott.:)

Szerintetek is csak a qrva szó szépítése az escort, de attól, hogy egy egyéb jelentéssel bíró angol szót használnak rá, attól az még ribanc marad?

csak mert olvastam már olyat, hogy valaki nem krva, hanem escort.... szerintem pénzért, interneten hirdetni magát valakinek árlistával .... szóval szerintem a krva meg ez az új divat, hogy escort... szinonimák. Nem?

Legjobb válasz: Pontosan. Attól, mert valamire más nevet alkalmazol, lehet, hogy az hangzásilag nem annyira durva, de attól még ugyanazt jelenti.

Pontosan. Attól, mert valamire más nevet alkalmazol, lehet, hogy az hangzásilag nem annyira durva, de attól még ugyanazt jelenti.
krumpli - burgonya, kukorica - tengeri, bab - paszuly Igen, ugyanaz.
Egyáltalán nem ugyanaz.... Van olyan escort lány akivel max csak smárolhatsz, azt is extra x pénzért... Ezek az escort lányok eladják magukat x órára, napra , hétre stb. , hogy a barátnõdnek tûnjenek, ezzel emelve pl egy üzleti vacsora színvonalát stb.. Bár ez magyarországon nem annyira jellemzõ.. Tegyük fel, adott egy jól menõ üzletember és egy üzleti vacsorára nem akar egyedül menni ezért felkeres egy escort lányt akinek fizet 100-200ezret, hogy aznap vele legyen és eljátssza hogy az illetõ felesége, akkori barátnõje stb... Az már egy másik dolog, hogy esetleg a csajt utána, vagy elõtte megdugja.. Egy bizonyos periódusra van vele.. Ha épp golfozni akarja, hogy vele menjen akkor golfozni mennek, ha bevásárolni akkor azt... Lényegében csak vele van, a sex meg csók + egyéb dolgok elég durva felárat képeznek az amúgy drága órabér mellett!! Amcsiba egy dekoratív hölgy társasága akár több ezer dollár is lehet egy napra! Magyarországon ennek nincs kúltúrája.. K*rva k*rva , fizetsz érte megdugod. Használod mint egy bérautót, csak széthajtod aztán visszaadod, nem foglalkozol vele, hogy miként használod!
A kérdező hozzászólása: kivéve, hogy a barátnõ lakására nem úgy megyünk dugni, hogy elõtte max képen láttuk, s a barátnõt a haverok is ismerik....
Szerintem nem szinoníma. Aki alapvetõen barátnõ párti, és csak az a választható verzió számára, az az összes pénzért szexelõ lányt khurrvának fogja nevezni. NEm értek vele egyet, de mindennek megvan az ellentábora, ám legyen. De én õúgy vagyok vele, hogy khurvának csak az útszéli patkányfajzatokat hívom, azok a legalja. Escort, proti, szolgáltató kifejezést a jól szituált, tiszta körülmények közt lakáson fogadó barátnõ feelinges örömlányokra mondom. Mert szerintem ég és föld a különbség köztük.
Egyik kutya, másik eb!
A kérdező hozzászólása: s az ilyen honlapokon a szolgáltatások címszó alatt azért vannak olyanok írva, hogy cum into mouth, anal és s társai... na meg ahova az van írva, hogy egy óra x összeg. az nem elég egy eljátsza a barátnõtre, s mivel kíváncsiságból megnéztem, van ahova azt írják, hogy max 2 órát vállal, ami nekem ezt jelenti: minél elõbb meg akarok szabadulni tõled.
Részben ugyan az bár az escort lehet kíséret is eg vacsorára egyéb rendezvényre
A kérdező hozzászólása: csakhogy ha a bérautót összetöröd, akkor az még többe fog kerülni. a qrván meg nincs mit összetörni, mert az csak egy csontváz hússal és bõrrel, de érzelem nincs benne.
Sõt, nevezhetjük pket kéjhölgyeknek, hetéráknak, szexipari szakmunkásoknak, vagy találhatnak maguknak ezer idegen megnevezést, a lényegen az se fog változtatni.
A kérdező hozzászólása: Ha saját felnõtt lányod lesz, s 17 évesen bejelenti, hogy nagykorúként escort lesz, majd újragondolod, hogy szinonimája-e egymásnak a 2 szó. Vagy, ha végül összejönnél valakivel, aki a kapcsolat mellett nem óhajtja feladni az állását, ahol mellesleg, mivel ez egy szolgáltatás, õ adózik, s ha kéred Áfás számlát is ad, mert az üzletember leírja a saját adójábol, mint üzleti vacsora kellékeinek költsége.

Attól, hogy valaki 3-4 naponként találkozik a haverjával, attól már rögtön meleg? (18/f)

Legjobb válasz: igen meleg de még mennyire. És aki szerintem mindennap találkozik a haverjával az már szerelemes is belé vagy ezt hogyan gondolod? Én is lezbi vagyok akkor, mert a barátnõmmel mindennap találkozom. Szólok már neki, hogy vigyázzon velem.

igen meleg de még mennyire. És aki szerintem mindennap találkozik a haverjával az már szerelemes is belé vagy ezt hogyan gondolod? Én is lezbi vagyok akkor, mert a barátnõmmel mindennap találkozom. Szólok már neki, hogy vigyázzon velem.
Nem. Aki ilyet mond, az gyerekes, ergo nem kell vele foglalkozni.
Nem.
Hát attól függ miért találkoznak.
Meleg akkor lesz valaki, ha szexuálisan kizárólag a saját neméhez vonzódik. Semmi más esetben nem az, mindegy, hogy hogy öltözködik, hova jár, kivel találkozik, mekora a kukija. 18 évesen már ezt tudnod kéne és nem kéne ilyen kérdéseket feltenned ide. (Aki meg ilyet mond, fõleg ha az is nagykorú az no comment). És azt is, hogy pont ezért, mert az élet nagyobb részét nem befolyásolja, a másik szexuális életéhez meg senkinek semmi köze nincsen, ezért semmi baj nincs amúgy azzal, ha valaki meleg... 26/N
Dehogy. Öcsém is ezt csinálja, hetente háromszor találkozik velük. Söröznek, fesztiváloznak, megírják egymás dolgozatait, kibeszélik a csajokat.
ugyan, dehogyis:) hát akik mindennap taliznak, mert pl. deszkások, vagy bmx-esek, vagy csak szeretnek csavarogni...õk sem forrók:) ha nem érzel "úgy" a másik iránt, akkor az csak barátság:) ennyikkkkkke:) pusz
Nem , szerintem terroristák, vagy fekete mágiát ûznek.Körülbelül ennyi az esély ezekre is, vagy csak simán haverok.

Jól gondolom hogy a mai nők elszoktak sajnos már attól, hogy egy férfi udvarias velük szemben? Én megjegyzem ha csinos, ha finom az illata, és úgy próbálok kommunikálni vele hogy ne érezze tolakodnék vele szemben. Jó ez?

Legjobb válasz: " Jól gondolom hogy a mai nõk elszoktak sajnos már attól, hogy egy férfi udvarias velük szemben? " - Igen, viszonylag elszoktak ettõl, de ez még nem jelenti azt, hogy a lovagiasság értékét vesztette. A divat nem egyenlõ az értékkel. " Én megjegyzem ha csinos, ha finom az illata, és úgy próbálok kommunikálni vele hogy ne érezze tolakodnék vele szemben. Jó ez? " - Ez kiváló. Soha ne változz meg.

" Jól gondolom hogy a mai nõk elszoktak sajnos már attól, hogy egy férfi udvarias velük szemben? " - Igen, viszonylag elszoktak ettõl, de ez még nem jelenti azt, hogy a lovagiasság értékét vesztette. A divat nem egyenlõ az értékkel. " Én megjegyzem ha csinos, ha finom az illata, és úgy próbálok kommunikálni vele hogy ne érezze tolakodnék vele szemben. Jó ez? " - Ez kiváló. Soha ne változz meg.
Szerintem nem szoktak el tõle, csak inkább nem várják el, ugyanis a legtöbb férfi szokott el tõle :) Nem baj ha ilyen vagy, ez mindig nagy elõny értelmeséknél, a többivel meg ne foglalkozz. 20L
niko állításával egyáltalán nem értek egyet, és 21 vagyok
A nõk elszoktak tõle, mégpedig azért, mert sok pasi már nem a régi udvarias szokások szerint viselkedik, amivel valójában semmi baj nincsen, mert változnak az idõk. Ha nem vagy tolakodó, az nekem kifejezetten szimpatikus.
nekem úgy tûnik a pasik elszoktak az udvarlástól, pedig nekik a "feladatuk". én igényelem, értékelem, de persze csak a kulturált formáját, tehát nem a bunkó nyomulást
én már bizalmatlan vagyok, ha megdícsérnek... általában kiröhögöm, mert nem hiszem el, hogy komolyan mondja, mindig arra számítok, ahogy csak gúnyolódik velem...
Az óta nem udvariaskodok, kedveskedek egy nõnek sem, mióta egy csajt elõre engettem egy ajtónál, õ erre meg beszólt, hogy -Mivan qvazimodo? Bámulni akarod a seggem?! Na ekkor lett elegem az egész udvariaskodásból. 22f
és nõ vagy. :)
25 év alatti csajoknál nem jön be. õk inkább a "lánctalpas" stílust kedvelik, ahogy a kollega nevezte. ez így van, még akkor is ha az ellenkezõjét állítja néhányuk, mivel ez tudat alatt hat. aztán 25 vagy inkább 30 felett már elkezdik becsülni az ilyeneket.
jól gondolod, de ez miatt én sem adnám fel a saját értékrendemet. amúgy is az olyan nõk az eseteim, akinek nem a lánctalpas stílus jön be.
A kérdező hozzászólása: Na igen, pontosan erre gondoltam amikor azt írtam hogy elszoktak a nõk ettõl sajnos.Már mindenben vagy sokmindenben hátsó szándékot látnak..Vannak azért üdítõ kivételek is.
Szerintem niko csak egy sértett huszonéves pasi, akit minden jósága és kedvessége ellenére "a gonosz csajok" nem értékelnek. Talán el kellene töprengeni azon, hogy miért.
A kérdező hozzászólása: Nem is szeretnék ezen a felfogásomon változtatni, hogy egy nõvel szemben udvariasnak kell lenni.Ez vagy van, vagy nincs, nem tanítják sehol.
igen niko, 21 éves vagyok és nõ, és az is akarok maradni, ergo nem nyomulok rá pasikra, hanem remélem (azt nem merem állítani hogy elvárom) az udvarlást

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!