Találatok a következő kifejezésre: Asztmába bele halni (1 db)

Asztmába bele lehet halni?

Legjobb válasz: Igen. Általában azért, mert nem kezelik megfelelõen vagy légzéskimaradás miatt.

Igen. Általában azért, mert nem kezelik megfelelõen vagy légzéskimaradás miatt.
ha a tüneteit ésreveszed magadon és elmész orvoshoz akkor nem :)
Ha nincs gyógyszered vagy nem kezelnek és súlyos akkor lehet. Én 12 vok és nemrég vtunk kórházban, és kb. 1 hét múlva megyünk megint. Szedek vagy 6 különféle gyógyszert. Meg kb. 15 dologra vok allergiás. És nekem nagyn ütõs rohamokban jön, aztán kb. 1 hét alatt egyre gyengül és végül nem lesz tünet aztán ez újrakezdõdik. 1-2 hónap alatt. Én allergia miatt is lehetek asztmás, de megmondom neked, ha van gyógyszered és kezelnek akkor semmi bajod nem lehet.
Én nem vagyok annyira súlyos asztmás, de félrekezeltek, így nem rég tudtam meg hogy ez miatt soha nem fog elmúlni. Sõt ha nem kerülök másik orvoshoz, tovább súlyosbodott volna... Nem minden orvos ért ehhez a betegséghez. Pl a nem allergiás tüdõasztma sokkal nehezebben kezelhetõ, mint az allergiás.
nekem ma derólt ki, hogy asztmás vagyok.szóval nemtudok sokat még errõl de az biztos, hogy komolyan kell kezelni és redszeresen kezelni kell mert nem játék.
Én 4 éve vagyok asztmás de korábban is volt problémám.Valószínûleg öröklött.A papámnak is ez okozta a tüdõtágulatát...
én asztmás vagyok egy 11 éves kislány nagyon rossz kétszer voltam ezmiatt kórházban szõrnyû volt majdbem megfullatam!
Az elõttem válaszolóknak is. Igen az orvostudomány sok mindenre képes. És igen az ember sok mindent tud félre kezelni, nem komolyanvenni stb.. IGEN az asztmába bele lehet halni a sparyk ellenére. Akkor ha az ember gyereke olyan súlyos asztmás rohamot kap. Tehát érdemes komolyan venni, mint az elõttem válaszoló és családja.
Hála az orvos tudománynak ma már nagyon jól kezelhetõ kordában tartható az asztma. Anyukám , a hugom, a nõvérem és én is ebben "szenvedünk". Vannak különbözõ asztma sprék hörgõ tágítók stb...+ tabletták is.
igen ha olyan súlyos rohama van az illetõnek én asztmás vagyok és szinte az egész kiskoromat kórházba töltöttem pl.: egy évben 2-3 hónapot és kb. 2 éves korom óta kezelnek vele 14/L


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Biztos buta kérdés, de amikor az orvos azt kérdezi, hogy milyen az általános közérzetem, akkor mire gondol pontosan?

4

Biopszia után tilos a testmozgás a páciensnek? Meddig?

0

Iskolában akkor is elfogadják a felmentést, ha nem orvosi, hanem a szülő írta?

Eléggé fáj a lábam, ezért nem tudok tesizni(járni még úgy ahogy tudok ,de két kör futás és összeesnék).Suliból kimaradni nem akarok, mert elég sok fontos dolog van ezen a pár napon,tehát nem mennék orvoshoz.Máskor is volt már ilyen fájdalmam, akkoris 2-3nap után magától elmúlt.Ha megkérném anyát hogy írjon nekem felmentést, azt elfogadná a tesitanár?

5

Ugye, nem kaptam gyilkos galóca-mérgezést? Nagyon aggódom.

Ma, délelőtt 11 óra körül, kiránduláson valaki megkínált tenyerében tartott kis sós perecekkel, de nagyjából 15-20 perccel előtte leszakított egy gyilkos galócát, és egy ideig a kezében tartotta. Hallottam, hogy gyakran 2 nap is kell, hogy mutatkozzanak a tünetek, és nincs rá gyógyír. A Wikipédia szerint kb. 30 gramm elegendő a halálhoz. Ugye, nem lesz bajom, ha tegyük fel, hogy ráment a mérgező leve a tenyerére? :((

19

Anyajegyeket hogy lehet eltüntetni?

Valami hatásos és kevésbé fájdalmas módszer kéne. 16 vagyok, és nagyon fehér bőrű, ezér elég sok anyajegyem van. De nagyon zavaró... Valahogy nem lehetne eltüntetni?

2

Megharapta a nyuszim a kezemet kb 1 órával ezelőtt, még mindíg nagyon fáj. Mit tudok vele csinálni?

Megharapta az ujjamat. Fáj az egész ujjam és még a kézfelem is.

3

Ha műfüvön edzek (foci) akkor azzal el lehet rontani az izületeket? Vagyis a térdemet, bokámat stb

3

Van esélyem arra, hogy fogyjak, ha növök még?

13 éves vagyok. Az utóbbi egy évben sokat erősödtem, és nagyon utálom így magam. Fogok még annyit nőni, hogy a felesleg lemenjen rólam? Az étkezésemre odafigyelek, de nem olyan szigorúan.(A családomban senki sem túlsúlyos, mindenki normál alkatú)

3

Tesóm sajnos autóbalesetben lebénult, a kórházból hazaengedték. Mire kell figyelni nála, hogyan gondozzuk?

5

Hogy hogy ennyit híztam?

Most leszek 18 éves. Soha el sem értem az ötven kilót. Mindig max 48 volt, vagy annál kevesebb. De az elmúlt 1 hónapban elkezdett gyarapodni a súllyom. Most már 52 kiló vagyok, majdnem 53. Igazából nem látszik meg rajtam, max a fenekemen, de érzem hogy nehezebb vagyok. Mitől van ez?
L

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!