Találatok a következő kifejezésre: Arthat-e a a babanak (49 db)

Lehet-e hajat festeni tervesség alatt? Most kb 6-7 hetes várandós vagyok, árthat -e ez a babának? És miért?

Legjobb válasz: azt mondják meg kell várni a 12 13 hetet.azt mondják árt ne kockáztass vegyél szinezõt ammonia mentest

azt mondják meg kell várni a 12 13 hetet.azt mondják árt ne kockáztass vegyél szinezõt ammonia mentest
Én a betöltött 12. hét után festettem be, pedig a sötétbarna alapszínem erõsen elüt a viéágos vöröstõl. De kit érdekel?:) 24 hetes kismami
Semmi baja nem lesz tõle, csak lehetõleg ne lélegezd be túl sokáig. Én 7 hetesen voltam melíron, és azóta is minden rendben... 25 hetes kismama.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!(nem kell azért túlzásbokba esni, )nincs sehol bebizonyítva hogy ártassz vele, de azért ne szaglászd a tubusokat:) én az elejétõl kezdve festetem a hajam és nincs semmi gáz, és nem is lesz!! Üdv 15 hetes kismama
Én is régóta festetem már, és most sem akartam lemondani róla.A fodrászom ajánlotta a HENNÁT, amiben semmi káros nincs, teljesen növényi alapú.Nagyon szép színekben lehet kapni, és eléggé tartós is, havonta elég egyszer befesteni a hajat. Ajánlom neked is, ezzel biztos nem ártasz a babónak!! 23 hetes kismami
én 20hetes terhes vagyok, azért mostanáig vártam a festessél.de most végre megtettem, és újra emberi formám van :) boldog babavárást
Hi! Én 6 hetesen voltam elõször orvosnál és többek közt erre is rákérdeztem (pontosabban a melíroztatásra). A Professzor Úr mosolyogva mondta, hogy nyugodtan lehet, nem kell megvárni az elsõ trimeszter végét. Annyit vátoztattam, hogy most 2 havonta járok fodrászhoz, nem 6 hetente, ahogyan régebben.

32 hetes terhes vagyok. Én eddig a terhességem alatt rendszeresen ittam a szénsavas ásványvizet mivel a szénsavmenteset nem nagyon birtam inni. Szerintetek árthat e ez a babámnak?

Legjobb válasz: Én is 32 hetes kismama vagyok.Szinte végig szénsavas ásványvizet ittam de én rákérdeztem a védõnõnél,hogy lehet-e ebbõl esetleg gond.Azt mondta most még nyugodtan ihatok szénsavas ásványvizet.Azt hiszem a szoptatás alatt majd nem lehet de ez nem biztos. Ne aggódj ez miatt! Üdv

Én is 32 hetes kismama vagyok.Szinte végig szénsavas ásványvizet ittam de én rákérdeztem a védõnõnél, hogy lehet-e ebbõl esetleg gond.Azt mondta most még nyugodtan ihatok szénsavas ásványvizet.Azt hiszem a szoptatás alatt majd nem lehet de ez nem biztos. Ne aggódj ez miatt! Üdv
Semmi baja nem lesz, én is végig azt ittam, egészséges lánykám született.Ne aggódj emiatt!
De most komolyan, mi baja lehetne a szénsavas ásványvíztõl?

Csúnyán köhögök hőemelkedésem is van! Árthat-e ez a babámnak? Ha igen miért?

Legjobb válasz: A hõemelkedés és a láz is nagyon ártalmas,mert idegrendszeri károsodást okozhat a magzatnál.Gyorsan vegyél be lázcsillapítót!

A hõemelkedés és a láz is nagyon ártalmas, mert idegrendszeri károsodást okozhat a magzatnál.Gyorsan vegyél be lázcsillapítót!
Igen, a láz árthat a babának. Nekem rubophent adott a doki, amikor belázasodtam. Szerintem beszélj az orvosoddal!
A köhögésre nekem a Stodal szirup használt. (Homeopátiás, terhesen is lehet szedni.)
A köhögés nem árt a babának viszont a 38 feletti hõmérséklet igen ártalmas lehet. A láz sokkal többet árt a picinek , mint a gyógyszer! Hogyha 38 alatt van a hõd, akkor próbáld meg levinni vizesruhával, de ha már elérte a 38 fokot akkor vegyél be vagy algopyrint vagy rubophent de csak egy felet a másik felét pedig 12 óra múlva.Ill.mézes tea citrom meg sok folyadék. Gyógyulást kívánok !
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek!!:)
Rubophent vegyél be, én is beteg voltam mult héten, és azt ajánotta a doki.Takaró tea, ízzadás.Rendbejössz hamar tõle.A köhögésre stodal.jobbulást.Ja és ha dugul az orrod nasivint vegyél a babáknak valót.
a hõemelkedéstõl semmi baja nem lesz, csak a magas láz árthat. miért kell mindig vészmadárkodni?(lásd elsõ válaszoló)
elõször természetes úton próbáld csillapítani a lázadat! hideg víz, borogatás

Tegnap majdnem karamboloztam, és iszonyúan megijedtem. Árthat-e az a babámnak, ha sokszor hirtelen megijedek? És ha rosszat álmodom, azt is érezheti? 32 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Igen érzi,hiszen,mindent érez,amit te.Nekem pl kijött az aranyeren,de nagyon,és annyira fájt,hogy egy éjjelt aludni sem tudtam miatta.Szegény kis békám is szenvedett velem együtt. Semmiképp sem tesz neki jót.Lehet hogy nyugtalanabb baba lesz,amikor megszületik,illetve nagy ijedtség a szülést is beindíthatja.Esténként igyál meg egy kamillateát,meg a párologtatóba csepegtess néhány csepp levendulaolajat,vég egy meleg fürdõt...kövesse el mindent azért,hogy nyugodtan aludjál. Lassan amúgy jó lenne hanyagolnod a vezetést,és max csak utasként a kocsiban lenni.Ha nem tudod megoldani,akkor meg buszozz vagy vonatozz.Nyugi,az esetek nagy hányadában éesz ülõhelyed,mert egy-két perc után az emberek észreveszik,és szerencsére a neveltetésük egyelõre erõsebb mint a bunkóságuk.

Igen érzi, hiszen, mindent érez, amit te.Nekem pl kijött az aranyeren, de nagyon, és annyira fájt, hogy egy éjjelt aludni sem tudtam miatta.Szegény kis békám is szenvedett velem együtt. Semmiképp sem tesz neki jót.Lehet hogy nyugtalanabb baba lesz, amikor megszületik, illetve nagy ijedtség a szülést is beindíthatja.Esténként igyál meg egy kamillateát, meg a párologtatóba csepegtess néhány csepp levendulaolajat, vég egy meleg fürdõt...kövesse el mindent azért, hogy nyugodtan aludjál. Lassan amúgy jó lenne hanyagolnod a vezetést, és max csak utasként a kocsiban lenni.Ha nem tudod megoldani, akkor meg buszozz vagy vonatozz.Nyugi, az esetek nagy hányadában éesz ülõhelyed, mert egy-két perc után az emberek észreveszik, és szerencsére a neveltetésük egyelõre erõsebb mint a bunkóságuk.
Ne aggódj, próbálj megnyugodni. Gondolj arra, hogy milyen jó, hogy megúsztad!Vasárnap én tényleg karamboloztam, be is vittek kórházba, de semmi bajunk nem lett hál'istennek. K.b. 2 napig én is a hatása alatt voltam de a dokim megnyugtatott, hogy minden renben, pihenni kell. Amúgy a buszon is érhet baleset, de még gyalogosan is. Nem biztos, hogy ki lehet ezt mindig kerülni...
Lehet, hogy jobb lenne, ha mostantól nem veztnél, mert sok a hülye az utakon, és szerintem nem kell keresni a bajt. Nem okoskodni akarok, csak ha nem muszáj, akkor ne vezess. A rossz álmok ellen pedig próbálj meg lazítani, a jóga vagy egy kis terhes torna lehet, hogy segítene. Boldog babavárást!

6-7hetes terhes vagyok. Múlt héten lett vége egy megfázásomnak, ami majdnem 2hétig tartott. Most megint beteg vagyok, lázam nincs, csak max 37.5 hőemelkedésem, és köhögök. Árthat-e ez a babának?

Azt is szeretném még tudni, hogy mivel gyógyítsam magunkat??

Legjobb válasz: A terhesség megviseli a szervezetet,ezért gyakori fõleg az elején az enyhe megfázás.A hõd a terh. miatt is magasabb pár tizeddel és ez így is lesz a végéig.Csipke vagy hársfa tea jó,de a koffeines pl Pickwic,Lipton ... nem ajánlott nagy mennyiségben.Méz,citrom is jöhet,esetleg kamillás gõzölés,párologtatás a lakásban,Oscillococsinum és terhes vitamin.Hurutus köhögésre nekem a kakukkfû szirup vált be.

A terhesség megviseli a szervezetet, ezért gyakori fõleg az elején az enyhe megfázás.A hõd a terh. miatt is magasabb pár tizeddel és ez így is lesz a végéig.Csipke vagy hársfa tea jó, de a koffeines pl Pickwic, Lipton ... nem ajánlott nagy mennyiségben.Méz, citrom is jöhet, esetleg kamillás gõzölés, párologtatás a lakásban, Oscillococsinum és terhes vitamin.Hurutus köhögésre nekem a kakukkfû szirup vált be.
Szia, szerintem érdemes megpróbálnod homeopatiával. Azt a terhesség alatt is lehet. http://www.babazo.hu/9honap/20050911homeopatia.html http://www.kismamablog.hu/terhesseg/betegseg-terhesen/terhes.. http://www.datanet.hu/pharma/phorient/125/125homeo.htm 12 hetes kismami
Nyugi, a baba védett helyen van, nem árt neki sem, max. egy nagyon magas láz, ami vetéléshez, koraszüléshez vezethetne. Én 22 hetesen estem bele ebben a náthás dologba, de szerencsére 4 nap alatt átment rajtam. Én ezeket csináltam: - sok meleg, mézes, citromos tea - fokhagymás kenyér - sok pihenés a paplan alatt - ha vehetsz ülõfürdõt, akkor bátran áztasd magad - ha eldugul az orrod, akkor Sterimar, ezt kismamák is használhatják - kamillával inhalálhatsz.
1. A 2 is jókat írt csak az ülõfürdõnél figyelj rá, hogy ne legyen túl meleg a víz, mert a hosszantartó meleg alhasi vérbõséget okoz, ami ilyenkor árthat.
Köhögésre nagyon jó még a Stodal szirup, ami egy homeos készítmény.Nagyon jó én azt vettem be.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszát. Hál istennek nincs lázam, csak hõemelkedésem. A torkom sincs már begyulladva.Csak folyik az orrom.Csipkebogyóteát ittam mézzel, meg Tantum Verdét kapott barátom gyógyszertárba.Úgy néz ki használ, csak az orrom ne folyna!:) Köszi mégegyszer a nyugtató szavakat.

Árthat-e a babának, ha légúti sztafilococcus fertőzésemet már évek óta nem tudom kikezelni?

Egy mandulam?tét után kaptam el, pontosan 10 éve.

Legjobb válasz: Én ugy gondolom,mint kezdo anyuka,es laikus,hogy minden fertozesa (terhesseg) alatt arthat.A Sztafilococcus meg,mint tudjuk eleg makacs virus.Ugyhogy azt tanacsolom,ha meg eddig nem voltal orvosnal,hat menj.Viszont ha mar nem vagy terhes es attol felsz,hogy cseppfertozessel fertozheted-e a babad,hat ennek gyorsan utana jarhatsz szerintem az interneten.

Én ugy gondolom, mint kezdo anyuka, es laikus, hogy minden fertozesa (terhesseg) alatt arthat.A Sztafilococcus meg, mint tudjuk eleg makacs virus.Ugyhogy azt tanacsolom, ha meg eddig nem voltal orvosnal, hat menj.Viszont ha mar nem vagy terhes es attol felsz, hogy cseppfertozessel fertozheted-e a babad, hat ennek gyorsan utana jarhatsz szerintem az interneten.
Nem árthat, de jobb lenne ha orvoshoz mennél.
Nem, de fordulj orvoshoz, gyermekágyban nem jók az ilyen betegségek. Én is 37 hetesen szedtem ilyet össze, a férjem orvos, rögtön írt antibiotikumot is (meghallgatott, és úgy döntött, jobb, ha szedem), hogy ne betegen szüljek lehetõleg, mert egy újszülöttnek igazán nem hiányzik egy beteg anya, aki szanaszét fertõzi. Nagyon igaza lett, sürgõsségi császárom lett végül, 6 nap múlva, szerintem belepusztultam volna, ha a friss sebbel kell annyira köhögnöm...

Lehetséges, hogy összejött a baba, de elmegyünk egy hosszú hétvégére a férjemmel és aggódom, hogy árthat-e a babónak a fürdő, ha kismama lennék? Vigyázni akarok rá, ha már jön.

Legjobb válasz: Hát nem a legbinztonságoabbak a fürdök,szerintem .Nagy a fertözés veszélye ,bár ez atol is függ milyen a szervezeted és milyen a fürdö "szinvonala" de az elsö 12 hét a legfontosabb .Egy 3 napos teszt lehet ,hogy kimutatná vársz -e babát .Sok sikert

Hát nem a legbinztonságoabbak a fürdök, szerintem .Nagy a fertözés veszélye , bár ez atol is függ milyen a szervezeted és milyen a fürdö "szinvonala" de az elsö 12 hét a legfontosabb .Egy 3 napos teszt lehet , hogy kimutatná vársz -e babát .Sok sikert
Nagy a fertõzésveszély a fürdõben, és a forró víz káros is lehet. Tudod régen, mikor még nem volt fogamzásgátló, így "szabadultak meg" a nõk (fõleg a cselédekrõl olvastam ezt) a nem kívánt terhességtõl, hogy forró vízbe ültek. Én nem merném megkockáztatni, vagy legalábbis megkérdeznék egy dokit errõl, hogy mi a véleménye.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok a gyors választ!Igazából nem 100%, hogy sikerült , de nem tartom kizártnak, mert néhány napja enyhe hányinger jön rám, úgy ált. egész napomat végigkíséri.Holnap nem kéne megjönni, de reggel elsõ dolgom lesz tesztelni egyet!!!Olyan boldog lennék Istenem!!!!
Ird meg az eredményt ! Drukkolunk :)

Kismamák, anyukák! Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy árthat -e a cigi, ha akkor teszem le ha megtudom, hogy babát várok?

Legjobb válasz: Az elsõ négy hétben nemigen lehet ártani a babának. Én, mivel úgy tudtam, természetes úton nem lehet gyerekem, 3 hetesen erõs antibiotikumot kaptam, tüdõröntgenen voltam, és lázcsillapítót is szedtem. Czeizel Endrével is beszéltem errõl, mert annyira féltem, hogy mit tettem. Azt mondta, hogy a kimaradt menzi elõtti idõben õssejtjei vannak a babának, azokból tud regenerálódni, ha károsodás érte. Ha véletlen ez nem sikerül, akkor elmegy. Pocakos vagy már? Ha most abbahagyod, semmi következménye nem lesz. De ha még csak tervezed, inkább hagyd abba, mert a teherbeesés esélyét csökkenti! Sok sikert!

Az elsõ négy hétben nemigen lehet ártani a babának. Én, mivel úgy tudtam, természetes úton nem lehet gyerekem, 3 hetesen erõs antibiotikumot kaptam, tüdõröntgenen voltam, és lázcsillapítót is szedtem. Czeizel Endrével is beszéltem errõl, mert annyira féltem, hogy mit tettem. Azt mondta, hogy a kimaradt menzi elõtti idõben õssejtjei vannak a babának, azokból tud regenerálódni, ha károsodás érte. Ha véletlen ez nem sikerül, akkor elmegy. Pocakos vagy már? Ha most abbahagyod, semmi következménye nem lesz. De ha még csak tervezed, inkább hagyd abba, mert a teherbeesés esélyét csökkenti! Sok sikert!
Nem! de ha ugy érzed babát vársz akkor csökkensd min.-ra
Az elsõ terhességem nem volt tervezett. Mikor az orvos megállapította a terhességet, a rendelõbõl kijövet után azonnal átadtam a nálam levõ cigis dobozt és öngyújtót a férjemnek. Azóta sem gyújtottam rá, egy szálra sem. Ennek már 5 éve! A kislányunk egészségesen, idõre, 4 kilósan született. Ha most leteszed a baba érdekében, nem lesz emiatt gond. És ugye leteszed, mert az Õ egészségével nem szabad játszani, egy egész életen át szüksége van rá!
a cigi mindig árt, pláne neked. az igazi az ha kb. két évvel elõtte leteszed. de ez sajna már nem nagyon fér bele, ahogy látom, pedig ennyi idõ amíg a nikkotibn teljesen eltûnik. amúgy nem sokat árt, mert az elsõ két hétben még nincs kapcsolata a gyereknek veled, csak utána kapcsolódik a véráramodba. viszont onnantól nagyon sokat árt! a kérdés, hogy biztos, hogy azonnal le tudod tenni a cigit, és, hogy a leszokást biztos, hogy akkor akarod végigcsinálni, amikor amúgy sem vagy a topon a koraterhességtõl?
Tüdõgyulladás gyanúja merült fel, mert az erõs antibiotikum ellenére még mindig volt lázam, és fájt a hátam. Fojt az orrom is. Utólag kiderült, hogy lehet, hogy a beágyazódás miatt volt, van, akinél ilyen tünetekkel jár. Ezért tüdõgondozóba küldtek, csináltak egy felvételt, amin semmi nem látszott, majd minden oldalról újból a tüdõgyógyász is megnézett. Szerdára vártam a mensit, ez hétfõn volt.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak köszönöm a megnyugtató választ! Milyen röntgeneket csináltak Neked? Hány hetesen? Miért?
Elsõ hozzászóló vagyok. A kislányom decemberben megszületett, teljesen egészséges, boldog kisbaba! A röntgen miatt ne aggódj, nekem három felvételt is készítettek. Õsrégi gépen ráadásul, kis Bács megyei faluban lakom, ide még nem ért a modern technika...
Én amikor megtudtam terhes vagyok, az rögtön a ciklusom kimaradásának napja, tehát 4 hetes voltam! A + teszthez elszívtam az utolsó cigimet, mint békepipát! :) Azóta nem dohányzom, ez volt 6 hónapja. Kívánni kívánom még most is néha, de nem érdekel. Sokat vártam erre a babára nem fogom ezzel elrontani a boldogságunkat, hogy dohányzom! Ugyanis vetélést okozhat a cigi ha már benned van a kis babó! Már most tudom, hogy szoptatás után vissza fogok szokni, de sebaj! :)
A kérdező hozzászólása: Még nem tudom, hogy kismama vagyok-e 1 napja késik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elsõ válaszadónak üzenem, hogy én is tüdõszûrésen voltam a ciklus második felében, ezért is aggódom, a cigirõl le tudok mondani egybõl, az biztos!
Szerintem mindenkinek magánügye a dohányzás és ezért elitélni valakit vagy megszólni nem szép dolog.Ha elszivsz pár szál cigit, attól még semmi baja nem lesz a babának!Ha ettõl jól érzed magad és megnyugtat, akkor szerintem inkább szivd el, minthogy ideges legyél!Az idegesség többet árt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ utolsó válaszoló! Még nem tudom mi lesz, még nem jött meg, tesztelni még nem merek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!